A See$ inflációja, avagy miért jó ez?

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

bencevagyokheo

Zöldfülű
2019. 01. 11.
174
917
20
Kisújszállás
www.instagram.com
V4 karakter
jack.ossenfortd 🦋
Szerény elnyomott véleményem szerint az lenne a megoldás, hogy pénznemet váltunk. Mit tudom én, dollárról euróra, vagy akármi. Ez által tudnának újra igazodni a bérezések az árakhoz, és nem lenne az egekben egynehány autó-ingatlan ára sem.

Kefe

Újonc
2019. 01. 11.
71
167
Biatorbágy
V4 karakter
Ethan Kiefer
Én nem tudom ,hogy vagytok vele az is lehet ,hogy én nem vagyok az a kitartó típus aki egész nap dolgozik a szerveren egy bizonyos célért , de 1 évig buszoztam és postáztam felváltva egy 6 milliós Mercedes G65 AMG kocsiért . Mikor megpróbáltam ezt a kereskedést , igen csak mindig buktam vele , mert mikor megvettem utána leesett az adott gépjármű ára a piacon. Nem vagyok senkinek se az ellensége és nem keseredésembe írtam ,ezt amiért én nem vagyok "gazdag" , de vagyon orientált lett a szerver . Más oldalról kéne megközelíteni a dolgokat , mivel a vagyon , autók , fegyverek kerültek előtérbe és nem az RP .

Domino

Lelkes fórumhasználó
2019. 02. 20.
346
452
24
Dunaújváros
V4 karakter
ぞ olesya cvetajeva
LV karakter
ぞ Quinell Mambolza ✞
V2 karakter
ぞ lola lorenz
Legalább meglehet élni a városba, szóval így is van rendjén.. Legalább megéri kiszállítani az árukat a városba, mert megfizeti a cég vezérigazgatója remélem sokáig így lesz.

• Vicces
Reactions: Szakter

Sergey

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
700
1 757
V4 karakter
Dwight Dwyer
LV karakter
-
V2 karakter
Nincs
Sokan már nem rpzni hanem kereskedni járnak fel a szeróra. A kereskedők az okai réazben annak a helyzetnek ami most van. Ezt az egészet megérzi mindenki legális és illegális oldalon is. Sokaknak a bűvös 100 milla plusz a fontos, és ez a legnagyobb baj.

Nyikhajlo

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 10.
283
854
Kiskunhalas
V4 karakter
Aleksander_Mikhailov
LV karakter
❌
V2 karakter
❌
Az ooc kereskedés is viszi felfelé az értékeket.
Minnél több pénz üsse a markát...
Nagyon sok ooc kereskedő van a szerveren, az értékek növekedése lehetővé teszi, hogy pp-zni jobban megérje mint ooc kerezni. Én inkább örülök, hogy drágult minden. Megéri ppztetni olyan kocsikat/ fegyvereket amiket eddig nem mert nem éri meg.

renshin

Barangoló
2019. 01. 29.
133
489
V4 karakter
Ryunosuke Ochida
Az inflációra lenne egy megoldás, ami a következő:
- emlékeztek mikor v2-n a forintot $-rá kellett átváltani?
- a több millió forint jó pár ezer dollárt ért, és így felfrissült az egész pénz rendszer, mindennek az értéke megváltozott, sokkal jobban elérhetővé válhatott.

Konkluzió: Bekéne vezetni egy új fiktív pénz összeget, lehetne akár SeeMárka, SeeEuro stb..
Ennek előnye: Dollárt átkéne váltani euróba pl. 10 $ - 1 Euró. / 100$ - 10 Euró / 1000$ - 100 Euró / 10000$ - 1000 Euró / 100.000$ - 10000 Euró ás így tovább, ezzel megakadályozhatóvá vállna az hogy 8 digites árakat fizessük olyan haszontárgyakkért (pl. autó) ami eddigiben 6-7 digites árat fizettünk (lásd Range Rover)
Az eddigi emerek vagyona ugyanakkora maradna csak, kisebb digites számolással.

LeslieG

Zöldfülű
2019. 01. 10.
161
245
Sopron
V4 karakter
Syrio H Ghar
LV karakter
Michael D McKagan
V2 karakter
Erick D Shane
Ez tényleg egy jó ötlet! Nem kell a valós árfolyamot nézni! Így pedig realizálni lehetne gazdaságot.

Nyikhajlo

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 10.
283
854
Kiskunhalas
V4 karakter
Aleksander_Mikhailov
LV karakter
❌
V2 karakter
❌
De jó lenne, most azért sírnak az emberek mert kevés pénzük van, meg drága minden.
Vegyünk le 2 nullát és nem lesz drága minden.
100 000$ od van
6 000 000 $ egy verda
átvàltás után
1 000 € od van
és 60 000€ egy verda!
Mekkora deal!!!!!!
Baromság a valutázás....

renshin

Barangoló
2019. 01. 29.
133
489
V4 karakter
Ryunosuke Ochida
De jó lenne, most azért sírnak az emberek mert kevés pénzük van, meg drága minden.
Vegyünk le 2 nullát és nem lesz drága minden.
100 000$ od van
6 000 000 $ egy verda
átvàltás után
1 000 € od van
és 60 000€ egy verda!
Mekkora deal!!!!!!
Baromság a valutázás....
Ha ekkora nagy mennyiségben változtatod akkor nem csodálom hogy perpillanat sírnál.
Változásokat elkell fogadni, nem kell mindig nézni, hogy xy meg xyz sír ezért azért.
Nem kell minden ember kegyébe járni. Ha rájönnél és logikusan gondolkodnál, csak 1 digittel változna az egész pénz értéke, mert már lassan ott járunk, 10 digites vagyona van az embernek.

Nyikhajlo

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 10.
283
854
Kiskunhalas
V4 karakter
Aleksander_Mikhailov
LV karakter
❌
V2 karakter
❌
Az a 10 digites vagyon maximum 10 embernek van a szerveren. Ők meg abszolult nem befolyásolnak semmit vele, mert megtehetnék, csak épp nem érdekli őket.

• Imádom
Reactions: VIGGO

renshin

Barangoló
2019. 01. 29.
133
489
V4 karakter
Ryunosuke Ochida
Az a 10 digites vagyon maximum 10 embernek van a szerveren. Ők meg abszolult nem befolyásolnak semmit vele, mert megtehetnék, csak épp nem érdekli őket.
Ne azt nézd már, hogy kinek mekkora van és mennyit befolyásolnak vele. Ezt bekell hozni annak érdekében, hogy ne járjon úgy a szerver, hogy vagyon törlés kell mert semmihez sem lehet hozzájutni. Ha sírnak hanem sírnak ez van. Bekell hozni. Ez olyan mint a törvény, vagy el fogadod vagy nem. Nem kell más sírását hallgatni.

Olyan jó, hogy probálod ellenezni az ötleted de logikus gondolkodásod alaptalan és legkisebb senkit nem érdekel tényeket hozod fel. pl 10 digites csak 10 embernek van. Kit érdekel? Attól függetlenül a kb. 10-20 ezer playerbase között 75%-ának már milliói vannak, senkit nem érdekel hogy ebből 0.01%-nak van 1 milliárdja érted? Ősidők óta egyebet nem csinálnak az emberek. Egy pénz értéktelenné válik, akkor a kormány/ország új fajta megoldással áll elő, és erre az inflációra ez az egyetlen normálisan kivetelezhető, ez a megoldás, gondolom te sem akarod, hogy a nehezen összeafkolt 100 milliód meg a 10k ak47 tölid törlödjön, mert mindenből annyi gyűlt fel, hogy senkinek semmi sem kell és ennek következtében vagyontörlésre lesz szükség mert már a frissen elkezdő játékosnak adják ingyen a 6 venomos bugattit mert csak foglalja a helyet a 10-20 autó között....

• Tetszik
Reactions: SL4Y3R

VIGGO

Barangoló
2019. 11. 07.
103
572
Hollószentmiklós
V4 karakter
Acqwon Rose
Ne azt nézd már, hogy kinek mekkora van és mennyit befolyásolnak vele. Ezt bekell hozni annak érdekében, hogy ne járjon úgy a szerver, hogy vagyon törlés kell mert semmihez sem lehet hozzájutni. Ha sírnak hanem sírnak ez van. Bekell hozni. Ez olyan mint a törvény, vagy el fogadod vagy nem. Nem kell más sírását hallgatni.

Olyan jó, hogy probálod ellenezni az ötleted de logikus gondolkodásod alaptalan és legkisebb senkit nem érdekel tényeket hozod fel. pl 10 digites csak 10 embernek van. Kit érdekel? Attól függetlenül a kb. 10-20 ezer playerbase között 75%-ának már milliói vannak, senkit nem érdekel hogy ebből 0.01%-nak van 1 milliárdja érted? Ősidők óta egyebet nem csinálnak az emberek. Egy pénz értéktelenné válik, akkor a kormány/ország új fajta megoldással áll elő, és erre az inflációra ez az egyetlen normálisan kivetelezhető, ez a megoldás, gondolom te sem akarod, hogy a nehezen összeafkolt 100 milliód meg a 10k ak47 tölid törlödjön, mert mindenből annyi gyűlt fel, hogy senkinek semmi sem kell és ennek következtében vagyontörlésre lesz szükség mert már a frissen elkezdő játékosnak adják ingyen a 6 venomos bugattit mert csak foglalja a helyet a 10-20 autó között....

Erős túlzások vannak ebbe amit te leírtál.
Amit te tényeknek nevezel és felhozol, közelében sincs még a szerver.

Ivano

Fórum Császár
Támogató
2019. 01. 10.
1 933
4 427
25
Mogyoród
V4 karakter
Ivano Luchese
LV karakter
Ivano Luchese
Bevallom nem tudtam még erőt venni magamon hogy minden HSz-t elolvassak, de az infláció lényegében akkor látszódott lényegesen, mikor a munkák bére emelve lett.
Félreértés ne essék addig is volt valamekkora, viszont ugye a szerver gazdasága %-okra alapul, így exponenciális görbével írható le az egész. Szóval "minnél több pénz lett Hétfőn, annál több pénz lesz Kedden".

A kamat dologgal viszont nem értek egyet (oké, elfogult vagyok), de IRL is vannak gazdagok. Nekem is van jelen pillanatban 140 millió körüli vagyonom, de az "aktív" gazdaságot ez nem befolyásolja, hiszen nem hozom forgalomba úgymond azt a pénzt. Amennyiben viszont ez így is van, akkor valószínű veszek egy GN-i házat mondjuk 30 millióba, amit szintén egy 100 millió feletti ember ad el.
Ezzel arra akarok kitérni, hogy a gazdag réteg az óránkénti 100.000$-os bevételét nem arra fogja fordítani hogy megvegye a szegényebb/középgazdag réteg dolgait, hanem hogy a másik gazdagtól vegyen egy értékes dolgot. Ez alól persze kivétel a PP-s dolgok, de az nem oszt nem szoroz.
Való igaz hogy egyre több a 100 milliós ember, de nemez robbantotta ki a mostani helyzetet. 2019 novemberében volt egy érdekes projectem, akkor is elég érdekes számok voltak, viszont az árak ugyan úgy fixálódva voltak nagyjából. Bizonyíték: https://i.imgur.com/th1JiQO.png
Ez sem pontos persze, egy az hogy:
- Csak 50 ember adatai alapján lett összerakva;
- Akinek több a pénze, többet van fent ===> Nagyobb a valószínűsége hogy online volt, mikor készült a stat;
A lényeg szerencsére kivehető, méghozzá a kamat jó van úgy ahogy van (bevétel), ellenben a kiadásokat lehetne növelni. Lásd: Csócs/luxus kategóriás kocsik JAVÍTÁSI árának növelése, max árkorlát kivétele ez esetben,

Én javasolnám hogy:
- A munkák ára legyen visszább véve
- Általános adó növelése (2% ==> 3%)
- Trafi büntetés 400% ---> IRL is fogod a fejed, ha jön a csekk. Itt meg néha már a buszos sem lassít. Drasztikusan növelni kell.
- NPC nagyker ára növelése VAGY a minimum árrés feltétele 400%-ra. Nagyker árak újragondolása ---> IRL elmész a boltba, pislogsz hogy hogy basztál el 10ezret, IG meg fel sem tűnik az a pár $.
- Szerelőtelep árak újragondolása, a drága kocsiknak lényegesen növelni. ---> TK közeli luxus kocsi legyen kb 50k (hehe, volt egy kamatod)
- Piros lámpák büntetésének növelése
- Jármű, ingatlan adó növelése.
- Határ árának növelése ---> A munkakocsiknak ne kérjen, amúgy meg 300$
- BTK árak növelése, max ticket növelése.
- Max rabolható összeg fentebb vitele

Ezek egy olyan 2-3 hét után értékelhető változások lennének.
Ellenben én rég óta gondolkozok egy olyanon, hogy a kamatot ki kéne venni úgy ahogy van (annak ellenére, hogy 100on vagyok) és egy afféle "cég" rendszert betenni a helyére. Az NS frakciókhoz lenne hasonlítható, vagy a GTA V-s CEO-hoz, vagy klubbokhoz. Foglalkozni kéne a céggel, s csak akkor lenne bevételed. Ha AFKolsz, mondjuk csak minimális profitj van a tőkédnek amit beletettél (100 millió tökének pl 30.000$/h), de ha sokat foglalkozol céggel, SŐTT akár alkalmazottjaid is vannak akik segítenek benne, akkor akár 100.000$ felett is kereshetnél óránként.
Megírható lenne script terén a dolog, jobb lenne, menőbb lenne, AFK biztos is lenne. Valamint végtelenül egyedi is.
Igény esetén kifejtem persze.

Nem tudom bárki el e olvasta, kicsit hosszúra sikerült! Várom a véleményeket esetlegesen ezzel kapcs, valamint követem a topic alakulását a továbbiakban kíváncsian! :D

SL4Y3R

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 30.
162
361
18
Dunaföldvár
V4 karakter
Isaiah Reece
- Szerelőtelep árak újragondolása, a drága kocsiknak lényegesen növelni. ---> TK közeli luxus kocsi legyen kb 50k (hehe, volt egy kamatod)
Amit összeszedtél az jó, kivéve az amit kijelöltem. Nem mindenki full gazdag akinek csúcskategóriás kocsija van. Ez meg a szerelők zsebét bővítené, szóval a szerelési ár mindegy, azt nem kell növelni. A többi viszont jó.

• Tetszik
Reactions: Mumble

SL4Y3R

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 30.
162
361
18
Dunaföldvár
V4 karakter
Isaiah Reece
a jelenlegi fenntartással nincs gond, de 50k azért ne legyen, az is a szerelők zsebébe megy, valaki gazdagít. Ez így jó ahogy most van (a szerelős része)

renshin

Barangoló
2019. 01. 29.
133
489
V4 karakter
Ryunosuke Ochida
Erős túlzások vannak ebbe amit te leírtál.
Amit te tényeknek nevezel és felhozol, közelében sincs még a szerver.

Túlzás az csak egy viszonylat, hogy mi fog történni a gazdasággal, ha nem lesz időközben minél hamarabb változtatva a rendszer. Ehhez még kéne 1 év legalább, de ha V4-re mindenki vagyona ugyanakkora , és minden úgymarad, akkor egy időután bekövetkezik a gazdagrp időszaka.

• Tetszik
Reactions: VIGGO

VIGGO

Barangoló
2019. 11. 07.
103
572
Hollószentmiklós
V4 karakter
Acqwon Rose
Bevallom nem tudtam még erőt venni magamon hogy minden HSz-t elolvassak, de az infláció lényegében akkor látszódott lényegesen, mikor a munkák bére emelve lett.
Félreértés ne essék addig is volt valamekkora, viszont ugye a szerver gazdasága %-okra alapul, így exponenciális görbével írható le az egész. Szóval "minnél több pénz lett Hétfőn, annál több pénz lesz Kedden".

A kamat dologgal viszont nem értek egyet (oké, elfogult vagyok), de IRL is vannak gazdagok. Nekem is van jelen pillanatban 140 millió körüli vagyonom, de az "aktív" gazdaságot ez nem befolyásolja, hiszen nem hozom forgalomba úgymond azt a pénzt. Amennyiben viszont ez így is van, akkor valószínű veszek egy GN-i házat mondjuk 30 millióba, amit szintén egy 100 millió feletti ember ad el.
Ezzel arra akarok kitérni, hogy a gazdag réteg az óránkénti 100.000$-os bevételét nem arra fogja fordítani hogy megvegye a szegényebb/középgazdag réteg dolgait, hanem hogy a másik gazdagtól vegyen egy értékes dolgot. Ez alól persze kivétel a PP-s dolgok, de az nem oszt nem szoroz.
Való igaz hogy egyre több a 100 milliós ember, de nemez robbantotta ki a mostani helyzetet. 2019 novemberében volt egy érdekes projectem, akkor is elég érdekes számok voltak, viszont az árak ugyan úgy fixálódva voltak nagyjából. Bizonyíték: https://i.imgur.com/th1JiQO.png
Ez sem pontos persze, egy az hogy:
- Csak 50 ember adatai alapján lett összerakva;
- Akinek több a pénze, többet van fent ===> Nagyobb a valószínűsége hogy online volt, mikor készült a stat;
A lényeg szerencsére kivehető, méghozzá a kamat jó van úgy ahogy van (bevétel), ellenben a kiadásokat lehetne növelni. Lásd: Csócs/luxus kategóriás kocsik JAVÍTÁSI árának növelése, max árkorlát kivétele ez esetben,

Én javasolnám hogy:
- A munkák ára legyen visszább véve
- Trafi büntetés 400% ---> IRL is fogod a fejed, ha jön a csekk. Itt meg néha már a buszos sem lassít. Drasztikusan növelni kell.
- NPC nagyker ára növelése VAGY a minimum árrés feltétele 400%-ra. Nagyker árak újragondolása ---> IRL elmész a boltba, pislogsz hogy hogy basztál el 10ezret, IG meg fel sem tűnik az a pár $.
- Piros lámpák büntetésének növelése
- Jármű, ingatlan adó növelése.
- Határ árának növelése ---> A munkakocsiknak ne kérjen, amúgy meg 300$
- BTK árak növelése, max ticket növelése.
- Max rabolható összeg fentebb vitele

Ezek egy olyan 2-3 hét után értékelhető változások lennének.
Ellenben én rég óta gondolkozok egy olyanon, hogy a kamatot ki kéne venni úgy ahogy van (annak ellenére, hogy 100on vagyok) és egy afféle "cég" rendszert betenni a helyére. Az NS frakciókhoz lenne hasonlítható, vagy a GTA V-s CEO-hoz, vagy klubbokhoz. Foglalkozni kéne a céggel, s csak akkor lenne bevételed. Ha AFKolsz, mondjuk csak minimális profitj van a tőkédnek amit beletettél (100 millió tökének pl 30.000$/h), de ha sokat foglalkozol céggel, SŐTT akár alkalmazottjaid is vannak akik segítenek benne, akkor akár 100.000$ felett is kereshetnél óránként.
Megírható lenne script terén a dolog, jobb lenne, menőbb lenne, AFK biztos is lenne. Valamint végtelenül egyedi is.
Igény esetén kifejtem persze.

Nem tudom bárki el e olvasta, kicsit hosszúra sikerült! Várom a véleményeket esetlegesen ezzel kapcs, valamint követem a topic alakulását a továbbiakban kíváncsian! :D

10/10 tökéletes leírás..

• Tetszik
Reactions: dzsoi és Nyikhajlo

Willi bá

Barangoló
2019. 01. 10.
118
146
V4 karakter
Nardin Pavel

Gondoltam arra, hogy az adó kocsitól függjön, ugyanis IRL sem ugyanannyi az adó egy 1.4-es motornál mint egy 5.2-nél, de minden kocsira külön scriptet tenni belegondolva kicsit rizikós.. De ha a kamatot beszüntetik, vagy legalább növelik az időintervallumot és az adót felnyomják akkor meggondolja az ember, hogy legyen 20 autója dísznek vagy ne. A céges dolgot pedig nem tudom elképzelni, világosíts fel.

• Tetszik
Reactions: LeslieG és VIGGO
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.