Végigolvastam majdnem az összes hozzászólást és nem csalódtam abban, hogy a topic nyitójának mondanivalója mennyire a szerver ismeretének hiányából eredeztetik.
Ilyesféle topicok mióta a föld kerek és én játszom a szerveren mindig felbukkantak, feleslegesen. Mindig az a fő célja ezeknek a topicoknak hogy a jelenlegi formát megbontsák és valami újat és jobbat hozzon a szerveren lévő élménybe. A játékosokat meglehet tanítani arra, hogy a helyes úton járjanak, de arra nem, hogy a helyeset megértsék.
Így ha meg is tudnánk ezt a drasztikus lépést tenni, hogy minden játékos közlekedési normáit megváltoztassuk az általad kigondolt ideális normákra az hiábavaló lenne, hisz elveszne az a fontos dolog, hogy ezt mindenki önszántából teszi nem pedig a traffipaxtól, admini szankciótól és a rendőri csekk büntetés elkerülése érdekében. Biztos tanultad már történelemből, hogy egy diktatúra egy idő után a valóságban sem működik hisz az emberek frusztráltak és idegesek lesznek a rendszerre ami kényszeríti őket valamire megfélemlítéssel. Ha a valóságban nem működik ez a dolog akkor szerinted egy játék szerveren mennyire lenne jó ötlet valamit ilyen erőszakosan betartatni?
Hatalmas badarság lenne efféle ötleteket még csak firtatni is, hisz ÉRTELMETLEN! Ez egy szerepJÁTÉK szerver, ahol a lényeg saját magunk önfeledt szórakoztatása, egy kisebb kiszakadás a szürkehétköznapokból vagy megpihenés a gyorsan pörgő színes világtól. A szerver által nyújtott lehetőségek élvezése az ember hozzáállásától függ nem pedig attól, hogy mások hogyan viselkednek vele a szerveren.
Azt az állításod mi szerint már nincs szerepjáték a szerveren szimpla hülyeség,
Csucsu1 fogalmazta meg kiválóan: ha egy garázsban kuksolsz, vagy a házadban ne várd hogy menjen érted a szerepjáték.
Ha úgy érzed, hogy nincs már szerepjáték a szerveren vagy maximum alibiből légy te a változás, a bölcs ember cselekszik mielőtt beszél és azután tetteinek megfelelően tanít másokat. Sajnos általánosítanom téged, hisz nem tudom munkásságod megtekinteni a profilodon mivel lekorlátoztad de nem hinném hogy lelkedet beleölted volna akár egy történet elmesélésébe sem így egyáltalán nem hiteles az a mondandód, hogy nincs szerepjáték.
Csak aki a régit ápolgatva ismeri meg az újat, csak az lehet mások tanítójává ez a te esetedben kétlem hogy így volna, tehát mielőtt a jelenlegi dolgokat akarnád drasztikusan megváltoztatni cselekedj, ismerd meg az újat a jelenlegi helyzetből és ezek után gyújts fényt a sötétben ahelyett hogy azt szidnád hisz ezért vagyunk mi a
Kínai Szövetség.
"Mindig az a fő célja ezeknek a topicoknak hogy a jelenlegi formát megbontsák és valami újat és jobbat hozzon a szerveren lévő élménybe"
Igen, gondolom...? Ez az ötletek lényege. Mi a gond azzal, hogy valaki újat és/vagy jobbat szeretne? Azért van lehetőség ötleteket írni.
"Hatalmas badarság lenne efféle ötleteket még csak firtatni is, hisz ÉRTELMETLEN!"
Szerintem pedig ez badarság, amit írtál. Ahogy írtad, ez egy szerepJÁTÉK. Játék, szabályokkal. Az pedig nem játék, hogy egyesek "önfeledt szórakozása" miatt elcseszhetsz egy teljes órát arra, hogy újraéledj és megcsináltasd a kocsidat. Ennek melyik része a szerepjáték? De kérdezhetem külön, melyik része a "szerep", és melyik a "játék"?
"A játékosokat meglehet tanítani arra, hogy a helyes úton járjanak, de arra nem, hogy a helyeset megértsék."
Ööö... nem? Miért ne érthetnék meg? Jó, nyilván sokan nem fogják megérteni, mert nem akarják. De ez ismét egy elég nagy általánosítés, és eléggé lenéző. Még hogy nem tudják megérteni. Csak te értetted meg? De jó neked. Egyébként ha megtanulnak helyes úton járni, az azt jelenti, hogy önállóan járnak a helyes úton. Tehát értik a helyes utat, másképp nem tudnák azt járni.
"Ez egy szerepJÁTÉK szerver, ahol a lényeg saját magunk önfeledt szórakoztatása".
Nem. Már leírtam, hogy ez nem így van, lehet pont azt nem olvastad el. A singleplayer játékoknak a lényege saját magunk önfeledt szórakoztatása. Ez nem singleplayer. Itt vannak más játékosok is, akiket figyelembe kell vennünk. Ne nagyon feledkezzünk meg önmagunkról, mert az könnyen másnak a kárára mehet.
"az hiábavaló lenne, hisz elveszne az a fontos dolog, hogy ezt mindenki önszántából teszi"
Ahhoz, hogy egy játék élhető legyen, szabályokra van szükség. Ezzel azt mondod, hogy az a rengeteg szabálypont a szabályzatban baromság, hiábavaló és semmi értelme? Szerinted nélkülük mi zajlana a szerveren? Sokan azért fogják vissza magukat bizonyos szituációkban, és nem kezdenek el lövöldözni, mert tilos, és szankció jár érte. Azért RP-zik az ütközéseket, mert kell. Egyébként szerinted hány embernek van kedve minden ütközésnél lenyomni az RP-ket? Nem soknak. De szabály, ezért a legtöbben megcsinálják. Sokan szeretik, ha megkergetik őket a rendőrök, de legtöbben nem hergelik őket, mert ez is szabályellenes. Nem értem mire akarsz kilyukadni ezzel.
"A szerver által nyújtott lehetőségek élvezése az ember hozzáállásától függ nem pedig attól, hogy mások hogyan viselkednek vele a szerveren."
Ahogy olvashattad, van, akinek megváltozott a hozzáállása attól, ahogy viselkedtek vele a szerveren. A rossz rosszat szül.
"Azt az állításod mi szerint már nincs szerepjáték a szerveren szimpla hülyeség"
Nem állítottam ilyet, azt mondtam, hogy csökken a rendesen szerepjátékozók száma, akik helyére olyan játékosok kerülnek, akik máshogy képzelik el a szerveren való játékot. Lassan, de átalakul a közösség. Ráadásul nagyon sokak szerint. És nagyon sokak szerint nem jó irányba. Meg szerintem se.
"mennyire lenne jó ötlet valamit ilyen erőszakosan betartatni?"
Erre már reagáltam, semmi értelme. Az eladózást is erőszakosan tartatják be? Hát xy miért nem mehet oda bárkihez eladózni, hisz csak kocsit szeretne venni...?! Az ötletek között egyébként nem csak szankciók voltak, különböző dolgok is.
"ha egy garázsban kuksolsz, vagy a házadban ne várd hogy menjen érted a szerepjáték."
Ez még mindig egy tök random dobálózás, nem is értem.
"a bölcs ember cselekszik mielőtt beszél"
Nem tartom magam bölcsnek, csak azt teszem, amit helyesnek látok.
Egyébként húzzam rá én is szándékosan a kormányt arra, aki számomra nemtetszően közlekedik, vagy mit cselekedjek?
Amúgy szerintem cselekedtem már egy keveset, bejártam a várost, keresve az olyan pontokat, ahol gyakran történik NonRP-s közlekedés, így könnyebb lesz befoltozni azokat. Ezt sem olvastad?
"de nem hinném hogy lelkedet beleölted volna akár egy történet elmesélésébe sem így egyáltalán nem hiteles az a mondandód"
Ebben is tévedsz.
Valamint szerintem több hitelesség van benne, mint abban, amit te írtál.
"Csak aki a régit ápolgatva ismeri meg az újat, csak az lehet mások tanítójává"
Nem akarok én senkinek sem tanítója lenni, csak próbálok segíteni és leírni azt, amit jónak látok. Hátha segít másoknak, hátha jobb lesz tőle. Hidd el, ismerem a régit is és az újat is, nem ma kezdtem se a szervert, se az MTA-t, a falvédőről sem most jöttem le.
Attól, hogy kiemelem, mi nem működik túl jól, és mit nem tartok szerepjátéknak a szerveren történő dolgok között, az nem jelenti azt, hogy az egésznek nem látom értelmét. Ha nem látnám, nem írtam volna topicot és már rég nem játszanék a szerveren.
A Kínai Szövetség nem érdekel, bocsi. De azért jó reklám volt, szépen összefűzted.