IC szankciók csökkentése/törlése

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

puskás

Aktív fórumozó
2019. 01. 10.
298
1 744
V4 karakter
Guray Kubat
Ez miért legyen csak az illegál lehetősége? Miért essen el ettől minden nem illegálos?
1. Ha nem vagy illegálos mit keresel a börtönben?
2. Ha illegális életet választod akkor igenis menj frakcióba, pörögjön jobban az illegál oldal.
3. Kapjanak valamit az illegális frakciók, ami miatt méginkább vonzóbb lesz a civilek számára.

Matus

földesúr
2019. 12. 20.
803
5 909
Gyöngyös City
V4 karakter
Cesar Felipe👹
LV karakter
Kerim Gulek 🎭
Vito nagyon szépen megfogalmazta vagy ennél vagy pedig valamelyik hasonló topicnál az 500 közül, hogy -oké legyen változás, viszont azon kívül, hogy mindenki telespammelte itt is 11 oldalban a sérelmeit nem történt érdemi információcsere. Vito üzenete arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy vevőek ők is a nép szavára viszont legyen leírva a javaslat, példa, hogy mégis mire mennyi büntetést adnátok.

*Fagyivásárlás
-Szeretnék egy tölcsér fagylaltot.
-Oké, milyen ízben?
-Fagylaltok szeretnék, tölcsérben.
-De milyen ízűt szeretnél?
-TÖLCSÉRBEN KÉREK FAGYLALTOT!
-Hát jó *fagyi átnyújtva*
-De én nem is ilyen ízben kértem!!!

csakegyjatekos

Zöldfülű
2021. 02. 11.
214
547
V4 karakter
Vin Asten
LV karakter
-
V2 karakter
-
*Fagyivásárlás
-Oké, milyen ízben?

Akkor legyünk egyértelműek, likeold a hozzászólást, ha egyet értünk:

Teljen offline az IC jail. Semmi mást nem kérünk.

Kojo

Barangoló
2019. 01. 12.
143
281
V4 karakter
Akil_Okur
LV karakter
-
V2 karakter
Antonio_Jorge
Vito nagyon szépen megfogalmazta vagy ennél vagy pedig valamelyik hasonló topicnál az 500 közül, hogy -oké legyen változás, viszont azon kívül, hogy mindenki telespammelte itt is 11 oldalban a sérelmeit nem történt érdemi információcsere. Vito üzenete arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy vevőek ők is a nép szavára viszont legyen leírva a javaslat, példa, hogy mégis mire mennyi büntetést adnátok.

*Fagyivásárlás
-Oké, milyen ízben?
Oké, akkor kaptunk egy üzenetet egy éve..
Csökkentés volt, nem is lesz jó ideig szerintem/szerintünk.

Téma célja pedig még mindig az, hogy azért mert illegál frakció tagja vagy és börtönbe kerülsz legalább OFFline teljen az időd.

Reméljük hamarosan valaki csak foglalkozik majd ezzel is.

Utoljára szerkesztve:

TrockenSocken

BigJoe
2019. 01. 10.
236
1 682
dahoam
V4 karakter
Mario Badalamenti
LV karakter
Jonathan Azzini

*Fagyivásárlás
-Oké, milyen ízben?
30 különféle indokot felsorol egy-egy ilyen topic, hogy kinek miért sok az az 5 óra és ezeket nem veszi senki figyelembe, csak azt, hogy ezek a gonosz illegálosok már megint háborognak. Ezért bedobnék egy javaslatot, ami az én véleményem, de talán sokan egyet fognak érteni. Kategóriákra osztanám a jail minimum maximum időt.

Az első a pènz szerzés vagy fun cèljából történő, RP-t hanyagoló tevékenység, ide tartozik az atm a bank és a tervezett emberrablás. Ezeknèl simán maradhat az 5 óra ha ELKAPNAK, én amúgy 10re is feltolnám. Ha nem kapnak el, csak lefoglaljàk a körözött kocsit, akkor utolsó mondat. Ez a büntetés nem csökken, mindig fix 5 óra lesz, nincs óvadèk sem meg semmi.

Második a pénz szerzés cèljából elkövetett, rp-snek ritkán mondható tevékenység, mondjuk a fegyver/drog kereskedelem, túszejtés. Ezekben az esetekben a max szintén 5 óra. Ha az illető karakterben követte el ezeket, fórumon vezeti a storyt, vagy illegal fraki tag, (tehàt bizonyíthatóan ez a szerepjátèka és azért csinálja), akkor a maximum 2 óra lehet mennyiségtől függően. Fórum topicot, frakit, karaktert kötelező figyelembe venni.

Harmadik, a pénz szerzés céljából elkövetett rp-s tevèkenység. Például uzsora kamat, védelmi pénz szedése, “megduplàzás”, kölcsönadás, drog termesztés. Ezekből nem lesz gazdag senki, rp is folyik közben, viszont megkàrosíthatnak másokat. Ezekben az esetekben a maximum böri 1 óra, de ha van karakter, forum topic, fraki tag, akkor 0-ig enyhíthető.

Negyedik a szerepjáték miatt történő illegal tevékenység, amiben nincs mérhető bevétel, vagy akár minuszos is. Például kis mennyiségű bító terítése(akár rp-s áron), be nem jelentett szórakozóhely. Ilyen rp-ben nincs börtön, “csak” az elkapás, kihallgatás, itemek elvétele.

Ezen felül, ha körözött kocsit vált ki valaki, akkor maximum 1 órára sittelhető. Ez nem járja, hogy egyszer már elmenekült, de utána még leverik rajta kihasználva azt, hogy kelleni fog neki a kocsi.

Nyilván bármilyen gyilkosság instant 5 óra, ahogy fegyveres konfliktus is, ha elkapják őket, inkább úgy építeném újra a jail rendszert személy szerint, hogy legyen a rendvédelemnek is öröme abban, hogy lesittelhet valakit (sajnos sokaknak ez az öröm), hogy szabályozva legyen az atm és a bank picit ezzel, meg a cenzúrázva fogalmazva lövöldözős szerepjáték el legyen határolva a tényleges rp-től.

Shawn Claybrooks

Írnok deák
2020. 04. 02.
598
2 278
Blueberry
V4 karakter
Shawn Claybrooks
Most volt FK fejlesztés. Tudtommal le lett írva korábban a megoldási javaslat, hogy az illegális csapatok vezetői üljenek össze, majd közösen adjanak be valami kérelmet. Lásd rendvédelmi részről az év elején lévő FK fejlesztésnél: “Rendvédelem kérése”, vagy valami hasonló. Ha nem FK fejlesztéskor, akkor mikor lenne az időzítés? Még ha nem is ültök össze, akkor sem írta bele egyik illegális frakció a sajátjába, hivatkozva erre a topicra. Ez az FK fejlesztés egy olyan alkalom, amikor a felsőbb vezetőség ránéz a kérelmekre, és választ ad rájuk, szükség esetében javít. Amióta itt játszok, egyszer sem láttam, hogy az ötletek topicból, mazsoláznak, majd megvalósítják. Bugok/hibák rész szintén zenész, de cáfoljatok meg. Ahogy nézem 19 oldalnyi ötlet van, 10 oldalnyi bugok és hibák, amelyeket állnak 2023.06. óta. Tök szép és jó dolog, hogy mindenki ötletel, hozzászól, véleményez, fikáz, dicsér. Nem tudom, hogy most mit vártok a rendvédelem részéről, ha néhány sorral feljebb, és több oldalon keresztül hangot kapott, hogy offline jail. Egyértelműen felsőbb vezetőség hatáskör, és aki kicsit máshol is jár fórumon, átlátja azt és nem csak fikázni, beefelni jár fel (ahogy láttam mar az FK fejlesztésnél is menő volt, és mindhiába hiszen sorozatosan megkapták a frakciók a kérésüket), szóval ők nem tudom mire számítanak. Azóta 1 megmozdulást nem láttam, hogy lenne valami indítványozva, azt sem láttam, hogy valamelyik illegális frakció beleírta volna saját magának kérelmébe. Szerintem kicsit máshol kellene keresni a megoldást, főleg hogy erre még “utasítást” is kaptatok. Nekem továbbra is az ötletek topic egy elmélkedés, és nem egy drasztikus változtatást hozó felület. A következő FK fejlesztésnél kíváncsi leszek, hogy lesz-e valami, vagy helyette inkább még 10 oldalnyi fentebb említett komment típus érkezik, de tettek nélkül.

Wanted

Írnok deák
2019. 01. 12.
554
5 450
21
V4 karakter
Eoin Hyes
Az a baj @Shawn Claybrooks a levegőbe beszélsz. A frakciófejlesztési kérelembe bele lett foglalva, a válasz: scripthez nem nyúlunk. (50.000 Ftért nem is elvárható.) A vezetőség figyeli az ötleteket, valósítottak is meg már ötletet, ami innen lett kiemelve. Amiben egyedül ludas az illegális frakció vezetés az az, hogy tényleg nem ülnek össze. Inkább beefelik egymást, minthogy egy létező problémára megoldást keressenek.
https://forum.see-game.com/threads/...o-skines-fegyverekhez-bizonylat.405084/page-3

csakegyjatekos

Zöldfülű
2021. 02. 11.
214
547
V4 karakter
Vin Asten
LV karakter
-
V2 karakter
-
Nem kell ehhez oldalhosszúságú kérelmeket irkálni, főleg FK fejlesztésekbe. Az IC jail offline megvalósítása egy script, és le lett írva hogy nem fognak a kérelmek során scripthez nyúlni. Ez a probléma már sokkal-sokkal hosszabb időre nyúlik vissza, mint egy FK fejlesztés. A vezetőség biztosan látja és olvassa ezeket a hozzászólásokat, nem egyszer kommenteltek ide is. Ha megkérdeznék a szerveren lévő játékosokat, a 98.7% azt válaszolná, hogy pörögjön az IC jail offline is. Rendvédelemnek keletkezik belőle bármi baja? Nem. Az illegál oldalnak megkönnyebülést okozna? Igen.

Rontu

enjoy
2022. 09. 16.
61
153
V4 karakter
aria harper
Szia! Úgy gondolom, az "Offline jail" bevezetése kifejezetten jó irány lehetne, mivel véleményem szerint senki, aki illegális tevékenységet folytat a játékban, nem szívesen töltene el 5 órát teljesen inaktívan, csak azért, hogy letöltse a büntetését. Érdemes lenne olyan rendszert kialakítani, amelyben a büntetési idő fele annyira csökkenne, de közben ne legyen szükség arra, hogy az illető a gép előtt maradjon, és gyakorlatilag "afkolva" várja ki a szankciót. Ez nemcsak hatékonyabb, hanem sokkal méltányosabb is lenne.
Ezen kívül érdemes lenne a jelenlegi szankciórendszert is felülvizsgálni, mert egyes büntetések irreálisnak tűnnek. Például, ha valaki részt vesz egy jó szerepjátékban, majd elkapják, és ennek következtében kap egy 5 órás büntetést, az jelentős demotivációt okozhat. Munka vagy egy hosszú nap után kevesen vállalnák szívesen, hogy csak azért lépjenek fel a játékba, hogy passzívan várják ki a büntetési időt anélkül, hogy bármit csinálhatnának közben. Ez elveszi a játékosok kedvét, hiszen az ilyen "tétlen várakozás" nem járul hozzá sem a játékélményhez, sem a közösség építéséhez.
Ha az IC szankciók átgondolása valamilyen okból nem valósulna meg, az "Offline jail" bevezetése mindenképpen fontos alternatíva lehetne. Ez egyensúlyt teremtene a büntetés súlya és a játékosok időbeli lehetőségei között, miközben csökkentené a frusztrációt, és javítaná az általános játékélményt.

Andypapa

Klaviatúra gyilkos
Támogató
2023. 09. 04.
692
881
29
Miskolc
V4 karakter
Jayce Haggerty
LV karakter
Ҳ
V2 karakter
Ҳ
Letelne az 1 óra jail, és menne vissza ugyan azt folytatni, ennek szerintetek van értelme? Mire bevisznek 10 embert, 20 szabadul, teljesen hülyeség az egész. Én megdupláznám az összes jail időtartamát.
Na ez egy gusztustalan mentalitás, főleg valakitől, aki még 1 percet sem ült jailben. Ráadásul szerelőként nem gondolnám túlságosan hitelesnek a véleményed a témában. :D

Utoljára szerkesztve:

Kodeein.

Barangoló
2023. 10. 25.
133
324
19
XIX. Kispest ❤️🖤
V4 karakter
Kelly Holmberg🇸🇪
LV karakter
💀
V2 karakter
💀
3.) A játékostársaknak kötelező megadni a tiszteletet. Tilos a felhasználók sértegetése, zaklatása, továbbá a frakciók rossz színben való feltüntetése. (Alpári, fenyegető, agresszív, trágár, sértő hangnemű hozzászólások) Büntetés: 40 büntetőpont @Clancy
Szeretem a butafej embereket, akik nem látnak bele. Indokold már meg nekem, miért lenne jó 600 percet ülni, mert valaki ATMet szeretne fúrni, és kilett játszva?

Sergey

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
728
1 920
V4 karakter
Torsten Kriegsheim
LV karakter
-
V2 karakter
Nincs
Ez még mindig csak egy játék. Egyesek akkor érzik jól magukat, ha alátehetnek a másiknak. Képzelem milyenek lehetnek IRL. Az ilyen jailből szabadult embereknek pl 24 óráig meg lenne tiltva bármilyen nagyobb fegyveres akció. Valamit valamiért alapon. Lehetne szabályozni, csak akarni kellene!

Kodeein.

Barangoló
2023. 10. 25.
133
324
19
XIX. Kispest ❤️🖤
V4 karakter
Kelly Holmberg🇸🇪
LV karakter
💀
V2 karakter
💀
Az ötlet jó lenne, én a 48 órát javasolnám, de sajnos ezt nem lehetne nyomon követni sehogy sem, szóval én kitartok a jail idő növelése mellett. (Ami nem lesz, mivel volt már csökkentve sajnos.)
Akkor végre kifejtenéd hogy miért kéne növelni az ic jail időket? Azóta nem indokoltad meg.

• Tetszik
Reactions: festo

Goolem

Pötyögtető
2021. 05. 22.
521
791
V4 karakter
Erik Ipsen
LV karakter
Martin Wevers
Az ötlet jó lenne, én a 48 órát javasolnám, de sajnos ezt nem lehetne nyomon követni sehogy sem, szóval én kitartok a jail idő növelése mellett. (Ami nem lesz, mivel volt már csökkentve sajnos.)
hol lenne bárkinek is jó ez a 48 óra? az embert 2 napra bebörtönözöd és nem lesz addig semmiféle akció

• Tetszik
Reactions: festo és Kodeein.
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.