Sajnos kicsit zsúfolt lett az életem a szeptemberi hónaptól, de ez nem jelenti azt, hogy elfeledkeztem volna arról, hogy a városban bármi érdekes dolgot is felkutassak. Egy gyanútlan esti kocsikázásom során felfigyeltem egy narancssárga autóra, ami jóga oktatást hirdetett. Sose voltam még ilyen foglalkozáson, így gondoltam, megnézem, hogy ugyan mit is nyújthatna.
Azon a véleményen vagyok, hogyha az ember valami újat próbál ki, azzal sose lesz kevesebb, csak több.
Nem is haboztam tovább, ezért a kocsin feltüntetett telefonszámon felvettem a kapcsolatot az oktatóval, magával, Chihiro Tatsumoto-val, akinek személyében egy igazán sportos, szexi és vagány ázsiai csajszit ismerhettem meg.
Így neki szeretnék segíteni, hogy járjatok minél többen az óráira, mert ez nem csak testileg, hanem szellemileg is felfrissíthet titeket is úgy, mint minket!
Róka: Nos, Chihiro, mesélj nekünk kicsit magadról!
Chihiro: Én lenni, teljes nevem: Chihiro Tatsumoto, nálunk így írni a nevem: 千尋 立本. Japánban, Maebashi-ben születni, ez egy nagyobb város Tokyo mellett. Otthon volni iskolában és középiskolában is. Itt élni 25 évig, utána a családommal költözni San Fierroba, ahol szüleim egy éttermet csinálni, sokáig én is csak nekik segíteni, etetni tyukokat, fejni teheneket, mert nehéz lenni a munka keresés itt.
Róka: Hogyan találkoztál a jóga világával?
Chihiro: Hazámban nem volni nehéz nem találkozni a Jógával. Tudni én vallásom lenni Buddhista, itt sokan jógázni és meditálni reggel és este is. Nekünk általános iskolában szabadon választott, délutáni foglalkozás volni a jóga. Először magamtól a középiskolában foglalkozni a jógával, amikor a tanítási órák után barátnőkkel menni a parkba jógázni. Később magamtól olvasni utána a többi jóga irányzatnak, például a Hatha és a Vinyasa-val. Közben megcsinálni két oktatói képzést, mivel elég sok órát jógázni és javasolni nekem, hogy csinálni meg. Akkor még nem gondolni, hogy egyszer ebből fogni megélni.
Róka: Kinek ajánlanád a jógát? Mit nyújt ez annak, aki részt vesz ezen?
Chihiro: Mindenkinek ajánlani. Segíteni egészségesnek maradni, erősebbé, hajlékonyabbá válni. Jóga alkalmával megismerni önmagad, a testedet. Tudom ezek olyan spirituális dolgok lennének, de nem. A weboldalon én összeszedni pár tanulmányt, amik bizonyítani, hogy a jóga igen is megváltoztatni a tested és gondolkodásod.
Róka: Ér téged valamiféle atrocitás, amiért ázsiai vagy? Vannak komolytalanok az órákon?
Chihiro: Mióta ide költözni, mindig is csúfolni engem. Folyton kínainak mondani engem. Sokáig nem is mozdulni ki a lakásból, mert mindig félni, hogy mit mondanak rám. Aztán lassan már nem érdekelt és már nem foglalkozni vele, de ez nekem hinni el sok időbe telt. Mióta elkezdeni a vállalkozást, azóta komolyabban venni engem az emberek. A jóga órákon sokszor volni olyanok, akik nem venni komolyan a jógát. Volni olyanok, akik csak viccből jönni el, akik nem mindig csinálni azt amit mondani és beszélgetni folyton. Ők nyilván nem fogni megérteni a jóga lényegét, ők csak kipróbálni ezt is, de ha kifizetni az órát és nem zavarni meg azokat akik komolyan veszik, akkor nem lenni probléma.
Róka: Mondd, mi a legnagyobb álmod?
Chihiro: Az álmom? Igazából én szeretnék boldog lenni. Nincsenek nagy céljaim. Amikor a városba költözni, akkor még arra gondolni, hogy szerezni egy jó állást, családot alapítani és élni egy kertes házban. Viszont mióta elindítani a saját vállalkozásom, azóta ezeket a célokat félretenni. Megtanulni, hogy így a saját főnököm lehetni, így jobban be tudni osztani az időmet. Lehet jó lenne egy saját ház, de egyenlőre meg lenni nélküle.
Az egy hónapos nyitva tartás alatt viszont észre venni, hogy egyre kevesebb az érdeklődő a jóga iránt, úgyhogy mindenképp szeretni bővíteni a szolgáltatásokat. Más jóga oktatása, esetleg meditáció, de lenni olyan ötletem is, hogy egy másik vállalkozásban egészen mással foglalkozni amire nagy igény volni itt a városban.
Róka: Szeretném ha többen járnának, így mindenképpen reklámozni foglak, mivel ez nem csak egy kultúra, hanem egy stílus is!
WEB: https://joga-oktatas.webnode.hu/
Közösen: Le style c`est l`homme meme avagy a stílus maga az ember!
A képekért hálás köszönet a legdögösebb vörösnek: Ane Tinsley-nek!