Linda hétköznapjai

Icco

Barangoló
Támogató
2019. 01. 11.
144
580
25
V4 karakter
Linda Manders
2024.08.25. - "Esküvőre kéne menni"

mta-screen-2024-08-25-19-50-12.png
Vasárnap az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehettem fotósként Kyle és Rosalia nagy napján, mely a TCM jóvoltából került lebonyolításra.
A szervezésben nem csalódtam, ismét kitett magáért a Management csapat. Gördülékenyen leszervezett programok, népes násznép, gyönyörű ifjú pár, PaloLake, lagzi.
Bevallom, nagyon izgultam, ugyanis ez volt az első esemény, ahol felkértek fotósnak, így igyekeztem kitenni magamért. Hogy mennyire sikerült, azt a közönségre bízom.

Ünnepi alkalomhoz illő öltözéket húztam, előszedtem a szekrény mélyéről a cilinderem. Ugyan kicsit poros volt, de még mindig olyan volt, mint újkorában.
mta-screen-2024-08-25-20-41-55.png
Ékszerek terén több lánc között filóztam, végül anyukámtól az érettségimre kapott láncát választottam.
Kis keresés után ráakadtam erre a szürke retikülre, amit talán valamikor még a követségi munka kezdete körül vehettem, de elfeledkeztem róla és a szekrény alján landolt. A napokban lezajlott költözés során találtam rá.
Szerencsére az esemény minden zavaró közjáték nélkül zajlott le, mondjuk ehhez köze lehetett a rendvédelem jelentős számú résztvevőjének is.
A lagziról természetesen nem hiányozhatott a megfelelő talpalávaló sem, igazán jó hangulatban telt az este.

Folytatása következik...

Icco

Barangoló
Támogató
2019. 01. 11.
144
580
25
V4 karakter
Linda Manders

2024.08.29.

szemvizs.png
Hetek óta tapasztalom, hogy egyre rosszabb a látásom.
Leginkább vezetés közben zavaró, mert egyre nehezebben láttam meg a táblákat.
Nem volt mit tenni, elmentem a szemészetre, ahol egy rövid kivizsgálás után megállapították, hogy 2 dioptriás szemüveg kell.

Igyekeztem a piros outfitemhez és a stílushoz illetőt találni, szerencsére sikerült.
Elvileg a hétre már el is készül.

2024.08.31.
banyaszbulijelmez.png

Szombat este beugrottam a bányászbuliba Tierra Robadán.
Ha már "gold diger" jeligével lett megrendezve a buli, úgy gondoltam, az eddigi legbizarabb jelmezemben megyek el. Legnagyobb meglepetésemre megnyertem vele a jelmezversenyt.
A buli jó hangulatban telt, apró közjátékoktól eltekintve.
Köszönet a TCM csapatának a kreatív bulit ismét.

Folytatása következik..

Icco

Barangoló
Támogató
2019. 01. 11.
144
580
25
V4 karakter
Linda Manders
2024.09.03.

mta-screen-2024-09-03-19-32-48.png
Kedden ünnepelte Chihiro Tatsumoto ( @Néma ) jógasulijának egy éves évfordulóját. Ezen alkalomból szervezett egy ingyenes jógabulit/jógaórát a Verona Beachen található konditerem mellé.
A rendezvényen nagy megtiszteltetésként fotósként is részt vehettem.
Az érdeklődők száma ugyan elmaradt az általam előre gondoltaktól, ám a megjelentek annál lelkesebben vetették bele magukat a jógázásba!
Lehetőség volt Chihiro életrajzi könyvéből is vásárolni, sokan éltek is vele.
Az eseményt a Rendőrség magas rangú tisztjei is megtisztelték jelenlétükkel.
gallery190.jpg

A buli jó hangulatban telt, sok gyakorlattal, Lo-fi muzsikával és lelki feltöltődéssel.
Ajánlani tudom mindenkinek, aki még nem volt, hogy legalább egyszer látogasson el Chihiro órájára, nem fogja megbánni! (Tapasztalat😎)
Bővebb információk itt.

Folytatása következik...

Icco

Barangoló
Támogató
2019. 01. 11.
144
580
25
V4 karakter
Linda Manders
2024.09.08.

42.png
08-án, vasárnap megtartotta a TCM a II. PaloLakei buliját Palominoban. Az eseményen, mint staff vehettem részt, ezúton is köszönöm a bizalmat.
Érdeklődőből nem volt hiány, szép számmal jelentek meg bulizni vágyók.
Az esemény fő pontja volt Chihiro vízi aerobik bemutatója, valamint a party végén a résztvevőkből kirakott SEE felirat megalkotása.
39.jpg

Szerencsére kisebb ügyeket leszámítva eseménytelenül zajlott le a rendezvény.
Az érdeklődők megkóstolhatták Chihiro új teáját is, a "Csirio Teát".
Kellemes ízvilág, pont elég szénsav; ajánlom mindenkinek kipróbálásra.

Folytatása következik..

Utoljára szerkesztve:

Icco

Barangoló
Támogató
2019. 01. 11.
144
580
25
V4 karakter
Linda Manders
2024.09.14.

Újabb hétvége, újabb buli. Ezúttal az Omerta hétvégi partyján vettem részt, viszont most nem egyedül, hanem lelkes, és tánctudásukban hozzám hasonlóan amatőr barátaimmal, Lelianával, Leithel és Matthiossal. Csajszival roptok a parketen ahogy bírtuk, olyannyira, hogy a kinti lövöldözésből semmit nem vettünk észre. A hangulat jó volt, a zenei kínálat kimondottan egyedi, a bárban az árlista baráti. Máskor is tiszteletemet teszem ha ráérek.
Folytatása következik..

mta-screen-2024-09-14-21-38-31.png
mta-screen-2024-09-14-21-13-43.png
005.jpg

Icco

Barangoló
Támogató
2019. 01. 11.
144
580
25
V4 karakter
Linda Manders
2024.09.25.

Újabbnál újabb dolgokba csöppenek bele. Tegnapi napon egy divatbemutatón segédkezhettem, mely a TCM jóvoltából valósulhatott meg. A bemutató - jellegéhez illően - a Városháza dísztermében került megrendezésre népes közönség előtt. Kollekciókból nem volt hiány, több modell is bemutatta összeállítását az "Ősz" tematikájában rendezett eseményen.
Nagy megtiszteltetésként a szalonommal közreműködhettem a modellek sminkelésében, ami sok szempontból új dolog volt számomra, hiszen még nem végeztem hasonlót mióta elkezdtem a vállalkozást.
Szerencsére sikerült eleget tennem a fellépők kívánságainak, így mindenki a legszebb formáját mutathatta a bemutatón.

Folytatása következik..

fashion1.jpg
fashion2.jpg
00.png

Icco

Barangoló
Támogató
2019. 01. 11.
144
580
25
V4 karakter
Linda Manders
2024.10.04.

mta-screen-2024-10-04-20-37-53.png
Jó hangulatú estét tölthettem a csajokkal. Elsőként egy gokartozáson vehettem részt, amely kifejezetten izgalmas, ugyanakkor érdekes is volt számomra.
Életemben nem ültem ilyenben, és hát meg kell hagyni, gyakorolni kell ezeknek a mini gépeknek a kezelését, nem is kicsit. Ennek ellenére sikerült egyben végigérnem a pályán.
Utána bevettük a Friday Clubbot, ahol egy remek kis buliba csöppenhettem, tehetséges DJ-vel, aki ügyesen keverte a muzsikát.

Folytatása következik...

Icco

Barangoló
Támogató
2019. 01. 11.
144
580
25
V4 karakter
Linda Manders
2024.10.09.

38.png
Újabb esküvőnél segédkezhettem, a felkérést ezúttal is köszönöm a TCM-nek. A városháza dísztermében (mely lassan házasságkötő teremnek is elnevezhetnének), egy laza pap előtt két szerelmes ismét frigyre lépett. A szokásoktól eltérően ezután egy San Fierrói kiruccanás következett, majd a Marinán egy 80s éveket idéző partyval zárult az est.
Sok boldogságot kívánok az ifjú párnak.
Ezúttal megtartottam a piros cilinderem (lassan védjegyeim lesznek a piros göncök), melléje pedig egy lila gyöngysort vettem fel. Persze a szokásos kis szürke táskám sem hiányozhatott. Úgy éreztem, a múltkori esküvőn túlöltöztem, most szolidabb stílust választottam. Sminket sem vittem túlzásba, kicsi alapozó és rúzs.

Folytatása következik...

Icco

Barangoló
Támogató
2019. 01. 11.
144
580
25
V4 karakter
Linda Manders
2024.11.02.

46.png
A TCM szervezésében egy remek kis gokartverseny került megrendezésre szombat este a Los Santosi reptéren, melyre szokás szerint fotósként én is kilátogattam.
A városlakók szellemek iránti magas érdeklődésének dacára népes embertömeg jött össze az alkalomra, mint a nézőközönség, mint a versenyzők terén egyaránt.
Összesen kb. 16 ember jelentkezett a versenyre, amelyből végül egy két körös időmérő után az első 8 mérkőzhetett meg egy 5 körös versenyen.
Köszi @Lynx az eseményt és a szervezést. ;)
(Az eseményen készült képek itt megtekinthetőek)

Folytatása következik..

04a.png
33.jpg

Utoljára szerkesztve:

Icco

Barangoló
Támogató
2019. 01. 11.
144
580
25
V4 karakter
Linda Manders
2024.11.03.

Ideje bevallani egy dolgot, amit eddig titkoltam, mert nem akartam kinevettetni magam: megérzem a szellemek jelenlétét. Tudom, ez így most nagyon furcsának hathat egyeseknek, mások pedig valószínű el is kattintanak innen azzal a felkiáltással, hogy "jaj egy újabb dilis blogposzt valami baromságról".

Az egész sztori augusztusban elkezdődött, amikor beköltöztem a las colinasi házamba. Tetszett a ház a vásárláskor, de már akkor is éreztem valami furcsát vele kapcsolatban. Nehéz ezt jól megfogalmazni, valami nagyon fura érzés kerített hatalmába belépéskor. Nem foglalkoztam a dologgal, zajlott a felújítás és a beköltözés, el is felejtettem a dolgokat, amikor is éjszaka felébredve pontban 02:00-kor lépéseket hallottam a nappaliból. Kimentem, semmi. És ez időről időre megismétlődött.
Egy idő után annyira untam már a dolgot, hogy kint aludtam a nappaliban. 01:45 körül éreztem, hogy valaki áll az ajtóban. Odanéztem, és egy fehér hálóruhás, nagyjából 40 év körüli, hosszú, barna hajú nő állt ott rám bámulva. Eléggé megijedtem, bevallom őszintén, nem is tudtam hirtelen lereagálni a dolgokat, szabályosan lefagytam. A szellem elmosolyodott és eltűnt.
Mondanom sem kell, ezek után nagyon féltem a házban, igyekeztem nagyon ritkán otthon tartózkodni, vagy barátoknál aludni.

Aztán azon kaptam magam, hogy konkrétan ki vagyok zárva a saját házamból! Eladás ilyen körülmények közt nem jöhetett szóba, nincs olyan az ember, aki egy szellem járta házat megvásárolna. Elhívtam egy médiumot, aki eltöltött egy éjszakát a házban. Azonban nem járt sikerrel, semmit nem tudott mondani.

K-nyvt-r.png
Így egy hosszabb nyomozgatásba fogtam. Mivel az interneten nem találtam érdemleges információkat a házról, így bementem a városi könyvtárba, ahol is rábukkantam Michael Mandesoli: See állam története 1900-2010 című könyvére. A könyv külön fejezetben taglalja a régió történetét, különválasztva az 1988 előtti és utáni eseményeket.
(Tudnivaló, hogy 1987-ben népszavazást írtak ki a területre, melynek kérdése az volt, hogy a terület elszakadjon-e Nevada és California államtól és önálló, autonóm területként folytassa-e tovább. A szavazás elsöprő többséggel az elszakadáspártiak győzelmét hozta, így 1988. január 1. óta az USA-n belül See állam egy önálló, autónom terület, mely saját közigazgatással és állami irányítással rendelkezik. Viszont partnere az USA-nak, mely a hétköznapok és az államigazgatás terén is nagy segítséget jelent. 1988-1996-ig San Fierró töltötte be a főváros szerepét, 1996 óta Los Santos).

Los-Santos-Chronicles.png
Sajnos a könyvvel nem jártam sikerrel, viszont annyit megtudtam, hogy egész Las Colinast 1948 körül alakították ki a háborúban megárvult fiatalok számára. Tehát 1948 utáni években kell keresgélnem.
A könyvtáros ajánlotta, hogy nézzem meg az online archívumot, amelyben 1900-ig visszamenően az összes környékbeli lap digitalizált változata megtalálható. Pár kattintás és keresgélés után az alábbi érdekes cikket találtam a Los Santos Chronicles 1969. január 23.-ai számában.
A cikk szerint ebben a házban megöltek egy közismert prostituáltat, akit csak "White Cherry" néven neveztek a környéken. A gyilkosság körülményei nem ismertek, később az ügy feledésbe merült. Sokat nem tudtam meg, de már volt egy név.
Felmentem a Google-re és rákerestem, ki is volt ez a nő. A neve ismert volt, Christine Baker. Hamar rá is akadtam egy életrajzra, mely szerint Berlinben született, 1929. február 3.-án. A család az ottani körülmények miatt úgy döntött, hogy az USA-ban kezd új életet és 1939. novemberében érkeztek New Yorkba. Ezután pár év homály következik. A következő információ, hogy a Los Santosi Egyetem Jogi Karának hallgatója volt, legalább is a neve szerepel az egyetem 1951-es évkönyvében. Megint pár év homály következik, majd 1955-ban jelentkezik benzinkutasnak Palominoba, azonban nem veszik fel. A Los Santosi Anyakönyvi Hírek szerint született egy fia 1959-ben, Harry Thurman, azonban 4 évesen tuberkolózisban elhunyt. Ezután már csak egy írást találtam, amely a los santosi éjszakai életet és az örömlányok helyzetét taglalja, az írás 1965-ös. Ebben arról mesél a szerzőnek, Collin Fych-nek, hogy nehéz körülmények közt él egy las colinasi házban. Több információt nem találtam róla a halálesetét bejelentő cikket leszámítva. Tehát 1965-ben már biztos a házban élt.

Mivel továbbra is a sötétben tapogatóztam, hogy mi a valódi oka annak, hogy Christine nem tud békében távozni a másvilágra, úgy döntöttem, feladok egy apróhirdetést az állami újságba, hátha jelentkezik valaki. Pár hét múlva kaptam egy emailt egy ismeretlentől, aki találkozót kért tőlem este 9 órára a baysidei templomba. Kicsit furcsállottam, miért egy templomba akar találkozni, de elmentem a megbeszélt helyre. Legnagyobb meglepetésemre a templom papja volt az.
Bezárta a templom ajtaját, majd elkezdődött egy számomra nagyon szokatlan, több órás utazás. A pap ugyanis a gyilkos fia volt. Elmesélte, hogy apja a halálos ágyán elmondta neki, hogy ő ölte meg a White Cherryt. Állítása szerint szerelemféltésből, mivel a pap apja egy magasabb rangú hivatalnok volt, aki a felesége mellől járt el éjszakénként különféle hölgyek társaságába. Ezt sok prostituált tudta akkoriban Los Santosban, azonban csak Christine volt annyira furfangos, hogy pár millió dollárért megzsarolja azzal, hogy nyilvánosságra hozza a férfi ügyeit. Mivel egy ilyen botrány nagy csorbát ejtett volna a reputációján, így eltette láb alól a nőt. A fia elmondása szerint sosem kapták el az apját, mivel meghamisította a nyomozati jegyzőkönyvet.

A beszélgetés után a pap vállalta, hogy eljön a házhoz és átsegíti a túlvilágra Christine-t. Ez a tegnapi napon megtörtént. A több órás szertartás után a ház légköre teljesen megváltozott, nyugodt és békés lett.
Szóval remélem sikerült Christine lelkének megbékélnie, nekem pedig végre lett egy nyugodt éjszakám!

Folytatása következik...