Rendszám melletti, forgalmi engedély lejárati dátum kivétele (F10 benyomásával látható)

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Klexo

Újonc
2019. 01. 23.
34
124
V4 karakter
Slevo Abramovitch
LV karakter
--
V2 karakter
--
Sziasztok.

A rendszámtábla mellett megjelenő, az autó forgalmi engedélyének érvényességét jelző dátum a rendvédelmi szerveknél az MG melegágya (távolról látható kinek nincs forgalmija/járt le a forgalmija, így könnyen félrehúzhatók, igazoltathatók garantált büntetéssel, ami a valóságban képtelenség lenne).
Ezen kívül semmi használati funkciója nincs, mivel nem váltja ki a forgalmi engedély papírját sem. Pl.: büntettek meg úgy közúti igazoltatásnál, hogy a rendszám mellett ott volt az érvényes dátum, de a forgalmi papírja nem volt nálam, pedig a rendszám mellett egyértelműen látszik a dátumból, hogy van érvényes forgalmija.
Kvázi egyetlen haszna az, hogy a playerek könnyebben észreveszik ha lejárt az autójukon a forgalmi, de erre is ott van maga a forgalmi engedély, amin ez látszik ha előveszik (ugyan úgy, mint a személyin is látszik ha lejár, nincs a játékos felett egy dátum, hogy meddig érvényes a személyije).

Ezek az érvek miatt gondolnám, hogy kivehető lenne a játékból, mivel szerintem akarva akaratlanul csak MG-s hasznai vannak.
Köszi, hogy elolvastad, véleményeket szívesen fogadok.

vizeszsemle

Zöldfülű
Támogató
2019. 04. 07.
193
143
V4 karakter
Dino Vivo
Én nem kivetetném, hanem behozatnám, ha nincs érvényes műszakid ne tudjon átmenni a határon. Sőt még biztosítást is behozatnám, mert akkor lehet vissza venne a közösség a DTM szimulátorozásból.
EDIT: Mint ahogy IRL is töröd a kocsit akkor a biztosítás emelkedik. IRL is mögéd áll a rendőr aztán egyből kivesz, ha nincs műszakid, csak elég beírniuk a rendszerükbe és minden jó istent látnak csak ugye mindenki siet mindenhova( tisztelet a kivételnek persze.), de amikor azért büntetünk, mert törött a kocsi azért is meg a háborodás, pedig BTK-ba benne van.

Ölembé

Ailurus fulgens
Fő Globális Moderátor
v4
2019. 04. 01.
3 363
16 064
Kaposvár
V4 karakter
Adam Cortez
LV karakter
Adam Cortez
Ilyen egyébiránt létezett a magyar forgalomban is, hosszú évekig. Műszaki vizsga érvényességét jelző matricaként ismerhetik a legtöbben.

SAM_7679.jpg

Abszolút semmi gond nincs ezzel a rendszerrel. Maga módján egyedi, és csak hozzátesz a dologhoz.
Bővebben ezekről a címkékről, és pontos jelentésükről itt: https://rendszamgyujto.blog.hu/2011/12/30/cimkekrol_nehany_szo

A technológia fejlődésével azonban ez kivezetésre került, mivel már a magyar ügyfélkapun, bárki lekérdezhet díjmentesen, bármilyen rendszámmal rendelkező járművet, ahol ezek az adatok ténylegesen látszódnak. Gondolom ezt nem kell bemutatni senkinek.
(Kikerülésük: https://www.origo.hu/auto/20160120-auto-muszaki-vizsga-valtozasok-2016.html )

Teljesen hibátlan ez a rendszer, úgy ahogyan van, okkal lett törődve vele.

paul.

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 10.
283
518
22
Pécs
V4 karakter
gojko.gal
Nincs ezzel a rendszerrel gond. Hanyagságodnak köszönhető, hogy lecsapnak rád a rend éber őrei. Illetve említetted is az egyik hasznos funkcióját a dolognak.

• Tetszik
Reactions: Dawee718

Klexo

Újonc
2019. 01. 23.
34
124
V4 karakter
Slevo Abramovitch
LV karakter
--
V2 karakter
--
Értem IRL a matricát meg a lekérdező rendszert. De itt a játékban nem egy miniatűr matrica van, amit csak akkor látnak ha félrehúznak igazoltatni, illetve nem kell senkinek sem bepötyögnie a rendszámot sehová, hogy le lehessen kérdezni, hanem egy pillantás alatt a rendszer hozzádvágja az infót. Ugyanez ha MG-zve kiolvasnád valaki nevét a feje fölül és felhasználnád IC, nyilvánvalóan szabályellenes, ez valamiért pedig nem.

Rami

Barangoló
2019. 01. 10.
146
543
Bajacity
V4 karakter
Fabian Beckenbauer🎯
Az, hogy kettő centiméterről befotózva látható volt régen ez a matrica a magyar forgalomban, nem egyezik meg azzal, ami a szerveren történik, hogy ötven méterről mutatja a rendszámot a script és azonnal húznak félre és kérik a forgalmit. Ennek a matricásdinak jelenleg annyi értelme van egy nem rendvédelmi szerepet betöltő játékos számára, hogy jól felbassza magát a játékon, mert meg van ticketelve nem kis pénzzel és hívogathatja a vontatót vagy vontatgathatja az autóját a szerelőtelepre, mert érvénytelen forgalmival nem közlekedhet tovább. Tetejében még szebb is volt régen, amikor csak a rendszámot lehetett látni, és ténylegesen ki kellett deríteni egy igazoltatni vágyó számára, hogy van-e forgalmi az autón.

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
397
1 018
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Megint egy ötlet ami nem építő jellegű hanem valaki kivételéről szól. És megint népszerű
Ha egyszer ezt megértem...

• Szomorú
Reactions: FR0314 és GT

Klexo

Újonc
2019. 01. 23.
34
124
V4 karakter
Slevo Abramovitch
LV karakter
--
V2 karakter
--
Építő alatt mit értesz?
Szerintem a szerver minősegének javítása a cél, nem feltétlen az "építés".
Például ha kivesznek egy laggot/crasht okozó modot a szerverről az sem "építő" a te szavaiddal élve, mégis a szerver minőségét és a playerek játékélményét javítja. Szóval szerintem a megközelítésed rossz.

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
397
1 018
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Kevés ötlet van ami elnyeri az emberek tetszését, gyakorlatilag minden ötlet alatt megy a "felesleges" spam, bezzeg amikor dolgok kivételéről van szó (lásd templom, fehér villanó fény a trafinál) az mindenkinek tetszik.

Nem, nem rossz a megközelítésem, értem mire akarsz gondolni. De ha egyszer megvan valami amit nem ok nélkül tettek a játékba akkor ne azokat próbáljuk már kivenni hanem inkább valamit hozzáadni.

Ennek az ötletnek mi a pozitív része? Nehezebben veszi észre a rendőr ha hibáztál és lejárt a forgalmid?
Tudod mekkora súlya van IRL egy lejárt forgalmival rendelkező autóval járni?
Értem én hogy neked az MG a kérdéses

Klexo

Újonc
2019. 01. 23.
34
124
V4 karakter
Slevo Abramovitch
LV karakter
--
V2 karakter
--
MG kiszűrése lenne a lényeg.
Szerintem a súlyokról meg felesleges beszélni, mert IRL annak is gigantikus súlya van ha karambol után valaki elhajt a helyszínről, itt meg 9/10 játékos ezt teszi. A szerver viszont nem IRL, a forgalmi megléte vagy hiánya IC ügy.
Viszont az MG meg szabályellenes, amit ez a rendszer táplál.

vizeszsemle

Zöldfülű
Támogató
2019. 04. 07.
193
143
V4 karakter
Dino Vivo
Oka volt, hogy behozták. Törekednek a realitás felé, de Te annak jobban örülnél, ha megvan x ideje a kocsid és soha nem jár le a műszakid? Van több olyan dolog ami inkább számítana jobban MG-nek mint, hogy vagy egy érvényességi idő a rendszámodon ami kifejezetten jó dolog. Amikor meg igazoltatás van akkor meg megy az, hogy siessenek meg társai (tisztelet a kivételnek persze).

GT

Barangoló
2019. 09. 07.
114
533
V4 karakter
Gregorio Taranto
LV karakter
Greg Tomkins
V2 karakter
Glukhar Tarasov
Te annak jobban örülnél, ha megvan x ideje a kocsid és soha nem jár le a műszakid?
Ugyanúgy lejárna az engedélyed, ha intézkedés alá vonnak ugyanúgy be kell mutatnod, ha már nem érvényes ugyanúgy meg lennél bírságolva. Az ég egy adta világon semmi nem változna, csak nem lennének az emberek célirányosan félrehúzva azért mert 200m-ről látom, hogy nincs engedélyed.

xixoo

Lelkes fórumhasználó
2021. 08. 19.
337
3 092
18
www.elmenykepek.hu
V4 karakter
Sidonio Mazzini🔪🍬
Egyedinek egyedi a mostani rendszer, de ahogy kezelve van, hát had ne mondjam... ha meglátják mögötted 20 méterre már megy a villogó és nem hajthatsz tovább. Sok ember csak az adatlapot tartja magánál hisz nem akarja hogy egy paca dátummal a rendszáma mellett legyen, van aki elfogadja, meg van az akit nem érdekel és megbüntet. Sokféleképpen kilehetne küszöbölni ezt a problémát, persze a legegyszerűbb az lenne amit te is leírtál, hogy töröljék. TÁMOGATOM.

• Tetszik
Reactions: Wolfire és floatin

TheWuki

Zöldfülű
2019. 08. 08.
171
406
Isaszeg
V4 karakter
Rousseau Wyatt
Irl is egyből látja a rendőr, hogyha nincsen forgalmi az autódon, sztem még pötyögnie se kell, vannak automatikus rendszám felismerő rendszerek, amik egyből kidobnak minden adatot.

• Tetszik
Reactions: LeslieG

LeslieG

Zöldfülű
2019. 01. 10.
161
245
Sopron
V4 karakter
Syrio H Ghar
LV karakter
Michael D McKagan
V2 karakter
Erick D Shane
Irl is egyből látja a rendőr, hogyha nincsen forgalmi az autódon, sztem még pötyögnie se kell, vannak automatikus rendszám felismerő rendszerek, amik egyből kidobnak minden adatot.
Én ezt hallottam pontosan, hogy a rendőrségi járőrautók nagy része felvan szerelve ezzel, és jelzi ha kivan vonva forgalomból, műszaki lejárt. A VÉDA kapuk viszont nem tudják ezt.

TrockenSocken

BigJoe
2019. 01. 10.
233
1 652
dahoam
V4 karakter
Mario Badalamenti
LV karakter
Jonathan Azzini
Helyes mód: megàllítanak, megnèzik, hogy minden rendben van-e, ha igen mehetsz ha nem bírság. Seen ez úgy működik, hogy megy-mendegèl a rendvédelmis kocsi, meglátja f10-ben hogy nincs forgalmi vagy lejárt, és ezért állít meg. Ez egy hatalmas különbség. A szerző arra gondol szerintem amit én is támogatni tudok, hogy ne a forgalmi hiánya miatt állítsanak meg, hanem állítsanak meg, mert ellenőrizni akarnak, és ha vèletlenül nincs forgalmim, akkor jöhet a ticket. Ehhez az kell, hogy ne lehessen f10-ből mg-zni.

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
397
1 018
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Helyes mód: megàllítanak, megnèzik, hogy minden rendben van-e, ha igen mehetsz ha nem bírság. Seen ez úgy működik, hogy megy-mendegèl a rendvédelmis kocsi, meglátja f10-ben hogy nincs forgalmi vagy lejárt, és ezért állít meg. Ez egy hatalmas különbség. A szerző arra gondol szerintem amit én is támogatni tudok, hogy ne a forgalmi hiánya miatt állítsanak meg, hanem állítsanak meg, mert ellenőrizni akarnak, és ha vèletlenül nincs forgalmim, akkor jöhet a ticket. Ehhez az kell, hogy ne lehessen f10-ből mg-zni.
Akárhogy állít meg neked nincs forgalmid, szóval ez a te mulasztásod.
Kevesebb idő csináltatni egy érvényes forgalmit mint megírni volt ezt a topicot, és nem 2 napig érvényes...

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.