Zacis úr költöztetése?

kapyez

Újonc
Támogató
2021. 08. 05.
72
137
24
V4 karakter
Lucius Milbourne
LV karakter
Lucius Milbourne
V2 karakter
-
Zacis úr költöztetése?

Ezt a témát a Blueberry-ben tapasztalt drámai FPS-esés és egyéb meglepetések miatt hoztam létre amit jelenleg okoz. A legnagyobb problémát továbbra is az okozza, hogy az egész zacis terület és környéke tele van reklám céljából használt autókkal, és természetesen játékosok is hozzák a saját járműveiket ami nem lenne nagy gond, viszont mivel ott a sok garázs a közelben, a kertes házak előtt parkoló autók, a benzinkút, a farmok. Ez már szerintem nagyon is sok ott egyszerre.
Arról meg nem is beszélve, hogy elindulunk SEE RING fele a horgászok mellett és ott és szétesik ismételten minden.

Ennek következtében egy kisebb zűrzavar alakult ki, ami négy fő problémát eredményez a tapasztalásaim alapján:
1. Állandó crash-t a közelben

2. FPS-csökkenést
3. Folyamatos játékosok közötti ütközéseket a sok autó és a kevés frame rate miatt

4. Ha ott közlekedünk sokat, idővel egyre többször fog szétesni a textúra rövid időn belül. (többször is tapasztaltam a taxizás alatt)

Megoldás lehetne a zacis áthelyezése olyan helyekre ahol nincsen olyan sok modell, mappolást stb.

Az alábbi helyeken lehetne elgondolkodni, mert ezek a bányákat leszámítva továbbra sem olyan nagyon forgalmas helyek viszont van sok szabad felhasználható területe

Las Barrancas területe:
Las-Barrancas.png

El Quebrados területe:
image.png

Parkolási probléma:

Példa: Ha valaki kifagy/reloggol, és éppen érkezik egy másik játékos, aki beáll a parkolóba akkor könnyen előfordulhat, hogy az autók egymásba buggolnak. És emiatt már a legalább a játékosok 10-15%-ának kellett már reportot írnia, hogy kapjon fixet.

Megoldása:
A parkoló problémájára megoldás lenne, ha non-collision zónává alakítanák, így elkerülve a sok anyagi kárt és újabb reportokat amit ezek okoznak.

Írjátok le a véleményeteket ezzel kapcsolatban, hogy mit gondoltok a jelenlegi helyzetről, és szerintetek mennyire befolyásolná a játékosokat, ha a zacis úr elköltözne a jelenlegi helyéről és kapna néhány módosítást?
Másodsorban ti hova tennétek?

pogchampus

Pötyögtető
2019. 10. 04.
412
3 074
V4 karakter
malik ashford / kit harris
LV karakter
jett brooks
a játékosok oda fogják rakni ezeket a Sprintereket, ahol sok ember megfordul, ezt úgy hívják, hogy marketing. nemtom, nekem nincs bajom ezzel, pedig van, amikor napi szinten ott campelek mert nincs jobb dolgom.

a zacis így is úgy is központi rész lesz a szerveren. nem fog segíteni ezen az sem, ha a szerverről is kiviszik, mert mennek utána. ezt el kell fogadni.

kapyez

Újonc
Támogató
2021. 08. 05.
72
137
24
V4 karakter
Lucius Milbourne
LV karakter
Lucius Milbourne
V2 karakter
-
Továbbra sem a zacis a gond hanem az hogy Blueberry túlzsúfolt. Sok esetben meg kikerülni nem nagyon tudod. Az pedig hogy központi része a szervernek ez teljesen rendben van, de Fémes Dénesnél (Bayside-on) nincs ilyen gond pedig ott is sok az ember nagy átlagban.

• Fire
Reactions: Dexxy

Miss Lacky

Klaviatúra gyilkos
2020. 06. 19.
727
2 934
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
Szerintem nem fogják áthelyezni most sem, V4-el külön mapolást is kapott a környék (parkoló). Ráadásul ahogy te is írtad, pár száz méterre ott van a horgászpart, mely hasonló problémákat okoz, amikor egyszerre 25-30 autó áll az autóút mellett, ami szintén egy szinte kikerülhetetlen hely. Tehát sokkal előrébb nem lennénk azzal, hogy a Zacis elköltözik, a játékosoknak nyilván nem lehet azt mondani, hogy pecázzanak máshol.

• Tetszik
Reactions: kapyez

Tomi72

Újonc
Támogató
2024. 03. 19.
26
79
18
V4 karakter
Quinto Sironi
Véleményem szerint a horgászpart sokkal nagyobb probléma, mint a Zacis parokoló.
Nem csak a playerek, de a kocsik, horgászbotok, a halak kifogás közben jelen vannak, ami teljesen leterheti a szervert.
Átlagosan 40-50 FPS-em van a szerveren, ott pedig 20 alá is leesik.
Zacis elköltöztetése nem rossz ötlet, viszont valahogy nem az igazi. A marketing ugyan úgy ott lesz, mint eddig, mivel rengeteg ember ólálkodik blueberryben.
Amikor bekerült Fémes Dénes, talán ugyan ez volt a probléma, a rengeteg autó / player miatt játszhatatlan volt a környék, viszont ha most átrakod a meglévő zacist egy másik helyre, akkor azt is kerülni kellesz, mert ugyan az lesz a helyzet.
Ezt legjobban az oldaná meg, ha a kocsik modellje nem enné meg ennyire az
FPS-t, vagy mindenki beruházna egy felsőkategóriás számítógépre.

Icco

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 11.
151
474
25
Győr
V4 karakter
Linda Manders
Én támogatnám a zacis áthelyezést, de korábban Borisz megmondta, hogy a zacis marad. Nem hiszem, hogy azóta ez a döntés változott volna, sajnos.

Átérzem a problémád @kapyez , nekem sem túl jó Blueberry és a horgászhelyek környéke, de ez van. Esetleg egy megoldás lehet, hogyha Blueberryt az ipari parki oldalról közelíted meg, egy fokkal jobb az fps arra. Seering alagút helyett pedig az Easter Tunnelt használd, jobb az fps, és kevesebb az autó is. Már régóta ezeket az utakat használom, azóta nincs crashem vagy textúra gondom.

Varázsló

Újonc
See Game Helpdesk
v4
2024. 10. 02.
72
138
V4 karakter
Mamma Rine Jackson
LV karakter
Dyonte Hall
Véleményem szerint jobbat tenne, ha megszüntetnék a horgászatra kijelölt helyet a Blueberry - Seering útvonalon. Túlságosan sok autó modell városon belül lehet nem vészes, hiszen lassan közlekednek ott az autók, viszont a fő útnak nevezhető szakaszon nem 50-70-nel közlekednek az autósok hanem inkább 90-110-el, és a hirtelen fps leugrás korlátozza az emberek reakció idejét azoknál a sebességeknél.

A Parkolási problémát teljesen megértem, a parkoló terület non-collision zónává alakítása megoldást jelentene a hirtelen kifagyó játékosokra nézve, viszont eléggé elcsúfítaná az rp élményt, látni a sok collision nélküli autót és a non-collision jelölőt a gépjárművek felett eléggé kiábrándító látvány. A hirdetési felületek meg szerintem evidens hogy nem kéne eltüntetni, mivel ez a legforgalmasabb hely egész SeeCity-ben.

Átérzem a problémádat @kapyez , viszont nem hiszem hogy ezt úgy lehetne véghez vinni, hogy az mindenkinek megfeleljen.

Leginkább @Tomi72 megjegyzésével tudok egyetérteni, a horgászpartot elkéne vinni, vagy megkéne szüntetni, túlságosan leterheli a szervert, és a játékosok gépét, vagy ahogy írja: autó modellek újra szerkesztése.

csakegyjatekos

Zöldfülű
2021. 02. 11.
200
508
V4 karakter
Vin Asten
LV karakter
-
V2 karakter
-
Támogatom az ötletet, tényleg eszméletlen, hogy mi megy Blueberryben és környékén, inkább autóval meg sem közelítem már, csak helivel. Ha meg muszáj autóval mennem, nagy ívben kikerülöm.

Engem leginkább az zavar az egészben, hogy Blueberry-ben van a szerver nagy része, és ha beérsz egy nagyvárosba (LS, SF), egy kihalt város fogad, ahol csak az fordul meg aki éppen talpfát szállít be magának a bányába. Nyomasztó...

Szerintem ki kellene egységesíteni minden városban a lehetőségeket, mert Blueberry egy nagyon kicsi "város", mégis van ott zacis, bérelhető garázsok, fényező műhelyek, benzinkút, bolt, farmok, parkoló.. SF-ben meg kiszúrják a szemedet a felhőkarcolók meg a nagy üres tér, mégsincs ott semmi olyan ami odavonzaná az embereket, ahol sokkal jobban elvegyülnek.

Régen írtam is erre egy ötletet: https://forum.see-game.com/threads/oetletek-a-kihalt-nagyvaros-megoldasaval-kapcsolatban.452866/

Utoljára szerkesztve:

Varázsló

Újonc
See Game Helpdesk
v4
2024. 10. 02.
72
138
V4 karakter
Mamma Rine Jackson
LV karakter
Dyonte Hall
Engem leginkább az zavar az egészben, hogy Blueberry-ben van a szerver nagy része, és ha beérsz egy nagyvárosba (LS, SF), egy kihalt város fogad, ahol csak az fordul meg aki éppen talpfát szállít be magának a bányába. Nyomasztó...
Ez egy kicsit másik témához tartozik már, topic jelenlegi problémája az, hogy a szerver nem tudja feldolgozni a sok autó modellt és a csomó egyhelyben álló pecázó embereket.

Ahogyan @kapyez fogalmazott, ezek a legfőbb problémák a környékkel:
1. Állandó crash-t a közelben
2. FPS-csökkenést
3. Folyamatos játékosok közötti ütközéseket a sok autó és a kevés frame rate miatt
4. Ha ott közlekedünk sokat, idővel egyre többször fog szétesni a textúra rövid időn belül. (többször is tapasztaltam a taxizás alatt)

Ezek technikai problémák amiket megkéne oldani, mivel eléggé játszhatatlan tud lenni ez, és az nem mentség, hogy jó ha kifagynak az emberek, mert akkor legalább cserélődnek azok akik fent vannak a szerveren és akik várakoznak a 200+-os várólistán...

Szerintem ki kellene egységesíteni minden városban a lehetőségeket, mert Blueberry egy nagyon kicsi "város", mégis van ott zacis, bérelhető garázsok, fényező műhelyek, benzinkút, bolt, farmok, parkoló.. SF-ben meg kiszúrják a szemedet a felhőkarcolók meg a nagy üres tér, mégsincs ott semmi olyan ami odavonzaná az embereket, ahol sokkal jobban elvegyülnek.

Régen írtam is erre egy ötletet: https://forum.see-game.com/threads/oetletek-a-kihalt-nagyvaros-megoldasaval-kapcsolatban.452866/
Azért behelyeznék ide egy önérdekű információt:
Igazából nekem is ez a célom, csak inkább rp keretein belül próbálom létrehozni. Majd meglátjuk mi lesz.

• Tetszik
Reactions: Icco és kapyez

Csoki.

Barangoló
Támogató
2023. 09. 28.
91
223
V4 karakter
Nemiah Glover
LV karakter
Clayton Hawkins
Legjobb es legegyszerubb megoldas ha mindket hely kap egy interioros garazst es kotelezo legyen hasznalni, kiveve a hirdeto sprintereknek. Aki nem rakja be a kocsit (kiveve ha csak egy 5 percre all meg) kapjon Adminjailt.

• Tetszik
Reactions: Icco és kapyez

Miss Lacky

Klaviatúra gyilkos
2020. 06. 19.
727
2 934
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
Ezt legjobban az oldaná meg, ha a kocsik modellje nem enné meg ennyire az FPS-t, vagy mindenki beruházna egy felsőkategóriás számítógépre.
A kocsik modelljeivel nem hiszem, hogy sokat lehetne kezdeni. A felsőkategóriás számítógép pedig kétélű, ugyanis erősebb gép esetén sok esetben több a crash.
Véleményem szerint jobbat tenne, ha megszüntetnék a horgászatra kijelölt helyet a Blueberry - Seering útvonalon.
Nem lehet megmondani az embereknek, hogy hol horgásszanak. Ha már egy helyen vannak, legalább valami interakció is van köztük...
Az RP-k nagy része mindig LS-ben volt. Ott vannak a bandaterületek, a legtöbb szórakozóhely, éttermek frakció HQ-k nagy része. Nem hiszem, hogy lehetne bármit kezdeni ezzel.
Legjobb es legegyszerubb megoldas ha mindket hely kap egy interioros garazst es kotelezo legyen hasznalni, kiveve a hirdeto sprintereknek. Aki nem rakja be a kocsit (kiveve ha csak egy 5 percre all meg) kapjon Adminjailt.
Blueberrybe nem tudsz lehelyezni úgy egy hangárt a Zacis közelébe, hogy illeszkedjen a környezetbe. Adminjailt adni ilyesmiért pedig hülyeség, nem is értem, ezt hogy gondoltad (még az AKK előtti időkben is a legdrasztikisabb lépés az volt, hogy déli kútról Chiliadra getelték az adminok a kocsikat).

Varázsló

Újonc
See Game Helpdesk
v4
2024. 10. 02.
72
138
V4 karakter
Mamma Rine Jackson
LV karakter
Dyonte Hall
Nem lehet megmondani az embereknek, hogy hol horgásszanak. Ha már egy helyen vannak, legalább valami interakció is van köztük...
Nagyon egyszerű, az eddigi parton belehetne vezetni, hogy lehet rabolni, és ezen a parton meg nem lehet, mindenki oda fog járni akkor.
(imgur kép):

• Tetszik
Reactions: Swedver és Icco

Csoki.

Barangoló
Támogató
2023. 09. 28.
91
223
V4 karakter
Nemiah Glover
LV karakter
Clayton Hawkins
Blueberrybe nem tudsz lehelyezni úgy egy hangárt a Zacis közelébe, hogy illeszkedjen a környezetbe. Adminjailt adni ilyesmiért pedig hülyeség, nem is értem, ezt hogy gondoltad (még az AKK előtti időkben is a legdrasztikisabb lépés az volt, hogy déli kútról Chiliadra getelték az adminok a kocsikat).
Nem értem miért ne passzolna oda, zacistól kb 30 méterre van 3-4 hangár is, simán lehetne a zacis mögé rakni egyet vagy konkrétan a parkoló egy részére. Plusz ott az ipari park is az is tele van hangárokkal szóval nem értem ezt a kijelentésed. Bár ahogy láttam több ötlet alatt is, te megragadtál ott, hogy jó minden így ahogy van mert csak ellenérveket hozol fel mindennel kapcsolatban vagy alternatívákat. Admjnjail helyett akkor elég pár "tilos várakozni" tábla és akkor a PF-esek elviszik onnan a kocsikat amik nem a hangárba vannak és nincs mellette a tulaja.

pogchampus

Pötyögtető
2019. 10. 04.
412
3 074
V4 karakter
malik ashford / kit harris
LV karakter
jett brooks
az eddigi parton belehetne vezetni, hogy lehet rabolni
aztán lakatos huánmigelt kirabolják az éjszaka közepén, ő meg másnap odamegy és megcsinálja ugyanazt 40 másik emberrel. és utána meg az lesz a probléma.

a probléma továbbra is az, hogy most a zacisnál van ez a probléma, ha máshova kerülne át, akkor ott lenne a probléma, mert akkor meg ott lenne tömegtumultus. az AKK ebből a szempontból - talán - jó volt, hiszen ott városon kívül esett, az már más téma, hogy az emberek emberkedni jártak ki 90%-ban.

• Vicces
Reactions: Tomi72

Miss Lacky

Klaviatúra gyilkos
2020. 06. 19.
727
2 934
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
Nagyon egyszerű, az eddigi parton belehetne vezetni, hogy lehet rabolni, és ezen a parton meg nem lehet, mindenki oda fog járni akkor.
Ez szerintem hülyeség. A szerver egyik legforgalmasabb főútvonala mellett a rablás engedélyezése felborítana mindent. Annyi változna, hogy nem a horgászok lennének ott, hanem a TEK járna oda félóránként, meg folyamatosak lennének az adminügyek.
Nem értem miért ne passzolna oda, zacistól kb 30 méterre van 3-4 hangár is, simán lehetne a zacis mögé rakni egyet vagy konkrétan a parkoló egy részére. Plusz ott az ipari park is az is tele van hangárokkal szóval nem értem ezt a kijelentésed. Bár ahogy láttam több ötlet alatt is, te megragadtál ott, hogy jó minden így ahogy van mert csak ellenérveket hozol fel mindennel kapcsolatban vagy alternatívákat. Admjnjail helyett akkor elég pár "tilos várakozni" tábla és akkor a PF-esek elviszik onnan a kocsikat amik nem a hangárba vannak és nincs mellette a tulaja.
Nem arról van szó, hogy minden jó, ahogy van. De ezekkel a változtatási javaslatokkal nem értek egyet. Ha nagyon akarjuk, a falu szélére valóban le lehet rakni egy hangárt. De senki nem fog ott parkolni, mert sétálni kell a zacishoz. Az emberek lusták. Lásd, jelenleg is rendszeresen van probléma abból kifolyólag, hogy a helikoptereket irreálisan parkolják le a zálogház körül.

Varázsló

Újonc
See Game Helpdesk
v4
2024. 10. 02.
72
138
V4 karakter
Mamma Rine Jackson
LV karakter
Dyonte Hall
aztán lakatos huánmigelt kirabolják az éjszaka közepén, ő meg másnap odamegy és megcsinálja ugyanazt 40 másik emberrel. és utána meg az lesz a probléma.
Ez szerintem hülyeség. A szerver egyik legforgalmasabb főútvonala mellett a rablás engedélyezése felborítana mindent. Annyi változna, hogy nem a horgászok lennének ott, hanem a TEK járna oda félóránként, meg folyamatosak lennének az adminügyek.
Igazából az lenne a lényeg, ha kicsit elterelnénk az embereket blueberry-től, nem az hogy anarchia épüljön ki.
Arról ne is beszéljünk, hogy az autókkal való parkolás az rendesen közveszélyes, mai nap is majdnem elcsaptam valakit, mert éppen kiszállt az autóból. A hely amit ajánlottam egyáltalán nem használja senki, de ezt az opciót is csak azért mondtam, hogy lehessen megoldást találni erre a problémára.

Visszatérve, ha szeretnék bármiféle változást a zacis körül csinálni, hogy kevesebb jármű legyen, akkor is adminokat kéne arra kérnünk, hogy folyamatosan zacisnál dekkoljanak, és mint parkoló őrök számolják, ki hány perce van ott.
Szerintem Claybrooks Hadnagy bőven megfelel ennek a feladat ellátására. ((kis ic poén))

Valahogyan kikéne találni valamifél rendszert erre az egészre, hiszen nem akarjuk a Zacis Úr kultúráját megváltoztatni, de egyszerűen a szerver, és a kliens nem bírja ezt a fajta tömeget.

• Tetszik

aSoma

Barangoló
Támogató
2020. 08. 01.
119
141
21
Baja
V4 karakter
Tsenov Bero🇧🇬
Hello!

Szerintem 1-2 garázs interior is megoldaná a dolgot. Mint a nagykernél is van.

• Tetszik

Rami

Barangoló
2019. 01. 10.
149
546
Bajacity
V4 karakter
Fabian Beckenbauer🎯
A horgászást is jó lenne a parton megszüntetni, illetve a zacist is kirakhatnák legalább SF-be, de inkább LV-be.
Amióta van seering majdnem mindenki a blueberry körüli útvonalon közlekedik, viszont közelsem mindenki a zacishoz megy, vagy horgászni.
Nem értem miért lett elutasítva már egy ilyen ötlet, amikor egyértelműen rossz helyen van a zacis, aki játszik, az tudja. Konkrétan leugrik a gépnek az oldala, ha el kell arra menni, utána meg nem töltenek be a dolgok, kicrashel az ember stb., ha át lenne helyezve egy kiesőbb helyre, akkor csak az menne arra, akinek ott van dolga, ilyen egyszerű.

• Tetszik
Reactions: Swedver és kapyez