damn! media

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
beyinca-hero.png


beyinca-datum.png


Las Venturas ezen a nyáron egy rendkívüli, ámde talán kissé szokatlan eseménynek ad otthont: Beyincá, a country-, pop-, rap-, musical- és operetténekes városunkba látogat a MANNERISM VILLAGE TOUR keretében. A koncert helyszíne a festőinek alig nevezhető Las Venturas-i bányató lesz, nem messze Fort Carsontól, amelynek partján egy igazán egyedi zenei élményben lehet része a közönségnek – már ha lesz egyáltalán közönség.

Beyincá, aki sok műfajban kipróbálta már magát, de mégsem sikerült jelentős hírnévre szert tennie, most a MANNERISM VILLAGE TOUR során próbál új közönséget elérni. Az énekesnő zenéjét sokan megosztónak találják, egyesek szerint "nyikorgásnak" nevezhető, míg mások (a Polgi - a szerk.) szerint egyedi és különleges stílust képvisel. A horgászok, akik rendszeresen látogatják a bányatavat, talán szórakoztató háttérzajnak találják majd Beyincá produkcióját, de nagyobb érdeklődésre nem számítanak nemhogy a szervezők, még az énekesnő sem.

Az esemény promóciójában nagy szerepet játszik Las Venturas polgármestere, aki hatalmas rajongója az énekesnőnek. A Polgi (ahogy a helyiek hívják) személyesen gondoskodott arról, hogy Beyincá koncertje nagy figyelmet kapjon a városban.
beyinca-idezet.png

– mondta a Polgi.

A városi hirdetőtáblákra már felkerültek az eseményt népszerűsítő plakátok, amelyeken Beyincá mosolygós arca hirdeti a koncert időpontját és helyszínét. Azonban a helyiek körében vegyesek a reakciók. Sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy valaki, akiről még sosem hallottak, képes lesz-e jelentős közönséget vonzani. "Nem is tudom, ki a faszom ez a Beyincá, és nem hiszem, hogy érdekelne a koncertje; jó lenne inkább a helyi, feltörekvő hírességeket támogatni különböző programok szervezésével" – mondta egy Fort Carsonban élő férfi.

beyinca-kep.png


A Polgi azonban eltökélt. Ő maga is jelen lesz valószínűleg a csillámpónin lovagló Beyincá koncertjén, és reméli, hogy a város lakói is csatlakoznak hozzá.

Az esemény szervezői is igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a koncert gördülékenyen és zökkenőmentesen menjen. A biztonsági intézkedések és a logisztikai előkészületek már folyamatban vannak, hogy a látogatók a lehető legjobb élményben részesüljenek.

Bár Beyincá neve nem cseng ismerősen a legtöbb las venturasi számára, a Polgi lelkesedése és a különleges helyszín talán mégis vonzóvá teheti az eseményt. Az igazi kérdés az, hogy a horgászokon és a Polgin kívül vajon hányan lesznek kíváncsiak Beyincá egyedi hangzásvilágára. Az biztos, hogy ez a koncert emlékezetes lesz – valószínűleg nem maga a zene miatt, hanem a cringefaktor miatt. Ettől függetlenül epekedve várjuk július 32-ét!

footer.png
 
Utoljára szerkesztve:

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header.png


szolgalatikozlemeny.png



Örömmel jelentjük be, hogy elindítjuk új cikksorozatunkat, amelynek célja, hogy bemutassuk Las Venturas csodálatos embereit és közösségeit. Tudósítónk, Théo Banks, elhatározta, hogy időt tölt városunk lakosaival, hogy megismerje és bemutassa őket a szélesebb közönség számára.

A cikksorozat keretében szeretnénk kiemelni mind az érdekesebb személyeket, mind a kisebb- vagy nagyobb vállalkozásokat. Akár egy különleges hobbi, egy inspiráló életút, vagy egy sikeres üzleti vállalkozás van a történetetek mögött, szeretnénk hallani róla!

A részvétel teljes mértékben ingyenes. Cikksorozatunk valódi célja az, hogy bemutassuk és megünnepeljük Las Venturas és környéke lakosait. Az alábbi helyszíneken fogunk tudósítani:

  • Las Venturas teljes területe
  • Los Santos / San Fierro ((V4-es frakciók jelentkezését is várom, ha van rá igény!))
  • Fort Carson, Montgomery, El Quabrados, Bayside, Blueberry.
Ezek mellé pedig gondolkodunk azon is, hogy kiterjesztjük cikksorozatunk Los Santos és San Fierro területére is, így bemutatva a kicsit távolabbi települések cégeit, vállalatait, egyéni vállalkozóit.

Ha szeretnétek részesei lenni ennek a nagyszerű kezdeményezésnek, vagy ismertek valakit, aki érdemes lehet a bemutatásra, kérjük, lépjetek kapcsolatba velünk!

Ez egy kivételes lehetőség arra, hogy közösségünk tagjait megismerjük és közösen ünnepeljük mindazokat a különleges embereket és történeteket, amelyek gazdagítják városunkat. Várjuk jelentkezéseteket és ötleteiteket!

Jelentkezni e-mailben ((privát üzenet)) lehet az alábbi nyomtatványt kitöltve. Ha felkeltette érdeklődésünk, akkor 48 órán belül válaszolni fogunk a pontos részletekkel! Kérjük, hogy ha lehetséges, a lehető legtöbb információt tüntesse fel a jelentkezésében, hogy biztosan csak azokat a cégeket, vállalkozásokat mutassuk be, amik arra alkalmasak is, és nem merül ki létezésük annyiban, hogy vagyunk, aztán heló.


szolgalatikozlemeny-riportjelentkezes.png


Cég / vállalkozás / személy neve:
Válasz

Ráérés a következő ~ 2 hétben:
Válasz

Hova kellene mennünk? (Las Venturas / Los Santos / San Fierro / El Quebrados / Montgomery / Fort Carson / Bayside / Blueberry)
Válasz

Miért szeretnéd, hogy bemutassuk vállalkozásod:
Hosszú / hosszabb válasz


Kód:
[IMG]https://i.postimg.cc/6Q4V8fqG/szolgalatikozlemeny-riportjelentkezes.png[/IMG]

[SIZE=4][B]Cég / vállalkozás / személy neve:[/B]
Válasz

[B]Ráérés a következő ~ 2 hétben:[/B]
Válasz

[B]Hova kellene mennünk? (Las Venturas / Los Santos / San Fierro / El Quebrados / Montgomery / Fort Carson / Bayside / Blueberry)[/B]
Válasz

[B]Miért szeretné, hogy bemutassuk vállalkozását:[/B]
Hosszú / hosszabb válasz[/SIZE]

footer.png


Sziasztok,

az IC része szerintem rendben van, a megvalósítással kapcsolatban szeretnék pár infót / ötletet adni, hogy hogy is gondoltam.

Lényegében annyi lenne az egész, hogy pár órát eltöltök az adott frakcióval (legyen az scriptelt / nonscriptelt), és utána leírom az IC tapasztalataim - ez lehet jó, lehet rossz is, sose lehet tudni, hogy mit fogok írni, az biztos, hogy ebbe a múlt nem fog belerondítani sehogy sem.

Legális frakcióknál ha megoldható, szeretnék bekerülni arra az időre magába a frakcióba is, lehető legalacsonyabb / OOC rangra, ha annak van értelme, hogy ténylegesen részt tudjak venni a frakció életében (értsd, szerelni pl. nem tudok F3 nélkül, mivel dumbass vagyok IC plusz riporter is, golyóálló mellény lehet nem ártana, stb, ilyenekre gondoljatok), illegális frakciónál ez természetesen totál irreleváns, ott csak mennék az emberekkel.

Magánszemélyként ez az egész úgy történne, hogy én kérdezek, te mesélsz, lényegében egy napra beállok hozzátok. Az IC indíttatás lehet az is akár a bandák által, hogy szerepeljenek az online újságban, stb.

Amit nem szeretnék, hogy megtörténjen: elrablás, kirablás, megerőszakolás, stb. Riporterkedni szeretnék menni, nem kielégíteni a(z esetleges) szadista álmaitokat.

Van néhány frakció, akiktől felettébb örülnék egy megkeresésnek, többek között: LVMPD, SASD, LVPE, IRS, LVMS, ill. mindkettő szerelőtelep, de ezeken felül nagyon örülnék annak, ha scriptelt / nem scriptelt illegális frakció is felkeresne, ezt beszéljétek meg, hogy szeretnétek-e egy ilyet vállalni.

Ha illegális frakció arra adja fejét, hogy akkor meginvitál, lehet beszélni a drogokról, stb, mindenképpen úgy fogom utána intézni a cikket, hogy vagy az ne derüljön ki, hogy kikkel voltam, vagy az ne derüljön ki, hogy ilyenről szó volt.

Remélem, hogy kaptok az esélyen, és meginvitáltok magatokhoz, nem vagyok annyira dumbass OOC.
 
Utoljára szerkesztve:

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
azsia-hero.png


azsia-datum.png


((Elöljáróban: ez egy hosszabb / hosszadalmasabb olvasnivaló lesz. Három óra RP-t ölel fel, így ezt akkor olvasd el, ha van körülbelül 10-15 perc szabadidőd. Mindenképpen ajánlom elolvasásra, hiszen pont ez lenne a lényege a sorozatnak, hogy bemutassam a frakciókat, illetve azok tagjait (legyen az legális, vagy illegális frakció) ingame, külső szemlélőként.))

Kedden, az előző posztunk publikálása után nem sokkal jelzett a telefonom, hogy e-mailt kaptam. Nem gondoltam volna, hogy egyből lesz olyan, aki rákap a lehetőségre, viszont tévedtem. Az e-mail elolvasása után kicsit húztam a szám, előítéletes voltam azzal kapcsolatban, amit olvastam - Adonis nyíltan leírta lényegében, hogy ázsiai felmenői vannak, így egy számomra amúgy alapvetően nem túl szimpatikus, teljesen más kultúrába hívtak el betekintést nyerni. Kisebb hezitálás után végül igent mondtam a találkozóra, amire tegnap este került sor; kicsit döcögősen indult, hiszen én is, és aztán Adonis is késtünk, de sikerült összeegyeztetnünk mindent, és fenomenális pár órát tölthettem el Adonissal és barátaival.

Úgy volt megbeszélve, hogy a Lotus Blossom Complexnél fogunk találkozni, viszont arra való tekintettel, hogy egy dumbass nigger vagyok, nem igazán találtam oda, úgyhogy lőttem egy képet, hogy valójában hol is vagyok, és Adonis azon nyomban indult is a helyre - taxival. Szerettem volna kifizetni útját, hiszen nem tehetett arról, hogy én hülye vagyok, de végül ezt nem fogadta el. Nem vette biztosra, hogy barátságos leszek, gondolom én, hiszen én az autóban ültem, ő pedig mellettem állt, amikor megkérdezte, hogy egyáltalán beülhet-e az anyósra. Nem tudom, hogy az alapvető elképzelés mi lett volna, én vezetek, ő pedig fut mellettem, de az első kulturális különbség már itt megmutatkozott - Adonis kérdezte, én pedig tök alapvetőnek gondoltam, ezért nem is mondtam neki, hogy üljön be mellém. Végül beült, és elindultunk.

Az utcákat járva Adonis meséli, hogy ki merre lakik, melyik utcán mi folyik, ki mivel foglalkozik. Elmeséli azt is, hogy a hely, amire gondoltam, hogy a Lotus Blossom Complex lenne, nem rossz hely, régen sokat jártak oda, viszont nagyon felhígult a közvetlen környéke, így nem járnak már oda, mindent megpróbálnak kisebb klikkjükben megoldani.

Körülbelül 5-10 perc autózgatás után megállunk egy viszonylag menőbbnek tűnő hely előtt - kint fogasokkal teli állvány, azokon pedig farmerek lógnak. A bolt előtt egy határozottan feminimnek tűnő, velem egyidős, körülbelül 25-30 éves srác dohányzik. Közelebb érve megcsapja orromat az erős, nagyon pacsulinak érződő, vaniliás parfümje. A hely, ahol vagyunk, nem más, mint az Urban Pulse, aki pedig a ruhabolt előtt áll, nem más, mint Randy. Miután Adonis elmagyarázta neki, hogy ki is vagyok, azonnal kapcsol, nem kell bemutatkoznom se majdhogynem - kicsit szégyellem azt, hogy ők tudják, hogy én ki vagyok, én viszont nem, hogy ők kik, nem szeretek amolyan "híresség" lenni csak azért, mert a médiában dolgozom.

azsia-urbanpulse.png


Az első közös téma meg is van - a STOP tábla kommandót egyikünk sem szereti, így hosszasan beszéltünk arról, hogy vajon kinek lehet igaza, és arra jöttünk rá, hogy valószínűleg nekünk, hiszen ha nem nekünk lenne igazunk, a kommandó nem venné annyira magára az egészet, mint amennyire magára veszi.

Az üzletbe belépve egy hatalmas, letisztult bolt képe jelenik meg előttem. Randy úgy beszél a helyről, mintha évek óta dolgozna abban a pozícióban, amiben dolgozik, viszont elmondása szerint maximum két hete kezdhetett. Ettől függetlenül tud már mesélni csomó dologról. Kiszúrja a szememet egy póló, amit meg szeretnék venni, így közelebb is megyek a platformhoz, ahol ki van állítva. Randy jön utánam egyből, és le is beszél a pólóról - elmondása szerint az az egyetlen egy olyan póló, amit nem tud ajánlani, mert szar az anyaga. Jól állna rajtam, de bepállna a picsám is alatta - nyilván, nem Randyé a hely, így beszélhet, lehet őszinte, számára annyira nem fontos az, hogy a vásárló mindenképpen vásároljon is, többre tartja azt, hogy ő hiteles maradjon, mint azt, hogy kapjon 5 dollárt a vásárlás után. Elmagyarázza azt is, hogy a márkák (egyébként egy ZIP márkájú, fehér pólóról van szó) az utóbbi időben az olcsóbb, szar anyag felé kezdtek el hajlani, viszont az árt úgy növelik, mintha prémium, bambuszból készült pamut lenne.

Randyt amikor az üzlet forgalmáról kérdezem, illetve annak vásárlóiról, kicsit hezitál, de végül csak belekezd mesélni.
azsia-idezet1.png


A csöves - természetesen - nem kapta meg a farmert, hiába bűzölgött utána hetekig a polcon, senkinek nem kellett, így selejtezve lett. Ha odaadták volna neki, akkor az mínusz 200 dollár (ugyanis ennyibe került az a farmer), selejtezve viszont sokkal kisebb a mínusz, olyan 5-10% környékére le lehet redukálni. A sztori után Randyvel arról is beszéltünk, hogy a gender border kezd eltűnni, és igazából a gyártók teljesen helyesen teszik azt, hogy uniszex ruhákat gyártanak - persze, ettől függetlenül továbbra is lesznek férfi- illetve női ruhák is, csak az uniszexnek van nagyobb térhódítása, mivel két legyet ütnek vele a gyártók, és a forgalmazók egy csapásra.

Ekkor csatlakozik be hozzánk Adonis is, aki eddig a wc-n volt, fene se tudja, hogy mit csinált ott addig. Először csak hallgatózik, aztán valóban be is csatlakozik a beszélgetésbe, amikor felhozom azt, hogy a boltnak biztosan jót tenne a riport, és elmondja, hogy hogy viszonyul a bolt magához a negyedhez. Ezen kívül elmondja plusz infóként Adonis azt is, hogy azért annyira nem meglepő, hogy még nem felkapott annyira a negyed, tekintettel arra, hogy körülbelül 30 éves az egész placc, illetve az alapvetően kínai, de ahogy ők szeretnek rá hivatkozni, ázsiai negyed.
azsia-idezet2.png


Miután kiveséztük, hogy milyen rossz hatással van a fast fashion a környezetre, illetve a bolygónkra, Randy a cipős vitrinhez lép, megmutatja, hogy vannak náluk jócskán ritka dolgok is - mint például az a 40 éves, eredeti Nike Jordan, amit még a vitrinből sem szabad kivenni, olyannyira kell vigyázni rá. Magyarországon volt ebből probléma, hogy egy fiatal bolttulajdonos nem őrizte eléggé a boltjának legdrágább cipőjét, így annak lába kélt. A cipő végül meglett, ettől függetlenül az ilyen cipőknek hatalmas eszmei értéke lehet - és van is.

Körülbelül egy órát beszélgettünk az Urban Pulse-ban, és úgy fél órával volt tovább nyitva, mint a nyitva tartás szerint nyitva kellett volna lennie, így gyorsan szedtük is a sátorfánkat. Következő megállónkhoz mehettünk volna gyalog is igazából, mivel kettő utcányira van a bolttól, de inkább autóba ültünk a kényelem kedvéért, és robbantunk az edzőterem felé, ahol lényegében Adonis dolgozik. Azonban mielőtt bementünk volna a terembe, Adonis megemlíti a terem melletti piactért is - igaz, árus már nem volt egyáltalán, tekintettel arra, hogy kezdett sötétedni, viszont megjegyezte, hogy reggelente nyüzsögni szokott a hely, és rengeteg autentikus szert lehet szerezni.

A terem előtt csatlakozik hozzánk Adonis egy másik barátja, Vennie is, aki végül Adonissal együtt, valamilyen szinten exkluzív bemutatót is tart az ázsiai harcművészet rejtelmeiről. A terembe belépve egy nagyon durván autentikus, ázsiához hű edzőterem tárul a látogató elé, és amint belépünk a terembe, érezhető, hogy megváltozik a srácok vibeja is.


((Több infót arról, hogy hogyan tudtok csatlakozni az edzéshez, illetve magához az RP-hez, a képre, vagy ide kattintva találtok. Egyébként határozottan ajánlom, hogy menjetek, nézzétek meg, próbáljátok ki, nem veszítetek semmit, és tényleg minőségi RP-ben vehettek részt.))

Nem telik el tizenöt perc, és már mindenki mezítláb van a szőnyegen, engem is meginvitálnak. Az én kihívóm Randy lett volna, aki látva testi adottságaim, inkább megfutamodott, így kiütéssel nyertem mind a kettő kört, azonban Vennie és Adonis nem adták magukat könnyen. A körülbelül tíz perc alatt, amíg valóban harcoltak egymással, megmutatva a kickbox rejtelmeit, látható, hogy egyik fél sem adja magát könnyen, a rendhagyó meccs végeredménye döntetlen, 1-1 lett, hiszen az egyik kört Adonis, a másikat pedig Vennie nyerte meg.

Adonis a későbbiek folyamán jelzi, hogy lehetőség van egyébként edzésre járni, és szeretné is, ha edzésre járnának az emberek, szeretné eljuttatni a kickbox világát sokkal több érdeklődőnek, viszont hirdetni nem igazán tudja, nincs arra keret, így kapunk az alkalmon, és most megtesszük ingyen és bérmentve, mivel úgy gondoljuk, hogy egy fontos célt szolgál a hely.

A miniedzés után nem sokkal még beszélgetek egy keveset Adonissal és a többiekkel, hozzánk csapódik egy lány is - valószínűleg Randy barátnője (?) -, így érezve, hogy ők is mennének tovább az ügyes-bajos dolgaikkal, én is szedem a sátorfámat.

A pár óra alatt, amit a csipet csapattal eltöltöttem, rengeteg dologra volt jó - többek között arra, hogy rájöjjek, hogy nem szabad bőrszín alapján ítélkezni. Tudom, én is fekete vagyok, és én is a kisebbséghez tartozom, ettől függetlenül nyilván, én is ember vagyok, és bennem is vannak, és voltak előítéletek - velük kapcsolatban is. Azonban hatalmas nagy faszság bárkit is a bőrszíne alapján elítélni; hiába tartozunk teljesen más kultúrákhoz, mindenki, akivel találkoztam, az első pillanattól kezdve úgy viselkedett velem, mintha a negyedben laknék, és bátran merem állítani azt is, hogy ez mással sem lenne így, nem a média jelenléte miatt csinálták.

2024-07-11-21-47-17.jpg
2024-07-11-20-55-40.jpg
2024-07-11-20-07-30.jpg
2024-07-11-21-47-24-2.jpg
2024-07-11-20-17-12.jpg
2024-07-11-19-44-01.jpg


elvalaszto.png


Továbbra is keressük Las Venturas embereit, akikkel ehhez hasonló riportot készíthetnénk. További információt ide kattintva lehet találni, és köszönöm a lehetőséget még egyszer Adonisnak és barátainak, társainak, hogy egy ilyen délutánban vehettem részt.

footer.png
 
Utoljára szerkesztve:

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header-shorts.png


lehugyozas.gif


A San Andreas Sheriff's Department, közismertebb nevén a STOP Tábla Kommandó, ismételten felhívta magára a figyelmet egy meglehetősen szokatlan (és megkérdőjelezhető) akcióval. A helyi tuningautósok számára rendezett békés, szabályos összejövetel célpontjává vált, amikor a kommandó vízágyúkkal próbálta feloszlatni a találkozót.

A rendezvény, amelyet egy elég nagy parkolóban tartottak, egyszerű autós eseménynek indult, ahol a résztvevők bemutathatták járműveiket, cserélhettek ötleteket és élvezhették a közös szenvedélyüket. A jó hangulat azonban hamarosan rémálommá változott, amikor a SASD egységei megérkeztek, és vízágyúkat vetettek be a találkozó feloszlatására.

A SASD azzal indokolta a beavatkozást, hogy a tuningtalálkozó potenciális közlekedési és közbiztonsági problémákat okozhatott volna, illetve azzal takarózott, hogy az esemény nem lett bejelentve. Kérdés az, hogy hogy legyen bejelentve egy olyan találkozó, ami két emberből indult, és nőtte ki magát, hirdetés, minden nélkül?

A kommandósok által szentírásként emlegetett Penal Code, amivel takaróztak is (természetesen) leírja az 5(05)-ös paragrafusban, hogy jogtalan gyülekezés alatt mit értenek. De továbbra is kérdéses az, hogy mi az a jogtalan gyülekezés, és hogy van az, hogy nem lehet egy kisebb társaságnak összegyűlni, békésen beszélgetni?

A STOP Tábla Kommandó akciója újra reflektorfénybe helyezte a rendőri túlkapások kérdését, és sokakban kérdéseket vetett fel a sheriffek beavatkozási stratégiájával kapcsolatban. Az esemény utóhatása még mindig érezhető a helyi közösségben, ahol sokan sérelmezik a hatóságnak aligha nevezhető társulat eljárását.

Ezek után nem gondoljuk úgy, hogy túloznánk azzal, ha leírnánk feketén fehéren: Las Venturasban vannak a jó és a rossz zsaruk. A jó zsaruk a Metropolitan Police ruháit viselik, a rossz zsaruk pedig a SASD-dal köpik szemen magukat.

Ma már ne igyatok több kubut, így is sok volt ma estére.

footer.png
 
Utoljára szerkesztve:

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
hero.png


datum.png


Elindul a város új illegális autóverseny-sorozata, a RUSH! Ez a sorozat a legmerészebb sofőröknek és leggyorsabb autóknak nyújt versenyzési lehetőséget, miközben a város utcáin és rejtett helyszínein dübörög a motor.


Mi is az a RUSH?
A RUSH egy dinamikus és változatos versenysorozat, amely különböző versenytípusokat kínál a résztvevőknek:
  • Körversenyek: a klasszikus pályaversenyek során a sofőrök egymás ellen küzdenek a legjobb köridőkért.
  • Sprintversenyek: rövid, de intenzív távok, ahol a gyorsaság és az ügyesség döntő szerepet játszik.
  • Dragversenyek: egyenes vonalú gyorsulási versenyek, ahol a tiszta erő és a precíz indítás számít.
  • Offroad versenyek (tervezés alatt): extrém terepviszonyok, ahol csak a legjobbak érvényesülnek.
Nevezési díj és nyeremények
A versenyek nevezési díja $30.000 személyenként. Ez az összeg garantálja, hogy a nyertes méltó jutalomban részesüljön, és tovább növeli a verseny izgalmát. A pénzdíj mellett a dicsőség és a hírnév is várja a legjobbakat.

image.png
Kinek szól a RUSH?
A RUSH minden autósport-rajongónak és adrenalinfüggőnek szól, akik szeretnék próbára tenni képességeiket. Akár tapasztalt versenyző, akár kezdő sofőr vagy, itt a helyed! A sorozat addig folytatódik, amíg van rá kapacitás és érdeklődés, így minden egyes verseny újabb lehetőséget kínál a bizonyításra.

Csatlakozz a versenyhez!
Ne habozz, nevezd be autódat és magadat a RUSH versenysorozatba! Mutasd meg, hogy te vagy a leggyorsabb, a legügyesebb és a legelszántabb sofőr Las Venturasban. Legyen részed az izgalomban, a sebességben és a dicsőségben, amit a RUSH kínál!

A RUSH nemhogy hamarosan, hanem már vasárnap érkezik: az első verseny Blueberrytől nem messze kerül megrendezésre, pályája bal oldalt látható. Az első verseny egy öt körös körverseny lesz, ezzel garantálva, hogy mindenkinek megvan az esélye. A résztvevők számától függően egy- vagy két fordulós lesz, a második fordulóba pedig a top 4 kerül be.

Gyere el, és te is részese lehetsz ennek a felejthetetlen autós élménynek. Induljon a verseny!

footer.png


Első sorban a rendőrökhöz szólnék: nem baj az, ha tudtok erről OOC, viszont kérlek titeket, hogy ezt NE használjátok fel IC, semmilyen körülmények között. Az utóbbi 3-4 napban minden este több kört tettem Blueberry körül, éjszakánként többször is, és a körülbelül 15-20 alkalomból egyszer találkoztam járőrautóval, akkor is azért, mert rablás volt és kergették az elkövetőt. Tehát NEM szeretném, hogy valamilyen véletlen folyamán pont ott körözzetek, és szétbarmoljátok a dolgot - had próbáljuk meg, az is lehet, hogy besül az egész, az is lehet, hogy nem, a későbbiek folyamán nem lesz elkerülhető az, hogy a fületekbe jusson a dolog, de az első alkalommal lehetőleg ne, főleg úgy, hogy ezt a posztot IC nem is láthatjátok. Ennek előzménye megtalálható itt.

Ha civilbe jöttök ki, mert egy lazább rendőrt RP-ztek, azzal nincs probléma, sőt, örülök is neki, addig, amíg nem hívtok erősítést.

Játékosokhoz: megértem azt, ha neked szuperautód van, ami 400-at megy simán, viszont azzal ne is gyere el. A felhívás olyan autókra vonatkozik, amiknek a vége 260 és 270 között van valahol, persze az alatt is oké, de afölött már ne, ne az legyen, hogy a társaidnak nincs esélye sem, mert te megjelensz a P1-gyel, és mindenkit lehagysz a francba már a start után.

Nem szeretnék téglákat sem, akik csak és kizárólag azért jönnek el, hogy bejelentsék az eseményt. Ha erre sor kerül, egy az, hogy mérges leszek, kettő az, hogy csalódott, és nem fogok többet még csak véletlenül sem rendezni ilyet. Vedd fel úgy, hogy RP, mert lényegében az - a nevezési díj is azért 30.000 dollár, hogy az átlag játékos is tudjon nevezni, lehetett volna jóval drágább is, így az első helyezett nyolc résztvevővel számolva 240.000 dollárra tesz szert. Konkrétan egy fél óra bányászat, vagy egy napi farmi pénz. Ha csak a pénzért jönnél, akkor kérlek, NE IS GYERE.

Megpróbáljuk, ha jót megy majd az esemény, akkor lesz több is az elkövetkezendő hetekben / hónapokban. Ez csak tőlünk függ. Várlak titeket!

Észrevételekkel, akár rendvédelmi oldalról, akár "mezei" játékos oldalról, nyugodtan zaklassatok PM-ben.
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header-community.png


reddragon.png


A harcművészetek kedvelői számára izgalmas hír érkezett: a Red Dragon Fight Club hétfő este 7 órakor nyílt napot tart. Az esemény minden érdeklődő számára ingyenes, és egy kiváló alkalom arra, hogy bepillantást nyerjenek az ázsiai harcművészetek világába.

A Red Dragon Fight Club híres az autentikus ázsiai harcművészeti technikák oktatásáról, és a nyílt nap során a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek ezekkel a lenyűgöző gyakorlatokkal. Az este folyamán a résztvevők különböző bemutatókon vehetnek részt, amelyek során a klub tehetséges harcosai élőben mutatják be tudásukat.

A program nemcsak a bemutatókból áll: az érdeklődők maguk is kipróbálhatják a különböző technikákat, és testközelből tapasztalhatják meg a harcművészetek nyújtotta fizikai és mentális kihívásokat. Az edzők és a klubtagok örömmel válaszolnak minden felmerülő kérdésre, és segítséget nyújtanak az első lépések megtételében.

Ez a különleges este nemcsak a harcművészetek iránt érdeklődőknek szól, hanem mindenkinek, aki szeretne többet megtudni a Red Dragon Fight Club közösségéről. A klub tagjai elkötelezettek a hagyományos ázsiai harcművészetek ápolása mellett, és örömmel fogadják az új tagokat, legyenek akár kezdők, akár tapasztalt harcosok.


azsia-kep.png

((Kattintsatok a képre, vagy esetlegesen ide a klub bővebb leírásáért, illetve a Discord meghívóért, ahol tudtok jelentkezni a későbbi eseményekre is.))

Ne hagyja ki ezt a nagyszerű lehetőséget! Látogasson el hétfő este, 7 órakor a Red Dragon Fight Club nyílt napjára, és fedezze fel a harcművészetek varázslatos világát.

Ezzel együtt szeretnénk egy nyereményjátékot is hirdetni: a posztot kedvelők között kisorsolunk három darab fél éves bérletet, teljes mértékben általunk fizetve - ezzel is segítve azt a csodás munkát, amit Adonisék végeznek a sportot szeretők érdekében. Reméljük, hogy sokan részt vesztek a nyereményjátékunkon!


Frissítés, 23:04
A nyereményjátékot meghirdettük, a végét viszont nem, így ezt pótolnánk. A nyereményjáték vége a nyílt nap kezdete, tehát hétfő este 7 óra (2024. 07. 15. 19:00). A nyerteseket itt fogjuk kihirdetni.

Ezzel egyetemben szeretnénk felhívni a figyelmetek arra, hogy a kezdeményezésbe beszállt a Red Dragon Fight Club is, így összesen ÖT DARAB fél éves bérlet lesz kisorsolva. A Red Dragon Fight Club által kiegészített nyereményjáték pontos részleteit alább, módosítások nélkül közöljük.

image.png


((A részvételhez 🔥 FIRE reakciót nyomjatok, köszi!))
footer.png
 
Utoljára szerkesztve:

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header-shorts.png


trump.png


Szombat délután, egy kampánygyűlésen, Pennsylvania államban, Butler városában merényletet követtek el Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke ellen. Az incidens, amelyet a Reagan elleni 1981-es merénylet óta a legsúlyosabbnak tartanak egy elnökjelölt ellen, fokozta az aggodalmakat a politikai erőszak növekedése miatt az Egyesült Államokban a közelgő elnökválasztások előtt.

A lövöldöző, a 20 éves, feltételezések szerint nigger Thomas Matthew Crooks, Bethel Parkból, Pennsylvania államból, egy raktárépület tetejérőll nyitott tüzet a gyűlés helyszíne közelében. A Secret Service ügynökei lelőtték Crooksot, miután tüzet nyitott, aminek következtében egy résztvevő meghalt és ketten súlyosan megsérültek.

A támadás Trump beszéde közben történt, ami azonnali intézkedést váltott ki a Secret Service részéről. Trump az esemény után azonnal reagált, öklét a levegőbe emelve, és többször is a "Harcoljatok!" szót szájából formálva mutatott erőt támogatóinak. A merényletkísérlet egy olyan időszakban történt, amikor Trump már felkészülten várta, hogy a republikánus nemzeti konvención ismét elnökjelöltként mutassák be.

Joe Biden elnök közleményben ítélte el a lövöldözést, kijelentve:
trump-idezet.png

- mondta Joe Biden, jelenlegi, teljesen inkompetensnek tartott elnök. Mellékesen megjegyeznénk, hogy Trump az ő kihívója, viszont kérdésünk az lenne egyébiránt, hogy nincs valaki normálisabb a tarsolyban? Esetlegesen Las Venturasból? Úgy értesültünk, hogy Los Santosban is van (vagy volt?) egy jó hírű politikus, Ivano Luchese...

Az eset rávilágít arra, hogy milyen mértékben növekedett a politikai erőszak kockázata az Egyesült Államokban az utóbbi években, és fokozza a feszültségeket a közelgő elnökválasztások előtt. Illetve kérdést vet fel a fekákkal, és a legális fegyvertartással kapcsolatban is.

footer.png


((Igaz úgy gondolom, hogy túl sok politikának nincs helye se a szerveren, se a fórumon, ettől függetlenül, mivel egy fiktív amerikai "állam" Las Venturas, helye van itt. Próbáltam a lehető legkevesebbet változtatni a tényeken, így szerintem megállja a helyét - ha esetlegesen bárkit megbántanék a fenti sorokkal, attól elnézést kérek.))
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
hero.png

datum.png


Az autósport szerelmesei számára izgalmas pillanatokat tartogatott az első RUSH verseny, amelyet a festői Panopticon környékén rendeztek meg. Az esemény nemcsak látványos autóversenyeket, hanem meglepetéseket is tartogatott a résztvevők és a nézők számára egyaránt.

A verseny legkiemelkedőbb pillanata kétségkívül Théo Banks győzelme volt. Théo, aki egy BMW M3 E46-tal indult, az első körben hátrányban szenvedett, azonban a második kör közepénél átvette az első helyet, és utána végig dominálta a versenyt, természetesen magabiztosan elhozva az első helyet. A győzelem után azonban a tiszteletkörök során váratlan fordulat következett be. Megjelent egy driftes BMW M3 E92, melynek sofőrje olyan lenyűgöző mutatványokat hajtott végre, hogy az egész mezőnyt magasan felülmúlta. A versenyre épített autók konkrétan utol se érték - nem csoda, a BMW E92-je nagyon jól optimalizálható driftre is és versenyre is.

A nézők és a versenyzők egyaránt ámulatba estek a látványos driftbemutatótól, amely méltó lezárása volt az izgalmas eseménynek. Azonban ne feledkezzünk meg a két barát (?) folyamatos drtiftjéről sem, akik az egész versenyt végig driftelték, ezzel behúzva a harmadik és a negyedik helyet (a hétből) - a gumik csak úgy koptak mind a Skyline-on, mind az E46-on.


Következő RUSH: ne maradj le, ne maradj otthon!

A sikeres rajtot követően már most nagy az érdeklődés a következő RUSH verseny iránt, amely előreláthatólag jövő hét vasárnap kerül megrendezésre. A pontos helyszínt és a versennyel kapcsolatos további információkat a hét vége felé fogjuk közzétenni, így érdemes figyelemmel kísérni a friss híreket. Addig is, minden autóverseny rajongót arra bátorítunk, hogy készítse elő gépjárművét és készüljön a következő adrenalinlöketre.

Ne maradj le az újabb izgalmas futamról, ahol ismét összemérhetik tudásukat és gyorsaságukat a legjobb versenyzők. Találkozunk a pályán!


footer.png

Köszönöm mindenkinek a részvételt, nagyon élvezetes volt az egész, attól függetlenül, hogy a szervezési képességeim - még - rosszak. A következő versenyre mindenféleképpen jobban fogok készülni, és pole pozíciót fogok állítani, természetesen előnybe helyezve azokat, akik a mostanin is részt vettek.

És külön szeretnék köszönetet mondani a rend éber őreinek, hogy véletlen pont nem fáradtatok arra, hatalmas láv megy nektek. Egy két, max három alkalom még, és elkezdek róla írni a piros damn!-be is, addigra talán leszünk úgy, hogy már kicsit közelebb merjünk merészkedni a városhoz is.

Szóval ja, köszi mindenkinek, nagyon jó élmény volt.
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
lvmpd-hero.png


datum-theo.png


((Elöljáróban: ez megint egy hosszabb / hosszadalmasabb olvasnivaló. Három óra RP-t ölel fel, így ezt akkor olvasd el, ha van körülbelül 10-15 perc szabadidőd. Mindenképpen ajánlom elolvasásra, hiszen pont ez lenne a lényege a sorozatnak, hogy bemutassam a frakciókat, illetve azok tagjait (legyen az legális, vagy illegális frakció) ingame, külső szemlélőként.))

Azt kell, hogy mondjam, hogy valamilyen szinten meglepetésként ért az LVMPD megkeresése pár nappal ezelőtt, hiszen ki gondolná, hogy bármelyik rendvédelmi szerv fogja magát, és beenged belső(bb) köreibe egy teljesen átlagos életet élő, civil embert. Pedig pont ez történt, és nagyon úgy néz ki, hogy ezzel a riporttal még nincs vége sorozatunknak, hiszen van bőven mit bemutatni még a Las Venturas Metropolitan Police Department jóvoltából.

A megkeresés az LVMPD Gangs Vice Bureau névre keresztelt alosztályától érkezett, erről több, publikus dokumentum is elérhető az interneten. Ettől függetlenül az, amit ők csinálnak, lényegében egy fedett tevékenység, hiszen alapvetően nem arra vannak kiképezve, illetve oktatva, hogy az átlagos életet élő, civil emberekkel beszéljenek, illetve intézkedjenek.

A Gangs Vice Bureau (továbbiakban: GVB) célja pont az, hogy az utcai bandákat ne feltétlen felszámolják, hanem kordában tartsák. Nyilvánvalóan, nem lehet azt mondani, hogy az utcai bandáknak nincs helye Las Venturasban, és lehetetlen is lenne bármi ilyesmit elérni, így az elsődleges szándék nem az elnyomás, hanem a kordában tartás, mint már írtam.

A kordában tartást különböző technikákkal, illetve folyamatokkal csinálják - viszont ennyire ne haladjunk előre, első körben tegyünk egy általános kört azzal kapcsolatban, hogy általánosságban hogy is kerültem oda, ahova kerültem.

lvmpd-idezet1.png


Dokumentumok halmazai, az LVMPD alapvető bemutatása, körbevezetése

Két dokumentumot kellett aláírjak, amiben magammal kapcsolatban rendelkezem, illetve ígéretet teszek arra, hogy belsős információkat nem adok ki, így megmondom őszintén, kicsit nehézkes részletes riportot írni.

Ettől függetlenül megtudtam, hogy jelenleg is keresik a jövő officerjeit, és akadémiai képzésükön, előzetes szűrés után bármikor részt lehet venni, ha elfogadják jelentkezését. Természetesen a tiszta előélet elengedhetetlen, így ha volt már dolgod a yarddal, meg se próbáld, mert maximum a fogházba kerülsz be a rendőrségen belülre. Viszont, a közlekedési kihágások felett hajlandóak eltekinteni, mint hallottuk, így ha a sheriffség már többször megállított STOP tábla miatt, probléma egy szál se.

Mivel fontos volt az LVMPD számára az, hogy majdnem teljes biztonságban tudjanak engem is, illetve mentális egészségem is, egy az, hogy rajtuk is volt golyóálló mellény, illetve készíttettek nekem is egyet, külön PRESS felirattal. Ez egy első dolog az LVMPD-nél, hasonlóra nem volt még példa ez előtt, így sok szempontból volt különleges nap a mai, mindkét fél részéről. Arról persze ne beszéljünk, hogy a golyóálló mellény súlyáról nem szóltak, én pedig nagyon szépen felvettem segítséggel, majd aztán majd' összeszartam magam, és alig bírtam járni - de ez egy idő után elmúlik, hozzászoksz a plusz súlyhoz.

Bepillantást nyerhettem ezek mellett még a különleges alakulat, a SWAT eszköztárába is, amikről viszont képeket nem készíthettem, érthető módon. Ettől függetlenül tartottak számomra egy exkluzív bemutatót, hogy mire képes a nemrég bemutatott új fejlesztésük, és azt kell, hogy mondjam, hogy nem szívesen találkoznék ezzel a monstrummal. Maradjunk annyiban, hogy láttam, hogy három officer is rám céloz, majd tüzet nyitnak, viszont mint látható, egy hajam szála se görbült. Jó cucc.

lvmpd-kiscim.png


A bemutatók után viszont ideje volt kitérni a terepre, ahol egy viszonylag hosszasabb felderítőmunka gyümölcsét osztotta meg velem az engem kísérő officer (akit direkt nem nevezek nevén). Mivel ezek már valamilyen szinten publikusak, így megoszthatom veletek ezt, tekintettel arra, hogy tök alap dolgokról van szó.

image.png
Jelenleg Las Venturas belvárosában két banda űz ádáz harcot, viszonylag közel egymáshoz, uralva Red Sands Westet, ezért is volt szükség a BVE létrehozására. A két banda folyamatos konfliktushelyzete persze veszélyforrás is a környező utcák, illetve civil lakosság részére is - ők is ugyanúgy szenvednek, mint a két banda.

Miután az alapvető dolgok meg lettek velem osztva, tettünk egy kört a Henzie Park körül - a parkban pedig pont ott beszélgetett három fiatal, így kaptam az alkalmon, és megkérdeztem az officereket, hogy szabad-e velük beszélgetnem. Bőségesen hezitáltak, viszont végül rábólintottak, azonban csak úgy, hogy amolyan "segítséggel", hogy semmiképp se görbüljön egy hajam szála sem. Megmondom őszintén, nem lehetett egyszerű így bármit is csinálni, viszont ez is mutatja azt, hogy az LVMPD próbál figyelni városunkra, illetve annak lakóira.

Ettől függetlenül valamilyen szinten felemelő volt látni azt, hogy a GVB officerjei hogy tudtak egyik pillanatról a másikra stílust váltani - a hivatalosabb beszédstílusból azon nyomban átváltottak az utcai szlengekre, amint kiszálltak az autóból, azért, hogy szót tudjanak érteni a fiúkkal. A feszültség tapintható volt.

Kisebb időbe telt, mire rá tudtam beszélni őket, hogy lényegében én is csak egy vagyok a sok közül, és nem basztatni akarom őket, hanem szimplán érdekelnek. A srácokkal egy, durván 10-15 percet beszéltem, ott készült a címlapképünk is. Rövid interjúnk során leginkább a rendőri brutalitásról, túlkapásokról beszéltek, egyikük így nyilatkozott:
lvmpd-idezet3.png

- mondta a fekete pólós srác, hozzátéve: valószínű, hogy sheriff volt a rend éber őre, azonban számára olyan szinten mindegy, hogy nem is nézi, mert az összes ugyan olyan, egyenruhás. Hozzátette ezek mellett azt is, hogy sokszor úgy érzik, hogy ők leginkább az miatt vannak basztatva, hogy fekete bőrűek, és tekintettel az afroamerikai felmenőimmel, meg tudom érteni azt, hogy miért éreznek így, nem egyszerű a fekete emberek sorsa.

Az interjú után baráti hangnemben köszöntünk el a srácoktól, majd az officerekkel beszéltünk néhány szót. Amikor a pár utcára lévő, következő banda területére értünk, felhívták a figyelmem az egyik graffitire, amin annyi állt, hogy "RIP Tricks". Tricks, mint kiderült, a Cherrie Park környékén élt valamikor, azonban 16 évesen életét vesztette.

Ezek után beszéltünk az officerekkel arról, hogy valamilyen szinten szomorú és elkeserítő is az, ami jelenleg megy egész Amerikában, illetve Las Venturas ilyen környékein is. Az officer hozzátette, ő is hasonló környékről származik, azonban ő inkább más utat választott, de lehetne jelenleg ott is, mint a környéken lakó emberek nagy része.
lvmpd-idezet2.png

- mondta, miután arról kérdeztem, hogy ez ellen esetlegesen lehetne-e bármit csinálni, akár rendszer szintű változást elhozni. A válasz természetesen egyelőre nem - az egyetlen megoldás erre az lenne, ha ő maguk jönnének rá arra, hogy az az út, amin járnak, nem helyes.

lvmpd-kep.png


Nem sokkal később visszaértünk a főhadiszállásra, ahol még egy érdekességet mutattak számomra az officerek, amit megengedtek, hogy le is fényképezzek. A fent látható kép egy nem is olyan régi "kapásuk", amit lényegében 3 sarkon szedtek össze, különböző gangekhez tartozó személyektől. Ezek a lőfegyverek jelenleg megsemmisítésre várnak - ezt még azért nem lépték meg az officerek, mert a megsemmisítés ára magas, és inkább kivárnak, hogy több legyen, hiszen úgy gondolják az officerek, hogy az elkövetkezendő 1-2 hétben ennek többszörösét le fogják tudni foglalni.

Sajnos nem volt túl hosszú az LVMPD-nél töltött időm, viszont annál többet tanultam a város felépítéséről, illetve annak embereiről - és ha minden jól alakul, akkor a napokban sort kerítünk egy második felvonásra is, ahol viszont a civil járőröket fogom zaklatni egy egész napon keresztül, bemutatva munkájukat. Hiszem, hogy erre szükség van, mivel legyünk őszinték, az LVMPD megmutatta újra, hogy a városban két fajta rendőr létezik: az, aki LVMPD, és az, aki felfegyverzett bohócként viselkedik. Utóbbiakat már inkább nem is nevezzük nevén.

elvalaszto.png


Továbbra is keressük Las Venturas embereit, akikkel ehhez hasonló riportot készíthetnénk. További információt ide kattintva lehet találni, és köszönöm a lehetőséget még egyszer az LVMPD munkatársainak, hogy bemutathattam a Gangs Vice Bureau általános dolgait.
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header-shorts.png


sheriffseg.png


Előző cikkünk megjelenése után nem sokkal szerkesztőségünkhöz eljutott egy megdöbbentő hangfelvétel, amelyen W. V., Las Venturas egyik legismertebb sheriffje lényegében vallomást tesz arról, hogy súlyosan bántalmazott egy tizennégy éves, nigger puját. A felvétel tartalma mélyen aggasztó, és komoly kérdéseket vet fel a SASD, azaz a STOP tábla kommandó működésével kapcsolatban.

Természetesen a hangfelvételt lementettük, és damn! media háttér alá raktuk, hogy a beküldő kilétére ne derüljön fény egyáltalán.



A felvételen hallható részletek szerint W. V. durva erőszakot alkalmazott a fiatalkorúval szemben, akinek állapota jelenleg ismeretlen. A történet további súlyosságát az adja, hogy a San Andreas Sheriff's Department (SASD) vezetése tisztában van az esettel, ám semmilyen lépést nem tettek az ügy kivizsgálására vagy a felelősségre vonásra.

A kiszivárogtatott információk szerint a rendőrségi vezetés hallgatásának oka, hogy W. V. az egyik legnagyobb "aranybányájuk" - hetente több száz ezer dollárt hoz a konyhára a különböző bírságokkal és büntetésekkel, amelyeket ő szab ki. A bevételek miatt a sheriff hivatal nem hajlandó fellépni a tiszt ellen, inkább szemet hunynak az általa elkövetett bűncselekmények felett.

A felvétel nyilvánosságra kerülése után remélhetőleg több civil szervezet és jogvédő csoport is követelni fogja az ügy azonnali kivizsgálását és W. V., illetve a felsővezetés felelősségre vonását. A helyi közösség is megdöbbenéssel és haraggal reagált a történtekre, követelve az igazságszolgáltatás beavatkozását és a korrupció felszámolását a sheriffségen belül.

Hab a tortán, hogy a videó végén jól hallhatóan W. V. konkrétan extázisba kerül attól, hogy egy kék Ford Mustang átment a STOP táblán, és egyből a nyomába ered - valószínűleg 10 km/h-val ment át a STOP táblán, és ezzel megkapta a 6(03)-at, és 6(04)-es csekket.

A szerkesztőségünk folyamatosan nyomon követi az ügy alakulását, és továbbra is igyekszünk naprakész információkkal szolgálni olvasóinknak. Az igazság keresése és a felelősök elszámoltatása mindenek felett álló prioritásunk. Reméljük, hogy az ügy nyilvánosságra kerülése nyomán végre megindul a szükséges jogi eljárás, és a vétkesek elnyerik méltó büntetésüket.

footer.png
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header-shorts.png


popsijogsi.png


A képen látható nőszemély elviekben Bianca Corsetti, a sheriffség feje, az atyaistenné, a mindenható, a STOP tábla kommandó bevetési egységének agya, a piros gombot bőszen nyomogató hölgyemény, valamikor a 2000-es évek elejéből, esetlegesen közepéből, tehát cirka 10-15 éve.

Ettől függetlenül meg kell hagynunk, hogy Bianca popsijogsija már akkor sem csak B kategóriás volt, hanem konkrétan A, meg B, meg C meg D kategória is egyben. Ha jól megnézitek a képet, Las Venturas first lady-jének még a bugyogója is kilátszik, olyan rövidre sikeredett az a szoknya, az meg, hogy mindkét popsipartja kint van, hát anno kit érdekelt?

De ha jobban megnézzük a képet, látható az is, hogy mennyire elbaszott volt a divat nem is olyan régen. Fehér csíkos, piros miniszoknya, fekete bögyvillogtatós lezser strandlabdatartó, fehér combközépig érő vastag textília, hogy a lálb ne fázzon, illetve jó nagy csizma, hogy fixen lehessen nagyokat lépni.

Biztosak vagyunk abban, hogy Bianca régen is szívtipró volt, de most is az, hiszen munkatársai naponta több szívet törnek össze.

Jó a forma, Bianca!
footer.png
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
masodik.png

datum.png


Izgalommal értesítjük minden autósport-rajongót, hogy az első, sikeresnek mondható RUSH felvonás után ideje lerántani a leplet a másodikról is: újra düböröghetnek a venomok 21-én este fél 10-kor, hiszen egy újabb versennyel készülünk nektek, ezúttal is egy viszonylag félreeső helyen, hogy a yard véletlen se találjon ránk.

A verseny pályája ezúttal hosszabb lesz, mint az előző, és minden ígért terepet magában foglal: szükség lesz a végsebesség elérésére (sprint), kiváló koordinációs képességekre (circuit), valamint egy rövid, de annál izgalmasabb offroad szakasz is a része lesz. A verseny három körből áll majd, így a résztvevőknek minden tudásukat be kell vetniük a győzelem érdekében.

A verseny pályatérképe és további részletek már rendelkezésre állnak. Alább mellékeljük a pontos pályatérképet, hogy a versenyzők előre megismerkedhessenek az útvonallal és felkészülhessenek a kihívásokra.

racetrack.png


A pályán, sötétebb lilával jelölt rész csak a verseny első körében van benne, onnan fogunk indulni. Gyülekező a zöld háromszögnél lesz, hallgatva az előző heti kritikákra, hogy nehezen lehetett megtalálni a találkozópontot.

A nevezési díj továbbra is $30.000 lesz, amely biztosítja a nyertes számára a megérdemelt nyereményt. Ne hagyja ki ezt az egyedülálló élményt – a sebesség és az ügyesség összecsapása garantáltan lenyűgöző látványt nyújt majd.

Várjuk a versenyzőket és a nézőket egyaránt, hogy együtt élvezzük a sebesség és az izgalom vasárnapját!
footer.png


Aki az előző héten is részt vett, és most is szeretne részt venni, kérlek szóljatok DM-ben, hogy a pole pozíciókat meg tudjam csinálni előre, ne legyen olyan blama, mint előző héten.

A rendőrségben ezalkalommal is bízok, hogy nem fog beleszólni a lefolyásba - láthatóan nagyobb lett a versenypálya, nem véletlen, a későbbiekben pedig egyre közelebb kerülünk a városhoz is. A végén a terv az lenne, hogy konkrétan Las Venturas belvárosában versenyezzünk, akkor - természetesen - szabadon mozoghattok majd ránk, későbbiekben nyitott vagyok ezzel kapcsolatban egy megbeszélésre.

Továbbra is érvényes az, hogy kérek mindenkit, aki P1-gyel akar jönni, ne jöjjön, mert "átlagos" autókkal vagyunk. Előző héten a 8 résztvevőből azt hiszem, ötnek volt E46-ja, tehát ebben a kategóriában mozogjunk, főleg itt lenne igazán unfair, ha egy P1 is bekerülne a mezőnybe, tekintettel arra, hogy inkább sprint, mint körverseny.

Illetve, ezúttal tök jó lenne, ha megoldható lenne az a 30k átadása is, hogy ne csak RP-vel csináljuk. Nyilván, az RP a lényeg, de azért szerintem 30k annyira nem nagy összeg, ennyit - talán - megér, és továbbra is az elsőnek fogjuk odaadni.

Tehát, TLDR: ne gyertek szuperautókkal, végsebesség 270 környéke legyen (ha 275 nem gáz, 280 már eh, 290-et hagyjuk), rendőröktől kis türelmet kérek (köszönöm, ha megadjátok💞), hozzatok 30k-t. Remélem ehéten is sikerül egy jót robbannunk!
 
Utoljára szerkesztve:

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header.png


spotok.png


Remélhetőleg a közeljövőben nem kell semmi ilyesmit írnom, és a sheriffség elkezd fejlődni ebből a szempontból, mert a tegnapi nap folyamán már látható volt, hogy vagy túl sokan vannak a STOP táblákra, vagy csak szimplán túl lusták ahhoz, hogy a sheriffség 100 méteres körzetét elhagyják. Ezért fogtam magam, és megcsináltam azt, amit nekik kellett volna házi feladatként elöljáróban, mielőtt kiültek volna STOP táblákat campelni. Nézzük a listát!

Első spot: ne hagyjátok ki a kollegákat sem, őket is lehet basztatni
spotok-kep1.png


A képen látható spot nem messze van az LVMPD-től, akik valódi munkát végeznek néhányótokkal ellentétben. Na most, ők régen ezt a "sikátort" előszeretettel használták átjáróként, így igazából három legyet üttök egy csapásra: ha megkülönböztető jelzés nélkül közlekednek, akkor félreállíthatjátok őket is, jól megbírságolva az adott officert, illetve elálljátok az utat is a rövidítéshez, ezzel borsot őrölve az orruk alá. Nettó 40 másodperccel később jutnak az ebédjükhöz, szerintem ennyi szopatás belefér a kollegáknak is.

Második spot: ne hagyjátok ki a farmereket sem
spotok-kep2.png


Előszeretettel fordulnak ki innen a szabályokat nem figyelő, állatokat, illetve növényeket gondozó farmerek, így ez egy határozottan jó spot, ha milliókat akartok keresni, és nagyon szeretnétek rámenni a hónap szopatója címre.

Harmadik spot: ha nyert, azért szopassátok, ha vesztett, azért
spotok-kep3.png


Ez esküszöm nektek, a lehető legjobb spot, amit el tudtok képzelni a városban. Tekintettel arra, hogy van STOP tábla is, és fényjelzés is, így lehet rendesen szívatni a népet. Sorolom is:
  1. ha piros van, és úgy megy át a STOP tábla + piros lámpa kombón, rá lehet aggatni mindent is, ezzel jócskán - ténylegesen - leszopatva az adott embert;
  2. ha a lámpa zöld, és átmegy a STOP táblán, akkor egyből lehet is robbantani a villogót, és félreállítani, hogy nem állt meg a STOP táblánál;
  3. ha a lámpa zöld, viszont megáll a STOP tábla miatt, a lámpa pedig sárgára vált, de átmegy, megint lehet robbantani a villogót, hiszen a sárga jelzés már azt jelzi, hogy megállni kéne, hiszen nemsokára piros lesz a lámpa;
  4. ha a lámpa zöld, viszont megáll a STOP tábla miatt, a lámpa pedig átvált időközben, de nem indul el, azzal igazából csak az idejét pazaroljátok, pénz nem jön belőle, de tudjátok szopatni az embert.
Igazán nincs mit, nem is értem, hogy ezt eddig hogy a faszba nem használtátok ki.

Aranytojás number 1: szopassátok a saját kollegátokat, vagy a rablókat
spotok-aranytojas1.png


Igaz, itt nincs STOP tábla, egyik helyen sem, pedig illendő lenne. A sheriffségtől kivezető útnál illene, hogy legyen STOP tábla, tekintettel arra, hogy járdán is átmentek, ahogy jöttök kifele, illetve ugye alsóbbrendű útról kanyarodtok rá a főútvonalra. Mégsincs itt STOP tábla, pedig akkor szopathatnátok még a saját kollegáitokat is! Képzeljétek el, hogy John Doe jön kifele, aki az előző hónap dolgozója, pont előled vette el, mert egyel több bírságot osztott ki, és nem áll meg... Ezzel megmutathatnád neki, hogy ki az igazi alfa.

Az aranybank parkolójába pedig nyilvánvalóan kell egy STOP tábla, nem másért, mint hogy ha pakolják az aranybankot kifele, és ti észreveszitek, viszont mindenkit is megsebesítenek, és pont el tudnának menekülni, az autó helyén állva a nyomukba eredhetnél, és te lehetnél a nap hőse. A rabláson kívül, mivel nem állt meg a STOP táblánál, és feltételezhetően nem 15 km/h-val jönne ki a parkolóból, mehetne rá a 6(03) és 6(04) is.


Negyedik spot: kurvára értelmetlen STOP táblák betartatása
spotok-kep4.png


A bal oldali képen látható, hogy a sztrádára fel- és levezető út nagyobb rendű, mint az amúgy folyamatosan futó, mást nem keresztező út. AZONBAN (és most figyeljetek)! Ez csak az egyik oldalnál van így, 40 méterrel később már jól vannak kihelyezve a STOP táblák. Ez egy nagyon jó spot arra, hogy betartassátok azt, amit ti alkottatok saját magatoknak, hiszen ezt a STOP táblát előszeretettel hagyják figyelmen kívül (én is, többek között). És ha ez nem elég, egyszerre KETTŐ STOP táblát is felügyelni tudtok. Nagyon menő!

A jobb oldali képen pedig, ahol a Toyota áll, szimplán állhattok ott, és figyelhettek két dolgot: az egyik az, hogy mikor nem áll meg valaki a STOP táblánál, a másik pedig az, hogy mikor lesz valaki, aki szembe akar felmenni, ezzel balesetveszélyt jelentve az amúgy potenciálisan STOP táblánál megálló embernek.


Ötödik spot: Fort Carson után is van ám élet!
spotok-kep6.png


Ez egy határozottan jó spot. Ha jól álltok be, az Aranybika Kaszinó parkolóját is felügyelni tudjátok, ahol két STOP tábla is van kihelyezve, illetve közvetlen mellettetek is van egy STOP tábla. Hála a sivatagi növényzetnek, el tudtok bújni a susnyásba, így még fedettek is lesztek. Mondjuk a Parking Enforcement embereinek sas szemét nem tudjátok kijátszani, a céges autót is majdnem elvitték, de amúgy faszszopók voltak, mert megvárták, amíg távolabb megyek az autótól, és akkor akarták elvinni - persze mivel a város felől mentek a bányák felé, így keresztül-kasul kellett fordulnia a Packerrel emberünknek. Miután láttam, hogy mire készülnek, inkább visszamentem az autóhoz, a kollega pedig nem tudott rejszolni arra, hogy meg tudott szopatni egy embert. Sad times.

Az utolsó, valóban aranytojás spot: bányák
spotok-aranytojas2.png


Na, ez az a spot, amit nem használtok, viszont ha a Camry fel tudott oda menni, a ti terepjáróitok is fel tudnának oda menni. Ha beálltok pontosan arra a spotra, ahol én álltam meg a Camryvel, egyenesen ÖT, mégegyszer leírom:

ÖT STOP TÁBLÁT TUDTOK CAMPELNI. EGYSZERRE.


Ez azért elég durva szerintem. Csak képzeljétek el, hogy mennyi STOP táblás kihágást láthattok, ha azon a dimbes-dombos buckán álltok, közben majszoljátok a fánkotokat, esetlegesen a hotdogot, és ha megéheztek, vagy szomjaztok, mert elfogyott a fánk, akkor lementek a Cluckin Bellbe, ami nettó 3 percre van tőletek, gyalog se táv, bevásároltok, és mentek vissza őrizni a város nyugalmát.


elvalaszto.png


Remélem segítettem, most ingyen volt, legközelebb számlát állítok ki. Szeretném, ha a hó végén ti lennétek a legsikeresebbek bevétel szempontjából, hiszen már most is majdhogynem versenyben vagytok a két szerelőteleppel egyetemben, a nyilvános adatok alapján. Hajrá, meg tudjátok csinálni!

footer.png
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header.png


theo.png


Körülbelül egy órával ezelőtt munkatársunk, Théo Banks arra lett figyelmes, hogy egy fekete, sötétített ablakú autó követi. Amikor pár perc után továbbra is követte az autó, kezdett gyanakodni, tett is egy bejelentést, amit azonban a rend éber őrei figyelmen kívül hagytak, lehet, hogy a STOP táblák campelése fontosabb volt a sheriffségnek és az LVMPD-nek is abban a szent pillanatban.

Théo több kört tett az autóval a nyomában, azonban nem tudta őket lerázni, tekintettel arra, hogy a szolgálati autójával volt, ami nem tuningolt, hanem egy teljesen gyári Toyota Camry - sajnos nem akartunk több pénzt költeni erre, úgy voltunk vele, hogy a gyári is tökéletesen megteszi. De lehet, hogy tévedtünk.

Théo Bankset elértük, jelenleg biztonságban van. Gyorsan elmesélte, hogy mi történt, riportját természetesen a megszokott módon, tehát változtatások nélkül közöljük.

theo-idezet.png

"A kínai negyedben tettem két kört, a placcok körül, amikor a második kör végén is a nyomomban voltak, akkor tudatosult bennem, hogy baszdmeg, ezek követnek engem. Visszamentem a Jessehez, és beálltam a hotdogos autó mögé - azonban ők pont úgy parkoltak, szintén oda, hogy lássanak engem. Ekkor már tettem egy bejelentést, amire semmiféle reakció nem történt a rendvédelem részéről. Végül úgy döntöttem, hogy teszek még egy kört a városban, hátha csak az üldözési mániám a hibás, azonban amikor láttam, hogy jönnek utánam, realizáltam, hogy tényleg nagy bajban vagyok most. Ekkor tettem meg a következő bejelentést, és kezdtem el körözni az autópályán, hogy időt nyerjek, és hátha éppen bankot vagy ATM-et rabolnak. Az első bejelentésem óta lassan fél óra telt el, és továbbra se volt semmiféle reakció a rendőrségtől, itt viszont kiemelném, hogy nem csak a SASD nem vette fel velem a kontaktot, hanem az LVMPD sem, pedig láttam járőröző egységeket, intettem is nekik, dudáltam is, azonban totális ignoráció fogadott." - mondta Théo a telefonba.

Azonban a történetnek nincs még itt vége. "Amikor realizáltam újra, hogy tényleg követnek, elindultam visszafele, a Jessehez. A kórház után járhattam, amikor annyit vettem észre, hogy elkezd gyorsítani az autó. Mellém húzódtak, miközben mind a ketten 60-70 km/h sebességgel haladhattunk, és annyit hallottam mellőlem, hogy valaki annyit kiabál, hogy "Lődd! Lődd!". Satufékeztem, 180 fokos fordulatot vettem az autóval, és lényegében az életemért hajtottam, nem érdekelt, hogy lakott területen belül 100-zal mentem. Pont leszartam ott helyben. Végül le tudtam rázni őket, és eljutottam a Jesse szerelőtelephez, ahol sokan voltak, így biztonságban tudtam magam - jelenleg is itt vagyok" – mondta Théo szintén a telefonba, azonban láss csodát, a történetnek továbbra sincs vége.

theo-idezet2.png

"Nem kell mondanom, hogy konkrétan helyben meghűlt bennem a vér. Nem akarok sokat belegondolni, mert lehet, hogy pont véletlen, de nagyon nagy véletlen lenne az, hogy az egység egy ideje ott áll, elmegyek mellette, és ugyan azt a sebességet tartva, mint én, fogja magát, és elkezd követni. Szintén tök random utcákba. Nem tudom, hogy azt nézte, hogy megállok-e a STOP tábláknál, vagy sem, de több, mint gyanús" – fejezte be meséjét a fiatal feka munkatársunk, Théo, aki ezek után letette a telefont, és több, mint valószínű, hogy rárobbantott egy jointra. Nem tudjuk hibáztatni ezért, valószínű, hogy a helyében én is ezt tenném
(Tobias B.).

Azonban sztorijának az utolsó része kicsit meglepő – vajon köze lehet a SASD-nak ahhoz, hogy Théo Banks fejét lövedék díszítse belülről? Hiszen lényegében csak a SASD-ról van kritikánk, és a mai nap pont ő írt egy szerintünk határozottan vicces, és ironikus posztot, nekik címezve. Mindenesetre megmondtuk Théo-nak, hogy a hétre vegyen ki szabit, és utazzon el valahova, remélhetőleg meg is fogja tenni.


footer.png
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header-shorts.png


pe.png,


Úgy néz ki, hogy a STOP tábla kommandóm fellélegezhet, ugyanis az utóbbi időben minthogyha száznyolcvan fokos fordulatot vett volna kommunikációjuk, és nincs velük baj. Igaz, azzal továbbra se tudunk, és nem is akarunk egyet érteni, hogy miért nagykaliberrel és golyóálló mellényben biztosítanak tuningtalálkozón biztonságot, de ez már belsős problémának számít, úgy gondoljuk. Bízunk abban, hogy a közeljövőben ezt a pozitív hangulatot meg fogják tudni tartani, és továbbra is fejlődni fognak, szép munka fiúk-lányok!

On the other hand, úgy néz ki, hogy valaki nagyon megirigyelte a SASD sorát, és szeretnének sokat címlapon lenni, így akkor fel is avatnánk az új közellenséget, akire lehet, és fogunk is köpködni: a Parking Enforcementet.

A ma esti órákban, körülbelül 1.5 órával ezelőtt Fort Carsonban utaztam, amikor arra lettem figyelmes, hogy a külváros szélén lévő, szebb napokat is látott benzinkúton áll egy rendőrautó, illetve egy Packer. Nem kellett sok, hogy odamenjek, és hallgatózzak - amit végül senki sem bánt, tekintettel arra, hogy kívülről szemléztem a helyzetet, tehát közterületen voltam.

pe-kep.png
A vita arról szólt, hogy a benzinkút tulaja az autóit ott parkírozza, szám szerint kettőt, viszont a Parking Enforcement munkatársa úgy gondolta, hogy ő most azt a benzinkutat államosítja, és a mai naptól kezdve állami tulajdonba kerül, hátha lesz még ott valaha valami (szerkesztői vélemény: nem lesz). Ezt a benzinkút tulaja kifogásolta, és rendőrt hívott, miután tíz perc után nem tudta megértetni a gyökérrel, hogy a benzinkút az övé, hiába mutatta fel a bizonyítékokat is, hogy valóban hozzá tartozik az ingatlan.

A Parking Enforcement munkatársa nem hárított, az officer szavára is fittyet hányt, így is úgy is fel akarta húzni az autót a Packerre, ekkor emelte fel hangerejét az LVMPD officere, tudatva a Parking Enforcement munkatársával, hogy jelenleg, amit csinál, bűncselekmény. Ezek után leengedte az autót, azonban ahhoz, hogy ez megtörténjen, egy fejesnek is meg kellett jelennie a parkolást felügyelő szervtől, aki nyugtatta a kollégáját, hogy nincsen semmi probléma - úgy gondoljuk, azért, mert nagyon kellett volna neki vagy a pénz, amit a kiváltás után kapott volna, vagy az, hogy ne vigyék el az autót, viszont cserébe ticketet kell osszon.

Tehát, úgy néz ki, hogy a #1 bírságosztó szerv címre már ketten is pályáznak: a SASD javuló tendenciát mutat, és mintha elengedte volna ezt a fajta próbálkozását, viszont a Parking Enforcement épp most húz bele, úgy tűnik.

elvalaszto.png


Ha olvasóinknak is van panasza, problémája a Parking Enforcementtel kapcsolatban, kérlek, írjátok meg nekem a theo@damn.lv
((kattintható, üzenetet küldesz egyből fórumon)) e-mail címre, hogy össze tudjunk hozni egy nagyobb cikket a folyamatos panaszokról.

footer.png
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header.png


hatarellenorzes.png


A San Andreas Sheriff's Department mai határellenőrzési akciója komoly alkotmányossági kérdéseket vet fel. Az ellenőrzés során a sheriffség önállóan kívánja ellenőrizni a gépjárművek rakterének tartalmát, amihez azonban alapvetően bírósági végzésre vagy megalapozott gyanúra lenne szükség.

Alább olvasható a SASD közleménye, változatlan formában:
Tisztelt lakosság.
Lassabb áthaladással számoljon az aki Július 21-én vasárnap 17:00-tól szeretne átkelni a Las Venturas és Red County-t összekötő határon, ugyanis a San Andreas Sheriff's Department ismételten ellenőrizni fogja a határon áthaladó gépjárműveket és annak vezetőit. Ez idő alatt a
Bone County - Red County illetve a Fort Carson - Red County határon való átkelés nem lehetséges.
Az ellenőrzés során csakúgy, mint az eddigi határ ellenőrzéseken vizsgálni fogják a gépjármű rakterét és az iratok érvényességét.

Ezért szeretnénk megkérni mindenkit hogy ennek tudatába a gyorsabb haladás érdekébe elindulás előtt ellenőrizze okmányainak érvényességét.
Akinél az átkelés során mindent rendben találnak az ellenőrzés során, ingyenesen kelhet át a határon.
Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.

A probléma lényege, hogy a hatályos jogszabályok szerint a rendőrség nem végezhet önkényes átkutatást a gépjárművekben anélkül, hogy erre vonatkozóan konkrét bírósági végzésük lenne, vagy megalapozott gyanú állna fenn. A rakterek átvizsgálása különösen érzékeny téma, mivel az állampolgárok magánszférájának megsértését jelentheti.

Az ilyen ellenőrzések jogszerűségét gyakran vitatják, különösen akkor, ha azok nem egy konkrét bűncselekmény felderítéséhez kapcsolódnak. A civil jogvédők szerint az ilyen akciók túllépnek a rendőrség hatáskörén, és az állampolgári jogok súlyos megsértéséhez vezethetnek.

Az állampolgárok türelmét és megértését kérő közlemény nem változtat azon a tényen, hogy az ilyen ellenőrzések alkotmányellenesek lehetnek. Az SASD-nek jogszerűen kell eljárnia, és biztosítania kell, hogy minden intézkedése összhangban legyen az alkotmánnyal és az állampolgári jogokkal.

Ezen kívül kérdéses az is, hogy az alábbi közleményt, és a közleményben található információkra való felkészülésben miért csak 2 órát adnak. Az ilyeneket 1-2 héttel előre szokás bejelenteni, nem 2 órával a határzár megkezdése előtt.

A hatóságok részéről várható, hogy az elkövetkező napokban további részleteket közölnek az ellenőrzésekkel kapcsolatban, és remélhetőleg választ adnak az állampolgárok és jogvédők által felvetett aggályokra. Addig is az autósoknak érdemes felkészülniük a hosszabb várakozási időkre, és ügyelniük kell arra, hogy minden okmányuk rendben legyen.

Aki pedig nem szeretne hozzájárulni autójuk, és ruházatuk átvizsgálásához, nyugodtan mondhat nemet, ugyanis nincsen bírósági végzése a sheriffségnek - tudjátok a jogaitokat, fontos dolog!

footer.png
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
korte-hero.png

korte-datum.png


((Elöljáróban: ez megint egy hosszabb / hosszadalmasabb olvasnivaló. Két és fél óra RP-t ölel fel, így ezt akkor olvasd el, ha van pár perc szabadidőd. Mindenképpen ajánlom elolvasásra, hiszen pont ez lenne a lényege a sorozatnak, hogy bemutassam a frakciókat, illetve azok tagjait (legyen az legális, vagy illegális frakció) ingame, külső szemlélőként.))

Mondjuk úgy, hogy egy kisebb-nagyobb balhé kerekedett szerkesztőségen belül akkor, amikor megkaptuk a Protection 'n Security érdeklődését, illetve felkérését, hogy látogassuk meg őket, szívesen körbemutogatják a boltjukat. Természetesen nem azért, mert féltünk volna a helytől, vagy a hely embereitől (amúgy de), sokkal inkább azért, mert mindenki menni akart a helyre (kurvára nem).

Na jó, viccet félretéve - a városban kevés magántulajdonban lévő, fegyverekkel foglalkozó bolt található. Ők nyíltan ezzel foglalkoznak, és maradjunk annyiban, hogy nincs túl pozitív véleménnyel a helyről a város, de nemhogy a helyről, a hely tulajdonosáról sem. Ennek viszont nincs valóságalapja, és mint kiderült, Las Venturas emberei előítéletesek, velem együtt. Afroamerikai állampolgárként, kissé félve mentem hat fehér, Harley Davidsonok társaságában álló emberek közé, de félelmeim olyan szinten alaptalanok voltak, hogy konkrétan a bemutatkozás után már rosszul éreztem magam, amiért rossz előítéleteim voltak Montgomeryvel kapcsolatban.


elvalaszto.png


Péntek van. Jobbaknak már vége a napnak, viszont nekem épphogy akkor kezdődik, Montgomery fele tartok, Peterman megkeresése kapcsán. A misszió, amire vállalkoztam, az, hogy bemutassam egy Montgomeryben lévő fegyverbolt működését. Nyilván, feka csávóként tartottam attól, hogy vajon hány golyót fogok kapni a fejemben, illetve azért tudattam barátaimmal, hogy szerettem őket, mielőtt leparkoltam volna a helyi pizzázó előtt.

Félelmetes látvány volt első körben a fél tucatnyi motoros ember látványa, viszont kiderült, hogy ők alkalmazottak, illetve vásárlók, mondhatni egy kisebb baráti társaság. Igaz, nem sokat beszéltünk a politikáról, de valószínűnek tartom, hogy jobbos értékeket képviselnek, amivel az ég egyadta világon semmi probléma nincs. És szerintem ők is direkt kerülték a témát, hiszen nem hozták fel a Trumpról kidobott cikkünket, tehát ez már jó dolog volt.

Az első találkozás ilyen helyzetekben mindig furcsa, viszont velük méginkább furcsa volt. De amennyire fostam attól, hogy agyba-főbe fognak verni, ahelyett annál inkább szívmelengetően fogadtak, illetve vigyáztak rám a riport / interjú végéig, mert - sajnos - volt mitől óvni. De erről később.

A Protection 'n Security, Montgomery leginkább fegyverboltja, viszont van náluk szabadon használható, bérelhető lőtér is. A cég, vagy inkább kisebb vállalkozás most új irányba indul el, szeretnék, ha Las Venturas emberei meg tudnák magukat védeni, ezért indítják a tanfolyamjukat, ahol az emberek meg tudnak tanulni lőni különböző, a Penal Code által jóváhagyott maroklőfegyverekkel, illetve késsel. A téma megosztó, ettől függetlenül alá kell írni, hogy van helye a városban az ilyesfajta képzésnek.

Természetesen a vállalkozás nem csak ezzel foglalkozik - egészen sokfelé ívelő referenciával rendelkeznek. Mondjuk úgy, hogy a Protection 'n Security Montgomery úgymond mindenese. Fegyverbolt, tanulóközpont (lesz, fogjuk rá), lőtere, valamilyen szinten polgárőre is, de ezen kívül foglalkoznak rendezvények biztosításával is.

korte-idezet1.png


Tekintettel arra, hogy több éves tapasztalatuk van, valószínűsíthető, hogy nem utolsó a szolgáltatás nyújtása sem, és az is valószínűsíthető, hogy nem úgy jelennek meg különböző rendezvényeken, mint ahogy a rendőrség (tudjuk, hogy melyik szervre gondolok) - állig golyóálló mellényben, nagykaliberrel. Nem. Raven elmondása szerint ők bíznak abban, hogy a biztonság fontos dolog, ezért alapvetően az ilyen helyekre való beléptetésnél az emberek átvilágítása elsődleges. Ez azok számára, akik a tuningtalálkozókra járnak, nem egy bevett szokás: a rendőrség, illetve a szervezők mindenkit is beengednek, ebből probléma ezidáig nem aggódott, de jobb félni, mint megijedni.

Nyilvánvalóan, ez valamilyen szinten szembe megy az alkotmánnyal, viszont tekintettel arra, hogy nem kötelező a szórakozóhelyekre bemenni, így nem kötelező beleegyezni az átvilágításba sem - és bizony-bizony, ha az ember engedélyt ad a ruházat átvizsgálására, onnantól kezdve a dolog már nem alkotmányellenes.

A felvezetés után nem sokkal betessékelnek a lőtérre, ahol életemben először láthattam működés közben (éles körülmények között) maroklőfegyvert: Glockot és Coltot. Először a Colttal kezdtem, mivel az volt a kevésbé szimpatikus, és úgy voltam vele, hogy a rosszabbal kezdek. A srácok magyarázata szerint ezt a rendvédelem nem használ, mivel elég durva sebeket tud ejteni, viszont a Penal Code rendelkezése szerint ennek - fegyverengedély megléte mellett - használata engedélyezett, ami bennem kérdéseket vet fel.

Ettől függetlenül jöttem, láttam, lőttem. Majd elestem, amikor meghúztam a ravaszt, de nem baj, számítottak erre a srácok, így hátulról támasztottak, nehogy megsebesítsek akár magamat, akár bárki mást. A Colt keményen lőtt, nagyot, nagyon éles hangon, és megmondom őszintén, annyira nem tetszett. Viszont, a Glock! Na az basszátok meg, nagyon pöpec volt. Lágy, gyors, sebes, és baszott könnyű - ettől nem is akartam hátraesni egyből. Meg is jegyezték a srácok, hogy a Desert Eagle-től akkor konkrétan hátra esnék, én meg csak lestem, hogy mi az a Desert Eagle. Nevettek.


korte-idezet2.png


A lőtéren először egyedül lőttem, azonban aztán megmutattam a fiúknak, hogy bízok bennük - befáradtam a lőtérre, hogy tudjak róluk képet csinálni, miközben éppen lövöldöznek orrba-szájba, reménykedve abban, hogy egyikük se fog rám célozni. Tippem, illetve bizalmam bejött, nem sebesültem meg, golyó se szállt a fejembe, azonban a lőtéri próba után problémákba ütköztünk - két néger jött be arcoskodni a boltba. A helyzet kezelve lett, hogy hogy, azt nem tudom, de megmondom őszintén, nem is akarom. Mentő- illetve rendőrautót nem hallottam jönni, úgyhogy gondolom el lettek hajtva a halál faszára.

És itt jegyezném meg azt, hogy nem, alapvetően a fiúk nem ilyenek az új arcokkal, vásárlókkal: ha megadod a tiszteletet, ők is meg fogják adni. Viszont ha úgy mész be a boltba, mintha most húztad volna őket elő a seggedből, először csak finoman fogják jelezni, hogy hagyd el a boltot, utána jön a hangoskodás. Én nem nézném meg a következő szintet, ettől függetlenül vannak bátor emberek, akik igen. Azt viszont meg kell hagyni, hogy itt helye nincs annak, hogy valaki nem profin viselkedjen: a városban a fegyverboltok, illetve lőterek az egyik, ha nem a legveszélyesebb helyek közé tartoznak, és ezt jobb, ha tudják az "átlagemberek" is.

A lőtéren egyébként kaptam ízelítőt abból, hogy a leendő nebulókra, akik beiratkoznak a képzésre, mi vár. A fiúk profin magyarázták el azt, hogy mit, hogyan, mikor kell csinálni, ezek mellett van természetesen elméleti oktatás is, nem csak arról szól az egész, hogy fegyvert adnak a kezedbe, aztán kalap-kabát. Az elméleti oktatáson szó lesz arról, hogy mi számít jogos önvédelemnek, és mi számít önkényességnek, ezek mellett arról is szó lesz, hogy a fegyvert hogyan kell tárolni, tisztán tartani, és normálisan kezelni. A gyakorlati oktatás elején pedig mindenféleképpen nem éles fegyverrel kezdtek, utána váltotok élesre.

A riport végén jó szájízzel hagytam el a helyet, és úgy gondolom, hogy az előítéletesség nem csak belőlem szállt el, hanem belőlük is. Remélhetőleg. Mindenesetre, ajánlom, és ajánlott mindenkinek részt venni a fiúk képzésén, akik szeretnék megtanulni a fegyverviselésnek minden csínyját-bínját; ezek mellett pedig, a srácok nem csak civileknek tartanak képzéseket, hanem a rendőrség embereit is ugyanúgy fogadják, mint a civileket. Nem gondolom, hogy ez egy rossz dolog, egyik oldalról sem.


gallery54.jpg
gallery42.jpg
gallery57.jpg
gallery60.jpg
gallery59.jpg
gallery67.jpg
gallery50.jpg

elvalaszto.png


Továbbra is keressük Las Venturas embereit, akikkel ehhez hasonló riportot készíthetnénk. További információt ide kattintva lehet találni, és köszönöm a lehetőséget még egyszer a Protection 'n Security-nek, hogy bepillantást kaphattam boltjuk működésébe - és itt jelezném azt is, hogy kösz a bizalmat a fő attrakcióval kapcsolatban - amiről természetesen nem írok. Maradjon a mi titkunk.

footer.png
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header-shorts.png


pe2.png


A képeken látható módon parkolt Fémes Dénes boltja előtt egy Toyota Supra, amikor megjelent a Parking Enforcement (innentől packerbohócok) munkatársa, és készülődött elszállítani a járművet. Tény és való, hogy a parkolás nem feltétlen volt 100%-osan elvégezve, viszont, ahogy a képek is bizonyítják: az autó két vonal között állt, tehát szabályosan parkolt. Az már más kérdés, hogy milyen stílusban.

A packerbohócok munkatársát kérdeztem, hogy mégis mi a picsát csinál, azonban válaszra nem méltatott. Letekerte a Packerjának a hátsó bizbaszát, felcsatolta az autót a Packerre, majd felhúzta, és elhajtott. Többen kérdeztük, hogy mit csinál, választ senkinek sem adott - ezzel ellentétben, amíg beszélgettünk vele, természetesen ő is rosszul parkolt, sőt, még rosszabbul, ugyanis zöldterületen állt meg a nagy szarjával, letaposva egy csomó virágot, illetve nyomot hagyva a fűben.

Távozni is elég stílusosan távozott, ahelyett, hogy kitolatott volna a betonra, fogta magát, és keresztül-kasul távozott, úgymond angolosan a helyszínről. Kérdésem lenne a packerbohócok vezetőségi tagjai felé: szerintetek ez így ok? Vagy esetleg szervezzünk gyűjtést számotokra, hogy ne haljatok éhen?

Mi lenne akkor, ha a szabályosan, de nem túl szépen parkoló emberek helyett azokat szopatnátok, akik valóban rosszul parkolnak? Vagy mostmár arra is figyelni kell, hogy hogyan néz ki a parkolásunk, mert ha a parkolás nem úgy történt meg, ahogy számotokra jó, meg tetszik, akkor jöttök, és elviszitek az autóinkat?

Packerkommandó vagytok. És nagyon kellemetlen. Nem gondoltam volna, de úgy néz ki, hogy a sheriffség után másra is rá kell állnunk. Jövünk még, ne aggódjatok.

footer.png
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
carmeet-hero.png


carmeet-datum.png


Nem tudjuk, hogy mi történt mostanában, egy biztos, heti szinten vannak különböző szintű és méretű tuningtalálkozók a városban. Az, hogy most ez jó, vagy rossz, mindenki döntse el maga - az viszont nem megkerülhető, illetve nem elhanyagolható, hogy a tuningtalálkozók 95%-a belépős, nem kis összeggel, aztán különféle jegyeket lehet még venni - az alap jegyár fölé, természetesen.

A hétvége folyamán lezajlott egy "régimotoros" rendezvénszervező cég tuningtalálkozója, elmondásuk szerint most egy pár hétig jegelték a témát, és most újra előbújtak. Oh boy, nem kellett volna.

Alapvetően a szervezéssel nem volt probléma, voltak is egy jópáran, bejelentett helyszín, biztosított terep (amit a SASD vállalt magára, természetesen jópénzért), azonban itt ki is fújt a pozitív dolgok sora. És ott már vannak problémák, ha egy rendezvénynek az egyetlen pozitívuma a helyválasztás.

Természetesen a helyi közösség tagjai a nagy forgalomra számítva nem lettek megkérdezve, hogy oké-e, nekik bármiféle kompenzáció felajánlva nem lett, se a sheriffség, se a "tuningtalálkozó" szervezői által.
carmeet-idezet.png

- mondta egy kínai barátunk az utca másik oldaláról.

A CarZone car meet nem is tudom, hogy hogyan írható le egy szóban. Talán az a legjobb szó rá, hogy szar volt. Már alapvetően a beengedés is döcögős volt, tekintettel arra, hogy első körben csak egy embert állítottak ki a kapuba, majd a későbbiek folyamán jött még egy, viszont erre legalább 20-25 percet kellett várni. Az elsődleges beengedő kollegina olyan szinten suta volt, hogy szerintem ha felmarkolnék egy marék homokot, abba is több IQ szorult volna, mint abba a lánykába. Ezzel nincsen probléma, vannak köztünk ilyen emberek, viszont ne bízzunk már rá egy ekkora feladatot, hogy többszáz embert engedjen be egy viszonylag jól meghirdetett rendezvényre.

Jól mutatja a lányka hozzá nem értését, hogy a kollegája 5 perc alatt háromszor annyi embert engedett be, mint ő. Amikor a sorban álltam, mellettem volt egy biciklivel érkező, kétszáz kilós ember, aki szeretett volna érdeklődni, hogy biciklivel bemehet-e, viszont választ nem kapott - igaz, a sajtós kollégát kérdezte, aki szintén nem volt a helyzet magaslatán. Ettől függetlenül én pártfogásomra állítottam, kifizettem a jegyét a négeremnek, tartsunk össze, miegymás, majd a kapun beengedtek minket, azonban a lány elfelejtette fél perc alatt, hogy az ő jegyét is kifizettem, így állított ki még egy jegyet, amit az én nevemre állított ki, hiszen én fizettem ki - meghívtam emberünket - , és nem fogta fel, hogy az egy úgymond "ajándék" jegy a nigabigának.

Ezek után, mivel nem szolgálati járművel érkeztem, be szerettem volna regisztrálni a szépségversenyre is, ami mint utólag kiderült, plusz pénzes téma volt. Tehát, a CarZone fogta magát, úgy hirdette, hogy a belépőjegy $20.000, a szépségversenyes jegy $30.000, majd kifizettette mind a kettőt, tehát ha van egy szép autód, akkor helyből kiperkáltál $50.000-et csak arra, hogy megmutathasd, és esetlegesen versenybe szállhass a fődíjért, ami félmillió dollár volt. Csak a miheztartás végett: a bevételüknek olyan, körülbelül 20%-át ajánlották fel a "győztesnek". Úgy, hogy az egész scam volt.


gallery110.jpg


OK, ezen is túltettem magam, gondoltam akkor elkezdek dolgozni, ha már ott vagyok, akkor használjuk ki a lehetőséget, amúgy is úgy mentem, hogy civilben, de fogok dolgozni is. Aki követ minket a kezdetek óta, tudják pontosan, hogy bevétel nélkül működünk, lényegében én se kapok fizetést, a szolgálati autót is magam tankolom, és hosszú távon szeretnénk a mérleget pozitív irányba billenteni, viszont a CarZone által megkért "sajtós", aki lényegében a bejárattól nem igazán mozdult el, vagy azért, mert nem akart, vagy azért, mert nem tudott a két tonnájával, fogta magát, és felkérdezett, hogy én mi a kurva anyámat csinálok. Nem akarok túlságosan személyeskedni, de hétfő van, az esemény szombaton volt, és lófaszt nem csináltál még az eseménnyel kapcsolatban, én meg időközben ledaráltam egy nagyriportot, két hírt, és most még ezt is. Úgyhogy legközelebb mielőtt felkérdeznél egy valóban sajtós kollégát, talán gondolkozz azon, hogy megéri-e. Attól, hogy van egy kamera a nyakadban, még kurvára nem leszel sajtós. Az meg külön vicc, hogy te fogtad magad, és az én munkámat szennynek hívtad. Érdekes - az én nevemet ismerik már a városban. Erről ennyit.

Visszakanyarodva a "car meethez", lehetett szépségversenyre jelentkezni, illetve tombolára is, sőt, a Sátor Shop is kivonult egy magánakcióval, hogy vegyetek tőle jegyet, jó drágán, aztán van esélyed megnyerni a félmillió dollárt tőlük is. Ez a szervezőket nem zavarta, hiába ordibálta a csávó 0-24, hogy SÁTOR SHOP A LEGJOBB, itt üzenem neked, hogy a Sátor Shop egy túlárazott szar, amióta nem Johnny papa viszi, és az a gerillamarketing, amit csinálsz, rohadt idegesítő. Az meg megint csak hab a tortán, hogy megszedted magad a "tombolákkal", majd - valamilyen véletlen folyamán - pont a haverod nevéd húztad ki a cilinderből. Ha pénz kell, szóljál, adunk szívesen.

És akkor a szépségverseny: nem tudom, hogy ki volt a zsűri, de nem is akarom tudni, hogy ki volt a zsűri, olyan szinten defektes volt a szemük, illetve szépérzékük. Sorry not sorry, nem menő az autón a nagy animés csöcs. Soha nem is volt, soha nem is lesz, ettől függetlenül ti úgy gondoltátok, hogy a nagy anime csöcs, a több autón látható matrica, illetve a halálfejes koncepció a legszebb, egy kibaszott AMG GT-n. Mondjuk, aláírom, a halálfejes matrica tényleg menő, de a harmadik, illetve a második helyezés kurvára nem azokat az embereket illette meg, akiket ti besorsoltatok oda. Voltak valóban szép autók, de azok közül egy sem került be a top háromba. Igaz, a szépség relatív, de szerintem kiegyezhetünk abban, hogy ezek az autók, amik - szerintetek - szépek, nem szépek.


gallery114.jpg
gallery119.jpg
gallery102.jpg
gallery76.jpg
gallery77.jpg
gallery79.jpg
gallery81.jpg
gallery86.jpg
gallery94.jpg
gallery123.jpg

Egyéb megjegyzésként még annyit, hogy az LVMS-nek mindenféleképpen tartozom egy elismeréssel, tekintettel arra, hogy ők valóban biztosították a terepet. Szerencsére nem volt rájuk szükség, csak két alkalommal, de mind a két alkalommal helyt álltak.

Tehát, alles zusammen, egy nagy szar volt, és kérlek titeket, hogy ne erőltessétek, vagy ha erőltetitek továbbra is, akkor meg ne így, meg ne heti szinten. Unalmas már egy picit, hogy minden héten van valami, ahova mindenki is elmehet, és nem is nagyon nézitek azt, hogy ki kinek fia-borja, ellentétben azt nézitek, hogy jöjjön a bevétel.


elvalaszto.png


Kösz, hogy engedtétek, hogy részt vegyek, legközelebb szerintem skipelem, max sajtózni megyek ki, gyalog. Úgy a belépő csak $5.000, és nem fogom sajnálni azt, hogy lehúztak úgy, ahogy nem is akartak.

footer.png
 

pogchampus

Aktív fórumozó
2019. 10. 04.
273
1 570
V4 karakter
théo banks
LV karakter
théo banks
header.png


hoppacska.png


A tegnap este folyamán nagy erőkkel vonult ki a SASD és az LVMPD a bandaterületre, ahonnan lövöldözést jelentettek. A két szerv mindenkit átvizsgált, csak a bejelentőt, illetve annak haverjait nem, ezzel basztatva az ártatlan embereket, viszont a csavar a sztoriban az, hogy pont náluk volt minden, amiről beszéltek, mivel saját magukat nyomták fel, csak be akarták mártani a többieket, mert - állításuk szerint - félrekúrt valamelyik bejelentett balfasz.

A rendőrök tényleg majdnem mindenkit átvizsgáltak, csak a bejelentőt nem. Amikor a bejelentő, Tim TDI látta, hogy szorul a hurok, és a rendőrök kezdenek rá gyanakodni, szólt a haveroknak a rádióján (mivel egyedül lett hagyva egy jó időre), hogy jöjjenek érte, akik nem voltak restek, beültek autójukba, és jöttek TDI-ért. TDI amikor meglátta a számára ismerős autót, fogta magát, és elkezdett sprintelni a ház oldalánál megálló autó felé, beült, és angolosan távozott. Még éppen sajtóztam, amikor láttam, hogy kezdenek visszaszállingózni a tettesek a tett helyszínére, és mivel végig jelen voltam a helyszínelésnél, így riportot készítettem velük.

hoppacska-kep.png


"Na kezdjük ott, hogy a bányász szerkót kikaptam a Timó haverom kocsijából" – kezdte sztoriját Matta Pitsu – "erre baszdmeg ezek a pancserek elhitték, hogy egy sima bányász vagyok. Azt közbe nálam a pacski meg a glizzyó. Kérem a nevem ne említsd, mondhatok álnevet?" – a sztori azonban még csak most kezd érdekes lenni.

"Na szóval elhitettük, hogy én bányász vagyok. Erre a haverommal meglógtunk. Várjál. Ő A HARMADIK, Ő IS KELL IDE" – közben Matta Pitsu a Toyota Camryre mutogat, amiben Gun Powder ül. Amikor megérkezik, lövünk egy új képet, hogy hárman legyenek, fentebb látható a kép, illetve a helyszín is.

"Na szóval történt egy affér, miszerint SC azaz SuperCharger basztatott minket. Mi pedig szeretjük személyesen elintézni a dolgokat, így hát ide jöttünk. Aztáán történt az, hogy elővettük a bányász szerkót Gun Powderrel, mert jött a yard, akit újra átejtettünk." – itt átadja a szót a haverjának, Gun Powdernek. "Kitérnék az effort részére, hogy a felszerelést előtte fél perccel loptam egy csomagtartóból. Keresték a célost a fegyverrel, miközben a kasu barmok itt caflattak végig mellette, egy csomagtartóban. Igen, a pink Chargerben volt. Hangsúlyozom, a PINK Chargerben ti idióta majmok" – meséli a sztorit Gun Powder, azonban nem sokáig, a szőke picsa, Matta Pitsu nagyon szeretne rivaldafényben venni, így újra átveszi a szót.

"Nehezen észrevehető autó, igen, tudjuk mi is. De amúgy a tiéd volt a csákány, meg a sisak is. De, a tiéd volt, a kurva anyádat, a fejed olyan mint egy KFC-s vödör."
hoppacska-idezet.png

– érezhetően kezd a helyzet egyre inkább elharapódzni, így szólok a triónak, hogy térjünk a lényegre, mert eddig lényegében ugyan azt a sztorit hallottam már tizenhetedik módosítással.

"Na szóval megjött a yard, meg a civilruhások, egy kis furgonnal. Mi pedig fogtuk a sátorfát és távoztunk jobbágyfalváról. Ami ez a ház. De azzal nem számoltak, hogy a két fegyverest sikerült elküldeniük. A bejelentő pedig angolosan távozott tulajdonképpen."

Tehát, lényeg a lényeg, mivel meguntam ennél a pontnál, hogy nem haladunk egyről a kettőre, megspórolok a kedves olvasóknak két órányi olvasást: volt egy affér két fél között, amibe csatlakozott egy harmadik is, volt egy kisebb lövöldözés, mivel le akartak számolni egymással, viszont utána meggondolták magukat. Időközben viszont értesítve lett a rendőrség egy haverjuk által, így a yard kivonult, átnézett mindenkit, meg mindent is, de senkinél nem talált semmit. A bejelentőnél volt mindenféle illegális dolog, viszont mivel nem nézték át, és nem is gyanakodtak rá, ott hagyták, amíg másokat kihallgattak. Az eredeti tettesek, akik valóban lövöldöztek már az elején elmenekültek, majd visszajöttek a haverjukért, és végül hárman lógtak meg, együtt, mint Bonnie, Clyde meg a kutyájuk.

Akit érdekel, a fegyveres elméletileg a házba ment be, ami előtt a kép készült. A rendőrség által feldúlt helyet természetesen körbefotóztam, azt itt lehet megnézni. Elég kemény látvány.

Ennyi a sztori, nem tudom, hogy hogy a picsába lett majdnem másfél oldalnyi az egész.
footer.png
 
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.