Szevasztok!
Egy gyors bevezetőt írok az ötletemről:
A címből is kiderült szerintem, hogy Las Vegas mintájára, itt is belehetne vezetni a tűzoltóságot. Viszont, amerikai mintára, tehát az FD és MD egybevonva. Lentebb egy részletes felépítést láthattok az elképzelésemről. Remélem egyszer Las Venturasban is láthatom száguldani esethez a fecskendőket.
Szerintem sokban színesítené a szervert, új RP szituációkat alkotva, illetve az MD életét is feldobná.
Egy gyors bevezetőt írok az ötletemről:
A címből is kiderült szerintem, hogy Las Vegas mintájára, itt is belehetne vezetni a tűzoltóságot. Viszont, amerikai mintára, tehát az FD és MD egybevonva. Lentebb egy részletes felépítést láthattok az elképzelésemről. Remélem egyszer Las Venturasban is láthatom száguldani esethez a fecskendőket.
Szerintem sokban színesítené a szervert, új RP szituációkat alkotva, illetve az MD életét is feldobná.
A továbbiakban az általam elképzelt frakció működését láthatjátok. Próbáltam minél részletekbe menően beszélni mindenről. Sajnos módokkal, képekkel, mappolásokkal szolgálni nem nagyon tudok, de minden tőlem telhetőt megtettem ez érdekében.
Szervezeti felépítés:
- Fire Station No. 1 - A tűzoltóság fő laktanyája, mely a városban helyezkedne el. Innen fogadják a hívásokat, itt kezdik meg a vonulást.
- Fire Station No. 2 - Az EMS központja, maga a kórházi rész. Itt található még a Coroner's Office és a Psychiatry.
- Fire Station No. 3 - Kiképző központ. Hasonlóan, mint V3 OKF-nél egy külön kiképző működne itt is. Viszont itt tűzoltás és egészségügyi képzések is lennének.
- Fire Station No. 4 - Fort Carson Health Center, az EMS járóbeteg ellátására speciálizálódott vidéki kirendeltsége. Kórházi műtétek végzésére nem alkalmas.
Student (S) - Tanuló. Választhat, hogy milyen irányba szeretné folytatni a munkáit. Maga a tűzoltó vagy mentő irányba dolgozna.
Medical Services rangok:
- First Responder (FR) - Medical Services tagja, a legtapasztalatlanabb, így számára a fő munkakör a szervezettel való ismerkedés. Önállóan nem vonulhat.
- Emergency Medical Technician (EMT) - Medical Services tagja, tapasztaltabb, mint a First Responder. Járművet vezethet, Basic Life Support (BLS) alá tartozó eseteket végezheti.
- Paramedic (P) - Medical Services tagja. Advanced Life Support (ALS) alá tartozó eseteket végezheti. Tagja lehet 1 Divisionnak.
- Senior Paramedic (SP) - Medical Services tagja. Végezhet műtéteket, illetve ALS és BLS alá tartozó eseteket is végezhet. Tagja lehet akár 2 Divisionnak.
- Lead Paramedic (LP) - Medical Services tagja. Supervisory Staff feladatot láthat el, amennyiben a Captain nem elérhető. Egy division parancsnoka is lehet akár.
Fire Services rangok:
- Candidate (C) - Fire Services tagja, a legtapasztalatlanabb, így számára a fő munkakör a szervezettel való ismerkedés. Önállóan nem vonulhat.
- Firefighter One (FFI) - Fire Service tagja, tapasztaltabb tűzoltó. Basic Life Support (BLS) képzéssel rendelkezhet, így az ez alá tartozó eseteket végezheti.
- Firefighter Two (FFII) - Fire Service tagja. Basic Life Support (BLS) képzéssel rendelkezhet, így az ez alá tartozó eseteket végezheti. Tagja lehet egy Divisionnak.
- Engineer (E) - Fire Services tagja. Egy Engine másod parancsnoka. A beosztott járműért felelős. Tagja lehet egy divisionnak.
- Lieutenant (Lt.) - Fire Services tagja. Egy Engine Parancsnoka. Captain egyeztetésével kiadhatja az Engine vezetését Firefihter Two (FFII) beosztottaknak vizsga ellenében. Tagja lehet 2 divisionnak.
- Captain (Cpt.) - Fire Services tagja. A teljes legénységért és egy Fire Station irányításáért felelős tiszt. Supervisory Staff feladatot lát el. 1 division parancsnoka is lehet.
- Battalion Chief (B Chf.) - Fire Services tagja. A hozzá tartozó Battalion felügyelője, riasztások esetén Incident Commander feladatot lát el. 1 division parancsnoka.
Assistant Chief (A Chf.) - Vezetőségi tag. Medical Services vagy Fire Services vezetője.
Deputy Chief (D Chf.) - Helyettes vezető
Chief of Fire (Chf.) - A szervezet legfőbb vezetője.
Leírások:
Battalion - Zászlóalj, valamennyi tűzoltóság 1 adott területen. Las Venturasban 4 db Fire Station alkotja.
Supervisory Staff - Egy adott Fire Station parancsnoka. A szolgálat vezetője, a vonulást teljesítő állománytagok irányításáért felelős.
Incident Commander - Riasztások során a bevetés irányítást végzi. A helyszínen meghatározza a riasztás fokozatát, a beavatkozás fajtáját, stb.
Basic Life Support (BLS) - Könnyebb, nem életveszélyt jelentő sérülések ellátása.
Advanced Life Support (ALS) - Súlyos, akár életveszélyt jelentő sérülés. Stabilizálás és kórházba szállítás szükséges.
Engine - Gépjárműfecskendő, elsődleges beavatkozó szer.
Engine Crew - 4 főből álló személyzet. 1db Engineer (sofőr) 1db Lieutenant (szerparancsnok) 2 db Firefighter (FFI és/vagy FFII) -ből áll.
Level I Incident - Kisebb tűzeset, fokozott veszélyt nem jelentő káreset, nem szükséges további egység.
Level II Incident - Nagyobb tűzeset, fokozott veszélyt jelentő káreset, sérült a helyszínen. Szükség van a helyszínre még egy egységre (egység megnevezése, amire szükség van)
Level III Incident - Vészhelyzet, minden elérhető egység kezdje meg a vonulást a helyszínre.
Alosztályok:
Air Operations Division (AOD)
A légi egység feladata széleskörű. A légi betegszállítástól, a tűzoltáson át, a magasból mentésig minden feladatot látnak el. Több helikopterrel is rendelkeznek, melyek mindegyik más feladat ellátására lett felszerelve. Az alosztály tagjainak minden esetben helyt kell állniuk, így a képzésük sok rétegű.
Fire Marshal Division (FM)
Feladatuk a tűzvizsgálatok lebonyolítása, nyomozások, tűzvédelmi szabályok betartatása, felügyelete. Amennyiben szándékos gyújtogatás gyanúja merül fel egy tűzeset során, a Fire Marshalok dolga nyomozni az ügyben. Természetesen a nyomozásba beavatják a rendőrséget is.
Rapid Intervention Team (RIT)
Feladatuk, a gyors beavatkozások helyszínen, legyen az bármilyen káreset vagy akár orvosi beavatkozás. Tagjai magasabb képzettséggel rendelkező beosztottak, mind tűzoltás, mind egészségügyi téren. Egészségügyi beavatkozáskor főként stabilizálás miatt, szállítás miatt hívják a helyszínre őket. Tűzoltó beavatkozásnál, speciális járművet használnak, mely fel van szerelve gyorsbeavatkozóval, viszont szükséges a táplálás megoldása a járműnek, ugyanis önálló tartállyal nem rendelkezik. Ezen kívül még egy felszerelésekkel málházott jármű is a tulajdonukba áll, mely műszaki mentéseknél szolgál.
Search and Rescue (SAR)
Speciális mentőalakulat, mely több téren is bevethető alosztály. Az AOD-dal közösen légi mentéseket végeznek, illetve kutatnak eltűnt emberek után. Ezen kívül vízi egység is szolgál náluk, mely a vízi mentéseknél, mélyből mentésnél, hajó tűznél is bevethetőek. Ezen kívül földi egységként kereső és kutató járművek állnak rendelkezésükre, illetve egy kereső kutyás egységet is fent tartanak. Tagjai sok oldalú kiképzésben vesznek részt, számos jármű vezetését kell elsajátítaniuk, sőt mentőkutyák képzését is el kell sajátítaniuk. Ezen kívül minden tag rendelkezik legalább BLS képzettséggel.
Coroner Division
Holtak vizsgálása a fő feladatuk, a halál beálltának megállapítása, halál okának felderítése. Csak erős idegzetű állománytagoknak ajánljuk ezt a pozíciót.
Járművek (elképzelés szerint):
Kicsit unatkoztam, és elkezdtem módokat keresgélni. Én ezeket a járműveket tudnám elképzelni a frakcióba, amiket ide most kigyűjtöttem. Nem vagyok én sajnos modellező, nem értek ezekhez, így a jelenleg talált módokat mutatom csak. Ha esetleg, a szerverre bekerülne a frakció, én ezeket a járműveket adnám hozzá az állományhoz. Természetesen LV-re igazított paint jobokkal, illetve kis modellezéssel. Erre majd embert lehetne keresni, aki szépíti a módokat. De ez a jövő zenéje.
Természetesen tűzoltóautónak nem mást választottam, mint egy Pierce Arrow XT -t. Nagyon ikonikus jármű az Amerikai tűzoltóságnál. Ha lehetőség lenne rá, meg lehetne oldani, hogy a hátsó ajtókat kinyitva be lehessen ugrani a hátsó részbe és /glueval lehet utazni hátul. Ez V3-on is működik.
Ez a jelenlegi paintjob lenne az alap. A BCFD helyett lenne rajta a LVFRD felirat. Az 51-es szám helyett az E1 jelzést kapná. Utalva az egység számára, hogy Engine 1. Amennyiben lehetséges lenne, ebből én kérnék 4 paintjobot, amiben csak az egységszámok változnának. E1, E2, E3, E965. Az E965 egy tartalékos fecskendő lenne. IRL is 3 számmal jelölik a tartalék egységeket. Igen, én személy szerint az egész FK-t IRL alapokra építeném, még járművek terén is. ?
Ez a jelenlegi paintjob lenne az alap. A BCFD helyett lenne rajta a LVFRD felirat. Az 51-es szám helyett az E1 jelzést kapná. Utalva az egység számára, hogy Engine 1. Amennyiben lehetséges lenne, ebből én kérnék 4 paintjobot, amiben csak az egységszámok változnának. E1, E2, E3, E965. Az E965 egy tartalékos fecskendő lenne. IRL is 3 számmal jelölik a tartalék egységeket. Igen, én személy szerint az egész FK-t IRL alapokra építeném, még járművek terén is. ?
Szintén egy ikonikus magasból mentő szert választottam. Ez tűnt a legnormálisabbnak. Ha lehetőség adódna rá, a hátsó részt szintén meg lehetne úgy csinálni, hogy be lehessen ugrani. Így ebbe is /glueval lehetne utazni. Természetesen a paintjobja nem maradna. A tűzoltóautó mintájára kapná a paintjobot. Ez a jármű az L2-es jelölést hordaná, mint Ladder 2. Illetve, ha nem lenne lehetőség a másikat megkapni, akkor L1 lenne.
Láttam videót, hogy mozgatható létrát meg lehet valahogy oldani. Esetleg ezt lenne még faszántos hozzá adni és így nem csak RP-vel használnánk a dolgot. + ténylegesen lehet menteni akkor magas helyekről.
Láttam videót, hogy mozgatható létrát meg lehet valahogy oldani. Esetleg ezt lenne még faszántos hozzá adni és így nem csak RP-vel használnánk a dolgot. + ténylegesen lehet menteni akkor magas helyekről.
Maradva a Pierce vonalon, egy Heavy Rescue járművet is hozzá lehetne adni a frakcióhoz. Ha jól tudom, a kamionok modelljei szabadok, így arra lehetséges lenne a módolása. Esetleg egy barracksra. Ezt a járművet baleseteknél, műszaki mentéseknél, komolyabb beavatkozást igényló riasztásoknál használná az FD. A Paintjob nem maradna. Megkapná ez is a tűzoltóautónak a paintjobját. Illetve ez a Q1 az az Squad 1 jelzőt kapná meg. Illetve, ha szükséges lenne a HAZ-MAT alosztályra, akkor a jármű megkapná a kék HAZ-MAT paintjobot és vegyészeti, biológiai veszélyt jelentő riasztásokra is használnánk a járművet. Ehhez majd egy másik ötletet írok, mely új munkával lenne kapcsolatos.
Elszakadva a Piercektől, egy GMC C4500 töltené be a Rescue Truck szerepét. Hasonló a feladata, mint a Heavy Rescue járműnek, de kevesebb felszerelést tartalmaz, így nem minden esetben használható. Lényegesen gyorsabb, mint a Pierce, így elsődlegesen ez vonulna. A Paintjob szintén a tűzoltókocsihoz igazodna majd és az R1 jelzést kapná meg, mint Rescue 1. Ha lehetséges 4 személyes járműre lehetne módolni, ugyanis teszteltem és akkor lehet hátra ülni bele. Viszont, 2 személynek is tökéletes lenne.
Ez a Hummer H2 alosztályi jármű lenne. A SAR alosztály elsődleges földi járműve. Mentések során, sürgősségi orvosi ellátás során, eltűnt személy keresése során használható jármű. A paintjob maradna rajta a sárga, viszont kék színt kapna hozzá. Megkapná a Star of Life szimbólumot is, ugyanis EMS szolgálatot is ellát, fel van szerelve orvosi műszerekkel is, hisz lehetséges a beavatkozás szükségessége is.
Egy nagyon ikonikus jármű ismét az Amerikai tűzoltóságtól. Igazából szintén magasból mentésre lenne használva, ahogyan a fentebb említett Pierce is. Viszont, ez ugye sokkal magasabb létrával rendelkezik. Ugyan azokat tudom elmondani, mint az előzőről. Meglehetne csinálni a létra mozgatását, hogy legyen több értelme. Őszintén szólva, ez leginkább az élmény miatt kell, mert nagyon hangulatos lenne ilyet a szerveren látni. Természetesen, nem mindenki kapna hozzá kulcsot.
Nincs semmi mese, már most bent kéne lennie a jelenlegi mentő helyett. Egyszerűen baromi jó lett. Remélem, ha a frakció bekerül, @igenazakörte és @Kyle is benne lenne abba, hogy a szerveren is látható legyen a módjuk. Változtatni max a logót lehetne, bár arra még nincs ötletem, hogy milyen logót kellene adni a Las Venturas Fire & Rescue Department-nek. Egy biztos, az alapja a Máltai kereszt lenne. De ez most mellékes dolog. Illetve még annyi, hogy ehhez a Fordhoz még egy EMS paintjob ami jó lenne. Tehát fehér alapon a kék mintázat. Ez viszont még a jövő zenéje, szóval nehogy neki álljatok most ?
A Dodge: EMS jármű lenne, így fehér alapon kék színnel ellátott csíkokkal és EMS felirattal kerülne a szerverre. A hátuljánál jelölve lenne a Doctor felirat. Ugyanis, ez orvosi kocsi lenne. Ha valakinek úgy tetszik, itt Magyarországon ez felelne meg a MOK-nak (Mentőorvos kocsi).
A Ford Explorer: A tűzoltóság járműve lenne. Ez lenne a bevetés irányító járműve. Megkapná azt a paintjobot, ami a tűzoltókocsin is van. A hátuljánál jelölve lenne, hogy Battalion Chief és elöl a lökhárítónál a BC 1. Illetve egy másik paintjobbal a Commander felirat lenne jelölve rajta csak.
Raindance: Kapna egy SAR paintjobot, szintén sárga alapon kék mintázattal ellátva illetve hozzá a feliratok.
Mentőhelikopter: EMS miatt kék mintázatot kapna a piros helyett, illetve az EMS feliratot.
Ezen kívül még pár járművet akarnék, amikre csak villogó kellene.
Ford Crown Victoria - Fire Marshall jármű lenne. Illetve, használhatnák a tagok ügyintézésre, az EMS akár orvosi kocsinak.
Hummer H1 - SAR alosztály járműve lenne. Terepen szolgáló kereső jármű lenne kisebb felszereltséggel.
Jeep Grand Cherokee - RIT alosztályi jármű. Gyors beavatkozások esetén kisebb felszereltségű jármű lenne. Terep viszonyokhoz igazítva.
Illetve, olyan járművek, amikhez semmi nem kell:
Towtruck - Magáért beszél, vontatás miatt szükséges, ha bármely jármű lerobbanna.
Utility - RBS lehelyezése miatt, illetve a RIT alosztálynál lenne kisebb felszereltségű beavatkozó jármű.
Utility trailer - Ha megoldható, hozzá 1 db ilyen kis pótkocsit is használatba venne a RIT alosztály.
Coast Guard - Kék és Sárga színben, a vízi mentések miatt az EMS-nek, illetve a SAR alosztálynak.
Számomra ezek az elképzelések a járművekről. Kíváncsi vagyok a ti véleményeitekre, mit szóltok ezekhez.
Illetve egy sziréna hang ötlettel is előállok. Erre a szirénára gondoltam a tűzoltóknak:
Nos, részemről ennyi lenne az ötlet egyelőre. Természetesen ez csak felületes kis elképzelés. Kíváncsi vagyok, mit szólnátok ehhez.
Utoljára szerkesztve: