Szerintem teljesen pacek update lett, de nyilván élesben fog eldőlni, hogy hogyan is lesz hatással a szerver közösségére.
Az, hogy a Seenion végre korlátozva lett örvendetes hír! Még így is rengeteg civil kézben lévő fegyver és lőszer van, de legalább az "új generációs civil maffiózók" kénytelenek lesznek IC kapcsolatokkal vagy PP-vel hozzájutni a játékszerekhez, amivel rosszalkodhatnak. Ezen kívül most már 200%, hogy a Seenionból történő buktatások áldozatául csak azok esnek, akik nem hajlandóak időt szánni arra, hogy elpasszolják a cuccaikat.
A drog rendszer átdolgozása szintén nagyon kellett már, az új gyár mapolása pedig szuper lett, csak...
- a felhalmozott drog készletek törlése mondhatni nagy érvágás. Persze érthető, hogy jajj jajj az új rendszer, bla bla bla... DE ez ugyanolyan, mint a felhalmozott fegyver vagy lőszer készlet. Nyilván az ember hajlamos felhalmozni ilyesmit, még akkor is, ha különböző okok miatt csak a széfe mélyén pihen a cucc. De ettől függetlenül a szerveren eltöltött ideje és pénze fekszik benne. És igen nyilván azért teszi félre, mert bízik benne, hogy később még haszna lehet belőle. Ezzel az erővel törölni lehetne az összes mazdát a szerveren, mert most jött rá egy új modell és hát "na nehogy már az eddig X milliós kocsidat mától X+Y millióért tudd árulni".
- a drog labor ahogy írtam nagyon pacek mapolást kapott, DE kicsit úgy érzem, hogy ez egy újabb camp hely lesz bizonyos embereknek, amit persze szabályzat tilt, de úgyis mindig mindenre IS van magyarázat, szóval jah... A drog kotyvalást én nem igazán kötném helyhez, mert ennek azért ismerjük az összes nyűgjét baját. Inkább illegál HQ területén oldottam volna meg (mivel úgyis csak illegálos tudja előállítani) például "vásárolható" droglabor keretein belül. (Mondjuk berendezhető inti, amiben ha megvásárolunk bizonyos berendezési tárgyakat akkor droglabornak is használható, HA valaki illegál frakció tagja.) Vagy például lakókocsi "varriánsként", mert mekkora feeling már, hogy egy Brute Camperben kotyvaszt valaki.
- a drog hatásai közül főleg az armor és annak velejárója lett egy igen hasznos dolog. Talán a notórius kéz és láb lövőkkel szemben egy kis előnyre sikerül szert tenni. Viszont a civilek számára (akit persze nem az armor mozgat) nem biztos, hogy túl kelendő lesz a szajré. A 10%-is fizetés bónusz (a mai pénzéhes világban, és ez a játékban sincs másként) kicsit kevésnek tűnik hirtelen. Tegyük fel, hogy (fogalmam sincs, mi hogyan fizet) egy kör krumplipucolás fizet 20.000$-t, DE ha full benyomva csinálja, akkor 22.000$-t kap. (Így jön ki a 10% ugye.) Tehát ez azt jelenti, hogy a civilnek nem igazán éri meg a dolog, mert amíg felhajt egy dealert, addig inkább lenyom még egy kört és akkor az 100% fizu bónusz. Ráadásul szinte biztos, hogy ha 2K a bónusza, akkor azért max 500$-t esetleg hajlandó fizetni. Illegál szempontból meg figyelembe véve a droggyártás idejét és az ezzel járó kockázatot és macerát teljesen esélytelen ilyen áron adja el.
Persze érthető, hogy miért "csak" ennyi az annyi (10%), hiszen ha magasabb lenne mindenki IS full betépve járna melózni és az nem igazán hasznos a szerveren lévő pénz mennyiségének meg nem is túl reális.
Esetleg érdemes lenne elgondolkodni egy olyan megoldáson, hogy aki betépve kaszinózik (hiszen sokan csinálják most is, és nem kevés pénzt is buknak el ott általában), annak biztosítana a cucc mondjuk egy 30-50%-is kifizetési bónuszt.
Azért nem mindenki jár kaszinóba, viszont akik betérnének fix, hogy nagy összegekkel gurigáznának. Ha bejön nekik persze "szopás", mert úristen mekkorát akasztott bedrogozva, DE szinte biztos, hogy annak az összegnek a jó részét, vagy akár mindet ha nem is aznap, de másnap fixen elbukja. Így jobban is rpzhető egy drogos szerencsejátékos karakter, aki az életét elszívja és elpörgeti ruletten.
Frakció leaderként pedig csak áldani tudom a jogosultság kezelési lehetőséget, így legalább nyugodtan lehet aludni, hogy a fél órája bekerült új tag tutira nem megy az éj leple alatt ATM-et reszelni a spanjaival, míg én az igazak álmát alszom. Illetve nem kraftolja le a spanjainak a hatszáz millió fegyvert, aztán másnap inkább AFK-olja le a 300 perc frakijump jailt, mint aki jól végezte dolgát.
Részemről ezek az észrevételek, amik hangsúlyozom se nem kritikák, pláne nem fikák. És még egyszer hatalmas pacsi azoknak, akik a fejlesztésben részt vettek. Szuper munka lett! És nagy szükség volt már erre a vérfrissítésre, ami picit megkavarja a szerver álló vizét!