SeeMTA gépigény - Avagy: mi lehet a baj?

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Fótsirk

Pötyögtető
2019. 08. 10.
433
1 399
V4 karakter
Altus Bronkhorst
LV karakter
Reginald Glasco
  • A gépeden futó alkalmazásokat zárd be (feladatkezelőben is nézd át mi fut). --> Amit lehetett bezártam, nem segített.
  • Telepítsd újra az MTA-t, GTA-t, minden hozzátartozó mentést. --> Most raktam újra nem rég mindent, reshade miatt.
  • Drivereket frissítsd. --> Ezt még megnézem, hogy segíthet - e valamit.
  • Telepítsd újra a Windowst. --> Szinte új gép még, körülbelül Október végén lett újra rakva teljesen, tehát nem hiszem, hogy ez a baj.

henrock

Barangoló
2019. 03. 09.
139
314
Gödöllő
V4 karakter
Sakib Susic
LV karakter
Ernie Fergus
Huh. Hát volna rengeteg megoldás, de nemtudom melyik működhetne.
CMD-be másold be ezt.
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
Ezzel feloldasz egy energiasémát, ami rejtve van.
33Fu5bC.png

LdqzuFx.png

Windows 10 Debloatot is ajánlok még.
Windowson belüli szolgálatásokat kapcsold le. (bár ezt a debloat megteszi helyetted is)
Ha HDD-n használod a játékot tedd át SSD-re. Az a baj, számomra kevés az infó amit tudok a gépedről.

• Tetszik
Reactions: Tuya

Stricimobil2100

Aktív fórumozó
2021. 04. 12.
272
941
V4 karakter
Liro Kyllonen
LV karakter
Jason Verhoeven
Huh. Hát volna rengeteg megoldás, de nemtudom melyik működhetne.
CMD-be másold be ezt.
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
Ezzel feloldasz egy energiasémát, ami rejtve van.
33Fu5bC.png

LdqzuFx.png

Windows 10 Debloatot is ajánlok még.
Windowson belüli szolgálatásokat kapcsold le. (bár ezt a debloat megteszi helyetted is)
Ha HDD-n használod a játékot tedd át SSD-re. Az a baj, számomra kevés az infó amit tudok a gépedről.
Hali. Az ssd milyen érdembeli változásokat eredményezhet?

Jerret18

Újonc
2021. 02. 02.
45
102
V4 karakter
Dwayne Jackson Williams
LV karakter
Nincs
V2 karakter
Nincs
Sziasztok srácok ezzel a konfiggal hogy menne a see mta??
((CPU: Intel Core i5-11400F 2600MHz Turbo: 4,4Ghz 11. Generáció!! 12MB LGA1200 Box 6 mag/12 szál
RAM: 16 GB DDR4/2666Mhz
Alaplap: MSI H510m DDR4 USB3, SATA3
HDD:3,5" 1TB Toshiba 7200rpm SATA3,
Videókártya: Nvidia RTX 2060 6GB DDR6 HDMI csatlakozók
Tápegység: Xilence 500W 12cm ATX csendes tápegység))
Előre is köszi a válaszokat ?

henrock

Barangoló
2019. 03. 09.
139
314
Gödöllő
V4 karakter
Sakib Susic
LV karakter
Ernie Fergus
((CPU: Intel Core i5-11400F 2600MHz Turbo: 4,4Ghz 11. Generáció!! 12MB LGA1200 Box 6 mag/12 szál
Szia. Proci az jó, ezt ajánlottam fentebb én is.
Táp az elég meh. Seasonic tápot nézz, azzal nem lesz bajod. 10 év garit adnak. Illetve egy ssd beleférhetnw még a konfigba.

• Tetszik
Reactions: Ranzer

Vasily

Újonc
Támogató
2019. 01. 10.
9
31
Érd
V4 karakter
Vasily Egorov
LV karakter
Charlie Hope
Hello hello, ha nem probléma megosztanám én is, hogy milyen konfigot tervezek és, hogy ez megfelelő lenne-e stabilan veretni akár egy see-t. Leírom az egészet, hátha esetleg nem passzolnának az alkatrészek, bár elvileg passzentosak.

• Alaplap: MSI Z490 Tomahawk (Itt azért került erre a választás, mert ebben az árkategóriában ez volt fix kompatibilis a processzorhűtővel úgy, hogy ne blokkolja a ram slotokat)
  • Processzor: Intel i7-11700k (i9-11900k volt a másik lehetőség, de nem győzött meg, hogy megérne-e +50k-t)
  • Memória: G.SKILL Ripjaws V 3200 MHz (4x8) (Ez nagyon képlékeny)
  • Processzorhűtő: Be quiet! Dark Rock Pro 4 (Szerintem simán le tudná hűteni az említett processzorokat terhelés mellett)
  • Tápegység: EVGA SuperNova 5750 Gold+ 750W (Kérdéses még)
  • Ház: Cooler Master NR600 non-odd verzió (Elvileg jó az airflowja)
  • Ventik: 6 db be quiet! pure wings 2 120 mm
  • SSD: Samsung 970 EVO Plus (vagy 980)
Én egy ilyen konfigot nézegettem, megérné összepakolgatni, úgy, hogy egy pár évig tudjam használni. A videókártyát azért nem írtam, mert jelenleg egy GTX 1060 6gb lenne benne kezdőnek, de cserélődne min. egy 3060 Ti-ra. Előre is köszi a válaszokat :D

• Imádom
Reactions: henrock

henrock

Barangoló
2019. 03. 09.
139
314
Gödöllő
V4 karakter
Sakib Susic
LV karakter
Ernie Fergus
Hello hello, ha nem probléma megosztanám én is, hogy milyen konfigot tervezek és, hogy ez megfelelő lenne-e stabilan veretni akár egy see-t. Leírom az egészet, hátha esetleg nem passzolnának az alkatrészek, bár elvileg passzentosak.

• Alaplap: MSI Z490 Tomahawk (Itt azért került erre a választás, mert ebben az árkategóriában ez volt fix kompatibilis a processzorhűtővel úgy, hogy ne blokkolja a ram slotokat)
  • Processzor: Intel i7-11700k (i9-11900k volt a másik lehetőség, de nem győzött meg, hogy megérne-e +50k-t)
  • Memória: G.SKILL Ripjaws V 3200 MHz (4x8) (Ez nagyon képlékeny)
  • Processzorhűtő: Be quiet! Dark Rock Pro 4 (Szerintem simán le tudná hűteni az említett processzorokat terhelés mellett)
  • Tápegység: EVGA SuperNova 5750 Gold+ 750W (Kérdéses még)
  • Ház: Cooler Master NR600 non-odd verzió (Elvileg jó az airflowja)
  • Ventik: 6 db be quiet! pure wings 2 120 mm
  • SSD: Samsung 970 EVO Plus (vagy 980)
Én egy ilyen konfigot nézegettem, megérné összepakolgatni, úgy, hogy egy pár évig tudjam használni. A videókártyát azért nem írtam, mert jelenleg egy GTX 1060 6gb lenne benne kezdőnek, de cserélődne min. egy 3060 Ti-ra. Előre is köszi a válaszokat :D
Nem nagyon tudok belekotni, ertelmes konfignak tűnik első látásra.
Proci - lap igazából jó, Z-s lap megfelelő. VRM hutest erdemes nezni, de szerintem ha jo airflow van a gepben akkor nagy baj nem lesz.

Seasonic tápot ajánlanék neked is, főleg ha kérdéses. (Akár csak a 10.év garanciaja miatt)

Procihűtő is jo, arctic freezer 34 duo-t válassz ha kicsit spórolni akarsz, teljesítményben közel azonos a Noctua NH-D15el meg a fent írt Be Quettel.

Ram: ok

Ssd: jot valasztottal, samsung az elmondottak alapjan tovabb birja mint egyéb társai.

-telo-

• Imádom
Reactions: Vasily

Vasily

Újonc
Támogató
2019. 01. 10.
9
31
Érd
V4 karakter
Vasily Egorov
LV karakter
Charlie Hope
Nem nagyon tudok belekotni, ertelmes konfignak tűnik első látásra.
Proci - lap igazából jó, Z-s lap megfelelő. VRM hutest erdemes nezni, de szerintem ha jo airflow van a gepben akkor nagy baj nem lesz.

Seasonic tápot ajánlanék neked is, főleg ha kérdéses. (Akár csak a 10.év garanciaja miatt)

Procihűtő is jo, arctic freezer 34 duo-t válassz ha kicsit spórolni akarsz, teljesítményben közel azonos a Noctua NH-D15el meg a fent írt Be Quettel.

Ram: ok

Ssd: jot valasztottal, samsung az elmondottak alapjan tovabb birja mint egyéb társai.

-telo-
Köszönöm szépen a segítséget, rákukkantottam a procihűtőre és tényleg nincs nagy különbség, legalábbis tesztek szerint (Ha az az 1°C átlag különbség lenne a probléma akkor az már rég rossz :D ), szóval felvettem mint lehetőség. A seasonic tápra is ránéztem, itt kérdéses, hogy 750W kell-e, mert ahogy néztem elvileg egy 650W-os (Focus GX-650) táppal is vígan elpöfögne a konfig szóval lehet nem szükséges a nagyobb, viszont tetszett és bizalom gerjesztőbb, hogy több róla a pozitív vélemény, szóval ezt is felvesszük a listára. Köszönöm szépen a tippeket ;)

• Tetszik
Reactions: henrock

henrock

Barangoló
2019. 03. 09.
139
314
Gödöllő
V4 karakter
Sakib Susic
LV karakter
Ernie Fergus
Köszönöm szépen a segítséget, rákukkantottam a procihűtőre és tényleg nincs nagy különbség, legalábbis tesztek szerint (Ha az az 1°C átlag különbség lenne a probléma akkor az már rég rossz :D ), szóval felvettem mint lehetőség. A seasonic tápra is ránéztem, itt kérdéses, hogy 750W kell-e, mert ahogy néztem elvileg egy 650W-os (Focus GX-650) táppal is vígan elpöfögne a konfig szóval lehet nem szükséges a nagyobb, viszont tetszett és bizalom gerjesztőbb, hogy több róla a pozitív vélemény, szóval ezt is felvesszük a listára. Köszönöm szépen a tippeket ;)
Tápnál ne a wattod nézd, hanem ami a gyártót és ami mögöttük van, illetve megbízhatóságot. De igazából mindkettővel jól jársz. ;)

• Tetszik
Reactions: Fótsirk

ReWeR

𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓪 𝓹𝓸𝓼𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓲𝓽𝔂
Támogató
2020. 10. 23.
222
667
Tamási
V4 karakter
Toma_Boskovksi
LV karakter
Harry_Robertson
Alaplap sztem b560 legyen, ez haldokolna a proci alatt.
Ez akár jó is lehet.
Tápnál a hatásfok a fontosabb a márka mellett, meg hogy moduláris-e (csak a szükséges kábeleket kell bekötni). 650 Wattos táp elég lehet, ha legalább Gold minősítésű, EVGA meg nem szar márka, igaz a Seasonic se, de ár/érték aránytól függ, mi éri meg, FSP és Thermaltake is jó.
Ha valamelyik ezek közül szimpi, érdemes utánaolvasni a neten a konkrét típusnak, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak vele, esetleg milyen fain plusz feature van benne, ami miatt megérheti.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.