Szerver élet fellendítése, civilekhez címzett kérdés

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

aandris

Barangoló
2020. 02. 15.
75
360
23
LV karakter
Ron Pierce
Sziasztok, szomorúan tapasztaljuk azt a jelenséget, hogy bármilyen rp-t is kezdeményezünk, legyen az club, vagy bármi más, nem vagytok vevőek rá. A kérdésem a követező volna, mi volna az, amit még az illegál, így halál közeli állapotában még elkövethetne annak érdekében, hogy az autófényezést kicsit hanyagolva, képesek legyetek néhány szerver szinten tartott RolePlayre?

Slim

Írnok deák
2019. 01. 11.
661
1 013
Fort Carson
V4 karakter
Stan Webb
LV karakter
Rustin Wallace
Jóval előtte hírdessétek meg a rendezvényt és próbáljátok visszaszorítani a minden második napon bulit tart a XY klub, mert egy idő után megszokják a játékosok és egyszerűen megunják. Mikor még nagyon rég, a SLAUGHTERHOUSE-ban nyomták a bulikat kb kéthetente szombaton, akkora tömeg volt, hogy sokszor ki is fagytam csak ez miatt.

Sajnos a szerveren tényleg nagyon elharapódzott a pénz szerepe, de ez ellen nem tudunk mit tenni.. talán egy idő után megunják a kereskedést az emberek és elkezdenek új dolgok felé nyitni. Mindenesetre, sok sikert nektek és ne hagyjátok abba a projecteket.

Sezlonyizátor3000

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
821
3 251
24
Salzburg
V4 karakter
Tolja_Popov
LV karakter
Pablo_Sancho
Ezt már nem lehet menteni.
Feltételezem hogy tavaly se volt mindig full házas klubb buli, mert amikor anno torokoztunk akkor se tolongtak mindig az emberek az rpért...
Ez a dolog már több éve él van veszve ezért se játszik az aki előtte játszott, vagy csak ritkán azt is a saját közegében mások felé nem nyitva.
Nyitni is fölösleges mert itt mindenki terminátor vagy lakatos Brendon playerek fejében van valami köd és ezen nem lehet változtatni.

Szofi

így járunk, élünk, vágyunk🎵
2019. 01. 09.
218
547
27
Budapest
V4 karakter
Sophie Mitchell
LV karakter
Nina Parks
Körülbelül 2 hete "nézek fel" a szerverre mostanság egy több éves kihagyás után. Sajnos ennél a néhány alkalomnál is azt tapasztaltam amit ti is. Majdnem elsüllyedtem szégyenemben hogy a szerintem régi motoros (értsd 50+ lvl) még rpzni tudó playerek sem tudnak a ":D" chatbe írkálásánál többet. Amikor én felhagytam a szerverrel, akkor elkezdődött már ez elég durván, de most azt látom hogy már teljesen a kihalás széle. Pedig akiknek erre igénye van, annak jó lenne egy kisebb-nagyobb társaság akivel jól érezheti magát. De ez mostanság már nagyon nehéz. A kérdésedre mondjuk nem tudom mi lehet a válasz vagy a megoldás erre a helyzetre de jó volna ha változna.

szocskeee

The Pure and the Damned
2020. 08. 18.
209
4 889
Hyperborea
V4 karakter
chad edger
LV karakter
ekon mosby
Könnyű mindig a civileket és kereskedőket/farmosokat/fényezőket savazni, de szerintem a community másik fele sem tesz meg mindent azért, hogy több emberrel megismertessék a roleplay szépségét. Nem azt mondom, hogy nincs igazad de az illegális frakiknak és a rendvédelmiseknek is jobban, másképpen kéne nyitniuk az átlag játékosok felé ha tényleg szeretnének látni valami változást a szerveren.?

(Nem feltétlenül a ti frakitoknak címezném amit írok. Kb 1 év kihagyás után most kezdtem el újra játszani, nem követem a mostani frakciókat és bulikba se nagyon jártam a szerveren mostanában ezért a korábbi tapasztalataim alapján írok, de lehet hogy közületek is magára ismer valaki.)

Néha úgy tűnik nekem, hogy aki frakcióban van (főleg az illegálosok) az valamiért felsőbbrendűnek érzi magát az átlag játékossal szemben és túl magas elvárásaik vannak azok felé, tehát ha nem képviselnek egy bizonyos színvonalat akkor le se állnak velük rpzni max annyira, hogy elküldjék őket a picsába vagy agyonverjék őket. Sokan ezért maradnak inkább az egyszerű pénzkeresésnél mert még nem volt részük igazán jó rpben, az ilyen negatív élmények pedig csak távolabb sodorják őket az rp világától. Régen mikor bulikba jártunk a szerón ötből négy verekedéssel végződött, általában az illegál és a civil között. Értem én, hogy mindenki egy keménykezű, cérnaidegzetű rosszfiút akar alakítani de több türelemmel kell lenni a játékosok felé, ha nem akarjátok elrettenteni őket az rptől. El kell tekinteni a játékosok hibái felett, legyen az a helyesírásukban, karakterükben, /me/do használatukban, vagy abban amit mondanak. A jót kell keresni mindenkiben és lehetőséget adni nekik. ?

Vannak rpre vevő játékosok akiket nagyon könnyen meg lehet találni. Mindenki az hiszen egy rp szerveren vagyunk, a ti hozzáállásotokon múlik az egész. Mi eddig SDben játszottunk meg NS frakciókat csináltunk/csinálunk és mindkettőben megtaláltuk ezeket az embereket, rengeteg interakciónk volt random játékosokkal, sőt mindig ebből születtek a legjobb és legélvezetesebb rp szituációk. Az egyik NS frakciónk két hét alatt kb 15K megtekintést szerzett, egy másik pedig pár ezerrel kevesebbett hasonló időtartam alatt és a topicok sikeréhez szerintem nagyban hozzájárult az is, hogy mi voltunk azok akik közeledtek a játékosok felé, a képek is 70-80%ban erről szóltak és a megrendezett rpk, képek voltak hátrányban.
Ettől tűnt az egész valódinak, igazinak hiszen azt mutattuk be ami tényleg van a szerveren. Szerintem nagy hibája az élménykép topicoknak, hogy nagyrészt csak egymás között rpznek a frakciótagok és a képek kedvéért megrendezett, unalmas sztorit visznek oldalakon keresztül. Lehet ilyet csinálni, mi is rakunk ki ilyen képeket de ezek csak filler képek amik kontextust adnak a jövőbeli interakcióinkhoz. Ha ilyen képekre épül az egész topic azon nagyon érződik a megjátszottság és szerintem senki se fogja azért letenni a csiszológépet, hogy egy ilyen rpbe becsatlakozhasson. Már ha egyáltalán rátalálnak ezek a játékosok a fraki topicokra, hiszen sokan csak hírdetésre és szexi nők nézegetésére az avatár topicokban használják a fórumot, éppen ezért fontos, hogy a szerveren is aktívak legyenek a frakciótagok és ők keressék meg maguknak az rpre nyitott játékosokat.?

Amúgy tényleg hamar ellaposodik a buli a szerveren ha mindennap rendez valaki egyet, nem is lehet 15 percnél tovább élvezni ha kevés az ember és valami szar mix megy (kivéve ha trance vagy hardstyle ?). Kb annyiban kimerül egy buli, hogy bemegy az átlag játékos, lerpzi hogy kikér egy italt és beáll /danceolni amíg meg nem unja és inkább elmegy, vagy beleköt valakibe. Ha már bulit rendeztek próbáljatok kitalálni valamit amivel fenn tudtjátok tartani a játékosok figyelmét és érdeklődését, hiszen a /dance anim meg a hangos zene egy 2004es játékban nem fogja úgy lekötni az embert mintha a való világban menne el egy szórakozóhelyre.
Ahelyett, hogy a VIP-ben ültök végig próbáljatok meg közeledni a vendégek felé, beszélgessetek velük, adjatok nekik lehetőséget a frakihoz való közeledésre és ne az legyen az egyetlen interakciótok velük, hogy a mosdóban kiitatjátok velük a piszoárt. Mindig vannak akik zenét akarnak kérni, szerintem egy olyan apróság is sokat jelenthet, hogy pár ezer dollárért lehetne requestelni zenéket ameddig az normális és nem copyrightos, így addig biztos ott maradnak ameddig sorra nem kerül az ő számuk ha már sokan kértek. A kulcs az, hogy jól érezzék magukat és pozitív élményekkel távozzanak a buli végén mert akkor biztos legközelebb is jönni fognak.

Utoljára szerkesztve:

TheMaxel

Újonc
2019. 02. 11.
54
47
V4 karakter
Orlando Bosco
LV karakter
Niklas Armbruster
V2 karakter
Kevin Pearson
Én mondjuk örülnék neki ha például 1-2 hétre kivennék a kocsi modokat! 10000% hogy leálnának az emberek a kereskedéssel, annak tudatában hogy tökmindegy milyen autód van/veszel, csak egy másik mod lesz rajta és ennyi. Átértékelődne egy pár dolog a játékosokban.

stan

túlélő
2019. 01. 10.
1 090
4 301
LV karakter
Nick Estrada
egyébként amit @hellooo írt, abban minden közösségi eseménynél jelenlévő problémára adott választ nagyrészt
párszor már próbáltunk egy nem mindennapi, nagyobb eseménnyel nyitni a közösség felé, természetesen ezek sikerességéhez rendkívül nagy szervezés és hirdetés kellett, hogy legalább 60-70 ember megjelenjen (aki akár a farmozásból, vagy az élménykép csinálásból érkezett)

Én mondjuk örülnék neki ha például 1-2 hétre kivennék a kocsi modokat! 10000% hogy leálnának az emberek a kereskedéssel, annak tudatában hogy tökmindegy milyen autód van/veszel, csak egy másik mod lesz rajta és ennyi. Átértékelődne egy pár dolog a játékosokban.
hát akkor ebben tévedsz

aandris

Barangoló
2020. 02. 15.
75
360
23
LV karakter
Ron Pierce
Könnyű mindig a civileket és kereskedőket/farmosokat/fényezőket savazni, de szerintem a community másik fele sem tesz meg mindent azért, hogy több emberrel megismertessék a roleplay szépségét. Nem azt mondom, hogy nincs igazad de az illegális frakiknak és a rendvédelmiseknek is jobban, másképpen kéne nyitniuk az átlag játékosok felé ha tényleg szeretnének látni valami változást a szerveren.?

(Nem feltétlenül a ti frakitoknak címezném amit írok. Kb 1 év kihagyás után most kezdtem el újra játszani, nem követem a mostani frakciókat és bulikba se nagyon jártam a szerveren mostanában ezért a korábbi tapasztalataim alapján írok, de lehet hogy közületek is magára ismer valaki.)

Néha úgy tűnik nekem, hogy aki frakcióban van (főleg az illegálosok) az valamiért felsőbbrendűnek érzi magát az átlag játékossal szemben és túl magas elvárásaik vannak azok felé, tehát ha nem képviselnek egy bizonyos színvonalt akkor le se állnak velük rpzni max annyira, hogy elküldjék őket a picsába vagy agyonverjék őket. Sokan ezért maradnak inkább az egyszerű pénzkeresésnél mert még nem volt részük igazán jó rpben, az ilyen negatív élmények pedig csak távolabb sodorják őket az rp világától. Régen mikor bulikba jártunk a szerón ötből négy verekedéssel végződött, általában az illegál és a civil között. Értem én, hogy mindenki egy keménykezű, cérnaidegzetű rosszfiút akar alakítani de több türelemmel kell lenni a játékosok felé, ha nem akarjátok elrettenteni őket az rptől. El kell tekinteni a játékosok hibái felett, legyen az a helyesírásukban, karakterükben, /me/do használatukban, vagy abban amit mondanak. A jót kell keresni mindenkiben és lehetőséget adni nekik. ?

Vannak rpre vevő játékosok akiket nagyon könnyen meglehet találni. Mindenki az hiszen egy rp szerveren vagyunk, a ti hozzáállásotokon múlik az egész. Mi eddig SDben játszottunk meg NS frakciókat csináltunk/csinálunk és mindkettőben megtaláltuk ezeket az embereket, rengeteg interakciónk volt random játékosokkal, sőt mindig ebből születtek a legjobb és legélvezetesebb rp szituációk. Az egyik NS frakciónk két hét alatt kb 15K megtekintést szerzett, egy másik pedig pár ezerrel kevesebbett hasonló időtartam alatt és a topicok sikeréhez szerintem nagyban hozzájárult az is, hogy mi voltunk azok akik közeledtek a játékosok felé, a képek is 70-80%ban erről szóltak és a megrendezett rpk, képek voltak hátrányban.
Ettől tűnt az egész valódinak, igazinak hiszen azt mutattuk be ami tényleg van a szerveren. Szerintem nagy hibája az élménykép topicoknak, hogy nagyrészt csak egymás között rpznek a frakciótagok és a képek kedvéért megrendezett, unalmas sztorit visznek oldalakon keresztül. Lehet ilyet csinálni, mi is rakunk ki ilyen képeket de ezek csak filler képek amik kontextust adnak a jövőbeli interakcióinkhoz. Ha ilyen képekre épül az egész topic azon nagyon érződik a megjátszottság és szerintem senki se fogja azért letenni a csiszológépet, hogy egy ilyen rpbe becsatlakozhasson. Már ha egyáltalán rátalálnak ezek a játékosok a fraki topicokra, hiszen sokan csak hírdetésre és szexi nők nézegetésére az avatár topicokban használják a fórumot, éppen ezért fontos, hogy a szerveren is aktívak legyenek a frakciótagok és ők keressék meg maguknak az rpre nyitott játékosokat.?

Amúgy tényleg hamar ellaposodik a buli a szerveren ha mindennap rendez valaki egyet, nem is lehet 15 percnél tovább élvezni ha kevés az ember és valami szar mix megy (kivéve ha trance vagy hardstyle ?). Kb annyiban kimerül egy buli, hogy bemegy az átlag játékos, lerpzi hogy kikér egy italt és beáll /danceolni amíg meg nem unja és inkább elmegy, vagy beleköt valakibe. Ha már bulit rendeztek próbáljatok kitalálni valamit amivel fenn tudtjátok tartani a játékosok figyelmét és érdeklődését, hiszen a /dance anim meg a hangos zene egy 2004es játékban nem fogja úgy lekötni az embert mintha a való világban menne el egy szórakozóhelyre.
Ahelyett, hogy a VIP-ben ültök végig próbáljatok meg közeledni a vendégek felé, beszélgessetek velük, adjatok nekik lehetőséget a frakihoz való közeledésre és ne az legyen az egyetlen interakciótok velük, hogy a mosdóban kiitatjátok velük a piszoárt. Mindig vannak akik zenét akarnak kérni, szerintem egy olyan apróság is sokat jelenthet, hogy pár ezer dollárért lehetne requestelni zenéket ameddig az normális és nem copyrightos, így addig biztos ott maradnak ameddig sorra nem kerül az ő számuk ha már sokan kértek. A kulcs az, hogy jól érezzék magukat és pozitív élményekkel távozzanak a buli végén mert akkor biztos legközelebb is jönni fognak.
Köszi szépen, első körben is a normális választ. Valóban jók a meglátásaid a dologgal kapcsolatban, sok mindennel próbálkoztunk már. A klubokat hiába nyitjuk ki kettő, esetleg három hét eltéréssel is, semmi haszna. Nehéz olyan rp-t kitalálni mostanság, amire vevőek lennének a civil játékosok. Nem panaszkodás szándékával nyitottam a topicot, szimplán abban reménykedtem, hogy pár civil kommentel nekünk pár dolgot, amit szívesen látnának tőlünk. Azt szeretnénk RolaPlayezni, amihez kedvünk van, és ebbe szeretnénk bele szőni azt is, amire a közösség vevő lehet.

A zene kérős dolog is tök jól hangzik, számtalan hasonló dolgot kiötleteltünk már, viszont ott megakadt a dolog, hogy eljön öt, hat, talán hét ember a buliba, és megteszik a voksukat a "Lakatos Brendon - Gyere csorrrrrró alpári mixre".

Azt a réteget igyekszünk megszólítani, akik még ténylegesen arra szeretnék használni a szervert, amiért indult. Ez nem más, mint a RolePlay. Jómagam is halmoztam fel vagyont anno, de nem azért, hogy subaruból bugattiba tudjak átülni, szimplán azért, mert szerettem volna biztosítani járműveket, akár interiorokat azoknak az embereknek, akik hajlandóak ezeket velem kiélvezni, rp szempontjából.

Nem szándékoztam a civileket savazni, sajnálom, ha neked ez jött le a dologból, véleményem szerint a valóságot írtam le. Én azt látom, és ezzel nem vagyok egyedül, hogy az emberek feljönnek, és elmennek farmozni, autót fényezni, csak azért, hogy gyarapítsák a már meglévő, nem is apró vagyonukat, úgymond tetézzék a millióikat. Nem látom ennek értelmét, erre kerestem volna a választ. Ha pedig úgy van, akkor leírhatják nyugodtan azt is itt, és most, hogy nem szeretik a szerveren lévő klubokat, ezt is képesek vagyunk feldolgozni, igyekszünk valami újat hozni. Ez sem egyszerű egyébként, mivel azért bent kell maradnunk a realitás határain belül.

Próbálkoztunk mi pékségtől kezdve mindennel, sehol sem jelent meg senki. Hiába volt ez újdonság, a szerveren tudtommal nem nyitott még egy sem, senki nem jött el, még a megnyitóra sem. (egy, két ember talán)

Összességében a kérdésem a civilek felé: Mi az, amivel fel tudnánk kelteni az érdeklődéseteket? Mi az, amit szeretnétek látni tőlünk? Mi az, amit adhatnánk nektek azért, hogy leálljatok velünk rpzni, és kicsit kizökkenjetek a vagyon hajszolásából?

Nem szeretnénk, hogy a RolePlay orientált réteg elhagyja a szervert. Kezd elfogyni a játékos bázis ezen része.

@Banditorinho Tudok azonosulni a véleményeddel, szimplán nem igazán akarok ebbe így, ebben a formában beletörődni. Szerintem menthető lehetne még a dolog, és egységesen kellene ezek mellett fellépni azoknak, akiket még érdekel egyáltalán.

Utoljára szerkesztve:

smokinloud

Zöldfülű
2021. 12. 22.
170
2 198
V4 karakter
sif nes
A napokban mi is ezen gondolkoztunk, hogy az átlagos napi 300 playerből, 270 farmozik, csiszolgat és ez nem azért van mert az illegális/legális frakcióknak túl magasak az elvárásaik, egyszerűen a jelenlegi rendszer a pénz köré van építve, ha mondjuk nem a 10. új munka jönne be hanem esetleg a frakció minőségét előrelendítő fejlesztések jönnének be (és igen v4ben biztos lesz fk update tudom...) akkor nem kéne ilyesféle topicokat nyitni és szinte könyörögni azért, hogy legyen rp a szerveren.

2022. 02. 01.
29
216
V4 karakter
Nasser Feld
LV karakter
Percival Garfield
De nem kell könyörögni, ez a lényeg. Script nélkül is bőven oda lehet menni akárkihez, és kezdeményezni. Attól, hogy a ti frakciótokat előrelendíti az update, semmi nem fog változni a civilekhez való közeledés szempontjából. Azt nem vitatom, hogy vannak olyanok, akikhez hiába mész oda nem fognak partnerek lenni egy jó rpben, de ez touch n go, próbálkozni kell, nem nyavalyogni, mert nem jönnek oda hozzátok.

Példa:
Múlt hét pénteken egy srác hirdetett, hogy "csapatba akar tartozni". Viccből rákérdeztem SMS-ben, mégis milyen csapatban. 10 perc múlva már arról dumáltunk , hogy ő edzőmeccset fog játszani a Las Venturas Warriorsnak, én meg nézem milyen a shooting formja. Ez egy 4-es szintű srác volt kb.

89c32c7e07daf620ed6d1efa4773b8a2.png

Utoljára szerkesztve:

aandris

Barangoló
2020. 02. 15.
75
360
23
LV karakter
Ron Pierce
De nem kell könyörögni, ez a lényeg. Script nélkül is bőven oda lehet menni akárkihez, és kezdeményezni. Attól, hogy a ti frakciótokat előrelendíti az update, semmi nem fog változni a civilekhez való közeledés szempontjából. Azt nem vitatom, hogy vannak olyanok, akikhez hiába mész oda nem fognak partnerek lenni egy jó rpben, de ez touch n go, próbálkozni kell, nem nyavalyogni, mert nem jönnek oda hozzátok.

Példa:
Múlt hét pénteken egy srác hirdetett, hogy "csapatba akar tartozni". Viccből rákérdeztem SMS-ben, mégis milyen csapatban. 10 perc múlva már arról dumáltunk , hogy ő edzőmeccset fog játszani a Las Venturas Warriorsnak, én meg nézem milyen a shooting formja. Ez egy 4-es szintű srác volt kb.
Értem, amit mondani szeretnél/szeretnétek, viszont ez nagyon ritka, amivel te is találkoztál. Mindegy is, nem győzködök én senkit, előbb utóbb mindenki észre fogja venni ezt a dolgot, engem most, jelen pillanatban nagyon elszomorít.

• Tetszik
Reactions: kovesz
2021. 12. 04.
102
1 304
V4 karakter
Tikus Jebakan
LV karakter
Lou Diddy
A napokban mi is ezen gondolkoztunk, hogy az átlagos napi 300 playerből, 270 farmozik, csiszolgat és ez nem azért van mert az illegális/legális frakcióknak túl magasak az elvárásaik, egyszerűen a jelenlegi rendszer a pénz köré van építve, ha mondjuk nem a 10. új munka jönne be hanem esetleg a frakció minőségét előrelendítő fejlesztések jönnének be (és igen v4ben biztos lesz fk update tudom...) akkor nem kéne ilyesféle topicokat nyitni és szinte könyörögni azért, hogy legyen rp a szerveren.
Én azt javaslom nézzetek a soraitok közé, lehet hogy jól rpztek de ez nem egy nagy kunszt, tehetség ahhoz kell, hogy bármilyen idióta helyzetből organikus szituációt tudjatok alkotni mint ahogy az előttem lévő írta. Ne feszüljetek rá a játékra túlságosan komolyan veszitek, felebarátaim járjatok a városban, álljatok meg minden emberrel beszélni. Nekem a legélvezetesebb szituációim közül kb a háromnegyede olyan emberekkel történt akik még helyesen sem tudtak írni, nem hogy pontot írni, mégis oly annyira kreatívan butaságokat mondtak/cselekdtek hogy egyszerűen elmosolyodott rajta az ember.

Kövezzetek meg, de én már azt szomorúnak tartom, hogy nekünk kéne oda menni mindenkihez, hogy legyen rp egy rp szerveren.
Meg is foglak ezért, akkor te miért várod el akárkitől is, hogy oda menjenek hozzátok? Ebből látszik, hogy valószínűleg ti észre se veszitek, hogy elutasítóak vagytok a hozzátok közeledő emberekhez.

Újonc szavaival élve,
Nyisd ki a szemed, és ne csak nézz, láss is bazdmeg!
Neked nem kell így járnod , ha nem tudsz így menni.

aandris

Barangoló
2020. 02. 15.
75
360
23
LV karakter
Ron Pierce
Rendben van, srácok. Én kérek elnézést, hogy be merészeltem dobni egy ilyen borzalmas kérdést, nem gondoltam, hogy ilyen vegyes érzelmeket kreál az emberekben. Mi egyértelműen egyetértettünk abban, hogy változtatni kellene valamin, és NEM a mi hozzáállásunkkal van probléma, erről biztosíthatlak. Óriási mértékben nyitottak vagyunk az emberek felé, ha nem ak47-ekkel jönnek hozzánk rpzni, akkor mi igenis leállunk velük. De ha mindenki más rajtunk kívűl jónak tartja a jelenlegi helyzetet, akkor nincs több hozzáfűzni valóm,

• Tetszik
Reactions: smokinloud

szocskeee

The Pure and the Damned
2020. 08. 18.
209
4 889
Hyperborea
V4 karakter
chad edger
LV karakter
ekon mosby
Érdekes, mi ahányszor úgy léptünk fel, hogy most a szerverrel szeretnénk RPzni és nem csak egymással mindig találtunk rá embert akármilyen "program" nélkül, pedig mi is a SeeMTA Las Venturas szerveren játszunk. ? Ha tényleg nincsenek nagy elvárásaid akkor nem keresed eléggé ezeket a játékoskat. Ha valaki már egy minimálisan is tisztában van az RP fogalmával és nem keveri az IC meg OOCt, azzal már LEHET RPzni. Mindenben keresni kell a lehetőséget, a legabszurdabb és nevetséges szitukban is, még abban is ha valaki fegyvert akar eladni neked.

Mindegy is, nem győzködök én senkit, előbb utóbb mindenki észre fogja venni ezt a dolgot, engem most, jelen pillanatban nagyon elszomorít.
Nem kell senkit se győzködni, ez egy évek óta fennálló probléma amit a vak is lát. A hangsúly azon van, hogy ebből is ki lehet hozni a maximumot ha az ember tényleg próbálkozik. Félre kell tenni a kereskedőkről alkotott stigmákat és rpzni akárkivel akárhol.

Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.