2023 hatodik hónap óta vannak szerverrel kapcsolatos ötletek fórumon, 2024 kilencedik hónapjában vagyunk. Remélem ezen topic eljut a vezetőséghez.

Grego

Zöldfülű
2020. 03. 14.
213
123
V4 karakter
Greg Sanders
LV karakter
Nathan Barnett
V2 karakter
Greg Sanders
"Ha nem tetszik nem kell használni"
Ez aznap történt, mikor az FK fejlesztések élesítve lettek.
f7652032effe17553458403a2adf0489.png
a057336c6b0bb5a22ce1e185f9b2541e.png

70b7a7c1f2e0b2475055ca78da95af10.png
0c06aa5544f46ab231b44f9a4c6c436e.png
A kerék azóta is ugyanúgy dől, villogó pozihoz pedig fejlesztésbe beírtuk, hogy vissza, a műszerfal közepére kérnénk. Megkaptuk a járművek tetejére, módosítási lehetőség csak a következő fk fejlesztésnél lesz, így jelenleg várunk, mint ahogy korábban írták, hotfix nincs, vagy ha van is, minimális (motor sziréna).

A korábban fentebb leírtakkal egyébként teljesen én is egyetértek és ugyanazon a véleményen vagyok. Leginkább a változást a játékosbázisban, a V4-es váltásnál lehetett érzékelni. Mondhatni, a kettőből egy lett, a két szerver modja egy mappából fut (pár autót és néhány scriptet, mapot elnézve). Az alapárakat, a főszerver közelihez emelték fel, sőt volt olyan, ami még az ottanihoz képest is drágább lett. Ezáltal, beindult egy olyan inflálódó folyamat, ami a mai napig tart. Példaként, V3-ban, ha valaki nagyon drágán is adta, akkor is találtál 200-300 dolláros kategóriában PP-t. Mai nap már 500 az alaphang, az alatt nehéz találni. Rengeteg egyedi script, ami itt volt bent, ki lett véve, azóta sem kerültek vissza. Ilyen például, a régi állami fegyház mappolása és az ott bent lévő scriptek. Igaz, a bentlévők alig töredéke RP-zett bent, de aki mégis, azokkal lehetett egy jót. A rendvédelem számára is adott többfajta lehetőséget. Volt sima cellától kezdve magánzárka (ahol, ha emberünk tett érte, megjutalmaztuk, vagy csak szimplán az RP miatt került oda) bent. Anno SD-ben egy külön óra volt a fegyházban való előállítás menetére, annak bemutatására és a fegyházban lévő riasztó megfelelő használatára. Ezen kívül volt bent kantén, kosárpálya, stb stb. Mára már az sincs bent. Aki most börtönbüntetést kap, nézheti a kétszer hármas cellákat és reménykedhet, hogy beviszünk valakit mellé, ne egyedül afkolja le. A kosárlabda script is bent volt (rabok-börtönőrök kosármeccs is volt), V4 élesítésével, szintén kikerült, ugyanúgy, mint maga a fegyház. A helyén jelenleg az alap SA-s map van, amit senki nem tud kihasználni, még egy hely, ami csak nagy üresen áll a mapon. Ilyen a régi drag pálya esete is, a tuningolóval, az elhagyatott reptéren. Mára már csak a drag pálya mappolása maradt meg, minden más kikerült onnan.

Lehet, hogy nem kellenek scriptek, ahhoz hogy egy RP szitut kreáljunk, viszont azokkal, amik bent vannak jelenleg (bányászat, fényező példaként) még inkább azt segítik elő, hogy a playerek a saját kis világukban éljenek. Egyszer-kétszer kijönnek az intiből, de alig beszélnek, vagy érintkeznek más játékossal. Egyszerűen, nem szükséges ahhoz, hogy ő a célját teljesítse. Kikerült számos olyan civil munka is, amik egyébként azóta sem kerültek vissza és bent maradt egyetlen egy, az áruszállító. Ha valaki mondjuk civil és nem a "hobbymunkákkal" akarja a fent lévő idejét tölteni, hanem mondjuk ilyennel, sok idő után, monotonná válik. Bepakolsz, elmész a kijelölt helyre, kipakolsz, aztán elölről az egész. Gyártósori, buszsofőr, ezekkel is lehetett valamit kezdeni, most, mind a kettő helye az egyik fő ATM fúrópont.

Ha történne is változás, lefogadom, rengetegen örülnének neki, talán még a régi nagyobb nevek is visszanéznének miatta. De sajnos, a mai játékos közösségből nem mindenkit fogna meg, mert ő nekik ezek nem tetszene, hanem a monoton, clicker minigame-ek, mivel ad egy egyjátékos élményt és ő neki ez így jó, a saját világának tökéletes. Amíg, nem kerülnek be olyan dolgok, amik késztetnék az embert arra, hogy ne a saját, elzárt interiorjában, hanem kint, a mapon, a többi emberrel töltse, addig sajnos ezzel kell gazdálkodnunk és beérnünk. A régi és az új embereknek teljesen eltérő, hogy nekik mit jelent az "RP" fogalma és mit csinál vele, ezt kéne valahogy összekötni és áthidalni.

Még így utószóként: Néhány kép, az elmúlt négy évből, amik valószínűleg, már nem fognak megtörténni, mert, nincs rá igény egyszerűen. Katt a képekért.
Edit: elírás
 

tomeszLV

Írnok deák
2020. 06. 10.
578
1 221
Eger
LV karakter
Sebastian Nordammer
Jelenleg azzal van a gond, hogy ahhoz, hogy boldogulj LV-n nem kell fk-ba menned, szét farmozod az agyad, meg bányászol ezerrel és van pénzed...csak hát előbb utóbb ez unalmas lesz. Nos, itt jön az eget megváltó ötlet, hogy fk-ba kellene menni, nos, ez eddig oké, de hova? Két lehetőség van, vagy legál, vagy rendvédelem-illegál. Nos előbbihez még talán felveszik az embert, de utóbbi kettő közül nehezen, mivel itt előbb írták többen, hogy 10-es szintű az ember és a chatet nem tudja megnyitni. Valami ilyesmit írtak.

Nos a legál részen az a baj, hogy az előbbi "megúnás" rész következik, idővel-órával. Ilyenkor jön a másik rész...itt álltalában megakadnak az emberek és abbahagyják a see-t.

Sajnos ezért vagyunk jelenleg 200 alatti player számmal. És ezt nem fogja megoldani az ilyen-olyan Update. A szerver egy idő után frakció nélkül unalmas lesz.

Nos, én mint illegálban mozgó ember, azt tudom mondani, hogy az a probléma, hogy az interakció megszűnt a playerek és az illegál között. Régen lehetett ládát gyűjteni reeferrel és a játékos maga ki tudta ezeket nyitni, így ő rendelkezett erről, most a nyitás az illegálra hárul, ebből az következik, hogy a civileknek nem éri meg a ládát eladni, mert nem ők rendelkeznek vele, így illegálnak nem akad munkája, pontosabban akad a nyitás, de valójában nem az illegál rendelkezik efelett. Mivel régen a konkrét alkatrészt már muszáj volt a civilnek eladni. Nos ez az interakció megszűnt.

A problémán, az sem segít, hogy mikor én kezdtem annó' időszámításunk előtt, akkor nem volt ennyi munkalehetőség mint most, tehát előbb utóbb be kellett csatlakozni valamilyen frakcióban, ha akartál valamit. Jelenleg szerintem fölösleges ennyi munka, szerintem ami haszonos az az, hogy van áruszállító, ahol keres annyi pénzt az illető, hogy eljusson a Fort Carsoni horgászatba/vegyen detektort. Itt keres 1-2 millát és utána el kellene kezdeni a frakciózást...De nem fogja mivel még 3-4 munkalehetőség van ezeken kívül ami időigényes és mindent szolgál csak az RP-t nem. Mert nekem ne mondja senki, hogy a bányában dolgozás az RP-s. Semmenyire nem az.

Problémát csak az oldaná meg, ha egyfajt párbeszéd születne a vezetőség és bizonyos hozzáértő emberek között a kialakult helyzetről...gondolok itt arra, hogyan lehetne fellendíteni ezen ötletek álltal pár dolgot, mert az nem megoldás, hogy betesszük 6. munkát, meg ilyen-olyan eventet teszünk be.

Régen egyik sem volt, konkrétan annyi pénz sem volt a zsebünkben, hogy gyalog hazamenjünk, de 300-400-an voltak fent, vasárnap akár 500-an is.
 

benec

Pötyögtető
2019. 01. 10.
424
2 807
21
V4 karakter
Hazrat Barat
LV karakter
Quantavius Bass
V2 karakter
Berc Bence
az utóbbi pár évből kiindulva sajnos szerintem el kell fogadni, hogy nem lesz már változtatva ilyen gyökeresen semmi, változott a szerver és a rajta játszó közösség és annak igényei
én örülök, hogy még a jobb seemtán játszottam, igazából sok reményt nem fűzök ahhoz, hogy javulna a helyzet, de ne legyen igazam
 

Bernát

🎩🎸
2019. 01. 10.
1 074
4 975
20
LV karakter
Patrick Osbourne
egyetlen rekollekcióm arról hogy fórumon írt ötlet került be az az amikor leaderként elvittem az ötleteket a fejlesztőkhöz
ha ínséges időben kibaszatja az Adminját egy agyoniskolázott csak azért, mert nem kapott fixet (mindezt egy 4 hónappal ezelőtt készített képpel).
ha má elveszik az adminod az szóljon nagyot
Nem kell anyázni, elég egy kérdést feltenni durvábban:)))
ha te a seemtan nem vagy kedves akkor már ooc stílusod van emrt itt a legérzékenyebb emberek játszanak

végig nem olvastam ezt a baszott hosszú szöveget de a válaszok alapján ez a szokásos fél évente érkező világot megváltó ötletnek tűnik, amit el is lehet engedni mert nem a roleplayből jön a gempa a szerónak
"Remélem ezen topic eljut a vezetőséghez." nem fog nyugi
 

notbendzsi

Újonc
2023. 09. 16.
46
170
V4 karakter
-
LV karakter
Zerrin Mehmet
V2 karakter
-
Úgy gondolom, a játékosok közti interakció az akkor kezdet nagyon hanyatlásba esni, amikor is behozták, hogy a négysárkány kaszinónól a felesleges feszültségkeltésért szankció jár.
Azelőtt az emberek jelentős része megtalálható volt a négysárkánynál, mert el voltak, élvezték a játékot.
Néha-néha volt egy kis verekedés, vagy akár lövöldözés is. Ezt az emberek szerették, hisz ki nem akarna ilyen dolgokat csinálni egy virtuális játékban.
Ment a "gengelés", "bandázás" és az ehhez hasonló dolgok.
Sok olyan játékost ismerek (köztük én is) aki sokszor minuszban, vagy csak pár száz dollárral, de mégsem a nagykerfutár, vagy a farmi melót csinálta, hanem szórakozott négysárkány előtt. Ennek is meg volt a "szépsége".
 

notbendzsi

Újonc
2023. 09. 16.
46
170
V4 karakter
-
LV karakter
Zerrin Mehmet
V2 karakter
-
Azért ne idealizáljuk pusztán nosztalgiából a négysárkányos tömegnonozást se. Attól még, hogy akkor legalább "történt valami" nagyon távol áll a roleplaytől.
Én nem is a roleplayre értettem, hanem a játékosok közti interakcióra.
Merem állítani, sokan már csak azért sem állnak meg leírni pár sort, hiszen szinte mindig van valami amibe bele lehetne kötni, és mint tudjuk, a játékosok szeretnek egymással kicseszni, avagy másikat rossz helyzetbe hozni. (persze kivételek mindig vannak)
 
  • Tetszik
Reactions: LucasLV

badzsics

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
683
2 908
19
Budapest
LV karakter
rowan morrow
valami félrement a v4 verzióval, a szerver elvesztette a játékként való értelmezését és a realitás annyira mérvadó lett, hogy a szerveren töltött idő nem nyújt kikapcsolódást
hazajövök egyetemről, beülök a gép elé hulla fáradtan, hogy játsszak és jól érezzem magam, de egyedül a frakció társaimmal tudok bármiféle szerepjátékot folytatni, ami egy idő után, hogy egy belső kör roleplayezik egymással nem túl sokszínű és szórakoztató
interaktáljak másokkal, oké, kivel?
- a civil tömeg nagy része vagy bányákban, vagy farmokban tölti a szerveren eltöltött idejét
- rendvédelmi frakcióknál egyre többször tapasztalom a monotonitást és a rideg karakterek tömkelegét, akikkel alig lehet bármiféle szerepjátékot kialakítani (tisztelet a kivételnek), mondjuk nekik sem fényes a helyzetük ahogyan a topic legelején az olvasható
- illegális frakciók? akad vagy három, aki viszonylag aktív, de elenyésző játékos számban és meghatározott időben elérhetőek, aminek az oka az is, hogy konkrétan nem újulhatnak meg, mert a vezetőség korlátozta az új development lehetőségek számát, sőt, még fizetned is kell érte irl, ahogyan a scriptért is (régebben még pályázatokat is írhattunk, ami számos játékost vett rá arra, hogy aktív legyen a szerveren)
- a legális frakciók nagy része pedig egy szolgáltatást nyújt, ami során persze tudsz velük szerepjátékozni, de ahhoz kell egy bizonyos szituáció és pénzbe is kerül

a régebbi generáció egy jelentős része itt hagyta a szervert a v4 első etapjában, az új generációba pedig bele lett nevelve, hogy a pénzzel mutatod ki a szerveren való egzisztenciádat, egyáltalán nem a szerepjátékkal és a karaktereddel
2017 óta játszom, 12 évesen kezdtem a see-t, nyilván nem nagy tudással és hozzáértéssel, de egy idő után tök jól ráéreztem a szerepjáték flowjára, egyre több emberrel tudtam közös projekteket véghez vinni és folyamatosan csinálni, ez már a mostani, újabb játékos bázisra szerintem aligha mondható el, nincs aki és ami motiválja őket a roleplayre
leginkább egy autós tycoon nőtt ki a szerverből, mintsem az, amit mi régen éltünk meg
a nosztalgia érzet általában az emberben egy naiv és nagyrészt pozitív, torzított képet alakít ki, ami az emlékek értékére épít, ez alapján lehet mondani, hogy mi nőttünk fel és mindig a múltban keressük a tökéletességet, ezáltal nem tudjuk értékelni a jelen történéseit, de ez sokkal több ennél. az eredeti játékos bázis vevő lenne a seemta világára, de az sajnos már nem vevő rájuk
 
Utoljára szerkesztve:

ryansoprano

Újonc
Támogató
2019. 12. 19.
47
62
24
V4 karakter
Ryan_P_Soprano
Valami félrement az utóbbi években. 2013-ban, az eredeti LCN-nel olyan RPket toltunk, amiket szerintem a mostani playerek nagy része (értsd. mondjuk 2020 utáni) nem is látott, videókban sem. Vonultunk 15-20 darab fehér autóval, tekintélyünk volt, féltek tőlünk az emberek. IC, és OOC is. Ha valaki látta, hogy szembe egy "Soprano" jön, fehér autóval, lehúzódtak. A Consigliere filmeket meghazudtoló módon tudta kavarni a szart, tudott helyezkedni. Annyira sajnálom, hogy mind ez, mind az ezt követő rendvédelmi kitérő már csak emlék, ami egyre halványabban él az ember agyában. Tegnap este V4-en 820an voltak fent. A BMS és Binco közt rohangáltam, talán ha 10 autóval találkoztam össz-vissz. Nevetséges, hogy mennyire el vannak tűnve az emberek. Bika gépem van, de seering melletti parton annyian horgásznak, hogy egyszerűen 20 FPS alá esek... Mondjuk ebben az egészben segített az is, amikor bezárt a Fine, hiszen az volt az a szerver, ahol az autókereskedés -írd és mondd- scriptelve volt!! Így aki onnan vándorolt át, nem feltétlenül emelte a színvonalat érkezésével. Kb 1.5 hónapja visszatértem, hiányzott ez az egész nosztalgikus hangulat, de ez már nagyon nem az. És lehet azt mondani, hogy akkor nem kell itt játszani, stb, de megoldani semmit nem oldunk meg ilyesmi megjegyzésekkel. Annyira bennelennék egy ilyen "Revive Team" dologba, ahol mondjuk 50-100 ember részletes feladatmeghatározásokkal visszahozná az RP-t a szerverre, mind legál, mind illegál terén.
 

bakk

flawless diamonds
2019. 06. 23.
330
2 135
LV karakter
raul botero
elég régóta van ez a probléma, de ahogy látom az utobbi 2-3 évben megjobban kinőtte magát, viszont azt is lényeges hozzátenni hogy 19-20ban már javában folyt a kicserélődés a játékosoknál a grindolásra, az aki meg élvezte is az RP-t meg próbálkozott beleunt sok dologba ezzel kapcsolatosan. ez egy soha megnem oldható probléma lesz szerintem, nagyon sok szemszög van ezzel kapcsolatban is kinek mit jelent maga a szórakozás a szerveren, az hogy mennyi vagyonra tesz szert, vagy épp hány ATMet tudunk megfurni amin nem lehet változtatni nagyon. vagy szimplán ott van az hogy kiégett már a sok próbálkozástol és nem élvezi már semennyire. remélem akad legalabb egy minimális próbálkozás is e téren
 

ifjuben

Aktív fórumozó
2019. 06. 22.
249
268
V4 karakter
Erik Dean 🇩🇪
LV karakter
Pavel Bosko 🇸🇰
Ez a vonat már rég elment...
A szerver lassan olyan, mint a Forza Horizon, Counter Strike és valamilyen Idle / Tycoon játék keveréke. Az előbbiek körülbelül egy órára tudnak lekötni és pont ezt érzem a SeeMTA szerverein is. Sokan csak 'grind'-olni járnak fel a szerverre, ezzel is növelve a virtuális vagyonukat (amivel nekem az ég egy adta világon semmilyen problémám nincsen. Ha ők ebben lelik örömüket, akkor hajrá, nekem ettől nem lesz se jobb, se rosszabb!).
Alapvetően nem kell túl sokat tenni egy tetemesebb vagyon felhalmozásához. Nem vagy rákényszerítve, hogy kapcsolatokat építs vagy beszélgetéseket kezdeményezz, elég ha "ütöd a falat", majd elmész az 'NPC' Déneshez és eladod a rudakat / drágaköveket. Ezután elmész az 'NPC'-hez, veszel egy zsemlét és két vizet, aztán folytatod az utadat vissza a bányába vagy a következő 'NPC'-hez. Ezt természetesen 200-250 km/h sebességgel, mindenen keresztül, mintha nem lenne holnap. Ezzel is csupán arra szeretnék utalni, hogy a szerver már rég elkanyarodott attól, hogy megpróbáljon a realitások közelében maradni. (Én személy szerint legalábbis nem tartom túl valósághűnek, hogy valaki egy "anime-csajokkal" teleragasztgatott, dízel GTI Golfal, többszáz méteres füstfelhőt húzva, füttyögő 'wastegate' szeleppel, mindenen átugratva veret a Déneshez, hogy három másodpercel előbb eladhassa a kikopácsolt érceit! Valaki segítsen megérteni, hogy GTI Golfból, miért lehet dízel motorral, egy RS Octaviat pedig miért kizárólag dízel motorrral lehet venni?)
És ez csak egy vékony szelete az egész SeeMTA tortának, amit lehetne még sokáig csócsálgatni, de teljesen feleslegesnek tartom. A jelenlegi helyzetből kell megpróbálni kihozni a maximumot, nem szabad várni, hogy a sült galamb a szánkba repüljön! Ettől függetlenül egyetértek, hogy demotiváló irányban változik a szerver.
 
  • Tetszik
Reactions: Jobblue