Kezdőár újragondolása

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

PIETRAK

playhardgopro.
SzuperAdmin
v4
2019. 01. 09.
17 638
9 728
V4 karakter
Ayden Cortez
Pont ma olvasgattam én is a hirdető részleget. Kicsit furának tartom azt, hogy valaki kirak egy kezdő licitet pl. 20 milláért.
20 millára jön egy 25 millás ajánlat és "menjünk feljebb ennyiért nem eladó".

Akkor miért van "liciten"? Mi értelme van kirakni licitre a hirdető részlegen, ha úgyse megy el annyiba? Nonszensz.

Padawan180

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 23.
302
686
V4 karakter
Nsubuga Nelson Obata
LV karakter
Mubarak Gyasi
V2 karakter
-
Pont ezaz. Nonszensz. Megvette 24millioba, kirakja 20-as kezdovel hogy “felfigyeljenek” rá, de 25 alatt nem adja, mert keresni akar..

• Tetszik
Reactions: Doooominik

Albibi

Zöldfülű
Támogató
2022. 12. 08.
161
88
V4 karakter
Harry Graham
LV karakter
Harry Lewis
Pont ma olvasgattam én is a hirdető részleget. Kicsit furának tartom azt, hogy valaki kirak egy kezdő licitet pl. 20 milláért.
20 millára jön egy 25 millás ajánlat és "menjünk feljebb ennyiért nem eladó".

Akkor miért van "liciten"? Mi értelme van kirakni licitre a hirdető részlegen, ha úgyse megy el annyiba? Nonszensz.
Ezért kell villámárat kitűzni és sokkal egyszerűbb a szitu....😃

Padawan180

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 23.
302
686
V4 karakter
Nsubuga Nelson Obata
LV karakter
Mubarak Gyasi
V2 karakter
-
Nem ertem hogy mi idohuzas benne, ameg leirod hogy megadod a kezdot nemhiszem hogy sok idot vesztenel. Ha meg nem adja oda annyiba akkor nem 🤷‍♂️
In game hirdetni sem lehet pl $ jel nélkül… Révén hogy használd rpsen a hirdető felületet, auto teljes típusát kell kiirnod, és nem rovidithetsz. Akkor a fórumot miért nem lehet rpsen hasznalni? Szerintem is nagyon sok dolog mukodik már “jóvanazúgy” szinten a jatekban, lehetne néhol komolyabbra venni.

Albibi

Zöldfülű
Támogató
2022. 12. 08.
161
88
V4 karakter
Harry Graham
LV karakter
Harry Lewis
In game hirdetni sem lehet pl $ jel nélkül… Révén hogy használd rpsen a hirdető felületet, auto teljes típusát kell kiirnod, és nem rovidithetsz. Akkor a fórumot miért nem lehet rpsen hasznalni? Szerintem is nagyon sok dolog mukodik már “jóvanazúgy” szinten a jatekban, lehetne néhol komolyabbra venni.
Nem mondasz hülyeséget a hozzászólásodat nem tudom cáfolni🙂

Dixie

Aktív fórumozó
2019. 04. 02.
241
915
V4 karakter
Jose Hercules
LV karakter
Earl Chubby
Az 1$-os kezdőár azt tükrözi hogy fogalma sincs az illetőnek arról, mennyit akar / mennyit is ér az a "valami". Hiába veszi meg méregdrágán a dolgot, akkor is dupla árig el akarja vinni. De hát nem az a hülye aki ennyiért adja hanem aki meg is veszi mint tudjuk.

• Tetszik
Reactions: Albibi

Teaspoon

Pötyögtető
Támogató
2021. 03. 30.
464
1 211
V4 karakter
Viktoria Bierhals
LV karakter
Kendall Miller
Szerintem így kellene működnie:
Sima eladás: Kezdőár az a minimum ár, amiben már el akarjuk adni az autót, így elkerülve az 1$-os autókat és a "Kezdőárban nem eladó" szövegeket. Eladásnál a városban eladás joga fennáll. Minimum ár alatti ájánlatnál büntetőpont jár, mint ahogy az irreálisan alacsony kezdőár miatt is ( pl: Alfa Romeo, kezdőára 50.000$ ).

Licit: Kezdőlicitet kell megadni, ami nem túl magas és nem túl alacsony a jármű értékéhez mérve. Licitlépcsőt kell megadni, ami az az összeg, amivel minimum növelni lehet a licit árát, illetve egy villámárat, amit ha elér a licit, túllicitálás esetén is a villámárat megadó személynek kell eladni a járművet. Meg kell határozni egy lezárási időt, ami 24 óra és 72 óra között lehet, ennek letelte előtt csak a villámár elérésénél szabad lezárni. Licitnél a városban eladás joga nem áll fenn, és a legmagasabb licitálónak köteles az illető eladni az autót, ha ezt nem teszi meg, az illető kérhet kártérítést.

LeviNee

Barangoló
2022. 08. 16.
76
251
V4 karakter
Zack Davy
Jobban átgondolva, nem feltétlenül szükséges külön szabálypont bevezetése. Ha irreálisan alacsony a kitűzött ár, legyen az kezdő- vagy irány- vagy villámár vagy bármi, mehet rá a büntetőpont NonRPs hirdetés indokkal. A szerveren is rengetek kick és jail van kiosztva csak simán NonRP indokkal különösebb magyarázat nélkül. Ha meg az eladónak az a válasza, hogy "kezdőben nem eladó", arra ugyanúgy mehet a NonRP. A jelenlegi állapot úgy néz ki, hogy az eladó kitűz egy árat, aminek semmi köze nincs az autó valódi árához, és a vevő dolga kitalálni, hogy mennyi az autó ára. Lényegében egy szerencsejáték. Ha valamit venni akarsz akkor pontosan ki kell találnod az autó vagy ház árát. Ha ez nem sikerül, akkor nem vehetsz semmit, ugyanis az eladó csak anyit válaszol, hogy "mehet feljebb". Aztán más érdekődő meg nincs, mert mindenki a kitűzött kezdőárban akar megvenni mindent, ami függetlenül attól, hogy irreális, teljesen jogos. Ha annyiban nem eladó az autó, akkor miért van kírva az az ár. Ha nincs más érdeklődő, miért adjak többet? Biztos vagyok benne, hogy a hirdetett autók fele soha nem kerül eladásra, mert irreális ár van kiírva, és egyik érdeklődő sem tudja kitalálni, mennyi a valódi ár. Az eladó meg csak annyit ír, hogy "mehet feljebb". De egyik érdeklődő sem fog maga ellen licitálni.

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
396
1 035
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Nem ertem hogy mi idohuzas benne, ameg leirod hogy megadod a kezdot nemhiszem hogy sok idot vesztenel. Ha meg nem adja oda annyiba akkor nem 🤷‍♂️
Azért mert a licit nem így működik, nem gond ha nem érted valaminek a működését de ezt nem kell hangoztatni

Csomi

𝙬𝙧𝙪𝙝𝙪𝙝𝙞𝙝𝙞𝙝𝙞𝙝𝙪𝙝𝙞
2022. 11. 14.
275
479
otthon
V4 karakter
ernest meeks
Jobban átgondolva, nem feltétlenül szükséges külön szabálypont bevezetése. Ha irreálisan alacsony a kitűzött ár, legyen az kezdő- vagy irány- vagy villámár vagy bármi, mehet rá a büntetőpont NonRPs hirdetés indokkal. A szerveren is rengetek kick és jail van kiosztva csak simán NonRP indokkal különösebb magyarázat nélkül. Ha meg az eladónak az a válasza, hogy "kezdőben nem eladó", arra ugyanúgy mehet a NonRP. A jelenlegi állapot úgy néz ki, hogy az eladó kitűz egy árat, aminek semmi köze nincs az autó valódi árához, és a vevő dolga kitalálni, hogy mennyi az autó ára. Lényegében egy szerencsejáték. Ha valamit venni akarsz akkor pontosan ki kell találnod az autó vagy ház árát. Ha ez nem sikerül, akkor nem vehetsz semmit, ugyanis az eladó csak anyit válaszol, hogy "mehet feljebb". Aztán más érdekődő meg nincs, mert mindenki a kitűzött kezdőárban akar megvenni mindent, ami függetlenül attól, hogy irreális, teljesen jogos. Ha annyiban nem eladó az autó, akkor miért van kírva az az ár. Ha nincs más érdeklődő, miért adjak többet? Biztos vagyok benne, hogy a hirdetett autók fele soha nem kerül eladásra, mert irreális ár van kiírva, és egyik érdeklődő sem tudja kitalálni, mennyi a valódi ár. Az eladó meg csak annyit ír, hogy "mehet feljebb". De egyik érdeklődő sem fog maga ellen licitálni.
Hát ez az. Ha nincs más vevő csak én akkor is adjak nagyobb árat mert "ennyibe nem eladó". Ez egy rossz vicc

Eric

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
347
1 074
25
Beacon Hill🌄
V4 karakter
Eric Zawadzki
Itt nem a kezdőárral van problémájuk az embereknek, ahogy elnézem, hanem hogy a licit fogalma nem ismert a közösség jelentős részénél.
A licit lényege az, hogy egy tárgyat kiraksz minimum összeg nélkül, X időtartamra, akkor az időtartam lejártakor, a legnagyobb ajánlatot adóé lesz a tárgy. Az nem számít, ha a tárgy értékének csak a felét adták meg, akkor sem lehet visszatáncolni. (Ilyen szerintem még a SeeMTA történelmében nem fordult elő.)
Van a minimum összeggel ellátott licit, akkor pedig ha az érdeklődők nem mennek fel a minimum összegig a licit lejártáig, akkor a tárgy nem kerül eladásra.

Viszont a mai 1 dolláros kezdőárak szerintem egyáltalán nem licit miatt vannak, hanem azért mert az eladók a maximumot akarják kisajtolni, véletlenül sem akarják eladni áron alul az autót.(Pl ha kirakod 10 millióért az autót, de lehet hogy valaki megvenné 12 millióért is, akkor elcsesztél 2 milliót.)

Szóval kár ezt a licittel keverni.

Padawan180

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 23.
302
686
V4 karakter
Nsubuga Nelson Obata
LV karakter
Mubarak Gyasi
V2 karakter
-
Itt nem a kezdőárral van problémájuk az embereknek, ahogy elnézem, hanem hogy a licit fogalma nem ismert a közösség jelentős részénél.
A licit lényege az, hogy egy tárgyat kiraksz minimum összeg nélkül, X időtartamra, akkor az időtartam lejártakor, a legnagyobb ajánlatot adóé lesz a tárgy. Az nem számít, ha a tárgy értékének csak a felét adták meg, akkor sem lehet visszatáncolni. (Ilyen szerintem még a SeeMTA történelmében nem fordult elő.)
Van a minimum összeggel ellátott licit, akkor pedig ha az érdeklődők nem mennek fel a minimum összegig a licit lejártáig, akkor a tárgy nem kerül eladásra.

Viszont a mai 1 dolláros kezdőárak szerintem egyáltalán nem licit miatt vannak, hanem azért mert az eladók a maximumot akarják kisajtolni, véletlenül sem akarják eladni áron alul az autót.(Pl ha kirakod 10 millióért az autót, de lehet hogy valaki megvenné 12 millióért is, akkor elcsesztél 2 milliót.)

Szóval kár ezt a licittel keverni.
Szerintem ennél egyszerubb a kérdés, itt nem fogalomzavar van, vagy jelentésbeli egyet nem értés(mármint de, az van, nem is kicsi és ebben igazad van totálisan, de szerintem ennél egyszerubb a problema 😀). Szimplan csak bosszantó hogy saját magam ellen kell licitálnom, és sokszor a semmi ellen alkudozom. Az ajánlatra vár hülyeségeket kell megszüntetni forumon (ide értendő az 1 dollár kezdoar, 1millios auto eseteben a 200ezer kezdoar, avagy a 70ezer milliárd, tegyel ajanlatot és tarsai) mert semmi értelme nincs annak, hogy kiirsz egy összeget, én azt megadom te pedig “elfogadom de meg varok vele” cimszoval ignoralsz három napig, majd megkerdezem hogy mizu és kozlod hogy ennyiben meg nem elado, mehet feljebb. Adok egy magasabb ajanlatot, és megint le játszódik ugyan ez. Én szememben a megoldas az lenne, hogy a hirdetés kiírásánál lehet választani ket dolgot. Kiteszed licitre, INDULÓ LICITTEL, amiért már el lehet vinni a kocsit, amitől nem léphetsz vissza, és kiszabsz egy idopontot amíg tart a licit (villámár opcionális, licitlépcső szinten (ez alap értelmezetten lehetne a kezdő licit 1% pl)) avagy a másik, nemes egyszeruseggel kiraksz egy arat amennyiért el akarod adni, és mint irl is majd felhivnak, meg írnak neked és alkudoznak veled (azt is el tudnám képzelni hogy csak a licitekhez lehessen hozzászólni, sima hirdetés eseteben csak privát vagy telefon). De jelenleg ennek semmi értelme sincs ahogy zajlik, szerintem a most kint levő hirdetések maximum 5%-anak van létjogosultsága.

hdhunx

Pötyögtető
Támogató
2020. 09. 25.
422
264
20
LV karakter
Howard McKenzie
Igazából szerintem sok értelme nem lenne ha valaki kirak egy autót pl 2 Milla kezdő árral és 2.7-es villámmal akkor logikusan valószínűleg a kettő között félúton vagy a villámhoz megközelítő áron akarja eladni kb 2.5 környékén . Szerintem így érthető miért nem adja el sok ember a kezdőben mert ha így lenne sokkal több lenne az a hírdetés hogy itt fent említett példát alapjául véve megveszi kezdőben avagy 2 millába és 20 perc múlva már kint is lenne 2.2 kezdőben pl engem ami egyedül zavar amikor nagyon kicsi kezdőt adnak meg pl 2.3 millás autónál egy 1.5-ös kezdő meg persze az 1$ is kezdők. A fix áras dologra annyit mondanék hogy kirakod a 2.5-öt érő autód 3 Milla iranyárba( bár sokan keverik kezdő árat és az irányárat ezzel legtöbbet IG találkoztam) és mikor fel lépsz fórum látod hogy van 7db értesítésed és amikor és meglátod hogy mind a 7 csak röhögö fej akkor az kicsit dühítő tud lenni.

• Vicces
Reactions: Macseek

Teal C Jackson

Barangoló
2019. 01. 13.
122
541
V4 karakter
Teal© C Jackson
Mih?! Én is kinevettetem magam a szarjaimmal, mert mindig fölé lövök az áraknak, majd később ahogy látom leviszem. De azt nem fogom senkivel megcsinálni hogy beírom hogy 2 millió aztán amúgy 12-őt várok... Itt erről van szó, nem kell komplikálni. Amúgy haters gonna hate.

• Tetszik
Reactions: Padawan180

hdhunx

Pötyögtető
Támogató
2020. 09. 25.
422
264
20
LV karakter
Howard McKenzie
Mih?! Én is kinevettetem magam a szarjaimmal, mert mindig fölé lövök az áraknak, majd később ahogy látom leviszem. De azt nem fogom senkivel megcsinálni hogy beírom hogy 2 millió aztán amúgy 12-őt várok... Itt erről van szó, nem kell komplikálni. Amúgy haters gonna hate.
Amit te írsz az egy más dolog mint amit én írtam .LV-s hirdetőn az esetek 80-90% normális hírdetések vannak . Amit te írsz azzal csak az eladó tud mit kezdeni meg úgy tudom mindenkinek saját dolga mit mennyibe hirdet .

Teal C Jackson

Barangoló
2019. 01. 13.
122
541
V4 karakter
Teal© C Jackson
Hát pont azért írtam, mert erről szól a topic, nem arról amit te írtál.

De amúgy saját dolga a hirdetés, de a v3-as részben sport van abból űzve, hogy 1 dolláros kezdőárakon kínálgatják az amúgy több milliós cuccokat, és csodálkoznak hogy nem kapják meg az árát egyből, ezekre fel beírják hogy "elfogadom, mehet tovább" - ezért amúgy mindenkinek járna egy.... na mindegy, világ legnagyobb hülyesége.

SZERK: bár úgy gondolom már nem érdekes a téma, elvégre lesz ingame dolog belőle.

Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.