William Goldberg Jelentkezési lapja

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Diesel756

Újonc
2024. 12. 01.
6
1
V4 karakter
William Goldberg
LV karakter
William Goldberg
omszfhfejlec4.png

Jelentkezési lap

OOC rész

Hogy hívnak?
- Bári József -

Hány éves vagy?
- 21 -

Mellékeld a jelenlegi játszott percedet szinttel együtt!
-

Milyen frakciókban voltál eddig, miért távoztál?
- A szerveren töltött időm során ez az első frakció ahova jelentkezem. Nem voltam eddig frakcióban. -

Voltál-e már adminjailben?
- Nem voltam.-

Voltál-e már bannolva?
- Nem voltam -

Mellékelj képet az UCP-d büntetés rovatáról!
- -

Miért szeretnél ide csatlakozni? (Min. 5 teljes összefüggő mondat!)
- Több embertől is utána kérdeztem, hogy mi lenne a legjobb választás első frakciónak. Többen is az OMSZ-t mondták, mert viszonylag kevés játszott perccel be lehet kerülni és nagyon segítőkészek benne az állomány tagjai. Többen kitértek a hangulatra és az új emberek megismerésére. Ez nagyon szimpatikus volt, ezért is döntöttem úgy, hogy teszek egy próbát. Ez volt az első jó ok arra, hogy ide jelentkezzek. A másik ok pedig az volt, hogy a meglévő RP tudásomat szeretném fejleszteni, ami úgy hiszem a frakcióban megvalósulhat, hiszen minden szituáció más és más. Ez teszi az Rp-t olyan széppé és a frakciót izgalmassá. -

Mutatkozz be pár mondatban! (Min. 10 teljes összefüggő mondat!
- Kedves Bíráló! Bári József vagyok 21 éves. Az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Angol-Történelem szakos hallgatója. Egy kedves és barátságos embernek tartom magam. A szerverrel még a V2-es korszakában találkoztam, egy haverom által, aki bíztatott, hogy adjak neki egy esélyt. Akkoriban sajnos nem volt egy túl erős gépem, így ebből kifolyólag nagyon laggoltam és élvezhetetlen volt a játék. Közben történt pár magánéleti dolog, így nem nagyon tudtam a gépezésre szakítani időt és mellette tanultam is. 1 éve felvettek az egyetemre és elkezdtem mellette dolgozni. Azt követően vettem egy laptopot, amivel már elfut a játék és nem 14 FPS-el kell csörtetnem Blueberry-ben. Kezdetben furcsa volt a játék, mert minden nagyon új volt és sok minden megváltozott az emlékezeteimhez képest és most jutottam el ahhoz a magabiztossághoz, hogy jelentkezzek egy frakcióhoz és nagyobb felelőséget vállaljak. -

Mennyi időt tudnál a frakcióra fordítani?
- van olyan nap amikor simán 5-6 órát tudok lenni és van olyan amikor csak 1 órát. Általában hétfő és kedd az a nap amikor nem dolgozom és az egész napom szabad. -

Rendelkezel TS3-al és mikrofonnal?
- Igen, van mindkettő -

IC rész

Jelentkező neve:
- William Goldberg -

Születési helye, ideje:
- Los Santos, Santa Maria Kórház, 1995.01.21 -

Állandó bejelentett lakcíme:
- Jelenleg egy motelben lakom-

Legmagasabb iskolai végzettsége, szakképesítése:
- Érettségi bizonyítvány, Mentőápoló OKJ bizonyítvány, Egészségügyi szakmai alapképzés -

Önéletrajz: (Min. 10 teljes összefüggő mondat!)
- William Goldberg vagyok 29 éves. Rendészeti középiskolába jártam, ahol megszereztem az érettségit. A pályán végül nem maradtam, mert a kezdeti motiváltságom elveszett. Egy nap balesetet szenvedtem és éppenhogy belehaltam. Az életemet egy a szabadságát töltő mentősnek köszönhetem, aki pont arra járt mikor karamboloztam. Azonnal szakszerű és gyors segítséget nyújtott. Máig nagyon hálás vagyok neki, amiért megmentette az életem és ezzel motivációt és új célt adva nekem. Új esélyek reményében ViceCity-ben elvégeztem a mentő OKJ-s képzést és az ápolói alapképzést. Sajnos arról a napról nincs sok emlékem, de az arca még megvan a mentősnek, aki a mai napig példaképem. ViceCity-ben azonban nem akartam maradni a város elburjánzó drog és fegyverkereskedelme miatt. Úgy határoztam, hogy ebbe a városba költözöm és új életet kezdek. Felcsillant a szemem, amikor láttam mennyi lehetőséget kínál ez a város. Többek között, hogy épp mentős kollégákat keresnek, ezért úgy gondoltam élek a lehetőséggel és megpróbálom megpályázni az álláslehetőséget. -

Egészségügyi teszt

Írja le az ABCDE vizsgálat lépéseit:
-
  • A – Airway (Légút)
  • Ellenőrizd, hogy a légút szabadon átjárható-e.
  • Ha akadály van (pl. idegen test, hányadék), távolítsd el.
  • Ha a beteg eszméletlen, biztosítsd a légutak szabaddá tételét (fej hátraszegése, áll előre emelése).
  • B – Breathing (Légzés)
  • Vizsgáld meg, hogy a beteg légzik-e.
  • Nézd, hallgasd és érezd a légzést (mellkas mozgása, légzési hangok, légzési frekvencia).
  • Ha szükséges, adj oxigént vagy kezdj mesterséges lélegeztetést.
  • C – Circulation (Keringés)
  • Ellenőrizd a keringést (pulzus, vérnyomás, bőrszín, kapilláris újratelődés).
  • Ha a beteg keringése elégtelen, kezeld az okot (pl. vérzés csillapítása, újraélesztés megkezdése).
  • D – Disability (Neurológiai állapot)
  • Vizsgáld meg az eszméletlen szintet és az idegrendszer állapotát.
  • Használhatod a AVPU skálát: Alert (éber), Voice (reagál hangra), Pain (reagál fájdalomra), Unresponsive (nem reagál).
  • Ellenőrizd a pupillák reakcióját és a végtagok mozgását.
  • E – Exposure (Kitettség, Környezet)
  • Ellenőrizd a teljes testet, hogy felismerd a sérüléseket, bőrelváltozásokat, vagy más fontos jeleket.
  • Védelmet kell biztosítani a hipotermia vagy túlmelegedés ellen.
-

Sorolja fel milyen mentőegység típusokat ismer:
-
  • 1. Alapellátó mentőegységek
  • Mentőgépkocsi (BLS - Basic Life Support): Alap szintű ellátást biztosítanak, többnyire mentőápolók és gépkocsivezetők személyzetével. Nem végeznek invazív beavatkozásokat.
  • Középszintű mentőegység (ILS - Intermediate Life Support): Az alapellátást kiegészítve invazív beavatkozásokra is képesek, pl. infúzió bekötése, gyógyszeradás.
  • 2. Magasabb szintű mentőegységek
  • Mentőtiszti kocsi (ALS - Advanced Life Support): Magasan képzett személyzet (pl. mentőtisztek vagy orvosok) által végzett sürgősségi ellátás. Haladó szintű invazív és életmentő beavatkozásokra képesek.
  • Orvosi mentőegység: Az orvos által vezetett mentőegységek a legkomplexebb ellátást biztosítják, beleértve az intubációt, gyógyszeres terápiát és kritikus állapotú betegek stabilizálását.
  • 3. Speciális mentőegységek
  • Rohamkocsi: Az egyik legfelszereltebb típus, orvosi személyzettel. Kiemelt sürgősségi esetekhez riasztják.
  • Gyermekmentő egység: Kifejezetten gyermekek ellátására specializált, speciális eszközökkel és szakmai ismeretekkel felszerelt egységek.
  • Koraszülöttmentő: Koraszülöttek és újszülöttek szállítására és ellátására felszerelt egység, gyakran neonatológiai szakemberrel.
  • 4. Légi mentőegységek
  • Helikopteres mentőegység: Nagy távolságokra és nehezen megközelíthető helyekre való gyors eljutásra, magasan képzett személyzettel.
  • Repülőgépes mentőegység: Nemzetközi vagy hosszú távú betegszállításra és különleges esetek ellátására használják.
  • 5. Különleges mentőegységek
  • Tömeges baleseti egységek (MCI - Mass Casualty Incident): Több sérült ellátására és szállítására kialakított speciális egységek.
  • Vízimentő egység: Vízből mentésre és vészhelyzeti ellátásra specializált.
  • Hegyi mentő egység: Nehezen megközelíthető, hegyi terepeken történő mentésre.
-

Nevezzen meg 10 eszközt ami a mentőgépkocsi alapfelszerelésének része:
-
  • Oxigénpalack és oxigénmaszkok – A légzéstámogatáshoz és oxigénterápiához.
  • Ambu ballon (bag-valve-mask) – A mesterséges lélegeztetéshez.
  • Defibrillátor – A szívritmuszavarok kezeléséhez, gyakran félautomata funkcióval.
  • Infúziós készlet – Folyadékpótlásra és gyógyszeradagolásra.
  • Nyakrögzítő gallér – Gerincsérülés gyanúja esetén a nyaki gerinc stabilizálására.
  • Sebellátó készlet – Steril kötszerek, ollók, ragtapaszok, fertőtlenítők.
  • Vérnyomásmérő és sztetoszkóp – A keringési állapot ellenőrzésére.
  • Pulzoximéter – A vér oxigénszaturációjának mérésére.
  • Hordágy és vákuum matrac – A betegek biztonságos szállítására.
  • Légúti eszközök (pl. száj- és orr-garat tubus) – A légutak átjárhatóságának biztosítására.
-

Szomszédja a kertben kaszával füvet vág. Hatalmas ordításra figyel fel, a szomszédba átnézve látja hogy a kasza a földön van, a szomszéd pedig a nyakát két kézzel fogja, a szomszéd nyakából dől a vér, mit tesz?
-
  • 1. Biztonság és helyzetfelmérés
  • Először meggyőződnék arról, hogy a helyszín biztonságos-e számomra. Ha nincs közvetlen veszély, például a kasza nincs veszélyes helyzetben, közelebb mennék a sérülthöz.
  • 2. Segélyhívás
  • Rögtön hívnám a mentőket a 112-es számon, és elmondanám: „A szomszédom nyakából erősen vérzik a vér, azonnali segítségre van szükség.” Addig maradnék a vonalban, amíg nem kapok további utasításokat.
  • 3. A vérzés csillapítása
  • Azonnal keresnék egy tiszta textíliát (például törölközőt, ruhát, vagy ha van, gézt), és a sérült nyakán lévő vérzés helyére erős nyomást gyakorolnék. Ha semmilyen eszköz nincs nálam, közvetlenül a kezemmel nyomnám a sebet. Ha az anyag átvérzik, új rétegeket tennék rá anélkül, hogy az elsőt eltávolítanám.
  • 4. A sérült pozicionálása
  • Amennyiben a szomszédom eszméleténél van, segíteném ülő vagy kényelmesebb fekvő helyzetbe, hogy elkerüljem az esetleges további sérüléseket. Ha eszméletlen, stabil oldalfekvésbe helyezném, feltéve, hogy a légút szabad.
  • 5. Monitorozás
  • Figyelném a légzését és a tudatállapotát, miközben nyomva tartanám a kötést. Ha bármilyen légzési probléma lépne fel, és a légzés leállna, azonnal megkezdeném az újraélesztést, ha erre képes vagyok.
  • Nem távolítanék el semmilyen idegen testet a seb környékéről, mivel ez fokozhatná a vérzést. Nyugtatólag próbálnék hatni rá, hogy csökkentsem a stresszt és a sokkot.
  • Ilyen helyzetben a gyors cselekvés döntő jelentőségű az életmentés szempontjából!
-

Utcán közlekedve hajléktalan kinézetű hölgyet vesz észre a földön arccal a föld felé feküdve, mit tesz?
-
  • 1. Biztonságos megközelítés
  • Először is ellenőrizném, hogy a környék biztonságos-e, nem közelítek-e valamilyen veszélyes helyzethez. Amennyiben biztonságos, közelebb mennék a hölgyhöz.
  • 2. Ellenőrzés
  • Közelebb érve próbálnám felmérni a helyzetet: figyelném, hogy él-e, és van-e valamilyen reakciója. Finoman megszólítanám, hogy megnézzem, reagál-e. Ha nem válaszol, azonnal ellenőrizném a légzését, például a mellkas mozgását vagy hallgatózva a légzést.
  • 3. Segélyhívás
  • Ha a nő nem reagál, nem lélegzik, vagy súlyos állapotban van, azonnal hívnám a mentőket (112-es szám). Elmondanám a helyzetet: „Egy eszméletlen nő feküdik az utcán, nem reagál, nem lélegzik, sürgős segítségre van szükség.”
  • 4. Biztonságos helyzetbe hozás
  • Ha a hölgy nem lélegzik és szükség van rá, a következő lépésként stabil oldalfekvésbe próbálnám helyezni, hogy biztosítsam a légutak szabadságát. Ha szükséges, a fejét enyhén hátrahúznám, hogy a nyakát és légútját ne akadályozza semmi.
  • 5. Ellenőrzés és újraélesztés (ha szükséges)
  • Ha a hölgy nem lélegzik, és eszméletlen, azonnal megkezdeném az újraélesztést. Mellkaskompressziókat végeznék, és ha van lehetőség, szájból-szájba lélegeztetést is alkalmaznék, amíg meg nem érkeznek a mentők.
  • 6. Monitorozás
  • Amíg a segítség meg nem érkezik, figyelnék minden változást: ha a hölgy életjeleket adna, stabilizálnám a helyzetét, és biztosítanám, hogy biztonságosan várja meg a mentőket.
  • Ilyen helyzetekben minden pillanat számít, és gyors döntésekre van szükség ahhoz, hogy életeket mentsünk.
-

Munkahelyén a főnöke arcán eltérést vél felfedezni, főnöke szédülésre panaszkodik, mosolyogni nem tud. Jobb oldalát zsibbadtnak panaszolja, jobb karját megemelni nem tudja, beszéde érthetetlenné kezd vállni, mit tesz?
-
  • 1. Azonnali felismerés
  • Először is tisztában kell lennem azzal, hogy ezek a tünetek egyértelmű jelei lehetnek szélütésnek (stroke). A szélütés gyors felismerése és az azonnali orvosi segítség kérésétől függ a beteg túlélési esélye.
  • 2. Segélyhívás
  • Azonnal hívnám a mentőket (112-es szám), és elmondanám a diszpécsernek a helyzetet. Fontos pontosan közölni a tüneteket: „A főnököm nem tud mosolyogni, zsibbad a jobb oldala, a jobb karját nem tudja megemelni, és a beszéde érthetetlenné válik. Azonnali segítségre van szükség.”
  • 3. Nyugodt környezet biztosítása
  • Miközben várom a mentőket, próbálnék nyugodt környezetet biztosítani a főnökömnek, és segítenék neki kényelmes helyzetbe kerülni (pl. üljön le, ha áll, vagy feküdjön le, ha szükséges).
  • 4. Figyelemmel kísérés
  • Figyelném a tünetek változásait, hogy megbizonyosodjam róla, hogy a főnököm állapota nem romlik, miközben folyamatosan beszélek vele, hogy tudja, segítek neki, és már hívom a mentőket.
  • 5. Ne hagyjam egyedül
  • Semmiképp sem hagynám magára a főnökömet, amíg a mentők meg nem érkeznek, és minden pillanatban figyelném a tüneteket, hogy pontos információkat adhassak az orvosi személyzetnek.
  • 6. Információk átadása a mentőknek
  • A mentők megérkezésekor elmondanám nekik, hogy a főnököm tünetei szélütésre utalnak, így az orvosok és az ápolók azonnal a megfelelő kezelést tudják alkalmazni.
  • A szélütés rendkívül sürgős állapot, és minden egyes perc számít, így minél gyorsabban reagálok, annál nagyobb eséllyel segítek a főnökömnek.
-

Karácsonyi ebédnél a szomszéd gyereke rohán át önhöz mert az édesanyja félrenyelt és fulldoklik. A szomszédba érve az édesanyát már a földön fekve találja, látszólag nincsen légzése, mit tesz?
-
  • 1. Azonnali segítségkérés
  • Először is azonnal hívnám a mentőket a 112-es számon. Elmondanám, hogy egy felnőtt nő fuldoklik, nem lélegzik, és eszméletlen. A segélyhívás gyorsan fontos, hogy a megfelelő segítség minél hamarabb megérkezzen.
  • 2. Légzés ellenőrzése
  • A következő lépésként ellenőrizném a nő légzését. Ha nem hallok légzést, akkor megkezdem az újraélesztést.
  • 3. Újraélesztés (CPR)
  • Mellkaskompressziók: Először is biztosítanám, hogy a sérült a hátán fekszik egy kemény felületen. Ezután mindkét kezemet egymásra helyezve a mellkas közepére, a vállak fölé, erőteljes, gyors (kb. 100-120 ütem percenként) mellkaskompressziókat végzek, 5 cm mélységig.
  • Légzés: Ha van valaki a közelben, kérném meg, hogy végezzen száj-az-szájba lélegeztetést, miközben én a mellkaskompressziókat végeztem. Ha egyedül vagyok, és nem vagyok képzett az újraélesztéshez, csak mellkaskompressziókat végzek.
  • 4. Monitorozás és figyelem
  • Miközben folytatom az újraélesztést, figyelném a nő állapotát. Ha bármilyen jele lenne a légzésnek vagy a pulzusnak, leállnék a kompressziókkal és stabil oldalfekvésbe helyezném, hogy a légutak tisztán maradjanak. Ha a mentők megérkeznek, elmondanám nekik a helyzetet, hogy megkönnyítsem a további kezelést.
  • Mivel az ilyen helyzetekben minden pillanat számít, gyorsan és határozottan kell cselekednem, hogy a nő életét megmentsük.
-

omszzarlec.png

hivatas2.png

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.