2023 hatodik hónap óta vannak szerverrel kapcsolatos ötletek fórumon, 2024 kilencedik hónapjában vagyunk. Remélem ezen topic eljut a vezetőséghez.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Teo.

🤷‍♂️
2019. 01. 10.
424
1 109
V4 karakter
Conrad Larsen
LV karakter
Gavyn Weiner
2024 seemta.

Szervusztok, üdvözlöm a vezetőséget.
Jelenleg LV-n játszom javarészt, de talán a jelenlegi sima v4-en töltöttem a legtöbb időt. 80-as szintű vagyok, itt 55. Ezt csak azért írom le, hogy nem a fellegekbe beszélek. Voltam én már sok frakcióba, de javarészt rendvédelembe töltöttem el a legtöbb időt. Nem tudom hogy v4-en mi a helyzet, de Las Venturas haldoklik. Nem történik semmi, de úgy tényleg semmi. Fellépek a szerverre játszani 1-2 órát ami idő alatt kiosztok pár csekket majd lelépek a francba és vissza se jövök mert nem éri meg. Este talán fúrnak pár ATM-et 30-an összefogva, ami arról szól hogy fellépsz meghalni, és szereltetni majd ez kezdődik elölről másnap és mehetsz ismét stop táblára vadászni meg pirosra.

Egy sima üldözés se olyan mint régen volt. Nem tudsz egy jóízűet üldözni vagy neagyisten menekülni, mert egy nagyobb fekvő azt kitörik a kerék, öledbe kerül a motor, kezed lábad eltörik meghaltál, elfogtak és véged van. Ezért van az hogy mindenki inkább interiorokba menekül, vagy 10en összeverbuválódva csinálnak egy csapatot ami ellen 0 esélyed van igazából, tehát kimész meghalni és ez pontosan azért történik mert SENKINEK nincs kedve feljönni ezen esetek miatt. Sok lúd disznót győz, szokták mondani tehát pár swatos semmit nem ér azok ellen akik állig felfegyverkezve szervezetten, ügyesen csinálják a dolgukat.

Régen naponta volt akár 3-4-5 üldözés is, és ez LV. Most ha történik egy héten ugyan ennyi, akkor hálásak lehetünk. Szóval nincs már játékélmény mert mindenki vagy farmozik, vagy bányászik, horgászik, embert nem látszt az utcákon és senki nem mer menekülni a törésrendszer miatt. Konkrétan emberrel nem találkozol pár gócponton kívül. Aki rendvédelembe van, az tudja hogy Jesse melletti kereszteződésnél van ugye 3-4 stop tábla, ott mennek a campelések, figyelik hogy ki nem áll meg és durranhat a csekk de így ennyi a játékélmény amúgy. Ezen kívül semmi nem történik napközbe, ha mégis az valami Isteni csoda. Tehát jelenleg rendévedelembe ha nem generálsz magadnak rp-t teszem azt nyomozói alosztályokba buktatások, swatba kiképzések akkor halálra unod magad mert vagy csekket osztasz, vagy várod a halálidőt, nincs köztes állapot.

Szóval a fent említett köztes állapotot lenne jó megoldani. Sokat segítene a régi törésrendszer, a jelenlegi szerelőrendszerrel összekombinálva ahogy az is, hogy ne a pénzszerzésről, és annak hajszolásáról szóljon egy szerepjáték szerver. Egy ideig óráig megy, működik de lassan ahogy én is beleunnak az emberek a semmittevésbe és ott fogják hagyni a szervert. Sokan már elérték azt amit szerettek volna, nincs amiért "küzdeni" és így hogy nincs is amiért küzdeni, és még játékélményt se kap az ember ha egy rendvédelmi frakciót választ, ott fogja hagyni a szervert mert egyszerűen unalmassá válik az egész és ezt lenne jó megakadályozni valamilyen formába. Több lehetőséget adni az illegálnak, visszahozni a régi törésrendszert vagy legalább átdolgozni a jelenlegit annyival hogy ne törjön már ki a kereked ha 30-al többel átmész a fekvőn.

Visszasírom az akár tíz percig, negyed órákig, fél órákig tartó üldözéseket mert volt bennük kihívás, főleg ha elsőre nem is sikerült elfogni az embert, akkor jött a felkutatás része stb. Volt egy üldözési sorrend, megvolt hogy kinek milyen feladata van. Voltak hsiu egységek, voltak olyanok akik spikeozni mentek, voltak motorosok, voltak légi egységek.. Most? Semmi. Egy üldözés tart maximum 5 percet, majd jobb esetbe végződik egy 10 másodpercig tartó lövöldözéssel, vagy a másik véglet ami egy órákig elnyúló interior behatolásba torkollik, amibe mindenki meghal kb.

Értem az elképzelést, hogy realitás és hogy nagyon kafi és szuper ez a rendszer, valóban az, tényleg király a törés, meg a szerelés és minden csak pontosan ezzel hal ki a játékélmény része. A JÁTÉK szó nagyon fontos része a mondatnak ami lassan eltűnik a szerverről és marad a csekk osztogatás, a bányászat és a detektorozás meg a farm meg ezek ami most működik, de ez egy múló állapot, ne gondolja azt senki hogy nem fognak beleunni az emberek a jólétbe. Sőt, abba lehet belunni a legjobban, és hamarosan eljön az az idő amikor mindenkinek meglesz mindene, és senki nem fog csinálni semmit. Gyökeresen, radikális lépésekkel lehetne visszafordítani ezt az egész folyamatot, és csírájában elfolytani ezt az egészet mert ennek csak rossz vége lesz.
Ez a folyamat már most elkezdődött, szóval aki eljutott idáig a vezetőségtől az vegye fontolóra ezt a pár sort, és a kommenteket majd amik érkeznek. Lesz benne hideg is, meleg is. Biztos kapok savazást azért hogy leírom az igazat, mert pár embernek fájni fog de lesznek azok akik mellém állnak, és gyanítom hogy mi fogjuk képviselni a többséget.

(még pár sor, utólag szerkesztve.)
Történik egy ütközés, egyik fél kirepül a mapról majdnem, másiknak eltörik keze lába. Se szó, se hang egyik jobbra, másik balra. Még az ütközés RP sincs már kötelezve, az a minimális interakció a két fél között ami régen volt. Miért? Nem hiszem hogy bárki belehalt abba a fél percbe amit elvett az életéből. "Monoton, unalmas volt, ugyan azt írtad le minden alkalomkor." Igen, és? Ez most jobb? Jobb ez? Jobb az hogy úgy viselkedünk egy SZEREPJÁTÉK szerveren, mint egy fun szerveren? Ott legalább volt esély arra, hogy BESZÉLJ valakivel, ha csak egy "takarodj a kurva anyádba" mondatról volt is szó. De pl nekem v3on kerekedett nem egyszer, nem kétszer több szálig futó rp szituáció egy sima ütközésből, de ez szélsőséges példa. A többség elintézi annyival hogy 2-3 sor rp aztán mindenki megy tovább a dolgára. Én elmentem odáig hogy felkerestem, letörtem a tükrét, rp-vel kiszúrtam a kerekét meg hasonlók, aztán ebből lett egy feljelentés és tovább, tovább ment az rp míg én börtönbe nem kerültem. És ez csak egy sima ütközés volt.

Lehet bántó a kérdés, de akkor is felteszem. Miért kell belenyúlni olyan dolgokba ami működik? Mi volt a probléma a régi törés rendszerrel ami odáig vezetett, cserélni kell? Játszani szeretnék, nem halál időt számláló órákat nézni, szerelősorba állni, és csekkeket irogatni mert nincs jobb ötletem. Lehet írni hogy menj rp-zni. Kivel? Emberrel csak fent említett kereszteződésben találkozol mert abból a napi 200-300playerből több mint fele hajszolja a pénzt lent a bányába vagy fent a felszínen valahol, akárhol. A másik fele meg vár az rp-re, vagy úgy tesz mintha rp-zne. Élményképek születnek előre megírt script alapján, mutatva hogy itt igenis történik rp, (amivel amúgy nincs gond, mert nagyon menő képek születnek néha like meg minden) de valós szerepjáték már rég nem történik a szerveren. Sajnálom, tudom hogy sok embernek ez fáj de igaz. A harmadik fele meg afkol a szerelősorba vagy éppen szerel és ezzel nem a szerelőket akarom bántani csak vissza utalok a törésre.

Szóval ha szeretnénk hogy ez a szerver a szerpjátékról szóljon úgy mint régen, és nem arról hogy kinek mennyi pénze van, ki mit ért el és ki mire képes, közben meg elfelejtünk ténylegesen szerepjátékhoz illően viselkedni ahhoz fájó, de annál hasznosabb, radikális döntéseket kell hozni. Gondolok itt az elgazdagosára. Ha valaki elkezd ma farmozni(igen nekem is van egy farmom) az hetente, két hetente milliókat szed ki, milliókat! Én v3-on napokat dolgoztam azért, hogy tudjak venni egy versenyes autót, venomosról nem is álmodtam akkor. Ugyan ez a folyamat ma már órák kérdése, nem napoké vagy heteké. Ha valaki benne van a kereskedésbe, az pár nap alatt már egy m8-al járkál, úgy hogy tegnapelőtt még detektorozott és azt gondolod viccelek, de nagyon nem.

Elmentünk egy nagyon de nagyon más irányba, és ma már a SeeMTA nem arról szól mint régen. Viszonylag régi játékos vagyok, 2016-ban kezdtem el játszani, de már előtte is v2-n megfordultam párszor szóval átlátom az egészet, és nem a fellegekbe beszélek ahogy azt fent is említettem. Nálamnál vannak még régebbi játékosok, akik még v1-en is játszodtak és biztos vagyok benne hogy ezzel az érzéssel ők is így vannak.
 
Utoljára szerkesztve:

gergőxd

Aktív fórumozó
2021. 03. 06.
237
595
V4 karakter
Remi Fjerstad
LV karakter
Nicea Vasco
Csáó!
Teljesen egyet tudok érteni abban amiket fent leirtál, 3+ évem van az LV-n, és mostanában tényleg nem lehet interaktálni emberekkel, még nyár elején haverommal mentünk oda emberekhez de egyből le lettünk ignorálva és igy elég hamar elmegy a kedve az embernek attól, hogy ráprobáljon az RP-re.
Bármit csinálsz LV-n egyből irják a reportot és be akarnak rakatni jailbe mert nekik nem tetszik, régen ez teljesen más volt..
Illetve, üldözés nem feltétlen azért nincs mert a törés rendszer, mivel mostanában játszom V4-en és itt meg van élet, és nem csak zacisnál meg ilyen helyeken, van üldözés és van RP. LV-n pedig szerintem azért nincs üldözés mivel már alig maradt illegál frakció ami úgy rendesen aktivnak mondható.
EDIT: Plusz amiért nincs LV-n semmi RP, az az hogy mindenki vagyonért lép fel.. nem azért hogy jól érezze magát hanem hogy minél több pixel pénze meg autója legyen, és ezért van mindenki bányában és hasonlók.
 
Utoljára szerkesztve:

drakeN

>.<
2019. 01. 10.
429
3 208
23
V4 karakter
nevio.scutari
LV karakter
bernard.hawell
Amíg hétről hétre csak fishing és miner eventeket hirdetnek, addig szerintem nagyon nincs miről beszélni, ez csak azt segíti, hogy a szerver még jobban távolódjon el attól, mint amiről valójában szólnia kéne, a szerepjátéktól. A vezetőség forceolja a játékosokat a pénzhajhászatra.

Elég megnézni az updateket, amik az évek során jöttek. - Farm, autócsiszoló, most meg a bánya. Mindaddig, amíg csak a farm script volt, addig még találkoztál más játékossal, sőt, még szerepjátékra is hajlandó volt. De most így, hogy ez a három dolog együttesen résztvesz a szerver életébe, nullára redukálódott a játékos és játékos közti interakció.

És visszatérve a pé-pé-pé-pénteki event kihirdetésekre, ez az átlag játékos igényeit kielégíti, hisz ők már ebbe szoktak bele, akkor kezdtek el játszani, amikor ezek a scriptek (farm, autócsiszoló) már elérhető volt és könnyű pénzszerzési módszernek bizonyult. Azok a játékosok akik még ezen scriptek előtt kezdték el a szervert, mára már realizálták, hogy lerágott csont az egész, veszett fejsze nyele és itthagyták a szervert. Talán ők csinálták jól..

Felesleges már várni a változást, mert úgysem fog eljönni.
 

Fate

Újonc
2024. 03. 11.
14
56
V4 karakter
Jaronte Porter
LV karakter
Tiontay Winston
Szerintem ez már sok éve probléma a SZERVEREKEN igen, több szerveren is. Mindenki a virtuális vagyonára csorgatja a nyálát az helyett, hogy összejönne egy jó közösség akik csomó rp-t generálnak. Most jöttem vissza a szerverre, az emlékeimbe LV mindig pezsgett, tele volt élettel. Amint visszaléptem jött is a nagy pofon, konkrétan sivatag ( érted, LV ). Régen még 4 sárkány előtt árultam a farmon megtermesztett dinnyét, mert gondoltam mekkora jó rp lehetőség ez már, és voltak rá vevő emberek is. Mai nap pedig elmegyek 4 sárkány előtt és jó ha 2 embert látok ott ácsorogni.

Mindenki elbújt a bányákba vagy horgászni amivel teljes mértékben nincs baj, valamiből kell pénzt szerezni, de amikor már a 30-ik milliódat farmolod akkor fel kell tenni a kérdést: Tényleg megéri? Tényleg megéri órákat ütni egy falat miközbe ínhüvely gyulladást kapsz a kattintgatástól? Tényleg megéri a szabadidőd egy virtuális falat ütve virtuális vagyonra szert tenni az helyett, hogy barátokat szereznél és rpznél?

A legrosszabb az egészben, hogy a vezetőség még ezüst tálcán kínálja ezek mellé a lehetőségeket, nem hogy kiutat keresnének az egészből. A seemta már rég nem egy közösségi élmény, inkább csak pár barát összeverődése egy unalmas estén pár karaktert alakítgatva az isten háta mögött, ami ráadásul a kutyát nem érdekli.
 

tommen.

2+2=5
2019. 01. 10.
1 083
3 905
18
Győr
a.te.ervelesi.hibad.hu
V4 karakter
Maximilian Leitner
LV karakter
Alyshia Kenrose Valrath
Szívemből szóltál, úgy tűnik számomra, hogy rá se hederítenek a játékosok véleményére, legyen az bármilyen téma. De korábban is volt itt LV-n egy topic, ami nagy port kavart, annyival le lett zárva, hogy nincs igazunk, meg hogy, ha nem tetszik, hogy valaki nem RP-zik egy RP szerveren, akkor lehet máshova menni.
Lásd: https://forum.see-game.com/threads/a-penzpiacon-at-a-szabalyzatig-es-a-frakciokig.398171/

Itt van például ez a v4-es topic, több, mint egy éve készült, égető probléma sokak szerint, mégse történt semmi.

Edit: A slusszpoén az, hogy adminok, de akár korábbi vezetőségi tagok (pl.: Jamie) is egyetértenek az itt felvetett problémák egyes részeivel, és ennek ellenére sincs változás.
 
Utoljára szerkesztve:

timotas

Újonc
2020. 04. 18.
32
330
LV karakter
Timothy Chevalier
Úgy gondoltam, hogy én pedig mutatnék pár képet a saját gyűjteményünkből azoknak, akik nem értik, hogy miről is van szó ebben a topicban, esetleg csak nosztalgiázni szeretnének. Bizonyos okokból nehány képen a nevek, és chat kitakarásra került, de a képek magukért beszélnek, illetve a leírásuk. Legtöbbje Négy Sárkány előtt készült. Ha régen RP-t kerestél, ott mindig találtál.


Képek.
 
Utoljára szerkesztve:

Splash.

Barangoló
2019. 01. 10.
88
547
LV karakter
Elliot Gannon
A scriptek javulása a V4 bejövetelével fordítottan arányossá vált a színvonallal. Én úgy érzem hónapról hónapra lefelé haladunk azon a bizonyos lejtőn és látom a frakció társaimon is, hogy ugyan így éreznek.

Szintén rendőrként írok most. Úgyérzem ahogy @Teo. vagy @drakeN vagy akár az a sok más nagyszerű ember akiket a frakciómban tudhatok, mindannyian benne vagyunk Las Venturas közösségi életében közvetlen vagy közvetett módon már csak a városban betöltött pozíciónk révén. Nekem nem feltétlenül a szerelő és a törés scriptekkel van problémám, én teljesen megértem ennek szükségességét, viszont minden más amit matteo fent leírt az számomra egy fájó pont. Akár tetszik akár nem Venturas mindig is reálisabb irányba húzódott ha a két szervert nézzük és ennek megvan mai napig a varázsa. Lehet, hogy azért is kevesebb a playerszám mivel ez sokaknak nem tetszik, vagy esetleg a jelenlegi scriptek nem elégítik ki ezt a "reálisra törekedő" igényt. Szerintem Las Venturasban sokkal nagyobb potenciál van mint ami most ki van használva. Ez a romlás ott kezdődött, hogy a két szerver scriptje össze lett mosva a V4 kezdetén. V3 idején több dolog is volt ami eltért és ez így volt szép.

Nem fogom ismételni matteo szavait. A tegnapi szerver restart körülbelül reggel-tájt lehetett viszont az első 911 bejelentés/hívás este érkezett felénk. Addig egy se. Egy playerek által generált rp szituáció sem volt ami miatt megérné kihívni a hatóságokat? Én teljesen megértem ha valakinek nincs kedve feljönni. Mit tud csinálni az ember, én kérdezem őszintén. A vezetőség évről évre, hónapról hónapra dob ki számunkra olyan scripteket amik nem a közösségi életet és a playerek közti interakciókat segítik hanem éppen az ellenkezője. A bányában mindenkitől elszigetelődve éled a saját életed, a farmban és a fényezőműhelyben szintén. De még a várvra várt eventek, gondolok itt a husvétra, halloweenre és a téli mikulás eventre. Ezek is mind átalakultak egy közösség orientált szórakozásból egy introvertált szórakozássá. Halloweenkor már nem keresed a szellemeket, hanem kapod róla az SMS-t. Mikuláskor már nem kell megfejtened az admin által asay-ozott helyszínt és legyőznöd több száz másik playert, hogy te érj először a mikuláshoz. Manapság már én sem űzöm ezeket, de ezeknek mind megvolt a varázsa. Mindegyik script az egymástól való elszigetelődést fokozza mégjobban ezáltal a playerek közötti interakciók közel a nullára csökkentek.

De ezek csak olyan scriptek amiket meg is kaptunk (ha akartuk ha nem).

Sajnos a playerek nincsenek meghallgatva, nem az igényeikre van szabva a játékmenet. Én rendőrként próbálok minden nap valamit hozzátenni a közösségi élethez, minden balesetnél megállok, minden út szélén álló autóstól megkérdezem, hogy kell-e neki segítség, miben tudok segítségére lenni. Én élvezem a közösségi roleplay-eket, player-player szituációkat de sajnos ebből egyre kevesebb van és ez egy szörnyű irány. Sajnálom, hogy 2024-ben itt kell tartanunk, de hát hallottuk a híres mondatot. "Ha nem tetszik nem kell használni"
 

LucasLV

Írnok deák
Támogató
2020. 05. 25.
656
1 021
21
Győr
LV karakter
Lucas Saliven
V2 karakter
Lucas Saliven
A scriptek javulása a V4 bejövetelével fordítottan arányossá vált a színvonallal. Én úgy érzem hónapról hónapra lefelé haladunk azon a bizonyos lejtőn és látom a frakció társaimon is, hogy ugyan így éreznek.

Szintén rendőrként írok most. Úgyérzem ahogy @Teo. vagy @drakeN vagy akár az a sok más nagyszerű ember akiket a frakciómban tudhatok, mindannyian benne vagyunk Las Venturas közösségi életében közvetlen vagy közvetett módon már csak a városban betöltött pozíciónk révén. Nekem nem feltétlenül a szerelő és a törés scriptekkel van problémám, én teljesen megértem ennek szükségességét, viszont minden más amit matteo fent leírt az számomra egy fájó pont. Akár tetszik akár nem Venturas mindig is reálisabb irányba húzódott ha a két szervert nézzük és ennek megvan mai napig a varázsa. Lehet, hogy azért is kevesebb a playerszám mivel ez sokaknak nem tetszik, vagy esetleg a jelenlegi scriptek nem elégítik ki ezt a "reálisra törekedő" igényt. Szerintem Las Venturasban sokkal nagyobb potenciál van mint ami most ki van használva. Ez a romlás ott kezdődött, hogy a két szerver scriptje össze lett mosva a V4 kezdetén. V3 idején több dolog is volt ami eltért és ez így volt szép.

Nem fogom ismételni matteo szavait. A tegnapi szerver restart körülbelül reggel-tájt lehetett viszont az első 911 bejelentés/hívás este érkezett felénk. Addig egy se. Egy playerek által generált rp szituáció sem volt ami miatt megérné kihívni a hatóságokat? Én teljesen megértem ha valakinek nincs kedve feljönni. Mit tud csinálni az ember, én kérdezem őszintén. A vezetőség évről évre, hónapról hónapra dob ki számunkra olyan scripteket amik nem a közösségi életet és a playerek közti interakciókat segítik hanem éppen az ellenkezője. A bányában mindenkitől elszigetelődve éled a saját életed, a farmban és a fényezőműhelyben szintén. De még a várvra várt eventek, gondolok itt a husvétra, halloweenre és a téli mikulás eventre. Ezek is mind átalakultak egy közösség orientált szórakozásból egy introvertált szórakozássá. Halloweenkor már nem keresed a szellemeket, hanem kapod róla az SMS-t. Mikuláskor már nem kell megfejtened az admin által asay-ozott helyszínt és legyőznöd több száz másik playert, hogy te érj először a mikuláshoz. Manapság már én sem űzöm ezeket, de ezeknek mind megvolt a varázsa. Mindegyik script az egymástól való elszigetelődést fokozza mégjobban ezáltal a playerek közötti interakciók közel a nullára csökkentek.

De ezek csak olyan scriptek amiket meg is kaptunk (ha akartuk ha nem).

Sajnos a playerek nincsenek meghallgatva, nem az igényeikre van szabva a játékmenet. Én rendőrként próbálok minden nap valamit hozzátenni a közösségi élethez, minden balesetnél megállok, minden út szélén álló autóstól megkérdezem, hogy kell-e neki segítség, miben tudok segítségére lenni. Én élvezem a közösségi roleplay-eket, player-player szituációkat de sajnos ebből egyre kevesebb van és ez egy szörnyű irány. Sajnálom, hogy 2024-ben itt kell tartanunk, de hát hallottuk a híres mondatot. "Ha nem tetszik nem kell használni"
Igazából nem csak a vezetőség hibája ez az egész, ahogy látom az egy ideje abból áll néhány rendvédelmis napja (tisztelet a kivétel) campeli a stoptáblákat meg traffiznak teljesen indokolatlanul stb. V4-el bejött a parkolásfelügyelet ide is, miből áll az egész? Nagy böhöm járművekkel sokszor a kreszt lekakilva levágják az útat akár beléd is mennek csak HOGY le tudják foglalni az autót. Itt már csak a pénzről szól az egész szinte meg hogy keresztbe tegyünk másoknak kár tagadni. (Itt is tisztelet a kivételnek.) Script ügyileg nem igazán lehet belekötni mert amit összehoznak a srácok nem kis idő/munka, de azért igen hiányoznak nekem a régi megoldások néha. El kell fogadni sajnos mindig változni fognak az igények és már ennél is kevesebb ember lesz vevő az rp-re.
 

utcaneger

Lelkes fórumhasználó
2020. 12. 12.
398
1 750
LV karakter
kellen harper
V2 karakter
eloy molinero
2024 van. A vezetőség a szerepjátékot egy más szintre emelte (negatív irányba): Bérelj egy bányát, üssed a falat, add el az érceket = 2 nap alatt van egy fullos autód. Ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ezt örökkön örökké lehet csinálni, mert NEM. Előbb utóbb mindenki abba fogja hagyni ezt a gyűjtögető életmódot.

1. Azért mert annyi pénzt szedett ki belőle, hogy már nincsen többre szüksége
2. Egy idő után szembesül azzal, hogy ennek az egésznek (mondhatni kattintgató szimulátornak) semmi értelme, valamint a pénznek se és itt fogja hagyni a szervert.

A szerepjáték onnantól el lett ásva amióta nem kell rpzni az ütközést és pl. a fegyver elővételt és az autóból való kirángatást.. Mert ugyebár a látható cselekvéseket már nem divat rpzni, és a kutya nem kötelez rá.

Írhattam volna több mindent is, de valamiért feleslegesnek találom és érzem, hogy ez a topic is süket fülekre fog találni.
Talán jó lenne észhez térni és a pénzkereső, kattintgató eventeken kívül meghallgatni a játékosokat és mondjuk reagálni a több oldalakon túl húzódó ötletekre. (Ez csak egy tanács, nem erőszak a disznótor)
 

famen911

Újonc
2023. 05. 11.
36
114
LV karakter
Wanda Vanidestine
Én elég régen kezdtem, 2017-ben. Mindig mikor a barátaimmal erről beszélünk, mindig két szép élményemet tudom felhozni, egyik az RPM, itt RPztem a legtöbbet. A másik az LVMS karrier. Itt egy CK-t rpztünk hónapokig, hogy az LVMS leader szépen lassan megőrült, szándékosan öli meg a pácienseit, gyilkossá vált. Végül a rendvédelem üldözte, és lelőtte. Ez volt a karakterének a CKja, ami több hónapig tartott. (Mi erről mit se tudva sokáig, de részese voltunk végig az RPnek) Ilyen fajta RP-t ma már nem lehetne létrehozni, sok esetben a szabályzat miatt. A szervert két dolog tudja lefelé húzni, a scriptek és a szabályzat. Itt LV-n jelenleg az IC és OOC szabályok miatt kevesebb dolog van, ami játékélményt növelné.
Illetve sok esetben jelenleg LVről egy cops and robbers feelingem van.
 
Utoljára szerkesztve:

Bradley.

2019. 01. 10.
116
582
26
V4 karakter
Benjamin Pashenko
LV karakter
Clyde Wallace
Én több részre bontanám ezt a dolgot:

A bánya, fényezőműhely és ehhez hasonló updatekkel kapcsolatban azt lehet mondani, hogy ez kereslet-kínálat alapon működik. Jelenleg ez az amire a játékosbázis (nagyobbik része) igényt tart. Ennek lehet boncolgatni az okait, valamilyen szinten önmagát gerjesztő folyamat, de a tartalomgyártók, akik az új játékosok egy részét behozzák sem feltétlen tesznek ez ellen.

Azt is el kell fogadni, hogy volt egy "generációváltás" a közösségben. Már nem ugyan azok az emberek játszanak, mint 6-8 éve. Így leírva ez nem tűnik akkora generációs szakadéknak, de ők már egész más ingereket várnak el egy játéktól. Ez köszönhető a Tik-tok-nak és a hasonló platformoknak / játékoknak, ahol azonnal, gyorsan és szinte másodpercenként kapod az impulzusokat, dopamin adagot. Nekik nem feltétlen lesz türelmük a "lassabb" játékmenethez vagy ahhoz a fajta roleplay-hez, amire az itt hozzászólók zöme nosztalgikusan tekint vissza (megjegyzem én is).

Ha valakinek mégis megjönne a kedve, hogy ilyen mederbe terelje az online töltött óráit az pedig azért fog csalódni, mert nem fog társakat találni maga mellé.
Az illegális frakciók nem feltétlen vannak jelen a szerver hétköznapi életében, nem interaktálnak civilekkel, nem látattják magukat, nincsenek riválisaik.
Egy fecske nem csinál nyarat, a többi fecske pedig nem fog feljönni, hiszen "nincs értelme, más sem csinálja".

Erre alapvetően kár a szerver vezetőségétől várni megoldást (ha egyáltalán van rá). Nyilván ez nem egy nonprofit szervezet, az igényeket fogják kiszolgálni annak rendje és módja szerint. Én azt gondolom, hogy ezt magas színvonalon teszik és nem csak magyar viszonylatban. Attól sem zárkóztak el soha, hogy ilyesfajta kezdeményezéseket támogassanak.

Azt el kell fogadni, hogy nem lesz minden olyan, mint régen és ez nem csak a játékra igaz. Változnak az igények, az elvárások. Ha belegondolunk abba, hogy egy ilyen régi játék mennyi embert köt le minden nap, már önmagában nagy teljesítmény. Az pedig, hogy a játékosok mit hoznak ki ebből már csak rajtuk múlik.
 
Utoljára szerkesztve:

tommen.

2+2=5
2019. 01. 10.
1 083
3 905
18
Győr
a.te.ervelesi.hibad.hu
V4 karakter
Maximilian Leitner
LV karakter
Alyshia Kenrose Valrath
Én több részre bontanám ezt a dolgot:

A bánya, fényezőműhely és ehhez hasonló updatekkel kapcsolatban az lehet mondani, hogy ez kereslet-kínálat alapon működik. Jelenleg ez az amire a jelenlegi játékosbázis (nagyobbik része) igényt tart. Ennek lehet boncolgatni az okait, valamilyen szinten önmagát gerjesztő folyamat, de a tartalomgyártók, akik az új játékosok egy részét behozzák sem feltétlen tesznek ez ellen.

Ezzel nem értek egyet, hogy erre van (csak) igény. Ha ilyen rendszereket gyártanak, és anyagilag szinte elkerülhetetlenné teszik az új játékosok, de akár a régiek számára is a virtuális rabszolgarendszerek használatát, akkor valaki behódol, és elkezdi használni azokat, hiszen máshogy lehetséges, hogy fenntarthatatlanná válna az addigi tevékenysége, a mesterségesen generált infláció miatt.

Az a része igaz, hogy sok embert az egyszerű, anyagias dolgok fognak meg, és így egy játékban is képesek a pixeljavakat hajkurászni, hogy utána legyen egy pixelverdájuk. Persze látom az okát, a javak egy "kézzel fogható" eredménye a szerverbe ölt idejüknek, kvázi munkájuknak, tehát véletlenül sem akarom inkriminálni azt, akinek ez a gondolkodásmódja. Szerintem azonban lehet(ne, mármint elvi szinten) valakinek luxusautója, miközben karaktert alakít, és szerepjátékozik. A kettőt lehet párhuzamosítani, és összeegyeztetni, nem zárják ki egymást alapvetően, ha neki ez okoz örömet, de közben szerepjátékozik, az teljesen okés. Biztos rengeteg OG játékosnál is ott pihennek a jobbnál jobb autók, mert megtehették idővel, és tetszik nekik, mégis tudnak szerepben gondolkozni.

Anyagilag azonban lehetetlen, hogy belátható emberi időn belül meg tudj vásárolni ilyen dolgokat, úgy, hogy kizárólag /me sorokat írsz, el kell hát menned grindolni, valamelyik rabszolgarendszer segítségével, ami elég nagy pénzeket dobál számodra mondhatni rövid időn belül, közben beleépítve pár mikrotranzakciót (vonat a bányába, PP-s bérlés stb.), amik természetesen nem kötelezőek, de segítik a virtuális vagyonod gyarapítását. Amúgy szerintem is az igaz, amit @utcaneger barátom írt, idővel ráeszmél az ember, hogy hát igen, elértem a fasza kocsikat, milliárdos vagyont, meg minden anyagi pixelcélomat, akkor hogyan tovább? Mit ér nekem ez a kocsi? Hát jelen állás szerint sehova, és semmit. Ha megteremtette magának az anyagi biztonságot és kívánt helyzetet, akkor elkezd szétnézni az ember, hogy milyen lehetőségei vannak akkor a továbbiakban, de hát az ilyen lehetőségek, azaz a játékosok közti interakciók drasztikusan csökkentek az utóbbi időben, pedig egy multiplayer alapja a játékosok közti interakció, és ez szerintem itt sincs másképp.

Konklúzióm tehát az, hogy az a szerver vezetőségén múlik, hogy milyen módon teremt lehetőséget a pénzkeresésre: magányos, esetleg társas, de sok érdemi interakciót magával nem vonó, és idővel monotonná váló kőütögetés útján, vagy esetleg játékosok közti szituációk, interakciók, tevékenységek útján. Ha az utóbbival lehetne megszedni magad a regisztrációdtól kezdve, akkor azt választanák az emberek.

Edit: Én nem érzem úgy, hogy mentegetni kellene a vezetőséget, miszerint ez egy cég és meg kell élnie valamiből - ami érthető és logikus. Viszont, ha már vállalkozásban gondolkodunk, annak vannak fogyasztói, ezt se felejtse el, aki ezt írja egy ötlethez. Az utóbbi időben a vállalkozás a fogyasztók (játékosok, jobb esetben fizető játékosok) által fórumon (lásd: fórum szó jelentése) megfogalmazott véleményekket én úgy érzem, hogy elhanyagolta, ugyanis válaszok elvétve érkeztek, megvalósítások pedig annál is ritkábban tapasztalhatók. Olyan kérésekre is nemet mondva (irritáló hud mozgás járműben, dashboard animáció kikapcsolhatósága), amik terén a játékosok részéről viszonylag konszenzusos, támogató vélemény érkezett, valamint - legalábbis személyem szerint - logikus ellenérv azok ellen nem volt és nincs.

ffd2848efef6c808ef9322a583d76c93.png

*tücsökciripelés*
 
Utoljára szerkesztve:

Splash.

Barangoló
2019. 01. 10.
88
547
LV karakter
Elliot Gannon
Konklúzióm tehát az, hogy az a szerver vezetőségén múlik, hogy milyen módon teremt lehetőséget a pénzkeresésre: magányos, esetleg társas, de sok érdemi interakciót magával nem vonó, és idővel monotonná váló kőütögetés útján, vagy esetleg játékosok közti szituációk, interakciók, tevékenységek útján. Ha az utóbbival lehetne megszedni magad a regisztrációdtól kezdve, akkor azt választanák az emberek.
Tommen nagyon jól átlátja a helyzetet és az én modanivalóm is ugyan ezen alapult.
Mi az akadálya annak, hogy egy script egyaránt támogassa pénzszerzést és az RP/interakciók/szituációk kialakítását? A válasz? Semmi.
Mi az akadálya annak, hogy olyan scriptek kerüljenek be amik egy közösség kovácsolásán dolgoznak ahelyett, hogy elkülönítsük a playereket egymástól ezzel megölve a multiplayer játék alap koncepcióját? Változik a világ, változnak az igények, de mindent lehet jól és rosszul csinálni. Ha az előbb felsoroltakra lenne törekedve akkor egy nagyon szép láncreakció alakulhatna ki ami a szerver mindegyik rétegét megmozgatná civil, illegál és legál oldalról is.
Röviden, egy élettel teli map lenne az ideális véleményem szerint mindenki számára.
UI.: erre nagyon jó ötletek születtek már az elmúlt 1 évben. ha már csak az 5%-a megvalósulna ezeknek, egy jobb hely lehetne las venturas.
 

drakeN

>.<
2019. 01. 10.
429
3 208
23
V4 karakter
nevio.scutari
LV karakter
bernard.hawell
A kérdés jogos, hogy mi akadálya az egésznek és valójában tényleg semmi, csak ezen már nem lehet változtatni. Ha el is ér ez a topic a célközönséghez (vezetőség) se fog semmi változni, ahogy évek óta. Ha meg netán mégis, amire semennyi esély sincs, de játszunk el a gondolattal, hogy mégis, akkor a "közösség" pislogna nagyokat, hogy nem csak kattintgatni kell a pénzért, hanem gondolkozni, diskurzust folytatni egy játékossal, nem pedig egy NPC-vel, ez meg már meghaladná a képességüket.

Csak ilyen scriptek sose születnének meg, pláne ha a frakciófejlesztéseket nézzük. Pár éve volt három vagy négy / év, ahol nagyjából csak skint és mappolást kapott a legál és illegál is, később már olyan indoklások jöttek, hogy "ezt majd V4-en", aminek egy része tényleg megvalósult, azt azért tegyük hozzá, most meg évente van egy frakciófejlesztés, hotfix lehetőségéről pedig már álmodni sem lehet.

Az meg már csak hab a tortán, hogy az egyik oldalnak még fizetnie is kell érte (és emiatt már érthető is, hogy miért van egyre kevesebb illegál frakció), de ez meg már tényleg az a szint, amire nem lehet mit mondani..
 

JamieLV

Vélemény vezér
Very Important Person
2019. 06. 03.
9 265
11 141
24
V4 karakter
James Fernsby
LV karakter
Jimmy Beckett
Nulladik körként először át kéne dolgozni a közösséget olyan intézkedésekkel, mint pl. az adott szabálysértésért az adott felületen kaphatsz szankciót, a nem szerver által ellenőrzött felületeken (pl. Discord privát üzenet/csoport, Discord szerver, Messenger üzenet/csoport, Facebook csoport) történő cselekményekért a szerver nem vállal felelősséget. Mit lehet ez alatt érteni? Ha pl. elküldöm a picsába @tommen.-t privát üzenetben, akkor sehol se kapjak érte szankciót* (nyilván, ha fórum pü-ben történt, akkor csak is fórumon járna a bünti). Ha ezt most megtenném, akkor fix érezném a következményét különböző formátumokban Ingame, TS3, Fórum, de talán még Discord szerver felületen is. Másrészt, a szabály sértésnek kéne egy elévülési idő (pl. 3 nap, max. 1 hét), kivéve: OOC ker, különböző bug kihasználás, csalás, Multiaccount.

Miért lenne ez jó? A SeeMTA közösség (lehet a magyar (MTA) RP közösségre is kiterjed) egyik rákfenéje, hogy a legtoxikusabb, legvamzerebb embereket foglalja magában. Nincs olyan játék, ahol kibasznak azért, mert elküldöd az anyjába xy játékost Discord PÜ-ben. Olyat se tudtok mondani, ahol fél, akár 1 évvel ezelőtt készített képpel / videóval / hangfelvétellel tudnának kicseszni a másikkal.

Miért lenne jó?
  • Egyrészt az Adminoknak, Főadminoknak, SzuperAdminoknak megkönnyítené a munkáját - Adminokét azért, mert -1 komplexebb fajta ügyek, FA/SA azért, mert nem okozna fejfájást, ha ínséges időben kibaszatja az Adminját egy agyoniskolázott csak azért, mert nem kapott fixet (mindezt egy 4 hónappal ezelőtt készített képpel).
  • Minden ötödik ember leállna azzal, hogy mindenről bizonyítékot csinál azzal a céllal, hogy ez még később jól jöhet.
  • Élhetőbb, játszhatóbb közösség.
Egy RP közösség fenntartásához először egy közösség kéne - nem mellesleg RP is, de jelen helyzetben ez sztem másodlagos. :D
*megfogalmazáson korrigálva lett
 
Utoljára szerkesztve:

lagatnas

Pötyögtető
2023. 09. 11.
462
627
Grove Street
V4 karakter
Gabriel Rodriguez
LV karakter
Connor Pearson
Míg egy év sem elég egy unban kérelem elbírálására egy olyan vezetőségi személytől aki napi szinten megnyitja a fórumot addig nagyon nincs miről beszélni. De a lényeg, hogy a fél órája megírt két soros voice szerveres ötleten már rajta legyen a szavazás. Bármi event/update ami eddig jött csak tovább rontotta a helyzetet, akik meg vevők lennének a roleplay-re azok vagy ki vannak tiltva és még évek elteltével is ugyanazt az elutasító választ kapják (jobb esetben ha kapnak) vagy már nincs rá motivációjuk sem, hogy fellépjenek a szerverre, ami teljesen érthető is. A roleplay mostmár úgy működik, hogy nem elég találj valakit hozzá, hanem még előtte el is kell magyarázd neki, mert ha nem a ''szevasz batya'' és a ''hany venomos'' párosítással nyilvánulsz meg akkor idegen nyelvnek érzékelik.
 

peaches

Zöldfülű
2023. 10. 21.
183
552
peachesandcream.hu
V4 karakter
Saleem Jamail
Változás ebben, legalábbis nagy mértékű nem lesz. Sajnos a szervert futtató céget nem a szerepjátékot folytató, generáló, élvező játékosok tartják fent. Ez azt eredményezi, hogy (nyilván) gazdasági okok miatt azt a játékosbázist fogják "támogatni", amely bőséges profitot termel az üzemeltető számára.

Minden kommentben van igazság, főleg abban, hogy előszőr alap dolgokat kellene megváltoztatni, amely átszűrné a közösséget. Sajnos ez azt jelentené, hogy az imént említett játékosok 90%-a fent ragadna a szitán...
 

vagabond

Zöldfülű
2023. 06. 26.
200
454
fóliafalva
V4 karakter
ezra_piper
LV karakter
roland_whitfield
Csak rá kell nézni az illegálra, decemberben volt hét frakció és az összes aktív volt, most van öt amiből három mondhatni inaktív, a másik kettőt pedig nem izgatja a lövöldözés/nem engedik nekik.
Ott lett elbaszva az egész, hogy olyan tagok kerültek magas pozicióra akiknek semmi keresnivalójuk nem lett volna ott, rosszmájúság vagy egyéb okok miatt.
Amég a patkánykodás, szemétkedés, vamzerolás és társai mennek addig nem lesz több player.
Nincs olyan játék, ahol kibasznak azért, mert elküldöd az anyjába xy játékost Discordon.
Nem kell anyázni, elég egy kérdést feltenni durvábban:)))
 
Utoljára szerkesztve:
2021. 12. 04.
102
1 302
V4 karakter
Tikus Jebakan
LV karakter
Lou Diddy
Úgy érzem, hogy mióta az új fórum bejött egy teljesen más irányt vett az LV közössége. Régen az LV fórum egy sokkal kevésbé regulázott fórum volt a V3 fórumjához képest így ez megengedte azt, hogy idióta odaszólásokat/beefeket nyomjunk oda másoknak. Szerintem az, hogy az emberek sokkal szabadabban mondhatták el a véleményüket a közösség tagjairól és a szerver újításairól sokkal jobban összekovácsolta a közösséget (az akkori chatbox is sokat dobott az egészen). Ez megváltozott miután egybe lett vonva az összes szerver fórumja, egységes szabályzattal. Jelenleg hiába játszom azért viszonylag sokat, fingom sincs kik a közösség tagjai mivel a közösség átköltözött a fórumról az idióta szankciók miatt a random titkos discord szerverekre.
Azt is hozzákell tenni, hogy amikor még a régi fórum futott, Jesse és Vorty is sokkal jobban beleállt a szerver kezelésébe mivel én úgy tudom akkoriban ők voltak a defacto főnökök LV-n. Érződött a törődés amit akkor adtak a szervernek. Ezek az idők a fórum leváltásával változni kezdtek, gondolom ekkor lett elkezdve az első próbálkozás a GTA 5 szerverrel aztán pedig elkezdték a V4 verziót csinálni. Jelenleg, a szerver teljes mértékben egy lelketlen céggé formálódott aminek csak a profitszerzés az egyetlen célja.
Jamienek teljes mértékben igaza van a közösséggel kapcsolatban. Jelenleg, nincs senki aki összefogja a tanulni akaró kezdőket egy illegális f3 kereteiben mint régen (akármennyire egy szar volt amit csinált) a Csiga. Csiga, körülbelül 50-70 embert legalább megtudott mozgatni 2017-18 körül egy időben ami manapság egy illegális frakciótól elképzelhetetlen. Ebből az 50+ playerből a mai napig látok 1-1 fickót ahogy próbál valami projektet csinálni, sikertelenül érdeklődés hiányában. Már nincs egy upstart játékos sem, aki megakarja váltani az RP világát mint mi régen hiszen nincs is közösség amit meglehetne váltani.
 
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.