Kormány létjogosultsága? [KUTATÁS] [ÖTLET BÖRZE]

Akarnátok ismét a szerverre Kormányt?

• Igen, persze! Jöhet!

Szavazat: 110 59.5%
  • Nem. Nem látjuk értelmét...

Szavazat: 56 30.3%
  • Egy ideig biztos, hogy nem!

Szavazat: 19 10.3%

• Összes szavazat
    185
  • Szavazás lezárva .
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Maxii

i heard you were looking for me ☀️
Veterán Globális Moderátor
v4
2019. 01. 09.
828
1 584
21
Szentendre
soundcloud.com
V4 karakter
Maximilian de Martel 🌴
LV karakter
Ashley Flores
Dicsértessék!

Mint a kormány frakció (meg merem kockáztatni, hogy a szerver történetében) utolsó főleadere leírnám nagyon röviden, hogy miért nincs és miért nem is lesz kormány a szerveren.

1. @Kispali féktelen hatalomvágya és a kompromisszumkészség teljes hiánya.
  2. Rendvédelmi frakciók világtalanság az IRL államigazgatásról és államszervezetről.
  3. @//LACI// tökéletes hozzánemértése (és a korábban említett polgárháborúja).
  4. A szerveren játszó - közösségnek nem mondható csűrhe - hozzáállása és felfogása.
  5. A szerver vezetőség totális és semmittevésbe süllyedő érdektelensége (@Clyde @Borisz @PIETRAK @Ruiz @Vito @Escobar @Gerold).
A kettes ponthoz annyit fűznék még hozzá, hogy minden rendvédelmi frakció abba a hiú ábrándba ringatja magát, hogy teljesen különálló entitások és csak ők léteznek. Mire is gondolok ezzel? Minden frakcióban van egy olyan alosztály, ami alapvetően egy másik - ezzel a céllal rendelkező - frakció feladatát látja el... Mindenki csinálja mindenkinek a feladatát. Minden lében két kanál az összes frakció... Pont ezért minősíthetetlen.

@MandMs tökéletesen összefoglalta a dolgot!

Kívánok mindenkinek nagyon sok RP-t (mondjuk az nem is volt és már nem is lesz), valamint sok online töltött percet! A pokolban találkozunk!

Padre

? ✝

U.i.: A BVI-t kár volt visszahozni. Valmint, (nem a jelenlegi vezetése ellen szól) remélem a lehető leghamarabb kiveszik ÚJRA!

És ezt a problémát úgy oldottad meg, hogy rendeztél egy DM bulit Rendőrség előtt @Kispali tiszteletére.
Teljes szívemből gratulálok a teljesítményedhez ? Elég nehéz lehetett ilyen alacsony értelmiségi szintre süllyedni ?

Kispali

Klaviatúra gyilkos
FőAdmin
v4
2019. 01. 10.
699
2 466
24
Sopron
V4 karakter
Scott Shelton
LV karakter
Scott Shelton
V2 karakter
Scott Shelton
Semmi gond nem lenne a Kormány frakcióval, ha olyan emberek vezették volna, akik értenek ehhez, és tudnak a másik nyelvén kommunikálni. Tökéletes példa rá az összehívott frakciómeeting ami nagyjából 3 óráig tartott, volt jó pár pont amit mindenki (Nem csak a rendőrség, hanem beleértve az összes legál frakciót) megkérdőjelezett egy dolgot, és elutasította. Ennek ellenére utána még 1 órán keresztül simán hallgattuk, hogy de jó lenne és adjunk neki egy esélyt (Valami miniszteri dologról van szó, amiben mindenki kellett volna). Itt hangzott el az a bizonyos mondat amit ti is említettetek, hogy amíg nem látunk egy minimális változást is, addig nem fogunk ilyenbe belemenni, és ebbe is csak úgy ha önként jelentkező lesz rá. Ez köszönhető a frakció vezetőségnek és annak elődeinek is, aki IC bizonyítottan bűnözőként tölötte be magas beosztású szerepét, később már majdnem volt egy polgárháború is és még jött a választás elcsalása (Ezzel egy rohadt jó globál rpt elcseszve), testőrök raboltak el és vertek "cipóra" egy személyt miután bemászott a kormány HQra, ezek után rá 1 napra elő lett léptetve, amikor meg le lett csukva elnöki kegyelemmel jött ki, lássuk be nem egyszerű mindenbe belemenni a történtek fényében. Nem mondom, hogy a másik oldalt nem voltak / jelenleg sincsenek problémák, mert hazudnék. Sose volt és sose lesz tökéletes az sem.

Össze lett egyeztetve 1 dolog, ami a BVI lett. Ebbe mindenki belement 2 feltétellel a rendvédelemtől. (Prison ticket, börtönidő)

A BVIvel eleinte nem volt semmi probléma, mindaddig míg nem történt 1 nagyobb incidens. Lehet ezt az én fejemhez hozzávágni felőlem, te is ott voltál Padre és abban a beszélgetésben nem sok mondat segítette az akkor már sokadik alkalommal vezetőség által figyelmeztetett kormányt (többek közt a sajátjaid sem). Iszonatosan sok probléma volt, és igen elvezetett odáig hogy a törvényhozói része kikerült. (Hozzátenném Ideiglenesen került ki az akkor ott lévő személyt idézvén, akit elsőként említettél meg vezetőségből.)

A BV direkt meglett hagyva, hamár egyeztetések, frakciófejlesztések stb után sikerült elérni ezt, hogy bent legyen. Most is működik, és nem hinném hogy tudnánk rá panaszkodni.

Voltak olyan kormányok a szerveren amire nem sok ember élhetett panasszal. Ilyen például:
Charlie és Dean Cortez által vezetett kormány
Ulpianus által vezetett kormány

A fent felsoroltak illetve az általuk vezetett kormányok között annyi különbség van, hogy egyben tudták tartani a szervezeteket, és sikerült mindig megoldani a problémákat. Nem arra ment ki a dolog, hogy legyen egy óriási testőrség aki majd mindent megcsinál, hanem bevonták a másik oldalt is. Esetleges újításokat sikerült bevezetni (Cortezéknél a civilek felé hajló programok, Ulpianusnál a bíróság valamint szavazás) amik tudtak működni a vezetésük alatt, illetve olyan játékosokkal kormányoztak akik jártasak voltak a szerver életében ebből kifolyólag tudták min kéne változtatni IC.

Fentebb több frakció vezetést írtam le. Aki otthon van a dolgokban tudja melyik rész melyikhez tartozik, nem fogom külön megnevezni egyiket sem. Nem nagyon szándékozok többet írni, és nem akarok elkezdeni / belemenni régi dolgokba ismételten amiből felesleges vita lenne. Ha már meglettem említve, ennyi válasz szerintem az én részemről is elfér.

Ivano

Fórum Császár
Támogató
2019. 01. 10.
1 933
4 427
25
Mogyoród
V4 karakter
Ivano Luchese
LV karakter
Ivano Luchese
A kormány az egyik legnehezebb frakció a szerveren, mivel azon kevés FK közé tartozik akinek nincsen fix "alaptevékenysége".
Lásd: PD járőrözik, NAV járőr és határ, TEK puff puff, stb.. Ahhoz hogy a tagok folyamatosan csinálják és ne unjanak rá, egy ilyen tevékenységet kell kreálni.
Lásd pl: A Belügyminisztáriumom személyi aktákat csinált a rendvédelmi tagokról (ha érdekel: https://pastebin.com/hnZ5YHEr ), vagy az Számvevőszék x időnként ellenőrizte az Állami szervek járműparkját, vezetőségét, tagjait, stb (szintén: https://docs.google.com/spreadsheet...PW3zaNPBtGBbJEAxh-x2ZIdN8/edit#gid=2078941677 ), esetleg Központi Statisztikai Hivatal, aki a lakosság igényeivel és statisztikáival foglalkozik (ezzel az űrlappal szaladgáltak: https://forms.gle/mntrCXi6qSbmwHUh7 ), de sorolhatnám, elég sok dologgal próbálkoztam anno.
Az a lényeg, hogy azokat a lehetőségeket kell kiaknázni, amiket folyamatosan lehet csinálni és ha működik, akkor erre építeni kell (szóval a testőrség pl kísérte a Belügyes alkalmazottakat, a belügyes alkalmazott segítette az Államtitkárt, stb.) Szóval egy szó, mint száz.. Alaptevékenységet kell találni és ha ez megvan, akkor az ellátásra és az ellátás kiszolgálására szervezeti egységeket kell teremteni.
A polgármesterséggel/választásokkal számtalanszor volt próbálkozva, de az a gond, hogy ahhoz egy fontos dolog kell: Alkalmas jelöltek. Ebből pedig kevés ember van.
A politika az egyik legjobb és legfontosabb dolog, de sajnos kevés ember űzi, pláne egy játékban.
A munkaügyi központban, valamint az igazságszolgáltatásban viszont látok potenciált. Kellene is a szerverre, főleg az ügyészi vonal végett.

Én támogatom a visszajövetelét, ha a vezetőség lát rá potenciális embert, szerintem vissza is fog kerülni.
A helyedben kicsiben elkezdenék egy pártot/politikai szervezetet/bármit igazából ami hasonlíthat a kormányhoz és még polgári szervezet. Szóval ügyvédi iroda is lehet tőlem akár.
Ha a vezetőség látja, hogy már egy ideje aktívan megy és igény is van rá, akkor megadják majd hozzá a frakciót, szerintem. De.. MIndenképp kicsiben kezdeném, a helyedben. :p
UI: A testőrség menő dolog, mikor még Alfredo volt velem leader Ő összehozta a ~60 fős testőrséget. A fraki meg 100 fős volt. Képzelheted :"D Igaz hogy a többsége értetlen volt, de csak a testőrség ágazaton volt 7 db középvezető, akik csinálták a kiképzéseket, meg bármilyen tésztaszármazék el tud vezetni egy autót, vagy lelőni fegyverest. A leader dolga az, hogy tanítsa az imént megnevezett "kezdőket", mert maguktól kevesen tanulnak, az adminoknak/stb-knek pedig nem ez a dolga. Erre vannak a leaderek. :D
Remélem segítettem a válaszommal, de ha nem is, legalább lehetőségem nyílt egy kis önfényezésre.
Köszi, hogy végigolvastad, sok sikert!
// ivano

Vito

ha eljön az idő, immunissá válunk 💁
SzuperAdmin
v4
2019. 01. 10.
10 127
22 776
Szombathely
V4 karakter
Vito_de_Martel
Wilshereknek néha kevés volta kubu esténként elalváshoz..
Ami nem megy,nem kell erőltetni - meg nem hebegni-habogni és könyörögni kellett volna mindig(számonkérésnél),hanem egy normális rendszert létrehozni fun nélkül. Erről már nem beszéltek.Ugye a nagy terrorkészültség is egy driftes lada vagy bmw 750 miatt jött létre,mert 20-as szint alatt trollkodó játékos azt mondta,hogy bombát fog telepiteni.. meg a kitalált megtámadták az elnököt cimszó alatt.... roleplay alá vegyük az egész rendvédelmet a semmire...
Én kérek elnézést,hogy a bohócságban nem voltam benne. :(
Tényleg hibázott a vezetőség...hogy ennyi esélyt adtunk.. (reflektálva arra,amin meglettem jelölve)

Nektek pedig sok sikert,és a kommenteket megcáfolva,ha esetlegesen igent mondanak fent,ne legyetek restek felkeresni egy beszélgetésre. Segitek amiben tudok.

Utoljára szerkesztve:

Scott

if (me.Drink == "Coffee") { me.IsCoding = true; }
2019. 01. 10.
422
1 284
Budapest
V4 karakter
Cayetano_Albuquerque
LV karakter
Corey_Morton
Helló. Röviden kifejteném a véleményem a dologról.
A régi kormány, a testőrséggel, ezer sebből vérzett, akkoriban NNI Hadnagyként több ügyem is volt veletek, pár példa:
  • Heti rendszerességgel tartóztattuk le a Testőröket, mert ők "védték" a bulikat, közben embereket öltek, ok nélkül sokkolgattak, terrorizálták a játékosokat, volt rá példa, hogy Enforcerrel, tonnaszámra vittük őket a cellába.
  • A kormány leadereket is többször tartóztattuk le, különböző büncselekmények miatt (EKHSZSZ, IFBE), nem tudom, hogy te szeretnéd-e vezetni ezt a kormányt, de emlékeim szerint téged is letartóztattalak, mert egy Vadászpuskával a hátadon rallyztál a városban, mentességre és arra hivatkozva, hogy te vadászni szeretnél, csak még nincs rá engedélyed.

Egyedül a bíróságnak volt (lehetett volna) értelme, de azt pedig kevesen csinálták szívesen, sokszor nem volt elérhető ember tárgyalásra, akik csinálták, sok esetben nem értettek hozzá, és így a rendvédelem gyakran kerülte a velük való RP-t.

Nagyon sok esélyt játszott el a frakció, különböző leaderekkel, rendszerekkel, egyszer sem sikerült rendesen működő, szerveren helytálló kormányt vezetni, folyamatos konfliktusok voltak a rendvédelem és a kormány között, ami ezen a szerveren nem is valószínű, hogy változik.​

Greg

had legyek valaki
2019. 01. 09.
181
539
22
LV karakter
leah.anys (理維)
Annyi értelme van a kormánynak, mint azoknak az embereknek akik felboostolják magukat reakciószámból, hogy 2 centivel nagyobb legyen a faszunk mikor este kiverik.
Na jó, talán még akkor amikor anno Vic vitte, igen-igen, régi szép idők.
Ez az egymásra mutogatós dolog legalább feldobta a napomat, már megérte visszanézni.
Az már csak hab a tortán hogy a közösséget szidja valaki, meg azokat akik eddig vitték a frakciót.
Ember, vidd te, ha ennyire értesz hozzá, de megsúgom, hogy belebuksz a legjobb esetben is négy hónap után.
Semmi komolyat nem tesz hozzá a szerverhez, nyilván, tesz egy kicsi ezt, meg egy kicsi azt, de úgy lényegesen nem folyik bele semmibe.
(Legalább is amikor még játszottam így volt.)
Maradjon kispadon a frakció, nem hiszem hogy nem lehetne nélküle megélni (szerintem).

Dr.Griffin

Újonc
2019. 05. 08.
8
32
V4 karakter
Dr. Quentin Blackbourn
LV karakter
Chun Ming Mei
Helló. Röviden kifejteném a véleményem a dologról.
A régi kormány, a testőrséggel, ezer sebből vérzett, akkoriban NNI Hadnagyként több ügyem is volt veletek, pár példa:

• Heti rendszerességgel tartóztattuk le a Testőröket, mert ők "védték" a bulikat, közben embereket öltek, ok nélkül sokkolgattak, terrorizálták a játékosokat, volt rá példa, hogy Enforcerrel, tonnaszámra vittük őket a cellába.
  • A kormány leadereket is többször tartóztattuk le, különböző büncselekmények miatt (EKHSZSZ, IFBE), nem tudom, hogy te szeretnéd-e vezetni ezt a kormányt, de emlékeim szerint téged is letartóztattalak, mert egy Vadászpuskával a hátadon rallyztál a városban, mentességre és arra hivatkozva, hogy te vadászni szeretnél, csak még nincs rá engedélyed.

Egyedül a bíróságnak volt (lehetett volna) értelme, de azt pedig kevesen csinálták szívesen, sokszor nem volt elérhető ember tárgyalásra, akik csinálták, sok esetben nem értettek hozzá, és így a rendvédelem gyakran kerülte a velük való RP-t.

Nagyon sok esélyt játszott el a frakció, különböző leaderekkel, rendszerekkel, egyszer sem sikerült rendesen működő, szerveren helytálló kormányt vezetni, folyamatos konfliktusok voltak a rendvédelem és a kormány között, ami ezen a szerveren nem is valószínű, hogy változik.

Szia! @Scott

Igen megtörtént, hogy letartóztattak. A sztori vicces volt, amin felakadtam (katanat akartam venni, amiről csak TeamSpeaken beszéltünk, de innét eredt a füles. Én meg pont rosszkor voltam a fegyverrel amit aznap vettem, és még nem tettem be a széfembe, ez volt. Megesik az ilyen bárki hibázhat. Nekem leginkább a katana-s téma borzasztott meg). Mivel nem vagyok/voltam illegális "fenegyerek" mert valahogy itt mindig a legál felé kacsintgattam. Rosszul vezettem le (mert akkoriban elég sokszor találkoztunk veletek IC és OOC a testőrség miatt is meg egyéb témák miatt is - veletek NNI-vel).

A testőrségre rátérve, én akkor is hülyeségnek tartottam a bulikba való járkálást. Mert belegondolva egy (minden országban is) elit alakulatról van szó, kiknek a feladata kiemelt biztonságot igénylő személyek védelme...

Én akkor alleader voltam, így gyökeresen nem tudtam változtatni a dolgokon. Inkább f3 karbantartása és a frakció területén levő rendről gondoskodtam. Továbbá akkoriban - ahogy általában minden ember teszi - a főleader utasításait követtük és az Ő elképzeléseit próbáltuk megvalósítani. Persze mi is hozzá tehettünk (személy szerint akkor alkottuk meg a munkaügyi központot).

A bíróság pedig eleinte tényleg dolgozott (tapasztalhattátok ti is!), de a későbbiekben a kúria (és mi természetesen) sokszor fennakadásokba ütköztünk. Padre-ek megválasztása előtt (hogy bekerüljenek, mint párt), bírók távoztak el, mert mentek más frakcióba - mint általában mindenhol előfordul- vagy mentek nyaralni (és az durván egy hónapos időintervallumot takar - így akkor be is jelentettük, hogy szünetel).

Próbáltunk változtatni, de akkor mint a "már működő fk" nem mertünk új dolgokat bevezetni, mert egyrészt pénz hiányban szenvedtünk és másrészt nagyon is erőlködtünk rátok nézve, hogy "mi vagyunk a kormány, engedelmességet kérünk" (jó nem ilyen durván, csak metafora) és így is viselkedtünk. Utólag vissza gondolva (számomra több mint ~8-9 hónap seemta pihenő után) mindig ott buktunk el (Laci idején, Joe idején), hogy a rendvédelem fölé képzeltük magunkat és/vagy elvártuk tőletek, hogy változtassatok miközben mi meg jóformán semmit nem csináltunk ,hogy VÁLTOZZUNK.

Végezetül... Szégyen vagy nem szégyen, elkaptatok és rácsok mögé dobtatok. Amit valamelyest köszönök mert durván akkoriban kezdtem ráeszmélni arra (meg utána néhány eset után), hogy mi játsszuk a szóhajcsárt amivel persze, hogy felidegesítettünk benneteket (mert ha mi lennénk a ti helyetekben, persze mi is azok lennénk), és akkor meg mi csodálkoztunk, hogy a rendvédelem megint kopog házunk tájékán, hogy XY ezt csinálta, mi hogyan képzeljük..stb. Erre csak azt mondom, hogy míg vezettük nem vettük észre magunktól a hibáinkat. Nekem is sok idő kellett (amikor már elmentem), hogy ráeszméljek ténylegesen. Nemhiába írtam előző kommentembe. Keressünk kompromisszumot, és alkalmazkodjunk. Mi is engedünk, ti is, de előbb a saját házunk tájékán kell sepregetnünk. Elhiheted, nekem is elegem van abból, hogy tökmindegy hol is vagyok folyton kakaskodás ment (függetlenül most a szóban forgó frakcióról) mivel ezt is megírtam. Egyszer ha illegális voltam akkor is. Ha legális akkor is voltak nézeteltéréseink (a rendvédelem és tök mindegy melyik frakció között). Amire szerintem egy megoldás van, hogy előbb (mi) alkalmazkodjunk, és utána a kölcsönös bizalom felépítéséhez közös kompromisszum keresést próbáljunk meg.

Mindenesetre, nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki írt vagy írni fog kritikát! Mert már így is sokat tudtunk tanulni tőletek, hogy mi volt nagyon rossz, mi volt jó. S ki milyen állásponton van ez ügyben! Legalább okosabbak leszünk a téren, hogy a játékosok milyen tapasztalatokkal rendelkeznek! <3

Geriii

este temetés, reggel szülinap
2019. 01. 12.
782
4 076
19
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
Ahogy látom elszabadultak az indulatok..

Egyébként a kormánynak lenne értelme, ha független lenne a rendvédelemtől, vagy éppen a rendvédelem felett állna (Mivel ez gyakorlatilag a valóságban is így van, hiába beszélünk most fiktív valóságról). Ha normális emberek kerülnének be a frakcióba, lennének tanácsadók, és kis kutatás után úgy működne mint mondjuk egy magyar vagy amerikai kormány. Ráférne a szerverre, mindig is szerettem a kormány RP-ket mikor volt valami.

A pártoknak szintén csak akkor lenne értelme, ha TÉNYLEG komolyan vennék az emberek, és nem az lenne, hogy minden párt egy viccből jön létre. Természetesen lehetne 1-2 mint például MO-n a Kétfarkú kutya párt.

Össze foglalva:
  • Normális emberek kellenének a frakcióba akik hajlandóak RP-zni huzamosabb ideig ott.
  • Ha olyan ember kapná esetleg meg a frakciót akinek IRL is van benne tapasztalata, lehet, hogy szebb lenne az összkép.
  • Alapból úgy jönne létre a frakció, hogy van egy már előre felépített terv (Mint például a cégeknél IRL) és az alapján működne a frakció
Hozzá teszem, egyáltalán nem értek ehhez, csak leszerettem volna írni a gondolataimat.

- További jó játékot Mindenkinek!

Ricsard

Barangoló
2019. 01. 10.
100
167
22
Pécs
V4 karakter
Richard D Walter
Több féle/fajta kormánynak is tagja voltam, köztük annak is, amely a bíróságokkal meg a választásokkal próbálkozott. Bíróság alapvetően ötletnek jó, de a kivitelezése a játékosok, meg úgy alapból a játék korlátai miatt igazán hasznosra, mindig elérhetőre, olyanra, hogy legyen is tényleges befolyása nem megoldható. A választás is egy jó felvetés, a lebonyolításban is anno részt vettem, viszont nagy tétje ennek sincs, mivel az ezutáni győztes párt(már ha nem csalják el) sok dolgot nem tud csinálni.

A testőrség is olyan volt mindig, hogy 25-30 emberből 10-15 testőr volt, akik egész nap annyit tudtak csinálni, hogy állnak bizonyos "őrhelyeken", néha-néha volt valami RP amire lehetett kísérni, de szerintem hosszú távon az sem volt egy élménydús dolog.
Ivano féle belügyminisztériumban is ott voltam kabinetfőnökként ami szintén egy nagyon jó ötlet volt, azonban itt is a problémák ott kezdődtek, hogy semmilyen nagyobb ic ráhatásunk nem lehetett más frakciókra.

Úgy en bloc annyira soha sem volt értelme 30-40 frakciótagnak, mert abból nagyon kevés volt az, aki tényleg élvezhette és volt olyan feladata, amiért megérte feljönni játszani.

Sok próbálkozás volt, a vége mindig ugyanaz lett, egyszerűen a polizitálás, a különböző IRL testületek, minisztériumok, egyéb szervezetek IC-be való érdemi beépítése nem kifizetődő, szívem szerint a kormánynak úgy lenne egyedül értelme, hogy egyrészt a BV-t viszi, és pluszban van bent f3-ban néhány ember, akik akár közben más frakcióban aktív tagok, és ők időnként leszerveznek valamilyen rendezvényt, erre bőven elég max 5-10 ember, rendezvény terén azért még van bőven lehetőség, anno pl a SeeAthlon és jó volt, abból is örülnék újabb felvonásnak.

• Tetszik
Reactions: Ivano és SAS

yungmilu

Újonc
2019. 02. 08.
35
115
V4 karakter
Anthony Garfinkel
LV karakter
Milan M Milanson
V2 karakter
Milo Tachibana
Mivel meglettem említve negatív példaként (legalábbis magamra ismertem benne), szeretném leírni énis a személyes véleményemet az Önkormányzatról, mint frakció.

Először is reflektálnék @Kispali rám vonatkozóra részére (feltéve, ha rám gondolt). Anno még talán 2 éve amikor Ivano vezette a frakciót akkor Valdoékkal csináltunk egy nonscript olasz bűnszervezetet Marina területén, amit abban az évben meg is szavaztak az év nem scriptelt frakciójának.
A karakterem a szervezeten belül formálisan támogató szerepet töltött be, de mivel alapítótag voltam, így a felső körbe tartoztam a szervezet életében. Igen, a karakterem bedolgozott egy maffia alá úgy, hogy közben ha jól emlékszem rendvédelmi államtitkár posztot töltött be az akkori kormány frakcióban. Ivanoék és Zane Cortezék is tudtak erről OOC, és adtam is morzsákat nekik, hogy tudjanak ellenem nyomozást indítani. Tudtommal mindkét fél élvezte a szituációkat amik kialakultak. Emellett hozzáteszem, hogy nem sikerült sem a 3 kormánytag meggyilkolását(a karakterem csak parancsba adta, nem közvetlenül követte el), sem a korrupciós vádakat rám bizonyítaniuk így lehetett a karakterem ilyen magas beosztásban.

Hogy ezt miért is írtam le ennyi idő után? A politika és maguk a politikusok a világ összes országában nem besorolhatóak csak jó vagy rossz emberként. Erre magyar példa az 1998-as Fenyő gyilkosság, de van, hogy az Egyesült Államokban akár szakszervezeti nyomással visznek át törvénymódosításokat egyes tagállamokban, illetve a pénz miatt behódolnak az alvilági bűnszervezeteknek. De már az ókori Rómában is volt egy olyan mondás, hogy kövér szenátort válassz magadnak --> gazdag szenátor kisebb eséllyel fog a további gazdagodására koncentrálni és a nép érdekeit fogja figyelemmel követni. Természetesen vannak becsületes, a hazáját/városát szerető és tisztelő politikus is, de ez a ritkábbik eset. Ebből adódóan nem értem miért volt gond az, hogy az akkori karakterem benne volt "mocskos" üzletekben is.

De szeretném leírni, hogy miért nem működött a szerveren számtalanszor ez a fajta frakció és szerintem mi segíthetne ezen.

Túl nagy létszámmal és bonyolult felépítéssel vezetett Önkormányzat/Kormány
A testőrök a szolgálatban töltött idejük 90 százalékában unatkoznak, adrenalinhiányban szenvednek, így fordulhatott elő az, amit a többiek fentebb is leírtak, hogy nehéz kezelni őket.
A nagy létszám életben tartásához hozzáértő csapatra van szükség, ami ebben az országban nem megvalósítható, egyszerűen az elmúlt 100 évben lezajló IRL eseményeknek köszönhetően (nem akarok mélyrehatóan belemenni, mert az már politizálás lenne).
Ha LENNE is elég ember sok fővel operáló frakcióhoz, azok nagy része is hamar megunná, mivel maga a játék nem tud elég lehetőséget biztosítani számukra.

Megoldás(saját véleményem szerint) egy kevés létszámmal üzemelő, nem annyira szerteágazó struktúrával rendelkező Önkormányzat.
- Mivel a szerver egy fiktív országban játszódik (magyar rendvédelem, usa illegál), így egy fiktív, kevert rendszerre van szükség aminek az élén a szenátor áll, akinek helyettese az alszenátor ( a bejátszható terület nagysága és a 2 város és falvak miatt).
- A térképet felosztanám 4 körzetre, ezek név szerint: Los Santos, San Fierro, Red County és Angel Pine.
- A körzetek élén képviselő állna. Mivel a 2 város körzete nagy, ezért azokat 2 képviselő igazgatná.
+ A képviselők feladata lenne az adott körzeten belül X mennyiségű esemény megszervezése és megtartása amihez vehetnek el megbízási szerződés alapján alkalmazottakat amiről könyvelés történik, illetve a helyi lakosság igényeinek felmérése.
- 2 vagy 3 hetente a 6 képviselő, a szenátor és annak helyettese az alszenátor összegyűl és megvitatja az adott időintervallumban történt eseményeket. Ha változtatásokat pedig megszavazzák.
+ Ezután a szenátor összehívná a rendvédelmi szervek vezetőségét és a korábban megszavazott törvénymódosításokat, javaslatokat bemutatná. Kiemelném, hogy ezen az eseményen az Önkormányzat nem áll feljebb a Rendvédelem felett (annak ellenére, hogy IRL igen), mert ez a szerveren nem megvalósítható. Nem követelőzne a szenátor, hanem a közös hangot keresné ami mindkét félnek érdeke.

Igazából még lehetne természetesen bíróság és társai, de a szerver jelenlegi játékosbázisa erre jelenleg nincs a véleményem szerint felkészülve. Ha igény mutatkozik rá, akkor természetesen mehetne a terjeszkedés a rendvédelmi leaderek beleegyezésével.

Konkluzió: Lenne egy állandó 8 fős önkormányzat, akik számos embert foglalkoztatnának határozott ideig, így bevonva a civileket is, de mégis minden tagnak meglenne a fontos szerepe a frakció életében. Itt most kifejtősebb terveket inkább meg sem említettem, mivel így is hosszúra nyúlt az irományom.

Köszi, hogy elolvastad!

nempatrik

Lelkes fórumhasználó
2020. 05. 29.
313
237
⚡️
LV karakter
Patrick G Ascenzo🔥
És ezt a problémát úgy oldottad meg, hogy rendeztél egy DM bulit Rendőrség előtt @Kispali tiszteletére.
Teljes szívemből gratulálok a teljesítményedhez ? Elég nehéz lehetett ilyen alacsony értelmiségi szintre süllyedni ?
Nagyon jól tette, a bohóc meg inkább te vagy, hogy komolyan veszed ezt a szervert

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.