én és a betegségem

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

bencevagyokheo

Zöldfülű
2019. 01. 11.
174
917
20
Kisújszállás
www.instagram.com
V4 karakter
jack.ossenfortd 🦋
Sziasztok! Kezdetben szeretnék elmondani pár dolgot. Nem tudom, hova kéne nyitni ezt a jellegű topicot, így egy moderátor ha rossznak találja az elhelyezést, kérem helyezze át. Ezen felül szeretném kérni, hogy a negatív megjegyzéseket és a nevetős emojikat mellőzzétek, köszönöm.

Segítségre van szükségem. Nem is segítségnek, inkább támogatásnak mondanám. Többször is ajánlották, hogy írjam ki magamból ezt az egészet, bár kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, és makacs is ilyen téren, de eljutottam oda, hogy egy próbát megér. Szeretném leírni, hogy hogyan állt a feje tetejére az életem másfél év alatt.

Az egész 2020 novemberében kezdődött. Megpróbálok szépen fogalmazni, először heti, aztán napi rendszerességgel produkáltam véres székletet, kisebb hasi fájdalmakkal. Megpróbáltam nem tulajdonítani neki nagyobb jelentőséget, csak reménykedtem, hogy elmúlik majd. Volt előtte hasonló problémám, azt folyadékhiány okozta, így erre gondoltam elsősorban. Ezután ugye jött az online oktatás és hazakerültem, ezek a tünetek pedig ritkultak, heti jelleggel jelentkeztek, viszont később, májusra kezdtek el ismét sűrűbben jelentkezni. Azt a hibát követtem el, hogy nem jeleztem a problémámat senkinek, mert féltem a vizsgáimtól és annyira vissza akartam menni, hogy nem is törődtem ezzel. Amint lezárt a tanév, elkezdtük a vizsgálatokat egy magánklinikám, mert nem adtak időpontot a közegészségügyben. 2021 júliusában diagnosztizáltak colitis ulcerosával és laktózintoleranciával. Ez egy krónikus autoimmun betegség, ami a bélrendszerem érinti, 20 centiméter hosszan. Sajnos gyógyíthatatlan, viszont gyógyszeres kezeléssel szintentartható. Kezdetben nem indult annyira nehezen. Természetesen nehéz feldolgozni, hogy az életem végéig ezt magammal kell cipelnem és ezt el kell fogadjam. Különböző gyógyszereket kell használnom, korlátozásaim vannak. Ilyenkor nem tudtam hogyan kezeljem a betegségem. Szégyeltem igazából, titkoltam. Mindent a laktózérzékenységre fogtam, mert azt könnyebb volt kimagyarázni. Elkezdődött az iskola. Ugye én kollégista vagyok, de a gyógyszereimet ugyan úgy be kellett adjam magamnak, így először a szobatársaim tudták meg a betegségem. Nem sokat segített, igazából, csak kínosabban érezten magam tőle, nem kezeltem jól a szituációt. Egy ideig a gyógyszeres kezelésemmel nem volt semmi gond, egészen novemberig. Novemberben elkezdtem teljesen leépülni. 63 kiló voltam. Refluxos tüneteket kezdtem el produkálni, elhagyott az erőm, szédelegtem, nem ettem és nem ittam, a vérzéseim is visszajöttek. Elkövettem ismét egy nagy hibát, végigcsináltam a félévet. Januárra körülbelül 47 kiló lettem, egy emeletet nem tudtam lépcsőzni. Egy nap fél litert tudtam meginni és egy zsömlét ettem. Ment a hasam és nagyon sok vért vesztettem. Egy hetet otthon voltam, megpróbáltam összeszedni magam, ami sajnos nem sikerült. Annyiból állt egy napom, hogy felkeltem, nagynehezen felöltöztem, feküdtem, fürödtem és aludtam. Nem voltam többre képes. 50 métert nem tudtam sétálni zúgott a fülem és szédültem. 28-án bekerültem a belgyógyra Debrecenbe. Másfél hetet töltöttem ott. A kórházban egy nap kb. 25 szem gyógyszert szedtem, és 4et kaptam vénásan. Eszméletlen ramaty állapotban voltam. Egyszer megpróbáltak ülve vért venni tőlem. Az lett az eredménye, hogy elájultam és összevéreztem a kezelőt. Végül egy csomó infúzió és két adag vér után, valamint a gyógyszereim beállítása után, miután 4 napig tünetmentes lettem, hazaengedtek. Egy nap 20 szem gyógyszert szedek, ezek között durvább a szteroid és az immungyengítő. Ezeknek hála nem hagyhatom el a lakásomat, mert veszélyeztetett vagyok ,és nem tudom, hogy meddig. Online folytatom a tanulmányaimat, viszont szerencsére az iskolám segítőkész és egészen gördülékenyen megy. Jelenleg ott tartok, hogy elkezdték csökkenteni a szteroid adagom, és várom, hogy menjek a következő kontrollra áprilisban.

Kibaszottul nehéznek érzem néha ezt csinálni. Nem tudom hova tenni ezt a betegséget. Voltaképp annyira nem fenyegető, nem halálos viszont mégis egy komoly és krónikus betegség amit nem lehet félvállról venni, mert komoly következményei lesznek. Egyszerűen nem értem, hogy itt vagyok 17 évesen az életem legjobb éveit kéne éljem, erre ezzel a szarral kell küzdjek. Másnak az a legnagyobb problémája ennyi idősen, hogy nem mehet el egy hbba vagy mit tudom én. Néha tényleg elgondolkozom, hogy minek csinálom. Nem tudom igazából, gőzöm sincs, de akkor is csinálni fogom, már a szeretteim miatt is. Néha egyszerűbb lenne csak abbahagyni ezt az egész szart, könnyebb lenne. Egyszerűen csak céltalan vagyok és értelmetlennek érzem az egészet. Csak azt várom, hogy teljen az idő, semmi mást. Hogy teljenek a napok. Nincsenek céljaim a napokra de én tényleg próbálkozom. Hobbit próbálok keresni, elfoglaltságot. De egyszerűen nem megy.

Most jutottam el arra a pontra, hogy segítségre van szükségem, és úgy érzem, hogy merek is kérni. Ez az egyik legnagyobb közösség aminek a része vagyok és hiszem, hogy tudtok segíteni.

Csak egy kis pozitív energiát, támogatást kérnék tőletek, pár jó szót vagy egy szivecskét egy üzenetet vagy egy macskás gifet.. Sokat jelentene. Köszönöm, hogy leírhattam, vigyázzatok magatokra.

Unu

Kirívó Arrogancia
2019. 01. 28.
1 358
11 561
20
V4 karakter
Oliver Lynch
Hallottam már rólad, de nem gondoltam volna hogy így éled mindennapjaid.
Szomorúan olvastam végig a sztorid, nehéz lehet így élni mellé azzal a tudattal hogy máshogy is élhetnéd az életed.
Ha gondolod, segítek neked hobbit keresni amivel eltudod ütni az időd.
Kívánok neked egészséget és erőt, kitartást öreg. ? ❤️

Warlord22

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 10.
535
1 940
29
V4 karakter
Fabio Luchese
LV karakter
Brandon Artmenson
V2 karakter
Táplis Béla
Régi klasszikus honvéd brigádok egyikéből származol, rossz volt olvasni amiket írtál, fogalmam sem volt arról hogy ilyen gondokkal küzdesz. (Így érthető már a sok távolléted, inaktivitásod.) Én mindenképp azt mondom hogy erősnek kell lenni és kitartani, le lehet küzdeni ezt az egészet és lehet boldog életet élni akkor is ha ez életed végéig elkísér. Tudom sokat azt mondják hülyeség, de sokszor fejben dől el ez az egész. Ha lélekben erős tudsz lenni akkor jól fogod tudni átvészelni ezt az egészet, én bízok benne hogy menni fog. Kitartást és erőt-egészséget kívánok neked!

Tina

Újonc
2021. 01. 20.
5
56
V4 karakter
Minea Elia Secada
Szia , első körben nagyon sajnálom , hogy ezen át kellett esned , viszont ahogy a leírásodban is észrevehető a gátat magadnak te állítod fel , nem más. Ez egy betegség, egy állapot . Hidd el tudom min mész keresztül , mit is érzel és milyen iszonyatosan s**r ezt megélni, mikor azt érzi az ember , hogy egyedül kell megbirkóznia mindennel és senki nem érti meg őt , de ezen nincs semmi szégyellni való, ahogy magán a betegségeden sem. Nem tudod feldolgozni , ami elég gyakori , ha az embert megfosztják valamilyen úton módon a megszokott élete körforgásától , esetlegesen mindennapjaitól. 17 éves vagy , nem tudom tudsz-e róla , de a pszichológus ingyenes számodra , ezt háziorvossal vagy egyszerű időpontkéréssel elindíthatod , csak hasznos lehet , veszteni valód nincs. Sokszor lett rosszabb mert nem törődtél vele , vagy a szégyenkezés miatt ,inkább rejtegetni ,takargatni próbáltad az aktuális állapotod, de nem lehet valamit pozitív irányba terelni , azzal a gondolkodás móddal ami oda vezetett. Igen is állj fel és kapd össze magad fejben , mert elsődlegesen mindig önmagadra számíthatsz , az a legfontosabb , hogy fejben TE helyén tudd-e kezelni.
Első körben az elfogadást kell saját magadnak végig járnod. Mihamarabbi "jobbulást " kívánok neked és kitartást , és ami a legfontosabb lelki erőt megbékélést és elfogadást. Tudod mindig lentről a legszebb feláll. Sikerülni fog , mert képes vagy rá , csak akarni kell . Sok minden lesz még az életbe , amit nem értesz és sokszor fogod magadban még lejátszani a " Miért én ? " , és a " Mit tettem , hogy ez velem történik meg ? " kérdéseket. Ne feledd a sok rossz azért történik velünk , hogy a legkisebb jónak is örülni tudjunk. ( pl. : Ha minden nap eléred a buszt , természetesnek veszed. Azt gondolod szerencsétlen vagy , mert egyszer lekésed, de , ha minden nap lekésed , és végül egy nap időben ott vagy , akkor úgy gondolod , hogy szerencséd volt. ) Ezek az élet hozadékai , nem feltétlen jók , motiválóak vagy kedvesek , de attól még az egész részei , amit el kell fogadnunk , ahhoz , hogy teljes , vagy éppen boldog életet élhessünk. Maga a boldogság az öröm , sem csoportosítható , vagy ruházható fel kifejezetten egy dologra , a sok egésze adja ki , melynek releváns részletei miatt érezzük azt amit . ?

Utoljára szerkesztve:

bencevagyokheo

Zöldfülű
2019. 01. 11.
174
917
20
Kisújszállás
www.instagram.com
V4 karakter
jack.ossenfortd 🦋
sziasztok. nem is gondoltam volna, hogy ennyien támogattok, tényleg nagyon jól esik, köszönöm hogy mellettem álltok.
annyival szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy tényleg vannak jó napjaim is, ezek a rossz érzések nem mindig uralkodnak el rajtam.
a gyermekklinikán meg egyszerűen imádnak, amikor kontrollon voltam mondták, hogy nagyon szerettek a nővérek is és az orvosok is. hát mondtam nekik, hogy mondanám, hogy én is szerettem ott lenni, de hát na..
pszcihológushoz szeptembertől járok rendszeresen és ő is sokat segít.
tényleg minden ember, akihez ezzel a problémával fordultam nagyon segítőkész, megértő és támogató, nagyon sokan megkönnyítik a helyzetem. a hívő ismerőseink imádkoznak értem, a helyi roma önkormányzati képviselő meg cigányáldást is szórt rám (nem vicc).
egy szó mint száz, segítség nélkül nem, de ennyi támogatással és jóindulattal amit kapok, meg fogom tudni csinálni. köszönöm nektek! ♥

makszi

Lelkes fórumhasználó
2020. 06. 22.
388
814
Erdély
V4 karakter
Bruno Crane
LV karakter
Connor Graves
szia, nem régen ismertelek meg, de nem gondoltam volna, hogy így éled a mindennapjaid. Ha csak InGame is, de ott vagyunk neked, és törekedünk (legalább is én) arra hogy az időt amit a szerveren töltesz jól teljen. Mindenesetre kitartást neked, lesznek még szép napjaid!❤️

Erdős

Aktív fórumozó
Támogató
2020. 01. 18.
247
589
| 1139 Budapest, Teve u. 4-6.
V2 karakter
| Sciglio de Borelli
Szívszorító volt olvasni a történeted, de annál inkább jó érzéssel töltött el a hozzászólások valahányada.
Átmeneti állapot, egyszer minden rossznak vége lesz, és ki fog sütni a nap. Nagyon - nagyon sok erőt, egészséget és soha nem múló boldogságot kívánok Neked, légy kitartó és a legszarabb helyzetben sem add fel. Ha képes voltál egy ekkora közösségnek kiadni és a bizalmadba engedni őket, képes leszel leküzdeni is.
Kitartást, bajnok!

U.i.: ? < Ezt elhagytad.

aPeti

edes otthon ❤️
Támogató
2020. 04. 09.
842
1 418
LV karakter
francisco.furstenbarger
V2 karakter
francisco.furstenbarger
Nagyon meglepett, hogy ilyen szinten tudtál nyíltan beszélni az érzéseidről ennyi ismeretlen ember előtt. Ez azért nem kis szó. Kívánom, hogy tudd feldolgozni és ez a kitartás, ami benned van, maradjon meg. Az is nagy szó, hogy mertél segítséget kérni. Sok sikert és erőt kívánok Neked! ?

ui: Politizálni a fórum szabályzat szerint sajnos, vagy nem sajnos nem lehet és helye sincs itt. Viszont annyit megemlítenék, hogy mélységesen elkeserít, hogy még erre sem tudnak/akarnak időpontot adni a közegészségügyben.

Utoljára szerkesztve:

MacTaylor

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 24.
169
61
V4 karakter
Dr Matthias Rauschenberg
Szia,

borzasztó olvasni ilyet egy 17 éves fiatalembertől. Viszont emelem kalapom azért, amiért ezt így nyíltan kimerted “írni” magadból. Ezeket a sorokat olvasva bennem is sz*r érzések kavarognak, mivel közvetlenül nem tudok segíteni, de ezentúl gondolok Rád és szorítok Neked. Örülök, - még ha ilyen körülmények között is - hogy “megismertelek.”

doms

Fórum Császár
2019. 07. 19.
1 753
2 899
LV karakter
mangel sandu
Szia!
Anno Honvédségben közösen nyomtuk, jó kis időszak volt.
Rendkívül sajnálom ami veled történik és kívánom, hogy állapotod jobb legyen és a kezelésekkel csillapodjon ez a dolog. Próbáld meg magad azonosnak érezni a többi emberrel, ne gondolj állandóan erre az állapotra. Foglald le magad és idődet töltsd el hasznosan. Nyilván, kívülállóként könnyen beszélek itt neked, viszont mondataim jószándékkal írom és nem kioktatás céljával.

Ha BÁRMIBEN tudok segíteni, legyen szó akár csak egy beszélgetésről vagy bármi másról dobj egy privát üzenetet.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.