Az FPS temetők beszüntetése

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Skylot

Qualis vir, talis oratio
Veterán Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
1 079
1 830
linktr.ee
V4 karakter
Aaron Forstner
LV karakter
Aaron Fraser
Heló! Egyet értek veled, sokat nőtt a játék gépigénye sajnos az évek alatt, nem felvágni akarok, de én meg tehettem azt, hogy az eleve nem túl gyenge i5 6500 processzoromat lecseréljem egy i3 9100F-re, mert én is két hete még küzdöttem a 15-20FPS-el, de én úgy nem bírtam játszani ezért inkább a zsebembe nyúltam és vettem újat, viszont sokan ezt nem tehetik meg, ezért számukra mindenképpen hasznos lenne egykét változtatás.

Ivan

Barangoló
2019. 01. 10.
91
374
26
SRB
LV karakter
marvin burnett
Itt nagyon sokat nem változtat az,hogy neked valami extra géped van,vagy sem. Tény,hogy egy minimálisat hozzátesz az,hogy erősebb géped van. Itt igazából arról van szó,hogy régi játék ami kevés magot használ, a többi újabb játékhoz képest. Ezért is van az,hogy valakinek (például nekem is) egy GTA5,vagy CSGO,vagy bármi más sokkal jobban fut,mint az MTA. Ez van ezt kell szeretni ?

Latoor

Barangoló
2019. 03. 18.
86
210
????? ????
V4 karakter
Latore Glint
LV karakter
Latore Glint
Heló! Egyet értek veled, sokat nőtt a játék gépigénye sajnos az évek alatt, nem felvágni akarok, de én meg tehettem azt, hogy az eleve nem túl gyenge i5 6500 processzoromat lecseréljem egy i3 9100F-re, mert én is két hete még küzdöttem a 15-20FPS-el, de én úgy nem bírtam játszani ezért inkább a zsebembe nyúltam és vettem újat, viszont sokan ezt nem tehetik meg, ezért számukra mindenképpen hasznos lenne egykét változtatás.
Nem csak te teheted meg, én is megtehetném de egy rongyos MTA miatt nemfogok uj gepet venni, idosebb fejjel inkabb koltom azt a 100-200kt a kocsimra, vagy épp masik projektre rakom felre. :D

Terry

Aktív fórumozó
Very Important Person
2019. 01. 10.
267
1 474
A kórház lassan nyolc hónapja lett lemodellezve.
Körülbelül 15 emberrel teszteltük még le, különféle konfigurációkkal.
A kórház nem mutatott FPS billenést.
Tény, és való, hogy a kórháznál átlagosan -15/20 FPS van, viszont itt szerintem most nemfeltétlen a modellel van a gond.
Lehetséges, hogy akik bemappolták azok duplikáltak valamit, amit nem kellett volna.

Dimitrij22

Újonc
2019. 05. 24.
49
58
21
Belecska
LV karakter
Nathan Zvaigzne
Na haló! A probléma adott, meg kell oldani az MTA mint köztudott nem tudja kihasználni a gépünket annyira mint például egy újabb játék mivel sajnos a klienst nem igazán fejlesztik ilyen téren. A probléma viszont ebből adódik, mivel ez a kliens nem erre lett tervezve hogy (lassan) több gigás szerver modot futtasson, hanem például ilyen FUN/DM/TDM stb. szervereket amire például egy SAMP az erőforrásai miatt nem annyira képes. Másik meg hogy sajnos az MTA is mivel régi kliens nagyon korlátozottan tudja a gépünk erőforrását használni ami magas szintű FPS csökkenést tud előidézni. Ezért van hogy egy kisebb mennyiségben scriptelt, modolt szervert könnyebben tud futtatni a kliens mint egy SGS szervert mert valljuk be, egy RP szervernek nem 50 MB-os modból kell állni hanem legalább 700 fölött. Ezekből kiindulva magas játékos szám is befolyásoló tényező, ezért van hogy itt az embereknek több FPS-e van mint az anyaszerveren. Továbbá az is tényező hogy egy szerver adott körzete mennyire zsúfolt statikus dolgoktól (Modellezések, mappolások, kapuk) és a játékosok vagyon tárgyaitól (Protectes és nem protectes autók).

• Tetszik
Reactions: Ivan és Latoor

Skylot

Qualis vir, talis oratio
Veterán Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
1 079
1 830
linktr.ee
V4 karakter
Aaron Forstner
LV karakter
Aaron Fraser
Nem csak te teheted meg, én is megtehetném de egy rongyos MTA miatt nemfogok uj gepet venni, idosebb fejjel inkabb koltom azt a 100-200kt a kocsimra, vagy épp masik projektre rakom felre. :D
Én csak MTA-val játszom, mert nem érdekelnek engemet ezek a trendi játékok, meg a lövöldözős szutykok. És megértem, hogy te nem szánsz rá pénzt, ez mindenkinek saját dolga eldönteni. Én, ahogy mondottam is, nem játszok mással az MTA-n kívül.

Itt nagyon sokat nem változtat az,hogy neked valami extra géped van,vagy sem. Tény,hogy egy minimálisat hozzátesz az,hogy erősebb géped van. Itt igazából arról van szó,hogy régi játék ami kevés magot használ, a többi újabb játékhoz képest. Ezért is van az,hogy valakinek (például nekem is) egy GTA5,vagy CSGO,vagy bármi más sokkal jobban fut,mint az MTA. Ez van ezt kell szeretni ?
Tudom ezt nagyon jól, amit írtál, de nehogy azt hidd, hogy egy GTA V vagy egy CSGO-nak nagy lenne a gépigénye, pl:Csgo-val egy mikróról is lehet játszani igaz nem 200FPS-rl, de elviszi, a GTA V pedig szintén GT 720-as videokártyával játszik vele haverom, az is az a kaliber, amit már használtan 10k ért hozzád vágnak, ezekkel, csak azt akartam mondani, hogy nem ezek a nagy gépigényű játékok, hanem pl: Red Dead, Escape from Tarkov, stb. Ezegnek van gépigénye, de nem akarok erről vitázni, csak leírta.

• Tetszik
Reactions: Memfisz

parkin lot pimpin

Modern Verne
2019. 01. 10.
1 419
5 794
LV karakter
bro kicked out
Több százezres géppel lagol az ember, és lehet mondani, hogy hát kell bele egy ilyen meg olyan CPU-t venni.Tele van a szerver PL még mapolással is (Khabarov Bratva) ami hónapok hanem évek óta nincsen használva. Ott van az FPS temető MD modellezés is a csomó protectes kocsi ami a házak előtt áll ( nagyon menő a vagyonom nézzétek milyen autóm van :DDDDDDDDDDDDDDDD) és a többi. Lehetne szerintem estig sorolni. Meg kell hagyni ha kikapcsolom a kocsi modokat akkor jobb bár a mostani helyzettel nem vagyok tisztában mert hát ugye három hete nem játszok.

EDIT: Taxi meletti parkolóház basz be nagyon összevéve PD-vel és Taxival. Egyedül egyikük sem okoz gondot, csak egyben.

Ennél többet nem is lehet mondani, abszolút egyetértek.

A legfőbb baj, hogy az embereknek ilyen-olyan csodavenomra van felesleges kenője, de GARÁZSRA sajni nem marad.
Legfőképp azt nem értem, ha loginol, igaz két percig dobja le a játék a sok kocsi miatt, (nem számít) de akkor sem tesz ellene semmit, mert ugye flexeljünk a virtuális vagyonnal, ha már mást nem mutatunk fel.

Nooffens, @PReDi illetve Renzo-ék, de a vontató ugyanúgy behúzza Redline-ba a kocsikat ha az éppen "pihenőidőben" a garázsban áll, vagy valamelyik parkolóház tetején. Redline is megtehetné hogy kiállítja a vontatókat a parkolóba, igaz manapság az M8 és a nagyobb modellű autók szeretnek protectes állapotban ácsorogni.
PD hq se piskóta, bizony. De taxival együtt az ember maga alá fordul mikor 10fps alá esik a mutató, és hiába lehet hiperszuper ba**ó pécé.

Érdemes lenne azért elgondolkodni azon, hogy 1.5-2 éve nem az számított hogy hány kocsid van a ház előtt, hanem pl mennyi kontaktod van akivel tudsz csevegni ic, és folytathatsz roleplayt. Igazán tudnám adni ezt a felállást, szerintem az is aki régebbóta játszik velem
együtt.

szdavid

vulneratus non victus
2019. 08. 06.
180
658
27
LV karakter
Francis Werrnick
A kórház lassan nyolc hónapja lett lemodellezve.
Körülbelül 15 emberrel teszteltük még le, különféle konfigurációkkal.
A kórház nem mutatott FPS billenést.
Tény, és való, hogy a kórháznál átlagosan -15/20 FPS van, viszont itt szerintem most nemfeltétlen a modellel van a gond.
Lehetséges, hogy akik bemappolták azok duplikáltak valamit, amit nem kellett volna.

Ha 15 emberrel teszteltétek le úgy, hogy a kórház volt betöltve, nélkülözve az összes többi mappolást a környéken, a kocsi modokat, és a rengetek kocsit a környéken, emellett nélkülözve a jellemző 300+ player-t akkor valójában mennyire releváns az a teszt? Nem véletlen a -15/20 fps ahogy te is írtad, hiába nem volt fps veszteség egy mapper szerveren, ahová bedobtátok a kórház mappolását.

Its lit

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 19.
384
1 598
V4 karakter
theo.byrdston
LV karakter
kostas.byrdston
A jelenlegi gépem, úgy két éves.Amikor megvettem, Lv-n 50 fps alá nem nagyon ment.Most sincs olyan rossz fpsem, de jelentősebben rosszabb, mint régen. Lv-n nem vagyok olyan aktív már, de ez a kevés itt töltött idő is elég arra, hogy megismerjem a jelenlegi helyzetet. Rengeteg nem használt frakció mapolás bent van.( ha jól tudom még a másfél éve futott cripé is.) Ez a mostani korház mapolás, eléggé eszi az fp-st, 35-40ről Ledroppol 20-25 környékére.Jó lenne, ha kivételre kerülnének a nem használt, meg optimalizálva lennének a problémás mapolások, illetve a fps stabilizálás sem ártana.Ezekkel el lehetne érni egy jelentős fp növekedést, de a megnövekedett player szám miatt nem lenne a régi.(régebben esténként 200 player volt, most 400)

Wexen

every second counts
2019. 03. 24.
1 268
1 567
V4 karakter
Gregory D Watson
LV karakter
Garrett Cantrell
Taxi meletti parkolóház basz be nagyon összevéve PD-vel és Taxival. Egyedül egyikük sem okoz gondot, csak egyben.

A parkolóházra szerintem alig van igény, 8 emeletes ugyan, de alig pár helyet láttam használatban. Lehetne a helyére valami kevésbé lagkeltőt mapolni.

• Tetszik
Reactions: bakk

Körte

Fórum betyár
Modeller
v4
LV
2019. 01. 10.
1 057
6 530
21
Budapest
twitch.tv
V4 karakter
donny cline
LV karakter
avery campbell
V2 karakter
bruce iacocca
Olyan gépem van, hogy a GTA V fullon fix 60 FPS-el simán elmegy, de egy 2004-es játék, de a SeeMTA V3/LV csak 30 FPS-el.
Élvezhetetlen a játék LV területén ha nincs FPS... Kéne már kezdeni valamit evvel.

• Tetszik
Reactions: Memfisz és bakk

aKodi

Újonc
2020. 03. 26.
71
79
19
V4 karakter
Nincs
LV karakter
Duke Vinyard
V2 karakter
Nincs
Szisztok!

Nem szeretném ragozni a témát, vannak a szerveren olyan pontok ahol megcsodálhatjuk a különböző magángyűjteményeket és egyéb okok miatt rengeteg eléggé forgalmas pontokon található "FPS temetőket" ilyen például a TAXI telep csúcs időben, a Redline magánparkolójában megcsodálható 30 fajta csodálatos protectes verda és például a W.E. városrészen található BMW gyűjtemény, melynek jó része protectes. Szerintem nem csak engem irritál, hogyha elhaladok ezeknek a pontoknak a közelében akkor az FPS teljesítményem hihetetlen mértékben csökken emellett elemezve a gép processzor, illetve egyéb hardvereinek statisztikáit kb. 30-40%-os emelkedést mutat a kihasználtsági ráta.
Mint a címben is kifejtettem szeretném én és még szerintem sokan mások játékélmény javítása érdekében ezeknek a szabályozását, beszüntetését. Aki meg mindenképp megakarja mutatni az ő gyönyörű gyűjteményét az nyisson egy tárlatot legalább ezzel is színesítve a szervert.

Szerkesztés: Visszajelzések alapján, bár nekem ott pont nem tapasztalható ilyen az új kórház modellezés is lefejezi valaki konfigurációját.

Köszönöm, hogy szót kaphattam, én Lajos voltam, helo!
Hello,szia!
Én azért azt a 30 protectes autó-t túlzásnak tartom a Redline magán parkolójába.
Kezdtetnek a telepen belüli parkhelyek csak Vontatós és attól nagyobb rangtól használható a parkolóhely 20 férőhelyes +/- 1-2 kocsi/motor,és ebből 3-4 protect-es a többit napközbe hozzák oda vagy mikor a tulajdonos feljön egy kis időre,napközbe 6-7 maximum 10 szokott lenni,vasárnap 18:45-20:00-ig televan a meeting/fizetés osztás miatt,de nem hiszem hogy az az 1-2 maximum 3 óra miatt el keljen tüntetni.
A kinti parkolóba általában TK-S kocsik szoktak lenni de abból maximum 2-3 és még hozzájuk megy 3-4 kocsi/motor amik a szerelők-höz tartoznak,de azok nem állnak ott egész nap.
Ez mellet nem veszít olyan sok FPS-t az illető.
Olyan esetekbe lehet ott probléma mikor a kapuig áll a sor és 7-8 kocsi van a benti és még 4-5 a kinti parkolóba és az már ki tud jönni 30+ kocsira de akkor se érezhető a ¨nagy¨ FPS dropp.
Szerintem fölösleges lenne azzal a heti 3-4x alkalom mikor kint áll a sor a kapuba(De TGF óta ez is megszünt mondhatni) miatt kivenni mint a kinti mint a benti parkhelyeket.
Kíváncsi lennék még pár frakciótársam és esetleg a vezetőség véleményére,hogy ők milyen szemszögből lássák a helyzetet.

• Tetszik
Reactions: Leen

voiceofaveteran

Feelin' like it's seventh grade
2020. 04. 08.
327
595
V4 karakter
Dimitry Degtyarev
LV karakter
Dimitry Degtyarev
Bár nekem nem nagyon szokott 30 FPS-nél lejjebb csúszni az fps számláló, ettől függetlenül még az ötletet TÁMOGATOM.
Jól jöhet azoknak ez a fejlesztés, akiknek szűkösebb volt a keret egy jobb gépre (értelemszerűen nem is bír annyit egy ilyen gép, tehát feltételezem, hogy szét droppol az fps nekik ilyen helyeken), s nem ,,atomerőműveken" játszanak.

Körte

Fórum betyár
Modeller
v4
LV
2019. 01. 10.
1 057
6 530
21
Budapest
twitch.tv
V4 karakter
donny cline
LV karakter
avery campbell
V2 karakter
bruce iacocca
A parkolóházra szerintem alig van igény, 8 emeletes ugyan, de alig pár helyet láttam használatban. Lehetne a helyére valami kevésbé lagkeltőt mapolni.
Pont a parkolóház alap SA-ban is ott van, és az 0 FPS-t eszik, akármilyen géped is legyen.

• Tetszik
Reactions: bubbi és Wexen

Predi

pártatlan békebíró és diplomata
Fő Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
2 730
5 430
Würzburg / Budapest
www.twitch.tv
V4 karakter
Roxy Trevisano
LV karakter
Bruno Fleming
V2 karakter
Blasius Kensington
Föleg, hogy a parkolóház magában nem kivehetö. Ha kiszeded eltünik az egész Emerald Isle.

A vontatókhoz kaptunk garázst, és minden kocsit amit csak tudtunk bevittünk oda, szóval részünkröl megtettünk mindent.

Ott van az FPS temető MD modellezés is a csomó protectes kocsi ami a házak előtt áll
Ebbe az FBI kocsijai nem számítanak bele egyébként?
kicsit sok kocsi áll a parkolóház tetején.

5fbb554eb140f5b642e41f8f101e9ff5.png

68d0d770ee80b3f3d0aede78870cdf95.png

notoriousdancso

Teflon Don
2019. 01. 10.
1 050
4 303
V4 karakter
John DiBello
LV karakter
Jude Bonner
Föleg, hogy a parkolóház magában nem kivehetö. Ha kiszeded eltünik az egész Emerald Isle.

A vontatókhoz kaptunk garázst, és minden kocsit amit csak tudtunk bevittünk oda, szóval részünkröl megtettünk mindent.

Ebbe az FBI kocsijai nem számítanak bele egyébként?
kicsit sok kocsi áll a parkolóház tetején.

5fbb554eb140f5b642e41f8f101e9ff5.png

68d0d770ee80b3f3d0aede78870cdf95.png

Majd ha berakják a mapolást akkor nem fognak beleszámítani. Másrészt egy egész blokkal odébb van.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.