Bevallom nem tudtam még erőt venni magamon hogy minden HSz-t elolvassak, de az infláció lényegében akkor látszódott lényegesen, mikor a munkák bére emelve lett.
Félreértés ne essék addig is volt valamekkora, viszont ugye a szerver gazdasága %-okra alapul, így exponenciális görbével írható le az egész. Szóval "minnél több pénz lett Hétfőn, annál több pénz lesz Kedden".
A kamat dologgal viszont nem értek egyet (oké, elfogult vagyok), de IRL is vannak gazdagok. Nekem is van jelen pillanatban 140 millió körüli vagyonom, de az "aktív" gazdaságot ez nem befolyásolja, hiszen nem hozom forgalomba úgymond azt a pénzt. Amennyiben viszont ez így is van, akkor valószínű veszek egy GN-i házat mondjuk 30 millióba, amit szintén egy 100 millió feletti ember ad el.
Ezzel arra akarok kitérni, hogy a gazdag réteg az óránkénti 100.000$-os bevételét nem arra fogja fordítani hogy megvegye a szegényebb/középgazdag réteg dolgait, hanem hogy a másik gazdagtól vegyen egy értékes dolgot. Ez alól persze kivétel a PP-s dolgok, de az nem oszt nem szoroz.
Való igaz hogy egyre több a 100 milliós ember, de nemez robbantotta ki a mostani helyzetet. 2019 novemberében volt egy érdekes projectem, akkor is elég érdekes számok voltak, viszont az árak ugyan úgy fixálódva voltak nagyjából. Bizonyíték:
https://i.imgur.com/th1JiQO.png
Ez sem pontos persze, egy az hogy:
- Csak 50 ember adatai alapján lett összerakva;
- Akinek több a pénze, többet van fent ===> Nagyobb a valószínűsége hogy online volt, mikor készült a stat;
A lényeg szerencsére kivehető, méghozzá a kamat jó van úgy ahogy van (bevétel), ellenben a kiadásokat lehetne növelni. Lásd: Csócs/luxus kategóriás kocsik JAVÍTÁSI árának növelése, max árkorlát kivétele ez esetben,
Én javasolnám hogy:
- A munkák ára legyen visszább véve
- Általános adó növelése (2% ==> 3%)
- Trafi büntetés 400% ---> IRL is fogod a fejed, ha jön a csekk. Itt meg néha már a buszos sem lassít. Drasztikusan növelni kell.
- NPC nagyker ára növelése VAGY a minimum árrés feltétele 400%-ra. Nagyker árak újragondolása ---> IRL elmész a boltba, pislogsz hogy hogy basztál el 10ezret, IG meg fel sem tűnik az a pár $.
- Szerelőtelep árak újragondolása, a drága kocsiknak lényegesen növelni. ---> TK közeli luxus kocsi legyen kb 50k (hehe, volt egy kamatod)
- Piros lámpák büntetésének növelése
- Jármű, ingatlan adó növelése.
- Határ árának növelése ---> A munkakocsiknak ne kérjen, amúgy meg 300$
- BTK árak növelése, max ticket növelése.
- Max rabolható összeg fentebb vitele
Ezek egy olyan 2-3 hét után értékelhető változások lennének.
Ellenben én rég óta gondolkozok egy olyanon, hogy a kamatot ki kéne venni úgy ahogy van (annak ellenére, hogy 100on vagyok) és egy afféle "cég" rendszert betenni a helyére. Az NS frakciókhoz lenne hasonlítható, vagy a GTA V-s CEO-hoz, vagy klubbokhoz. Foglalkozni kéne a céggel, s csak akkor lenne bevételed. Ha AFKolsz, mondjuk csak minimális profitj van a tőkédnek amit beletettél (100 millió tökének pl 30.000$/h), de ha sokat foglalkozol céggel, SŐTT akár alkalmazottjaid is vannak akik segítenek benne, akkor akár 100.000$ felett is kereshetnél óránként.
Megírható lenne script terén a dolog, jobb lenne, menőbb lenne, AFK biztos is lenne. Valamint végtelenül egyedi is.
Igény esetén kifejtem persze.
Nem tudom bárki el e olvasta, kicsit hosszúra sikerült! Várom a véleményeket esetlegesen ezzel kapcs, valamint követem a topic alakulását a továbbiakban kíváncsian!