Şimşek Organizasyon

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

the real krisi

It's been seventy hours on Adderall
2019. 02. 02.
413
2 265
V4 karakter
romero blanco
LV karakter
armando orellana


Az utóbbi években egyre nagyobb befolyásra tett szert Los Santos-ban egy Törökországból induló bűnözői csoport. A szervezet működését Eskişehir-ben kezdte és főképp kábítószerrel és hamisítással foglalkozott. Alakulását a kétezres évek elejére tehetjük. 2006 első felében egy közülük származó kisebb csoport ütötte fel a fejét először az Egyesült Királyság területén terjeszkedés céljából, bár egy baki miatt az ottani szereplésüknek hamar véget vetettek a hatóságok. 2018-ra odáig fajult a mohóság, hogy az amerikai kontinensen is stabilan működni tudnak.




A TÖRÖK SZTORI

A kétezres évek elején Törökország egyik nagyobb létszámú városában, Eskişehir-ben egyre több parti drog került a felszínre, amit a helyi fiatalok élveztek ki, de a helyi rendőrség (Eskişehir Polisi) nagy erővel próbálta ezeknek a kábítószereknek minimalizálni a mennyiségét a városban. Fél év leforgása alatt egy nagyobb létszámú társulatot kapcsolt le a MIT (Török Titkosszolgálat) akik köthetőek a városban lefolyó kábítószerekhez. Az akkori korrupt rendszer miatt viszont egy nagyobb mennyiségű óvadék fejében szabadon távozhatott a többségük. Egyre több ember kezdett el érdeklődni a szintetikus szerek mögött levő emberek kilétéről. Mindenki sikertelenül járt a nyomozásban, ezért a kábítószer mondhatni özönlött a helyi klubokban. A törökországi bizniszek lefektették az alapot és rengeteg alvilági figura ki is vette a részét ezekből. A csoport egyszerűen megduzzadt a tagoktól, ami szétváláshoz és hideg, üzleti viszonyokhoz vezetett, ennek hatására terjeszkedésbe kezdtek és inkább szétszóródtak.

Ennyivel viszont még nem volt minden lezárva - a razziák és az egyre nagyobb nyomás után a MIT-nek sikerült megtörnie a jeget. Pár nagyobb beosztású embert sikerült beazonosítani. Több bűnöző lakására találtak rá, amit egész nap hármas műszakváltásban figyeltek meg a Titkosszolgálat emberei, bár több hónapos megfigyelés után sem jutottak egyről a kettőre. Többek között ez is elősegítette a későbbi terjeszkedést, és hogy arculatot váltson a szervezet.


A többnyire török származású, vagy más egyéb Balkáni, Közel-Keleti országból érkezettek mára már a hamisítást, mint bizniszt vallják szakmájuknak. 2019 szeptember 5-e hajnalán a Los Santos-i határőrök megállítottak egy teherautót rutinellenőrzés céljából. A 7.5 tonnás teherautóban látszólag drága ruhák voltak becsomagolva, amikről később kiderült, hogy hamisak. Azonban ha ez még nem volna elég, a határőrök kutyái kiszagoltak valami teljesen mást is. A határőrség szóvivőjének állítása szerint az ecstasy (MDMA) névre keresztelt pszichoaktív szerből több mint 10 kilogramm, míg egyéb opiát-származékokból 4 kilogramm ment volna át Los Santos különböző szórakozóhelyeire. Több ember személyazonosságára került fény az előállított személyek által. Ezek közül pár elkövetőt nyilvánosságra hoztak, név szerint Çağatay Dogan (21/06/1983 - Ankara) és Aksuner Balkan (14/11/1987 - Kütahyatr). A rendvédelmi szervek szerint a csempészek szoros kapcsolatban álltak a 46 éves török vállalkozó, Karan Bahadir-al (23/04/1974 - İstanbul) és baráti társaságával.


A lekapcsolt sofőr informálta a rendőröket egy Los Santos-i raktárról is, ahol tonna szám megtalálhatóak voltak hasonló hamis termékek és a legyártásukhoz szükséges kellékek, köztük sablonok, varrógépek és egyéb eszközök. Valószínűsíthető, hogy egy komplett gyárat akartak létrehozni, hogy a szállítási költségeiket csökkentsék. A raktár rajtaütése során viszont nem találkoztak kábítószerrel a nyomozók. Aksuner Balkan bérelte a helyet egy városban élő férfitől. Az épület tulajdonosa, a logisztikával foglalkozó Omar Sharifi állítása szerint nem tudott arról, hogy mi van a raktárban elhelyezve, de a rendőrök kételkedtek benne és nyomozást indítottak ellene is, azonban később bizonyítékok hiányában elengedték az ügyet.


San Andreas államát konkrétan elárasztó ruha- és ékszer hamisítványok, bútorok, illatszerek és sok egyéb hamisított áru szinte 99% -ban Törökországból érkezik és mindegyik nagy szállítmányhoz köze van a csoportnak. A képlet egyszerű: fillérekért gyártják le a luxusmárkák egy-egy darabjait rendkívül silány minőségben, amiket aztán a hatalmas haszonkulcs ellenére elérhető áron értékesítenek. Ez kifejezetten új dolognak számít az államhatárokon belül, éppen ezért a hatóságok egyelőre próbálnak felzárkózni a hatalmas kamuáradattal.


Karan Bahadir török vállalkozó, a szervezetben kulcsszerepet játszó 46 éves férfi korábban az Egyesült Királyságban található Southampton-ban élt életvitelszerűen, ott működtetett több kisebb kifőzdét. Még valamikor a kora harmincas éveiben hagyta el anyaországát és kóstolt bele a szigetország életébe. 2010-ben már eléggé jártas volt az utcai életben, már akkor egy központi figurát alakított a kialakult hírneve révén. 2010 tavaszán, március 27-én állítólagosan köze volt egy konkurens vendéglátóipari kisvállalkozó, Nathaniel Larsen zsarolásában és elrablásában. Az esetet megelőzte, hogy a helyi férfit állítólag többször megkereste Karan Bahadir és piti pénzeket ajánlott fel neki azért cserébe, hogy hagyjon fel a vállalkozással. Szinte minden héten vagy Karan, vagy emberei zaklatták a férfit, hogy ellehetetlenítsék őt. Ő azonban nem ijedt meg a bandától és egyik alkalommal megemlítette, hogy a rendőrséghez fog fordulni ha nem hagynak fel a zaklatással. Valószínű ezzel rontott el mindent. Rá egy hétre március 27-én zárás után kapta el a férfit három ismeretlen, arcukat maszkkal elfedő alak, akik elszállították Nathaniel-t egy garázsba ahol megfosztották őt az értékeitől és összeverték. Nyolc napon túlgyógyuló sérüléseket szerzett. A nyomozás során első számú gyanúsítottként Karan-t hallgatták ki, de nem bírtak rábizonyítani semmit végül.



A 2010-es évek eseményeit követően, ugyanazon csoport tagjai 2013-ban dulakodást szítottak késő este a Club Opal szórakozóhely melletti parkolóban. Hirtelen tömegverekedés alakult ki, egy szúróeszköz is előkerült, ketten életveszélyesen megsebesültek emiatt. A rendőrség előállított 3 török származású fiatalt akik letöltendő börtönbüntetést kaptak. Szemtanúk és a közterületi kamerák felvételén látszik, ahogy Karan Bahadir sietősen távozik a történtek után az egyik tömegverekedést szító fiatalemberrel az oldalán.



Az alvilágban vezetői posztot betöltő emberek többségére jellemző magatartás az önteltség, a nárcizmus, az akaratosság, és hogy mennyire erkölcstelen eszközökkel tipornak el mindenkit aki csak az útjukba áll, vagy akiben könnyű pénzt látnak. A kisembereket, átlag polgárokat semmibe veszik és szóba sem állnak velük, megbízottjaikat és üzleti partnerüket ott és akkor verik át, amikor csak lehetőség van rá. Karan Bahadir a tökéletes eszménye ennek a körnek.



2020 októberében avathatta fel Karan Bahadir török vállalkozó Los Santos első török éttermét. Karan korábban Southampton-ban működtetett több kifőzdét és food truck-ot, októbertől úgy látszik a Nyugati Partra kíséri el kultúráját. Az étterem egy stabil pontja a szervezetnek, Karan Bahadir így próbálja saját jó hírét és presztízsét növelni a városban közben pedig praktikus a mögé torlódó bizniszek rendezése végett.

 
Moderátor által szerkesztve, ekkor:

astinger

Újonc
2020. 08. 03.
9
56
V4 karakter
Kalle Bengtsson
1.png
2.png

3.png
4.png
5.png
6.png
 
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.