A pénzpiacon át, a szabályzatig és a frakciókig...

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

B4Ly

Barangoló
2019. 12. 31.
141
1 134
V4 karakter
Ewan Hayes
LV karakter
Woods Cunningham
Talán ez a hozzászólás nem fog tetszeni sokaknak, de kisebb gondom is nagyobb annál.

Sok játékos ( minden rosszindulat nélkül, de személyes tapasztalataim alapján pont az RP-re nem vevő, kevés perccel rendelkező játékosok) akár 10+ farmot is visz. Most jöhet a kérdés mi ezzel a bajom?
Iszonyatos pénzt hoz rövid idő alatt, amivel önmagában nincsen baj, de éppen emiatt bukik a szerver gazdasága. Míg az egyik player viszi a saját maga által kibérelt farmot meg maximum még egyet amit esetleg a haverja kivett neki, addig más a tizenegynéhány farmjával irgalmatlan pénzeket szakít.
Ezáltal kialakul egy olyan szakadék a játékosok között amit valljuk be visszafordíthatatlan és kezelhetetlenné válik-vált. Ráadásul a V4 jobb pénz hozamot tett lehetővé az állattenyésztésben, a növény farmokat maga mögött hagyva kilóméterekkel.
Szóóóval, ezzel csak annyit szeretnék mondani hogy talán erre kéne valami új rendszer, szabály:
- vagy ne lehessen ennyi farmot vinni egy embernek,
- vagy az állat farmok költségeit emelni és a jövedelmet is esetlegesen módosítani.

Akárhogyan nézzük ezek az irreálisan és oktalanul sokat termelő farmok még mindig kenterbe verik például a műhelyeket. V4 óta igaz én nem néztem rá, mert nem láttam értelmét 99,9%-nál tökölni a festéssel-alapozással piti pénzért, de ahogy elnézem a közösség igencsak minimális része foglalkozik vele jelenleg is. Talán ezen is lehetne változtatni ha már meglett csinálva a rendszer, kicsit javítani rajta-emelni a jövedelmen ( arányosan a farmok változtatásával persze).

Gazdasági és pénzügyi tekintetben a hőn áhított hobbi melókról és pecáról egyelőre talán felesleges beszélni, személy szerint én egy update során látok esélyt új munkák behozatalára és a fizetések normalizálására persze. A sokak által kedvelt horgászat talán úgy volt jó ahogy volt régebben is, az árakra valamennyi emelés mehetett volna és maradhatott is volna akár a dolog.

Termi

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 20.
374
542
19
LV karakter
Siegfried Feuerstein
A kevés percekkel rendelkező játékosok hozzáállása attól függ szerintem hogy mit láttak a szerverből mielőtt csatlakoztak volna. Akinek RP videók keltették fel az érdeklődését az nyilván RP szituációkat is akar keresni, és furcsamód kevés szerveren töltött idejük ellenére igen lelkesek tudnak lenni, de aki kereskedős videókat látott az nyilván farmozni akar meg vagyont gyűjteni. A fizetések normalizálása alapból egy nagyon jó ötlet lenne és nem is értem eddig miért nem volt kivitelezhető, hogy minden munka keressen ugyanolyan arányban és ne egy keressen 100x jobban mint a többi.

Padawan180

Aktív fórumozó
2019. 01. 23.
289
658
V4 karakter
Nsubuga Nelson Obata
LV karakter
Mubarak Gyasi
V2 karakter
-
Engedtessék meg hogy okoskodjak, de akárhány helyen olvasok ilyen "mit csináljuk, marha drága minden" ötleteket, egy dolgot kihagynak az egyenletből a játékosok. A szervernek nincs gazdasága. Nincs pénzintézete, nincs gazdasági intézete, nincs kormánya, nem tud intézkedéseket, megszorításokat kivetni, nem gazdálkodik központilag, nincs valuta, árfolyam politika, nincs semmi olyan egyetemes szerv, ami befolyásolni tudná az árakat, avagy ha így jobban tetszik az "inflációt". IRL-en alapuló ötleteket és megoldásokat átemelni ezért alapvetően hibás is. A szerveren egyetlen összefüggés van jelen, az pedig az IRL idő = IC pénz. Lebutított példán megmutatom, 50ezret keresel egy nap, az egy héten 350ezer, az E60 ára így 350ezer (1 hét meló neked a gép előtt ülve). Ha már 200ezret tudsz megkeresni egy nap, akkor 1,4 millió lesz az E60, hiszen "egy hét alatt tudod kitermelni". És ez így működik minden pp-s dologgal. Voltaképp a PP ic$ árfolyama, csak IRL lejátszandó idővel számolva, ami ahhoz kell h megszerezd magadnak. Ha mindenképpen azt akarjuk, hogy ne legyen egekben az ára az autóknak (ugye mivel az ingatlan stagnál nem tudom hány éve, mert ugyan annyiért lehet fórumon lekérni és IC pénzes a történet, így csak kocsikkal lehet példálózni) akkor nemes egyszerűséggel el kell törölni az összes kocsi limitjét, és elérhetővé kell tenni ic $-ért is cserébe, ergo megvehető kell legyen bárkinek bárhányszor. Ha te 500ért veszel autókerből egy e60-at, és kiversenyezed 300ból, senki nem fogja tőled megvenni versenyesen 3millióért, mert olcsóbban meg tudja csinálni. Így meg van szabva a maximum ára, a 800ezer, amiből "elkészül" (Nyilván meghagyva a venomot a rendszámot ls ajtót és egyéb tuningot prémiumnak, és csak PP-ből elérhetőnek h azért legyen értelme PP-zni is. De így ha feljön Big John, látja, hogy anélkül hogy hülyére grindolja az agyát, vagy az anyja fizetése felét felrakná is meg tudja szerezni az autót ami neki kell neki.) és amíg az ic ára nem változik, avagy nem kerül rá limit ez az ára a használt piacon fix lesz, sőt, csak lefele fog menni idővel. Emellett viszont a PP tuningos példányok továbbra is drágák lesznek, és grindolandóak, és egy olyan tényezők, amik nem hullanak az öledbe. De, a kistestvérük, ha úgy tetszik a F2P játékosok lehetősége is adott a versenyes vagy gyári verziókban. Igen, kibaszás lesz neked, meg nekem, ha van már a garázsban 20 limites kocsi aminek egyik napról a másikra az értéke nem 50, hanem csak 5 millió lesz, cserébe lesz játékos és élet a szerveren. Én örömmel aláírnám bármikor. De ez csak az első hibapont a szerver jelenlegi állapotával kapcsolatban, ide köthető még a youtubeon látható videók, mostmár ki merem jelenteni összessége, amik merő szánalmak, ide sorolható a lehetőségtelenség a szerveren, a monotonitás, és úgy enbloc a hozzáállás mindenki részéről. Ezek mind-mind szerepet játszanak abban, hogy mostmár inkább egy béna grafikás GTA online, vagy egy újjá született SAS/ cops n robbers freeroam shooting szerver lett az egyébként RP/karakter élet szerverből. Ezeket is ki lehet fejteni, de fölöslegesen írunk könyveket fórumra én azt veszem észre.

step.

no caption needed.
2022. 01. 05.
395
1 159
V4 karakter
peterson.bailey
LV karakter
isaac.holmes
akkor nemes egyszerűséggel el kell törölni az összes kocsi limitjét, és elérhetővé kell tenni ic $-ért is cserébe, ergo megvehető kell legyen bárkinek bárhányszor.
Ez egyébként egy járható út lenne. Nyilván valamennyire reálitást kellene követni, hogy pl valamelyik kocsi lehetne limites, pl Mclaren p1, Amg one, Bugatti. Mivel ilyenből valóságban sem látsz naponta nyolcat szaladgálni, de pl egy BMW M5ben hamár azt hoztad fel példának abban semmi ritkaság nincs, így sok értelme nincs, hogy limites legyen.

RIVALE

Barangoló
2022. 08. 30.
87
889
V4 karakter
Emma Moreno
LV karakter
Marcus Cardenas
Egyet tudok érteni veletek.
Bár szerintem a felsőbb körök lendületből elvetnék a limites ötletet. Hiszen az emberek 99%-a azért PP-zik, hogy új autót vegyen. Rettentő sok bevételtől esnének el a szerver üzemeltetői, ha nem lenne korlát az autókon.

De véleményem szerint erre is van megoldás. Legyen drágább a venom, az egyedi dolgok... Aki száguldozni akar fizessen érte. Ne az igya meg a levét, aki csak a stílus miatt vásárol, mert az illik éppen a karakteréhez.
De ez csak az első hibapont a szerver jelenlegi állapotával kapcsolatban, ide köthető még a youtubeon látható videók, mostmár ki merem jelenteni összessége, amik merő szánalmak, ide sorolható a lehetőségtelenség a szerveren, a monotonitás, és úgy enbloc a hozzáállás mindenki részéről. Ezek mind-mind szerepet játszanak abban, hogy mostmár inkább egy béna grafikás GTA online, vagy egy újjá született SAS/ cops n robbers freeroam shooting szerver lett az egyébként RP/karakter élet szerverből. Ezeket is ki lehet fejteni, de fölöslegesen írunk könyveket fórumra én azt veszem észre.
Osztom a gondolataidat maximálisan!

Bár alapvető hiba, amely összefügg a fent említett problémákkal is és már te is pedzegetted a közösség hozzáállása.

El sem tudom képzelni, hogy egy RP szerveren mi motiválja a játékosokat, hogy szerepjáték helyett a vagyont halmozzák, hogy napi 4 órát pucolják a birka farmokat és kattintgassanak nulla interakcióval. Vagy miért jó megvenni egy autót pusztán azért, hogy háromszoros áron később eladjuk másnak?!
De az is lehet, hogy ezek a kérdések csak rajtam/rajtunk mutatnak túl és a megfelelő emberek még nem írtak a topic alá.

Feleslegesnek talán nem felesleges. Legalábbis reménykedem benne. Ha a vezetőség figyelmét nem is nyertük el, a barátok, a játékostársak és a közösség itt van és figyel. Kommentel, reakciót oszt vagy csak olvas... Nem számít. De itt van.
S mindenki legjobb tudomása és belátása szerint igyekszik tenni valamit azért, hogy újra közösen játszhassunk egy olyan szerveren, amire végre azt tudjuk mondani, hogy ez a miénk.

Meglehet a küldetés nem éri el a fő célját. De sokan bátran kimondták amit gondolnak, (Adminok is, pedig nekik még óvatosabban kell kommentelni) folytattunk nagyszerű eszmecseréket, összefogtunk és vállvetve küzdünk továbbra is.

Meglehet, hogy emiatt nem kommentelt még ide senki fentről, nem akarna szembe menni a tíz méteres hullámmal...
Edit: Mert úgy néz ki, hogy ide egy zárható/helyezhető komment valóban nem lesz elég.

Utoljára szerkesztve:

Padawan180

Aktív fórumozó
2019. 01. 23.
289
658
V4 karakter
Nsubuga Nelson Obata
LV karakter
Mubarak Gyasi
V2 karakter
-
Ez egyébként egy járható út lenne. Nyilván valamennyire reálitást kellene követni, hogy pl valamelyik kocsi lehetne limites, pl Mclaren p1, Amg one, Bugatti. Mivel ilyenből valóságban sem látsz naponta nyolcat szaladgálni, de pl egy BMW M5ben hamár azt hoztad fel példának abban semmi ritkaság nincs, így sok értelme nincs, hogy limites legyen.
Nem kell limites legyen egyik se, csak egy bugatti ne 2x annyi legyen mint egy bmw, hanem 12x. A prémium tuningoltak ugyan úgy kuriózumok lennének, mert olyanja csak annak lenne aki leppzi avagy egy halom pénzért belerakatja. Már alapból az illúzió romboló hogy több m8 meg gt63, mclaren, 750, golf, passat jött velem szembe még két hónappal ezelőtt is, mint crown victoria, mustang, tahoe, camaro, vagy valami amcsi oldtimer. Las Venturasban. Szóval szerintem az h most 10 bugatti vagy 40 bugatti van a mapon, nem oszt nem szoroz. Nem tudom miért kellett LV-t "Lv-tleníteni" ennyire. Egyébként ezt az autó limiteket eltöröljük és ic pénzért megvehetővé tesszük dolgot nagyon faszán meg lehetne csinálni. Két embernek kéne egy fél napot rászánni hogy megkeressék a balance-ot az árak értelmében.

Dixie

Aktív fórumozó
2019. 04. 02.
239
896
Margit híd alatt
V4 karakter
Riley Graham
LV karakter
Dixie Johns
Már alapból az illúzió romboló hogy több m8 meg gt63, mclaren, 750, golf, passat jött velem szembe még két hónappal ezelőtt is, mint crown victoria, mustang, tahoe, camaro, vagy valami amcsi oldtimer.
Ami azt illeti ez Las Vegas szóval okésak a luxusautók, ettől független lehetne több amerikai autó. A probléma ott van hogy akik ezeket az luxusautókat vezetik nem cégvezetők/kaszinósok hanem farmerek akik a disznó/bárány alól lapátolják a trágyát, vagy épp fémdetektorral rohangálnak a mapon.

Megoldható lenne szerintem az és jó lenne véleményem szerint ha a mezőgazdasági nagykerben időről időre lenne csak vásárolható állat és csak adott mennyiség. Ezzel rákényszerülnének az emberek arra hogy ne csak bárányt hanem teheneket/disznót/tyúkot/kecskét vásároljanak és neveljenek, illetve ha az adott állat elfogy akkor addig nem lehetne vásárolni míg el nem adnak párat. Valamint minél többen adnának el gyapjút/tojást/tejet annál kevesebbet érne hisz telített lenne vele a piac, mozgó árak lennének mint régen a rákásznál.
Ha ezek megvalósulnának akkor teljes mértékben a játékosok alakítanák a gazdaságot. Ha meg valaki (amit kétlek) felvásárolná egy adott állatból az összeset akkor mint fentebb leírtam ("ez van" alapon) a többiek kénytelenek lennének más állatot vásárolni.

Csökkenteni kellene az antikokért kapható árakat illetve a farmból szedhető pénzt (plusz a fentebb leírt). Nem valósághű az hogy egy fényezőműhely fele annyit se keres mint egy kis farm összesen 8 báránnyal. IRL tényleg jól keres egy mezőgazdás, de annak nem 8 hanem 80 báránya van meg mellette vagy 50 tehene és így tovább...

Utoljára szerkesztve:

lowass

Újonc
2023. 08. 22.
8
47
V4 karakter
Liam_Reed
LV karakter
Kendrick Owen
Ha akarunk bármit is kihozni ebből a nagy kabaréból, úgy kell gondolkoznunk, hogy a vezetőség ne essen ki a pénzszerzés alól, vagy csak minimálisan essen vissza tőle. A PP-s és pénz grindolos játékosoknak lehetőségeit ne nagy számban csökkentsük (amit fentebb olvastam, a farmos megoldás, hogy limitet rakunk rá, az még beleférhet, mivel szerintem senki sem bérel farmot PP-ért). Mellesleg nem a másik 10 farmmal foglalkozna a 2 bites fejével, hanem talán elgondolkozna azon, hogy miért is KÉNE feljárni a szerverre. A legnagyobb felháborodást az a bizonyos autók limiteinek eltörlése okozná, mind a két fél részére.

Jelenleg egy hasonló megoldásra gondoltam, mint ami LSRP-n is volt, hogy csak bizonyos embereket enged a szerveren játszani, akik át tudtak jutni a regisztráción. Aki nem tudná miről hablatyolok, annak említeném a GTA V VoiceRP (ne valami noki WLS-re gondolj), ahol írni kellett már a whitelist jelentkezéshez egy karaktertörténetet, és utána egy meghallgatáson estél át egy Discord beszélgetésben, és ha mindenki sikerült, tökéletesen ment, akkor már mehettél is játszani.
Ezt meg lehetne valósítani itt is, hogy bárki jelentkezhet erre a privilege-re. Aki sikeresen átment neki első sorban jár két taps, mellé IG meg lennének tagelve ezek a játékosok, akár rákattintással meg lehetne nézni, hogy megvan-e ez a vizsgájuk (mint a descriptiont), esetlegesen jutalmazni ezeket a játékosokat. A jutalom alatt értem, hogy nem csak azért csináltad, hogy legyen egy bármilyen jel, ami karakterre kattintással megjelenik, és akkor Te leszel a Nagy Pista, mert mindenki tudja milyen ügyes vagy, mert sikerült összehoznod, független hogyan teljesítettél, hanem mondjuk egy adminjail esetén mérlegeljék a helyzeted, figyelembe vegyék. Például: Elkövetsz egy bakit, felhúztad magad, lelőttél egy mezei trollt, és DM-nek titulálják. Kijön az adminisztrátor, mérlegeli a helyzetet, viszont meglátja, hogy van ilyen privileged ezért enyhébb szankciókat fogsz kapni, vagy fele időt, mint az akinek nincs ilyenje.
VAGY
Ha rendelkezel ilyennel, csak is akkor jelentkezhetsz frakciókba.
Akár ezt rablásra is rá lehetne húzni. Akinek nincs, az ne is próbálkozzon, fölösleges kifejtenem, aki érti, érti. Emellett ugyanúgy karakterdev nélkül 1-2x elmehet kipakolni pár személyt. Viszont itt már kevésbé lesz gyanús, hogy akár nem írt egy előRP-t, MG-ztek, nagyobb hibákat ejtenek a rablás során. Ezeket még jobban is át lehetne gondolni, de szerintem ti is tudnátok ehhez fűzni még ötleteket.
DE!, hogy ne legyen vele visszaélés. Aki nem az elvárt alapján teljesít. Tegyük fel, megkapod ezt a privileget, de az adminisztrátor vagy -segéd azt látja, észreveszi, hogy Te pedig égész nap farmozol, és rabolgatsz, eldöntheti azt, hogy leveszi-e vagy sem rólad a megkülönbözető jelet. Semmi baj, unatkozik az ember, nincs máshoz kedve abban az időszakban, mikor ezt elköveti, akkor elsőnek kap 2 hetes cooldownt, amíg kiesik ebből a megjelölésből. Ha utána is folytatja ezeket a tevékenységeket, visszaeső, akkor az adminisztrátor szintúgy mérlegel, milyen mértékben követte el újra a cselekedeteit, dönthet arról, hogy szintúgy CD-re küldi, vagy elveszi, és abban az esetben egy megszabott ideig, akár egy hónapig nem kaphatja vissza, és ÚJRA át kell menni a teszten, amit a GTA V-s VoiceRP-re tudnék hasonlítani. De elveheti akár, ha nagyobb hibát követ el, hosszabb időre, és nem kitiltással jutalmazza.

Igen, nagy reformálást vesz igénybe, de ha csak így lehet rávenni a játékostársakat, hogy ne csak a rablás(ez alatt lehet érteni a bankrablást is, amibe az F3-masok beletartoznak) és farm miatt lépjenek fel, akkor kötelező lenne megtenni ezt a lépést.

Remélem sikerült egy új gondolkodásmentet kezdeményeznem az írásommal, várom szeretettel az esetleges felszólalásokat a leírtakkal kapcsolatban, vagy ami nem érhető, bővebben kifejtem.

/telo

bazsixkzz

Pötyögtető
2022. 05. 28.
510
322
V4 karakter
carlos.benjamin
LV karakter
jacob.marshall
hogy a vezetőség ne essen ki a pénzszerzés alól, vagy csak minimálisan essen vissza tőle
Nem tudom, de ez szerintem már itt megbukott. De így unblock a farmos részhez annyit tudnák hozzá fúzni, hogy az is járható út lenne szerintem, hogy pl.: ilyen rendes farmok vannak van belőle vagy 30-40 a mapon és kész vége a farmnak. Több állatot tudnál tartani, DE kb fele ennyi pénzt sem kapnál, de megérné csinálni, de nem annyira, mint most. Nem mindenki remegne a farmokon, hanem csinálnának valami mást is.
A kevés percekkel rendelkező játékosok hozzáállása attól függ szerintem hogy mit láttak a szerverből mielőtt csatlakoztak volna. Akinek RP videók keltették fel az érdeklődését az nyilván RP szituációkat is akar keresni, és furcsamód kevés szerveren töltött idejük ellenére igen lelkesek tudnak lenni, de aki kereskedős videókat látott az nyilván farmozni akar meg vagyont gyűjteni. A fizetések normalizálása alapból egy nagyon jó ötlet lenne és nem is értem eddig miért nem volt kivitelezhető, hogy minden munka keressen ugyanolyan arányban és ne egy keressen 100x jobban mint a többi.
Ehhez annyit tudnák hozzá fűzni, hogy ezért látnak a kezdők annyi kereskedős videót, mert erre van sajnos igény és ezen vannak nagyobb megtekintések vagyis az adott videós ha ez a célja felkapottabb is lesz mintha csak Rpzne. Mostanság már nem is láttam 1 darab olyan videót amiben valaki Rpzni próbálna vagy max menekül és darál. (De én azt nem nagyon tudom rpnek nevezni, hogy dara dara kis drog vissza darába vagy éppen kirabolt 2 embert és üldözik és milyen menő, mert egy fullos kocsival lehagyott 2 rendőrt.)

• Tetszik
Reactions: RIVALE és Termi

Galvez

Pletykafészek
Támogató
2019. 04. 05.
857
1 294
V4 karakter
Lydia Hailstorm
LV karakter
Lydia Hailstorm
V2 karakter
Sarah Blake👩‍🌾
@Padawan180 tegnap gondolkoztam, hogy leírom nagyvonalakban amit te a limitről. Régen amikor valaki ezt felvetette pár éve, akkor kapta az ívet, mert hogy hülyeség. Ellenben most aranyat ér!
De jelen állapotban valóban járható út lenne. Igazándiból az árak belővése lenne szép menet, tekintve hogy normalizálódjanak általánosságban az árak, valamint azt is figyelembe kell venni, hogy gazdag rp se legyen a történet vége, aztán ott lapuljanak a prémium kocsik mindenki nevén.
Lehet elcseszett ötlettel bővíteném ki a tied,(valószínűleg magam ellen is fog ez most szólni) de a nagy kocsi felhalmozásokat talán azzal visszább lehetne fogni, ha minden járművet kategorizálnának, és egy adott mennyiség felett több is lenne az adó(ami részben most is így van, de egy részletesebb lebontásra gondolok. Pl: Suv, pick-up, stb..)
Remélem valamivel akár egy kicsit is hozzá tudtam járulni! :)

bazsixkzz

Pötyögtető
2022. 05. 28.
510
322
V4 karakter
carlos.benjamin
LV karakter
jacob.marshall
tegnap gondolkoztam, hogy leírom nagyvonalakban amit te a limitről. Régen amikor valaki ezt felvetette pár éve, akkor kapta az ívet, mert hogy hülyeség. Ellenben most aranyat ér!
Mint előttem leírták ez kb esélytelen, mert a vezetőség (szerintem) igen nagy pénzektől esne el és ezt nem akarnák, mert nem lenne akkora biznisz ebben a szerverben.

Termi

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 20.
374
542
19
LV karakter
Siegfried Feuerstein
A vezetőség szerintem a játékosi aktivitás folyamatos csökkenése miatt fog nagy pénzektől elesni, és lefogadom ennek már érződik a hatása, ugyanis régen messze nagyobb volt az aktivitás még iskolaidőben is mint most.

RIVALE

Barangoló
2022. 08. 30.
87
889
V4 karakter
Emma Moreno
LV karakter
Marcus Cardenas
Tényleg reménykedem benne, hogy hamarosan kommentel valaki a vezetőség köréből és jelzi azt, hogy lenne-e igény az általunk felvázolt dolgok módosítására.
( Mint V4-en, amikor Vito-ék partnerek voltak a börtön idő csökkentésében és leírták, hogyha vannak konkrét ötletek, akkor lehet tárgyalni velük. )
Ha pedig a vezetőség valamelyik tagja jelzi, hogy ők is nyitottak erre csinálhatnánk egy discord szervert, ahol messzemenően túl tudjuk tárgyalni a szerver dolgait A-tól Z-ig és konkrét megoldásokat kitalálni rájuk (akár több lehetőséget felhozva) és ezt továbbítani a felsőbb köröknek.

Eddig rengeteg remek ötlet jött, szerintem sokan lennénk egymás segítségére, hiszen valaki ehhez, valaki ahhoz ért jobban.
Csak jelenleg ténylegesen vakon hajózunk. Így megkérném a csillagokat, hogy ne bujkáljanak a felhők mögött, jöjjenek elő és segítsenek tájékozódni.

lowass

Újonc
2023. 08. 22.
8
47
V4 karakter
Liam_Reed
LV karakter
Kendrick Owen
keep up the hard work @RIVALE

giphy.gif

Danikaaaa

Zöldfülű
2021. 05. 17.
153
262
LV karakter
ben cortez
Szerintem lényegébe ami ötlet jöhetett a szerver újraélesztése miatt, azt három oldalon keresztül lehet olvasni. Illetve lehetne még ezt akár tíz oldalon keresztül is taglalni, viszont ha a realitást nézzük kevés az esély, hogy lenne erre fordítva idő, hogy bárki is elolvassa ezeket. Jó látni, hogy vannak még a közösségbe olyan playerek, akik próbálnak helytállni ebbe a helyzetbe, de szerintem ha ez a topic is úgymond megy a “süllyesztőbe” ergó nem lesz vele foglalkozva rövidesen elfognak pártolni az a “kevés” player is aki még próbál tevékenykedni a szerveren. Őszintén ezek az ötletek mind jók, illetve azt nem értem, hogy miért keltene esetleg belső feszültséget, ha visszaesnének az árak, gondoljunk bele, hogy a mostani autóid nagy részét akkor vetted, mikor még “rendes” vagyis inkább elérhetőbb volt bárki számára, például egy Alfa Romeo Giulia, most például 10 millió fölött van, de te 3 millió-ért vetted, akkor téged miért zavar, ha mondjuk visszaesne az eredeti árára? Az autód ugyan úgy megmarad, cserébe nem az lesz, hogy ténylegesen 8 millió dollárod van, de voltaképp semmit nem tudsz venni belőle jó formán.

Illetve azt sem értem, hogy volt ezer meg egy topic ötlet, hogy a hobbi munkák ára is legyen növelve, például horgászat, és legyenek olyan dolgok amikkel eltudod ütni az időt, golf, stb. Nos nem, hogy nem lett emelve a horgászat ki is lett véve (csak egy példa), illetve egy darab olyan dolog se jött be, ami esetleg színesebb dolgot tett volna. :/

Az egy valóságos probléma, hogy mióta ilyen irdalmatlan árak lettek szellemváros feeling van, mivel sajnos tudat alatt is gyűjtened kell a pénzt, mivel nem tudsz mit csinálni, gondolok itt szerelésre, adó satöbbi.

Egyébként szerintem is még, ha van ötlet akkor azt írjuk meg ide, és 🤞🏻, hogy legyen ezzel foglalkozva. Make LV great again.

Utoljára szerkesztve:

RIVALE

Barangoló
2022. 08. 30.
87
889
V4 karakter
Emma Moreno
LV karakter
Marcus Cardenas
Egyébként én a listás rendszert is nagyon adnám, amit @lowass írt. Nem is kellene feltétlen az adminoknak olvasgatni vagy nekik bírálni, lehetne erre egy külön szekció is.
Sokat dobna az RP-n az már biztos.

Bár akkor a gazdaság megoldására is jöhetne egy szintén SAMP-ról indult ötlet.
Engedtessék meg hogy okoskodjak, de akárhány helyen olvasok ilyen "mit csináljuk, marha drága minden" ötleteket, egy dolgot kihagynak az egyenletből a játékosok. A szervernek nincs gazdasága. Nincs pénzintézete, nincs gazdasági intézete, nincs kormánya, nem tud intézkedéseket, megszorításokat kivetni, nem gazdálkodik központilag, nincs valuta, árfolyam politika, nincs semmi olyan egyetemes szerv, ami befolyásolni tudná az árakat, avagy ha így jobban tetszik az "inflációt". IRL-en alapuló ötleteket és megoldásokat átemelni ezért alapvetően hibás is.
Akkor mondjuk azt, hogy legyen. Egy próbát megér.
Annó SAMP-on körbe-körbe ment a pénz a szerveren. Miért ne lehetne ez most is így?

Kezdjük elölről. Kapjon a kormány 5 milliót a számlájára és minden játékos tízezret. A kormány abból az 5 millióból tartsa fent az állami szerveket. ( PD, SD, IRS, EMS, PF ) Tehát utaljon heti-havi szinten X összeget a részükre, amellyel ők belátásuk szerint gazdálkodhatnak. Plusz RP lehetőség a költségvetés vezetése is.
A kormány rendelkezzen továbbá a benzinkútakkal, amelyek adnak egy alapvető árat a termékeknek. ( Amely fölé igazából senkinek nem éri meg tolni a boltja árait, mert akkor nem veszi senki. De ezen kormány által birtokolt boltok árai se legyenek az egekbe, mint most. )
Az illegális frakciók szintén kaphatnának támogatást, főként a maffiák. Ezt nem kell ragozni, mindenki látott már legalább egy ilyesmi filmet, tudjuk hogyan működik ez.
A szerelőtelepek dönthetnének, hogy állami intézmények szeretnének lenni vagy (ha úgy tetszik) magán telepek. Ha állami, akkor ugyanúgy működik a pénz rendszer, mint a hivatásos szerveknél. Ha magán, akkor adózniuk kell a kormány felé.
Továbbá minden autókereskedésből megvásárolt autó ára, minden ingatlanra költött dollár bent marad a szerveren és megy a kormány számlájára.
Ha azt nézzük, hogy 5 millióval indul a GOV, és ezt követően 500-an játszunk újra a szerveren akkor összesen 10 millió dollár fog keringeni körülöttünk. ( De akár lehetne az is, hogy a kormány kap kezdésnek tíz milliót és abból vonja le a 10.000-ret ha valaki újra játszani kezd. Ez már csak ízlés kérdése, de talán így lesz mégis csak fix összeg a szerveren. )
Ha szorul a hurok és kevés a pénz, akkor a kormány tudja állítani az adó mértékét, akár amit a játékosoktól von le óránként, akár azt amit 1-1 telep fizet neki vagy vállalkozás. Ki lehet vetni ugyanakkor másra is adókat, ez teljesen IC ügy.
Ha a kormány túl feszíti a húrt, akkor pedig mehetünk tüntetni. Akár lehetne több párt is, szerintem jó páran vevők lennének a politikus RP-re. Lehetnének választások, mondjuk 2-3 havonta, akár úgy ahogy az ingatlanokat is be kell jelenteni.
Ha valami rosszul működik, akkor pedig megtudjuk oldani IC és nem egy fórum poszt alatt.
De, hogy tovább menjek. A kormány foglalkoztathat tanácsadókat is, könyvelőket, ügyvédeket, lehetne pereskedni... Ha mindent leírnék (bár nem tudnék) még két órán keresztül sorolhatnám mennyi RP-ben lehetne részünk.

És hogy ezzel mit nyerünk?
- Nem kell nullázás, csak pénz tekintetben. Mindenki autója és háza megmarad.
- Rettentő sok RP szituációt.
- Egy stabil gazdaságot, mivel fix pénz van bent a szerveren.
- Nem fognak napról napra emelkedni az árak, egy autó ára jobb esetben ugyanannyi lesz egy év különbséggel is. ( Max tényleg a luxus kategória lesz megfizethetetlen, de ez teljes mértékben reális. )
- A PP-nek is fix ára lenne mondhatni.
- Nem lennének hatalmas ár mozgások (max pár száz dollárral térne el minden, és ha valaki olyan sokra tartja az autóját, hogy ő biztosan 3x-os áron adja el, mint amennyiért megvette nem fog vevőt találni).
- Lenne értelme, hogy kivesszük több autó limitjét. Hiszen teljesen IC tudná szabályozni a kormány az adókat és ugyanúgy vissza folyna minden elköltött dollár hozzájuk.

Szerintem ez egy teljesen járható út lenne. Reális gazdaság, reális árak... Plusz az RP-n is dobna, hiszen lehet két autó után már nem érné meg gyűjteni egy harmadikra, hiszen az állam most rettentő magasan tartja az autók utáni adót ebben a ciklusban. Így pedig Jóska Pista kénytelen lenne farmolás helyett RP-zni, ha produktívan szeretne időt eltölteni a szerveren. Vagy valaki alapítani akar egy céget... Már ehhez is mennyi RP társulna. Vagy ahhoz, hogy egy civil igényeljen támogatást, amelyet szintén eltud fogadni a kormány vagy elutasítani.

Padawan180

Aktív fórumozó
2019. 01. 23.
289
658
V4 karakter
Nsubuga Nelson Obata
LV karakter
Mubarak Gyasi
V2 karakter
-
Akkor mondjuk azt, hogy legyen. Egy próbát megér.
Annó SAMP-on körbe-körbe ment a pénz a szerveren. Miért ne lehetne ez most is így?
Igen, csak amit te meg én felvetettünk, annyi a különbség, hogy te egy gazdaságot szeretnél létrehozni, ami amúgy szerintem is remek ötlet. Én meg csak arra reflektáltam hogy jelenleg a gazdaságtalan helyzetben ezek az ötletek miért nem működnének. Szóval igazából engem nem cáfoltál, vagy "véleményeztél" újra, csak megoldottad a problémát :D. Ez az egyik út szerintem, de mint tudjuk, ódzkodnak a kormány gondolatától mert eddig sem működött.

Ha akarunk bármit is kihozni ebből a nagy kabaréból, úgy kell gondolkoznunk, hogy a vezetőség ne essen ki a pénzszerzés alól, vagy csak minimálisan essen vissza tőle. A PP-s és pénz grindolos játékosoknak lehetőségeit ne nagy számban csökkentsük (amit fentebb olvastam, a farmos megoldás, hogy limitet rakunk rá, az még beleférhet, mivel szerintem senki sem bérel farmot PP-ért). Mellesleg nem a másik 10 farmmal foglalkozna a 2 bites fejével, hanem talán elgondolkozna azon, hogy miért is KÉNE feljárni a szerverre.

Jelenleg egy hasonló megoldásra gondoltam, mint ami LSRP-n is volt, hogy csak bizonyos embereket enged a szerveren játszani, akik át tudtak jutni a regisztráción. Aki nem tudná miről hablatyolok, annak említeném a GTA V VoiceRP (ne valami noki WLS-re gondolj), ahol írni kellett már a whitelist jelentkezéshez egy karaktertörténetet, és utána egy meghallgatáson estél át egy Discord beszélgetésben, és ha mindenki sikerült, tökéletesen ment, akkor már mehettél is játszani.
Ezt meg lehetne valósítani itt is, hogy bárki jelentkezhet erre a privilege-re. Aki sikeresen átment neki első sorban jár két taps, mellé IG meg lennének tagelve ezek a játékosok, akár rákattintással meg lehetne nézni, hogy megvan-e ez a vizsgájuk (mint a descriptiont), esetlegesen jutalmazni ezeket a játékosokat. A jutalom alatt értem, hogy nem csak azért csináltad, hogy legyen egy bármilyen jel, ami karakterre kattintással megjelenik, és akkor Te leszel a Nagy Pista, mert mindenki tudja milyen ügyes vagy, mert sikerült összehoznod, független hogyan teljesítettél, hanem mondjuk egy adminjail esetén mérlegeljék a helyzeted, figyelembe vegyék. Például: Elkövetsz egy bakit, felhúztad magad, lelőttél egy mezei trollt, és DM-nek titulálják. Kijön az adminisztrátor, mérlegeli a helyzetet, viszont meglátja, hogy van ilyen privileged ezért enyhébb szankciókat fogsz kapni, vagy fele időt, mint az akinek nincs ilyenje.
VAGY
Ha rendelkezel ilyennel, csak is akkor jelentkezhetsz frakciókba.
Akár ezt rablásra is rá lehetne húzni. Akinek nincs, az ne is próbálkozzon, fölösleges kifejtenem, aki érti, érti. Emellett ugyanúgy karakterdev nélkül 1-2x elmehet kipakolni pár személyt. Viszont itt már kevésbé lesz gyanús, hogy akár nem írt egy előRP-t, MG-ztek, nagyobb hibákat ejtenek a rablás során. Ezeket még jobban is át lehetne gondolni, de szerintem ti is tudnátok ehhez fűzni még ötleteket.
DE!, hogy ne legyen vele visszaélés. Aki nem az elvárt alapján teljesít. Tegyük fel, megkapod ezt a privileget, de az adminisztrátor vagy -segéd azt látja, észreveszi, hogy Te pedig égész nap farmozol, és rabolgatsz, eldöntheti azt, hogy leveszi-e vagy sem rólad a megkülönbözető jelet. Semmi baj, unatkozik az ember, nincs máshoz kedve abban az időszakban, mikor ezt elköveti, akkor elsőnek kap 2 hetes cooldownt, amíg kiesik ebből a megjelölésből. Ha utána is folytatja ezeket a tevékenységeket, visszaeső, akkor az adminisztrátor szintúgy mérlegel, milyen mértékben követte el újra a cselekedeteit, dönthet arról, hogy szintúgy CD-re küldi, vagy elveszi, és abban az esetben egy megszabott ideig, akár egy hónapig nem kaphatja vissza, és ÚJRA át kell menni a teszten, amit a GTA V-s VoiceRP-re tudnék hasonlítani. De elveheti akár, ha nagyobb hibát követ el, hosszabb időre, és nem kitiltással jutalmazza.

Igen, nagy reformálást vesz igénybe, de ha csak így lehet rávenni a játékostársakat, hogy ne csak a rablás(ez alatt lehet érteni a bankrablást is, amibe az F3-masok beletartoznak) és farm miatt lépjenek fel, akkor kötelező lenne megtenni ezt a lépést.
Ellent mondasz magadnak. Szeretnéd megtartani a grindolni feljáró játékosokat, meg szeretnéd ha nem lehetne grindolni. Ez a whitelistes dolog szerintem csak pont azt érné el, hogy megmaradna az 50 fős HC RP réteg, aki pedig csak azért jár fel hogy vagyonosodjon (és ők azok akik leginkább pumpálják a forintot a pp-be) nemes egyszerűséggel keresne más játékot. Nyilván aki nem tud karakterben játszani, az feleslegesen van itt, de hát ugye azzal kezdted te is, hogy a vezetőség bevételét nem szabad megcsappantani. Ha tőlük megszabadulunk, lehúzhatják a rolót. Kell hogy legyenek "droid" játékosok is, ha tulaj szemmel tekintesz a dologra. Itt inkább az a probléma, hogy jelenleg aki karaktert alakítani szeretne feljárni sem igazán érzi azt hogy neki ehhez adottak a lehetőségek. Nem szigorítani kéne az amúgy is folyton csökkenő játékosbázis életén, hanem adni nekik a lehetőséget. Egy idő után ha már van lambód meg g mercid meg nem tudom mid, meg fogod unni a vagyon hajszolását, és remélhetőleg beállstz egy bandába vagy valami frakiba rp-zni, de ha alapból úgy indulsz neki hogy már a regisztrációs panelen azt látod hogy már pedig itt te vagy egy olyan átgondolt és megformált karaktert hozol, akinek az életét végig tudod kisérni, vagy nem is fogsz tudni játszani... Szerintem hamar ellenkező hatást keltene. Persze nyilván ezek csak "milenneha" alapon ötletelgetések a részemről, mint ahogyan a te vagy bárki más részéről. Én azon a véleményen vagyok hogy elsősorban lehetőség kell nekünk, másodsorban pedig a probléma megoldás. Amit szerintem a limit eltörlés a kocsikról, és $-ból megvehetővé tételük nagy részben megoldana (maradna bevétel bőven, hisz aki nem akar IC sok időt munkába és pénz hajszolásba fektetni egy m8ért ugyan úgy le fogja pp-zni. Nem mellesleg ha szeretné hogy "full-fullos" legyen, valahonnan szüksége lesz még 20ezer PP-re).

Onnan kéne indulni, hogy legyen 6 alapmunka, mind a 6 ugyan annyit keressen egy óra alatt. Legyen benne valami változatosság (értsd pl gyártósori vs bányász szöges ellentétek). A farm meg a műhely, meg az ilyen dolgok is legyen egyenértékben. Egy növény farm hozzon annyit mint egy bárány. A műhellyel keress többet mivel monoton, de ne szignifikánsan hogy ne legyen többé megérős a pizzafutár. A hobbimelók, rákászat, horgászat, detektor szintúgy legyen egységes. oszoljon meg a munkázók létszáma, ne mindenki BB hegyen szaladjon egy lapáttal. Illegál frakcióknak, vagy csak simán illegál tevékenységként legyen lehetőség dobozt, drogot, fegyvert eladni NPC-nek. Legál fizuk lehetnének szervezeti szinten, mondjuk naponta ennyi meg annyi, ha 2-4-6 órát dutyzol, ne a zsebedbe menjen közvetlen. És stb stb, a nonscriptes frakik, csoportokról nem is beszélve ugyebár... Nem baj az, ha nem kell egy autóért két hónapot grindolni, szerintem. Inkább legyen Gazdag ROLEPLAY, de rp, mint egy béna cops n robbers fun szerver... Ha már lenne mondjuk önkormányzat fraki, szervezhetnének RP-s munkákat, útfelújítás, közmunkások, villanyszerelés egyéb ilyen dolog, amit meghirdetnek, odamész jelentkezni, rp-zel 10 másik emberrel és szerepjátszotok pénzért.
Azért grindol ennyi ember, és azért dorid és nem szerepjátékos, mert bármit amit akarsz kb elérhetetlen kategória. Játékról van szó továbbra is, semmi rossz nincs abban, ha nem 1200 óra játszott perc kell ahhoz hogy legyen egy családi házad egy zsír új audival az udvarán.

Termi

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 20.
374
542
19
LV karakter
Siegfried Feuerstein
Igazából most voltam fent egy kicsit a szerveren. Hogy mik a tapasztalatok? 170-180 player van fent, de a város teljesen üres, talán néhol megy 1-2 urmatransos furgon és ennyi. Zacisnál néhány ember összezsúfoltan adja le a cuccokat, közben a parkolóban kint kereskedés zajlik, a többi játékos gondolom a semmi közepén vagy a farmokon grindol. Az egyetlen interakcióm játékossal az volt, amikor megkérdezte hogy kell e kiadó farm. Ennél anno még a 4d előtti koldus karakterekbe is több rp volt belevive, a szomorú az hogy a zaci a legnagyobb rp gócpont a szerveren.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.