See MTA - Teljesítmény jelentős megnövelése pár lépésben.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

feIix

Újonc
2021. 08. 25.
47
111
V4 karakter
Levi Zaps

sgs-abc1e90a.png

See MTA - Teljesítmény jelentős megnövelése.
Utóljára frissítve : 2022.12.10.
Ezzel a témával azoknak a SeeMTA játékosoknak szeretnék kedvezni,akik gyenge géppel rendelkeznek, és még az új launcher ellenére is a lag spikeokkal,vagy éppenséggel a rossz fps-el küzdenek. Elhoztam nektek pár lépést,hogy pontosan milyen módon tehettek jobb teljesítményre, illetve több képkockára szert. A témában lényegretörően és részletesen fogom leírni a lépéseket, úgyhogy kövessétek azokat mindenképpen ha teljesítménynövekedést szeretnétek elérni. Ez a teljesítménynövelés nem csak a SeeMTA-ra alkalmazkodik, tulajdonképpen az első szalasz végrehajtása egy olyan dolog, amelyel minden játékban,vagy egyszerüen a windows alapvető használatában jelentős teljesítménynövekedést észlelhettek.

I. Szakasz.
Windowson belül történő finomítások.
Első lépés: Megnyomjuk a tálcánkon a kis kereső ikont, és bepötyögtetjük azt, hogy Rendszerkonfiguráció , majd rámegyünk az egérrel.
1-l-p-s.png

Második lépés: Megjelenik a konfiguráció ablak, ahol fent a Rendszerindítás fülre klikkelünk, majd az ott megjelenő panelnél pedig a Speciális Beállítások-ra, ahol megjelenik egy újabb ablak. Itt vélhetően nektek a processzorok számánál található kis kocka nincs bepipálva, ha nincs akkor pipáljátok azt be, és válasszátok ki a legnagyobb számot a listában. Tehát, ezalatt azt értsd, hogyha neked 4 magos a processzorod, akkor a 4 -es számot jelölöd meg, hogyha pedig 6, akkor a 6-ost, stb. Ha mindezekkel meg vagyunk, rányomunk az OK gombra. Az ablakot bezárhatod, itt már nem fogunk tevékenykedni!

2-l-p-s-a.png

Harmadik lépés: Újra a kereső ikonra kattintunk, majd beírjuk azt, hogy Meghajtók töredezettségmentesítése és ráklikkelünk. Mindezek után elő kell jöjjön a Microsoft töredezettségmentesitő ablak, ahol már el is kezdhetünk tevékenykedni. Itt kijelöljük egy bal klikk segítségével a fő lemezünket, és rányomunk az optimalizálás gombra.
- Ha Solid State Drive-od van (Köznyelven SSD) Akkor ez az egyetlen olyan folyamat a topicban, amit szigorúan tilos elvégezned. Az SSD képes mindent egyhelyre pakolni,mivel nincs folyamatosan mozgásban, ezáltal az nem is lehet töredezett. Merevlemezen viszont minden 4 - 8 hétben ajánlott lefuttatni egy töredezettségmentesítést a teljesítmény növelése érdekében.

3-l-p-s.png

Negyedik lépés: Kereső ikonra vonjuk megint az egeret, majd beírjuk a következőt: services.msc . Rákattintunk erre, majd felhoz egy ablakot.
Kikeressük itt a következő szolgálatásokat:
- SysMain , Windows Update .
- A Windows Update szolgáltatást nem kötelező kikapcsolnod amennyiben szeretnél valós idejü frissítéseket kapni a rendszeredre. Ezek a szolgáltatások zabálják a legeslegjobban a processzort, memóriát, és teljesen hasztalanok. Sok hasztalan szolgálatás található meg még amit a Windows ránkerőltet, erről beszúrok nektek egy angol nyelvü videót, ha szeretnétek letiltani a sok hulladékot, mindenki döntse el, hogy magának mi számít fontos szolgáltatásnak amit a Windows nyújt, és mi nem.
VIDEÓ

4-l-p-s.png

Ötödik lépés: Rájobbklikkelünk a felesleges szolgáltatásokra, ami ez esetben a Sys Main és a Windows Update, utána pedig tulajdonságok menüpontra kattintva, az indítás típusánál kiválasztjátok a LETILTVA opciót.
5-l-p-s.png

Hatodik lépés: Ehhez a lépéshez egy programot kell letöltenünk aminek a neve ShutUp10. Ennek az alkalmazásnak a segítségével le tudsz mégtöbb Windows által ráderőltetett funkciót tíltani, ezzel is növelve a rendszered teljesítményét.
Amint letelepítettük a programot, lefuttatjuk rendszergazdaként, és ott megnyomjuk az
ACTIONS fület, és azon bellül pedig az APPLY RECCOMENDED SETTINGS gombot. A programot a letöltés gombra kattintva tudjátok elérni,

6-l-p-s.png

II. Szakasz.
SeeMTA-n belüli finomítások. (Bővülni fog még a jövőben)
Első lépés : A SeeMTA launchert mindíg rendszergazdaként futtasd le. Ez jelentős teljesítménynövekedést eredményezhet. Sima MTA-nál is jelentősen megnövelte a teljesítményt, úgy látszik az új kliensből sem "távozott" el ez a funkció.

Második lépés : A második és itt egyben az utolsó lépésben megnyitjuk a feladatkezelőt egyidőben akkor amikor meg van nyitva a SeeMTA. A feladatkezelőben a részletek fülnél pedig kikeressük a proxy_sa fáljt, ami maga a gta-t jelenti. Itt a program processzorának affinitásánál bepipáljuk az összeset, ez azért jó mivel ekkor fogja ténylegesen a SeeMTA a processzorunk összes magját kihasználni.

3-l-p-MTA.png

Ha bármivel gondod akadna a jelezd a topic alatt. Mindegyik lépéshez van kép mellékelve, annak érdekében,hogy minden gördülékenyebben menjen. Bővülni fog még amikor új módszereket is találok a teljesítmény megnövelésére!

Utoljára szerkesztve:

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
396
1 035
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Ez gyakorlatilag egy all in one fps növelés leírás lett. Illetve ahogy te is írtad az I. fázis minden játkhoz alkalmazható.

Annyit tudnék hozzátenni még hogy gyenge gép és mta terén is sok javulást hozhat egy korábbi Windows telepítése (windows 7)

• Tetszik
Reactions: Noell. és feIix

feIix

Újonc
2021. 08. 25.
47
111
V4 karakter
Levi Zaps
Ez gyakorlatilag egy all in one fps növelés leírás lett. Illetve ahogy te is írtad az I. fázis minden játkhoz alkalmazható.

Annyit tudnék hozzátenni még hogy gyenge gép és mta terén is sok javulást hozhat egy korábbi Windows telepítése (windows 7)
Igazad van, például én az első fázist mindíg megcsinálom akárhányszor cserélek Windows vagy valami.

• Tetszik
Reactions: Noell.

Macseek

Lelkes fórumhasználó
2019. 08. 29.
400
995
V4 karakter
Mohala Nani
LV karakter
Patrycja Grzelak
+20 fps-t kaptam minimum, köszi!

• Tetszik
Reactions: Noell.

Geriii

este temetés, reggel szülinap
2019. 01. 12.
793
4 088
20
Győr
V4 karakter
Chase Luchese

Azért aki csak MTA miatt telepít hetes windowst az eléggé hardcore player lehet.

Vitamin

Barangoló
2019. 01. 10.
123
242
V4 karakter
Borislav Kuzmanovic
A win7 nem hülyeség, nekem az kezelte a legjobban a játékot fx 8350 processzorral, vertem a 60 fps t win7 en, aztán felraktam a Windows 10 op rendszert, és alig volt 30 fps em.

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
396
1 035
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Hát figyelj tudod Win 10 és 11 mellé is telepíteni a Win 7-et, így induláskor kiválaszthatod hogy melyik op rendszerrel szeretnél dolgozni.
Azért tudjuk hogy lehet ezt a játékot annyira szeretni hogy mással nem is akarsz játszani, akkor meg miért ne mehetne Win 7 alatt? :cool:

feIix

Újonc
2021. 08. 25.
47
111
V4 karakter
Levi Zaps
Kapott egy erős ráncfelvarrást a topic a mai napon. Még simán segíthet azoknak akik az új kliens ellenére is laggokkal küzdenek.

Dzseno

Újonc
Támogató
2019. 08. 09.
66
24
Szeged
V4 karakter
Javier Abashidze
LV karakter
Cosmin Dragos
ShutUp10-el csak óvatosan mindenkinek, újraindítás után már csak egy teljes alaphelyzetbe állítás segített...kékhalállal kidobált a Windowsból :d

• Tetszik
Reactions: feIix

feIix

Újonc
2021. 08. 25.
47
111
V4 karakter
Levi Zaps
ShutUp10-el csak óvatosan mindenkinek...
Benne van a pakliban ha valamit nem úgy csinálsz ahogy kéne ez lesz a vége. Nekem sosem volt bajom a Shut Up 10-el. Szerintem mióta Windows 10-et használok egy alkalommal sem volt olyan,hogy időnként nem tiltottam volna le a fölösleges hulladékokat a gépről. Biztos mindent úgy csináltál ahogy le van írva?

Dzseno

Újonc
Támogató
2019. 08. 09.
66
24
Szeged
V4 karakter
Javier Abashidze
LV karakter
Cosmin Dragos
Benne van a pakliban ha valamit nem úgy csinálsz ahogy kéne ez lesz a vége. Nekem sosem volt bajom a Shut Up 10-el. Szerintem mióta Windows 10-et használok egy alkalommal sem volt olyan,hogy időnként nem tiltottam volna le a fölösleges hulladékokat a gépről. Biztos mindent úgy csináltál ahogy le van írva?
Mindent úgy csináltam, visszaállítás után megpróbáltam újra és már tökéletesen működik azóta, ötletem sincs mi okozhatta

• Tetszik

wallah

?
Very Important Person
2019. 01. 10.
232
192
LV karakter
Gustav_Vondrasek
Esetleg még, akinek ezek után sem nőtt az FPS, az próbálja meg kikapcsolni a windows defenderben a valós idejű védelmet, nekem az darált be a procimból 15-20%ot.
< Ezt a videót találtam, segítségképp.

• Tetszik

CsaWee

Újonc
2019. 02. 27.
12
98
29
Pécs
V4 karakter
Weston Daimler
Az utolsó fázis semmit nem fog javitani sajnos, a San Andreas 1 magot tud csak kihasználni. A 0. Processzorból ki kell venni a pipát, akkor több javulás érhető el, de úgy sem mérvadó.

Taliannoo

Újonc
Támogató
2021. 03. 01.
51
55
V4 karakter
🇩🇪 Aiden Bierbauer
Az utolsó fázis semmit nem fog javitani sajnos, a San Andreas 1 magot tud csak kihasználni. A 0. Processzorból ki kell venni a pipát, akkor több javulás érhető el, de úgy sem mérvadó.
Valahogy ezt én is észrevettem, azthittem az én gépem bolondult meg, hogy kevesebb processzor felhasználásával jobban fut a game, ezért ink nem is alkalmaztam, gondoltam hogy bead megint egy check enginet mint az megszokható tőle.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.