Vito nagyon szépen megfogalmazta vagy ennél vagy pedig valamelyik hasonló topicnál az 500 közül, hogy -oké legyen változás, viszont azon kívül, hogy mindenki telespammelte itt is 11 oldalban a sérelmeit nem történt érdemi információcsere. Vito üzenete arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy vevőek ők is a nép szavára viszont legyen leírva a javaslat, példa, hogy mégis mire mennyi büntetést adnátok.
*Fagyivásárlás
-Szeretnék egy tölcsér fagylaltot.
-Oké, milyen ízben?
-Fagylaltok szeretnék, tölcsérben.
-De milyen ízűt szeretnél?
-TÖLCSÉRBEN KÉREK FAGYLALTOT!
-Hát jó *fagyi átnyújtva*
-De én nem is ilyen ízben kértem!!!
30 különféle indokot felsorol egy-egy ilyen topic, hogy kinek miért sok az az 5 óra és ezeket nem veszi senki figyelembe, csak azt, hogy ezek a gonosz illegálosok már megint háborognak. Ezért bedobnék egy javaslatot, ami az én véleményem, de talán sokan egyet fognak érteni. Kategóriákra osztanám a jail minimum maximum időt.
Az első a pènz szerzés vagy fun cèljából történő, RP-t hanyagoló tevékenység, ide tartozik az atm a bank és a tervezett emberrablás. Ezeknèl simán maradhat az 5 óra ha ELKAPNAK, én amúgy 10re is feltolnám. Ha nem kapnak el, csak lefoglaljàk a körözött kocsit, akkor utolsó mondat. Ez a büntetés nem csökken, mindig fix 5 óra lesz, nincs óvadèk sem meg semmi.
Második a pénz szerzés cèljából elkövetett, rp-snek ritkán mondható tevékenység, mondjuk a fegyver/drog kereskedelem, túszejtés. Ezekben az esetekben a max szintén 5 óra. Ha az illető karakterben követte el ezeket, fórumon vezeti a storyt, vagy illegal fraki tag, (tehàt bizonyíthatóan ez a szerepjátèka és azért csinálja), akkor a maximum 2 óra lehet mennyiségtől függően. Fórum topicot, frakit, karaktert kötelező figyelembe venni.
Harmadik, a pénz szerzés céljából elkövetett rp-s tevèkenység. Például uzsora kamat, védelmi pénz szedése, “megduplàzás”, kölcsönadás, drog termesztés. Ezekből nem lesz gazdag senki, rp is folyik közben, viszont megkàrosíthatnak másokat. Ezekben az esetekben a maximum böri 1 óra, de ha van karakter, forum topic, fraki tag, akkor 0-ig enyhíthető.
Negyedik a szerepjáték miatt történő illegal tevékenység, amiben nincs mérhető bevétel, vagy akár minuszos is. Például kis mennyiségű bító terítése(akár rp-s áron), be nem jelentett szórakozóhely. Ilyen rp-ben nincs börtön, “csak” az elkapás, kihallgatás, itemek elvétele.
Ezen felül, ha körözött kocsit vált ki valaki, akkor maximum 1 órára sittelhető. Ez nem járja, hogy egyszer már elmenekült, de utána még leverik rajta kihasználva azt, hogy kelleni fog neki a kocsi.
Nyilván bármilyen gyilkosság instant 5 óra, ahogy fegyveres konfliktus is, ha elkapják őket, inkább úgy építeném újra a jail rendszert személy szerint, hogy legyen a rendvédelemnek is öröme abban, hogy lesittelhet valakit (sajnos sokaknak ez az öröm), hogy szabályozva legyen az atm és a bank picit ezzel, meg a cenzúrázva fogalmazva lövöldözős szerepjáték el legyen határolva a tényleges rp-től.