Teljesen vállalható attól a procitól. Nincs ok az aggodalomra.I5-10400F-nél, jött ki az érték, de akkor ezek szerint jó.
Teljesen vállalható attól a procitól. Nincs ok az aggodalomra.I5-10400F-nél, jött ki az érték, de akkor ezek szerint jó.
- A gépeden futó alkalmazásokat zárd be (feladatkezelőben is nézd át mi fut). --> Amit lehetett bezártam, nem segített.
- Telepítsd újra az MTA-t, GTA-t, minden hozzátartozó mentést. --> Most raktam újra nem rég mindent, reshade miatt.
- Drivereket frissítsd. --> Ezt még megnézem, hogy segíthet - e valamit.
- Telepítsd újra a Windowst. --> Szinte új gép még, körülbelül Október végén lett újra rakva teljesen, tehát nem hiszem, hogy ez a baj.
Hali. Az ssd milyen érdembeli változásokat eredményezhet?Huh. Hát volna rengeteg megoldás, de nemtudom melyik működhetne.
CMD-be másold be ezt.
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
Ezzel feloldasz egy energiasémát, ami rejtve van.
![]()
![]()
Windows 10 Debloatot is ajánlok még.
Windowson belüli szolgálatásokat kapcsold le. (bár ezt a debloat megteszi helyetted is)
Ha HDD-n használod a játékot tedd át SSD-re. Az a baj, számomra kevés az infó amit tudok a gépedről.
Szia. Hamarabb betöltesz, és a map töltést is (elméletileg) gyorsítja..Hali. Az ssd milyen érdembeli változásokat eredményezhet?
Szia. Proci az jó, ezt ajánlottam fentebb én is.Sziasztok srácok ezzel a konfiggal hogy menne a see mta??
((CPU: Intel Core i5-11400F 2600MHz Turbo: 4,4Ghz 11. Generáció!! 12MB LGA1200 Box 6 mag/12 szál
RAM: 16 GB DDR4/2666Mhz
Alaplap: MSI H510m DDR4 USB3, SATA3
HDD:3,5" 1TB Toshiba 7200rpm SATA3,
Videókártya: Nvidia RTX 2060 6GB DDR6 HDMI csatlakozók
Tápegység: Xilence 500W 12cm ATX csendes tápegység))
Előre is köszi a válaszokat ?
Nem nagyon tudok belekotni, ertelmes konfignak tűnik első látásra.Hello hello, ha nem probléma megosztanám én is, hogy milyen konfigot tervezek és, hogy ez megfelelő lenne-e stabilan veretni akár egy see-t. Leírom az egészet, hátha esetleg nem passzolnának az alkatrészek, bár elvileg passzentosak.
Én egy ilyen konfigot nézegettem, megérné összepakolgatni, úgy, hogy egy pár évig tudjam használni. A videókártyát azért nem írtam, mert jelenleg egy GTX 1060 6gb lenne benne kezdőnek, de cserélődne min. egy 3060 Ti-ra. Előre is köszi a válaszokat
- Alaplap: MSI Z490 Tomahawk (Itt azért került erre a választás, mert ebben az árkategóriában ez volt fix kompatibilis a processzorhűtővel úgy, hogy ne blokkolja a ram slotokat)
- Processzor: Intel i7-11700k (i9-11900k volt a másik lehetőség, de nem győzött meg, hogy megérne-e +50k-t)
- Memória: G.SKILL Ripjaws V 3200 MHz (4x8) (Ez nagyon képlékeny)
- Processzorhűtő: Be quiet! Dark Rock Pro 4 (Szerintem simán le tudná hűteni az említett processzorokat terhelés mellett)
- Tápegység: EVGA SuperNova 5750 Gold+ 750W (Kérdéses még)
- Ház: Cooler Master NR600 non-odd verzió (Elvileg jó az airflowja)
- Ventik: 6 db be quiet! pure wings 2 120 mm
- SSD: Samsung 970 EVO Plus (vagy 980)
![]()
Köszönöm szépen a segítséget, rákukkantottam a procihűtőre és tényleg nincs nagy különbség, legalábbis tesztek szerint (Ha az az 1°C átlag különbség lenne a probléma akkor az már rég rosszNem nagyon tudok belekotni, ertelmes konfignak tűnik első látásra.
Proci - lap igazából jó, Z-s lap megfelelő. VRM hutest erdemes nezni, de szerintem ha jo airflow van a gepben akkor nagy baj nem lesz.
Seasonic tápot ajánlanék neked is, főleg ha kérdéses. (Akár csak a 10.év garanciaja miatt)
Procihűtő is jo, arctic freezer 34 duo-t válassz ha kicsit spórolni akarsz, teljesítményben közel azonos a Noctua NH-D15el meg a fent írt Be Quettel.
Ram: ok
Ssd: jot valasztottal, samsung az elmondottak alapjan tovabb birja mint egyéb társai.
-telo-
Tápnál ne a wattod nézd, hanem ami a gyártót és ami mögöttük van, illetve megbízhatóságot. De igazából mindkettővel jól jársz.Köszönöm szépen a segítséget, rákukkantottam a procihűtőre és tényleg nincs nagy különbség, legalábbis tesztek szerint (Ha az az 1°C átlag különbség lenne a probléma akkor az már rég rossz), szóval felvettem mint lehetőség. A seasonic tápra is ránéztem, itt kérdéses, hogy 750W kell-e, mert ahogy néztem elvileg egy 650W-os (Focus GX-650) táppal is vígan elpöfögne a konfig szóval lehet nem szükséges a nagyobb, viszont tetszett és bizalom gerjesztőbb, hogy több róla a pozitív vélemény, szóval ezt is felvesszük a listára. Köszönöm szépen a tippeket
![]()
Alaplap sztem b560 legyen, ez haldokolna a proci alatt.Sziasztok srácok ezzel a konfiggal hogy menne a see mta??
((CPU: Intel Core i5-11400F 2600MHz Turbo: 4,4Ghz 11. Generáció!! 12MB LGA1200 Box 6 mag/12 szál
RAM: 16 GB DDR4/2666Mhz
Alaplap: MSI H510m DDR4 USB3, SATA3
HDD:3,5" 1TB Toshiba 7200rpm SATA3,
Videókártya: Nvidia RTX 2060 6GB DDR6 HDMI csatlakozók
Tápegység: Xilence 500W 12cm ATX csendes tápegység))
Előre is köszi a válaszokat ?
Tápnál a hatásfok a fontosabb a márka mellett, meg hogy moduláris-e (csak a szükséges kábeleket kell bekötni). 650 Wattos táp elég lehet, ha legalább Gold minősítésű, EVGA meg nem szar márka, igaz a Seasonic se, de ár/érték aránytól függ, mi éri meg, FSP és Thermaltake is jó.Köszönöm szépen a segítséget, rákukkantottam a procihűtőre és tényleg nincs nagy különbség, legalábbis tesztek szerint (Ha az az 1°C átlag különbség lenne a probléma akkor az már rég rossz), szóval felvettem mint lehetőség. A seasonic tápra is ránéztem, itt kérdéses, hogy 750W kell-e, mert ahogy néztem elvileg egy 650W-os (Focus GX-650) táppal is vígan elpöfögne a konfig szóval lehet nem szükséges a nagyobb, viszont tetszett és bizalom gerjesztőbb, hogy több róla a pozitív vélemény, szóval ezt is felvesszük a listára. Köszönöm szépen a tippeket
![]()