Könnyű mindig a civileket és kereskedőket/farmosokat/fényezőket savazni, de szerintem a community másik fele sem tesz meg mindent azért, hogy több emberrel megismertessék a roleplay szépségét. Nem azt mondom, hogy nincs igazad de az illegális frakiknak és a rendvédelmiseknek is jobban, másképpen kéne nyitniuk az átlag játékosok felé ha tényleg szeretnének látni valami változást a szerveren.?
(Nem feltétlenül a ti frakitoknak címezném amit írok. Kb 1 év kihagyás után most kezdtem el újra játszani, nem követem a mostani frakciókat és bulikba se nagyon jártam a szerveren mostanában ezért a korábbi tapasztalataim alapján írok, de lehet hogy közületek is magára ismer valaki.)
Néha úgy tűnik nekem, hogy aki frakcióban van (főleg az illegálosok) az valamiért felsőbbrendűnek érzi magát az átlag játékossal szemben és túl magas elvárásaik vannak azok felé, tehát ha nem képviselnek egy bizonyos színvonalt akkor le se állnak velük rpzni max annyira, hogy elküldjék őket a picsába vagy agyonverjék őket. Sokan ezért maradnak inkább az egyszerű pénzkeresésnél mert még nem volt részük igazán jó rpben, az ilyen negatív élmények pedig csak távolabb sodorják őket az rp világától. Régen mikor bulikba jártunk a szerón ötből négy verekedéssel végződött, általában az illegál és a civil között. Értem én, hogy mindenki egy keménykezű, cérnaidegzetű rosszfiút akar alakítani de több türelemmel kell lenni a játékosok felé, ha nem akarjátok elrettenteni őket az rptől. El kell tekinteni a játékosok hibái felett, legyen az a helyesírásukban, karakterükben, /me/do használatukban, vagy abban amit mondanak. A jót kell keresni mindenkiben és lehetőséget adni nekik. ?
Vannak rpre vevő játékosok akiket nagyon könnyen meglehet találni. Mindenki az hiszen egy rp szerveren vagyunk, a ti hozzáállásotokon múlik az egész. Mi eddig SDben játszottunk meg NS frakciókat csináltunk/csinálunk és mindkettőben megtaláltuk ezeket az embereket, rengeteg interakciónk volt random játékosokkal, sőt mindig ebből születtek a legjobb és legélvezetesebb rp szituációk. Az egyik NS frakciónk két hét alatt kb 15K megtekintést szerzett, egy másik pedig pár ezerrel kevesebbett hasonló időtartam alatt és a topicok sikeréhez szerintem nagyban hozzájárult az is, hogy mi voltunk azok akik közeledtek a játékosok felé, a képek is 70-80%ban erről szóltak és a megrendezett rpk, képek voltak hátrányban.
Ettől tűnt az egész valódinak, igazinak hiszen azt mutattuk be ami tényleg van a szerveren. Szerintem nagy hibája az élménykép topicoknak, hogy nagyrészt csak egymás között rpznek a frakciótagok és a képek kedvéért megrendezett, unalmas sztorit visznek oldalakon keresztül. Lehet ilyet csinálni, mi is rakunk ki ilyen képeket de ezek csak filler képek amik kontextust adnak a jövőbeli interakcióinkhoz. Ha ilyen képekre épül az egész topic azon nagyon érződik a megjátszottság és szerintem senki se fogja azért letenni a csiszológépet, hogy egy ilyen rpbe becsatlakozhasson. Már ha egyáltalán rátalálnak ezek a játékosok a fraki topicokra, hiszen sokan csak hírdetésre és szexi nők nézegetésére az avatár topicokban használják a fórumot, éppen ezért fontos, hogy a szerveren is aktívak legyenek a frakciótagok és ők keressék meg maguknak az rpre nyitott játékosokat.?
Amúgy tényleg hamar ellaposodik a buli a szerveren ha mindennap rendez valaki egyet, nem is lehet 15 percnél tovább élvezni ha kevés az ember és valami szar mix megy (kivéve ha trance vagy hardstyle ?). Kb annyiban kimerül egy buli, hogy bemegy az átlag játékos, lerpzi hogy kikér egy italt és beáll /danceolni amíg meg nem unja és inkább elmegy, vagy beleköt valakibe. Ha már bulit rendeztek próbáljatok kitalálni valamit amivel fenn tudtjátok tartani a játékosok figyelmét és érdeklődését, hiszen a /dance anim meg a hangos zene egy 2004es játékban nem fogja úgy lekötni az embert mintha a való világban menne el egy szórakozóhelyre.
Ahelyett, hogy a VIP-ben ültök végig próbáljatok meg közeledni a vendégek felé, beszélgessetek velük, adjatok nekik lehetőséget a frakihoz való közeledésre és ne az legyen az egyetlen interakciótok velük, hogy a mosdóban kiitatjátok velük a piszoárt. Mindig vannak akik zenét akarnak kérni, szerintem egy olyan apróság is sokat jelenthet, hogy pár ezer dollárért lehetne requestelni zenéket ameddig az normális és nem copyrightos, így addig biztos ott maradnak ameddig sorra nem kerül az ő számuk ha már sokan kértek. A kulcs az, hogy jól érezzék magukat és pozitív élményekkel távozzanak a buli végén mert akkor biztos legközelebb is jönni fognak.
Köszi szépen, első körben is a normális választ. Valóban jók a meglátásaid a dologgal kapcsolatban, sok mindennel próbálkoztunk már. A klubokat hiába nyitjuk ki kettő, esetleg három hét eltéréssel is, semmi haszna. Nehéz olyan rp-t kitalálni mostanság, amire vevőek lennének a civil játékosok. Nem panaszkodás szándékával nyitottam a topicot, szimplán abban reménykedtem, hogy pár civil kommentel nekünk pár dolgot, amit szívesen látnának tőlünk. Azt szeretnénk RolaPlayezni, amihez kedvünk van, és ebbe szeretnénk bele szőni azt is, amire a közösség vevő lehet.
A zene kérős dolog is tök jól hangzik, számtalan hasonló dolgot kiötleteltünk már, viszont ott megakadt a dolog, hogy eljön öt, hat, talán hét ember a buliba, és megteszik a voksukat a "Lakatos Brendon - Gyere csorrrrrró alpári mixre".
Azt a réteget igyekszünk megszólítani, akik még ténylegesen arra szeretnék használni a szervert, amiért indult. Ez nem más, mint a RolePlay. Jómagam is halmoztam fel vagyont anno, de nem azért, hogy subaruból bugattiba tudjak átülni, szimplán azért, mert szerettem volna biztosítani járműveket, akár interiorokat azoknak az embereknek, akik hajlandóak ezeket velem kiélvezni, rp szempontjából.
Nem szándékoztam a civileket savazni, sajnálom, ha neked ez jött le a dologból, véleményem szerint a valóságot írtam le. Én azt látom, és ezzel nem vagyok egyedül, hogy az emberek feljönnek, és elmennek farmozni, autót fényezni, csak azért, hogy gyarapítsák a már meglévő, nem is apró vagyonukat, úgymond tetézzék a millióikat. Nem látom ennek értelmét, erre kerestem volna a választ. Ha pedig úgy van, akkor leírhatják nyugodtan azt is itt, és most, hogy nem szeretik a szerveren lévő klubokat, ezt is képesek vagyunk feldolgozni, igyekszünk valami újat hozni. Ez sem egyszerű egyébként, mivel azért bent kell maradnunk a realitás határain belül.
Próbálkoztunk mi pékségtől kezdve mindennel, sehol sem jelent meg senki. Hiába volt ez újdonság, a szerveren tudtommal nem nyitott még egy sem, senki nem jött el, még a megnyitóra sem. (egy, két ember talán)
Összességében a kérdésem a civilek felé: Mi az, amivel fel tudnánk kelteni az érdeklődéseteket? Mi az, amit szeretnétek látni tőlünk? Mi az, amit adhatnánk nektek azért, hogy leálljatok velünk rpzni, és kicsit kizökkenjetek a vagyon hajszolásából?
Nem szeretnénk, hogy a RolePlay orientált réteg elhagyja a szervert. Kezd elfogyni a játékos bázis ezen része.
@Banditorinho Tudok azonosulni a véleményeddel, szimplán nem igazán akarok ebbe így, ebben a formában beletörődni. Szerintem menthető lehetne még a dolog, és egységesen kellene ezek mellett fellépni azoknak, akiket még érdekel egyáltalán.