A közlekedési szabálytalanságok és balesetek soha nem egyszerű történetek. Az elmúlt hét eseményei azonban különösen figyelemreméltóak voltak, hiszen a tragédiától kezdve a komikus helyzetekig szinte mindent láthattunk. Most három emlékezetes esetet vizsgálunk meg, amelyekben az összetett emberi hibák, környezeti tényezők és némi irónia is szerepet játszott.
Dillimore felől érkezett egy civil autós, aki a belváros irányába szeretett volna haladni. A zöld jelzésre szabályosan elindult, azonban nem vette észre a villogófénnyel közeledő rendőrautót. A rendőrök ugyan használták a villogót, de hangjelzést nem kapcsoltak, ami alapvető hiba volt részükről. Az eredmény egy hármas karambol lett, amely súlyos személyi sérüléseket okozott.
A baleset helyszínére hamarosan tűzoltókat is riasztottak, akiknek három embert kellett kivágniuk az összeroncsolódott járművekből. Az érintettek közül ketten súlyos állapotban kerültek kórházba, míg a harmadik utas életét az orvosoknak sikerült stabilizálniuk a helyszínen. Hivatalos felelős azonban nem lett megnevezve, mindkét fél a másikat okolja a történtekért.
A Pulse tulajdonos-főszerkesztője, Kit Harris is tragikus esemény részese lett a Seering pályán, amikor San Fierroból Blueberry felé haladt. Az alagút szűkössége már önmagában is kockázatot jelentett, de a katasztrófa akkor következett be, amikor egy Honda sofőrje frontálisan ütközött Harris járművével. A Hondában utazók közül a vezető nem viselt biztonsági övet, és a helyszínen életét vesztette. Az anyósülésen ülő utas, aki bekötötte magát, súlyosan megsérült.
Érdekes módon, miközben az utast a mentők ellátták, a sérült továbbra is a telefonját nyomkodta, mintha semmi sem történt volna. Kit Harris elmondása szerint az eset újabb figyelmeztetés arra, hogy a vezetés felelősségteljes és koncentrált figyelmet igényel.
Érthetetlen, hogy valaki ennyire figyelmetlenül kezel egy ilyen helyzetet. A haverja meghalt, ő élet meg halál között van, ám a venom nem várat magára, meg a Hondát is el kell passzolni. Igaz, már lófaszt nem ér ez után a karambol után
– jegyezte meg Harris, aki maga sérülés nélkül újságolta meg az ütközést. Az iróniát nehezen lehet nem észrevenni: egy halálos baleset után is az okostelefon iránti megszállottság tűnik a legfontosabbnak.
Los Santosban az igazoltatások is sajátos formát képviselnek. Egy rendőr — aki ezúttal valamilyen csoda folytán nem Claybrooks hadnagy volt, hanem valószínűleg helyettesítés céljából lépett akcióba — éppen egy civil autóst akart igazoltatni.
Azonban a rendőr szabálytalanul parkolt le, amivel teljesen elállta a zálogház parkolóját. Így a forgalom is fennakadt, és a helyzetet tovább nehezítette, hogy a törvény őre nem fogadta el a hibájára vonatkozó megjegyzéseket, sőt, egyenesen leszarta azokat.
A Pulse megpróbálta szóba hozni a rendőrökkel a szituáció abszurditását, azonban fenyegetésekkel találta szembe magát. Az igazoltatás végére egy 111.800 dolláros csekket állítottak ki az igazoltatott személynek, ami még a sokat látott helyi lakosok számára is rekordnak számít. Jade Avery, az eset egy másik főszereplője, humoros és ironikus hangvételű interjút adott Harrisnek. Jade elmesélte, hogyan került konfliktusba a rendőrséggel.
Minden egy borús napon kezdődött Los Santosban, amikor világra jötteem. Vagy várj, ennyire azért ne az elejétől? Ja, jó, my bad. Szóval az Alfa Romeo Giuliammal jöttem SeeRing pályától, és a zacisig tartott volna az utam. A zálogház a természetes lelőhelyem, hivatásos ronda paintjob leugató vagyok. Jelvényszámom 007. Aznap este is épp szolgálatomat teljesítettem volna. Egy McLarent vettem üldözőbe, aminek az imént említett otromba matricája volt. Zárójelbe írd bele, hogy Louis Vuitton mintával volt szétbaszva az egész, majdnem odahánytam. De sajnos az Alfa Romeom legyorsulta a McLarent egy életveszélyes manőver után... A policia rámfordult. Onna már beszélnek a tények, hogy mi történt, mert ahogy láttam, TikTok live is készült az esetről.
Interjúnk közben megjelent Clyde Shelton is, Dillimore ura, Blueberry másodlagos őrangyala, aki szúrós tekintettel nézett Jade-re, lényegében fenyegetve a nőt, hogy vigyázzon magára, mert ő mindenkit elkap, aki keresztül húzza Blueberry biztonságát, majd beszállt Claybrooks hadnagy mellé, és elhajtottak az interjú helyszínéről.
Rendőri túlkapásról nem lehet beszélni, viszont határozottan vicces, és valamilyen szinten ironikus is az, hogy ha nincs Claybrooks, akkor a feje tetejére áll a rend Blueberryben. A rendőrségnél meg végképp. Legyünk őszinték, Claybrooks mikor állt volna meg úgy igazoltatni, hogy ne lehessen kimenni a parkolóból? Na ugye, hogy sose. Ezzel zárjuk ezt a hírünket, viszlát.