én és a betegségem

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Jo3

Nem lehet velem együtt dolgozni, elvileg!
Támogató
2019. 01. 10.
998
1 424
22
Kipufogófürdő
V4 karakter
Dr. Joe M Everett
Szia.
Sokáig gondolkodtam, hogy ide írjak vagy inkább privátban mert semmiképpen sem szerettem volna szó nélkül hagyni a dolgot, de végül úgy döntöttem, hogy itt hagyom a szösszenetemet, hátha, talán neked és másnak is hasznos lehet vagy meríthet belőle egy kis erőt.

Egy betegségben a fizikai fájdalom, a hátrány amit okoz borzasztó tud lenni egyes esetekben. Ami viszont rosszabb, mint a fizikális fájdalom az az elme és a lélek üressége és hiányérzete. Sokunkat érnek megpróbáltatások nap mint nap, hol kisebb hol nagyobb, hol könnyen kezelhető, hol pedig csak sok-sok szívás árán oldhatóak meg, vagy akár mint a te esetedben nem orvosolhatóak (a betegség maga). Az ember rossz kedvvel ébred, nem lesz kedve beszélgetni, folyamatosan fáradtnak, elhanyagoltnak és egy idő után haszontalannak érzi magát. Jobb esetben nem gondoljuk végleges állapotnak, bízunk és reménykedünk abban, hogy egyszer majd lecseng és ismét minden a régi lesz, már ha lehet.

Nehéz az ilyet elfogadni, iszonyatosan nehéz. Sokszor kibírhatatlannak érződik, hogy mindezzekkel együtt éljen az ember, pedig kell, szükség van rá, hogy kitartson és harcoljon, ha kell lehajtott fejjel, könnyes szemmel, bizonytalanul de menni kell előre. Keresni kell a szépet, nem a nagy dolgokban, hanem a kicsikben. Egy mosolyban, egy szép szóban. Először nem lesz hatása, de aztán szépen lassan erőt fognak adni és akkora örömet fognak okozni, amire sosem számítottál volna ezektől a dolgoktól. Ha erre törekszel, akkor a legvészesebb időkön is átsegít majd a lehető legkisebb dolog is ami pozitív lehet.

Végtelen mennyiségű kitartást és a betegségtől függetlenül hatalmas örömöket kívánok neked az életben, őszintén remélem, hogy megadatik neked majd mindaz amit szeretnél és amit elképzeltél.

Sose feledd, az, hogy kihagysz dolgokat vagy kicsit késel velük néha még jobban is jönnek ki a végén, mintha ideje korán belecsaptál volna, vagyis ezt merem remélni.

Ha bármikor, bármiben tudok segíteni vagy csak beszélgetnél, keress bizalommal.

Lynx

ᛒᛖᛏᛏᛖᚱ ᛏᛟ ᚠᛁᚷᚺᛏ ᚨᚾᛞ ᚠᚨᛚᛚ ᚦᚨᚾ ᛏᛟ ᛚᛁᚢᛖ ᚹᛁᚦᛟᚢᛏ ᚺᛟᛈᛖ
2019. 01. 10.
247
750
V4 karakter
𝑀𝒶𝓇𝓁𝑒𝓃𝒶 𝑀𝑜𝓃𝓉𝒶𝓃𝒶
Macskás gif helyett macskás képet küldök. Kitartást és sajnálom a korábbiakat.
20220306-152920.jpg

Cukro

hasagi
2019. 01. 10.
814
4 808
23
Cegléd
V4 karakter
Leo Duffy
LV karakter
Raul Ponac
Én elhoztam a macskás gifet amit kértél
catto-cat.gif

Így is elég rossz a helyzeted, ne nehezítsd meg mentálisan is, próbálj meg kikapcsolódni, ismerkedni, vagy bármi ami eltereli a gondolataidat.
Látlak néha lol topicba, ha szeretnél jelölj be és feljutunk együtt ch-be.

Tuya

Pötyögtető
2019. 07. 02.
417
3 565
IX.
LV karakter
renald boucher
Szia Oszi! Ismerlek anno TEK-ből, szerintem beszéltünk is párszor ha a memóriám nem csal, viszont nem gondoltam volna hogy ilyesmivel küzdesz, vagy akkoriban lehet csak kezdet leges volt de ez akkor is szomorú, és rosszul hangzik. Próbáld meg ennek is megtalálni a jó oldalát, az otthon lét sok dolgot tud szülni, ötletek, akár pénzt, és új hobbikat, és mint mondtad ez neked nehezedre esik, én azt ajánlom próbálj ki mindent, akár vágj videókat, szerkessz képeket, de ha ez nem a te világod, ha jól tudom te zongorázol, tehát a zenéléssel akár az érzéseidet ki tudod adni, és kicsit segíteni magadon, és ezen kívül valószínűleg egy menő, ütős zenét összerakni ha teszel bele egy kis időt és energiát. Hobbin kívül dolgokat megtudsz tanulni a neten amivel még hasznod lehet ez a sajnálatos betegséged mellett, de mint látom az instádon menő kajákat csinálsz, tehát ezt akár folytathatod is, illetve szívesen ebédelek nálad egyszer :p Hidd el minden rosszban van valami jó, akár egy pici de már az is előrébb vihet, ne hajtsd le a fejed, legyél pozitív, ismerkedj, akár online, az internet sokszor befogadóbb mint a valóság, bár egy ilyen srácot a valóságban sem utasítanak el, abban biztos lehetsz! Emellett emelem kalapom hogy ezt mindet letudtad írni egy ekkora közösség előtt, és hihetetlen bátor vagy. Más terén is legyél ilyen, mi bízunk benned, lesz ez még jobb is ahhoz képest hogy most milyen! Ha bármiben tudok segíteni akár a hobbid megtalálása terén, videó vágás, képszerkesztés, akár a zenélés, vagy akár egy jó játék amivel lekötöd magad, akkor írj nyugodtan! A leges legjobbakat kívánom neked barátom, menni fog bízz magadban, és csináld azt amit jónak érzel! ♥️ ♥️

Ja, és az elmaradhatatlan macska!

bencevagyokheo

Zöldfülű
2019. 01. 11.
174
917
20
Kisújszállás
www.instagram.com
V4 karakter
jack.ossenfortd 🦋
srácok tényleg köszönöm ezt a sok támogatást és pozitív visszajelzést, amit kapok. nem fogok tudni és nem is szeretnék egyesével reagálni, de mindent elolvasom és megfogadom a jó tanácsokat! ezt a témát pedig elmentem a rosszabb napjaimra, hogy majd legyen miből erőt meríteni. hálás vagyok. ♥

Skylot

Qualis vir, talis oratio
2019. 01. 10.
1 078
1 832
linktr.ee
V4 karakter
Aaron Forstner
LV karakter
Aaron Fraser
Szia!
Nagyon örülök, hogy ráleltem erre a topicra, mert te vagy tudomásom szerint az első, aki ilyen bizalmas információt megoszt velünk itt. Nagyra tudom értékelni a kitartásodat, és valóban sokat jelenthet neked néhány bíztató szó ebben a küzdelemben. Nos én ennél egy kicsit többet szeretnék mondani neked. Ugyan nem tudom azt mondani, hogy átérzem a fájdalmadat, mert szerencsére nem voltam ugyanebben a helyzetben, de gondolom megosztok veled én is egy történetet magamról, hogy ne érezd egyedül magadat, aki problémákkal él, ugyan a tiedhez képest sehol sincsen, de hátha jelent neked valamit még így is.

Nos 2021 nyarán nekem gyomor fájdalmaim voltak, émelyegtem, sokszor akadályozott ez a munkámban. Voltak napok, amikor szinte semmi bajom nem volt, volt olyan nap, amikor alig bírtam ki a szünetig a munkában. Ezért miután letelt a nyári munkám elmentem egy kivizsgálásra és több ételre is ételintoleranciát állapítottak meg nálam( tejfehérje, tojás, szója, mustár, borsó, narancs) ezeket semmilyen szinten nem fogyaszthatom a mai napig, ha egy kicsit is tartalmaz az étel ilyen összetevőt akkor napokig rosszul vagyok utána, ezért nagy nehézséget jelent, hogy erre külön figyelmet fordítsak, mindennek át kell nézzem az összetételét, hogy nehogy véletlen olyant egyek, amit nem szabad. Ezek mellett még refluxot is megállapítottak nálam, erre gyógyszert kell szednem, de sajnos ennek ellenére is előfordul, hogy egy hirtelen időjárás változás következtében egész nap erős gyomor fájdalmaim vannak. Nyilván ezzel együtt lehet élni, csak oda kell figyelni és a te problémádhoz képest ez szinte semmi.

Kívánom neked, hogy soha ne add fel, még jobbra fordulhatnak a dolgok, csak kitartás kell hozzá és elegendő akarat, elszántság. ❤️

C0N3Y

Zöldfülű
2019. 05. 30.
216
177
📍
V4 karakter
Floriano De Pagnotto
LV karakter
Dexter Owens
Elképzelni sem tudom, hogy mit tennék a hejedben. Elképesztő volt ezt végig olvasni. Nagyon sok kitartást kívánok neked és hogy kerülj a legstabilabb helyzetbr ezek után is. Amit látok rajtad hogy nagyon sok ambíció van benned amit nsgyon csodálok és így tovább kedves uram!

Elementor

Lelkes fórumhasználó
2019. 05. 10.
352
163
V4 karakter
Dr. Isabella Schwarzstein
LV karakter
Divko Knezevic
Szervusz! Csatlakozok annyiban Én is az előttem hozzászólókhoz, hogy nagyon bátor és becsülendő ez az őszinteség a részedről. Az emberek nagy többsége nem tudja kibeszélni, kiírni magából azt ami nyomasztja a lelkét, viszont ha ezt így már sikerült meglépned, akkor több kapu is megnyílhat előtted mint gondolod.

Jártam hasonló "cipőben" egy bő 4 hónapos betegség során, amit nem is taglalnék, viszont tisztában vagyok vele, hogy mennyi energiát és időt emészt fel, ez rád ahogy olvasom hatványozottan igaz. Én is örülök annak, hogy ennyi pozitív interakció, komment érkezett a poszt alá, és remélem, hogy ez így is marad a továbbiakban. Ebben szerintem megmutatkozik az a közösség is, amelyhez Te szóltál is a posztodban.

Nagyon sok erőt, kitartást és nem utolsó sorban jobbulást kívánok neked, hogy ismét a régi kerékvágásban mehessen minden!

Wonder

"Isten malma lassan őröl."
2019. 01. 10.
24
70
22
Budapest
V4 karakter
Giovanni Vito Cascio
Szia.
Becsülendő dolog hogy ezt elmondtad mindenki előtt.
Ne félj elmondani ezt bárkinek, mert ezért senki sem fog "lenézni" vagy bármi ehhez hasonló. Sose szégyelld aki vagy.
Sajnos az idei évben nekem is voltak problémák a hasammal, ezért valószínűsíthetem hogy jó pár egyforma vizsgálaton vettük részt.
Bár nekem nem találtak semmit és azt mondták rá hogy valószínű IBS vagy stressz. Azóta nem tulajdonítok nagyobb figyelmet rá és sokat javult.
Van egy nagyon jó barátom, kisgyerek korom óta ismerem őt. Nála ugyan ezt a betegséget diagnosztizálták 11 éves korában.
Fontos megemlíteni hogy ő is és én is azt valljuk hogy a stressz felerősíti a bélbetegségek tüneteit, ezért lehetett az Online oktatásban számodra talán egyszerűbb.
Egy dolgot tudok tanácsolni. Gondolj arra hogy ez megtörtént, és azzal hogy ezen, mivel gyógyíthatatlan már nem tudsz változtatni. Járj el minden vizsgálatra amire kell, és azon kívül ne gondolkozz többet ezen, és próbálj ellazulni.
(Amennyiben az alábbi mondatokat butaságnak találod, ne fogadd meg hiszen ezt csak saját tapasztalat alapján írtam)
Tisztában vagyok vele hogy rengeteg időt vesz el tőled a betegség illetve a folyamatos vizsgálatok stb...
De éppen ezért mindenki erősnek tart.
Nagyon sajnálom ami történt és remélem hogy minden rendbe jön.
Kitartást bajnok, és jó egészségért imádkozok érted ma.

(Ha valahol nyersen vagy rosszul fogalmaztam elnézést kérek, nem vagyok a szavak embere.)

Miss Lacky

Klaviatúra gyilkos
2020. 06. 19.
779
3 161
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
Szia!

Szívszorító olvasni a történetedet. Nem ismerlek az igazat megvallva, nem is igazán tudom, mit írhatnék, de a személyiséged főbb vonalai egyértelműen kirajzolódtak előttem, úgy érzem, itt hagyok néhány dolgot, amivel talán tudok segíteni.

Először is, minden tiszteletem a tied, hogy segítséget mertél kérni. Rengetegen nem jutnak el idáig, mert sajnos a társadalom - hazánkban sajnos különösen - intoleráns azokkal szemben, akik valamilyen módon kilógnak a tömegből. Az, hogy megírtad ezt a topicot, már önmagában megmutatja, milyen hatalmas érték rejlik benned.

Másrészt, semmiképp se okold magadat a helyzetedért. Biztos vagyok benne, felmerült benned, miért nem szóltál a tünetek észlelésekor, miért erőltetted az iskolát ilyen egészségi állapotban. De mindegyik döntésed, ha bizonyos szempontból helytelen is volt, egyértelműen indokolható, tükrözi, hogy hatalmas akaraterő van benned, motiváció a tanulás iránt, kitartás.

A legfontosabb, soha ne add fel. Akkor se, ha nincs erőd, nincsenek céljaid. Más okból, de én is átéreztem már rengetegszer, milyen érzés a kilátástalanság, a kétségbeesés, amikor könnyebb lenne egyszerűen véget vetni mindennek. Az életfilozófiám és tapasztalataim szerint, ha az élet elvesz valamit, valamit kapsz is cserébe. Korlátozásokkal kell élned, sok dolog kimaradt az életedből, de meg fogsz találni valamit, amiben az átlaghoz képest kiemelkedően sikeres tudsz lenni, élményeket szerezni, ennek köszönhetően boldog, teljes életet élni. Gondolj bele, ha elveszed magadtól az életet, akkor elveszed annak a lehetőségét is, hogy megleld ezt a valamit. Lehet, hónapok múlva, de biztos vagyok benne, hogy meg fogod találni.

És ne szégyenkezz senki előtt. Ugyanolyan értékes ember vagy, mint bárki, aki egészséges életet él. Ráadásul olyan tapasztalatokkal gazdagodsz a betegséged átélése által, amiket mások nem tudnak megszerezni. Ez segíthet abban, hogy megtaláld, amiben sikerélményt és boldogságot lelsz, sőt akár másokon is segíts. Könnyebb máson segíteni, mint önmagadon. Ezt értelmezheted úgy is, hogy könnyebb nekem elmondani, mint neked megtenni. De úgy is, hogy a másokon való segítés utat nyit számodra is a boldogság felé. Remélem, azzal, hogy elmondtam, könnyebbé tettem Neked a helyzeteddel való együttélést, ha még csak kis mértékben is.

Kívánok Neked rengeteg kitartást, akaraterőt, és hogy találd meg az utad!
És ne feledd! Rengetegen melletted állunk!

KörmöS

Barangoló
Támogató
2020. 03. 03.
142
338
V4 karakter
Kristian Moretti
Szia! Feléig nem bírtam elolvasni úgy, hogy ne tartsam vissza a könnyeket. Hihetetlen, hogy ezeken mentél/most is mész át és valaki meg a hűtőben válogat a kajából.
És számomra ez nagyon nagy respect hogy ezt ide leírtad, és időt szántál. Nagyon de tényleg nagyon nagy kitartást bratyesz, és legyél minél erősebb és erősebb, soha ne add fel!! Lehet hogy az orvosok azt mondták, hogy gyógyíthatatlan de ha te bent hiszel, hogy ez neked sikerülni fog akkor az nagyobb erő mint amit az orvosok mondanak. Nincsen annál nagyobb orvosság mint az akarat, csak bízz magadban! Sok sikert a jövőben.

Geriii

este temetés, reggel szülinap
2019. 01. 12.
793
4 088
20
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
Szia Oszi! Ugyan nem sokat dumáltunk, de szerintem egy ideje "ismerlek", nem is gondoltam volna, hogy ilyennel küzdesz. Nem vagyok egy olyan ember aki regényeket tud írni, így remélem beéred ennyivel.

Kitartást, és maradj erős, remélem minél hamarabb jobban leszel. <3

btw rettentően jó látni, hogy ez a közösség ilyen támogató is tud lenni.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.