IC szankciók csökkentése/törlése

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Wanted

Írnok deák
2019. 01. 12.
554
5 450
21
V4 karakter
Eoin Hyes
Ameddig az IC jail arról szól, hogy a másikat megszopassuk, addig nem azon kéne gondolkozni, hogy mennyit kéne csökkenteni, hanem azon, hogy hogyan kéne eltüntetni az IC jailt, mint jelenség. Nem tudom, hogy hogyan, de helyettesíteni kellene azt, hogy ne 5 órát szopjon az ember, azért mert elkapták az IC cselekvéséért. Ha az illegál nem lő egyáltalán, akkor a legál oldal ráír az illegálra, hogy jaj, kéne a lövés, unalom van, de ha mégis lő, akkor meg ez megy:
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Börtön]: Troy M Doyle börtönbe zárt.
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Börtön]: Idő: 300 perc
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Börtön]: Bírság: 300 000 $
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Börtön]: Indok: EKHSZSZ,ITBE,IFBE,IKBN
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Információ]: Mivel börtönbe kerültél, az armorod levételre került.
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Információ]: Újra felveheted a 'Kiegészítők' panelen. (/cuccaim)
[2024-10-14 19:33:06] [Output] : Troy M Doyle mondja: Ez a Wanted is elkapva.

Egy átlag munkanap 8 óra, amiért te FIZETÉST kapsz, na most te elvileg eljössz egy szerverre szórakozni, ahol ha elkapnak téged, azért mert MÁSOKNAK IS AKCIÓT CSINÁLTÁL, azért te a munkaidőd TÖBB, MINT FELÉT 4 fal között töltöd.

Utoljára szerkesztve:

paul.

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 10.
307
623
23
Pécs
V4 karakter
paul.lorenz
Ameddig az IC jail arról szól, hogy a másikat megszopassuk, addig nem azon kéne gondolkozni, hogy mennyit kéne csökkenteni, hanem azon, hogy hogyan kéne eltüntetni az IC jailt, mint jelenség. Nem tudom, hogy hogyan, de helyettesíteni kellene azt, hogy ne 5 órát szopjon az ember, azért mert elkapták az IC cselekvéséért. Ha az illegális nem lő egyáltalán, akkor a legál oldal ráír az illegálra, hogy jaj, kéne a lövés, unalom van, de ha mégis lő, akkor meg ez megy:
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Börtön]: Troy M Doyle börtönbe zárt.
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Börtön]: Idő: 300 perc
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Börtön]: Bírság: 300 000 $
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Börtön]: Indok: EKHSZSZ,ITBE,IFBE,IKBN
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Információ]: Mivel börtönbe kerültél, az armorod levételre került.
[2024-10-14 19:32:59] [Output] : [SeeMTA - Információ]: Újra felveheted a 'Kiegészítők' panelen. (/cuccaim)
[2024-10-14 19:33:06] [Output] : Troy M Doyle mondja: Ez a Wanted is elkapva.

Egy átlag munkanap 8 óra, amiért te FIZETÉST kapsz, na most te elvileg eljössz egy szerverre szórakozni, ahol ha elkapnak téged, azért mert MÁSOKNAK IS AKCIÓT CSINÁLTÁL, azért te a munkaidőd TÖBB, MINT FELÉT 4 fal között töltöd.
Legszebb az egészben, hogy valaki megsem próbál enyhítést intézni, de akciókat tényleg elvárják.. Ez a topic tényleg egy végtelen spirál lesz.

Vadmagyar88

Újonc
2023. 06. 25.
7
8
V4 karakter
Ramza Mogghaddam
LV karakter
Ramza Moghaddam
Sziasztok! Napokban kaptam egy 300perces ic jail-t ami a fele nem volt bizonyítható rám mégis leültem. Ami zavar hogy jelenlegi AFK rendszerrel nem telik az idő így gép elé vagy kötelezve. Nem gondolnám hogy a karaktered szerepe vagy történése miatt te gép elé legyél kötelezve! Persze érthető hogy valamilyen szinten szükség van erre mivel, mivel is lehetne szabályozni ezt, viszont én úgy gondolom hogy 300 perceket ültetni valakivel azért, mert elkapják ezzel-azzal szerintem az nem okés..
Ötletem pedig az lenne hogy a karaktered szerepe/történése miatt ne legyél gép elé kötelezve ha jail-t kapsz. (Magyarán legyen minimális időre csökkentve vagy teljen az idő akkor is ha nem vagy gépnél)

Megjegyzés: Megkérek mindenkit aki hozzászól, hogy csak megfelelő stílusban szóljanak hozzá.
Támogatom az ötletet

Agro

Újonc
2019. 02. 08.
58
60
V4 karakter
Tamir Amiri
Az IC jail nem ad hozzá semmi RP-t sem a sértett, sem a rendvédelmi személy szemszögéből. Illetve felesleges szerintem azért szívatni valakit OOC mert IC egy szerepet alakít, Az óvadék szép és jó, viszont általában olyankor kapsz lehetőséget rá, ha nem követtél el nagy bűnt, és kapsz érte 60-90 percet, arra szerintem pedig felesleges, míg a 250-300 percnél szinte biztos hogy nem jár óvadék így végig kell ülni. Én azt javasolnám hogy hasonlóan a halálhoz, fix időt lehessen kapni, független attól hogy mit tett az ember, ami lehetne 15-20 perc, ez mellé az IC büntetések szerintem jogosak. (Pénzbírság, illegális tárgyelvétel)

havas77

Zöldfülű
2021. 11. 23.
158
215
Kassa 🇸🇰
V4 karakter
case nash
LV karakter
arya keyla
Támogatom az ötleted egy részét. Valóban nem szórakoztató öt órát ülni mert épp ATM-et fúrtál, viszont ha a játékos kijutna fél óra alatt és minden fél óra után új ATM rablást kezdeményezne, mert ennek nincs komoly következménye nem lenne túl kellemes a rendvédelemnek, tekintve hogy nem egy illegál frakció van a szerveren. Ha jobban limitálva lenne az akciók száma minden adott frakciónak, véleményem szerint sokkal jobb lenne a szervernek. Az illegál nem üldögélne öt órát, hanem egy vagy kettő órát, és a rendvédelemnek se lenne túl sok.

Utoljára szerkesztve:
  • Vicces
Reactions: gilson

Wanted

Írnok deák
2019. 01. 12.
554
5 450
21
V4 karakter
Eoin Hyes
Gondolom a rendvédelem sokkal inkább szeretne a HQn ülni és sakkozni, mintsem akcióra járni, amikor nem volt hetekig egy darab lövés sem, akkor gondolom pontosan emiatt volt ráírkálva az illegálosokra, hogy intézzenek lövöldözést, mert annyira zavaró a rendvédelemnek, hogy lövöldözni kell.

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
568
5 870
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
Ha nem lenne ATM / Benzinkúton 1 órás limit, akkor még valóságos is lenne maga a példa. De mivel van, így 1 fraki alapból 1 órában 1 ATM és 1 Benzinkutat tolhat jobbesetben. Szóval bőven van korlátozva, hogy ne lehessen túlzásba vinni.

havas77

Zöldfülű
2021. 11. 23.
158
215
Kassa 🇸🇰
V4 karakter
case nash
LV karakter
arya keyla
Gondolom a rendvédelem sokkal inkább szeretne a HQn ülni és sakkozni, mintsem akcióra járni, amikor nem volt hetekig egy darab lövés sem, akkor gondolom pontosan emiatt volt ráírkálva az illegálosokra, hogy intézzenek lövöldözést, mert annyira zavaró a rendvédelemnek, hogy lövöldözni kell.
Nem, egyáltalán nem erre gondoltam. Egyértelműen nem egy hétnek kell eltelnie kettő lövöldözés között, de ne egyből kijutás után. Ez az én véleményem, én nem élvezném azt hogy minden fél órában riasztana az ATM.

• Vicces
Reactions: Kristof0723

Wanted

Írnok deák
2019. 01. 12.
554
5 450
21
V4 karakter
Eoin Hyes
most is riaszthatna az atm minden fél órában, ha ez lenne a cél, 8 illegális frakció van, ha most nincs megfúrva nonstop minden, akkor miért lenne azután, hogy kevesebbet kell ülni?

• Tetszik
Reactions: Kristof0723

havas77

Zöldfülű
2021. 11. 23.
158
215
Kassa 🇸🇰
V4 karakter
case nash
LV karakter
arya keyla
Mert öt óra jail helyett lenne például fél óra, ahogy Agro írta. Nincs az embernek kedve mindig öt órákat ülni, fél óra gondolom már viselhetőbb.

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
568
5 870
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
ATM:

Cancun, 14:30
Northside, 15:00
Charleston, 15:30
Bloods, 16:00
Deutche, 16:30
Ndrangheta, 17:00
Skandináv, 17:30
Juvenile, 18:00
Besa, 18:30
Triad, 19:00
Bogdan, 19:30
Vermelho, 20:00
MS13, 20:30

Benzinkút:

Cancun, 15:30
Northside, 16:00
Charleston, 16:30
Bloods, 17:00
Deutche, 17:30
Ndrangheta, 18:00
Skandináv, 18:30
Juvenile, 1ö:00
Besa, 19:30
Triad, 20:00
Bogdan, 20:30
Vermelho, 21:00
MS13, 21:30

Frackció akció / 1 órával számolva..

Meg tudnák oldani a nonstop akciót, csak szimplán rohadt unalmas így nem fogják.

Boldi88

Zöldfülű
2023. 06. 20.
184
1 016
V4 karakter
Artyom Egorov
De a folyamatos darára még mindig nem értem miért az IC jail kell hogy megoldást nyújtson?

Nem lenne észszerűbb az adminokkal elintézni azt, ha valaki minden óra 20. percében megfúr egy ATM-et? Vagy amint vége egy rendőrös rp-nek (előállítás) máris ugrik neki a következő pénzautomatának?
Szerintem még mindig nem arra való az IC jail hogy a folyamatos darát megnehezítsük, vagy ellehetetlenítsük.
Nem ettől fog megváltozni az, hogy mikor és mennyi dara van.

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
568
5 870
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
Alapból nem is olyan vészes ez ez egész dara dolog, mint aminek be van állítva. Voltam 3 hónapot rendvédelembe, egész nap 3 bank volt kb az akció, meg max 1-2 menekülés, este meg beindulnak az emberek az ATMel, meghalnak és megunják. Annyi.

Éves probléma alapból ez a túl sok, túl kevés, senki nem tudja mi az elég. Amilyen lábbal kelt fel éppen, úgyis az lesz figyelembe véve. Ahogy játékosoknál, úgy adminoknál is előjön ez. Amennyi ember, annyi vélemény. Egyiknek a napi 15 se sok mert legalább van valami, másiknál 5 is sok, valakinek meg "realitás" jelleggel már 1 "bandától" 2 is sok.

De amúgy, nincs is sok dara, szóval még csak indokoltá sem teszi ezt a mennyiségű jailt mert "sok" és vissza kell szorítani. De sajna ez nem Vitoékon fog múlni, az illegális frakciók leaderei meg utálják egymást egytől egyig és nem fognak összeülni sosem, hogy megbeszéljék ezt Boriszékkal. Abból az apropóból, hogy utálják egymást, vagy beef van a tagok között, vagy szimplán túl nagy az ego.

jani.

Újonc
2023. 06. 25.
40
38
18
Szováta
V4 karakter
Isak Nordvik
De amúgy, nincs is sok dara, szóval még csak indokoltá sem teszi ezt a mennyiségű jailt mert "sok" és vissza kell szorítani. De sajna ez nem Vitoékon fog múlni, az illegális frakciók leaderei meg utálják egymást egytől egyig és nem fognak összeülni sosem, hogy megbeszéljék ezt Boriszékkal. Abból az apropóból, hogy utálják egymást, vagy beef van a tagok között, vagy szimplán túl nagy az ego.
Voltam már olyan frakcióban, ahol a leader mindenre is baszik, úgyhogy így hiába is várjuk el hogy változás legyen. És kitudja hány ilyen illegál főleader van még. Az "RP-s frakik" meg utálják a "darás frakikat" és ez vissza is igaz, alapból innen indul ki minden probléma, tisztázás terén...

Boldi88

Zöldfülű
2023. 06. 20.
184
1 016
V4 karakter
Artyom Egorov
Éves probléma alapból ez a túl sok, túl kevés, senki nem tudja mi az elég. Amilyen lábbal kelt fel éppen, úgyis az lesz figyelembe véve. Ahogy játékosoknál, úgy adminoknál is előjön ez. Amennyi ember, annyi vélemény. Egyiknek a napi 15 se sok mert legalább van valami, másiknál 5 is sok, valakinek meg "realitás" jelleggel már 1 "bandától" 2 is sok.

Ha jól értesültem akkor vannak itt ilyen fő- meg szuperadminok is, a többi admin mellett (felett?). Kevés belelátásom okán csak tippelni tudok, de mint verzió azt tudom felállítani hogy ezek a fő- és szuperadminok felügyelik a többi admint, meg például azok döntéseit felülbírálhatják.
Na már most, ha úgy érezzük hogy "ahány ember annyi vélemény" - és ezt összevetjük mint reakció arra a felvetésemre hogy az adminok simítsák el a "folyamatos darából" adódó gondokat -, akkor lehet hogy a fő- és szuperadminoknál kellene kezdeni egyből? Lehet hogy őket kellene megkérdezni arról, hogy mennyire kell a többi adminnak okésnak gondolni a "folyamatos darát"? Így - ha jól számolok - kapunk egy olyan hivatalos álláspontot, ami mindenkinek ad egy irányvonalat, így kizárva rengeteg változót. (Pl. ki milyen lábbal kelt, kit szeret és kit nem, mit tart reálisnak és mit nem.)

Mondjuk pont úgy, ahogy ezt már egy korábbi hsz-emben ugyanebben a témában, itt, már leírtam.

De sajna ez nem Vitoékon fog múlni, az illegális frakciók leaderei meg utálják egymást egytől egyig és nem fognak összeülni sosem, hogy megbeszéljék ezt Boriszékkal. Abból az apropóból, hogy utálják egymást, vagy beef van a tagok között, vagy szimplán túl nagy az ego.
Ez nem Vitoékon múlik? Hát kiken?

Azzal meg nem tudok egyet érteni hogy az illegál leadereknek kéne összeülniük hogy mennyi lenne az értelmes és észszerű jail idő. Vagy ha mégis így kell történjenek a dolgok, akkor más ne is kerülhessen jailbe csak az illegál frakciók tagjai. Hiszen ha másnak nincs beleszólása (pl. annak a maréknyi civilnek akik minden nap a dutyiban végzik), akkor rájuk ne is vonatkozzon a BTK - lévén ők valami oknál fogva ki lettek hagyva az egyeztetésből.
Az meg mégsem tűnik olyan korrektnek hogy egy játékban a közös szabályok meghozásából kihagynak néhány résztvevőt.

flaash

Írnok deák
2022. 12. 27.
609
2 697
24
V4 karakter
Freddy Bill
Jó amit írsz de szerintem nem csak magával az Ic illegálért való lecsukással van a gond, sokkal inkább azokkal a dolgokkal mint éles tűzpárbajban rád dobnak egy flash-t vagy smokeot és tehetetlen vagy, lábad ellövik és animba kerülsz, ha lenne a rendvédelemben annyi hogy ha már az akciót elvárják akkor ne a lábadra menjenek hanem a fejedre.

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
568
5 870
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
Ez nem Vitoékon múlik? Hát kiken?
A szerver vezetőségén. Vito leimádkozhatja neked a csillagokat is, ha a vezetőség nem szeretné, avagy nem látja indokoltnak a dolgot.

Az én topicom alapján 5 óra a max jail idő a régebbi 10 óra helyett. Ott is "sokat" kellett várni, még belátták a vezetőségben is, hogy "jogos" a miértje a topicomnak. Vitoék hiába akarták, hiába értettek együtt velünk, sajnos vagy éppen nem sajnos.. nem ő dönt egyedül. Mellette instant van 2 ember, akinek "rangból" adódóan ugyan annyi a beleszólása, mint az övé. Aztán meg felfelé még több ember.

Tudtommal(?) még a legál leaderek is meg vannak kérdezve ilyenről, hogy ők mit gondolnak, vagy legalább szavaztatnak velük hogy "legyen vagy ne?"
Ami számomra teljesen logikátlan, hogy olyan embereknek a szava mérvadó ilyen döntésben, akik sosem fogják azt átélni, amiről döntést kell hozni.

+ amúgy a szavazás lehetősége a topicban sokat tudna dobni rajta, hogy reális keretek között lássák mennyire akarja a közösség, nem pár ember.. a változást.. ha idetévednek.

Utoljára szerkesztve:

Aura

Barangoló
Támogató
2023. 01. 03.
120
251
V4 karakter
Mia Goldberg
Hi.
Elég sok minden elhangzott már itt, a topik is elég régi és az a meglátásom, hogy nem igazán lesz változás a témával kapcsolatban... Így én csak annyit tudnék javasolni az összes illegális frakcioknak, legyen az scriptelt vagy NS, hogy beszéljetek össze, fogjatok össze mind ahányan vagytok és NE csinaljatok semmit úgy 2-3 hétig (vagy ameddig szükséges) amik miatt titeket jailbe lehetne küldeni, értem ez alatt hogy se bank, se atm, se drogfarm, se rablás/emberrablás se benzinkut... SEMMIT ne csináljatok amik miatt tamadhatoak lehetnétek..Tudom hogy unalmas lenne civilként tengődni egy illegális frakcioban, de jelenleg nem látok más megoldást. Fogjatok össze, tegyétek félre az ellentéteket, hiszen a cél mindenkinek ugyanaz, Mégpedig hogy megszüntessük ezt a fajta mentalitást a szerveren.

A rendvédelmi tagok észrevételem szerint minden ilyesfajta kezdeményezésre röhögős react-al válaszolnak és cinikus módon megmagyarázzák hogy egy videojátékban miért is akkora bűn lövöldözni, vagy akciót csinálni és hogy miért kell ooc szivatni a másikat 200-300 perces jailekkel azért, mert szívességet tesz az illegál a legalnak azzal, hogy lövöldözést generál. Mert valjuk be szívességet tesztek.
Mit gondoltok mit csinálna a TEK meg a tobbi szerv, ha egyszercsak megszunne az illegalis tevékenység? A válasz egyértelmű...

Jelenleg az IC jailnek egyetlen értelme van, mégpedig hogy literálisan kicsesszünk a másikkal, semmi más... Jönnek azzal, hogy ennek tanító jellege van, meg hogy visszaszoritsuk a bűnözést és hogy következménye legyen ezeknek az RPknek. De milyen következmény az, ahol egy szerepjáték miatt több jailt kapsz mintha szerverszabalyzatot szegnél? Nem érzitek hogy mennyire nonszensz? Es feltennem a kérdést a tisztelt rendvédelmi tagoknak: nektek miért jó az, ha maxos büntetést adtok, ami nem kevés? Miért jo kirohogni a masikat ha felemeli a szavát azért, mert unfair ami a szerveren megy? Miert jó az, ha kiosztotok 300 percet, mivel lesztek többek? Gondoljatok már bele, ha nem lenne az illegál ti sehol sem lennétek ... Lehet röhögős emojizni lehet engem szapulni, nem igazán hat meg, csak gondolkozzon el mindenki hogy egy játékról beszélünk és senkinek nem lesz rossz hatással az egojara, ha közösségbe illő módon viselkedünk a másikkal, független attól, hogy legál vagy illegál szerv tagja az emberfia....

puskás

Aktív fórumozó
2019. 01. 10.
298
1 744
V4 karakter
Guray Kubat
Es feltennem a kérdést a tisztelt rendvédelmi tagoknak: nektek miért jó az, ha maxos büntetést adtok, ami nem kevés? Miért jo kirohogni a masikat ha felemeli a szavát azért, mert unfair ami a szerveren megy? Miert jó az, ha kiosztotok 300 percet, mivel lesztek többek? Gondoljatok már bele, ha nem lenne az illegál ti sehol sem lennétek ... Lehet röhögős emojizni lehet engem szapulni, nem igazán hat meg, csak gondolkozzon el mindenki hogy egy játékról beszélünk és senkinek nem lesz rossz hatással az egojara, ha közösségbe illő módon viselkedünk a másikkal, független attól, hogy legál vagy illegál szerv tagja az emberfia....
Meg mindig nem csak a rendvédelmi tagok döntenek erről, hogy ki mennyi percet ül, olvass el néhány hszt és jobban átlátod.
Igen csökkenteni kellene, de 0 börtön idő soha nem lesz, ezt el kell fogadnunk.

Régen 10órákat ültünk, eltelt az is nagy nehezen, oké nem ilyen AFK rendszer volt.
Most kiválthatod magad KPval, ez sem volt, sőt...

Véleményem szerint az IC jailt lehessen offline módon is letölteni és akkor mindenki boldog lenne.
Pl: 300perc online= 600perc offline. Vagy valahogy ilyen módon.
Tényleg nem fair az, hogy azért szívsz OOC mert egy bűnöző szerepjátekot választottál.

Reméljük a legjobbakat és kidolgoznak valami okosságot a népnek. :)

edit: csak illegális frakció tagok számára lehessen jailt csökkenteni/ offline letölteni.

Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.