Szerver létszámának növelése

Kreckyy

Újonc
2019. 11. 26.
33
18
23
Gyöngyös
V4 karakter
Cameron Samuels
Felejtsük is el légyszi ezt az "azért nincs bővítés, mert így az emberek költenek a priora" témát, mert nem releváns.
Már a 820 player is bőven az átlag felett van, mint amennyit egy MTA szerver átlagosan elbír, főleg ennyi mapolással, és FPS-el. Mert igen, lehet, hogy a forgalmasabb helyeken bezuhan, de azért a legtöbb helyen elég stabil, és jó FPS szám van, világszinten a konkurenciához viszonyítva ahol 45re meg 60ra van lockolva az fps, sokkal kisebb player számmal.
Felengedni +2-300 playert megint az FPS és a teljesítmény rovására menne.
Mi a See Ringen éppen őrülünk, hálásak vagyunk, és térdre borulunk, hogy végre nem késik a szerelő plugin 4-5 másodperceket. Tartsuk meg inkább a stabilitást. durván 2 óra alatt ki lehet bányászni 1.5-1.6 milliót, és máris van két napra prioritásod, sőt elkölthető PP-d is. Nem kell IRL pénzt költened rá. Játszanod kell.
Nem is igazán értem ezt az utolsó pár gondolatot, amit hozzáfűztél ehhez az egészhez.
Remek, szuper dolog, hogy végre nem laggol a script. Nem vagyok sem fejlesztő se semmi, de abban is lehet valami igazság, hogy nagyon nagy erőket kéne megmozgatni, hogy több playert bírjon el a szerver stabilan.
Az az állításod viszont, hogy menjenek el az emberek 2 órát bányászni - mikor van olyan ember aki napi 1-2 óránál többet nem is tud tevékeny lenni a szerveren szerintem teljesen nonsense.
Arról nem is beszélve, hogy semmivel nem vagyunk előrébb attól, mert valaki in-game pénzt szeretne pp-re cserélni. Annak a pp-nek fel kell így is, úgy is kerülnie a szerverre, ami valós pénzbe kerül.
Lehetséges néha akárki megtudja ezt a dolgot oldani, hogy kiokoskodik magának egy kis pp-t a in-game pénzéért, de ez egyáltalán nem egy jó látásmód szerintem, ami itt felvezetésre került.

kapyez

Újonc
Támogató
2021. 08. 05.
72
138
24
V4 karakter
Lucius Milbourne
LV karakter
Lucius Milbourne
V2 karakter
-
SZERINTEM a jelenlegi szervergép talán elbírna 1000 játékost.

Nem vagyok fejlesztő, nem vagyok mérnökinformatikus, nyilván minden szervernek, ill. szervergépnek van limitje, de az 1000 már egy barátibb szám lenne, és lehet, hogy a várólista is, ha nem is eltűnne, de azért normalizálódna.

De igen, a hétvégén 400-as várólista volt, 2 órámba került visszakerülni, ami rengeteg idő, és a kifagyásaim, vagy épp a semmiben lévő sétálgatásaim száma szignifikánsan megnőttek az utóbbi időben, amit csak restart old meg.

Nem értem az összefüggést az FPS dropok (vagy hívd lagnak) és az autók teljesítménye között... (?)
Már a jelenlegi játékos számnál is akadnak gondok főleg mikor 820+300 várólistás játékos van. Ha ezt felemelnék 1000 játékosra akkor még nagyobb lenne a pokol, azért vették lejjebb mert volt rá bőven okuk. Így is 1-2 óra múlva resizni kell a legtöbb embernek mert a textúrák elkezdenek buggolni, jelenleg ezt akkor lehetne csak kivitelezni, hogyha 2 azonos szerver futna egymás mellett szinkronban és ott lenne 820/820 férőhely, akkor eloszlana, nem vagyok fejlesztő de ez szerintem hogy rendesen működjön ez hatalmas fejtörést okozna nekik, ami nem hiszem hogy hibamentesen tudna futni, csak több lenne a report a játékon és fórumon belül. Mivel a GTA-nak a processzor teljesítményét nem tudják sem módosítani, se növelni, így bármilyen játékos szám növelés csak katasztrófát okozna a legtöbb játékosnak ami pedig ahhoz vezetne, hogy szépen lassan itt hagyná mindenki mert játszhatatlan.

• Tetszik
Reactions: Dexxy és Alacsony

paul.

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
301
609
22
Pécs
V4 karakter
vuk.draza
Tehát nekem folyamatosan pp-t kellene feltöltenem ahhoz, hogy tudjak játszani a szerveren? Tényleg ezt látod természetesnek? Van pár ismerősöm akik szerepjátékozni szeretnének felmenni a szerverre, de nem tudnak, azért nem tudnak mert mire lenne idejük foglalkozni a játékkal, addigra 150-250fős lista van. Egyébként minőségi képeket szoktak gyártani. Ők komolyan veszik, azt amit csinálnak, tehát komolyan játszanak. Akkor két naponta durroghat fel az arany csomag, vagy naponta az ezüst? Nem tartom ezt annyira logikusnak, de szerintem ezzel vannak így páran.

Miss Lacky

Klaviatúra gyilkos
2020. 06. 19.
727
2 929
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
A téli időszakban mindig előjön ez a kérdés (függetlenül attól, hogy van-e nagy update), mivel rossz az idő, többen ülnek otthon a gép előtt. Szerintem egyszerűen meg kell szokni, ez teljesen normális ilyenkor. Úgy gondolom, ennél nagyobb problémákkal is együtt tudott élni a közösség (pl. V3 utolsó éveiben a hatalmas laggok, network trouble problémák).

romantic

Zöldfülű
2019. 08. 09.
152
891
V4 karakter
oliver butorac
ki lehet szűrni és csak azok vesznek priot, akik tényleg komolyan szeretnének itt játszani és nem közösség rombolásból tolják a játékot
szerepjátékozni járok fel a szerverre egy jóideje akármennyire is megtehetném nem fogok pénzt költeni arra, hogy én roleplayt teremtsek a szerveren, amivel a szerver szinvonalát húzom, vagyis próbálom, nem lehet olyan nehéz felfogni egyébként, hogy ez egy videójáték aminek az a célja hogy szabadidőnkben jól érezzük magunkat, lassan már a leglogikusabb az lenne, nem üzleti szempontból nézve, hogy csinálunk egy szervert azoknak akik a telefont nyomják azaz kereskednek egész nap és lövik az smst mintha az életük múlna rajta, meg csináljunk egyet külön azoknak akik tényleg szerepjátékot szeretnének folytatni és nem az a céljuk hogy 500 millió vagyon legyen mert az nagyon menő ám nagyon fasza

csakegyjatekos

Zöldfülű
2021. 02. 11.
200
508
V4 karakter
Vin Asten
LV karakter
-
V2 karakter
-
Állításod szerint aki játszani szeretne de nem vesz magának priot az biztos közösségromboló, "éretlen" ember? Nem érzed hogy ezt kicsit túltoltad?
Amúgy nyugi srácok, lecseng ez az egész event aztán húsvétig minden visszamegy a régi kerékvágásba. :)
Ha fel lenne engedve 1200 ember ti lennétek az elsők akik panaszkodnak amikor meglátnátok hogy SeeRingen megtriplázódtak a balesetek, na meg a laggok, stb. Örüljünk hogy laggmentessé tették a szervert 823 playernél.

Moderátor által szerkesztve, ekkor:

Kavicska

Zöldfülű
2019. 07. 15.
214
2 221
18
Budapest
V4 karakter
dorde_spiridon
szerepjátékozni járok fel a szerverre egy jóideje akármennyire is megtehetném nem fogok pénzt költeni arra, hogy én roleplayt teremtsek a szerveren, amivel a szerver szinvonalát húzom, vagyis próbálom, nem lehet olyan nehéz felfogni egyébként, hogy ez egy videójáték aminek az a célja hogy szabadidőnkben jól érezzük magunkat, lassan már a leglogikusabb az lenne, nem üzleti szempontból nézve, hogy csinálunk egy szervert azoknak akik a telefont nyomják azaz kereskednek egész nap és lövik az smst mintha az életük múlna rajta, meg csináljunk egyet külön azoknak akik tényleg szerepjátékot szeretnének folytatni és nem az a céljuk hogy 500 millió vagyon legyen mert az nagyon menő ám nagyon fasza
kell egy seemta 1 a kereskedoknek meg egy seemta 2 a szerepjatekosoknak. ez a jovo.

Miss Lacky

Klaviatúra gyilkos
2020. 06. 19.
727
2 929
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
lassan már a leglogikusabb az lenne, nem üzleti szempontból nézve, hogy csinálunk egy szervert azoknak akik a telefont nyomják azaz kereskednek egész nap és lövik az smst mintha az életük múlna rajta, meg csináljunk egyet külön azoknak akik tényleg szerepjátékot szeretnének folytatni és nem az a céljuk hogy 500 millió vagyon legyen mert az nagyon menő ám nagyon fasza
kell egy seemta 1 a kereskedoknek meg egy seemta 2 a szerepjatekosoknak. ez a jovo.
Az a probléma, hogy jellemzően az úgymond Hardcore RP-s közösségben is inkább egymást beefelik az emberek, ahelyett, hogy megpróbálnának másokat belevonni a szerepjátékba (akinek nem inge...)

I3ucky

Zöldfülű
Támogató
2022. 09. 06.
216
297
21
Szeged
V4 karakter
Buchanan Baines
Nem úgy megy az hogy hasamra csapok és emelem a létszámot, mert oké hogy csak “pár” emberrel több, de hogy az annyival több interakció, jármű, item, script használat is ám. Amúgy meg így is megy a panasz hogy karambol van jobbra balra mert annyian összetalálkoznak.
Event vége, most majd úgyis szépen fokozatosan csökken a szám. Aztán jön az hogy megunják az elektro kocsik hypeját és még kevesebben leszünk fent. Szerintem minden eventnél íródik egy ilyen ötlet.

• Tetszik
Reactions: csakegyjatekos

ProGamerazigazi

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
367
187
V4 karakter
🇯🇲 Michael J Johnson
Este meg 825 és legalább 200-as várólista volt 8 óra után. Akkor ez hogy is van?
Szerintem evidens, hogy nem azonnal event lejárta után fog visszacsökkenni a létszám ( habár szemmel látható a változás:) ), este 8 után Pistike az iskolából hazaérve ahogyan az event alatt is grindolta az ajándékokat most elveri valamire. Aztán 1 hónap múlva abba fogja hagyni az egészet. V3 eleje óta nyitnak ilyen topicot minden karácsony meg egyéb event során. Érdekes az év többi részén senkit nem zavar a player slot, hiszen nem telik be.

Leírták korábban is, hogy nem lehet emelni a sloton tovább, ez a 800 player is már kinyírja a szervert sokszor.

Seelöwe

Zöldfülű
Támogató
2021. 11. 14.
182
227
19
Dunaújváros
guns.lol
V4 karakter
🇩🇪 Mario Gantzmann
Állításod szerint aki játszani szeretne de nem vesz magának priot az biztos közösségromboló, "éretlen" ember? Nem érzed hogy ezt kicsit túltoltad?
ne forgasd ki légyszives a szavaimat, én csak annyit mondtam, hogy ezzel is ki lehetne szűrni azokat, akik pl. funolni járnak fel... nyilván valamelyik moderátor törölhette a kommentemet szó nélkül, pedig szerintem nem sértettem fórumszabályzatot, innen is üdvözlöm az illetőt 😘
nem általánositottam azokat, akik nem vesznek pp-t, szive joga mindenkinek eldönteni, hogy kinek mennyit ér a szerver, nem tisztem meghatározni, hogy most XY mennyit pp-zen a szerverre
nem fogok pénzt költeni arra, hogy én roleplayt teremtsek a szerveren
lehet, hogy túltoltam kicsit ezt a gondolatot, de nem hiszem, hogy itt a játékosközösség többségének probléma lenne akár egy ezrest is pp-znie prio-ért cserébe, valószinű az aktiv közösség többségének még prio-ja sincsen, ezt is vedd figyelembe

• Fájdalmas
Reactions: csakegyjatekos