Mechanikus billentyűzet "ingyen"

ferec

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2020. 04. 11.
352
201
V4 karakter
Arne Pilz
LV karakter
Jayce Tyrell
Sziasztok!
Mivel nem nagyon láttam ezzel a témával kapcsolatos leírást még ezért úgy gondoltam megosztom veletek ezt a programot, amellyel egy mechanikus billentyűzet élményét tudjátok elérni.

A program neve amit beszeretnék nektek mutatni a Mechvibes. ( https://mechvibes.com/download/ )
Ez a program képes olyan élményt biztosítani mintha egy mechanikus billentyűzetet használnánk, valós időben, valós hangokkal.
A felhasználása roppant egyszerű, választhatunk Brown, Black, Blue továbbá Red ABS-PBT összeállítások közül.
(Így néz ki a beállító felület)
yagYCir.png
EJfPwDn.png

A beállításhoz kapunk jó néhány opciót is.
Ezekkel a beállításokkal van lehetőségünk személyre szabni a billentyűhangjainkat.
Csak ugye az RGB led az lemarad, szerintem használható és hasznos ez a program, mindenkinek ajánlom.

Ha MTA mellett szeretnétek haszálni akkor indítsátok rendszergazda módban a programot.
Továbbá lehetséges még a switch leosztást váltogatni minden egyes gombon, ez egy kicsit nehéz (legalábbis számomra az volt, amikor sokadjára futottam neki) viszont meglehet birkózni vele.
Remélem segíthettem, ha hiányosságot észleltetek nyugodtan írjatok egy választ, minden kritikát elfogadok.

EDIT: Elérhető a programon belül egy editor is, mellyel egészen jól személyre lehet szabni az eleve nagyon jó beállításokat. Többek között lehet állítani a lenyomáskor hallható hangnak a hosszát, más switchek hangját lehet hozzáadni egy adott gombhoz, ezekhez még nem nagyon értek, viszont a Mechvibes oldalán van róla bemutató. A program nem biztosít számunkra billentyűzetet, csak a hangokat teszi elérhetővé.
Credit: @DezsiTamas1

Utoljára szerkesztve:

Geriii

este temetés, reggel szülinap
2019. 01. 12.
782
4 075
19
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
Szia!
Ez egy nagyos hasznos program azoknak, akik élvezni szeretnék a mechanikus billentyűzet élményt.
Használom én is, (imádom a blue switch hangját :3 ) és szerintem marha jó, ajánlani tudom mindenkinek.

• Tetszik
Reactions: Pafikaa és ferec

ferec

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2020. 04. 11.
352
201
V4 karakter
Arne Pilz
LV karakter
Jayce Tyrell
Igen, nekem valahogy nem jön be a Blue switch space hangja, a Red switch nagyon bejövős. :D

• Tetszik
Reactions: Pafikaa

Roy.

yo
2019. 06. 17.
255
697
18
V4 karakter
Zane Cross
Szia, hasznos leírás lett, már azzal írok :D Köszönöm szépen, hatalmas pacsi és kellemes ünnepeket!

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: Pafikaa és ferec

ferec

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2020. 04. 11.
352
201
V4 karakter
Arne Pilz
LV karakter
Jayce Tyrell
Köszönöm, hogy értékeled. Kellemes ünnepeket neked is! :)

• Tetszik
Reactions: Pafikaa és Roy.

ferec

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2020. 04. 11.
352
201
V4 karakter
Arne Pilz
LV karakter
Jayce Tyrell
Örülök, hogy segíthettem. :D

Bhence

Újonc
2019. 01. 26.
3
2
21
V4 karakter
Lukas Hoffmann
Ez valami kb@sztt(elnézést a megofgalmazásért) jó dolog :D Nagyon tetszik, de én nem tudom változtatni egyes billek hangját, mert a blue switch-nek a space-e nagyon idegesít.

• Tetszik
Reactions: ferec

ferec

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2020. 04. 11.
352
201
V4 karakter
Arne Pilz
LV karakter
Jayce Tyrell
Köszönöm válaszotok. :D Örülök, hogy tetszik.
Igen a blue switch hangja valóban idegesítő, öhm... ha feltudsz keresni ts-en esetleg tudok segíteni a beállításában. :D
Jamie Wynn a nevem, általában fent szoktam lenni.

Geriii

2019. 01. 12.
782
4 075
19
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
A Blue Switch-nél (mint mindegyik másiknál) két fajta cap-hez van hang: ABS, és PBT (asszem) az ABS-nek idegesítő a hangja, ha a space-ről van szó, a PBT-nek annyira már nem.

Bhence

Újonc
2019. 01. 26.
3
2
21
V4 karakter
Lukas Hoffmann
Igen a PBT-nek egész elfogadható a space csattogása, de még így is fura.. Viszont a normál billek is máshogy hangzanak. Amúgy mi a különbség az ABS és a PBT között?

ferec

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2020. 04. 11.
352
201
V4 karakter
Arne Pilz
LV karakter
Jayce Tyrell
Foglalmam sincsen.
Viszont tudok segíteni ha zavar a hangja.

Geriii

2019. 01. 12.
782
4 075
19
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
Amúgy mi a különbség az ABS és a PBT között?
A különbség a következő:
Az ABS capek jóval olcsóbbak és a leggyakoribb műanyak amit használnak a keycap-ekhez. A PBT sokkal ritkább viszont minőségibb mint az ABS. Az ABS capek sima felülettel rendelkeznek és "develop a greasy shine" (ezt nem tudom lefordítani, úgy, hogy értelmes legyen) míg a PBT sokkal "textrúsásabb" és tartósabb.

Nem tudom, hogy mennyire volt érthető, de gyakorlatilag az "ABS" az olcsóbb a "PBT" pedig a drágább fajta.

Marcee220

Újonc
2019. 12. 31.
72
152
Vadkert city
V4 karakter
➖Amore Bucci➖
LV karakter
➖Tykeim Webb➖
V2 karakter
➖Lasho Djordji➖

Helló!​

Letöltöttem én is és elég jó!​

Köszi szépen a leírást nagyon hasznos!​

• Tetszik

ferec

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2020. 04. 11.
352
201
V4 karakter
Arne Pilz
LV karakter
Jayce Tyrell
11.) Kötelező az egy szónál hosszabb hozzászólás! Büntetés: 40 büntetőpont. -dzsoi
Szívesen! :D

• Tetszik
Reactions: Marcee220

ferec

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2020. 04. 11.
352
201
V4 karakter
Arne Pilz
LV karakter
Jayce Tyrell
Lehetőséged van váltani egy másik hang leosztásra ha valamelyik nem tetszene.

wayne.

Pötyögtető
2019. 05. 05.
447
1 574
V4 karakter
Fabrizio Viani
Oh, nem is tudtam, hogy van ilyen. Mai nap kipróbálom mindenképp. Köszi!

• Tetszik

ferec

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2020. 04. 11.
352
201
V4 karakter
Arne Pilz
LV karakter
Jayce Tyrell