Megvadult sofőrök, hullák az utakon

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Sziasztok!

Egy szerintem nagyon fontos és bosszantó problémára hívnám fel a figyelmet (ami egyébként szerintem nagyjából mindenki számára feltűnt és idegesítő) és szeretném motiválni az illetékeseket (akárki is legyen az), hogy valamilyen módon próbálják meg visszaszorítani ezt a jelenséget.

Mindenki (jó, most nyilván általánosítok, de a legtöbben) megy, mint az állat, szembe sávba vagy éppen járdán közlekednek, random pusztákon átvágnak és bevágnak eléd az úton, átmennek 300-zal a piroson és hasonlóak. Ennek következtében tele vannak az utak totálkáros járművekkel és hullákkal. Azt természetesen meg sem említem, hogy a legtöbb játékos még csak hírből sem hallott a KRESZ-ről (legalább egy elsőbbségadás kötelező táblát azért illene értelmezni és tiszteletben tartani), de ezen nem akadok fenn és nem is lepődöm meg.

IC ügy ez? NEM!

Persze, előfordulhat az bárkivel, hogy sürgősen el kell intéznie valamit és mondjuk 50 helyett 100-zal megy, esetleg átmegy egy-két piroson. Oké, IC ügy. De ami a szerveren történik, az ennél sokkal nagyobb formákat öltött, és szerintem beavatkozást igényel, másképp nem fog javulni a helyzet.

- Állsz a piros lámpánál, valaki pedig a hátadba csapódik 300-zal (REMÉLHETŐLEG nem halsz meg, ha esetleg valami CSODA történik, még a kocsid sem lesz TK-s), majd megy tovább. Pedig te csak álltál a piros lámpánál, betartva a szabályokat. A másik játékosnak talán még fogalma sem volt arról, hogy ott lámpa volt, talán olyan gyorsan ment, hogy még a map sem töltött be alatta, de ő már ott volt. Na ez nagyon nem oké.
- Városban 200-300-zal száguldoznak az emberek, és mivel már annyiszor megbüntette őket a traffi (vagy van traffi radarjuk), hogy tudják, hol vannak. Ott nagylelkűen TALÁN lelassítanak, aztán száguldoznak tovább.
- Mész az úton, balra és jobbra kihalt sivatag, ja nem, valaki épp jön 400-zal le a dombról és bevág eléd jobbról.
- Mész az úton, aztán hirtelen mindkét sávból jön valaki szemben. Valaki ott nincs jó helyen.
- Balra kanyarodni tilos. Mit csinál? Balra kanyarodik.
- Sétálsz a járdán aztán egyszer csak elütnek.

Igazából nem is olyan fontos, hogy ez most IC ügy-e vagy sem. Végső soron ez egy játék, azért játszanak az emberek, hogy szórakozzanak, és nem azért, hogy bosszankodjanak, az idejüket pazarolják és fölösleges tennivalókat generáljanak nekik folyamatosan. De ha egyes játékosok legalább egy kicsit komolyan vennék a játékot, tisztában lennének azzal, hogy ez egy szerepjáték, és minden fent említett trükkel a saját (na meg mások) életét veszélyezteti, biztos, hogy nem csinálnának ilyet. Hiszen a valóságban sem történik ennyi ilyen dolog.

Ez nem IC ügy, inkább NonRP, ami ráadásul nagyon sok játékos szórakozását tönkreteszi. Ez pedig nagyon súlyos bűn egy multiplayer játékban. A multiplayernek az a lényege, hogy együtt jól érezzük magunkat. 10 perc halálidő kivárása, visszafutás vagy taxizás a TK-s kocsidhoz, annak az elvontatása, megszereltetése NEM szórakozás.

Ne essen félreértés, nem azzal van problémám, hogy vannak a szerveren balesetek. Vannak, persze. A problémám ezeknek a gyakoriságával, súlyosságával és okával van.
Kivel fordul elő IRL, hogy reggel, délben és este, minden nap megy szereltetni a kocsiját, mert totálkáros lett?

Hogyan lehetne tenni ez ellen?

Több irányból is próbáltam megközelíteni a dolgot, az ötleteim között valószínűleg, sőt biztos, hogy lesznek hülyeségek (vannak extrém(nek tűnő) ötletek), nem kell fennakadni rajta. Csak írtam, ami eszembe jutott. Továbbá rossz ötlet is segíthet rábukkani a jó ötletre. Nem ismerem 100%-osan a szervert, nem ismerem minden frakcióját és azoknak működését, nem tudom, hogyan működik az admin csapat, én csak mint külső szemlélő írom a dolgokat, tilos megsértődni, bármit is írok. Nem látok bele mindenbe, csak a felszínt látom. De ez épp elég ahhoz, hogy érzékeljem: valami nem jó így, ahogy van.

Admin szankciók:
- Láttam már párszor, hogy néhány játékos kicket kapott "Ott nem volt út" és hasonló indokokkal. Ez tök jó, de kevésnek bizonyult.
- Jobban oda kéne figyelni ezekre a szabályszegésekre (szembesáv, irreálisan nagy sebesség a városban, sorozatos piroson való áthajtás, nem úton való közlekedés, stb.) és határozottabban szankcionálni.

Ha mégis IC ügy... a rendőrség szerepe
- Ha legalább IC nagyobb hangsúly lenne a dolog szűrésén, szankcionálásán (szintén szigorúbb bírságokra, letöltendő börtönbüntetésre gondolok), az is segítene.

Szerelés átárazása, módosítása
- Véleményem szerint a szerelési árak nem elég elrettentőek, sőt, kifejezetten alacsonyak. A növelés talán segítene a helyzeten.
- A legnagyobb probléma, hogy aki milliomos, tízmilliomos, meg mittudomén milyen milliomos, azt nem fogja meghatni a szerelés ára (ahogy a traffik, a piros lámpás büntetések sem)
- Esetleg lehetne limit, hogy egy adott járművet milyen időközönként lehet szereltetni. Az sem normális, ha valaki mondjuk 1 órán belül kétszer elmegy szerelőhöz. Vigyázzon jobban.
- Szerelési idő megnövelése.

Mappolások/Egyéb
- A rendőr hiába veszi el a jogsit (meg nem tudom még mit csinál), ha nagy ritkán van egyáltalán valakinek jogsija, attól még beindul a kocsi. A vezetéstől való eltiltás (eset súlyosságától függően mondjuk 1 napra, 1 hétre...) talán jobb belátásra bírná a játékosokat. Itt konkréten arra gondolok, hogy ne tudjon vezetni egyáltalán, scriptileg megoldva vagy ha áthalad határon/kamera meglátja, akkor adjon ki rá körözést. Fuvaroztassa magát, taxizzon, buszozzon, vagy felőlem bújjon a sarokba és gondolkodjon el, hogyan kéne vezetni.
- Ha valaki nemnormálisan vezet, akkor ne végezhessen olyan munkát frakcióban, amiben vezetni kell, kapjon figyelmeztetést, kirúgást/eltiltást egy időre.
- Van lerakva sok korlát, úttorlasz, stb., ami gátolja azt, hogy valaki levágja az utat, ez nagyon hasznos. Esetleg ki lehetne terjeszteni, bővíteni, hogy még többet tudjon segíteni.
- Több traffi, jelentősen nagyobb büntetések. Piros lámpa szintén legyen kegyetlenebb. Kevés a büntetés, főleg ahhoz képest, hogy már pl. fémkereséssel, állatgondozással könnyen össze lehet szedni százezreket, milliókat viszonylag rövid időn belül. (Fémkeresés esetében akár 1 órán belül 100 ezer vagy több)
- Több fekvőrendőr a városba.

Végszó

Talán van pár radikális ötletem, de ha élhetőbb közlekedést szeretnénk a szerveren, akkor szép szavakkal nem fog menni sajnos. Ha az "Eladó?"-zás gond és szankció jár érte, akkor ez meg világot fenyegető katasztrófa. Bízom benne, hogy akármilyen módon, de sikerül valahogy javulást elérni. Köszi, hogy elolvastad! Kíváncsian várom mindenki véleményét, más szerint is katasztrófa-e, ami történik, ha igen, hogyan lehetne szerinte javulást hozni?

Papii

Legenda
2019. 01. 09.
558
500
Saalbach-Hinterglemm
V4 karakter
Alexander Luttenberg
LV karakter
Alexander Hemsworth
Szia. Alapvetően nem rossz elgondolás ez. Szépen összeszedted a gondolataid, viszont van egy két kivetni valóm ami miatt nem támogatom ezt.

-Ezekkel a sebesség szabályozásokkal meglenne a probléma, feleslegessé válna a venom. Az autókat azért PP-zik/vásárolják mert élvezni szeretnék a különböző ,,lóerős,, autókat. De szerintem ez érthető.

-Az hogy néha nem adja ki egyes kanyarokban ez előfordul, 10 perc nem sok idő. Fogalmazhatunk úgyis hogy a karma lecsap.
-Nyílván előfordulnak olyan eset amikor éppen parkoló vagy várokozó autósba belerongyolnak, ami igazad van nem túl kellemes érzés de sajnos előfordul az ilyen. Lehet ez szinkron hiba egy nagyobb lagg vagy éppen teljesen véletlen ezen okokon felül.

-A rendőrség nyílván díjjazza ezt amennyiben ezt észreveszik és előttük zajlik ez a megmozdulás. Jogsit elveszik, de körözést azonnal beírják, és börtönnel jutalmazzák.

-Aki olyan nagy sebességgel száguld és esetlegesen lezuhan egy szakadékba de meghal és vagy túléli, egy videó vagy éppen az arra lebegő Adminisztrátorok ezt nagyon szépen jutalmazzák 300 perces Adminjail kezdőcsomaggal ami nyílván fokozódik szituációtól függően.

- Véleményem szerint a szerelési árak nem elég elrettentőek, sőt, kifejezetten alacsonyak. A növelés talán segítene a helyzeten.
Ezzel ez a probléma hogy oké hogy a szerver 60%a a közép és a felsőosztályhoz tartozik anyagilag, de ezzel szemben a maradék 40%-nak kiszúrás az éppen kezdő vagy nem kezdő de rossz anyagi körülményekkel rendelkező játékosokkal.
- Szerelési idő megnövelése.
Szegény szerelőknek megalszik a tej a szájukban, és inkább keresnek másik frakciót, ezzel a szerelő frakció létszáma csökkenne és összeomlana a ,,gazdaság,, .
- Ha valaki nemnormálisan vezet, akkor ne végezhessen olyan munkát frakcióban, amiben vezetni kell, kapjon figyelmeztetést, kirúgást/eltiltást egy időre.
Én mint régi taxi leader, de szerintem a mostaniak is bátran meg tudják erősíteni hogy ezek a precedens illetők kiszűrésre kerülnek az első 2 hétben, és szankcionálva vannak kirúgással és feketelistával egyaránt. Emellett rengeteg ember van így szelektálva, és a végén elfogyna aki dolgozna, így ez is összeomlana mint egy kártyavár.

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Teljesen igaz minden, amit leírtál. Egyik oldalról nyilván jobb lenne, másikról rosszabb. Meg kéne találni az egyensúlyt, ami most szerintem nincs meg.
- Ha máshol nem, legalább a városban kéne szigorítani, mert ott tényleg borzasztó, amit művelnek páran. Jelenleg is tapasztalom, izgulva megyek el A-ból B-be, mert mindig szembe jönnek játékosok, kerülgetni kell őket, random helyekről bevágnak elém, száguldoznak.
- A szerelős gondolatoddal is egyetértek, véleményem szerint ez a legmonotonabb a frakciók között, viszont annál fontosabb szerepe van. Jó lenne feldobni valamivel az egészet, de ez már másik téma... Úgy szerintem tűrhető lenne, ha kicsit izgalmasabbá, élvezetesebbé lenne téve a szerelés, és egy kicsit tovább is tartana egy szerelés.
- Ha drágább lenne a szerelés, valóban rosszabbul járnának a kevésbé vagyonos játékosok... de lehet, hogy emiatt óvatosabban közlekedne mindenki a városban, nem lenne annyi elkerülhető ütközés, így nem kéne annyit szerelőhöz járni.
- Abban biztos vagyok, hogy rengetegszer nem lag vagy szinkronizációs hiba áll a háttérben, szimplán rossz néhány játékos hozzáállása, és úgy vannak vele, hogy végig száguldanak a városon, ha összetörik a kocsijuk, akkor összetörik, majd megszereltetik.
- Illetve ahogy említettem, feltételezem, hogy a fémkereséssel, állatfarmmal, autófényezővel eléggé megnövekedett a szerverre befolyó pénz (már csak saját magamból kiindulva, a mostani vagyonom minimum 90%-át ezekkel szereztem, előtte nem volt valami sok pénzem... gondolom ezzel nem csak én vagyok így), így még kisebb problémát jelentenek a bírságok, szerelés árak, stb.
- Egyébként nem feltétlenül vannak bajban a kezdők, egyik haverom tegnap regisztrált, már van fél milliós vagyona kb. Megy a detektorozás, ad/vesz, elvan, mint a befőtt.

• Tetszik
Reactions: Papii

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Akkor tényleg nem lesz játékos a szerveren, ha ezért kiraksz valakit. Amúgy ő pont RP-zik is, de azért szeretné, ha lenne pénze. A pénzszerzés pedig egyszerűbb, mint valaha.
Pár éve valóban sokkal normálisabb volt a közlekedés. Bár nem csak az.

Ernő

Lelkes fórumhasználó
2019. 07. 10.
329
724
26
Kenya
LV karakter
Doug Chase
meg egy parkolasi torvenyt sem fogad be ez a kozosseg, nem hogy ezt.
addig volt normalis kozelekedes itt mikor nem volt pp tuning minden autoban (2017)
konnyen megoldhato btw., stripen van sebessegzona korlatozva.

az ilyet meg ajanlott lenne kibaszni, elvegre ez egy szerepjatek-szerver.
2017-ben már régen volt venomtuning sebességzóna korlátozás sehol sincsen már
Sajnos akármennyire szeretnének egyesek a száguldozókkal akármit csinálni az esélytelen hisz a szervernek egy 80%-át kiteszi ez a réteg meg a "driftelős" kolegák szép kezdeményezés de ez csak álom marad

• Tetszik
Reactions: dagika és Körte

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Nincs megoldhatatlan probléma, ez pedig végképp nem az. Már most rengeteg szempont elhangzott, amik segíthetnének, ha pedig ezek nem tetszenek, biztos vagyok benne, hogy még rengeteg dolgot ki lehetne találni, amivel megfelelő(bb) lenne mindenkinek és élhetőbb környezetet biztosítana. Abban igazad van, hogy a játékosbázis nagyobb része ezt a réteget képviseli, de nem gondolom, hogy ebbe bele kéne törődni, ehhez alkalmazkodni pedig végképp nem kéne. Alkalmazkodjanak ők. Ne az ilyenek formálják a szervert és a közösséget, mert ez nem a helyes út. Persze könnyű és biztonságosabb azt mondani, hogy inkább legyen rosszabb, amit többen képviselnek, mint jobb, amit kevesebben. Így viszont elkerülhetetlen a folyamatos romlás, mert a rossz válik megszokottá, általánossá. Akinek pedig ez nem tetszik, előbb-utóbb megunja és lelép. Pont az, aki rendeltetésszerűen játszana a szerveren. De nem tud. Nyilván ez az egész nem csak a közlekedésen múlik és nem csak erről szól, de most épp erről beszélünk. Javulásra esély sincs, ha elfogadjuk, hogy valami ilyen és kész, nem lehet mit tenni. Lehet tenni, bár tény, hogy nem egyszerű megfelelő döntést hozni és mérlegelni.

Kemeron.

get cake, die young ?
2019. 01. 10.
382
740
22
New York
V4 karakter
prevan.girard🥀
LV karakter
raad_dequan
V2 karakter
raad dequan
Szia, végig olvastam elejétől a végéig a mondandódat, hidd el én is nem egyszer elgondolkodtam hogy ilyesmi topicot írjak, viszont akárhányszor is ráakartam magam venni az ilyen topic megírására, mindig ott volt egy olyan sugallat bennem, hogy nem éri meg, és fölösleges az egész. Illetve ezt kiszeretném fejteni egy annyiban az egésznek a miértjét, hogy sajnos magamból is kiindulva, sokan nemvagyunk türelmesek, nem a 10 évvel ezelőtti SAMP RP-ket élljük ki, hogy mindent betartsunk, stb. Hidd el én is szeretném, ha tényleg minden reális keretek között működne, de ezek kiszűrése fárasztó lenne egyszóval, másrészt nem lehet mindig 100%-ba kiszűrni, hiszen való életben is van amikor valaki gyorsan hajt, szórakozik az utakon, tehát valamilyen formában mindig minden visszavezethető a való életre. Mindenki magába kéne ezt lerendezze, hogy igenis nemérdekel a 600-700 player hogyan vezetése, én igenis betartom a szabályokat. Jó látni, hogy nem csak én vagyok így az ilyesféle jelenségekkel.

Végszóként megtanultam az évek alatt, hogy úgy kell a SeeMTA-n játszani, hogy tudod, hogy mit kínál a közösség, milyen a közösség stb. Ha ezt elfogadod akkor így játszol, hanem nem. Természetesen ez az én saját kis véleményem, fölösleges nekem is regényt írnom. (Köszi ha elolvastad a kommentem! :D )

• Tetszik
Reactions: Jaime

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Megértem a hozzáállásod, és talán érdemesebb is így gondolkodni. Én viszont sosem tudtam elfogadni, ha valami nem megfelelő, és sosem hittem, hogy nem lehet változtatni, megoldást találni. A megoldás ott kezdődik, hogy nem gondoljuk fölöslegesnek kitalálni azt. Biztos vagyok benne, hogy van megoldás, és érdemes dolgozni rajta.

• Tetszik
Reactions: Kemeron.

ese korsi

The Fearsome
2019. 01. 11.
1 912
19 283
21
V4 karakter
Martin Chambley
LV karakter
Monyet Chopper
Ezt a ki mit csinál a szerveren témát engedjük el, mindenki másban leli az örömét, kikapcsolódását.

Egyébként, aki irreálisan közlekedik (veszélyeztetve mások, saját életét), hegyre fel és hegyről le módon, az szankcionálva lesz, van, volt.

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Nem túl meggyőző ez a "mindenki másban leli örömét". Valaki abban leli, hogy széttrollkodja a szervert. De az nem jó. Ez egyébként sem arról szól, hogy kinek mi okoz örömöt. De ha valakinek az okoz, hogy végig driftel meg mittudomén mit csinál a szerveren, ezzel másokat bosszantva, az sem túl jó.
Multiplayer íratlan szabály: Érezd jól magad, de ne olyan módon, ami sérti a szabályzatot vagy meggátol mást abban, hogy jól érezze magát.
Örülök, hogy figyelve és szankcionálva van ez a dolog, viszont tisztán láthatóan ez nem túl hatékony, szerintem a legtöbben tapasztalták/tapasztalják. Tippelj légy szíves, hány százalékát tudjátok elkapni az ilyen eseteknek. Ezzel nem arra célzok, hogy nem végeztek jó munkát. Ha nem csinálnátok, amit csináltok, akkor még gázabb lenne a helyzet. Inkább arra célzok, hogy ilyen formában lehetetlen az ilyen esetek jelentős részét kiszűrni, szankcionálni. Fizikailag lehetetlen. Örülök, hogy jól érzi magát XY, mert nekimegy mindenkinek, elüt mindenkit, szlalomozik az utakon egy RP szerveren, de annak nem örülök, hogy én (és mások) emiatt nem érzem jól magam. Most akkor ki van rossz helyen egy RP szerveren? Aki RP-zni akar, vagy aki driftelni?
Ma is nem egyszer történt olyasmi eset, amiket korábban leírtam, admin nem tudott vele mit kezdeni. Jelentsem fel, vagy ha NonRP-nek gondolom, akkor írjak PK-t. 300-zal belém jön valaki, majd elhajt, ja meg közben meg is halok amúgy. Sok sikert bármelyik opcióhoz.
Jó, akkor nem lesz csinálva semmi, de azért ne próbáljuk meg úgy beállítani, mintha nem lenne ezzel probléma, csak jót szórakoznak a gyerekek.

ese korsi

The Fearsome
2019. 01. 11.
1 912
19 283
21
V4 karakter
Martin Chambley
LV karakter
Monyet Chopper
Ki miben leli az örömét értettem arra, hogy megy a detektorozás, adok veszek. Alapvetően igen is problémás, ahogy egyesek (szerver nagy része sajnos) közlekednek a szerveren, de ezt mi sem tudjuk szűrni, ahogy leírtad.

Amennyiben baj történik admint hívsz, aki megállapítja, hogy történt NonRP vagy sem.

(NonRP nem reális cselekedet, amit néhány ember megenged magának a szerveren nem reális, nyugodtan szankcionálható)

Összegezve, erre egy egy új szabálypont is felesleges lenne, hisz alapból ott a NonRP, PG (hegyeken le és fel, szakadékok felett ugratás), amikre tudunk hivatkozni ilyen esetekben. Sajnos egyszerre 400 plusz játékost 20 admin (jobb esetben) sosem fog tudni rendszeresen felügyelni, ezért van a panaszkönyv.

A buszozás, fuvarozás része pedig kifejezetten jó ötlet, hisz a tömegközlekedés munkán kívül nincs kihasználva.

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Jaa, vágesz.
Akkor végülis ugyanarról beszélünk kb. Én sem új szabálypontra gondoltam, NonRP-ként hivatkoztam ezekre az esetekre. És azt is tökéletesen értem, hogy néhány admin nem tud több száz játékosra egyszerre figyelni. Nem lehet. Ezért vetettem fel pár ötletet, amivel talán meg lehetne előzni pár ilyen szabályszegést. Mert így egyrészt az adminok nem tudják észrevenni mindet, másrészt ha már észrevették, az azt jelenti, hogy a szabályszegés megtörtént, ami esetleg károkat okozott valakinek. Harmadrészt gyakran PK-t sem lehet tenni, mert olyan gyorsan történik az egész, hogy lehetetlen értékelhető bizonyítékot készíteni. Arra gondoltam, hogy ne a szankcionálás legyen az elsődleges, hanem annak az elérése, hogy ne legyen szükség szankcióra, ne történjen meg a szabályszegés. Ha pedig mégis szükség van a szankcióra, az legyen súlyosabb, az is visszatartó erő lehet a jövőben.

EDIT: Összegyűjtöttem pár "autópálya shortcutot", amit jó lenne lezárni. Már most is van sok ilyen, ami le van zárva mappolással, így gondolom a maradék lezárása nem probléma. Ezzel jelentősen csökkenne a random autópályára bevágók száma, szerintem már ez is elég nagy előrelépés lenne.

Az egyik leggázabb rész viszont ez, rengetegszer jöttek már belém itt: A farmok irányából folyamatosan kimennek az autópályára, pedig ott nincs út. A legjobb, hogy eközben egyáltalán nem lát rá arra, hogy jön-e valaki balról, így csak reménykedni tud, hogy pont nem fog ütközni.

A fekvőrendőröket gyakran járdákon kikerülik, ha van rá lehetőségük. Valahol ez is meg van oldva pár lerakott objecttel.

Utoljára szerkesztve:

step.

no caption needed.
2022. 01. 05.
395
1 159
V4 karakter
peterson.bailey
LV karakter
isaac.holmes
Nekem a kedvencem az amikor belém jönnek 300-al utána jóesetben rpz, hogy megremeg és mégjobb esetben kiordít, hogy "teso jolvagy?". Én LVMS-esesként mindennap tapasztalom azt is, hogy akár látszik is, hogy helikopterrel zuhantak le vagy 300al oszlopnak mennek és /do kisebb karcolás. Ez ellen is lehetne valamit tenni. Esetleg egy kidolgozottabb sérülés rendszer.

• Tetszik

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Nekem a kedvencem az amikor belém jönnek 300-al utána jóesetben rpz, hogy megremeg és mégjobb esetben kiordít, hogy "teso jolvagy?". Én LVMS-esesként mindennap tapasztalom azt is, hogy akár látszik is, hogy helikopterrel zuhantak le vagy 300al oszlopnak mennek és /do kisebb karcolás. Ez ellen is lehetne valamit tenni. Esetleg egy kidolgozottabb sérülés rendszer.
"FIZETED" :ROFLMAO:
Ez is gyakori, miután beléd mennek 300-zal.

Vé Ügynök

Írnok deák
2019. 02. 17.
568
977
20
🇭🇺
LV karakter
hatayekama ryosuke
Szerelés átárazása, módosítása
Igazából én ezzel az egy ponttal egyáltalán nem tudok egyetérteni. Jelenleg is, a legális frakciók tagjai közül a szerelőtelepeken dolgozók keresnek a legjobban, ez még inkább ezt erősítené. A szerelési idő meg főleg kevesebb elem esetén még úgy azt mondom, hogy normálisan kivárható, de egy teljesen összetört kocsinál baromi sok. És akkor azt még számításba sem vettem, hogy időtől függően, jobb esetben 1 szerelőre jut az összes, sorban álló jármű szerelése.

A szerveren lévő közlekedési kultúra korántsem a legjobb, de ez a valóságra is ugyanúgy vonatkozik. Az elmúlt bő 1 év alatt, mióta van jogosítványom, rengeteg mindent tapasztaltam meg, hogy ki hogyan közlekedik. Sokakban még a gondolat sincs meg, hogy esetleg a szabályokat betartva kéne közlekedni, és akkor ebből egyértelműen leszűrhető, hogy miért van ennyi baleset, illetve miért láthatunk ezekről a sofőrökről ezernyi videót Facebook-on, YouTube-on és más felületeken. A minimum életkor a B-s jogosítvány megszerzéséhez 17 év, a SeeMTA playerek átlag életkora bőven ez alatt van, ebben biztos vagyok. Én ezek után nem várnám el, hogy amit egy legalább 17 éves ember sem képes felfogni, alkalmazni meg pláne képtelen, azt majd pont egy jóval fiatalabb, kevésbé érett ember megtanulja, és alkalmazza.​

• Imádom
Reactions: Sheldon

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
A szerelők ettől nem feltétlenül keresnének többet. Ha jól tudom, ők nem azt a pénzt kapják meg, amit te kifizetsz a szerelésért, az jóformán kimegy a szerverről. Bár lehet, hogy képzelődöm, de valami ilyesmi rémlik.
De ezen kívül van rengeteg dolog, ami segíthet. Olyan is, ami egyáltalán nem változtat semmin, csak ezt a problémát enyhíti. Ha pedig van lehetőség jobbá tenni valamit, akkor miért ne?

Sheldon

sapkás
SzerverAdmin
LV
2021. 05. 07.
201
224
17
Marosvásárhely
V4 karakter
🚨 Garrett Benner
LV karakter
🚨 Aaron Foster
V2 karakter
❌ Nincs
A szerelők ettől nem feltétlenül keresnének többet. Ha jól tudom, ők nem azt a pénzt kapják meg, amit te kifizetsz a szerelésért, az jóformán kimegy a szerverről. Bár lehet, hogy képzelődöm, de valami ilyesmi rémlik.
De ezen kívül van rengeteg dolog, ami segíthet. Olyan is, ami egyáltalán nem változtat semmin, csak ezt a problémát enyhíti. Ha pedig van lehetőség jobbá tenni valamit, akkor miért ne?
Egy része igen, kimegy a szerverről, de az összeszerelt pénzből van a fizetés. Ha jól tudom 20% megy ki a szerverről, 80% megy a frakció kasszába. És ebből a 80%-ból van a fizetés, ami (ha növelve lennének az alkatrész árak) a többi frakcióhoz képest.. elég sok lenne.

• Tetszik

Jaime

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
56
120
21
Miskolc
V4 karakter
Jaime L Croyd
LV karakter
Jaime L Croyd
Lehet arányosan növelni a szerelés árát és csökkenteni az összeget, ami a kasszába megy, így ilyen szempontból nem történne változás.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: Vanda és Sheldon

Padawan180

Aktív fórumozó
2019. 01. 23.
289
658
V4 karakter
Nsubuga Nelson Obata
LV karakter
Mubarak Gyasi
V2 karakter
-
Én a súlyosan nonrpsen közlekedőket visszaesőként kezelnem. Ertem ez alatt a mindehol nyelgazon, össze vissza rallyzva kozlekedo, percenkent balesetet okozó, egyertelmuen más jatekelmenyet romboló játékosokat. Először egy kick, h változtasson a közlekedési modoran, aztán egy x perces jail, majd 2x, aztán meghosszabb jail, és ha a harmadik buntibol sem tanul, pihenjen pár napot… nem igazán tudok olyat mondani ami jobban az idegeimre menne, mint az indokalatlanul mindehol kenblock módjára “kozelekedok”… persze, van amikor elmerunk egy fektavot, vagy nem adja ki az ív… de amikor hatodjara törnek össze pusztán leszaromsagbol, az már több a soknál. Szerintem az egyik legsúlyosabb problema a szerver életében, és nagyban hozzájárul az rp kihalasahoz. (Igen, szórakozni járj fel egy jatekszerverre, de akkor is rp, valamilyen szinten legalább is, ne 300zal baszass keresztul a varoson, járdán és fekvorendorokon keresztul)

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.