Templon

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.
2019. 01. 10.
62
215
V4 karakter
Mauro Bartognoli
LV karakter
Moe Andrews
Ha nincsen se kontraszt / blur stb., graf.-ban az Élsimítás + ilyen-olyan csecsebecsék ki vannak nyomva akkor nekem sincs.:D

@justcodyh
Nem a templommal van baj, hanem azzal hogy modellezett. A VH is alap SA lesz, a pláza is. Akkor most miért pont a teljesen kihasználatlan modellezett templom maradjon bent?
Annak meg szerintem nagy visszhangja lenne ha szabályozva lenne hogy ki háza előtt hány autó állhat kint.

Ha valaki amiatt "visszhangoskodik" mert nem állhat a 8 protectes kocsija (amit nem is használ) a ház előtt, akkor az szerintem úgy sem való a szerverre.

Nekem viszont meggyőződésem, hogy ezek a kint hagyott kocsik sokkal többet ártanak FPS szempontból, mint a templom. Itt most nem a templom kiszedése ellen érvelek, mert tényleg elég kihasználatlan, csak ez megint egy látszatmegoldás lenne, holott nem az a valódi probléma.

CallsignMaxee

Újonc
2020. 02. 26.
16
24
V4 karakter
Nathan Nguyen
V2 karakter
Nathan Nguyen
Ha nincsen se kontraszt / blur stb., graf.-ban az Élsimítás + ilyen-olyan csecsebecsék ki vannak nyomva akkor nekem sincs.:D
Minden "csecsebecse" be van kapcsolva és az esetek többségében a háttérben is futnak még dolgok.

• Tetszik
Reactions: ReWeR

ReWeR

𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓪 𝓹𝓸𝓼𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓲𝓽𝔂
Támogató
2020. 10. 23.
223
666
Tamási
V4 karakter
Toma_Boskovksi
LV karakter
Harry_Robertson
Nagyon az tűnik a kérdésnek, hogy akarunk-e az erős gépet birtoklók hátrányára olyan játékélményépítő dolgokat elvenni, amelyek a gyenge gépet használóknak előny lenne. Ennek szerintem a templomhoz nem sok köze van, mert 1 fps-t senki se fog észrevenni. Valszeg 2-t se, de ha annyit javítana a templom kivétele, az komplett leányálom lenne...
Ha meg tényleg kihasználatlan, akkor nem fog hiányozni. De nyugodtan írhat, akinek a szívébe markolna. ha az SF-i intis templomba kéne járnia RP-zni.
Alapvetően nem akarok állást foglalni, ennek oka nagyon egyszerű. Ha bent marad a templom, akkor örül neki az a pár ember, aki valaha használta, fps-em nem lesz. Ha kikerül, nem örül az a pár ember, fps-em ugyanúgy rossz lesz, talán 1-el több.

A protectes kocsik legalább részleges megszűntetése tényleg jó megoldás lehetne, de ugye hogyan? Valamivel kárpótolni kéne azokat, akik pl a parkjegy kivétele miatt károsulnának. Egyébként ez egy lehetséges út, de nem akarok bele menni, a topic nem erről szól.

Az utálkozók meg próbálják meg ne itt kiélni magukat, mert attól, hogy valaki őszintén kimondja azt a TÉNYt, hogy rendes fps-hez rendes gép kell, attól semmi nem változik meg. Meg attól se, hogy ha el lesz küldve hidegebb vidékre.

• Tetszik
Reactions: Kökény

aMatt

Zöldfülű
Támogató
2019. 09. 02.
160
314
21
V4 karakter
kiante epps
Nagyon az tűnik a kérdésnek, hogy akarunk-e az erős gépet birtoklók hátrányára olyan játékélményépítő dolgokat elvenni, amelyek a gyenge gépet használóknak előny lenne. Ennek szerintem a templomhoz nem sok köze van, mert 1 fps-t senki se fog észrevenni. Valszeg 2-t se, de ha annyit javítana a templom kivétele, az komplett leányálom lenne...
Ha meg tényleg kihasználatlan, akkor nem fog hiányozni. De nyugodtan írhat, akinek a szívébe markolna. ha az SF-i intis templomba kéne járnia RP-zni.
Alapvetően nem akarok állást foglalni, ennek oka nagyon egyszerű. Ha bent marad a templom, akkor örül neki az a pár ember, aki valaha használta, fps-em nem lesz. Ha kikerül, nem örül az a pár ember, fps-em ugyanúgy rossz lesz, talán 1-el több.

A protectes kocsik legalább részleges megszűntetése tényleg jó megoldás lehetne, de ugye hogyan? Valamivel kárpótolni kéne azokat, akik pl a parkjegy kivétele miatt károsulnának. Egyébként ez egy lehetséges út, de nem akarok bele menni, a topic nem erről szól.

Az utálkozók meg próbálják meg ne itt kiélni magukat, mert attól, hogy valaki őszintén kimondja azt a TÉNYt, hogy rendes fps-hez rendes gép kell, attól semmi nem változik meg. Meg attól se, hogy ha el lesz küldve hidegebb vidékre.
Szerintem itt már nem az 1-2 FPS vadászására megy a téma, hanem arra, hogy egy sokkal STABILABB "játékélményt" élvezhessünk. Nyilván nem jó látni annak az embernek sem a néhai 35-45 FPS-t, aki egy vagyont költött a gépére, az már egy másik dolog miatt van (a protectes autók kissé furák, mivel az autókat a játék egy bizonyos távolságon kívül kitölti úgymond, ezért van, hogy pár járműnek a kerekeit látjuk csak).

Itt a puszta lag spikeokból eredeznek a problémák (szerintem), amik a több mint 17 éves játéknak köszönhető, mivel nem tud bírni az erőforrással amivel a felhasználó rendelkezik. Sajnos pár dolog a szerveren már az ilyen idős játéknak a konkrét határait feszegeti, amivel nyilván nincs probléma, mert le a kalappal, hogy egy ilyen komoly dolgot le tudtak tenni az asztalra a modellezők / fejlesztők. De sajnos ez a játékélmény rovására megy, ami egy gyenge géppel rendelkezőnek még rosszabb élmény. A minőségi RP-hez nyilván nem kell a 60FPS, anélkül is lehet élvezni a szituációkat. De amikor vezetünk valahova, és egy kanyarban egy komolyabb lagspike miatt telibe vágunk 3 autót meg 2 villanyoszlopot, az már kissé kellemetlen szituáció.

Ennek az egésznek a margójára annyit, hogy reménykedem és bízok is benne, hogy a fejlesztők hozni fognak nekünk valami komolyat a V4-el kapcsolatosan, hogy minél stabilabb és élvezhetőbb játékkal játszhassunk.

Csikós

Újonc
2019. 01. 12.
52
151
22
Heves megye
V4 karakter
@boros_andras
Ha valaki amiatt "visszhangoskodik" mert nem állhat a 8 protectes kocsija (amit nem is használ) a ház előtt, akkor az szerintem úgy sem való a szerverre.

Nekem viszont meggyőződésem, hogy ezek a kint hagyott kocsik sokkal többet ártanak FPS szempontból, mint a templom. Itt most nem a templom kiszedése ellen érvelek, mert tényleg elég kihasználatlan, csak ez megint egy látszatmegoldás lenne, holott nem az a valódi probléma.
Lehet valahol ugyanazt gondoljuk csak másképp fejezzük ki magunkat, viszont azt tudnod kell, hogy akármit is gondolsz: való-e a szerverre vagy nem, de ők is játszani fognak rajta.
És lesz olyan akinek ez nem fog tetszeni. De ha teljesen baromságot is mondok, hogy lehetne azt felügyelni, hogy mindenki háza előtt csak 1-2-3-4-0 autó legyen?
Park. felügyelet és akkor 15 rugó ha kint marad egy autó, vagy az adminok foglalkozzanak ezzel is?

Minden "csecsebecse" be van kapcsolva és az esetek többségében a háttérben is futnak még dolgok.
i7-9750H-m van, 16G rammal és van hogy droppolok, az átlag FPS-em pedig nem éppen 60. Nem tudom mi a titok, de tényleg kíváncsi vagyok rá.

@ReWeR Ha minden igaz fentebb valaki megemlítette, hogy nem feltétlen a plusz +1-2 fps miatt kell mennie a templomnak. Inkább az fps drop-ok, crash-ek miatt. Meg talán kicsit az átlag fps végett is. Mert ha csak a templom kerülne ki, akkor jogos lenne a sok hőbörgés, hogy van aki kivetetné. De nem csak a modellezett templom fog eltűnni, hanem a modellezett vh és a modellezett pláza is. És tudod lehet hogy a templom miatt nem lesz plusz fps-ed, de a templom+vh+pláza miatt már lehet, hogy igen. De ami talán jelentősebb: valamennyire biztosan stabilabb játékmenetet hozna.

Aki meg visszasírná a templomot, mert annyira sok RP lehetőség fűzte hozzá, annak pedig bátran lehetne ajánlani az SF-i templomot, mert aki RP-zni akar, az tud rp-zni bárhol (IS).

Ezt a protect-es dolgot részemről meg egyébként annyival zárom hogy ez a topic most a templomról szól, én leszállok a hype vonatról, ha lesz külön téma majd ott folytatom.

ReWeR

𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓪 𝓹𝓸𝓼𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓲𝓽𝔂
Támogató
2020. 10. 23.
223
666
Tamási
V4 karakter
Toma_Boskovksi
LV karakter
Harry_Robertson
@ReWeR Ha minden igaz fentebb valaki megemlítette, hogy nem feltétlen a plusz +1-2 fps miatt kell mennie a templomnak. Inkább az fps drop-ok, crash-ek miatt. Meg talán kicsit az átlag fps végett is. Mert ha csak a templom kerülne ki, akkor jogos lenne a sok hőbörgés, hogy van aki kivetetné. De nem csak a modellezett templom fog eltűnni, hanem a modellezett vh és a modellezett pláza is. És tudod lehet hogy a templom miatt nem lesz plusz fps-ed, de a templom+vh+pláza miatt már lehet, hogy igen. De ami talán jelentősebb: valamennyire biztosan stabilabb játékmenetet hozna.
Tök jogos amit mondasz, bár valszeg nem én sírnám vissza a templomot :p Nekem egyébként így is úgy is oly mindegy, hogy megy-e vagy marad, ha a vh meg a pláza mindenképp megy, akkor annyival lesz jobb, ha megy a templom is, akkor meg ugyanazzal a kicsivel, amivel akkor is jobb lehetne, ha a vhmeg a pláza maradna.
Ezt a protect-es dolgot részemről meg egyébként annyival zárom hogy ez a topic most a templomról szól, én leszállok a hype vonatról, ha lesz külön téma majd ott folytatom.
Ugyanezt írtam én is, egyébként is ömlenek a HSZ-ek.

• Tetszik
Reactions: Csikós

CallsignMaxee

Újonc
2020. 02. 26.
16
24
V4 karakter
Nathan Nguyen
V2 karakter
Nathan Nguyen
i7-9750H-m van, 16G rammal és van hogy droppolok, az átlag FPS-em pedig nem éppen 60. Nem tudom mi a titok, de tényleg kíváncsi vagyok rá.
Hali!
MSI alaplap, Intel I5 9600K, 32 giga RAM és egy RTX 2060 VGA. 3 éves config és mai napig mindent is tökéletesen futtat mindent is.
Seen általában stabil 60, kivéve persze ha 1000 autó van mondjuk körülöttem, ott leesik 40-45 környékére, de kinek nem.
Ilyen random fps droppjaim nincsenek, még mondjuk üldözés közben sem.

• Tetszik
Reactions: ReWeR

Csikós

Újonc
2019. 01. 12.
52
151
22
Heves megye
V4 karakter
@boros_andras
Nekem kb. egy szintű konfigom van a tiéddel, és még sincs meg a stabil 60. :cautious:

A gond az, hogy ha mindent boltból veszel meg, akkor mai áron nézve csak a proci+ram+vga ~340e HUF legalább.
Hogy legyen egy 2004-es játékban 60 fpsed. Azért na..

• Tetszik
Reactions: Benz és ReWeR

Űrdongó

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 12.
187
38
30
Szlovákia - Párkány
V4 karakter
Adam Overwalk
Szerintem ne vegyék ki mivel minden városba van templom..ha annyira húzza az fpst akkor átkell helyezni sfbe vagy valamelyik kis faluba...valamint inkább kellene egy jó pap aki vasárnaponként misét tart én járnák misére.

• Tetszik
Reactions: Kristof0723

makszi

Lelkes fórumhasználó
2020. 06. 22.
388
814
Erdély
V4 karakter
Bruno Crane
LV karakter
Connor Graves
szerintem annak idejében nem azért modelleztek épületeket, hogy kivegyék. Ezek a modellek éppen annyit nem húznak le az FPS-ből, legalább is nekem. Pedig nincs egy erőgépem. Ahogy a teaserbe láthatjuk V4-re is lesznek modellezések, nem is kevés.

• Tetszik

rhymes

Pötyögtető
2019. 10. 17.
521
5 661
Miskolc
V4 karakter
kwamie.burch
LV karakter
adelina.greek
Tény és való hogy anno nem azért rakták be, hogy ki legyen véve. Ezen felül nem is az ellen kampányolnak hogy ne legyen bent, szimplán a modellezett exterioros templom egyáltalán nem illik bele magába a GTA designjébe, világába.

Viszont egy kezemen meg tudom használni, hogy mióta bent van hány quality RP szituációt foyltattak ott le, a random esküvőkön kívül amin nem kevés esetben több admin is jelen volt, tehát az elég durván volt felügyelve. Még egy random player, akinek vicceskedni van kedve és kikiáltja magát papnak, szimplán elfunolja az életét is ott.

Én alapvetően nem vagyok ezeknek a nagy, vagy kis modellezésnek a híve. Bár leginkább ez amiatt lehet, mert nem MTA-n kezdtem el játszani ahol elkezdték anno hogy egyedibbé, sajátossá tegyék a mappokat különféle modellezésekkel.

Az exterior mint opció egyenesen rossz, főleg egy ennyire instabil játéknál ami sajnos nem tudja kihasználni a gépek teljesítményét 100%ban.

Egyedinek egyedi, viszont quality rp szitukat nem tesz hozzá a szerver életéhez, illetve magába a játékban sem illik bele designileg. Leginkább ezt látni nagyon, de nagyon sok ember kifejtésében. Bőven elég lenne valami interior, ami templom stílusúra van bemappolva.

Verzó kettő pedig a szerveren fellelhető 10x10et valaki berendezi templomnak, ezáltal pedig a szerveren fellelhető scriptekkel gazdálkodtak.

Űrdongó

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 12.
187
38
30
Szlovákia - Párkány
V4 karakter
Adam Overwalk
Ha itt tartunk akkor alapból nem illik bele se az omsz se a rendőrség semmi ilyen…én láttam már ott szép esküvőket és régen éjféli misék is voltak ami igen is rps volt..valahol a forumon meg képek is vannak..ha csak nem veszett oda régi fórumon…továbbá nincs gamer gépen és a templomnál semmi gondom nem akad..de igen mindenkinek lehet véleménye de szerintem ez maradhatna..meglássuk v4 be o hogy a tulaj/fejlesztők mit gondolnak erről lesz e templom vagy nem..

rhymes

Pötyögtető
2019. 10. 17.
521
5 661
Miskolc
V4 karakter
kwamie.burch
LV karakter
adelina.greek
A hangsúly a "voltak" részen van. Manapság már senki se használja, max funolásra. Random papok hírdetik hogy gyóntatnak és társai.

Engem se zavar kifejezetten, tehát nem érint hogy kiveszik-e vagy sem, szimpla véleményt írtam le.

makszi

Lelkes fórumhasználó
2020. 06. 22.
388
814
Erdély
V4 karakter
Bruno Crane
LV karakter
Connor Graves
a templom én felőlem mehet, de szerintem a többi modellezés kell. Feldobja akkor is a dolgokat.
Én is csak a véleményem irtamY

Csikós

Újonc
2019. 01. 12.
52
151
22
Heves megye
V4 karakter
@boros_andras
Ne keverjük a szezont a fazonnal..
OMSZ, PD frakció. Fixen kell nekik egy hq, főleg hogy fix tagjaik vannak.. autók, garázsok, interiorok stb.
Ezek a hq-k tudomásom szerint alap sa-s objectekből vannak mappolva, korlátozott object számmal.
A templom egy modellezett épület, nem feltétlen alap sa-s elemekkel. Ráadásul kihasználatlan.

Savanyú

Újonc
2019. 01. 10.
52
151
V4 karakter
Sawelij Mikhailov
LV karakter
Sawelij Mikhailov
V2 karakter
Nicolas Wayne
Ezesetben mikor veszed meg nekem a Ryzen 5 5600Xem? Csak azért kell, hogy tudjak nem 25 fpsel játszani. A többiek is hamarosan leadják a rendelést, neked csak megkell venni, semmi különös. Ardék meg minden mást elmondtak, szerintem nem kell tovább ragozni.
Vegyél 5600G-t semmi hiba nincs vele. :) Nekem is gagyi laptopon volt, meg se nyitottam topicot, hogy az én kedvemért vegyenek már ki mindet, hogy ne akadjon a játék.

Utoljára szerkesztve:

Kökény

Aktív fórumozó
Támogató
2020. 12. 29.
255
598
23
Budapest
V4 karakter
🇺🇸Fallon Underwood🇺🇸
LV karakter
🇲🇽Kreso Kamarena🇲🇽
V2 karakter
Ferran Gaviria
Mondani könnyű, hogy vegyél egy új gépet, aztán cső... arra nem gondoltál, hogy valaki nem teheti meg? Gondolkozni kéne.

Egyébként meg nem rossz ötlet, igaz, nem az összes modellezett épület kivételére gondolok, de egy városházát például lazán el tudok képzelni egy interiorban, ahogyan LV-n is meg van oldva.

EDIT: Egyébként meg nem az általános FPS-el vannak a problémák, hanem a random FPS droppokkal, és az instabilitással, gondolok itt a crashre, véleményem szerint ezek a modellezett épületek is hozzátesznek valamit az egészhez.
Nem teheti meg??? Bocs de mivan? 40 ezer forintos a gépem. Vettem bele egy 1030-ast és 40 FPS-en megy a játék. Lehet hogy ti csak 60 fpsel vagytok képesek játszhatónak nevezni egy játékot de így is kényelmesen elfut. 15-20 fps, na az tényleg játszhatatlan de nekem akkor volt annyi fpsem amikor egy 12 éves laptopon játszottam. Igaz a városháza lehetne interiorban de nem hinném hogy pár fpsnél többet tudna dobni. A templom kivétele pedig szerintem teljes mértékben felesleges, az hogy valaki nem tud normálisan esküvőn viselkedni az a közösségtől függ nem egy épülettől. A másik, hogy ugye előttem is írták, a parkjegyes autók okozzák a legnagyobb gondot. Van kb 100-150 olyan autó amit a tulajdonosai nem használnak mert már nem játszanak a játékkal 3-4 éve és az új/ még régi játékosok isszák meg a levét.

Utoljára szerkesztve:

aMatt

Zöldfülű
Támogató
2019. 09. 02.
160
314
21
V4 karakter
kiante epps
Nem teheti meg??? Bocs de mivan? 40 ezer forintos a gépem. Vettem bele egy 1030-ast és 40 FPS-en megy a játék. Lehet hogy ti csak 60 fpsel vagytok képesek játszhatónak nevezni egy játékot de így is kényelmesen elfut. 15-20 fps, na az tényleg játszhatatlan de nekem akkor volt annyi fpsem amikor egy 12 éves laptopon játszottam. Igaz a városháza lehetne interiorban de nem hinném hogy pár fpsnél többet tudna dobni. A templom kivétele pedig szerintem teljes mértékben felesleges, az hogy valaki nem tud normálisan esküvőn viselkedni az a közösségtől függ nem egy épülettől. A másik, hogy ugye előttem is írták, a parkjegyes autók okozzák a legnagyobb gondot. Van kb 100-150 olyan autó amit a tulajdonosai nem használnak mert már nem játszanak a játékkal 3-4 éve és az új/ még régi játékosok isszák meg a levét.
Látom nem jött át a lényeg.. @Kökény :)
EDIT: Egyébként meg nem az általános FPS-el vannak a problémák, hanem a random FPS droppokkal, és az instabilitással, gondolok itt a crashre, véleményem szerint ezek a modellezett épületek is hozzátesznek valamit az egészhez.
Ha már hozzászólsz valamihez, és belekötsz valamibe, olvasd már át. XD

Gondolj már bele, hogy van egy 18 év alatti játékos (tudom, tudom vannak diákmunkák, de még akkor az az alatti korosztályra is gondoljunk), aki nem rendelkezik aktív keresettel, annak szerinted nem sok a 40.000 forint? Főleg a mai árakkal?

E: Teszem hozzá, hogy én sem 60FPS-el játszom, egy 6. generációs i5-ös processzorom van, ami szintén 40FPS körüli átlaggal megy, és igen, kellemetlen, hidd el, mert hiába van egy 144Hz-es monitorom, a FreeSync nem tudja odáig levinni a refresh rate-t, így ha vannak még lejjebb is FPS droppok, akkor eléggé idegesítő, de ez mind szubjektív.. :)

Kökény

Aktív fórumozó
Támogató
2020. 12. 29.
255
598
23
Budapest
V4 karakter
🇺🇸Fallon Underwood🇺🇸
LV karakter
🇲🇽Kreso Kamarena🇲🇽
V2 karakter
Ferran Gaviria
Látom nem jött át a lényeg.. @Kökény :)

Ha már hozzászólsz valamihez, és belekötsz valamibe, olvasd már át. XD

Gondolj már bele, hogy van egy 18 év alatti játékos (tudom, tudom vannak diákmunkák, de még akkor az az alatti korosztályra is gondoljunk), aki nem rendelkezik aktív keresettel, annak szerinted nem sok a 40.000 forint? Főleg a mai árakkal?

E: Teszem hozzá, hogy én sem 60FPS-el játszom, egy 6. generációs i5-ös processzorom van, ami szintén 40FPS körüli átlaggal megy, és igen, kellemetlen, hidd el, mert hiába van egy 144Hz-es monitorom, a FreeSync nem tudja odáig levinni a refresh rate-t, így ha vannak még lejjebb is FPS droppok, akkor eléggé idegesítő, de ez mind szubjektív.. :)
Most neked az a problémád hogy nem 5 ezer forint egy számítógép? Egyébként meg 15 év felett meg elmész diákmelózni ha nem adnak pénzt a szüleid. Én is saját pénzből vettem az elsőt anno 2-3 éve és megérte megvenni. Annyi a lényeg, hogy nem kell panaszkodni meg nevetős emojikat rakosgatni minden hozzászólásra ami neked nem tetszik. Főleg, hogy nyakunkon az infláció, manapság egy átlagos gép kerül 300-500 ezerbe és hidd el senki sem akar kötöszködni de nem fogsz venni jó gépet 50-60 ezer alatt...

• Tetszik
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.