Megvadult sofőrök, hullák az utakon

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

kisúr

Zöldfülű
2022. 04. 28.
196
385
22
LV karakter
jonsy dekko
Helo.
Szerintem ezt már egy kicsit túlgondolod.Gondolom egy párszor neked mentek a szerveren,és ezmiatt mérges vagy most.De eddig senkinek nem okozott ekkora mértékű problémát mint neked.Évek óta ez van a szerveren,de nagyon egyszerű rá a megoldás mint azt már feljebb is irták neked,Rendőr:Megbüntet,Admin:ha látja szintén megbüntet.Tudom hogy van amikor az adminszám 1:50-hez,de tapasztalataim alapján 10-ből 7x megkapod..Felesleges erről ódákat zengeni,azt pedig te sem várhatod el hogy valaki levág egy kanyart admin berakja 90-120percekre jailbe,mivel nem maradna játékos a szerveren.Bele kell törődni,ez eddig a szerver 95%-nak sikerült.De gondolom,ha veled történne ez és admin berakna,akkor természetesen menne a felháborodás,ez mindig igy szokott lenni.Ha pedig időpocsékolásnak tartod a szervert,akkor pedig baromi egyszerű a szitu,senki nem fog fegyvert a fejedhez hogy játsz rajta.
Kellemes Ünnepeket!

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Nem gondolod jól. Ez nem rólam szól. Nekem nem okozott különösebben nagy károkat a dolog. De tudok sokakról, akiknek igen, és már rohadtul elegük van belőle. Fent vagyok a szerveren. Látok. Látom a rengeteg TK-s autót, az úton a hullákat, és látom a frusztrációt. Látom a sok NonRP-s közlekedést, látom az értelmetlen baleseteket, amik rabolják az emberek idejét. Lehet, túl gyorsan próbáltál általánosítani. Az admin szankciók csak egy apró fejezete volt a topicnak. Az érveid ellen már érveltem többször is korábban. Olvasd át még egyszer az egészet, utána válaszolj légy szíves. Vagy ne.

De a jackpot a következő:
Ha pedig időpocsékolásnak tartod a szervert,akkor pedig baromi egyszerű a szitu,senki nem fog fegyvert a fejedhez hogy játsz rajta.
Na ez, ez a hozzáállás a közösségek legnagyobb ellensége, de persze nem csak itt, mindenhol. Ez a hozzáállás öli, rombolja a legjobban a közösségeket. Egyáltalán hogy gondoltad, hogy ilyet feltételezel? Szerinted unaloműzésként írtam a topicot? Unatkoztam, azért ötleteltem, azért próbáltam mindenféle megoldást kitalálni a problémára? Szerinted unalomból keresgéltem helyeket a városban, ahová ha belenne mappolva egy útzár, korlát vagy valami, akkor már sokkal jobb lenne? Az ilyen "kis" dolgok is segíthetnek. Mert ilyet is csináltam, nem csak az admin szankciókat kell kiemelni, de látom, te ezt előszeretettel teszed, ráadásul kiforgatva. Egyébként még mindig úgy gondolom, hogy NonRP-s közlekedésért nem elég egy kick, max ha először fordul elő. Ahogy korábban írta valaki, lehetne visszaesőként kezelni az ilyen játékosokat. A NonRP-s közlekedés még mindig nem azt jelenti, hogy egyszer átmész a piros lámpán, vagy rosszul kanyarodsz. Nem is azt, hogy ütközöl. Persze, ez mind előfordulhat, oké. Ennél jóval többről és súlyosabb dologról van szó ebben a topicban. Nehogy már egy "Eladó?"-zás súlyosabb legyen ennél. Továbbra is azt javaslom, hogy olvass. Vagy ne.

Én próbálok ötletelni, szeretném, ha jobb lenne a szerver, és jobban éreznék magukat a játékosok. Szerinted időpocsékolásnak tartom a szervert? Szerinted miért csinálom ezt? Szerinted mások, akik próbálnak hozzájárulni a szerver fejlődéséhez, jobbá tételéhez, annak tartják?
Szerintem addig örüljön mindenki, amíg vannak olyanok, akiket érdekel annyira a szerver, hogy hajlandóak legyenek ezzel órákat eltölteni. A te ellenséges megjegyzésed csak elkergeti az ilyen embereket.

Maradnak azok, akik driftelni, derbyzni járnak fel. (meg még vannak mások is, de ők nem tartoznak ide) Remélem tudsz velük azonosulni, akkor jól fogod magad érezni. Most is, és már elég régen is rengetegen panaszkodnak/panaszkodtak, hogy szinte senki sem RP-zik már RP szervereken, legfeljebb alibiből, ha muszáj. (lásd: ütközés rp-zése) Szerintem nem kell csodálkozni. Ezzel vitatkozhat bárki bármennyit, nem én találtam ki, ez tény. Egyébként közülük sokan már valóban beletörődtek a dolgokba, és inkább nem játszanak már. Egyre jellemzőbb, hogy aki még szeretne RP-zni, azt kiszorítják, senki sem tart fegyvert a fejükhöz ugyebár. Átalakul(t) a közösség, és kétlem, hogy olyan irányba, ami jó. A régi játékosok nagy része előbb utóbb persze abbahagyja a játékot, ahogy felnő, vagy legalábbis jóval kevesebb ideje van rá. De sokan olyan indok miatt hagyják itt a játékot, ami simán elkerülhető lenne. És lehet, hogy a közösségnek egy rendkívül értékes tagját veszítjük el. Az elveszített játékosokat nehéz visszaszerezni, pótolni. Újak persze lesznek, de az új játékosok milyenek lesznek? Fognak kapni annyi útmutatást, példát, amitől kedvük lesz szerepjátékozni és fognak is tudni szerepjátékozni? Vagy csak a pénzkeresés, kereskedés, kocsikázás lesz a cél? Egyre kisebb szerepe lesz az RP-nek az RP szervereken, és egyre több dolgot nézünk el? Nyilván ez a téma csak egy kis része ennek az egész történetnek. De része. Minden összefügg mindennel.

Ja, szerintem is ilyen baromi egyszerű a szitu.

kisúr

Zöldfülű
2022. 04. 28.
196
385
22
LV karakter
jonsy dekko
Tök fölösleges ezen a témán csámcsogni,mint irtam a szerver 95%-a beletörődött hogy ez van.Nem is inkább beletörődött hanem elfogadta.Az pedig hogy évente vannak lázadók akik próbálnak mindenfélét kitalálni,hogy nekik jó legyen,mivel akármennyire is másra adod a pórázt hogy másnak igy meg úgy nekimentek,mégis te irtad a topicot.De valószinűleg ugyanarra a sorsa fognak jutni ezek az ötletek,mint az eddigi ezzel kapcsolatos témák..Szerintem kissebb gondjuk is néha nagyobb az adminoknak mintsem hogy valaki gyorsan hajtott,vagy éppen olyan helyen ment ahol nincs út.
Visszatérve a közösségellenséges dologhoz.Fogalmam sincs hogy ezt honnan szedted,annyira nem is érdekel ez a része.
De tudok sokakról, akiknek igen, és már rohadtul elegük van belőle.
Ha nekik annyira nagy probléma lenne,mint amennyire irtad,pedig elmondásod szerint veled még nem történt meg olysokszor akkor nem te lennél a topic kreálója.
Szerinted mások, akik próbálnak hozzájárulni a szerver fejlődéséhez, jobbá tételéhez, annak tartják?
Igen annak,ez már egy többször kivesézett dolog a vége mindig ugyanaz lett.Semmi.
Most is, és már elég régen is rengetegen panaszkodnak/panaszkodtak, hogy szinte senki sem RP-zik már RP szervereken, legfeljebb alibiből.
ha egy garázsban kuksolsz,vagy a házadban ne várd hogy menjen érted a szerepjáték.
Vagy csak a pénzkeresés, kereskedés, kocsikázás lesz a cél?
ezt még mindig nem értem hogy neked miért problémád hogy valaki ebben leli az örömét.
Ja, szerintem is ilyen baromi egyszerű a szitu.
igen pontosan,csak te gondolod brutálisan túl.

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Látszik, hogy nem érdekel, és még annyira sem érted, de akkor ne is szólj hozzá. Az érveid értelmetlenek és alaptalanok, vagy már megcáfoltam, nincs miről beszélnünk. Tudod sok ember olyan, hogy nem szól, ha baja van, inkább kínlódik egy ideig, aztán elengedi. Még meglepőbb, de olyanok is akadnak, akik nem (csak) maguk miatt tesznek valamit, hanem szeretnék, ha mindenkinek jobb lenne. Sajnálom, ha nem talasztalsz ilyet. Azért köszi, hogy időt szakítottál rám, boldog karácsonyt!

• Tetszik
Reactions: Sheldon

kisúr

Zöldfülű
2022. 04. 28.
196
385
22
LV karakter
jonsy dekko
Látszik, hogy nem érdekel, és még annyira sem érted, de akkor ne is szólj hozzá. Az érveid értelmetlenek és alaptalanok, vagy már megcáfoltam, nincs miről beszélnünk. Azért köszi, hogy időt szakítottál rám, boldog karácsonyt!
Ne azzal gyere hogy nem értem,meg nem érdekel,Ha nem birod a kritikát,akkor ne állj ki a közönség elé.
Helo.

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Ne azzal gyere hogy nem értem,meg nem érdekel,Ha nem birod a kritikát,akkor ne állj ki a közönség elé.
Helo.
Te írtad, hogy nem érdekel téged, egyetértettem vele az írásod alapján. Az érveid pedig nem helytállóak, a lényegi részekre nem is tudtál reflektálni. Ismét forgatod a szavaimat, de fölösleges. Eddig normális viták történtek, Te viszont egyszer már elküldtél a szerverről, utána pedig a fórumról ("közönség"), és azzal vádolsz, hogy önző vagyok, házban/garázsban kuksolok, biztos én is csinálnék ilyet, kapnám a szankciót, aztán természetesen felháborodnék és hasonlók. Ha az érveid hiányát csak személyeskedéssel és alaptalan dobálózásokkal tudod kompenzálni, akkor légy oly kedves, ne csatlakozz be egy vitába, mert azt már veszekedésnek hívják, azt pedig nem szeretném. Köszi!

Norbert19

Újonc
2021. 12. 18.
53
122
V4 karakter
Nickie Diamond
LV karakter
Moho Murphy
Ne menjen a beef egymás között,örüljetek hogy van ez a szerver nektek 2. életként.Ne vesszünk össze egy játékon csak ha nagyon muszáj,de ez értelmetlen.Fejezzétek ezt be és élvezzétek ki a szeretet ünnepét,menjetek fel szerverre és osszatok ki a csóróknak egy kis pénzt.Egyébként zacis előtt szoktam lenni ha megfogadnátok a tanácsom.Boldog karácsonyt srácok/lányok.

Tilidine Meister

Barangoló
2019. 05. 16.
99
136
V4 karakter
Russel Jenkins
LV karakter
Charles Gallagher
Őszintén bevallom, ez eddig engem is idegesített. Mindig próbáltam a kis Shelbymet szépen tartani, mert retek ronda a törésmodellje, de mindig más hibájából került az autóm szerelőhöz. Nem a pénzről van szó, mindig is volt, mindig is lesz, és mégtöbb lesz.. Na de viszont az idő. Idő sosem volt, még kevesebb lesz, és lassan már semennyi sem lesz. Tisztán akartam tartani az UCP-m, adminnak szerettem volna jelentkezni, de amíg egy "admin" aki ezt a jelzőt sem érdemli meg, lerondította egy 90 perces OOC stílussal, mert direkt derbyztek, én meg capsel leírtam hogy állj már le bazdmeg. Nyílván én voltam a hibás, bár nem értem miért admin az ilyen, aki nem jár utána a dolgoknak, hogy ez miért is történt. (Nyílván az admint nem nevezzük meg, bizonyítékom is volt róla, majd miután elkezdtem neki pm-be írni hogy ez meg ez volt, annyival letudta hogy "fejezd be a feleselges pm-et", na de mindegy is.) Ezek után már mindeggyé vált, admin nem leszek már sose, így hát vettem egy ramot. Rendesen élvezem azt, hogy akik szembe jönnek, vagy szabálytalanok, direkt rájukhúzom a kormányt, kihalnak, gyorsan consolet megnyitom, visszapörgetem az rp-t, és megyek tovább.. Ez a megoldás rá. Sose lesz helyes megoldás a sok braindead emberre.. Vagy mégis, egy 3 tonnás ram 😄

És innen is köszönöm ismét annak a nem megnevezett ötös adminnak hogy egy örök életre elrontotta a kedvem a szervertől, és alám tett elég rendesen. ☺️ Boldog karácsonyszkit, még neked is "spanom" 🎄❤️

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Őszintén bevallom, ez eddig engem is idegesített. Mindig próbáltam a kis Shelbymet szépen tartani, mert retek ronda a törésmodellje, de mindig más hibájából került az autóm szerelőhöz. Nem a pénzről van szó, mindig is volt, mindig is lesz, és mégtöbb lesz.. Na de viszont az idő. Idő sosem volt, még kevesebb lesz, és lassan már semennyi sem lesz. Tisztán akartam tartani az UCP-m, adminnak szerettem volna jelentkezni, de amíg egy "admin" aki ezt a jelzőt sem érdemli meg, lerondította egy 90 perces OOC stílussal, mert direkt derbyztek, én meg capsel leírtam hogy állj már le bazdmeg. Nyílván én voltam a hibás, bár nem értem miért admin az ilyen, aki nem jár utána a dolgoknak, hogy ez miért is történt. (Nyílván az admint nem nevezzük meg, bizonyítékom is volt róla, majd miután elkezdtem neki pm-be írni hogy ez meg ez volt, annyival letudta hogy "fejezd be a feleselges pm-et", na de mindegy is.) Ezek után már mindeggyé vált, admin nem leszek már sose, így hát vettem egy ramot. Rendesen élvezem azt, hogy akik szembe jönnek, vagy szabálytalanok, direkt rájukhúzom a kormányt, kihalnak, gyorsan consolet megnyitom, visszapörgetem az rp-t, és megyek tovább.. Ez a megoldás rá. Sose lesz helyes megoldás a sok braindead emberre.. Vagy mégis, egy 3 tonnás ram 😄

És innen is köszönöm ismét annak a nem megnevezett ötös adminnak hogy egy örök életre elrontotta a kedvem a szervertől, és alám tett elég rendesen. ☺️ Boldog karácsonyszkit, még neked is "spanom" 🎄❤️
Köszönöm, hogy leírtad ezt, alátámasztottad azt, amit eddig próbáltam bizonygatni. Azt azért vedd figyelembe, hogy mások szabályszegése nem jogosít fel arra, hogy Te is szabályt szegj. Megértem, hogy bosszantó, megértem és nem is hibáztatlak a reakciódért, de attól még nem volt helyes. Persze nagyon fontos az okok feltárása, általában nincs olyan, hogy valaki ok nélkül ír ilyeneket. És az ok, ami kiváltja ezt az OOC stílust, gyakran sokkal súlyosabb, mint maga az OOC stílus. Tehát a leírtak alapján szerintem nem te voltál elsősorban a hibás, de a reakciód az volt. Ez a "ráhúzom a kormányt" is igazságosnak és megérdemeltnek tűnthet NonRP-zőkkel szemben, mégsem ez a megoldás, és szintén nem helyes. Légy szíves, ne te süllyedj le alacsonyabb szintre a frusztrációd miatt, inkább másokat próbálj felemelni. Ne hagyd magad, mert ezzel belátod, hogy győztek. Amivel nem lenne gond, ha ők csinálnák jól, de nem ők csinálják jól.
A kedved pedig ne menjen el, nem a világvége, ami történt.
Boldog karácsonyt! :D

• Tetszik
Reactions: Tilidine Meister

Tilidine Meister

Barangoló
2019. 05. 16.
99
136
V4 karakter
Russel Jenkins
LV karakter
Charles Gallagher
Köszönöm, hogy leírtad ezt, alátámasztottad azt, amit eddig próbáltam bizonygatni. Azt azért vedd figyelembe, hogy mások szabályszegése nem jogosít fel arra, hogy Te is szabályt szegj. Megértem, hogy bosszantó, megértem és nem is hibáztatlak a reakciódért, de attól még nem volt helyes. Persze nagyon fontos az okok feltárása, általában nincs olyan, hogy valaki ok nélkül ír ilyeneket. És az ok, ami kiváltja ezt az OOC stílust, gyakran sokkal súlyosabb, mint maga az OOC stílus. Tehát a leírtak alapján szerintem nem te voltál elsősorban a hibás, de a reakciód az volt. Ez a "ráhúzom a kormányt" is igazságosnak és megérdemeltnek tűnthet NonRP-zőkkel szemben, mégsem ez a megoldás, és szintén nem helyes. Légy szíves, ne te süllyedj le alacsonyabb szintre a frusztrációd miatt, inkább másokat próbálj felemelni. Ne hagyd magad, mert ezzel belátod, hogy győztek. Amivel nem lenne gond, ha ők csinálnák jól, de nem ők csinálják jól.
A kedved pedig ne menjen el, nem a világvége, ami történt.
Boldog karácsonyt! :D
Amíg nem lett a kedvem elrontva a fentebb említett felesleges szankció, és az ügyben rosszul eljárt admin által, addig mindig ment a klipp, és a /pm. Aki nem érdemli meg, azt nem is nonozom szarrá, de aki igen, annak nincs apelláta. Az adminságból lett egy tegnap előtt kiosztott nonrp is. Már nem érdekel az egész, hidegen hagy hogy tiszta legyen az ucpm, hogy kövessem a szabályokat. Rossz "kimondani", de most már ahelyett hogy játszani mennék fel, "nonozni" megyek. Ha így folytatják az adminok a munkájukat, (TISZTELET A KIVÉTELNEK!!) Nem sokan fognak maradni a szerveren, ezt elhiheted nekem.

• Tetszik
Reactions: Jaime

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Amíg nem lett a kedvem elrontva a fentebb említett felesleges szankció, és az ügyben rosszul eljárt admin által, addig mindig ment a klipp, és a /pm. Aki nem érdemli meg, azt nem is nonozom szarrá, de aki igen, annak nincs apelláta. Az adminságból lett egy tegnap előtt kiosztott nonrp is. Már nem érdekel az egész, hidegen hagy hogy tiszta legyen az ucpm, hogy kövessem a szabályokat. Rossz "kimondani", de most már ahelyett hogy játszani mennék fel, "nonozni" megyek. Ha így folytatják az adminok a munkájukat, (TISZTELET A KIVÉTELNEK!!) Nem sokan fognak maradni a szerveren, ezt elhiheted nekem.
Feleslegesnek és jogtalannak nem mondanám a jailt, mert megtörtént az OOC stílus. Nyilván hirtelen felindulásból és okkal, de megtörtént. Sok múlik az adminokon, de a játékosokon is. Mások miatt ne kezdj el te is szabályokat szegni. Így romlik tovább a közösség. Kövesd a szabályokat, és ha valaha nem hagyott hidegen a dolog, akkor emiatt ne veszítsd el a lelkesedésedet. Ha te is elkezdesz nonozni, akkor másoknak fogod azt okozni, amit neked is okoztak. Dominó effektus. Lehetsz te is egy elboruló dominó, vagy állva maradsz, esetleg segítesz megfordítani a folyamatot. Egyébként 1-2 jail nem hiszem, hogy végleg ellehetetlenítene bármitől is.

Tilidine Meister

Barangoló
2019. 05. 16.
99
136
V4 karakter
Russel Jenkins
LV karakter
Charles Gallagher
Feleslegesnek és jogtalannak nem mondanám a jailt, mert megtörtént az OOC stílus. Nyilván hirtelen felindulásból és okkal, de megtörtént. Sok múlik az adminokon, de a játékosokon is.
Én nem azt mondtam hogy jogtalan volt, hanem hogy talán eltekinthető lett volna a kiindulása miatt. De nyílván fordított esetben Ő is elvárta volna hogy ne tegyem ajbe.

Mások miatt ne kezdj el te is szabályokat szegni. Így romlik tovább a közösség. Kövesd a szabályokat, és ha valaha nem hagyott hidegen a dolog, akkor emiatt ne veszítsd el a lelkesedésedet. Ha te is elkezdesz nonozni, akkor másoknak fogod azt okozni, amit neked is okoztak. Dominó effektus. Lehetsz te is egy elboruló dominó, vagy állva maradsz, esetleg segítesz megfordítani a folyamatot.
A közösség általam nem romlik. Amint említettem, én az ellen lépek fel agresszívan, s nonosan aki megérdemli, és mások játékélményét b*ssza szét. Úgymond Luciferré váltam 😆

Egyébként 1-2 jail nem hiszem, hogy végleg ellehetetlenítene bármitől is.
Hát.. nem hiszem hogy egy 90 perces OOC stílus, és egy 2 nappal ezelőtt kiosztott NonRP jail mellett majd felvennének. De ezek után nem is nagyon izgat, és vele nem szeretnék egy csapatba tartozni. Le merem fogadni hogy az adminteambe Ő az, aki a színvonalat húzza le, és fékezi a csapatot. Nem akarok ott különcködni, mert én inkább segíteném a playereket 😄 (ISMÉT TISZTELET A KIVÉTELNEK!!)

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Én nem azt mondtam hogy jogtalan volt, hanem hogy talán eltekinthető lett volna a kiindulása miatt. De nyílván fordított esetben Ő is elvárta volna hogy ne tegyem ajbe.

A közösség általam nem romlik. Amint említettem, én az ellen lépek fel agresszívan, s nonosan aki megérdemli, és mások játékélményét b*ssza szét. Úgymond Luciferré váltam 😆

Hát.. nem hiszem hogy egy 90 perces OOC stílus, és egy 2 nappal ezelőtt kiosztott NonRP jail mellett majd felvennének. De ezek után nem is nagyon izgat, és vele nem szeretnék egy csapatba tartozni. Le merem fogadni hogy az adminteambe Ő az, aki a színvonalat húzza le, és fékezi a csapatot. Nem akarok ott különcködni, mert én inkább segíteném a playereket 😄 (ISMÉT TISZTELET A KIVÉTELNEK!!)
Az önkényes "fellépésed", amivel egyébként szabályt szegsz, biztos nem a közösség javát szolgálja, a tiédet pedig biztosan nem. Nem az eddigi jailek a legnagyobb gondjaid szerintem, hanem az, ahogy most gondolkodsz, és annak a jövőbeli következményei.

• Vicces
Reactions: Ernő
2021. 12. 04.
102
1 304
V4 karakter
Tikus Jebakan
LV karakter
Lou Diddy
Végigolvastam majdnem az összes hozzászólást és nem csalódtam abban, hogy a topic nyitójának mondanivalója mennyire a szerver ismeretének hiányából eredeztetik.

Ilyesféle topicok mióta a föld kerek és én játszom a szerveren mindig felbukkantak, feleslegesen. Mindig az a fő célja ezeknek a topicoknak hogy a jelenlegi formát megbontsák és valami újat és jobbat hozzon a szerveren lévő élménybe. A játékosokat meglehet tanítani arra, hogy a helyes úton járjanak, de arra nem, hogy a helyeset megértsék.

Így ha meg is tudnánk ezt a drasztikus lépést tenni, hogy minden játékos közlekedési normáit megváltoztassuk az általad kigondolt ideális normákra az hiábavaló lenne, hisz elveszne az a fontos dolog, hogy ezt mindenki önszántából teszi nem pedig a traffipaxtól, admini szankciótól és a rendőri csekk büntetés elkerülése érdekében. Biztos tanultad már történelemből, hogy egy diktatúra egy idő után a valóságban sem működik hisz az emberek frusztráltak és idegesek lesznek a rendszerre ami kényszeríti őket valamire megfélemlítéssel. Ha a valóságban nem működik ez a dolog akkor szerinted egy játék szerveren mennyire lenne jó ötlet valamit ilyen erőszakosan betartatni?

Hatalmas badarság lenne efféle ötleteket még csak firtatni is, hisz ÉRTELMETLEN! Ez egy szerepJÁTÉK szerver, ahol a lényeg saját magunk önfeledt szórakoztatása, egy kisebb kiszakadás a szürkehétköznapokból vagy megpihenés a gyorsan pörgő színes világtól. A szerver által nyújtott lehetőségek élvezése az ember hozzáállásától függ nem pedig attól, hogy mások hogyan viselkednek vele a szerveren.

Azt az állításod mi szerint már nincs szerepjáték a szerveren szimpla hülyeség,
Csucsu1 fogalmazta meg kiválóan: ha egy garázsban kuksolsz, vagy a házadban ne várd hogy menjen érted a szerepjáték.
Ha úgy érzed, hogy nincs már szerepjáték a szerveren vagy maximum alibiből légy te a változás, a bölcs ember cselekszik mielőtt beszél és azután tetteinek megfelelően tanít másokat. Sajnos általánosítanom kell téged, hisz nem tudom munkásságod megtekinteni a profilodon mivel lekorlátoztad de nem hinném hogy lelkedet beleölted volna akár egy történet elmesélésébe sem így egyáltalán nem hiteles az a mondandód, hogy nincs szerepjáték.

Csak aki a régit ápolgatva ismeri meg az újat, csak az lehet mások tanítójává ez a te esetedben kétlem hogy így volna, tehát mielőtt a jelenlegi dolgokat akarnád drasztikusan megváltoztatni cselekedj, ismerd meg az újat a jelenlegi helyzetből és ezek után gyújts fényt a sötétben ahelyett hogy azt szidnád hisz ezért vagyunk mi a Kínai Szövetség.​

Utoljára szerkesztve:

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Végigolvastam majdnem az összes hozzászólást és nem csalódtam abban, hogy a topic nyitójának mondanivalója mennyire a szerver ismeretének hiányából eredeztetik.

Ilyesféle topicok mióta a föld kerek és én játszom a szerveren mindig felbukkantak, feleslegesen. Mindig az a fő célja ezeknek a topicoknak hogy a jelenlegi formát megbontsák és valami újat és jobbat hozzon a szerveren lévő élménybe. A játékosokat meglehet tanítani arra, hogy a helyes úton járjanak, de arra nem, hogy a helyeset megértsék.

Így ha meg is tudnánk ezt a drasztikus lépést tenni, hogy minden játékos közlekedési normáit megváltoztassuk az általad kigondolt ideális normákra az hiábavaló lenne, hisz elveszne az a fontos dolog, hogy ezt mindenki önszántából teszi nem pedig a traffipaxtól, admini szankciótól és a rendőri csekk büntetés elkerülése érdekében. Biztos tanultad már történelemből, hogy egy diktatúra egy idő után a valóságban sem működik hisz az emberek frusztráltak és idegesek lesznek a rendszerre ami kényszeríti őket valamire megfélemlítéssel. Ha a valóságban nem működik ez a dolog akkor szerinted egy játék szerveren mennyire lenne jó ötlet valamit ilyen erőszakosan betartatni?

Hatalmas badarság lenne efféle ötleteket még csak firtatni is, hisz ÉRTELMETLEN! Ez egy szerepJÁTÉK szerver, ahol a lényeg saját magunk önfeledt szórakoztatása, egy kisebb kiszakadás a szürkehétköznapokból vagy megpihenés a gyorsan pörgő színes világtól. A szerver által nyújtott lehetőségek élvezése az ember hozzáállásától függ nem pedig attól, hogy mások hogyan viselkednek vele a szerveren.

Azt az állításod mi szerint már nincs szerepjáték a szerveren szimpla hülyeség,
Csucsu1 fogalmazta meg kiválóan: ha egy garázsban kuksolsz, vagy a házadban ne várd hogy menjen érted a szerepjáték.
Ha úgy érzed, hogy nincs már szerepjáték a szerveren vagy maximum alibiből légy te a változás, a bölcs ember cselekszik mielőtt beszél és azután tetteinek megfelelően tanít másokat. Sajnos általánosítanom téged, hisz nem tudom munkásságod megtekinteni a profilodon mivel lekorlátoztad de nem hinném hogy lelkedet beleölted volna akár egy történet elmesélésébe sem így egyáltalán nem hiteles az a mondandód, hogy nincs szerepjáték.

Csak aki a régit ápolgatva ismeri meg az újat, csak az lehet mások tanítójává ez a te esetedben kétlem hogy így volna, tehát mielőtt a jelenlegi dolgokat akarnád drasztikusan megváltoztatni cselekedj, ismerd meg az újat a jelenlegi helyzetből és ezek után gyújts fényt a sötétben ahelyett hogy azt szidnád hisz ezért vagyunk mi a Kínai Szövetség.​
"Mindig az a fő célja ezeknek a topicoknak hogy a jelenlegi formát megbontsák és valami újat és jobbat hozzon a szerveren lévő élménybe"
Igen, gondolom...? Ez az ötletek lényege. Mi a gond azzal, hogy valaki újat és/vagy jobbat szeretne? Azért van lehetőség ötleteket írni.

"Hatalmas badarság lenne efféle ötleteket még csak firtatni is, hisz ÉRTELMETLEN!"
Szerintem pedig ez badarság, amit írtál. Ahogy írtad, ez egy szerepJÁTÉK. Játék, szabályokkal. Az pedig nem játék, hogy egyesek "önfeledt szórakozása" miatt elcseszhetsz egy teljes órát arra, hogy újraéledj és megcsináltasd a kocsidat. Ennek melyik része a szerepjáték? De kérdezhetem külön, melyik része a "szerep", és melyik a "játék"?

"A játékosokat meglehet tanítani arra, hogy a helyes úton járjanak, de arra nem, hogy a helyeset megértsék."
Ööö... nem? Miért ne érthetnék meg? Jó, nyilván sokan nem fogják megérteni, mert nem akarják. De ez ismét egy elég nagy általánosítés, és eléggé lenéző. Még hogy nem tudják megérteni. Csak te értetted meg? De jó neked. Egyébként ha megtanulnak helyes úton járni, az azt jelenti, hogy önállóan járnak a helyes úton. Tehát értik a helyes utat, másképp nem tudnák azt járni.

"Ez egy szerepJÁTÉK szerver, ahol a lényeg saját magunk önfeledt szórakoztatása".
Nem. Már leírtam, hogy ez nem így van, lehet pont azt nem olvastad el. A singleplayer játékoknak a lényege saját magunk önfeledt szórakoztatása. Ez nem singleplayer. Itt vannak más játékosok is, akiket figyelembe kell vennünk. Ne nagyon feledkezzünk meg önmagunkról, mert az könnyen másnak a kárára mehet.

"az hiábavaló lenne, hisz elveszne az a fontos dolog, hogy ezt mindenki önszántából teszi"
Ahhoz, hogy egy játék élhető legyen, szabályokra van szükség. Ezzel azt mondod, hogy az a rengeteg szabálypont a szabályzatban baromság, hiábavaló és semmi értelme? Szerinted nélkülük mi zajlana a szerveren? Sokan azért fogják vissza magukat bizonyos szituációkban, és nem kezdenek el lövöldözni, mert tilos, és szankció jár érte. Azért RP-zik az ütközéseket, mert kell. Egyébként szerinted hány embernek van kedve minden ütközésnél lenyomni az RP-ket? Nem soknak. De szabály, ezért a legtöbben megcsinálják. Sokan szeretik, ha megkergetik őket a rendőrök, de legtöbben nem hergelik őket, mert ez is szabályellenes. Nem értem mire akarsz kilyukadni ezzel.

"A szerver által nyújtott lehetőségek élvezése az ember hozzáállásától függ nem pedig attól, hogy mások hogyan viselkednek vele a szerveren."
Ahogy olvashattad, van, akinek megváltozott a hozzáállása attól, ahogy viselkedtek vele a szerveren. A rossz rosszat szül.

"Azt az állításod mi szerint már nincs szerepjáték a szerveren szimpla hülyeség"
Nem állítottam ilyet, azt mondtam, hogy csökken a rendesen szerepjátékozók száma, akik helyére olyan játékosok kerülnek, akik máshogy képzelik el a szerveren való játékot. Lassan, de átalakul a közösség. Ráadásul nagyon sokak szerint. És nagyon sokak szerint nem jó irányba. Meg szerintem se.

"mennyire lenne jó ötlet valamit ilyen erőszakosan betartatni?"
Erre már reagáltam, semmi értelme. Az eladózást is erőszakosan tartatják be? Hát xy miért nem mehet oda bárkihez eladózni, hisz csak kocsit szeretne venni...?! Az ötletek között egyébként nem csak szankciók voltak, különböző dolgok is.

"ha egy garázsban kuksolsz, vagy a házadban ne várd hogy menjen érted a szerepjáték."
Ez még mindig egy tök random dobálózás, nem is értem.

"a bölcs ember cselekszik mielőtt beszél"
Nem tartom magam bölcsnek, csak azt teszem, amit helyesnek látok.
Egyébként húzzam rá én is szándékosan a kormányt arra, aki számomra nemtetszően közlekedik, vagy mit cselekedjek?
Amúgy szerintem cselekedtem már egy keveset, bejártam a várost, keresve az olyan pontokat, ahol gyakran történik NonRP-s közlekedés, így könnyebb lesz befoltozni azokat. Ezt sem olvastad?

"de nem hinném hogy lelkedet beleölted volna akár egy történet elmesélésébe sem így egyáltalán nem hiteles az a mondandód"
Ebben is tévedsz.
Valamint szerintem több hitelesség van benne, mint abban, amit te írtál.

"Csak aki a régit ápolgatva ismeri meg az újat, csak az lehet mások tanítójává"
Nem akarok én senkinek sem tanítója lenni, csak próbálok segíteni és leírni azt, amit jónak látok. Hátha segít másoknak, hátha jobb lesz tőle. Hidd el, ismerem a régit is és az újat is, nem ma kezdtem se a szervert, se az MTA-t, a falvédőről sem most jöttem le.

Attól, hogy kiemelem, mi nem működik túl jól, és mit nem tartok szerepjátéknak a szerveren történő dolgok között, az nem jelenti azt, hogy az egésznek nem látom értelmét. Ha nem látnám, nem írtam volna topicot és már rég nem játszanék a szerveren.

A Kínai Szövetség nem érdekel, bocsi. De azért jó reklám volt, szépen összefűzted.

• Vicces
Reactions: bakk és kisúr

uncut gem

Pötyögtető
2022. 11. 20.
430
2 634
V4 karakter
Valentino Joko
LV karakter
Avon Carver
Hogyan cseszel el 1 órát arra hogy újraéledj amikor 10 perc a respawn o_O
Akármelyik kórháztól elfutsz a kocsidig max. 20 perc alatt.

Melyik storyba öltél bele a lelked, kiváncsiak vagyunk rá.

• Vicces
Reactions: Jaime

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Hogyan cseszel el 1 órát arra hogy újraéledj amikor 10 perc a respawn o_O
Már leírtam, hogy jön ki az ~1 óra.
Olvass! o_O

Egyébként örülök, hogy nincs normális érvetek, ezért minden másba próbáltok belekötni, olvashattunk már sok mindent. :)

Láttalak már titeket a szerveren párszor, inkább nem írom le a véleményem, egyébként sem tartozik ide.

Utoljára szerkesztve:

uncut gem

Pötyögtető
2022. 11. 20.
430
2 634
V4 karakter
Valentino Joko
LV karakter
Avon Carver
Az a gond kedves Jaime, hogy elbeszélünk egymás mellett.

Nekeddurrantak valami forgalmas pontnál, ahol kb minden nap ezer baleset történik, majd ahelyett, hogy levezetted volna a feszkót megnyitottad ezt a topicot - amivel semmit az ég világon nem fogsz elérni, de szíved joga megnyitni, mivel ötlet.
Különbség köztünk szerintem az - de cáfold meg, ha nem igaz - hogy én el tudom fogadni, hogy ez egy játék és ezek a problémák az idők végezetéig meglesznek, amig ilyen alacsony a szint amivel játékosokat felengednek a szeróra (pl. nem is kell a nyelvet beszélni, Google fordítóval megoldotta a kedves Toxic Marshall úriember Azerbajdzsánból. neki nem tudom hogyan magyaráznád meg az elvárt vezetési kultúrát), te viszont nem, ezért megírtad ezt a topicot - szerintem forrongásból.

Nem támadólag írom, csak szerintem értelme nincsen MTA-ban arról beszélni, hogy mi mennyire felel meg a KRESZ-nek, amikor minden kocsi 1 mp alatt van 100-on. Én is bírnám, ha óvatosabban, körültekintőbben vezetne mindenki, de ez SOHA nem fog beteljesülni, amíg az átlag korosztály 11-12 év körül van.

szocskeee

The Pure and the Damned
2020. 08. 18.
209
4 889
Hyperborea
V4 karakter
chad edger
LV karakter
ekon mosby
Láttalak már titeket a szerveren párszor, inkább nem írom le a véleményem, egyébként sem tartozik ide.

én sajnos még nem láttalak bár nem gyakran járok a kórház környékén, legközelebb ha ott vagy viszek egy csokor virágot hátha megváltozik rólunk a véleményed :)

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Az a gond kedves Jaime, hogy elbeszélünk egymás mellett.

Nekeddurrantak valami forgalmas pontnál, ahol kb minden nap ezer baleset történik, majd ahelyett, hogy levezetted volna a feszkót megnyitottad ezt a topicot - amivel semmit az ég világon nem fogsz elérni, de szíved joga megnyitni, mivel ötlet.
Különbség köztünk szerintem az - de cáfold meg, ha nem igaz - hogy én el tudom fogadni, hogy ez egy játék és ezek a problémák az idők végezetéig meglesznek, amig ilyen alacsony a szint amivel játékosokat felengednek a szeróra (pl. nem is kell a nyelvet beszélni, Google fordítóval megoldotta a kedves Toxic Marshall úriember Azerbajdzsánból. neki nem tudom hogyan magyaráznád meg az elvárt vezetési kultúrát), te viszont nem, ezért megírtad ezt a topicot - szerintem forrongásból.

Nem támadólag írom, csak szerintem értelme nincsen MTA-ban arról beszélni, hogy mi mennyire felel meg a KRESZ-nek, amikor minden kocsi 1 mp alatt van 100-on.
Tényleg elbeszélünk egymás mellett.
Sokszor leírtam már. Nem érdekel a KRESZ, az sem, ha valaki átmegy a piroson, az sem, ha 50 helyett 150-nel megy.
Azt is leírtam már, hogy ez nem az én feszkóm, nem rólam szól a topic, egy általános jelenséget ragadtam meg, amivel sokaknak problémája van. Ez nem egy hozzászólásból kiderült.
A rengeteg driftelésről, derbyzésről beszélünk, azokról, akik 400-zal mennek a városban, nekimennek mindenkinek, utána esetleg RP-znek 2 szót, netán előkapják a fegyverüket. Legalább ne a belvárosban csinálnák ezt.
Nem cáfolom meg, igazad van. Nem fogadom el, hogy nem lehet javítani a problémán. Mert lehet. De nem hiszem, hogy ezzel gond van.
A mappolások kibővítésével például mi a probléma? Most is vannak lerakva útzárak, hogy ne tudd random levágni az utakat. Kerestem még mappolatlan helyeket, azokat is simán be lehetne mappolni. Ezzel ha nem is sokkal, de javulna a helyzet.

@zoo
Te pedig fölöslegesen válaszolsz, mert egyértelműen látszik, hogy csak kötekedni akarsz, még csak álcázni sem próbálod. De ezzel csak magadat minősíted.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.