SeeMTA gépigény - Avagy: mi lehet a baj?

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Ard

Lelkes fórumhasználó
2019. 04. 14.
387
1 711
18
Isaszeg
V4 karakter
ard.schweiger
LV karakter
andrej.nicu
A lehető legjobb választás I5-ök közül, mivel van kártyád a KF a logikus választás, bár nemtudom mennyit számít neked a párezer forint.

Swathed

Aktív fórumozó
2019. 10. 30.
272
625
V4 karakter
ivo.popa
Srácok. Valószínűleg, tesztek alapján az egy magra eső erőssége miatt egy i5-12600K lesz a választás. Mit gondoltok róla? Valakinek esetleg személyes tapasztalat? Van olyan jó minimum, mint a felsoroltak, ha nem jobb?
A legolcsóbb alaplappal majdnem 3-szor annyiba kerül, mint a 10400f és a mellé megfelelő alaplap. Nyilván jobb lenne, de nem sokkal. Az a plusz 4 mag (ami azért elég jó) MTA-hoz nem szükséges, videó renderelésnél, vagy másnál lenne haszna (ami nagyban terheli a procit).
10600KF Kb 30 ezerrel olcsóbb(mint a 12600K), és mellé az alaplap is. OC-val meg el lehet húzni 5ghz-ig. Alaplap van 60 ezerért, a 12. gen-eshez meg 75 a legolcsóbb, ha jól néztem. Ha fontos az ár/érték arány, akkor inkább ez. Jövőre nézve a 12600K sokkal jobb, főleg, ha ddr5-ös ramokra is beruházol. Ha fontos, h minél olcsóbb legyen, akkor a 10400f vagy a 11400f, amik szintén elég jók lehetnek.

henrock

Barangoló
2019. 03. 09.
139
314
Gödöllő
V4 karakter
Sakib Susic
LV karakter
Ernie Fergus
A legolcsóbb alaplappal majdnem 3-szor annyiba kerül, mint a 10400f és a mellé megfelelő alaplap. Nyilván jobb lenne, de nem sokkal. Az a plusz 4 mag (ami azért elég jó) MTA-hoz nem szükséges, videó renderelésnél, vagy másnál lenne haszna (ami nagyban terheli a procit).
10600KF Kb 30 ezerrel olcsóbb(mint a 12600K), és mellé az alaplap is. OC-val meg el lehet húzni 5ghz-ig. Alaplap van 60 ezerért, a 12. gen-eshez meg 75 a legolcsóbb, ha jól néztem. Ha fontos az ár/érték arány, akkor inkább ez. Jövőre nézve a 12600K sokkal jobb, főleg, ha ddr5-ös ramokra is beruházol. Ha fontos, h minél olcsóbb legyen, akkor a 10400f vagy a 11400f, amik szintén elég jók lehetnek.
+1 részemről, én is ezt gondolom.
*ventilátorok nagy része még nem kompatibilis az 1700-as sockettel, gyártótól kell berendelni a mounting kitet.

• Tetszik
Reactions: ReWeR és Swathed

caяl

i do my lil' dancy-dance
2019. 01. 10.
591
1 940
V4 karakter
Oier_Uribe
+1 részemről, én is ezt gondolom.
*ventilátorok nagy része még nem kompatibilis az 1700-as sockettel, gyártótól kell berendelni a mounting kitet.
Gondolom adnak hozzá gyári hűtést, vagy az szar? Első körben úgy sem lenne húzva a proci.

Versace

Zöldfülű
2019. 10. 09.
204
916
Svédország, migránsföld.
V4 karakter
Antal_Dorogi
Én a biztonság kedvéért vennék hozzá egy hűtőt ha a K-s opció lesz a befutó. Már olyan 10-20 ezer forint között is lehet jó, márkás, megbízható hűtőket is találni. Határ a csillagos ég ha az ember akarja hogy zenéljen meg világítson is. :ROFLMAO:;)
A Cooler Master hyper 212 V2 egy jó választás ár érték arányban.

Calipp0

Újonc
2019. 08. 29.
16
40
V4 karakter
Lucy Austins
LV karakter
Arnold Black
Hali nemtudom aktuális e még, de én inkább azt mondom hogy vegyél egy teljesen új konfigot, nekem csak rossz tapasztalatom van ilyen össze vissza cserelgetesekben. Nemtudom mennyit szeretnél rá szánni de 300-400 között már olyan gépet kapsz, teljesen újat, hogy minden mai játékkal szinte megbírkózik nem csak MTA-val. Nekem egy közel olyan 500k körüli gépem van vagyis amikor vettem annyi volt most a bányászok miatt nemtudom mennyivel ér többet a GPU benne de én még olyan játékkal nem találkoztam amit ne vinne el kényelmesen egy mid-high grafikán, nekem teljesen megfelel nem streamelni kell vele az igaz de attól mindennapi játékra és munkára tökéletes. Szóval gondod át szerintem mert ha procit meg akár gpu-t is cserélnél a gépedbe akkor már majdnem megéri egy teljesen új konfig ahol kitudja húzni a proci a kártyát és minden tud mindennel szépen együtt működni és nem csak mta ra lesz jó hanem minden másra is.

henrock

Barangoló
2019. 03. 09.
139
314
Gödöllő
V4 karakter
Sakib Susic
LV karakter
Ernie Fergus
Hali nemtudom aktuális e még, de én inkább azt mondom hogy vegyél egy teljesen új konfigot, nekem csak rossz tapasztalatom van ilyen össze vissza cserelgetesekben. Nemtudom mennyit szeretnél rá szánni de 300-400 között már olyan gépet kapsz, teljesen újat, hogy minden mai játékkal szinte megbírkózik nem csak MTA-val. Nekem egy közel olyan 500k körüli gépem van vagyis amikor vettem annyi volt most a bányászok miatt nemtudom mennyivel ér többet a GPU benne de én még olyan játékkal nem találkoztam amit ne vinne el kényelmesen egy mid-high grafikán, nekem teljesen megfelel nem streamelni kell vele az igaz de attól mindennapi játékra és munkára tökéletes. Szóval gondod át szerintem mert ha procit meg akár gpu-t is cserélnél a gépedbe akkor már majdnem megéri egy teljesen új konfig ahol kitudja húzni a proci a kártyát és minden tud mindennel szépen együtt működni és nem csak mta ra lesz jó hanem minden másra is.
Ezzel nemtudok egyetérteni, mivel 300-400ból tudsz gépet venni, de közel nem azt a teljesítményt fogja hozni, mintha csak upgradelne. Használtam már I5-7600k-val 4.8Ghz oc-n 1060 és rx460 is (egy alkatrész, de mégis ég és föld.). Játék és beállítás függő. Most azzal, hogy a létező összes alkatrészt kicseréli csak a pénzét dobja ki.
Illetve ne becsüld alá az 1060 teljesítményét. Közepes grafikán boldogan elvisz mindent, 60-144hz is.

Másik amit kiemelnék, hogyha megnézed jelenlegi setupját, proci a gyenge pontja az a meglévő setupjának.
1060 3gb mellé vettem ryzen 7 3800x-et, később 1080 használtan. Erős proci, később mellé erős kártya. Sokáig tökéletesen fog szolgálni ellenben egy középkategóriával.

• Tetszik
Reactions: agoston és karo

Fótsirk

Pötyögtető
2019. 08. 10.
433
1 400
V4 karakter
Altus Bronkhorst
LV karakter
Reginald Glasco
Sziasztok.
Az mitől van, hogy például egy lövöldözés alakul ki és az 50 stabil FPS-mből lesz 20 - 30 FPS és iszonyatosan laggolni kezdek?
(I5 10600K, 2x8GB ram (2666mhz), 1650 4GB.)

MONSTER

Pötyögtető
2019. 01. 10.
412
1 640
20
Erdőkertes, Pest, Hungary
youtube.com
V4 karakter
𝘤𝘩𝘳𝘪𝘴𝘵𝘰𝘱𝘩𝘦𝘳 𝘱𝘢𝘭𝘮𝘴𝘵𝘰𝘯𝘦
LV karakter
𝘶𝘻𝘻𝘪𝘢 𝘤𝘢𝘺
Csa nem akarok okoskodni az elottem levo kommentelokkel... De eleg lenne ramot cserelni a mostani gepbe aztan fasza lenne elv.

henrock

Barangoló
2019. 03. 09.
139
314
Gödöllő
V4 karakter
Sakib Susic
LV karakter
Ernie Fergus
Szia. Nem értem a mai napig, hogy mindenki miért RAMra fogja.
LSZmABf.png

3GB eszik az MTA, Windows lefoglal mondjuk 2-3GB-t, mellé egy Chrome 1-2GB-t.

Itt maximum a ram MHz-je nőhetne 2000MHz-ig OC-val. Mivel max 1866MHz ramokat támogat az alaplapja.
1600MHz-ról nem érné meg neki, kb 20-30 ezer forintért 2-3fps növekedés.

Tartom a fent leírtakat. Új processzor, hozzá egy megfelelő alaplap, és a hozzá szükséges egyebek. (RAM, Táp(?))

Sziasztok.
Az mitől van, hogy például egy lövöldözés alakul ki és az 50 stabil FPS-mből lesz 20 - 30 FPS és iszonyatosan laggolni kezdek?
(I5 10600K, 2x8GB ram (2666mhz), 1650 4GB.)
Erre nehéz a válasz, biztos megoldás nincsen, viszont néhány NAGYON általános ötletem, tanácsom van.​
  • A gépeden futó alkalmazásokat zárd be (feladatkezelőben is nézd át mi fut).
  • Telepítsd újra az MTA-t, GTA-t, minden hozzátartozó mentést.
  • Drivereket frissítsd.
  • Telepítsd újra a Windowst.

Utoljára szerkesztve:
  • Tetszik
Reactions: Ranzer

Geriii

este temetés, reggel szülinap
2019. 01. 12.
793
4 089
20
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
Nagyon nem ide illő kérdés lesz, de a 2573 pontos SingleThread érték jónak vagy rossznak számít?

henrock

Barangoló
2019. 03. 09.
139
314
Gödöllő
V4 karakter
Sakib Susic
LV karakter
Ernie Fergus
Nagyon nem ide illő kérdés lesz, de a 2573 pontos SingleThread érték jónak vagy rossznak számít?
Nem egy vészes érték, kb 8-9 generációs processzorokat fedi (intel oldalon). Ha ezeknél a generációknál régebbi procival érted el, az csak jót jelent.

Geriii

este temetés, reggel szülinap
2019. 01. 12.
793
4 089
20
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
I5-10400F-nél, jött ki az érték, de akkor ezek szerint jó.

• Tetszik
Reactions: henrock
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.