Optimalizálás

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

ReWeR

𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓪 𝓹𝓸𝓼𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓲𝓽𝔂
Támogató
2020. 10. 23.
222
667
Tamási
V4 karakter
Toma_Boskovksi
LV karakter
Harry_Robertson
Sziasztok!
Ez nem elsősorban a játék, de a játékélmény szerver részét képezi szerintem. Nem szeretném szidni a szervert, de azok is elismerhetik, akiknek csúcskategóriás számítógépük van, hogy az FPS nem feltétlenül kielégítő. Bár nem vagyok profi a témában, de szerintem ezen lehetne változtatni.
Ahogy növekszik a playerszám, csökken az FPS, vannak olyanok, akik kevés playernél is alig tudnak játszani, olyan kevés FPS-ük van, pedig az alap San Andreas tökéletesen fut a gépükön. A játék alapból nem nagy gépigényű, főleg grafika terén, de a processzort eléggé megfekteti. Ez nem terhelésben mutatkozik meg, mert az én procim sose megy 30%-os kihasználtság fölé, viszont... Sokszor figyelgettem a magok, illetve szálak terheltségét, és azt kellett észrevennem, hogy a játék egyetlen magot, illetve egyetlen szálat terhel. (Ezzel kapcsolatban már volt egy fórumtopic-om a kérdések között, de szerintem az egy kicsit el lett hanyagolva ahhoz képest, hogy szerintem ez mekkora figyelmet érdemel valójában.) Fontos az órajel is, de én azt gondolom, hogyha a játékot a fejlesztők több magra és több szálra optimalizálnák, akkor egy ősrégi 2 magos laptopon is sokkal élvezhetőbben lehetne játszani.

Itt jönnek a számok:

Szerintem a legerősebb processzor sem képes mindenhol és helyzetben elérni a 60 fps-t, ami például azoknak, akik 144, vagy afeletti képkockához vannak szokva, nem feltétlenül "tökéletes". De a hangsúly szerintem nem azon van, hogy az 50 fps-eseknek hogyan tudnánk 60-at csinálni, hanem hogy a 20 alatti FPS-el játszók is elérhessenek 45-50 fps-eket, mert van tartalék a gépükben erre. Szerintem egy, vagy jelen esetben sok olyan ember, aki hosszú hónapokat lejátszott a szerveren, akár több 10 ezer percet beleölt a játékba 10 fps-es játék mellett, annak a helyzete azok számára nem biztos, hogy érthető, akiknek átlag jó FPS-ük van, de szerintem ezek azok a játékosok, akikért igazán megérné ezzel a projekttel foglalkozni. Mert ebből hátránya senkinek nem származna, és hosszútávon is RENGETEGET számítana a szervernek.

Bátran ki merem jelenteni, hogy ez a szerver legnagyobb hibája szerintem, amit lehetne orvosolni, és az ilyen játékosokért érdemes is. Mindenkinek a véleményét és hozzászólását várom a topic alatt, hiszen ez tényleg egy nagy projekt, de ha a vezetőség azt látná, hogy erre tényleg van igény, akkor biztos foglalkoznának vele!

fumo

fumo friday
2020. 05. 24.
1 543
4 441
Mosonmagyaróvár
V4 karakter
yoichi aira
LV karakter
cino tani
V2 karakter
krisztián lovász
Hali. Jó ötlet lenne viszont túl nehéz lenne ezt megcsinálni. A sok script, autó skinek, fegver skinek, karakter skinek....stb nagyon eléggé terhelik a szervert. Rengeteg játékos van továbbá, akik ezeket a scripteket vagy skineket használva mégjobban terhelik a szervert és ezért van sok embernek ennyire kevés fps. Arról nem is beszélek, hogy az alap SA csak 1 magot használ ki köztudottan, aminek köszönhetően nem tudja a teljesítményt kihasználni a processzor. Nem utolsó sorban az MTA felület sem az ilyen játékhoz és nagy script mennyiséghez van kitalálva. Nagyon sokat kéne változtatni a szerver működésén a változás érdekében és akkor sem biztos, hogy a végeredmény elégedettséget fog kiváltani.

• Tetszik
Reactions: Alfaaa és ReWeR

ReWeR

𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓪 𝓹𝓸𝓼𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓲𝓽𝔂
Támogató
2020. 10. 23.
222
667
Tamási
V4 karakter
Toma_Boskovksi
LV karakter
Harry_Robertson
A sok script, autó skinek, fegver skinek, karakter skinek....stb nagyon eléggé terhelik a szervert. Rengeteg játékos van továbbá, akik ezeket a scripteket vagy skineket használva mégjobban terhelik a szervert és ezért van sok embernek ennyire kevés fps. Arról nem is beszélek, hogy az alap SA csak 1 magot használ ki köztudottan, aminek köszönhetően nem tudja a teljesítményt kihasználni a processzor. Nem utolsó sorban az MTA felület sem az ilyen játékhoz és nagy script mennyiséghez van kitalálva.
Ezzel alapvetően egyet tudok érteni, nem feltétlenül ezekre a dolgokra gondoltam, de az tény, hogy ez egy nehéz, nagyon nehéz feladat. Éppen ezért mondtam, hogy azt kell látniuk a fejlesztőknek, hogy ezzel érdemes lenne foglalkozni, hogy jól működjön.
Alapjáraton a többmaghasználatra való optimalizálásra gondoltam, amihez ténylegesen a GTA-hoz kellene nyúlni, de ez a szerver szerintem elég nagyra nőtte ki magát az évek alatt ahhoz, hogy egy ilyet érdemes legyen megcsinálni a játékosokért. És akkor már nem kellene az alap San Andreas-ra építeni az egészet, hanem egy újabb, modernebb verziót használhatna mindenki, ami ki is aknázza a gép erejét, és kiváló minőségű játékélményt biztosít.
Nagyon sokat kéne változtatni a szerver működésén a változás érdekében és akkor sem biztos, hogy a végeredmény elégedettséget fog kiváltani.
Ha a Script-es cuccokkal is "játszadoznának", akkor tény és való, sokáig eltartana. De mint azt feljebb említettem, nem feltétlenül ezzel van a baj. Ez a szerver úgymond egy mod az alapjátékra. De vannak olyan autók, amiknek nincs GTA-s alapmodelje, tehát nem arra van építve. Kérdem én akkor, miért ne lehetne egy olyan alapot fejleszteni ennek a szervernek, ami sokkal jobb minőséget biztosít, ha lehet?

Tényleg azt gondolom, hogy ez sok embernek probléma, nem is szurkálódni akarok egyes fogalmakkal, javulást szeretnék!

Ard

Lelkes fórumhasználó
2019. 04. 14.
387
1 711
18
Isaszeg
V4 karakter
ard.schweiger
LV karakter
andrej.nicu
Egyébként melyik kocsinak nincsen alapmodellje? Mindenki írja, de ilyennel még nem találkoztam.

ReWeR

𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓪 𝓹𝓸𝓼𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓲𝓽𝔂
Támogató
2020. 10. 23.
222
667
Tamási
V4 karakter
Toma_Boskovksi
LV karakter
Harry_Robertson
Egyébként melyik kocsinak nincsen alapmodellje? Mindenki írja, de ilyennel még nem találkoztam.
Ha jól tudom, azok, amik a legjobban törnek, nem akarok hülyeséget mondani,
de az RS4 és az EVO jutott először eszembe.

ReWeR

𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓪 𝓹𝓸𝓼𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓲𝓽𝔂
Támogató
2020. 10. 23.
222
667
Tamási
V4 karakter
Toma_Boskovksi
LV karakter
Harry_Robertson
Mondtam, hogy nem fix, de próbáljunk meg a topic témájánál maradni!
(Utánakérdeztem, ha kapok választ, egyből jelzem!)

• Tetszik
Reactions: fumo

Ard

Lelkes fórumhasználó
2019. 04. 14.
387
1 711
18
Isaszeg
V4 karakter
ard.schweiger
LV karakter
andrej.nicu
Úgy tüntettétek fel, mintha ez is játszana a lagban vagy nem tudom, ezért kérdeztem, kíváncsi leszek a válaszra.

Teaspoon

Pötyögtető
Támogató
2021. 03. 30.
455
1 202
V4 karakter
Viktoria Bierhals
LV karakter
Kendall Miller
Mondjuk ha a beállítások panelban ki lehetne kapcsolni a többi ember /cuccaim-al felrakott motyóját az szerintem sokat segítene az ilyen játékosoknak.

Bár azt hozzá kell tenni, hogy 2021-ben nehéz olyan gépet találni amin nem fut játszhatóan, lehet pár ilyen játékosnak inkább egy új gép kellene, mert nekem az i7-6820HQ-s laptopomon is volt legalább 35-40 FPS-em, és az nem mai darab, a mostani gépemen meg 50-60 FPS-em van.

• Tetszik
Reactions: ReWeR

Geriii

este temetés, reggel szülinap
2019. 01. 12.
793
4 087
20
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
Az a probléma, hogy ígyis alig van foglalkozva a szerverrel (legalábbis updatek terén jön 1-2 így évente, és ennyi) Nyilván kidolgozott, szép updatek jönnek, nem mondom azt, hogy nincs benne, munka, viszont például az utolsó két FK fejlesztés skinekből és mappolásból áll, ami szerintem már évek óta nem volt. Értem én, feküdjenek rá a fejlesztők, de első körben keresni kell valakit V3-ra, mert a jelenlegi állapot az kicsit kautikus.

Félre értések elkerülése végett itt nem a szervert szidom vagy bármi más hasonló, tudom, hogy a srácok menni munkát fektetnek bele a projektekbe amikkel dolgoznak.

Viszont...
A topic eredeti témájától nem szerettem volna elkanyarodni, így leírom a véleményemet ezzel kapcsolatosan is. Ha valaki processzort vásárol a játékhoz/szerverhez (ami amúgy így kimondva hülyén hangzik) akkor fontos nézni, hogy mennyi GHz-t /bír/, és minél nagyobb a szám, annál jobb (vissza jelzések alapján is). Én személyszerint a szerveren az ilyen értelmetlen exterioros mapolásokat fognám vissza, amik nincsenek kihasználva, vagy egyáltalán nincs szükség rá (lásd: SeeBurger, VH), hiszen pl. LV-n bőven megvannak a játékosok anélkül is.

ReWeR

𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓪 𝓹𝓸𝓼𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓲𝓽𝔂
Támogató
2020. 10. 23.
222
667
Tamási
V4 karakter
Toma_Boskovksi
LV karakter
Harry_Robertson
Az a probléma, hogy ígyis alig van foglalkozva a szerverrel (legalábbis updatek terén jön 1-2 így évente, és ennyi) Nyilván kidolgozott, szép updatek jönnek, nem mondom azt, hogy nincs benne, munka, viszont például az utolsó két FK fejlesztés skinekből és mappolásból áll, ami szerintem már évek óta nem volt. Értem én, feküdjenek rá a fejlesztők, de első körben keresni kell valakit V3-ra, mert a jelenlegi állapot az kicsit kautikus.
Ha valaki processzort vásárol a játékhoz/szerverhez (ami amúgy így kimondva hülyén hangzik) akkor fontos nézni, hogy mennyi GHz-t /bír/, és minél nagyobb a szám, annál jobb (vissza jelzések alapján is). Én személyszerint a szerveren az ilyen értelmetlen exterioros mapolásokat fognám vissza, amik nincsenek kihasználva, vagy egyáltalán nincs szükség rá (lásd: SeeBurger, VH), hiszen pl. LV-n bőven megvannak a játékosok anélkül is.
Teljesen igazad van egyébként, bár én saját tapasztalatból és tesztekből következtetek.
A processzor sebessége 4ghz-ig lényeges, a felett igazán kevés lesz a különbség. Én játszojjam 4 Ghz-n és 4.5 Ghz-n is, 1-2 fps-nél nem nagyon lett több a változás, nyilván ezzel is lehet kalkulálni egy darabig, de a mai processzorok többsége már az 5Ghz-hez van közelebb, mint a 4-hez, így szerintem nem kell ezen sokat agyalni.

vorty

Fejlesztő
Fejlesztő
2019. 01. 06.
269
2 499
Sajnos ez nem úgy működik hogy "Jobb klikk megnyit Szán Ándreász" és "Saját endzsin készít". Aki kicsit is jártasabb bármilyen programozásban, tudja, hogy multi-thread az nem úgy működik, hogy bele írsz egy sort és valami multi-threaded lesz. Ez nem így működik. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy mindent a lehető legjobban optimalizáljunk, és hozzuk ki a dologból azt amit ki lehet maximálisan.
Az a probléma, hogy ígyis alig van foglalkozva a szerverrel
Gondolom látod, hogy a háttérben épp mit-miket csinálunk, azért mondasz ilyet :D

ReWeR

𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓪 𝓹𝓸𝓼𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓲𝓽𝔂
Támogató
2020. 10. 23.
222
667
Tamási
V4 karakter
Toma_Boskovksi
LV karakter
Harry_Robertson
Sajnos ez nem úgy működik hogy "Jobb klikk megnyit Szán Ándreász" és "Saját endzsin készít". Aki kicsit is jártasabb bármilyen programozásban, tudja, hogy multi-thread az nem úgy működik, hogy bele írsz egy sort és valami multi-threaded lesz. Ez nem így működik. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy mindent a lehető legjobban optimalizáljunk, és hozzuk ki a dologból azt amit ki lehet maximálisan.

Gondolom látod, hogy a háttérben épp mit-miket csinálunk, azért mondasz ilyet :D
Én a topicot fejlesztő jellegű szándékkal nyitottam, tisztábanvagyok vele, hogy ez nem pár perces, pár órás, pár napos, de nem is pár hetesmunka lenne.
Ha valóban ezen vagytok, akkor a topicot nem nagyon van értelme tovább húzni szerintem, örülök, hogy reagáltál rá! ;)

Desert

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 18.
326
404
24
V4 karakter
Dimitrij Sokolova
Csak kérdem, van egy orosz szerver elméletileg, mai napig nem tudom legenda e vagy tényleg létezik :D Külön launchere van elméletileg. Az tényleg ilyen sokat segít? Vagy ott pontosan hogy oldották meg? :/ Aki tudja esetleg privátba is megoszthatja velem. Kivi vagyok rá.

• Tetszik
Reactions: Kristof0723

Vitos

Barangoló
2020. 05. 15.
75
103
Németország, Baden-Wüttemberg
V4 karakter
Lulo Blasio
LV karakter
Lia Hicks
V2 karakter
Vito L Hicks
Tiszteletem!
" Nem szeretném szidni a szervert, de azok is elismerhetik, akiknek csúcskategóriás számítógépük van, hogy az FPS nem feltétlenül kielégítő. Bár nem vagyok profi a témában, de szerintem ezen lehetne változtatni. "
- Tisztelettel jegyzem meg, hogy manapság nem csak a Grand Theft Auto San Andreas-ra épült avagy épitett játékoknál van gond az FPS-el. Manapság a játékosok úgy fordulnak topicokkal a fejlesztők felé, mintha ez lenne az egyetlen játék, az egyetlen szerver, ahol az FPS Idézem:" Nem feltélenül kielégitő."
Hogyha egy játék megkövetel egy fajta gépigényt, annak természetessen oka van, vegyük fel példának a mai napi játékokat, mellyek x64 operációs rendszert követlenek, mellete egy IntelCore i9-11900K processzort, és akinek a gépe azt nem viszi, az nem birja azt játszani.
Logikus és normális dolog az, hogy valakinek a gépigénye nem felel meg a SeeMTA V3 elvárásainak, és ezzel semmi gond sincs mind addig, amig nem a fejlesztőkön verik ki mérgüket, meg butaságaikat. Nem egyszer és nem kétszer történt már meg az, hogy a SeeMTA V3 fejlesztői lettek elővéve a játékosok alacsony FPS száma miatt.
Mégis mit várnak el önök a fejlesztőktől? Azt szeretnék, hogy megoldják az FPS gondot? Hát akkor töröljenek ki minden gépjármű modot, minden mappolást, minden olyat amibe ők időt fektettek mi miattunk, akik
"Kinek nem inge ne vegye magára" ezt nem tiszteljük, hanem panaszkodunk? Kvázi játszunk See MTA V3-on modok, mappolások, és scriptek nélkül, mert gyenge a gépe a játékosnak.
Viselkedjünk már felnőttek módjára és fogadjuk el azt a tényt, hogy ha a gépigényünk nem felel meg az elvárásoknak, akkor keressünk más foglalkozást, esetleg SeeMTA V2 szerverén próbálkozzunk meg Szerepjátékkal időnket eltölteni, de ezzel, hogy folyamatossan a fejlesztőkön van elverve ez a dolog, az sem megoldás és normális.
Nem a Topic amit ön nyitott a gond, sem ön ellen nincs gondom, hanem inkább az a tény zavaró, hogy nem tudják elfogadni azt a tényt, hogy vannak elvárások.
Az én számitógépem annó egy IntelCore i3-10100F volt és most egy:

-Nvidia GeForce RTX 3060 grafikus kártya
-AMD Ryzen 5 3600
-16GB RAM
-500GB SSD
-2T HDD

És mégsincs meg az a "Fix" 60FPS, amire önök gondolnak, hogy egy csúcsgéppel meglesz.
Egyszerűen el kell fogadni, hogy nem lesz meg az a 60 FPS és kész.

További kellemes napot és játékot kivánok, üdvözlettel:
BigLu

Hackprogyer

Újonc
2021. 04. 15.
13
20
Tamási
V4 karakter
Peter Peterson
LV karakter
Charles Angelson
Hali!
A beszélgetésben nem vettem részt, pusztán szerettem volna jelezni, hogy van fény az alagút végén...

Mi nem várhatunk el semmit a fejlesztőktől, javaslatot tehetünk, lehetnek jó ötleteink, mint olyan embereknek, akik nem értenek a programozáshoz, csak szeretnének még élvezhetőbben játszani.

GedY

Patton
2019. 01. 10.
101
147
V4 karakter
Will_Patton
LV karakter
Nivera_Hiromitsu
1 magot használ a gta sa, szóval soha senkinek nem lesz 100+fps, max ha csodás módon, valahogy megoldásra kerül, de úgy olvastam, ahhoz újra kell írni rengeteg mindent.

Amúgy, elég neki
min 4gb ram(de akkor picit akadhat, és win10-t akkor nem javaslok, inkább win7, vagy 8.1)
legalább 2 magos processzor,
legalább 1gb-s videokártya.

mta-ra való gépet használtam jelenlegi árakkal összelehet rakni kb 50 ezer forintból.

Vitos

Barangoló
2020. 05. 15.
75
103
Németország, Baden-Wüttemberg
V4 karakter
Lulo Blasio
LV karakter
Lia Hicks
V2 karakter
Vito L Hicks
Hali!
A beszélgetésben nem vettem részt, pusztán szerettem volna jelezni, hogy van fény az alagút végén...

Mi nem várhatunk el semmit a fejlesztőktől, javaslatot tehetünk, lehetnek jó ötleteink, mint olyan embereknek, akik nem értenek a programozáshoz, csak szeretnének még élvezhetőbben játszani.
Tiszteletem Uram!
Szóhoz nem tudok őszintén szólván jutni azok után amit elolvastam. Nem tudom eldönteni, hogy most hagyjam abba a programozó karrierem vagy rögtön, mert ez egyszerűen borzasztó amit ez a személy itt összebeszélt.
Mi az, hogy idézem:
"De lehet hátrányom, mivel csak össze dobtam tesztből hogy sikerül e es nem zártam körbe magyarul nyitott a program" ?
Hagyjuk a süket és buta beszédet, ez az ember csak játszadozik a saját világában és kitalál olyan dolgokat melyekkel szebbé teszi saját napjait.
Ha valóban lenne olyan program ami ennyire segíti az FPS-t SeeMTA V3-on, akkor higyje el nekem, hogy a fejlesztők már rég, de nagyon rég nyilvánosságra hozták volna azt, mivel ők is csak jót akarnak és szeretnének a játékosoknak, nem pedig folyamatos topicocat arról, hogy milyen alacsony az FPS szint a sok mod miatt.
És ahogyan az előttem lévő játékos is mondta, maga a GTA és az MTA külön-külön 1 magot húznak, nem fognak többet húzni. Viszont itt egy megoldás, hogy hogyan növelje meg az FPS szintjét.
Egyszerű megoldás van rá.

"Alt+R=Run, majd a kis négyzetecskébe be kell írni, hogy msconfig. Miután ezt megtette kifog ugrani egy ablak, ahol ki kell választania, hogy "Rendszerinditás, azon belül Speciális beállitások, azon belül pedig a processzorok száma amit ki kell pipálni és a maximális számra feltenni és elfogadni a lépést, majd újrainditani a gépet. ""
Egy másik megoldás pedig:
"Ctrl+Shift+Esc=Feladatkezelő, miután elindította az MTA San Andreast, Alt+Tab segítségével nyissa meg a már megnyitott feladatkezelőt és mennyen rá a részletek menüre, ahol jobb klikkel rámegy az MTA aplikációra és kiválasztja az "Affinitás beállitása" majd pipálja ki az összes processzort, és kapcsolja ki a feladatkezelőt, mehet is fel a szerverre, ezt szintén csinálja meg a gta.exe avagy gta.sa fájlal. "
További kellemes napot kivánok üdvözlettel:
BigLu

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.