Bankkártya

Zsolt Sarkadi

Újonc
2024. 02. 24.
13
40
V4 karakter
Amelia Reynaldi
V2 karakter
Emilia Serafini
Ha már igazán rpsen akarunk játszani, személyem szerint nem lenne rossz ötlet a bankkártya behozatala és egy picit realisztikusabb lenne.
Meg lehetne szabni maximum hány bankkártyád lehetne pl egy embernek lehetne 4 db bankkártya a bírtokában.
És akkor igazán rp-s lenne a pénz felvétel.

Fate

Újonc
2024. 03. 11.
14
63
V4 karakter
Orien Wells
LV karakter
Tiontay Winston
Értem én, hogy RP meg minden, de ez konkrétan nem adna hozzá semmit az élményhez, sőt még el is venne. Megint szopassuk meg a playereket ilyen full felesleges dolgokkal, mint a fent említett bankkártya ami csak arra jó, hogy legyen. Suli/munka után nem hiszem, hogy az emberek ilyenekkel akarnak foglalkozni, amikor IRL is megvan a saját bajuk. Az emberek azért játszanak, hogy kikapcsolódjanak, nem azért, hogy még egy játékban is ilyen problémákkal baszakodjanak. Ha bejött a bankkártya utána majd jöhet egy bank frakció akik felvesznek ügyintézőket, azok meg váratnak egy órát a bankkártya csinálásához, és még sorszámot is lehessen húzni, hogy RP-s legyen.

Fate

Újonc
2024. 03. 11.
14
63
V4 karakter
Orien Wells
LV karakter
Tiontay Winston
Azt atm-nél vagy npc-nél lehetne csinálni.
Ha mindkettőnél lehet csinálni akkor meg tényleg minek xd Bocs, de ezt a logikát tényleg nem értem, most is ugyan ez van csak behoznál egy felesleges itemet. Most is ha odamegyek az ATMhez elérem a pénzem, csak nem kell az ATMnél nyomnom egy gombot, hogy adjon kártyát.

Icco

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 11.
167
534
26
Győr
V4 karakter
Linda Manders
Szerintem felesleges, nem sok értelme lenne. Sem a bankkártyának, sem a több bankszámlának. Így is V4-el bejött, hogy ATM-ből csak 1 millióig vehetsz fel pénzt, és minden nagyobb vásárlás esetén a plázába vagy aranybika mellé kell rohangálni. Teljesen elég ez a mostani rendszer.

• Tetszik
Reactions: dani930 és Néma

sneci1902

Pötyögtető
2020. 04. 10.
435
570
V4 karakter
Jack M Brandon
Teljesen felesleges. Semmi pluszt nem adna hozzá a szerver életéhez. Amin változtatni lehetne az az, hogy ne az átadott összegből vonja le az adót és a pontos összeget kapja meg a másik fél.

• Tetszik
Reactions: Bugeye és Seelöwe

Fate

Újonc
2024. 03. 11.
14
63
V4 karakter
Orien Wells
LV karakter
Tiontay Winston
Szerintem arra felesleges behozni egy kártyaleolvasó itemet meg egy bankkártyát, egyszerűen csak annyi kellene, hogy feldobjon két fizetési opciót a rendszer. Az egyik a kártyás a másik meg a KP. Fényévekkel egyszerűbb szerintem leprogramozni és nem is kellene a playereknek sem ilyenekkel baszakodni.

• Tetszik
Reactions: Seelöwe

Csoki.

Barangoló
Támogató
2023. 09. 28.
90
240
V4 karakter
Nemiah Glover
LV karakter
Clayton Hawkins
Többe kerül a hús mint a leves, rengeteg scriptet igényelne (főleg úgy, hogy ne lehessen buggoltatni) egy ilyen minimális változtatásért. Teljesen felesleges.
Miert csinal mindenki ugy mintha ingyen lenne fejlesztve a szerver es barmi ami kicsit nagyobb munkat igenyel az felesleges xd
Valakinek az a munkaja hogy megcsinalja azt amit a jatekosok akarnak, de barmi amit a jatekosok akarnak azt 1-2 ember leszavazza csak azert mert sok munka lenne, hat ha nem te csinalod meg akkor nem mindegy?

• Tetszik
Reactions: Bugeye és tommen.

Original Boni

dreamseeker
2019. 01. 15.
161
236
V4 karakter
rhea safitri
LV karakter
terrence waverly
Kicsit akkor én ezt átfordítanám. Régen volt bankártyás megoldás, igazából tényleg csak egy plusz slot volt az invertory-ban, amit nem igazán használtál semmire se, csak hogy a bankautomatához odamenj és pénzt vegyél fel. 2024 van, én speciel a kártyáim 99%-át digitalizálva használom a telefonomról. Ha már készült egy egész jó kis telefon fejlesztés, miért ne lehetne azon keresztül egy ilyet bevezetni? Hisz egyébként is hozzáférsz az alkalmazásaidhoz, tudsz utalni és minden egyéb más. Talán kicsit nagyobb realitása lenne, mint a /pay parancsnak. :D
De több lehetősége van, viszont magának az invertory-s bankártyának én se látom jelentős hasznát, bocsi.

lagatnas

Pötyögtető
2023. 09. 11.
461
639
Ha már igazán rpsen akarunk játszani, személyem szerint nem lenne rossz ötlet a bankkártya behozatala és egy picit realisztikusabb lenne.
Meg lehetne szabni maximum hány bankkártyád lehetne pl egy embernek lehetne 4 db bankkártya a bírtokában.
RP-sen akarsz játszani? RP-zd azt, hogy bankkártyával fizetsz, nem kell ahhoz item.

ifjuben

Aktív fórumozó
2019. 06. 22.
260
301
V4 karakter
Erik Dean 🇩🇪
LV karakter
Pavel Bosko 🇸🇰
Mi az ötlet?
Oké, értem én, legyen mindenkinek bankkártyája, de kicsit kifejthetnéd bővebben a gondolataid, hogy milyen vonzata lenne a dolognak?! Attól, hogy egy plussz 'item' van az 'inventory'-ban, attól még nem lesz "RP-sebb" a pénzfelvétel...

• Csak akkor tudnál ATM-ből pénzt felvenni ha nálad van a bankkártyád? Állíthatnál be hozzá egy PIN-kódot? Rá kéne húzni az 'item'-et az ATM-re, vagy be kéne helyezni egy gombra kattintva?
  • A kártya számlához lenne csatolva? Ha kölcsönadom valakinek vagy ellopják a kártyámat, akkor mi lenne? Az illető hozzáférhetne az egyenlegemhez amennyiben tudja a PIN-kódomat?
  • Mit tudnék az ATM-ből való pénzfelvételen kívül csinálni? Ha nem lenne nálam készpénz akkor tudnék a boltban bankkártyával fizetni, a taxis / rendőr kapna egy terminál 'item'-et, hogy náluk is tudjak kártyával fizetni?
  • Milyen egyéb haszna lenne, minek több kártya egy embernek? Vállakozásoknak lehetne közös számlája, amit a tagok közösen használhatnának?
Alapvetően nem egy rossz gondolat, de hiányolom a részletes kifejtést. Ez így elég gyenge...

Utoljára szerkesztve:

jimre

Írnok deák
2023. 10. 21.
602
1 433
Budapest Airport
V4 karakter
Mayur Lee
Kitudja lehet most a telefonodat érinted az ATM-hez, ez miért nem rps

Zsolt Sarkadi

Újonc
2024. 02. 24.
13
40
V4 karakter
Amelia Reynaldi
V2 karakter
Emilia Serafini
Mi az ötlet?
Oké, értem én, legyen mindenkinek bankkártyája, de kicsit kifejthetnéd bővebben a gondolataid, hogy milyen vonzata lenne a dolognak?! Attól, hogy egy plussz 'item' van az 'inventory'-ban, attól még nem lesz "RP-sebb" a pénzfelvétel...

• Csak akkor tudnál ATM-ből pénzt felvenni ha nálad van a bankkártyád? Állíthatnál be hozzá egy PIN-kódot? Rá kéne húzni az 'item'-et az ATM-re, vagy be kéne helyezni egy gombra kattintva?
  • A kártya számlához lenne csatolva? Ha kölcsönadom valakinek vagy ellopják a kártyámat, akkor mi lenne? Az illető hozzáférhetne az egyenlegemhez amennyiben tudja a PIN-kódomat?
  • Mit tudnék az ATM-ből való pénzfelvételen kívül csinálni? Ha nem lenne nálam készpénz akkor tudnék a boltban bankkártyával fizetni, a taxis / rendőr kapna egy terminál 'item'-et, hogy náluk is tudjak kártyával fizetni?
  • Milyen egyéb haszna lenne, minek több kártya egy embernek? Vállakozásoknak lehetne közös számlája, amit a tagok közösen használhatnának?
Alapvetően nem egy rossz gondolat, de hiányolom a részletes kifejtést. Ez így elég gyenge...
Nos! Ezt az egészet úgy gondoltam, hogy lenne egy limit kinek hány kártyája lehetne...
Ehez meglehetne csinálni a központi bankot, hogy tudjál magadnak "készítettni" egy vagy több bankkártyát.
Lenne olyan atm pl a zacisnál ahol lehet befizetni pénzt az atm-be és olyan atm ahol csak pénzt lehetne kivenni!
A rendörségnél a mentősöknél és a taxinál lehetne egy olyan opció hogy "kártyával fizethetnéd a xy díjat"
Ezt a boltoknál is megoldani hogy ki mivel akar fizetni!
Lenne minden kártyának 1 pinkódja és amikor pénzt akarsz felvenni akkor rá kellene hózni az Itemet az atmre.
Igazából ezt az egészet úgy gondoltam mint itt real életben.,... Tudom macerás munka lenne ezt kivitelezni de egyetlen egy szerveren láttam ilyet!

• Hűha
Reactions: Icco

ifjuben

Aktív fórumozó
2019. 06. 22.
260
301
V4 karakter
Erik Dean 🇩🇪
LV karakter
Pavel Bosko 🇸🇰
Köszi, hogy fentebb kicsit bővebben kifejtetted, hogy mire is gondoltál, viszont továbbra sem értem milyen pozitív hozadéka lenne ennek a játékosok számára. Az, hogy "RP-sebb", az nem érv!
Most sem tart vissza senki, hogy azt 'RP'-zd, hogy "előveszed a bankkártyádat a jobb nadrágzsebedből, majd az pulton található terminálhoz érinted, végül pedig beütöd a PIN kódod"-at. Továbbra is hiányolom az előnyeit és hátrányait! (El lehet lopni? Ha megadom a PIN kódomat, akkor más is tudja használni? Egy vállakozás / frakció akár használhatna egy számlát több kártyával?) Csak azért mert, így 'RP'-sebb lenne a pénz felvétel teljesen felesleges egy új 'item', elvégre az 'RP'-nek (normális keretek között) csak a képzeleted szabhat határt!
A jelenlegi megoldás szerintem teljesen jó középutat képez. Tulajdonképpen korlátlan összeget tarthatsz "kéznél", nem kötelező a bankban tartanod a pénzed. Mindkét oldalnak van előnye és hátránya, a bankban kamatozik, de számolni kell a kezelési költséggel, ha pedig "kéznél" tartod fenn áll a veszélye, hogy kirabolnak és egy limitált összeggel megcsonkítanak.
Arról pedig, hogy ez csak egy "kis dolog" és "sok a munka vele, úgysem foglalkoznak vele", csak az a véleményem, hogy ami üzleti szempotból jövedelmező és jó ötlet, az a "méretétől" függetlenül bekerül...

• Tetszik
Reactions: jimre
2020. 08. 12.
10
0
Budapest
V4 karakter
Melanie Coleman
Én nagyon örülnék ha lenne bankkártya. Nem bank FK kéne aki majd tönkreteszi az egészet, hanem, hogy aki inkább a bankban tartaná a pénzét annak ne kelljen pl minden szereltetésnél, bolti fizetésnél szaladgálni ATM-hez, hogy vegyen le pénzt. Speciel az sem realisztikus szerintem, hogy mindenkinek több százezer, millió kp-val kell rohangálnia, hogy életben maradjon.