Sziasztok!
Discordon láttam több embert is, akinek hasonló volt a problémája mint az enyém. Nekem sikeresen megoldódott, ezért most próbálok nektek segíteni egy kicsit.
Az én problémámat a teljes Windows újratelepítés (nem a rendszerből, hanem úgy nevezett boot pendriveról) oldotta meg. Viszont fontos az is, hogy miféle rendszert teszünk fel a gépünkre.Discordon láttam több embert is, akinek hasonló volt a problémája mint az enyém. Nekem sikeresen megoldódott, ezért most próbálok nektek segíteni egy kicsit.
Nekem speciál a reviOS oldotta meg a problémát, ami nem más mint egy nagyrészt kipucolt Windows rendszer. Ez növeli kisrészben a gépünk teljesítményét azzal, hogy a felesleges dolgokat kipucolja a gépből.
Ennek a telepítésének a lépései pedig...
- Elsőként, keressünk egy minimum 8GB kapacitású pendrivet, ez a legfőbb dolog.
- Másodszor, menjünk fel a reviOS hivatalos oldalára, ahonnan telepítjük a rendszert. https://www.revi.cc/
- Harmadszor, töltsük le a rufust, ez egy boot pendrive kreáló alkalmazás - nagy szükségünk lesz rá, hiszen ez is az egyik főbb elem. https://rufus.ie/en/
- Negyedszer, nyissuk meg a rufust, ide tápláljuk be a már letöltött iso fájlunkat (reviOS iso fájlát.)
Ebben a rufusban, ha állítottuk a dolgokat lehetőleg hagyjunk mindent az alapértelmezett beállításon, hiszen valószínűleg az lesz a megfelelő. - Ezt követően ha kész a telepítő pendrivunk FONTOS HOGY MINDEN ADATOT MENTSÜNK A GÉPRŐL, MIVEL EZEK A TELEPÍTÉS SORÁN ELVESZNEK.
Ezt a mentést megtehetjük mega-ra, google drivera és egyéb helyekre. - Ezután indítsuk újra a számítógépet, majd folyamatosan spammeljük a del/f2 gombot - vagy azt amelyiket a ti esetetekben belép a BIOS rendszerben.
- Itt a boot optionsba válasszuk ki az USBnket, ami valószínűleg UEFI kezdődéssel fog bírni.
- Ha megvan, mentsd le a beállításokat.
- Ekkor a gép újraindul, és bedob a Windows telepítőjébe.
- Itt ki lehet törölni az összes parcellát. Ezekre már úgy sem lesz szükség.
- Fontos, ha kitöröltük a parcellákat, akkor ne felejtsünk el újat létrehozni a "new" gomb/icon segítségével.
- Ez után települ a Windows, ez egy hosszasabb folyamat.
- Itt megadhatjuk a PC nevét, illetve a jelszót és a "biztonsági kérdéseket"
- Ha bedobott minket a rendszer, fontos hogy még ne indítsunk el semmit hiszen ilyenkor még van az operációs rendszernek pár tisztító programja, amit le kell futtatnia a megfelelő működéshez.
- Ha lefutottak fontos hogy telepítsünk egy antivirust, valami kis ingyenes is megteheti. Én személyesen a malwarebytes-t használom mivel ingyenes és ahoz képes egész jól teszi a dolgát.
- Ezután telepítsük a GTA:SA-t a saját forrásainkból, illetve a SeeMTA rendszerét.
Remélem legalább egy pár embernek tudtam segíteni ezzel a kis dologgal. Ez a dolog nem teljesen biztos hogy megoldja a problémátokat, viszont nekem segített illetve növelte kis mértékben az FPS számot is.