Szerver létszámának növelése

flaash

Írnok deák
2022. 12. 27.
601
2 656
24
V4 karakter
Destin Baldwin
Hali.
A cím magáért beszél, azaz nem gondolnám hogy ne lenne arra lehetőség hogy bővítenék a SeeMTA V4 szerverének kapacitását, már unalmas hogy minden egyes nap amikor hazaérek azzal szembesülök hogy 300 fős várólistát kell levárnom természetesen mert nincs priom. Nem hiszem hogy rajtam kívül ne lenne olyan személy még aki ezt nem tartaná felháborítónak vagy egyáltalán megoldhatatlannak hiszen azért mert le kell várnom másfél órát, nem fogok ezer meg ezer forintokat utalni. Természetesen azon lenne a hangsúly ha már ennyi játékos van a szerveren, ezt bővítsék ki még legalább 300 fővel a szerver kapacitását mert nem állapot hogy órák hosszáig várakoznunk kell hogy felléphessünk V4-re.

Liko

Los Blancos🤍 Qué Honor
2019. 11. 30.
725
636
23
Bicske
V4 karakter
🤍Dr. Lucas Schwarzstein
Nem megoldhatatlan a szerver férőhely növelése. Viszont ha szerették volna, már rég megtették volna ezt a lépést szerintem. Sokszor már a 800+ játékosnál a szerver laggos és olykor már játszhatatlan lesz. Hogy ha pedig meglenne emelve a létszám, akkor ez a helyzet csak rosszabb lenne..

xiaomi munkas

Pötyögtető
Támogató
2020. 09. 23.
471
1 018
Budapest
V4 karakter
Jade Atiyeh
LV karakter
Connor Wattson
Nem megoldhatatlan a szerver férőhely növelése. Viszont ha szerették volna, már rég megtették volna ezt a lépést szerintem. Sokszor már a 800+ játékosnál a szerver laggos és olykor már játszhatatlan lesz. Hogy ha pedig meglenne emelve a létszám, akkor ez a helyzet csak rosszabb lenne..
Ezt a laggolást nemrég oldották meg szóval már ezzel nincs baj

Icco

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 11.
151
474
25
Győr
V4 karakter
Linda Manders
Az elektromos kocsik behozatala óta szinte minden egyes nap 200-400 közötti várólista van már délután 3 órától, hétköznap is. Először azt hittem, hogy az update miatti hype az oka, de azóta is folyamatosan jelen van, akkor is, ha nincs semmi a szerveren.
Előtte átlagosan 670-750 player volt az átlag, most már hétköznap is várólista. Nem tudom mi történt a playerekkel, hogy ekkora számban özönlenek hirtelen a szerverre, de csak pislogok sokszor ha ránézek az appon a játékosszámra.
Mindenképp támogatnék egy slot bővítést, kezd idegesítő lenni, hogy folyamatosan priot kell vennem, ha fel akarok jönni délután a szerverre.

csakegyjatekos

Zöldfülű
2021. 02. 11.
200
508
V4 karakter
Vin Asten
LV karakter
-
V2 karakter
-
Pontosan erre van a prio, vásárol az ember 1000 forintért PP-t és már fel is tud menni. A szervergép lehet bírná, de nem támogatom az ötletet mert a szerver nagy része így is egy ponton van folyamatosan, 500 millió baleset van seeringnél így is. Ez maximum akkor lenne jó ha a kocsik teljesítménye vissza lenne húzva.

pogchampus

Pötyögtető
2019. 10. 04.
412
3 076
V4 karakter
malik ashford / kit harris
LV karakter
jett brooks
SZERINTEM a jelenlegi szervergép talán elbírna 1000 játékost.

Nem vagyok fejlesztő, nem vagyok mérnökinformatikus, nyilván minden szervernek, ill. szervergépnek van limitje, de az 1000 már egy barátibb szám lenne, és lehet, hogy a várólista is, ha nem is eltűnne, de azért normalizálódna.

De igen, a hétvégén 400-as várólista volt, 2 órámba került visszakerülni, ami rengeteg idő, és a kifagyásaim, vagy épp a semmiben lévő sétálgatásaim száma szignifikánsan megnőttek az utóbbi időben, amit csak restart old meg.

Ez maximum akkor lenne jó ha a kocsik teljesítménye vissza lenne húzva.
Nem értem az összefüggést az FPS dropok (vagy hívd lagnak) és az autók teljesítménye között... (?)

aProliFelician

Zöldfülű
Támogató
2023. 02. 21.
187
278
21
Szekszárd
V4 karakter
łł Hakeem Qadir łł
LV karakter
❌
V2 karakter
Secret.
Nyílvánvaló, ha szeretné/jó ötletnek találná a vezetőség, már rég elintézték volna, bár nemtudom személy szerint, hogy milyen lenne a játék még több jelenlévő játékossal.

Illetve egy pár tíz/száz ezernyi okuk van, hogy elég ez a slot szám. 😰

• Tetszik
Reactions: Alacsony és Lukacs

csakegyjatekos

Zöldfülű
2021. 02. 11.
200
508
V4 karakter
Vin Asten
LV karakter
-
V2 karakter
-
Nem értem az összefüggést az FPS dropok (vagy hívd lagnak) és az autók teljesítménye között... (?)
A sok játékossal van a baj nem az FPS-sel (Nem is azt írtam). Így is mindenki száguldozik össze-vissza, főleg seering körül rengeteg a baleset. Na most ha még fel lenne engedve 200 játékos +-ba, annyival több baleset is lenne.

• Tetszik
Reactions: Alacsony

Serpa

Barangoló
Támogató
2024. 08. 25.
140
125
28
London🇬🇧
V4 karakter
Oliver Blackthorne
Felejtsük is el légyszi ezt az "azért nincs bővítés, mert így az emberek költenek a priora" témát, mert nem releváns.
Már a 820 player is bőven az átlag felett van, mint amennyit egy MTA szerver átlagosan elbír, főleg ennyi mapolással, és FPS-el. Mert igen, lehet, hogy a forgalmasabb helyeken bezuhan, de azért a legtöbb helyen elég stabil, és jó FPS szám van, világszinten a konkurenciához viszonyítva ahol 45re meg 60ra van lockolva az fps, sokkal kisebb player számmal.
Felengedni +2-300 playert megint az FPS és a teljesítmény rovására menne.
Mi a See Ringen éppen őrülünk, hálásak vagyunk, és térdre borulunk, hogy végre nem késik a szerelő plugin 4-5 másodperceket. Tartsuk meg inkább a stabilitást. durván 2 óra alatt ki lehet bányászni 1.5-1.6 milliót, és máris van két napra prioritásod, sőt elkölthető PP-d is. Nem kell IRL pénzt költened rá. Játszanod kell.

Skywker

Újonc
Támogató
2024. 01. 03.
30
46
15
Budapest
V4 karakter
Yvonne Weiss🇩🇪
Durván 2 óra alatt ki lehet bányászni 1.5-1.6 milliót, és máris van két napra prioritásod, sőt elkölthető PP-d is. Nem kell IRL pénzt költened rá. Játszanod kell.
Valóban könnyű egy ezüst-arany csomag árát megszerezni a szerveren. De szerinted mennyire normális ez? Így is egyre inkább csak a pénzszerzésről szól a szerver, de nehogy már azért kelljen grindolnom, hogy utánna másnap feltudjak lépni és újra grindoljak ugyanezért.
Pontosan erre van a prio, vásárol az ember 1000 forintért PP-t és már fel is tud menni.
Nyilván erre van a prio, de te sem várhatod el, hogy minden egyes nap egy játékra költsem a pénzem. Főleg nem azért, hogy egyáltalán fel tudjak lépni.
Előtte átlagosan 670-750 player volt az átlag, most már hétköznap is várólista. Nem tudom mi történt a playerekkel.
Szerintem Silló István SeeMTA-s insta storyjai miatt sok ember ismerte meg a játékot és ezért is lehet ennyi új ember.

Végszóként pedig az új szervergép óta már tele szervernél is laggmentes játékélményt tapasztalok. De a gond tényleg adott, az mta motorja nem folyamatos 800 játékosra és tömérdek mennyiségű modra illetve mappolásra lett tervezve. Ötletem sincs mit lehet lehetne csinálni, de a közelgő szünet és ünnep miatt valamit tényleg kellene. Az pedig nem megoldás, hogy minden nap pp-t veszel akár ic-oc.

ProGamerazigazi

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
367
187
V4 karakter
🇯🇲 Michael J Johnson
Az orosz GTAprovince peldaul tobb szerveren fut (7 db). Az szerintem evidens, hogy ez igy tarthatatlan es a jovoben valami megoldast talalni kell a problemara.
Megoldásnak lehet, hogy megfelelő. DE amint az event lemegy és a Karácsonyi mizéria is megszűnik azonnal nem kell sorban állni már hogy játszani lehessen. Nem várhatjuk el a vezetőségtől a mégtöbb szervert, ha az év többi részében 0 sor van.

2020. 01. 12.
55
122
kpss.su
V4 karakter
Eduard Konrov
LV karakter
Che Carrera
V2 karakter
Ghadaffi Muhammar
Szerintem az is megoldás lehetne, ha valami exluzív tartalommal átcsalogatnának játékosokat LV-re, hiszen ott még csúcsidőben is van hely bőven.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Zolcsi és Alacsony

goodbehavior

Újonc
Támogató
2022. 11. 03.
14
70
V4 karakter
bari gusztav
Szerintem az is megoldás lehetne, ha valami exluzív tartalommal átcsalogatnának játékosokat LV-re, hiszen ott még csúcsidőben is van hely bőven.
Nem rossz otlet, de ertheto okokbol valoszinuleg nem sokan mennenek at. En sem szivesen hagynam ott a v4-et, csak hogy ujrakezdhessem LV-n par exkluziv dolog miatt.

Egyebkent tenyleg jo lenne valami exkluziv tartalom LV-re, meg v3 idejen azert volt jo par kulonbseg a ket szerver kozott. Manapsag mar csak a map kulonbozik szinte.

MUNKAS

we are a sad generation with happy pictures
2019. 01. 09.
1 286
6 611
www.youtube.com
V4 karakter
trenton graves
LV karakter
clyde burks
Tudod e, hogy egy 20+ éves játékról beszélünk még mindig. Véleményem szerint az is csoda, hogy egy időben tudsz 850 játékossal játszani bármely problémák nélkül. Nyilván valóan szóba jöhetnek crashelések és szinkronizációs bugok, de szerintem örülni kellene a jelenlegi slotnak is a szerveren. A több szerveres megoldás talán még létezhet a jövőben, viszont ez nem valószínű, hiszen így sokan vesznek priót.

Vakus

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 10.
338
561
21
Disneyland
V4 karakter
Lanzo Taube
LV karakter
Francis Karwel
Én tényleg csak abban látom erre a megoldást, hogy az LV-t fel kell pumpálni.

• Tetszik
Reactions: Alacsony