Szerelőfrakciók kivétele, szimpla scriptre cserélése.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

chain

Barangoló
2019. 01. 10.
107
105
23
Ausztria
LV karakter
Darnell Miles
Mit változtat a script?
Nem lesz ennél több RP,
Nem lesz több FPS,
Nem lesz kevesebb "FUN",
Talán több pénz menne ki a szerverről, viszont mindenki azt állítja, hogy senkit nem zavar a pénz mennyiség.

Bakos

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 10.
178
175
27
V4 karakter
Curtis Shakur
LV karakter
Curtis Z Shakur
V2 karakter
Curtis Shakur
Engem nem zavar, ha valakinek sok pénze van, megdolgooztt érte, költött valószínüleg sokat bele, had élvezze, hogy ilyen olyan autói vannak, amilyet szeretne, nekem miért rosszabb attól, ha másnak jó?

Jojo

Zöldfülű
2019. 01. 10.
167
597
V4 karakter
BANNED
LV karakter
Danny Coltrane
Na kivették már? ?

Adott ._.

Mit változtat a script?
Nem lesz ennél több RP,
Nem lesz több FPS,
Nem lesz kevesebb "FUN",
Talán több pénz menne ki a szerverről, viszont mindenki azt állítja, hogy senkit nem zavar a pénz mennyiség.

Mit változtat a script? -
Mindazt amit nem sikerült a topic indító hozzászólásánál elolvasni, vagy felfogni.
Nem lesz ennél több RP, - Nem lenne nehéz, kevesebb sem lenne. Cserébe mindent is nyerne a szerver.
Nem lesz több FPS, - De, de igen több lesz.
Nem lesz kevesebb "FUN", - De, de igen kevesebb fun lesz. Inkább monoton faktor lesz, mint jelenleg csak itt még egy potenciális fun faktor eltávolítva.
Talán több pénz menne ki a szerverről, viszont mindenki azt állítja, hogy senkit nem zavar a pénz mennyiség. - Az első hozzászólás értelmezését javaslom.

chain

Barangoló
2019. 01. 10.
107
105
23
Ausztria
LV karakter
Darnell Miles
Látom neked sem sikerült felfognod, hogy nem lesz több FPS. Olvass vissza pár HSZ-t, mert elég sokan leirták már a választ.

russzo

The Real Yugoboss
2019. 01. 10.
577
3 040
Budapest
V4 karakter
Dominick Massino
Ténylegesen kb mindegy, hogy egy NPC szerel vagy egy partyszemüveges +keménykalap/építkezési sisakban, de azt nézném, hogy melyik a gyorsabb akkor az NPC mellett döntenék. De arról sem feletkezem el mikor bemegyek szereltetni és mondja, hogy “Hello, Xy vagyok a .....-től...” mondom nekik “hello xy”, erre jön a válasz “honnét ismersz?” és társai, ilyenkor mondom előbb mondtad haver, kicsit elbindelte pár ember a fejét, hogy ilyenekről elfeledkezik, de személy szerint az volt a kedvencem mikor MG-vel vádoltak.

Támogatom az ötletet.

• Vicces
Reactions: Custer és Jerry

Feri

A modor mutatja, mit érsz.
2019. 01. 10.
927
2 994
23
Vác
www.twitch.tv
V4 karakter
John R Stinson
LV karakter
John R Stinson
Nem hinném, hogy semmi RP nem lenne frakción belül. Sokan jönnek ezzel, de szerintem ez faszság. A leaderek véleményeim szerint munkaidőn kívül szerveznek RP-ket, és azokon a tagok részt vesznek, és RP-znek egy jót, legalábbis régen így ment. Ne ítéljen meg senki egy frakciót kívülről, mert ahogy a mondás is mondja: A látszat néha csal.

• Tetszik
Reactions: Aspect és TomyB

Csikós

Újonc
2019. 01. 12.
52
151
22
Heves megye
V4 karakter
@boros_andras
Tele van a szerver pénzszerzési lehetőségekkel, és minden második ember rendelkezik minimum 1 millióval.
Kezd kicsit átmenni ezaz egész SAS-Networkbe, mikor az számít hogy legyen pénzed fegyverre meg jobb kocsira.
Az egy plusz dolog hogy egyébként sem a pénz körül kellene hogy forogjon ez az egész, hanem a /me | /do + egyéb parancsok változatos kihasználásáról, amit "rp-nek nevezünk".

+ A script talán még nagyobb ihletet és nagyobb teret nyújtana azoknak, akik szereléssel kapcsolatos NS-ben gondolkodnak, vagy hasonló.

Jojo

Zöldfülű
2019. 01. 10.
167
597
V4 karakter
BANNED
LV karakter
Danny Coltrane
a szerelő frakció is pénz szerzési lehetőség, Nem Támogatom!
És utána majd sírnak a Playerek hogy, pénzt honnan szedjenek amikor nincs kedvük buszozni, és nincs tgf x-y frakcióba..

Aztak.va.
Amikor megkérdezik, hogy milyen vonalat prezentál a szerver, milyen kategóriába sorolnánk, akkor a válasz?
- Elvileg szerepjáték, gyengébbek kedvéért roleplay.

Most a pénzt te is a szerepjáték fölé tetted.
Farmolni ott a metin2, sőt ha annyira a venomsziszegtetés a cél minden kamatból 1 venomot venni,
akkor felépíthetnétek egy karaktert, óriás munka után tisztelet is lehetne mások szemében,
hiszen óránként dollárszázezreket keresni nem kis fejlődés, életút folyamata.
Viszont, egy karaktert felépíteni, befolyásolni a dolgokat nem éri meg, én már látom.
Két RP helyett venni egy autót, hirdetni és eladni jobban jövedelmez.
Ezáltal az RP sokak számára az amikor a rendőr igazoltatja "iratokat", és kimerül ott hogy
egy üldöztetés és lövöldözés folyamán direkt a halálra megy mindenki.
Gondolom te azok táborát erősíted akik ezt RP-nek, szerepjátéknak nevezik.

Edit: a szerver 70 százalékának annyi pénze van, hogy úszhat benne.
A maradék 30 százalékból, olyan 5 százalék nem a pénzre hanem RP-re megy,
a maradék 25 százalék pedig kereskedik, vagy valami folytán próbálja magát megszedni.
Tehát 10/7 embernek már van pénze, és kettő maradna a helyükre.
Hétből olyan 4 pedig még tovább hajhássza.
Romlott dolgok ezek.

Lil_Bruh

Újonc
2019. 01. 10.
37
69
V4 karakter
Vinkovics_Adam
LV karakter
-
V2 karakter
-
* fingãs hångøk *
ki rottyantott ide baze

Smith válasza:
A mondandódnak legyen értelme, ha nincs és nem kapcsolódik a témához OFF-nak fogjuk tekinteni!
Figyelmeztetést osztom!
by Smith

Moderátor által szerkesztve, ekkor:
  • Imádom
Reactions: Fuxxos

Nexus

Újonc
2019. 03. 02.
20
7
V4 karakter
Dave Walter Mambolza
LV karakter
Tiberius Javier Mambolza
Én egy olyan szerelőrendszert tudok elképzelni mint egy SAMP szerveren volt/van.

Vázolom nektek, hogy ott hogy is működött:
Mint régen, a repülőtér mellett van a szerelőtelep. Az ember odaviszi az autót, a kapuban egy szerelő átveszi azt. Megbeszélik, hogy mikorra lesz kész a kocsi és nekiáll szerelni. Miután végzett az autót kirakja egy parkolóba, amin egy cetli van a szerelt alkatrészekkel, szerelő nevével, elérhetőségével és a szerelés összegével.

Itt az AKK miatt nem lenne szerencsés visszarakni a telepet a régi helyére, szóval a BMS, Fix jelenlegi helyén tudom ezt elképzelni. Be lehetne vezetni egy minigame-et a szerelőknél, vagy valamiféle leltározási rendszert, hogy ne csak egy fix pontra kelljen sétálgatniuk egész nap, színesíteni az RP-jüket.

Az említett SAMP szerveren is ki tudják várni a játékosok azt, hogy a szerelő végezzen az autóval, szerintem ez itt sem jelentene gondot. Több idő lenne normális szocializációra, társalgásra, ismerkedésre mintsem kereskedésre.

Sokkal reálisabb lenne az, hogy várni kell a szereltetésre legyen az 10 perc vagy fél óra.

Utoljára szerkesztve:

Edy

Újonc
2019. 01. 10.
20
9
V4 karakter
Gervonta Lott
a szerelő frakció is pénz szerzési lehetőség, Nem Támogatom!
És utána majd sírnak a Playerek hogy, pénzt honnan szedjenek amikor nincs kedvük buszozni, és nincs tgf x-y frakcióba..

Uram, atyám. Látom te sem vagy fogalmába az RP-vel, 2019-re gondoltam már azért 40% tudja az RP fogalmát.

Jozzy

Újonc
Támogató
2019. 04. 13.
5
4
V4 karakter
Michael V. Davis
LV karakter
-
V2 karakter
-
Hát ezen topic ellenreakcióit olvasva leginkább a sírás és az érvágás kerülgetett. Egy tök normális ötletet vettet fel @Wins . Nyílván nem biztos, hogy a legjobb megoldással de valahogy próbálja elkezdeni a v3 szerver visszaformálását azzá aminek alapból indult. Ő személyes tapasztalataiból és a szerverről alkotott képe alapján kitalált egy értelmes ötletet amit gondolom nem 1 hét buszozás alatt szedett össze és szült meg az agy-törzse.
Segítek aki az alap lényegét nem értette a topicnak:

- A fő probléma nem a szerelő fraki, hanem a pénz túlhalmozódás ami miatt mindent megengednek maguknak az emberek mert fillerés tétel már nekik bármi.
De a fő probléma egyik POTENCIÁLIS TÁPLÁLÓJA a szerelő fraki ezért REFORMRA hétköznapiasan újratervezésre
van szüksége.
Miért PONT A SZERELŐKET?
NEM LEHET MINDENT EGYSZERRE, A TOPIC VELÜK FOGLALKOZIK.
EZ VAN.

Erre jönnek a "kontrák" ha lehet ezeknek nevezni az ellenvéleményeket a topicban:

- A "vevő" (akinek szereled a kocsiját) sem kezdeményez RP-t -> mert a szerveren a jelenleg uralkodó gondolkodás a pénz,idő > RP ?
- Hát akkor meg minek magyarázunk itt, hogy baj van a szerelő frakival. -> EZ A LÉNYEGE A TOPICNAK, hogy ezt a gondolkodás módot csökkentse és ennek egyik eleme mindenképp a szerelő frakció.

Mondok egy nagyon durva igazságot amibe nem lehet belekötni (vagy ha igen akkor ne gyere fel a fórumra észt osztogatni mert nincs): OK->OKOZAT
Rohadt hosszú mire megszerelik a kocsimat mert RP-zik a szerelő? + rohadt drága a fix kártya? ---> Próbálsz vigyázni a kocsira ---> Sorban állás először káosz, hosszú sor aztán valamilyen szintű normalizálódása. Amúgy IRL is vannak dugók, akkor itt most a szerelőtelep miatt lesz dugó. Látod? Ok és okozat aminek van eleje a végét pedig nem mindenki látja ha egyáltalán lehet látni de azon a bizonyos végen ha legalább az egyik célját a folyamat elérte
<PÉNZ HALMOZODÁS CSÖKKENTÉSE ÉS RP NÖVELÉSE> akkor már volt értelme a dolognak. Ha nem válik be bármikor visszalehet állni a régire te meg vígan robotolhatsz de ismétlem nem azzal van a baj, hogy te gazdag vagy...

- Szerelő frakcióban lévők: Te nem vagy benne a frakiban biztos nem értesz hozzá vagy nem érted mi folyik itt. Amit látott kívűről bőven leírja a frackió 85%-nak a lényegét, a háttérben a maradék 15% meg te vagy és a frakció társaid. Nyílván nem akarod, hogy megszünjön a munka mert akkor mit fogsz csinálni, hogy fogod a több százezret keresni, hol lesz lehetőséged RP-zni úgy beállítva mintha te olyan RP-ket tolnál szerelés közben, hogy csak na de nem lehet és nem mersz mert túl nagy lesz a sor és sürgetik az embert ezért minél több kocsit fixelsz annál több pénz jön szóval WIN-WIN a dolog.

De a sor, de a sor.... De a sürgetés, a sürgetés... Neked komolyan ennyire fontos, hogy a másiknak lesz-e ideje vagy nem? Ha nincs minek jött fel játszani? Nem kötelező mindent 1 perc alatt elintézni később is elintézheti ha lesz ideje, jah várj a PÉNZ.
ISMÉTLÉS: Ha nagy a sor és 30 percet várt a fix-re a játékos és nem engedheti meg magának a fix kártyát akkor legközelebb jobban fog figyelni a kocsijára és mással fogja tölteni az idejét nem száguldozással és a szerelőtelepre járkálással, vagy egyszerűen nem fog a kocsival járni és ott lesz totálkáron.

- De akkor hol fogok RP-zni? Ha egyáltalán tudsz azt csinálni. Annyi másik frakció van, ha megfelelsz a követelményeknek a TGF-en akkor úgyanúgy tudsz RP-zni és még melette pénzt is keresni, ha nem feleltél meg kicsit gyakorlod az RP-t és újra lehet próbálkozni valahol.

-
Annyi barátot ismertem meg TS-en a frakcióból és társai fajta kijelentés... Mert másik frakcióban nem ismerhetsz meg barátot? Te csak 1 helyen tudsz barátkozni és az CSAK a szerelő fraki lehet vagy mi?

Rendes érvet, észrevételt mutass be, vagy ne kommntelj csak "támogatom" "nem tágomatomat".

A dolog lényege az lenne, hogy a pénz (85%) > RP (15%) arányt helyrehozzuk, a legjobb lenne 50-50%-ban de az lehetetlen szóval törekedhetnénk mondjuk a 60-40%-ra. Ha a "quantity over quality" elv uralkodik azaz a mennyiség fontosabb a minőségnél és ez sokkal nagyobb túlsúlyban akkor a szerver már nem roleplay hanem teljesen más, minek hívjuk roleplaynek akkor.

Nagy pacsi ? ha végig olvastad ezt a hatalmas ömlengést tőlem ami próbál tisztavizet önteni a pohárba. Elnézést ha valami offenzív mondat volt valahol de úgy tudom szólásszabadság van, ha fórum szabályzatba ütözik valamelyik kijelentésem azt meg majd szankcionálják a moderátorok.
Üdv, csoki és peace.?

Utoljára szerkesztve:

Trevor

Don't **** with my city.
2019. 01. 10.
1 005
585
23
Győr
V4 karakter
Bronson Sullivan
LV karakter
Adam Redmond
Jól átgondoltad, sokat dolgozhattál vele.
Alapvetően nem olyan rossz ötlet. A kérdés a vezetőség kezében van, kételkedem.

Bohóc

holding the stick or the Glock
2019. 01. 10.
427
1 408
22
Berlin
V4 karakter
heiner.moser
Szerintem ennek nincs semmi értelme, ez most úgy jött le hogy akinek sikerült bejutni a frakcióba, mintha sajnálnád a pénzt amit össze szerelnek. Ezt a pénzt nem úgy szerzik, hogy ülnek egy helybe ölbe tett kézzel, és az ölébe repül a pénz. A szerelő is ugyan úgy megdolgozik a pénzért, mint pl : egy buszos, vagy egy áruszállító vagy legyen bármelyik munka.

Valamint én úgy érzem hogy ha már egy RP szerveren tevékenykedünk, akkor szükséges egy szerelő frakció, főleg hogy úgy lett ki alakítva mint ha IRL egy szerelő szerelné a kocsidat, szerintem bent maradhat a két szerelő frakció mivel nem felesleges.

Ezt az ötletet most nem tudom támogatni!

daniv

Újonc
2019. 04. 19.
58
221
26
Pécs
V4 karakter
Casper Banks
LV karakter
Albert Yates
Szerintem meg tök egyértelmű hogy évek óta idejétmúlt az egész rendszer, meg hogy csak romboljuk vele a társaságot, nem építjük, rossz hatással van a közösségre ami a szerelő frakcióknak egyáltalán a működéséből következik.

Targinjo

Zöldfülű
2019. 01. 10.
213
269
V4 karakter
Valerie Hayakawa
LV karakter
Targo Vieria
A szerelők helyzetéről: Sokat voltam szerelő... Az a helyzet hogy sok player nem is akarja hogy rp-zünk... Csak túl akar lenni rajta és viszlát...sietnek es még bindel is siettetnek... DE ha oda jött valaki aki rp-t kezdemémyezett pl: elmomdta mit érez az auton vagy télen gumicserét kért akkor simán le rp-ztem mivel IRL is autószerelő vagyok, nem jelentett gondot.. Voltak hetek amik - ba jöttek ki mivel melo mellet nem volt annyi időm játszani... Volt jo társaság és igen az autok miatt is voltam és igen ha tudtam keresni vele annak is örültem.

A szerver helyzetéről.: a szerelő telep nem rontja meg az embereket XD annyi káros YT os van.... Ha megszünteted a szerelő telepet nem lesz több rp.. Lehet többen fognak állni akk-n...vagy többen fognak atm et rabolni vagy többen fognak pd s verdában száguldozni.. Az rp nem a kevés pénzen múlik. Sok pénzel is lehet rp zni.. Aki nem akar azt nem fogod tudni rávenni.

Változnak az idők, változnak a playerek.. Meg kell tanulni együtt játszani minden réteggel és olyan emberekkel körülvenni magadat akikkel szeretnéd és hagyni hogy mimdenki azt tegye amit akar.

Utoljára szerkesztve:

AzOregRippel

Újonc
2019. 03. 31.
5
2
V4 karakter
Hooger Nick
Ezen jót nevettem. Bőven elég lenne csak a szereltetés menetét átgondolni, hogy hosszabb legyen (Károktól függve). A frakciót meg úgyse fogják kivenni és egy NPC-s rendszere lecserélni.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.