Laptopon töltő nélkül szaggat a játék

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Gyu

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
323
257
26
Kaposvár
V4 karakter
Blake Winslow
Sziasztok!

Nem régen vásároltam egy laptopot asus tuf gaming f15. PC nálam kizáró ok sajnos, mivel nem lenne helye, másrészt sokat vagyok távol. A problémám az lenne, hogy töltő nélkül játszani igazából kínlódás. Amint kihúzom a töltőt a laptopból leesik az FPS -em, és ez nem a szerverre igaz, hanem minden más játékra is. Felmentem a szerverre, hogy könnyebben szemléltessem a problémát mivel ott látszik az FPS -em, és nem kellett sokat bíbelődnöm. https://postimg.cc/WtCFbs7M Ezen a képen látszik, hogy 59FPS -em van, ami valós mert általában 50-60 között elvagyok a szerver minden pontján. Ám amint kihúzom a töltőt leesik egyből 10-25FPS közé, ahogy ezen a képen is látszik https://postimg.cc/pyp5HmKW . Gondoltam megnézem mi a különbség hardver téren, tehát az lett a végeredmény, hogy amint kihúztam a CPU órajele leesett, ahogy itt látszik https://postimg.cc/dhMynJkq , miközben folyamatos töltőn https://postimg.cc/cg5K3WGG ez az eredmény. Nem szeretném mindig töltőről használni, mert nem szeretném kinyírni az akksit, hiába bírna nagyjából 1-1.5 órát töltő nélkül, legalább tudnám egy bizonyos % tartományban tartani az akksi töltöttséget. Kivenni nem szeretném az akksit, mert sokat vagyok úton, és nincs mindenhol konnektor, hogy arról működjön a gép. Az energiabeállításokat ismerem, mindent amit találtam a neten kikapcsoltam/átkapcsoltam/átírtam, és nem oldódott meg a probléma sajnos, így hozzátok fordulnék, hátha járt már valaki ebben a cipőben, és tudja, hogy mit kellene tennem.
Előre is nagyon szépen köszönöm annak aki úgy gondolja, hogy egy ötlettel/tanáccsal megszán, és megírja nekem kommentben.
Köszönöm, hogy elolvastad, legyen szép napod!

Konfig: Intel Core I5-11400H
16GB RAM
RTX 3050Ti 4GB

• Tetszik
Reactions: Macseek és Idej

kucikng

Újonc
2019. 01. 10.
60
132
V4 karakter
Muhammad Al Moustafa
LV karakter
Muhammad Al Moustafa
Több erőforrás kell a játékoknak,amit külön az akkumulátor elvileg nem tud biztosítani,szóval lehet nem nagyon lesz megoldás rá.

• Szomorú
  • Tetszik
Reactions: Padawan180 és Gyu

Gyu

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
323
257
26
Kaposvár
V4 karakter
Blake Winslow
Köszönöm szépen a válaszod!
Azért várok még hátha valaki volt már ilyen helyzetben, és van egy működő megoldása.

Gyu

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
323
257
26
Kaposvár
V4 karakter
Blake Winslow
Igen
K-perny-k-p-2023-06-06-205904.png

Miss Lacky

Klaviatúra gyilkos
2020. 06. 19.
779
3 161
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
Próbálkozz csökkenteni az energiafelhasználást. Nézd meg a feladatkezelőben, milyen programok indulnak el a háttérben a gép bekapcsolásakor, milyen folyamatok futnak. Különös figyelmet fordíts a videokártyát igénybevevő folyamatokra.
Ha jól válogatsz, tudod koncentrálni a csökkentett erőforrást arra, amivel épp játszol.

• Tetszik
Reactions: Gyu

Gyu

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
323
257
26
Kaposvár
V4 karakter
Blake Winslow
Kevés program fut a háttérben, mivel új laptop, még nem költöztem be rendesen. A rendszerrel 1 utorrent indul el, ami most nem seedel.

pogchampus

Pötyögtető
2019. 10. 04.
495
4 097
pulsemedia.hu
V4 karakter
kit harris
LV karakter
jett brooks
Laptopon mindig szaggatni fog a játék töltő nélkül. Ennek oka az, hogy a laptop, hiába van beállítva, hogy energiatakarékos mód off legyen, töltő nélkül nem lesz képes olyan teljesítményre, mint töltővel. Tehát: ha laptopról játszasz, és fullos élményt akarsz, akkor töltővel. Ha jobb a visszafogott teljesítmény is, akkor mehet töltő nélkül is.

Gyu

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
323
257
26
Kaposvár
V4 karakter
Blake Winslow
Köszönöm a választ. Akkor feleslegesen bíbelődtem vele.

md_patrik

Újonc
2019. 10. 30.
2
1
19
V4 karakter
Walter_Hersey
1. A keresőbe írd be a következőt: GeForce Experience
2. Ha megnyitottad ez a felület fogad, ha nem akkor be kell jelentkezned vagy regisztrálnod kell. De ha meg vagy akkor a felhasználóneved mellett ott lesz egy fogas kerék arra nyomj rá.
Itt a beállításokban ezt kell látnod. 3. Kicsit lejjebb mész, akkor látsz majd egy WhisperMode 2.0 valamint egy Battery Boost beállítást. Ezt a kettőt kapcsold ki. Amit narancssárgával karikáztam be
Ha meg vagy egy gép resi nem árt, de működni fog. Legalább is nekem nem akadozik semmi még ha ki is van húzva töltőről laptopom.

Amúgy nem ajánlom hogy az ilyen laptopokat mint a tied azt töltő nélkül használd játékra vagy bármire, mert pont attól lesz rosszabb egy idő után. Plusz csak 20 percig fogja kb bírni mert ezek azért komolyabb laptopok és több energiát fogyasztanak az "átlagnál".

Ui.: Remélem tudtam segíteni. Szép napot.

• Tetszik
Reactions: Gyu

Gyu

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
323
257
26
Kaposvár
V4 karakter
Blake Winslow
Köszönöm szépen a válaszod. Ezeket már kikapcsoltam, de úgy tűnik tényleg muszáj leszek töltővel játszani.

• Tetszik
Reactions: md_patrik

Gyu

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
323
257
26
Kaposvár
V4 karakter
Blake Winslow
Köszönöm szépen! Akkor igazából a problémát megoldottnak tekintem. Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált, jár nektek a pacsi. Zárható/helyezhető

• Tetszik
Reactions: Macseek
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.