A.S.: Üdvözlöm, én Alaric Stapleman vagyok, a See City Crime News-től. Feltehetek néhány kérdést a tűzesetről?
S.M.: Jó reggelt kívánok, Matthews ezredes, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Állok rendelkezésére.
A.S.: Köszönöm szépen! Lehet tudni, hogy pontosan mitől gyulladt ki a mögöttem álló épület?
S.M.: 6 óra 43 perckor riasztást kaptunk, miszerint gázrobbanás történt az Ön mögött lévő épületben. Kollégáim két szerrel megkezdték a vonulást, perceken belül kiértek a kárhelyszínre.
A.S.: Tehát, még azelőtt sikerült megfékezni a tüzet, mielőtt átterjedt volna a szomszédos épületekre.
S.M.: Így igaz. A tűz pontos okát a tűzvizsgálók jelenleg is elemzik. A bejelentés szerint erős gázszagot lehetett érezni a robbanás előtt.
A.S.: Értem. Feltételezhető, hogy szándékos gyújtogatás történt?
S.M.: Nem elképzelhetetlen, az utóbbi időben egyre több gyújtogatás történt a város területén.
A.S.: Valaki tartózkodott az épületben a tűz ideje alatt? Kellett kimenteni valakit, vagy esetleg találtak bent holttestet?
S.M.: Sajnálatos módon egy holttest került elő a romok alól, aki valószínűsíthetően az épületben tartózkodott a robbanás pillanatában.
A.S.: Értem. Össze lehet kötni a helyi tűzeseteket? Van bennük valami közös?
S.M.: Ez ügyben nem tudok pontos információval szolgálni, a vizsgálatok folyamatban vannak.
A.S.: Még feltennék pár egyszerű kérdést, igazából adatokra lenne szükségem.
A.S.: Hány tűzoltó oltotta a tüzet?
S.M.: A kárhelyszínre két szer érkezett, összesen nyolc tűzoltó küzdött a lángokkal.
A.S.: Pontosan mennyi ideig kellett oltani a tüzet?
S.M.: Az oltás nagyon bonyolult volt, precíz munkát igényelt. Kollégáim minden tőlük telhetőt megtettek, órákig oltották a tüzet.
A.S.: Köszönöm szépen Matthews Ezredes.
A.S.: Kaphatok egy telefonszámot, amin tudok majd érdeklődni a további fejleményekről?
S.M.: További információkkal kapcsolatban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóosztályát keresse.
A.S.: Rendben köszönöm a segítséget! További szép napot.