Ötletcsomag

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

mko

Barangoló
2019. 01. 10.
83
427
22
V4 karakter
Luke Burton
LV karakter
Samuel Greco
1. Ne lehessen valakinél kettő vagy több nagykaliber
Rettentően undorítóan néz ki, ha valaki egy konkrét X-kszel a hátán lövöldözik. Ha az emberen van már egy nagykaliber (lásd AK-47, M4, stb.), akkor ne lehessen rajta több.

2. Nagykaliber a mellkason
A jelenlegi rendszer nem is szép és nem is "reális". Rengeteg helyen látni, hogy a katonák a mellkasukon hordják. Az ok, hogy ha tűzharcra kerülne sor, ne kelljen még a hátáról levenni a fegyvert. Ez jelentős időbeli hátrány.

3. Több scriptel rendelkező utcai banda
Jelenlegi helyzet szerint (a topic megírásakor) EGY darab scriptelt utcai banda van a szerveren. Ez nagyon-nagyon kevés. Las Vegasban (amiről lett mintázva Las Venturas) 15+ utcai banda van. Legalább 4-5-6 kell. Ez jót tenne a rendvédelmi frakciók számára is, mert jelenleg az autós üldözéseken és az ATM fúrásokon kívül nem tud mivel foglalkozni.

4. Fegyver általi csonttörés kivétele
Egy M4 vagy egy AK-47 nem képes arra, hogy egy ember csontját eltörje, maximum fél méterről. Maximum a SPAZnál.

5. Glock kétkezessé tétele
Jelenlegi formájában a Glock egykezes fogása undorító. Az alap GTA:SA-ban a rendőrök is kétkézzel fogják a Coltot (amire van modolva a Glock). Egy civil ember aki rendelkezik egy Glockkal, nem egy kézzel fog célozni és/vagy lőni.

6. Új drug system/drog rendszer
A jelenlegi drogrendszer nem nyújt nagyjából semmit se amiért lenne értelme az egésznek. Az új, jó pár szerveren megtalálható (inkább külföldieken) rendszernek kettő fő eleme van:
  • A drog "fogyasztás" utáni addikció/függőség
  • A drogról való leszokás
A drog "fogyasztás" utáni addikció/függőség:
Ha a karakterünkkel kábítószert használunk, akkor a karakterünk függő lehet az adott narkotikum. Ez persze függ az adott drogtól is. Itt jön a csavar az egészben: ha a karakterünkkel nem fogyasztunk drogot, akkor csökkenhet a HP-ja. Ez úgy előzhető meg, hogy újabban drogot fogyaszt. Ezt egyébként szintekre is belehetne osztani: az első szinten 24 óra kell ahhoz, hogy a karakterünk HP-ja csökkenjen a drogfüggősége miatt és újabb adagot használjon; a második szinten erre már kevesebb idő jut. A karakterünknek két választása lehet: vagy folytatja vagy drogelvonóra vonul.

A drogról való leszokás:
Ha a karakterünkkel azt az opciót választottuk, hogy leszokunk, egy, akár LVMS által tartott drogelvonó kurzusra jelentkezhetünk (ez az LVMS-en múlik, hogy hogyan oldják meg ezt (fórum v. in-game)). Az elvonót tartó frakció tag tartana egy RP-t az ott összegyültekkel. Ez lehet bármennyi idő, csak ne öt perc, mert annak akkor semmi értelme. Minden egyes kurzus után az adott LVMS-es lentebb venne a drogfüggőség szintjéből a playernek, így akár az is elérhető, egy-egy player ne csak egy ilyen drogelvonón vegyen részt, hanem legalább három-négyen. Így ez folyamatos RP-t biztosítana az LVMS és a szerver játékosközössége között. !Lehetőleg ne olyan LVMS-es tag tartson ilyeneket aki nem figyel oda a helyesírására és a fogalmazására ( itt első sorban a pont, vessző nélküli /say és /me-kre gondolok. Nem minősítés, de sajnos elég sokszor látok ilyet. :(!
Egy kérdés természetesen felvetődhet: mi van akkor, ha nevet váltunk, ezzel karakter? Ha névváltást kérünk, akkor lehetne kérni, hogy az új karakterünkkel a drog addikciót a nullára csökkentsük, vagy ne.

Utoljára szerkesztve:

Mateh

Klaviatúra gyilkos
2019. 07. 10.
717
5 409
V4 karakter
Gyorgy Sztojka
LV karakter
Kadyr Nuradilov
1. Teljesen jogos, kell.
2. A "one point" slingek akár önmagukba, akár plate carrierhez rögzítve elterjedtek, nyilván praktikusságuk, hatékonyságuk miatt, ezt is szívesen látnám.
3. Nyilván jót tenne a szervernek több scriptes banda, de a jelenlegi frakciókkal is sajnos szokott lenni probléma. A realitás szerint nem hinném, hogy bekövetkezhet az, hogy több scriptelt banda létezzen a szerveren, mint 3, de már az is javítana a helyzeten, ha nem 1 lenne. Jelen állás szerint, ha valaki scriptet érdemel, az @Aszi mc-je.
4. Jöhet.
5. Elég régóta várunk már rá szerintem.

Ez egy eléggé jó ötletpack, mindenképpen támogatom!

mko

Barangoló
2019. 01. 10.
83
427
22
V4 karakter
Luke Burton
LV karakter
Samuel Greco
Kiegészítésként a második ponthoz, hogy vízszintesen lehessen pozicionálni. Ez azért lenne szükséges, mert ha egy rendvédelmi tag kevlárt vesz fel kiegészítőként, az belelógna. Visszaélés nem lenne belőle mert, úgy is látni lehet ha valakinek a nyakából kilóg egy fegyver csöve.

• Tetszik
Reactions: notoriousdancso

bigmac

Írnok deák
2019. 01. 10.
633
3 527
V4 karakter
luigi palmiro
LV karakter
dwight gallagher
Csupa jó ötlet, részemről mind jöhet!

• Tetszik
Reactions: mko

Süti

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
394
2 521
23
V4 karakter
Brown Renner
LV karakter
Brown Renner
Jó ötletek,szivesen látnám bent. Viszont a 3. ponton kicsit elgondolkodtam,hogy nem-e lenne abból még több ATM fúrás.Így is van elég.

• Tetszik

aChester

Remélem egyszer még látjuk egymást!
2019. 04. 12.
763
1 426
18
V4 karakter
Moshe_Montefiore
LV karakter
Lun_Greer
V2 karakter
Chester_Binder
1:Teljesen jó az elgondolás.
2:Ez egy nagyon jó elgondolás támogatom.
3:Ez is egy nagyon jó elgondolás amit szerintem egy nyilt FK-pályázással meg is lehetne oldani.
4:Ez is egy jó elgondolás szintén csak támogatni tudom.
5:Ez is egy jó elképzelés csak akkor a mesterkönyvnek uj értelmet kéne találni szerintem.

• Tetszik

Predi

pártatlan békebíró és diplomata
Fő Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
2 729
5 428
Würzburg / Budapest
www.twitch.tv
V4 karakter
Roxy Trevisano
LV karakter
Bruno Fleming
V2 karakter
Blasius Kensington
Valóban tetszenek ezek az ötletek, a több utcai banda résszel kicsit szkeptikus vagyok. Ha létrejönne még 2-3 utcai banda akkor jól meg kellene szervezni ezt az egészet. Valami történetet felépíteni minden egy társulat köré és azt vinni tovább, nem pedig csak a "gyere menjünk PD-t darálni" és ATM fúrás, a Hood-on meg semmi RP. De szerintem 1 rivális banda legalább jöhetne a Crips mellé.

Witches And Panthers

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 10.
381
3 132
22
www.youtube.com
LV karakter
Derreck Alvarado
A több banda azért jó ötlet, mert elindulna a hood politics. Senki sem tudna csak ATMezni meg darálni, mert az első normális társaság akivel találkoznak kibeefelné őket az életből érte. 3-4 bandával lenne mit csináljon az FBI, GVB is ahelyett, hogy lövöldözésekre meg üldözésekre járnak ki nézelődni. Organikusabban működne a szerver-szintű roleplay, illetve remélhetőleg egy minőségbeli emelkedés is látszana.
Érdemes lenne megnyitni már egy pályázatot ezekre.

notoriousdancso

Teflon Don
2019. 01. 10.
1 050
4 303
V4 karakter
John DiBello
LV karakter
Jude Bonner
1:Teljesen jó az elgondolás.
2:Ez egy nagyon jó elgondolás támogatom.
3:Ez is egy nagyon jó elgondolás amit szerintem egy nyilt FK-pályázással meg is lehetne oldani.
4:Ez is egy jó elgondolás szintén csak támogatni tudom.
5:Ez is egy jó elképzelés csak akkor a mesterkönyvnek uj értelmet kéne találni szerintem.

Aki eddig dupla coltot használt annak elég erősen el kell gondolkoznia azon, hogy miért is játszik még.

Körte

Fórum betyár
Modeller
v4
LV
2019. 01. 10.
1 057
6 530
21
Budapest
twitch.tv
V4 karakter
donny cline
LV karakter
avery campbell
V2 karakter
bruce iacocca
1. Támogatom, jó a gondolat.
2. Szerintem ezt állíthatóan kéne , de jó ötlet.
3. Playerszám függő, illetve most attól is függ mekkora igény lenne rá, bár tényleg nagyon üresek az utcák. +
4. Van benne valami, amit mondasz. Nem tartózkodok, nem támogatom, köztes. X
5. Egy animot kéne szimplán cserélni, de akkor meg mi lenne a Glock-al, ha mesterkönyves, azaz dupla ? X

• Tetszik

mko

Barangoló
2019. 01. 10.
83
427
22
V4 karakter
Luke Burton
LV karakter
Samuel Greco
Esetleg ugyan az lenne mint a Deaglenél. Ha nincs mesterkönyv rá, akkor mozgás közben nem tudsz célozni/lőni.

• Tetszik
Reactions: aChester

aChester

Remélem egyszer még látjuk egymást!
2019. 04. 12.
763
1 426
18
V4 karakter
Moshe_Montefiore
LV karakter
Lun_Greer
V2 karakter
Chester_Binder
Mesterkönyv amúgy nem csak annyi hogy két kéz, vagy egy kéz. Pontosság is, szóval nem feltétlen kell neki új értelem, csak kis átdolgozás maximum.
Ez igaz,csak szerintem a legtöbb ember a dupla Glock-ért vesz mester könyvet.

• Tetszik

Blájen

Barangoló
2019. 01. 10.
91
189
V4 karakter
bryan_casselly
LV karakter
sergio_montes
Jöhet szerintem, de legjobban a csonttörés kivétele lenne fontos.

• Tetszik
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.