Miért igazoltat egy NAV-os?

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Axy

Újonc
Támogató
2023. 06. 04.
42
171
V4 karakter
Axel Briggs
LV karakter
Zoey Wittny
V2 karakter
-
Sziasztok, azzal a kérdéssel fordulnék a fórum népe felé, hogy mennyire találjátok reálisnak, hogy a NAV-osok össze vissza igazoltatnak, traffiznak, mintha ez normális lenne. Szerintem egyáltalán nem ez lenne a dolguk, full irreálisnak találom. Vélemények?

Boldi88

Zöldfülű
2023. 06. 20.
177
968
V4 karakter
Artyom Egorov
Amíg a nav az SF-i zöld rendőrség és a katonaság az M4-es terepmintás rendőrség, nem kell sok mindenen meglepődni. Le tudnám írni neked kicsit több mondattal is hogy mi a helyzet, de senki nem olvasná el azt a pár tízezer karaktert. Meg aztán nekem mondhat mindenki mindent, de amíg egy teli cops n robbers szerveren vagyunk ne jöjjön senki azzal hogy "há de én navos vagyok, itt mink nyomozunk a galád cégek ellen". Mert okés, van talán 2-6 ember aki tényleg nem darálni jár elsősorban, de itt a kérdés az hogy egyáltalán miért jár darálni bárki is a navból. Vagy a katonaságból. Vagy az nni-ből.

Szerintem inkább működhetnének ezek a frakciók 10 emberrel, de azok tényleg azt csinálják már amit kéne. Meg akkor legyen egy 450 fős rendőrség meg tek, azt onnan nyugodtan lehet menni darálni, azoknak úgyis beleerőszakolható a munkakörijükbe egy ilyen.

EDIT: tudom én hogy elsősorban az igazoltatás volt a kérdés, de az igencsak összefügg azzal hogy - mint az első mondatomban leírtam - más egyenruhás rendőrségként működik mindegyik hatóság jelenleg. És ha már rendőrségként működnek nyilván azt is fogják csinálni, amit a rendőrségnek kell. Ennek legszembetűnőbb része a napi tizenhárom bankrablás és kilenc emberrablás darája, de nyilván ugyanúgy fog igazoltatni és traffizni is mindenki, hiszen ők csak egy más színű ruhás rendőrök.

Utoljára szerkesztve:

Miss Lacky

Írnok deák
2020. 06. 19.
655
2 624
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
Sziasztok, azzal a kérdéssel fordulnék a fórum népe felé, hogy mennyire találjátok reálisnak, hogy a NAV-osok össze vissza igazoltatnak, traffiznak, mintha ez normális lenne. Szerintem egyáltalán nem ez lenne a dolguk, full irreálisnak találom. Vélemények?
Igazoltatni RL is igazoltathatnak a pénzügyőrök, véletlenszerűen is. Ellenőrizhetik az irataidat, átnézhetik a gépjárművedet (keresnek nálad fegyvert, kábítószert, nagy mennyiségű készpénzt, vagy jövedéki törvénysértésre, iparjogvédelmi jogok megsértésére utaló bizonyítékokat; ha veszélyesen közlekedsz, akkor is kivehetnek stb.). Ez a része tehát szerintem rendben van teljesen.

A traffipaxozás egy másik kérdés, az valóban nem az ő hatáskörük RL. Azonban szerintem ennél nagyobb bajunk ne legyen. A V4 első hetében valóban mindenki össze-vissza traffizott (TEK, Honvédség), jelenleg viszont úgy gondolom, teljesen kontroll alatt van a helyzet. Csúcsidőben se látok indokolatlanul sok mérési pontot.

aDaw

Klaviatúra gyilkos
2019. 11. 20.
796
2 430
21
Szigetszentmiklós
V4 karakter
bjorn.ekdhal ✌️
LV karakter
molnar.adam
V2 karakter
bernau.marcell
Amíg a nav az SF-i zöld rendőrség és a katonaság az M4-es terepmintás rendőrség, nem kell sok mindenen meglepődni. Le tudnám írni neked kicsit több mondattal is hogy mi a helyzet, de senki nem olvasná el azt a pár tízezer karaktert. Meg aztán nekem mondhat mindenki mindent, de amíg egy teli cops n robbers szerveren vagyunk ne jöjjön senki azzal hogy "há de én navos vagyok, itt mink nyomozunk a galád cégek ellen". Mert okés, van talán 2-6 ember aki tényleg nem darálni jár elsősorban, de itt a kérdés az hogy egyáltalán miért jár darálni bárki is a navból. Vagy a katonaságból. Vagy az nni-ből.

Szerintem inkább működhetnének ezek a frakciók 10 emberrel, de azok tényleg azt csinálják már amit kéne. Meg akkor legyen egy 450 fős rendőrség meg tek, azt onnan nyugodtan lehet menni darálni, azoknak úgyis beleerőszakolható a munkakörijükbe egy ilyen.

EDIT: tudom én hogy elsősorban az igazoltatás volt a kérdés, de az igencsak összefügg azzal hogy - mint az első mondatomban leírtam - más egyenruhás rendőrségként működik mindegyik hatóság jelenleg. És ha már rendőrségként működnek nyilván azt is fogják csinálni, amit a rendőrségnek kell. Ennek legszembetűnőbb része a napi tizenhárom bankrablás és kilenc emberrablás darája, de nyilván ugyanúgy fog igazoltatni és traffizni is mindenki, hiszen ők csak egy más színű ruhás rendőrök.
Szia, te kikapcsolódni jársz fel a szerverre, vagy belekötni minden olyan dologba ami nem a való élet mintájára készül?
Nem véletlenül van az kitalálva, hogy a NAV végzi el a San Fierro területén lévő közrendészeti dolgokat, és az sem véletlenül van kitalálva, hogy a Honvédség menjen üldözésre, rablásokra és a többi.

Amennyiben szeretnéd, hogy ez változzon, csatlakozz katonának és járj napi több kiképzésre, illetve csak akkor hagyd el a támaszpontot, ha katonai beavatkozás szükséges.
Biztos élveznéd.

bm29

Barangoló
2020. 05. 21.
128
799
V4 karakter
kjell björklund
LV karakter
nemeth tamas
V2 karakter
skonc david
Amíg a nav az SF-i zöld rendőrség és a katonaság az M4-es terepmintás rendőrség
az egész kommentedből árad az, hogy sose voltál rendvédelmi frakcióban, és egyáltalán nem látsz bele abba, hogy mi hogyan működik, így semmi értelme ezt megvitatni. de írd le nyugodtan a 10.000 sort, aztán meglátjuk mi lesz belőle.

DreeN

Peace out ✌
2019. 01. 10.
722
1 212
20
Szeged
V4 karakter
Anthony Hardwick
LV karakter
Anthony Hardwick

Szia!
Ezt a kérdést már szerintem a NAV bejövetele óta kérdezik és a válasz mindig ugyanaz.
Azért, mert nincs arra lehetőség hogy egy frakció csak azzal foglalkozzon, hogy cégeket ellenőrizzen. Vagyis, lehetőség meg lenne, csak senki nem lenne a frakcióban, mert nem élvezetes.

Ugyanez a helyzet a Honvédséggel kapcsolatban is.
Voltam a frakcióban 2017-ben akkor, amikor az őrtornyokban kellett 1 órákat kötelezően eltölteni napi szinten, és az első 2 rendfokozaton még kulcsunk sem volt ahhoz, hogy elhagyjuk a támaszpontot. Kérni kellett, hogy nyissák ki a kaput. Ahogy átalakult a Honvédség, úgy a NAV is nem csak cégellenőrzést lát el.

Lehet ezért rágni az ajkat és kocogtatni a fogakat, de az idő telik, a felépítése a dolgoknak változnak, ha tetszik, ha nem.

• Tetszik
Reactions: Keep.

Miss Lacky

Írnok deák
2020. 06. 19.
655
2 624
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
bocsi de ezt így miből szűrted le
Mindenki próbálgatta a scripteket, de az első hétben ez még érthető volt.
Kapott le engem honvéd és TEK-es is az első 2-3 napban, plusz a Honvédség le is igazoltatott.

• Tetszik
Reactions: tommen.

Miss Lacky

Írnok deák
2020. 06. 19.
655
2 624
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
Honvédség igazoltatott, mert nem voltak még felállva a frakciók, kivéve mi, ezért addig láttunk el ilyet szerepkört. Azóta nem igazoltatunk random.
Tisztában vagyok a miértekkel is. Ezért írtam múlt időben, pontosan tudom, hogy meddig volt.

Boldi88

Zöldfülű
2023. 06. 20.
177
968
V4 karakter
Artyom Egorov
Szia, te kikapcsolódni jársz fel a szerverre, vagy belekötni minden olyan dologba ami nem a való élet mintájára készül?
Nem véletlenül van az kitalálva, hogy a NAV végzi el a San Fierro területén lévő közrendészeti dolgokat, és az sem véletlenül van kitalálva, hogy a Honvédség menjen üldözésre, rablásokra és a többi.

Amennyiben szeretnéd, hogy ez változzon, csatlakozz katonának és járj napi több kiképzésre, illetve csak akkor hagyd el a támaszpontot, ha katonai beavatkozás szükséges.
Biztos élveznéd.

Ha az általad leírtak, egyébként teljesen jogos és törvényes intézkedési indokoknál megállnának a navosok, egy szava nem lehetne senkinek. Ellenben a NAV kifejezetten nem szokott osztogatni helyszíni bírságot és közigazgatási bírságot közlekedési szbálysértések miatt, ami viszont itt szerintem gyakran elő szokott fordulni.

Nincs gond a mérési pontok számával, soha senkinek nem is panaszkodott miattuk és egyébként sem lehetne. A mérési pontokat üzemeltető hatóság személyével lehet baj. Értem én hogy alig és csak picit mér a nav, csak itt azzal van baj, hogy egyáltalán mér. Katónaság szintén, bár őket még nem láttam mérni - mondjuk nemis kerestem, de van egy olyan tippem hogy lehetne találni párat.

Biztos élveznéd.
Szia!

Nem. Vagy nem tudom. Bármelyikre is lehet nem a válaszom. Nem sokat változtat.
Igazából nem lenne egy nagy tudomány az egész. Ha nagyon szeretnénk mindenféle rpt a szerverre, akkor csináljuk meg hozzájuk a szükséges szervezeteket. De annak nincs sok értelme, hogy 6 különböző egyenruha csinálja ugyanazt. Miért nem megy mindenki a pdbe, aki csgozni jár fel? Miért nem egy nagyobb létszámú szervezetet hozunk létre, hogy mondjuk aki akar normális nem csgo rpt, az mehet és azt fogja kapni amire számít?
De tudom én, hát a délelőtti és a délutáni aranybank rablásra is ki kell vinni a katonaságot, mert KaToNaI fEgYvErÜk VaN a BaNkRabLókNAk. Ehhez igazából csak be kell rpzni a csomiba a lövedékállót és az m4et a pdnek, amit mondjuk nem Gipsz Jakab igazoltatásához vesznek fel, hanem megállnak két sarokra a bankrabtól és ott kapják csak magukra.
Értem én hogy játékszerver, mindenki kikapcsolni jár fel, csak kicsit szerintem nevetséges hogy az egyetlen szerepjáték a Seal Team 6 csgozás.

Ha látnék élményképeket amik bemutatják hogy mit csinál egy átlagos szombat délután a katonaság, szívesen mennék. Egy kiképzés ahol értelmes dolgok vannak és jó a hangulat többet érne, mint egy daránál felsorakozni és reménykedni hogy amikor berohanunk nem minket hanem kistársunkat darálják le.

Szia!
Ezt a kérdést már szerintem a NAV bejövetele óta kérdezik és a válasz mindig ugyanaz.
Azért, mert nincs arra lehetőség hogy egy frakció csak azzal foglalkozzon, hogy cégeket ellenőrizzen. Vagyis, lehetőség meg lenne, csak senki nem lenne a frakcióban, mert nem élvezetes.

Ugyanez a helyzet a Honvédséggel kapcsolatban is.
Voltam a frakcióban 2017-ben akkor, amikor az őrtornyokban kellett 1 órákat kötelezően eltölteni napi szinten, és az első 2 rendfokozaton még kulcsunk sem volt ahhoz, hogy elhagyjuk a támaszpontot. Kérni kellett, hogy nyissák ki a kaput. Ahogy átalakult a Honvédség, úgy a NAV is nem csak cégellenőrzést lát el.

Lehet ezért rágni az ajkat és kocogtatni a fogakat, de az idő telik, a felépítése a dolgoknak változnak, ha tetszik, ha nem.
Kicsit álszentnek érzem azzal a takarózást, hogy senki nem lenne a frakcióban. Ha meg tényleg nem lenne, akkor talán nincs értelme olyan frakciót csinálni és fenntartani amire nincs igény.
De egyébként elvileg ennek a feladatának most is eleget tesz a frakció, miért nem tartják meg csak azokat akik ezt szeretik csinálni? A többi meg átveszénylésre kerül a tekhez és mindjárt nem kell három sorban írni a sürgősségire hogy melyik szerv melyik osztálya hány embert tud azonnal mozgosítani az éppen aktuális darához.

Egy katonaságban olyan sok lehetőség van a kiképzések tekintetében, hogy legalább 4 hétig lehetne minden nap új dolgokat csinálni. Ezeket hagy ne én írjam le, de talán a lőkiképzésen és a heliből kiszállás-beszálláson túl is van pár olyan dolog ami érdekes lehet.

az egész kommentedből árad az, hogy sose voltál rendvédelmi frakcióban, és egyáltalán nem látsz bele abba, hogy mi hogyan működik, így semmi értelme ezt megvitatni. de írd le nyugodtan a 10.000 sort, aztán meglátjuk mi lesz belőle.
Kérlek világosíts fel, sajnos az értelmes bemutatók hiányoznak a frakciókból. De gondolom hogy amikor egy rendőr nem szolgálati feladatot lát el, akkor a kapitányságon ül és az ügyiratait viszi.

• Tetszik
Reactions: Az atya és Virtyo

DreeN

Peace out ✌
2019. 01. 10.
722
1 212
20
Szeged
V4 karakter
Anthony Hardwick
LV karakter
Anthony Hardwick
Egy katonaságban olyan sok lehetőség van a kiképzések tekintetében, hogy legalább 4 hétig lehetne minden nap új dolgokat csinálni. Ezeket hagy ne én írjam le, de talán a lőkiképzésen és a heliből kiszállás-beszálláson túl is van pár olyan dolog ami érdekes lehet.

4 hétig. Én a frakcióban idáig összesen nagyjából 460 napot töltöttem el. Elhiheted, hogy az a 4 hétig tartó újdonság egy idő után kifogy, és monoton lesz sajnos.
Illetve az, hogy lehet persze úgy is felfogni, hogy legyen mindenki TEK-es, aki darálni szeretne és Rendőr, aki járőrözni.
Viszont nem azért van több frakció, hogy mindenkit kettőbe gyűjtsünk. Aki Honvédségbe jelentkezett, azért tette, mert nem TEK-be akart menni...
Nem tudom neked mennyi és milyen tapasztalatod van ezzel kapcsolatba a szerveren, de én úgy gondolom, hogy egy olyasfajta realitást szeretnél a szerverre, ami már nincs.

• Tetszik
Reactions: Adamski

Miss Lacky

Írnok deák
2020. 06. 19.
655
2 624
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
TEK -ben nyitástól fogva senkinek nincs joga traffizni, szóval nehezen hiszem el téged bárki is lekapott volna.
Mielőtt komolyabb félreértés történne, szeretném leszögezni, hogy nem a frakciótok lejáratása a célom.
Ha így volt értelmezhető mégis, bocsánatot kérek.
Tekintve, hogy hiába kerestem, nem találtam meg a képet, melyet az esetről csináltam, az a korrekt, hogy visszavonom az állításomat (ha mégis megtalálnám, természetesen elküldöm Neked). A továbbiakban pedig többszörösen meggyőződök előzetesen a tényekről, mielőtt ilyen kijelentéseket teszek.

Utoljára szerkesztve:
  • Tetszik
Reactions: Negan.

bm29

Barangoló
2020. 05. 21.
128
799
V4 karakter
kjell björklund
LV karakter
nemeth tamas
V2 karakter
skonc david
Kérlek világosíts fel
tölts el legalább 3 hónapot valamelyik rendvédelmi frakiban és minden kérdésedre választ kapsz, hidd el nekem. nincs értelme irogatni napokon át, nézd meg magadnak

• Tetszik
Reactions: DreeN és aDaw

aDaw

Klaviatúra gyilkos
2019. 11. 20.
796
2 430
21
Szigetszentmiklós
V4 karakter
bjorn.ekdhal ✌️
LV karakter
molnar.adam
V2 karakter
bernau.marcell
Nem. Vagy nem tudom. Bármelyikre is lehet nem a válaszom. Nem sokat változtat.
Igazából nem lenne egy nagy tudomány az egész. Ha nagyon szeretnénk mindenféle rpt a szerverre, akkor csináljuk meg hozzájuk a szükséges szervezeteket. De annak nincs sok értelme, hogy 6 különböző egyenruha csinálja ugyanazt. Miért nem megy mindenki a pdbe, aki csgozni jár fel? Miért nem egy nagyobb létszámú szervezetet hozunk létre, hogy mondjuk aki akar normális nem csgo rpt, az mehet és azt fogja kapni amire számít?
De tudom én, hát a délelőtti és a délutáni aranybank rablásra is ki kell vinni a katonaságot, mert KaToNaI fEgYvErÜk VaN a BaNkRabLókNAk. Ehhez igazából csak be kell rpzni a csomiba a lövedékállót és az m4et a pdnek, amit mondjuk nem Gipsz Jakab igazoltatásához vesznek fel, hanem megállnak két sarokra a bankrabtól és ott kapják csak magukra.
Hű. Most elképedtem. Lehet tudsz dolgokat mik történnek a való életben, de hogy a szerverrel és a játékkal kapcsolatban sok tudásod nincs, azt bátran merem állítani. Amíg te azt akarod, hogy mindenki a való élethez teljesen hű szerepet töltsön be, addig nem tudom mit kéne mondanunk.
Tiltsuk ki a fiatalabb, illetve végzettség nélküli játékosokat, mert nem tudják hogy mi hogyan működik?
Teljesen, orbitálisan nagyon rossz irányból nézed azt, hogy mi a JÓ a játékosoknak.

bm29

Barangoló
2020. 05. 21.
128
799
V4 karakter
kjell björklund
LV karakter
nemeth tamas
V2 karakter
skonc david
az ötlet írója tudtommal mentős ( @Boldi88, nem a topic írója) kérlek nyugtass meg, hogy te elvégezted az orvosit a szerveren és a való életben és csak aszerint látsz el amire van képesítésed, és nem minden hívásra mész ki mert ez messze nem szerepjátékos

Utoljára szerkesztve:
  • Tetszik
  • Fire
Reactions: DreeN és aDaw

DreeN

Peace out ✌
2019. 01. 10.
722
1 212
20
Szeged
V4 karakter
Anthony Hardwick
LV karakter
Anthony Hardwick
az ötlet írója tudtommal mentős, kérlek nyugtass meg, hogy te elvégezted az orvosit a szerveren és a való életben és csak aszerint látsz el amire van képesítésed, és nem minden hívásra mész ki mert ez messze nem szerepjátékos
+ egy műtét akár 4-5 óra folytonos RP-vel történik

• Fire
  • Menő
Reactions: bm29 és aDaw

bm29

Barangoló
2020. 05. 21.
128
799
V4 karakter
kjell björklund
LV karakter
nemeth tamas
V2 karakter
skonc david
így van, emellett se szabad elmenni
és utána kéthavonta visszahívod kontrollra az embert

• Fire
Reactions: aDaw

Boldi88

Zöldfülű
2023. 06. 20.
177
968
V4 karakter
Artyom Egorov
4 hétig. Én a frakcióban idáig összesen nagyjából 460 napot töltöttem el. Elhiheted, hogy az a 4 hétig tartó újdonság egy idő után kifogy, és monoton lesz sajnos.
Uram, amit írtam nem azt jelenti hogy négy hétig minden egyes nap napi két új dolgot kell csak csinálni, azt utána kalap-kabát.
Ez azt jelenti, hogy szépen szét kell szórni a dolgokat több napra. Nem kell minden egyes napon mindent csinálni, nem is kell mindenkinek minden nap minden percében szolgálatban lennie. Lehet készíteni egy menetrendet, minden napra kitaláltok valamit, például a tesi egy eégszen jó kezdés. De gondolom itt megint az lesz a gond, hogy "de mi értelme annak, hogy mindenki csak nyomkodja a bindeit". Erre nem tudok mit mondani, ha minden nap 100 fekvő és 100 felülés az összes parancsnoki elgondolás, akkor nyilván ez lesz. Kicsit meg kell keverni. Aztán egy-egy tesit felválthat valamilyen eligazítás, parancsnoki beszédek, tantermi oktatás. De nyilván, azon mindenki afkolna, hát mi mást. Van még pár dolog, csak át kell gondolni hogy mit tud jelenleg az állomány és mi az amit még kéne tudniuk.

Hű. Most elképedtem. Lehet tudsz dolgokat mik történnek a való életben, de hogy a szerverrel és a játékkal kapcsolatban sok tudásod nincs, azt bátran merem állítani. Amíg te azt akarod, hogy mindenki a való élethez teljesen hű szerepet töltsön be, addig nem tudom mit kéne mondanunk.
Tiltsuk ki a fiatalabb, illetve végzettség nélküli játékosokat, mert nem tudják hogy mi hogyan működik?
Teljesen, orbitálisan nagyon rossz irányból nézed azt, hogy mi a JÓ a játékosoknak.
Ha a járművek az élethez hűek, ha a skinek az élethez hűek, ha a szervezeti felépítés az élethez hű, ha a a jogrendszer az élethez hű, ha az IG élet lefolyása az élethez hű, ha minden egyes hatósági intézkedés az élethez hű, ha az épített környezet az élethez hű, miért nem lehet élethez hű az egyes szervezetek feladata? Van egy rendőrség, talán ha mindenki aki csgozni jár fel le tudna mondani arról hogy ő egy katonaság vagy egy nav főispánja, leader ikon van rajta tsen és sokan felnéznek rá a milliós vagyona miatt, akkor egy működős rendőrség mellett egy működős minen más frakció is létre jöhetne.

az ötlet írója tudtommal mentős ( @Boldi88, nem a topic írója) kérlek nyugtass meg, hogy te elvégezted az orvosit a szerveren és a való életben és csak aszerint látsz el amire van képesítésed, és nem minden hívásra mész ki mert ez messze nem szerepjátékos
+ egy műtét akár 4-5 óra folytonos RP-vel történik
így van, emellett se szabad elmenni
és utána kéthavonta visszahívod kontrollra az embert
Nálam nagyobb maszekost az omszben nem fogtok találni, közel nem vagyok ott minden híváson (mondjuk ezt nem tudom hogy jön ide, ennek magyarázatát szívesen fogadnám.)

Nem tudom melyikőtök és miből hozta le hogy én IRL végzettséghez kötném a szerveren történő játék vagy szervezethez történő csatlakozást. Nekem egyetlen egy elvárásom van, azt hiszem ez nem is olyan földtől elrugaszkodott, ki is emelem hogy a kis szemetek észrevegye:
Ha csinálsz valamit TÁJÉKOZÓDJ ÉS OLVASS UTÁNA hogy miaz, hogy működik, hogyan néz ki. Ezzel együtt nem kell mindennek olyan szinten utánaolvasni hogy egy 10+8 féléves orvosit megcsinálsz mert véletlen jelentkeztél, csak legyen valami halvány gőzöd arról hogy amit csinálsz, az mi. Ne csak az elmúlt 11 év rossz berögződése után menj fejetlenül.
Remélem mostmár értitek, miről próbálok beszélni és nem a saját jülyeségeteket szajkózzátok.

Ami meg az ellátást illeti, szívesen elviszek bárkit magammal. Mindjárt bemásolok pár logot, ezek között nyugodtan nézelődjetek. A kontrollal nem tudok mit csinálni, mindig mindenkinek elmondjuk hogy 4-6-8-10 hét múlva várjuk vissza, ha leszarja hogy egy gipsz van a lábán és az ellátást követő 10. percben már a menetrend szerinti bankrabláson rohangál, az ne az én gondom legyen. Nem lehetek ott minden ellátottam mellett, hogy ovónénit játszak és szóljak neki hogy "tesim egy gipsz van rajtad, abban kifejezetten nem hajlik a lábad annyira".
Képzeld nem végeztem orvosit, sőt, IRL úgy utálom ezt az egész elsősegélyt hogy nem tudom leírni sem. Ellenben amikor az első gipszeléseimet csináltam a szerveren, meg volt nyitva vagy négy oldal, mindenhonnan okosodtam valamennyit, elolvastam hogy mi hogy megy, mielőtt megcsináltam rp-vel is. Hasonlóan jártam el tegnap egy agyrázkódottal is, mert a közel 2 hónap omsz alatt most találkoztam először ezzel és fingom nem volt mit kell csinálni. De gyorsan nyitottam három oldalt, szerencsére az egyik faszság volt, úgyhogy csak kettővel, de folytattam az ellátást.

Egy darab logom, ez egy ellátást tartalmaz. Van még egy pár műtétem ami több órás volt, ha gondoljátok szívesen elküldöm.

EDIT: ez egy tegnapi példa, aranybanktól kellett rendőri kísérettel hoznom egy muksót, lőtt sebei voltak. Nyilván műtét kell ilyenkor. Mivel semmi infót nem kaptam azzal kapcsolatban hogy bent pontosan milyen sérüléseket és ellátást kapott az ember, így do-ban kellett kérdeznem. Azonban ezt nem tudta megmondani sem ő, sem a rendőr akinek a nyakába varrták. Itt megemlíteném azért, hogy ha már én állítom elő az embert legalább annyit megkérdezek hogy milyen sérülései voltak az intézkedés alá vontnak, mert azok fontosak lehetnek később - mindegy, ez van. Mikor a műtétnél meglátta hogy mennyi rpvel jár egy testben ragadt lövedék, a másik kettőt hirtelen csak súrolásnak rpzte. Érdekes, hogy mennyire elvárás a mentőtől hogy rpzzen, csak aztán ilyeneket dobnak felé hogy minnél rövidebb idő alatt legyen meg az ellátás és mehessen tovább minden.

Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.