- 2022. 07. 05.
- 208
- 177
- V4 karakter
- -
- LV karakter
- jesse fitzgerald
- V2 karakter
- -
Ez egyébként egy járható út lenne. Nyilván valamennyire reálitást kellene követni, hogy pl valamelyik kocsi lehetne limites, pl Mclaren p1, Amg one, Bugatti. Mivel ilyenből valóságban sem látsz naponta nyolcat szaladgálni, de pl egy BMW M5ben hamár azt hoztad fel példának abban semmi ritkaság nincs, így sok értelme nincs, hogy limites legyen.akkor nemes egyszerűséggel el kell törölni az összes kocsi limitjét, és elérhetővé kell tenni ic $-ért is cserébe, ergo megvehető kell legyen bárkinek bárhányszor.
Osztom a gondolataidat maximálisan!De ez csak az első hibapont a szerver jelenlegi állapotával kapcsolatban, ide köthető még a youtubeon látható videók, mostmár ki merem jelenteni összessége, amik merő szánalmak, ide sorolható a lehetőségtelenség a szerveren, a monotonitás, és úgy enbloc a hozzáállás mindenki részéről. Ezek mind-mind szerepet játszanak abban, hogy mostmár inkább egy béna grafikás GTA online, vagy egy újjá született SAS/ cops n robbers freeroam shooting szerver lett az egyébként RP/karakter élet szerverből. Ezeket is ki lehet fejteni, de fölöslegesen írunk könyveket fórumra én azt veszem észre.
Nem kell limites legyen egyik se, csak egy bugatti ne 2x annyi legyen mint egy bmw, hanem 12x. A prémium tuningoltak ugyan úgy kuriózumok lennének, mert olyanja csak annak lenne aki leppzi avagy egy halom pénzért belerakatja. Már alapból az illúzió romboló hogy több m8 meg gt63, mclaren, 750, golf, passat jött velem szembe még két hónappal ezelőtt is, mint crown victoria, mustang, tahoe, camaro, vagy valami amcsi oldtimer. Las Venturasban. Szóval szerintem az h most 10 bugatti vagy 40 bugatti van a mapon, nem oszt nem szoroz. Nem tudom miért kellett LV-t "Lv-tleníteni" ennyire. Egyébként ezt az autó limiteket eltöröljük és ic pénzért megvehetővé tesszük dolgot nagyon faszán meg lehetne csinálni. Két embernek kéne egy fél napot rászánni hogy megkeressék a balance-ot az árak értelmében.Ez egyébként egy járható út lenne. Nyilván valamennyire reálitást kellene követni, hogy pl valamelyik kocsi lehetne limites, pl Mclaren p1, Amg one, Bugatti. Mivel ilyenből valóságban sem látsz naponta nyolcat szaladgálni, de pl egy BMW M5ben hamár azt hoztad fel példának abban semmi ritkaság nincs, így sok értelme nincs, hogy limites legyen.
Ami azt illeti ez Las Vegas szóval okésak a luxusautók, ettől független lehetne több amerikai autó. A probléma ott van hogy akik ezeket az luxusautókat vezetik nem cégvezetők/kaszinósok hanem farmerek akik a disznó/bárány alól lapátolják a trágyát, vagy épp fémdetektorral rohangálnak a mapon.Már alapból az illúzió romboló hogy több m8 meg gt63, mclaren, 750, golf, passat jött velem szembe még két hónappal ezelőtt is, mint crown victoria, mustang, tahoe, camaro, vagy valami amcsi oldtimer.
Akkor a következő részben folytatjuk.Meglehet, hogy emiatt nem kommentelt még ide senki fentről, nem akarna szembe menni a tíz méteres hullámmal...
Edit: Mert úgy néz ki, hogy ide egy zárható/helyezhető komment valóban nem lesz elég.
Nem tudom, de ez szerintem már itt megbukott. De így unblock a farmos részhez annyit tudnák hozzá fúzni, hogy az is járható út lenne szerintem, hogy pl.: ilyen rendes farmok vannak van belőle vagy 30-40 a mapon és kész vége a farmnak. Több állatot tudnál tartani, DE kb fele ennyi pénzt sem kapnál, de megérné csinálni, de nem annyira, mint most. Nem mindenki remegne a farmokon, hanem csinálnának valami mást is.hogy a vezetőség ne essen ki a pénzszerzés alól, vagy csak minimálisan essen vissza tőle
Ehhez annyit tudnák hozzá fűzni, hogy ezért látnak a kezdők annyi kereskedős videót, mert erre van sajnos igény és ezen vannak nagyobb megtekintések vagyis az adott videós ha ez a célja felkapottabb is lesz mintha csak Rpzne. Mostanság már nem is láttam 1 darab olyan videót amiben valaki Rpzni próbálna vagy max menekül és darál. (De én azt nem nagyon tudom rpnek nevezni, hogy dara dara kis drog vissza darába vagy éppen kirabolt 2 embert és üldözik és milyen menő, mert egy fullos kocsival lehagyott 2 rendőrt.)A kevés percekkel rendelkező játékosok hozzáállása attól függ szerintem hogy mit láttak a szerverből mielőtt csatlakoztak volna. Akinek RP videók keltették fel az érdeklődését az nyilván RP szituációkat is akar keresni, és furcsamód kevés szerveren töltött idejük ellenére igen lelkesek tudnak lenni, de aki kereskedős videókat látott az nyilván farmozni akar meg vagyont gyűjteni. A fizetések normalizálása alapból egy nagyon jó ötlet lenne és nem is értem eddig miért nem volt kivitelezhető, hogy minden munka keressen ugyanolyan arányban és ne egy keressen 100x jobban mint a többi.
Mint előttem leírták ez kb esélytelen, mert a vezetőség (szerintem) igen nagy pénzektől esne el és ezt nem akarnák, mert nem lenne akkora biznisz ebben a szerverben.tegnap gondolkoztam, hogy leírom nagyvonalakban amit te a limitről. Régen amikor valaki ezt felvetette pár éve, akkor kapta az ívet, mert hogy hülyeség. Ellenben most aranyat ér!
Akkor mondjuk azt, hogy legyen. Egy próbát megér.Engedtessék meg hogy okoskodjak, de akárhány helyen olvasok ilyen "mit csináljuk, marha drága minden" ötleteket, egy dolgot kihagynak az egyenletből a játékosok. A szervernek nincs gazdasága. Nincs pénzintézete, nincs gazdasági intézete, nincs kormánya, nem tud intézkedéseket, megszorításokat kivetni, nem gazdálkodik központilag, nincs valuta, árfolyam politika, nincs semmi olyan egyetemes szerv, ami befolyásolni tudná az árakat, avagy ha így jobban tetszik az "inflációt". IRL-en alapuló ötleteket és megoldásokat átemelni ezért alapvetően hibás is.
Igen, csak amit te meg én felvetettünk, annyi a különbség, hogy te egy gazdaságot szeretnél létrehozni, ami amúgy szerintem is remek ötlet. Én meg csak arra reflektáltam hogy jelenleg a gazdaságtalan helyzetben ezek az ötletek miért nem működnének. Szóval igazából engem nem cáfoltál, vagy "véleményeztél" újra, csak megoldottad a problémát . Ez az egyik út szerintem, de mint tudjuk, ódzkodnak a kormány gondolatától mert eddig sem működött.Akkor mondjuk azt, hogy legyen. Egy próbát megér.
Annó SAMP-on körbe-körbe ment a pénz a szerveren. Miért ne lehetne ez most is így?
Ellent mondasz magadnak. Szeretnéd megtartani a grindolni feljáró játékosokat, meg szeretnéd ha nem lehetne grindolni. Ez a whitelistes dolog szerintem csak pont azt érné el, hogy megmaradna az 50 fős HC RP réteg, aki pedig csak azért jár fel hogy vagyonosodjon (és ők azok akik leginkább pumpálják a forintot a pp-be) nemes egyszerűséggel keresne más játékot. Nyilván aki nem tud karakterben játszani, az feleslegesen van itt, de hát ugye azzal kezdted te is, hogy a vezetőség bevételét nem szabad megcsappantani. Ha tőlük megszabadulunk, lehúzhatják a rolót. Kell hogy legyenek "droid" játékosok is, ha tulaj szemmel tekintesz a dologra. Itt inkább az a probléma, hogy jelenleg aki karaktert alakítani szeretne feljárni sem igazán érzi azt hogy neki ehhez adottak a lehetőségek. Nem szigorítani kéne az amúgy is folyton csökkenő játékosbázis életén, hanem adni nekik a lehetőséget. Egy idő után ha már van lambód meg g mercid meg nem tudom mid, meg fogod unni a vagyon hajszolását, és remélhetőleg beállstz egy bandába vagy valami frakiba rp-zni, de ha alapból úgy indulsz neki hogy már a regisztrációs panelen azt látod hogy már pedig itt te vagy egy olyan átgondolt és megformált karaktert hozol, akinek az életét végig tudod kisérni, vagy nem is fogsz tudni játszani... Szerintem hamar ellenkező hatást keltene. Persze nyilván ezek csak "milenneha" alapon ötletelgetések a részemről, mint ahogyan a te vagy bárki más részéről. Én azon a véleményen vagyok hogy elsősorban lehetőség kell nekünk, másodsorban pedig a probléma megoldás. Amit szerintem a limit eltörlés a kocsikról, és $-ból megvehetővé tételük nagy részben megoldana (maradna bevétel bőven, hisz aki nem akar IC sok időt munkába és pénz hajszolásba fektetni egy m8ért ugyan úgy le fogja pp-zni. Nem mellesleg ha szeretné hogy "full-fullos" legyen, valahonnan szüksége lesz még 20ezer PP-re).Ha akarunk bármit is kihozni ebből a nagy kabaréból, úgy kell gondolkoznunk, hogy a vezetőség ne essen ki a pénzszerzés alól, vagy csak minimálisan essen vissza tőle. A PP-s és pénz grindolos játékosoknak lehetőségeit ne nagy számban csökkentsük (amit fentebb olvastam, a farmos megoldás, hogy limitet rakunk rá, az még beleférhet, mivel szerintem senki sem bérel farmot PP-ért). Mellesleg nem a másik 10 farmmal foglalkozna a 2 bites fejével, hanem talán elgondolkozna azon, hogy miért is KÉNE feljárni a szerverre.
Jelenleg egy hasonló megoldásra gondoltam, mint ami LSRP-n is volt, hogy csak bizonyos embereket enged a szerveren játszani, akik át tudtak jutni a regisztráción. Aki nem tudná miről hablatyolok, annak említeném a GTA V VoiceRP (ne valami noki WLS-re gondolj), ahol írni kellett már a whitelist jelentkezéshez egy karaktertörténetet, és utána egy meghallgatáson estél át egy Discord beszélgetésben, és ha mindenki sikerült, tökéletesen ment, akkor már mehettél is játszani.
Ezt meg lehetne valósítani itt is, hogy bárki jelentkezhet erre a privilege-re. Aki sikeresen átment neki első sorban jár két taps, mellé IG meg lennének tagelve ezek a játékosok, akár rákattintással meg lehetne nézni, hogy megvan-e ez a vizsgájuk (mint a descriptiont), esetlegesen jutalmazni ezeket a játékosokat. A jutalom alatt értem, hogy nem csak azért csináltad, hogy legyen egy bármilyen jel, ami karakterre kattintással megjelenik, és akkor Te leszel a Nagy Pista, mert mindenki tudja milyen ügyes vagy, mert sikerült összehoznod, független hogyan teljesítettél, hanem mondjuk egy adminjail esetén mérlegeljék a helyzeted, figyelembe vegyék. Például: Elkövetsz egy bakit, felhúztad magad, lelőttél egy mezei trollt, és DM-nek titulálják. Kijön az adminisztrátor, mérlegeli a helyzetet, viszont meglátja, hogy van ilyen privileged ezért enyhébb szankciókat fogsz kapni, vagy fele időt, mint az akinek nincs ilyenje.
VAGY
Ha rendelkezel ilyennel, csak is akkor jelentkezhetsz frakciókba.
Akár ezt rablásra is rá lehetne húzni. Akinek nincs, az ne is próbálkozzon, fölösleges kifejtenem, aki érti, érti. Emellett ugyanúgy karakterdev nélkül 1-2x elmehet kipakolni pár személyt. Viszont itt már kevésbé lesz gyanús, hogy akár nem írt egy előRP-t, MG-ztek, nagyobb hibákat ejtenek a rablás során. Ezeket még jobban is át lehetne gondolni, de szerintem ti is tudnátok ehhez fűzni még ötleteket.
DE!, hogy ne legyen vele visszaélés. Aki nem az elvárt alapján teljesít. Tegyük fel, megkapod ezt a privileget, de az adminisztrátor vagy -segéd azt látja, észreveszi, hogy Te pedig égész nap farmozol, és rabolgatsz, eldöntheti azt, hogy leveszi-e vagy sem rólad a megkülönbözető jelet. Semmi baj, unatkozik az ember, nincs máshoz kedve abban az időszakban, mikor ezt elköveti, akkor elsőnek kap 2 hetes cooldownt, amíg kiesik ebből a megjelölésből. Ha utána is folytatja ezeket a tevékenységeket, visszaeső, akkor az adminisztrátor szintúgy mérlegel, milyen mértékben követte el újra a cselekedeteit, dönthet arról, hogy szintúgy CD-re küldi, vagy elveszi, és abban az esetben egy megszabott ideig, akár egy hónapig nem kaphatja vissza, és ÚJRA át kell menni a teszten, amit a GTA V-s VoiceRP-re tudnék hasonlítani. De elveheti akár, ha nagyobb hibát követ el, hosszabb időre, és nem kitiltással jutalmazza.
Igen, nagy reformálást vesz igénybe, de ha csak így lehet rávenni a játékostársakat, hogy ne csak a rablás(ez alatt lehet érteni a bankrablást is, amibe az F3-masok beletartoznak) és farm miatt lépjenek fel, akkor kötelező lenne megtenni ezt a lépést.