Ötletcsomag

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Merebiz

Újonc
2019. 01. 10.
43
16
LV karakter
Danez Rodgers
V2 karakter
Ryan Buckner
Támogatom minden pontját annak amit leírtál.

• Tetszik
Reactions: mko

mko

Barangoló
2019. 01. 10.
83
427
22
V4 karakter
Luke Burton
LV karakter
Samuel Greco
Köszönöm, hogy sokatoknak tetszik az ötlet.
Kiegészítettem egy új ponttal az egészet:

Új drug system/drog rendszer
A jelenlegi drogrendszer nem nyújt nagyjából semmit se amiért lenne értelme az egésznek. Az új, jó pár szerveren megtalálható (inkább külföldieken) rendszernek kettő fő eleme van:
  • A drog "fogyasztás" utáni addikció/függőség
  • A drogról való leszokás
A drog "fogyasztás" utáni addikció/függőség:
Ha a karakterünkkel kábítószert használunk, akkor a karakterünk függő lehet az adott narkotikum. Ez persze függ az adott drogtól is. Itt jön a csavar az egészben: ha a karakterünkkel nem fogyasztunk drogot, akkor csökkenhet a HP-ja. Ez úgy előzhető meg, hogy újabban drogot fogyaszt. Ezt egyébként szintekre is belehetne osztani: az első szinten 24 óra kell ahhoz, hogy a karakterünk HP-ja csökkenjen a drogfüggősége miatt és újabb adagot használjon; a második szinten erre már kevesebb idő jut. A karakterünknek két választása lehet: vagy folytatja vagy drogelvonóra vonul.

A drogról való leszokás:
Ha a karakterünkkel azt az opciót választottuk, hogy leszokunk, egy, akár LVMS által tartott drogelvonó kurzusra jelentkezhetünk (ez az LVMS-en múlik, hogy hogyan oldják meg ezt (fórum v. in-game)). Az elvonót tartó frakció tag tartana egy RP-t az ott összegyültekkel. Ez lehet bármennyi idő, csak ne öt perc, mert annak akkor semmi értelme. Minden egyes kurzus után az adott LVMS-es lentebb venne a drogfüggőség szintjéből a playernek, így akár az is elérhető, egy-egy player ne csak egy ilyen drogelvonón vegyen részt, hanem legalább három-négyen. Így ez folyamatos RP-t biztosítana az LVMS és a szerver játékosközössége között. !Lehetőleg ne olyan LVMS-es tag tartson ilyeneket aki nem figyel oda a helyesírására és a fogalmazására ( itt első sorban a pont, vessző nélküli /say és /me-kre gondolok. Nem minősítés, de sajnos elég sokszor látok ilyet. :(!
Egy kérdés természetesen felvetődhet: mi van akkor, ha nevet váltunk, ezzel karakter? Ha névváltást kérünk, akkor lehetne kérni, hogy az új karakterünkkel a drog addikciót a nullára csökkentsük, vagy ne.

Utoljára szerkesztve:

tonhajzer

Barangoló
2019. 12. 17.
144
399
Veszprém
LV karakter
emery_grant
Köszönöm, hogy sokatoknak tetszik az ötlet.
Kiegészítettem egy új ponttal az egészet:

Új drug system/drog rendszer
A jelenlegi drogrendszer nem nyújt nagyjából semmit se amiért lenne értelme az egésznek. Az új, jó pár szerveren megtalálható (inkább külföldieken) rendszernek kettő fő eleme van:
A drog "fogyasztás" utáni addikció/függőség:
Ha a karakterünkkel kábítószert használunk, akkor a karakterünk függő lehet az adott narkotikum. Ez persze függ az adott drogtól is. Itt jön a csavar az egészben: ha a karakterünkkel nem fogyasztunk drogot, akkor csökkenhet a HP-ja. Ez úgy előzhető meg, hogy újabban drogot fogyaszt. Ezt egyébként szintekre is belehetne osztani: az első szinten 24 óra kell ahhoz, hogy a karakterünk HP-ja csökkenjen a drogfüggősége miatt és újabb adagot használjon; a második szinten erre már kevesebb idő jut. A karakterünknek két választása lehet: vagy folytatja vagy drogelvonóra vonul.

A drogról való leszokás:
Ha a karakterünkkel azt az opciót választottuk, hogy leszokunk, egy, akár LVMS által tartott drogelvonó kurzusra jelentkezhetünk (ez az LVMS-en múlik, hogy hogyan oldják meg ezt (fórum v. in-game)). Az elvonót tartó frakció tag tartana egy RP-t az ott összegyültekkel. Ez lehet bármennyi idő, csak ne öt perc, mert annak akkor semmi értelme. Minden egyes kurzus után az adott LVMS-es lentebb venne a drogfüggőség szintjéből a playernek, így akár az is elérhető, egy-egy player ne csak egy ilyen drogelvonón vegyen részt, hanem legalább három-négyen. Így ez folyamatos RP-t biztosítana az LVMS és a szerver játékosközössége között. !Lehetőleg ne olyan LVMS-es tag tartson ilyeneket aki nem figyel oda a helyesírására és a fogalmazására ( itt első sorban a pont, vessző nélküli /say és /me-kre gondolok. Nem minősítés, de sajnos elég sokszor látok ilyet. :(! (nem minősítés, ne értse félre senki se)
Egy kérdés természetesen felvetődhet: mi van akkor, ha nevet váltunk, ezzel karakter? Ha névváltást kérünk, akkor lehetne kérni, hogy az új karakterünkkel a drog addikciót a nullára csökkentsük, vagy ne.
Minap én is hasonlón gondolkodtam, csak nem a drog jutott eszembe, hanem a sima cigi. Az is okozhatna ugyanilyen függőséget, mint amit te leírtál a drognál! Ezt az ötletet is támogatom!

• Tetszik

mko

Barangoló
2019. 01. 10.
83
427
22
V4 karakter
Luke Burton
LV karakter
Samuel Greco
Azon is gondolkoztam, hogy beleírom, de szerintem majd csak a következőbe.

Krisztof

Pötyögtető
2019. 01. 10.
411
711
LV karakter
samson_roth
Én az összessel egyet tudok érteni, teljes mértékben. Ezek azok amikre jelenleg a legnagyobb szükség van ahhoz, hogy a jelenlegi helyzethez képest "minőségbeli növekedés" legyen látható (mint ahogy Noah is mondta). Annyit hozzátennék a függőség részhez, ha egy névváltást kér egy játékos akkor ez a függőség nullázódjon hisz ekkor karaktert vált és ez már nem lenne releváns. (Játékosok 75% ténylegesen karaktert vált ilyenkor.) A végére annyit tennék, hogy pályázat nem lesz úgy hiszem mert általában a pályázatoknál bekerülő frakciók nagy százaléka nem csinálja tovább olyan lelkesen vagy olyan szinten azt amit elkezdett, miután bekerül. Ebből kifolyólag megértem a fejlesztőket, hogy miért nem szeretnének ezzel foglalkozni, mert ha azt nézzük akkor egyáltalán nem éri meg a bele fektet időt. Jelenleg pedig nincs olyan NS személyes véleményem szerint, ami scriptet érdemelne. Talán Aszi NS-re tudtam volna azt mondani, hogy kaphatnának, de arra is csak az első pár hónapban. Aszi már egyáltalán nem játszik és nem is tervezi, összesen hárman vannak a klubban ha még ez a trió egyáltalán klubnak mondható. Sőt az ő esetükben már az utóbbi időm kizárólagosan élménykép frakcióról beszélhetünk. (bocs, de ez így van.)

Utoljára szerkesztve:
  • Tetszik

mko

Barangoló
2019. 01. 10.
83
427
22
V4 karakter
Luke Burton
LV karakter
Samuel Greco
A motoros klub az más téma. Itt most utcai bandákról vannak szó. A vezetőségnek (én szerintem!) nem nagy erőfeszítés egy-vagy több új frakció behozatala. A drog rendszer viszont újra színt hozhat a banda roleplaybe úgy gondolom, mivel így legalább lenne valami szerepük a szerveren. Bár akkor ezeknek Prémium Pontját meg kellene emelni vagy ez F7-es panelből kivenni, hogy ne vesszen el ténylegesen a bandák szerepe.

Árpi

Újonc
2019. 01. 06.
38
151
1. Ne lehessen valakinél kettő vagy több nagykaliber
Rettentően undorítóan néz ki, ha valaki egy konkrét X-kszel a hátán lövöldözik. Ha az emberen van már egy nagykaliber (lásd AK-47, M4, stb.), akkor ne lehessen rajta több.

- Pont elég súllyal bírnak ezek a fegyverek, kettő nagyobb után már csak kisebbek férnek el az inventory-ban. (nem is látni senkin 3 vagy 4 nagykalibert).

2. Nagykaliber a mellkason
A jelenlegi rendszer nem is szép és nem is "reális". Rengeteg helyen látni, hogy a katonák a mellkasukon hordják. Az ok, hogy ha tűzharcra kerülne sor, ne kelljen még a hátáról levenni a fegyvert. Ez jelentős időbeli hátrány.

- LV-n létezik egyáltalán katonaság? 2017 óta egy dekát nem láttam, nyilván ezért nem hánytam el magam a látványtól mennyire nem reális a fegyverviselésük.

3. Több scriptel rendelkező utcai banda
Jelenlegi helyzet szerint (a topic megírásakor) EGY darab scriptelt utcai banda van a szerveren. Ez nagyon-nagyon kevés. Las Vegasban (amiről lett mintázva Las Venturas) 15+ utcai banda van. Legalább 4-5-6 kell. Ez jót tenne a rendvédelmi frakciók számára is, mert jelenleg az autós üldözéseken és az ATM fúrásokon kívül nem tud mivel foglalkozni.

- Volt lehetőségem a napokban járkálni a területükre, de élet jelét sem láttam nagyon, egy frakció vezetéséhez rátermettség kell, hidd el tudom miről beszélek. V3-on sincs 6 "utcai banda" frakció, de eltudom képzelni mi lenne ha itt meglenne ez a szám. Egy jobb féle gangwar dm szerver, vagy AFK party mint most.

4. Fegyver általi csonttörés kivétele
Egy M4 vagy egy AK-47 nem képes arra, hogy egy ember csontját eltörje, maximum fél méterről. Maximum a SPAZnál.

- Ez egy extra a szerverben, örülj, hogy van ilyen is. Lehetőséget nyit ki RP-re pl. a mentőszolgálatnál, ez a 4.-es ötlet inkább elvenne a szerverből mintsem hozzáadna.

5. Glock kétkezessé tétele
Jelenlegi formájában a Glock egykezes fogása undorító. Az alap GTA:SA-ban a rendőrök is kétkézzel fogják a Coltot (amire van modolva a Glock). Egy civil ember aki rendelkezik egy Glockkal, nem egy kézzel fog célozni és/vagy lőni.

- Összekevered a szezont a fazonnal, a Glock =/= Deagle. Súlybeli könnyebbsége is van ráadásul mintsem egy Deagle-nek. Egyáltalán nem két kézzel fogják az alap GTA San Andreas-ban sem, maximum a BUSTED résznél ahol már egy külön animáció van rá, vagy épp le vannak gugolva hozzá. Ahhoz, hogy te is két kézzel fogd a Glock-ot úgy, mintha Deagle lenne, animáció kéne.

6. Új drug system/drog rendszer
- Eddig se fogyasztott drogot senki, ezután meg főleg nem tenné (nincs értéke se jelenleg).

mko

Barangoló
2019. 01. 10.
83
427
22
V4 karakter
Luke Burton
LV karakter
Samuel Greco
1. ,2.: A kettö összetartozik, hogy még véletlenül se legyen a mellkasukon is X. De ha szerinted ez normális.
3.: Ha nem is 3-4 scriptelt banda, akkor is kell minimum 2. Jelenleg a GVB a tényleges feladatát nem tudja végezni, mert nincs egy utcai banda sem.
4.: Ez nem extra, nem csak én, senki se örül. Nem azért mert egy lövöldözésnél nem tudok/tudunk veszteni, hanem mert semmi alapja nincs. Ha egy taktikai sörétessel lábon lőnek, akkor elhiszem.
5.: Pont ez adna értéket a szerverre. Hogy nem csak egy item lenne, hanem értékkel bírna, mert player rá lenne kötelezve, hogy vegyen. Nem lett volna nehéz rájönni.

Árpi

Újonc
2019. 01. 06.
38
151
Remélem a Cartel ami most bent van, helyrepofozza a drog értékrendjét, mivel senki se tudja mennyi az annyi. Nem fogyasztják főleg most, mivel bejött a csokitojás, szóval kíváncsi leszek. A többihez tartom a véleményem.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Royal és Rager

Jojo

Zöldfülű
2019. 01. 10.
167
597
V4 karakter
BANNED
LV karakter
Danny Coltrane
Amíg bedob egy effectet egy lehelet armorral, addig nem lesz egy világmegváltás.
Ha lehetne köríteni, mondjuk a fent említett módon biztos felértékelődne, pozitív módon.
Cartel ide vagy oda, egyelőre nem.

• Tetszik
Reactions: Royal és Krisztof

Borisz

borisz@see-game.com
Manager
2019. 01. 06.
4 609
11 475
26
Budapest
armin.kim
db7e254fc9e5f1a4fcdd958f71569a25.png
Kedves témaindító,
↳A szerver és a fórum verziója is hivatalosan átállt a V4-es verzióra. 🥳

↳Ez azt jelenti, hogy mind a játékszerver, mind a fórum nagy változásokon ment át. Teljesen új arculatot kapott, és erre az új arculatra szeretnénk mihamarabb átállni.

↳Mivel a szerver lényegében egy teljesen újraírt modot kapott, teljesen új ötletekkel és megvalósításokkal ezért a mostani témákat lezárjuk.

↳Amennyiben olyan ötleted volt ami még az új verzió ellenére is aktuális lehet kérlek, hogy nyisd újra a V4-re szabva, sajnos nincs kapacitás most minden témát egyesével szétválogatni hiszen több száz van belőle, de garantálom, hogy a jövőben ezekre az ötletekre sokkal több figyelmet fogunk fordítani 😊

Sok sikert kívánunk az ötletek készítéséhez! 🤩

Megértésed köszönjük,
SeeGame Vezetőség

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.