IC szankciók csökkentése/törlése

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

mentalist

Újonc
2024. 09. 15.
1
10
V4 karakter
Dejan Velimir
Véleményem szerint a bírságok áraival addig nincsen semmi probléma ameddig valaki saját maga szórakozására nem "tart le" egy helyet. Pl. van egy motoros rendőr aki majdnem egész nap Blueberrynél van és várja, hogy az ember átmenjek mind a kettő stop táblán. Mivel ez szerintem a merő rosszindulat. Nevet egyébként direkt nem írok. Magam sem a legális részt erősítem, viszont mint a téma létrehozója is leírja, elég nagy számokkal van dobálózva. 300 perc, több idő mint ha valaki súlyos nonrp-t követne el. Itt szerintem három opció állná meg a helyét. Az első X szorzóval menne az ic jail, második mindenre kötelező az óvadék, harmadik csekk lenne osztva jail helyett is (ez lehet sok embernek nem fog tetszeni, de még ez az az út ami a rendvédelemnek is és a polgárnak is jó, pl 1000$ / 1 perc.

iambarnee

jobb láb a gázon, bal láb a jobbon
2022. 10. 06.
131
363
transylvania
www.bmw.com
V4 karakter
Yannick de Vries
meredek abba belegondolni, hogy azzal, hogy nem jelentesz adót a BEZÁRT céged után(nem sikerült még rájönni, hogy ez hol logikus) beraknak csak úgy 240 perc jailbe, hozzávetve ahoz, hogy mekkora hibát kell véteni OOC egy ilyen szankcióhoz eléggé kiábrándító, úgy hogy konkrétan semmit nem csináltál miatta és még azt sem lehet ráhúzni, hogy iLleGáLbA tE vÁlLaLtAd EzT mAgAdNaK. és hát még óvadék sincs, így igazából nem tudom hol van ez balaceba, csak ameddig szabad kéz van adva a leaderek és a döntéshozók számára, hogy tudják szopatni a mezei playert olyan szintig ameddig nem szégyellik addig nincs is miért törtetni. nekem pont volt időm leülni, mert mellette játszodtam mást, de akinek van 1-1.5 órája játszani egy nap, nem hiszem annyira szeretne 4-5 napig ülni egy ic jailt azért, amit meg se tett, mert minden érve a másik félnek maga ellen beszél, dE eZ íGy MűKöDiK nEm KeLl LoGiKuSaN nÉzNi A dOlGoKaT. ez, hogy offline is teljen a dolog telejesen rendben van, vagy akár az is, hogy szorzóval teljen.

csakegyjatekos

Zöldfülű
2021. 02. 11.
215
548
V4 karakter
Vin Asten
LV karakter
-
V2 karakter
-
Egy dolog kell ide semmi más: offline is lehessen tölteni a jailt. (Nem, nem lassú szorzóval, real time)
Teljesen egyetértek,

IC jailnél teljen az idő akkor is, ha nem vagyunk a szerveren (nyilván AJ-nál nem)! Így ha mondjuk este kapunk egy 300 perces IC jailt akkor már másnap játszhatunk is, és nem vagyunk odakötelezve a gép elé, hogy 20 percenként 2 percig mozogjunk egy apró cellában. Magyarul: nem leszünk idegbetegek miatta, csak kis pihit kapunk arra az időre. :D Így szerintem el lehetne még attól is tekinteni, hogy egy PG lesz 120 perc, addig egy IC bűncselekmény 300. Ráadásul akinek csak napi 1-2 órát enged meg az ideje játszani, annak is tök jó megoldás ez, amíg melóban van addig letelik az IC jailje. Ezzel a megoldással biztosan nem menne el az emberek kedve a szervertől//az illegálozástól.

Mást nem is változtatnék jelenlegi gondolatmenetem szerint, úgy gondolom hogy nem telne túl nagy munkába ez, hogy megvalósuljon. (mint pl. külön fegyház RP, scriptek, stb.)

Fegyház script szerintem azért sem lenne jó, mert az elején mindenki kíváncsi lenne rá hogy milyen, ezért direkt követne el IC bűnt és lecsukatná magát a zsarukkal. Majd ez előbb utóbb OOC problémákhoz vezetne.

A 300 perc pedig igen, elég elrettentő erő attól, hogy hülyeséget csináljunk. DE! nem csak arra lehet 300 percet kapni, hogy rendőrre lövünk, hanem pl. ha valaki drogfarmozik, fegyverekkel kereskedik, RP kereteiben megver valakit, ugyanúgy súlyos büntetést kapunk. Ezért lenne jó ez az ötlet szerintem. Nem kellene babrálni a perceket, átírni a BTK-t, csak ezt az egy dolgot megcsinálni.

• Tetszik
Reactions: Icco és tommen.

aSoma

Barangoló
Támogató
2020. 08. 01.
126
157
21
Baja
V4 karakter
Amina Atsune🇯🇵
Amúgy ezzel semmi gond nincsen egy részben. Vannak olyan vádak, amikre óvadékot lehet tenni, így hát... egy nagyobb pénzveszteséggel, de nem kell leülnöd. De egy részben igazad van, nagyon nagy probléma de attól függetlenül azzal sem nagyon értek egyet, hogy nagyon sok időt rád raknak.

• Vicces
Reactions: bazsixkzz

jaki

jurassic
2019. 01. 10.
509
4 701
21
V4 karakter
jaki olsen
Véleményem szerint a bírságok áraival addig nincsen semmi probléma ameddig valaki saját maga szórakozására nem "tart le" egy helyet. Pl. van egy motoros rendőr aki majdnem egész nap Blueberrynél van és várja, hogy az ember átmenjek mind a kettő stop táblán. Mivel ez szerintem a merő rosszindulat.
shawm_claybrooks

ngl nonszensz ha csak az ic része van megemlítve, pár éve 60 perc volt dm, most 120 min., menő ha többet adsz
ugyanúgy a banoknál is ez van, pl. @robeeZ perma banja kettő fun(nem iszonyat durva) névváltása miatt, felér ez egy ooc ker/nemtom horgászsor dmmel

nem leszólás beszólás csak idk random számok vannak generálva hate(általában) vagy mi miatt

Sonny69

Újonc
2019. 01. 10.
64
36
Mielött tovább mennél egyel vissza.
gtfkephost.hu
V4 karakter
Fernando Chapman
LV karakter
Timothy Schneider
V2 karakter
Sonny Black
Hali! Ültek már kevesebbért is sok jailt, én is a múltkori horgász event-ten, pl: alkatrészt adott a fishing láda ezért kaptam 180 percet pár használhatatlan valamiért, de ezzel nincs baj, nem ültem itt végig nyilván de itthon voltam mert este volt mentek a szokásos esti programok majd néha rá rá nézve a gépre is simán leültem az időt, ez megint egy olyan dolog amit azért kellene változtatni hogy aki büntetésben van könnyebb legyen neki (nem szálloda), amúgy meg van óvadék ha adnak (igaz jó drága) de van lehetőség kikerülni idő előtt is akár!

• Tetszik
Reactions: vinzmax

I3ucky

Zöldfülű
Támogató
2022. 09. 06.
217
297
21
Szeged
V4 karakter
Buchanan Baines
Hali! Ültek már kevesebbért is sok jailt, én is a múltkori horgász event-ten, pl: alkatrészt adott a fishing láda ezért kaptam 180 percet pár használhatatlan valamiért, de ezzel nincs baj, nem ültem itt végig nyilván de itthon voltam mert este volt mentek a szokásos esti programok majd néha rá rá nézve a gépre is simán leültem az időt, ez megint egy olyan dolog amit azért kellene változtatni hogy aki büntetésben van könnyebb legyen neki (nem szálloda), amúgy meg van óvadék ha adnak (igaz jó drága) de van lehetőség kikerülni idő előtt is akár!
Nem is azzal van a baj hogy leülhetetlen, hanem hogy kinda ooc vagy “szankcionálva”, oda szögezve a géphez semmit téve mert rp-zel.
Én eddigi játékom során soha nem voltam rendvédelmen kívül máshol de megtudom érteni azt amiért a poszt született, én se szívesen ülnék ennyit, néha többet mint aki OOC szabályt szegett, lehet nem is az enyhébbiket. Pont ezért soha nem kerestem az indokot a lecsukásra, mindig csak azt kapta mindenki amit muszáj volt, abból is a legkisebbet + enyhítés. Sokan annyira beleélik magukat a játékba hogy eluralkodik rajtuk a “hatalom” és nem tudják felfogni hogy nem egymás ellen játszunk.

Nagy Gergő

Újonc
2020. 04. 30.
51
33
Székelyudvarhely
V4 karakter
Taylor Joseph
Szia! Teljes mértékben egyetértek veled, IC bűnökért nem szabadna OOC 'bűnhődj'. Elveszik a RP élmény teljes mértékben. Én azt látom megoldásnak, ami régen jelen volt: a fegyházban össze lehetne engedni a rabokat, ezzel rengeteg RP lehetőséget meg lehet teremteni. IC büntetve vagy, de OOC továbbra is jól tudod érezni magad, tudsz RP-zni, akár IC kapcsolatokat kialakítani. Szerintem határozottan pozitív hatásai lennének, mivel így is rengeteg játékos a szerveren azzal tölti az idejét, hogy bányászik, farmozik, ami valljuk be nem igényel sok 'RP'-zést, de ha össze lenne az ember zárva másik 10-el egy börtönben tudnának ismerkedni, beszélgetni, pókerezni stb. Teljes mértékben támogatom.

Serpa

Barangoló
Támogató
2024. 08. 25.
146
145
28
London🇬🇧
V4 karakter
Oliver Blackthorne
Hali,
Nem vagyok Sem Illegál -sem Rendvédelem oldalon, és most egy olyan véleményt fogok hozni, amivel nem biztos, hogy az emberek kedvence leszek, viszont pártatlanul tudok hozzáállni.
Valahol úgy gondolom, hogy reális, hogy ha elkapnak egy bankrablásnál, akkor ne csak egy órát ülj, hanem érezd, hogy van következménye, ami legalább minimálisan eltántorít. Ha pld. tudnád, hogy ha megölnek, a karaktered meghal, és törlődik, mennél még bankot rabolni? Vagy egyből leadnád az illegált, és mennél taxizni?
Valahol viszont, ahogy visszahallom, egyrészt az illegál dolgok nem adnak elég rewardot, hogy ténylegesen működhessen a high risk-high reward kifejezés, szóval teljesen megértem az illegál véleményét a rendszerről.
Továbbá tény, hogy jelenleg az IC Jailt egy kicsit tovább lehetne gondolni. Olyan, mintha egy gyereket büntetnél. Állítsd a sarokba két órára, és az a két óra élete két leghosszabb órája lesz, ami unalommal telik. De! Ítéljük szobafogságra, és adjunk neki egy könyvet, hogy olvashasson, és vagy tanulhasson, vagy adjunk neki házimunkát, és az a két óra jóval gyorsabban, értelmesebben fog eltelni. Persze, lehet, hogy nem fog olvasni, lehet hogy nem fog tanulni. De a választása opcionális.
Rengeteg Rendvédelmis van a szerveren, nekik is jó lehetőség lenne egy Alosztály a Büntetés-Végrehajtásban, opció RP-zni a rabokkal, stb.
A Lehetőségek tárháza végtelen.

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
568
5 870
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
van következménye, ami legalább minimálisan eltántorít.
Ez a "tántorítson el" felfogás már alapból ott bukik, hogy nem kell eltántorítania semminek attól az oldaltól amin én játszani akarok.

Voltam mind a két oldalon, 12 évig illegálba, 4 hónapig rendvédelemben.
Kevesebb undorító dolgot láttam illegál oldalon 12 év alatt, mint 4 hónapnyi rendvédelmezés alatt. Szimplán az undorító mód hatalommániás, elnézést a megfogalmazásért de remegő fiataloktól, akinek adtál hatalmat a kezébe, azt pedig a legundorítóbb, legszemétebb módon ki is használják.

"Le se szarom te mit magyarázol."
-> Kérdezek, de rohadtul nem érdekel amit mondasz mivel OOC tudom hogy lekamuzod az életedet is, így nem adok enyhítést mert én úgy ítélem meg, hogy nem érdemled meg.
"Ha kirakják a körözést rakjál felülvizsgálatit.."
-> Le se szarom hogy leafkolod-e az 5 órát, de nekem hatalmam van, majd én beosztom a te idődet, akár jogos akár nem, hát max kapokt 1 figyut frakiban.
"Ha lecsuklak az okkal van."
-> Mert utállak mint a szar.
"Rádadom a létező összes körözést."
-> Ki lehet hozni 300k-s ticketet is, simA kresz szabály sértésekből.
"Rádadom az összes kreszszabály sértést, a törött autón keresztül a nem idnexeltélig"
-> Úgy hogy törött autóval állítja meg, plusz nem indexelt.. "villogó" indokkal.
"Nem adom emg az enyhítést neked alapból, mivel elvárásom van feléd."
-> Nem mondasz olyat ami "szerinte" használható, akkor felejtsd el.
"Van minimum-maximumidő de úgyis a maxot adom rád."
-> 120-260 a két idő, minimum-maximumban. Hát persze hogy a 260-t adom, meg a maxos ticketet.
"Üljünk Raindancebe, mert az fun és egyáltalán nem unfair."
-> Raindanceből a lehető legjobb fegyverarzenálba INGYEN (az a pár x ezer dollár még mindig egyenlő az ingyennel.) lövöldözni, úgy hogy a GTA SA Kamera bugos, tehát felnézni se tudnak.
"Smokeot tudok dutyzni, dobáljam rá az emberre, hát úgyis szinkronos, valamelyiket úgyis kapni fogja. (5db)"
-> Falból dobált smokeok, pixelperfekten.
"Lenco Bearcattel próbáljunk me keresztbetenni nekik, amivel úgyse tudnak kilőni belőle.
-> Törögessünk lábakat, ha van rá lehetőségünk az elütéssel, meg nhéa peekeljnk ki a fejünkkel kilőni, végülis lófaszt nem tudnak velünk csinálni úgyse, mert még a kereket is golyóálló, de még csak totálkárra se lőhető.
"Civil autók minden mennyiségben."
-> Rendvédelmi szervezet vagyunk, de a PD, NAV, Katonaságon kívül mindenki jelöletlen autóval megyel lövöldözni, és 15!! percért csinál 40 perces adminügyet, minden szaros pixelbe belekötve, csak hogy te kapjál a 40 perces szenvedésed ellenére még 120 percet, tehát már 160-t ültél.
"A hullák lift elé, blokkolásra használata = a nonrpvel."
-> Mert fordított esetben a NEM VÉLETLENÜL scriptileg engedett leguggolás megdönti a pajzsot, de a guggolás animációval, csuklóból tartott. odafreezelt PAJZS blockolás teljesen fair, egyáltalán nem undorító.
"Rutin farmellenörzés."
-> Nulla indokkal, cska úgy leigazoltatlak, persze úgy hogyOOC tudom hogy ha nem állatszarral jössz ki, akkor csak kés kizárólag növényt ültethetsz, de hát nem répát fogsz mert az állatfarm jobban megérné, ha a pénzt hajszolnád.

Soroljuk még? Felesleges.
Erre pedig még rájön az a bullshitnél bullshitebb indok..
"Te választottad az illegál oldalt, fogadd el az azzal járó szivatásokat is, illetve a szankciókat."
Aki meg lemeri ezt írni... az álljon szépen a fürdőszobába a tükör elé és köpje szembe magát, mivel az elsők között lenne HA NEM ADMIN, aki azon gondolkozna, hogy ez mégis miért ennyi.
De ameddig a vezetősség legál oldalon tengeti a mindennapjait és nem látja át fordított esetben, vagy szimplán NEM érdekli, mivel HA lecsukják úgyis megy a jailből kiszedés, az ADMIN FRAKI meg visszaadja a pénzt neki előbb vagy utóbb, az óránkénti honorálás miatt.

Akinek nem inge, nem veszi magára.

Utoljára szerkesztve:

Serpa

Barangoló
Támogató
2024. 08. 25.
146
145
28
London🇬🇧
V4 karakter
Oliver Blackthorne
"Te választottad az illegál oldalt, fogadd el az azzal járó szivatásokat is, illetve a szankciókat."
Aki meg lemeri ezt írni... az álljon szépen a fürdőszobába a tükör elé és köpje szembe magát
Azt hiszem ez a thread ebben a pillanatban futott vakvaganyra.
Nem varhatod el, hogy barki ertelmes vitat folytasson veled, ha egybol sertegetni kezded oket.

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
568
5 870
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
Hát nem tudom. Inkább vágok valakit arcon az igazsággal, mint seprem a szőnyegalá a valós problémákat. Már pedig, ha valaki ezt még x év után is vakon, nulla átgondolással, képes beírni.. az számomra nem beszámítható mint vitapartner.

mivel az elsők között lenne HA NEM ADMIN, aki azon gondolkozna, hogy ez mégis miért ennyi.

Ez pedig egy lényeges kiegészítés a mondathoz.

Utoljára szerkesztve:

Jocek

Barangoló
2019. 01. 09.
148
553
23
Debrecen
V4 karakter
Keon Pows
LV karakter
Basia Helenka
Azt hiszem ez a thread ebben a pillanatban futott vakvaganyra.
Nem varhatod el, hogy barki ertelmes vitat folytasson veled, ha egybol sertegetni kezded oket.
Hát ez hatalmas sértegetés volt,nagykár volt egyáltalán hozzászólnod a topichoz. Mondjuk ezek után nem is tudom mit várok el mert nem sok belelátásod lehet a dolgokba. ''Szerelő ~ 2024.09.14 - xx'' itt meg te futottál eléggé vakvágányra.

vizeszsemle

Zöldfülű
Támogató
2019. 04. 07.
193
145
V4 karakter
Dino Vivo
Arról nem is beszélve, hogy a bankot 0-24 campelik a rendvédelmisek és azt várják, hogy mikor jöhetnek ki. Amint befutsz a bankba már hallod a szirénát a bank felé. Annak meg semmi értelme, hogy az illegált elnyomják azzal, hogy capmelik a farmokat, mert 2024-ben, ha nem állatfarm van akkor drogot termesztesz vagy vegyük itt figyelembe azt, hogy pl beriasztod a kutat elhagyod a helysziont, majd a veled szembe lévő egység aki jön x időn belül akkor az egyből utánad fordul, mert tudja, hogy te illegálos vagy. Sok mindenbe bele lehetneitt kötni és reggelig sorolhatnánk a dolgokat. A rendvédelem nagyon nagy előnybe van az illegálhoz képest, ha kicsit kinyitjuk a szemünket. Sajnos nem vevők a szökés szerepjátékra sem, mert abból is adminügyet csinálnak, hogy NONrp, holott IRL is megtudnak szökni, ha nem figyelnek rájuk. Most sajnos elment egy olyan irányba, hogy gyors ticket meg gyors lövés aztán reduty és mehet minden újra. Amikor meg az illegál bojkottált, hogy nem megy lőni akkor még a rendvédelmisek irkáltak az illegálosoknak, hogy lövöldözzenek, mert unalom van. Akkor most, hogy is van? Lehet itt utálni az illegált, de az illegál nélkül a rendvédelemnek nem lenne nagy dolga az valjuk meg. Azzal, hogy elnyomják azzal, hogy a rendvédelem olyan updatet kap amit úgy használnak, hogy a másiknak esélye se legyen akkor meg kedvezzenek az illegálnak is valami updateval. Igen csúny róósz illegálos vagyok. :(

Serpa

Barangoló
Támogató
2024. 08. 25.
146
145
28
London🇬🇧
V4 karakter
Oliver Blackthorne
Hát nem tudom. Inkább vágok valakit arcon az igazsággal, mint seprem a szőnyegalá a valós problémákat. Már pedig, ha valaki ezt még x év után is vakon, nulla átgondolással, képes beírni.. az számomra nem beszámítható mint vitapartner.
"Az, aki ezt nyíltan leírja, jobban tenné, ha őszintén szembenézne önmagával, és felismerné, hogy véleménye nem helytálló."
Ugye mennyivel szebben hangzik, mint az, hogy köpje szembe magát? :)
Hát ez hatalmas sértegetés volt,nagykár volt egyáltalán hozzászólnod a topichoz. Mondjuk ezek után nem is tudom mit várok el mert nem sok belelátásod lehet a dolgokba. ''Szerelő ~ 2024.09.14 - xx'' itt meg te futottál eléggé vakvágányra.
Leírtam, hogy külső szemlélőként mondom. Tudod, az életben a csőlátás nem mindig kifizetődő.
Ti látjátok egy módon, a rendvédelem látja mégegy módon, és egyszerűen arra próbáltok menni, hogy ki hangosabb, ne kompromisszumra senki nem nyitott.
Rendben, nincs szükség a véleményemre, megértem.

Nem is zaklatlak tovább titeket :)

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.