Indoktalan menekülés

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

SWAG

Újonc
2022. 10. 02.
69
106
Kalocsa
V4 karakter
Joseph Foster
LV karakter
Leonardo F Smith
Sziasztok!
Rendvédelmisként, illetve több SeeMTA live-ot elnézve rengetegszer találkozom az indoktalan meneküléssel, és az ezzel járó bannokkal. Igaz a ban csak részleges nem teljes, DE nem érzem fernek.

Hogy miért? Egyszerű.
Sehol NINCS leírva olyan szabály, hogy tilos lenne menekülni OK NÉLKÜL. Ez azért probléma, mert a srác/hölgy átolvassa a KOMPLETT szabályzatot, akkor nem tudja meg, hogy TILOS. Ha pedig ezt követően menekül, valamit elront és megfogják, vagy meghal, és nincs nála illegál, akkor rögtön hívják az admint, és rögtön osztják az indoktalan meneküléses bant.

Vagy lehessen menekülni indok nélkül is, vagy a szabályzatot kellene frissíteni.

Köszönöm, hogy végigolvastad. :D
(Szerintem a menekülések száma nem vészes, az adminügy annál vészesebb. Több admin felszabadulna, több player maradna "meglepetés" nélkül - még így karácsonykor is -.)

Skull

V3 ExGA
2019. 03. 24.
94
174
Várpalota
V4 karakter
Stefano Luchese
LV karakter
Davis Butler
Sziasztok!

Ténylegesen voltak/ vannak ügyek ezzel a dologgal kapcsolatba de igaza van @FreaK. -nek, azért csak eltudja dönteni mindenki saját maga, hogy miért kezd el menekülni egy adott szituációba. Példának, nem fogsz kezdeni azért menekülni, mert éppen ahhoz van kedved, vagy mert minimális szabálysértést követtél el, ha felvagy fegyverezve mert éppen tervbe van egy rablás, vagy hasonló kaliberű dolog, az már teljesen érthető.

• Imádom
Reactions: atex és aDaw

matyi9999

Újonc
2022. 05. 20.
64
397
V4 karakter
Enrico Barzini
-NonRP - Nem RP-s cselekedet.
↳(Példa: Tilos olyan dolgot tenni a játéban amit a valóságban sem tennél meg, leugratsz kocsival egy hegyről, stb..)

Benne van a szabályzatban, csak éppen egy minimálisat gondolkodni kell hozzá.
Nyugodtan rá lehet keresni, hogy hányan menekülnek azért mert ittasak, nincsen jogosítványuk, kábítószert fogyasztottak, egyéb piti bűncselekmény miatt... Szóval nem éppen helytálló a nonrp-re hivatkozni, miközben a szerveren ugyan ezen indokok nem elegendőek a meneküléshez és szankció jár értük.

Vince

blurryface
2019. 01. 10.
223
1 604
19
Lajosmizse city
V4 karakter
Vince_Ogg
LV karakter
NaQuian_Collier
V2 karakter
Száva _Vince
Nyugodtan rá lehet keresni, hogy hányan menekülnek azért mert ittasak, nincsen jogosítványuk, kábítószert fogyasztottak, egyéb piti bűncselekmény miatt... Szóval nem éppen helytálló a nonrp-re hivatkozni, miközben a szerveren ugyan ezen indokok nem elegendőek a meneküléshez és szankció jár értük.
Ez még mindig egy 2004-es játék és nem a valóság. Van amit nem tudsz kivitelezni a szerveren, ez is olyan. Ezzel csak azt érnéd el, hogy mindenki menekül világnak indok nélkül, mert ő drogozott vagy ivott. Leüli a 60 perc jailjét és megy tovább, semmi értelme. Jó ez így ahogy van, ha nagyon menekülni akarsz nem nehéz rá megtalálni az indokot egyébként sem.

Warlord22

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 10.
532
1 915
28
V4 karakter
Fabio Luchese
LV karakter
Brandon Artmenson
V2 karakter
Táplis Béla
Ha ez nem lenne semmilyen szinten korlátozva akkor napi szinten elhajtana mindenki akár egy egyszerű igazoltatás elől is, mert ő neki az a szórakozás hogy üldözteti magat. Akkor pedig káosz lenne. Így is sok olyan ember van aki napi szinten keresi a kiskapukat hogy menekülhessen.

• Tetszik
Reactions: aDaw

matyi9999

Újonc
2022. 05. 20.
64
397
V4 karakter
Enrico Barzini
Ez még mindig egy 2004-es játék és nem a valóság. Van amit nem tudsz kivitelezni a szerveren, ez is olyan. Ezzel csak azt érnéd el, hogy mindenki menekül világnak indok nélkül, mert ő drogozott vagy ivott. Leüli a 60 perc jailjét és megy tovább, semmi értelme. Jó ez így ahogy van, ha nagyon menekülni akarsz nem nehéz rá megtalálni az indokot egyébként sem.
Igen ez így van ahogy mondod, csak egy kezdő nem feltétlenül tudja vagy látja át ezeket a dolgokat és már csak akkor szerez erről tudomást amikor bannolják.

Norman.

no para és no sleep
2021. 03. 22.
463
1 001
Szentgotthárd
V4 karakter
camilla_rubino
LV karakter
lydia.posey
IRL is többen menekülnek, ,,indok nélkül" is.
Az az IRL, ami nem a játék. (RP szerver, azaz csak az IRL-re alapszik a játék)
Ennyi erővel le lőhetném fél AKK-t. (Mert én tömeggyilkosságot akartam csinálni)
Kicsit vicces.

-Tök menő lenne ha minden kezdő menekülne, wow de jó lenne.

aricsi

bukott ga
2019. 01. 20.
638
2 331
19
V4 karakter
vito_hetz
Így is rengeteg ember menekül el a rendvédelem elől mondván, hogy nem volt elsősegélydoboz és társai. Nem cops & robbers szerveren vagyunk, hogy mindenki fel alá meneküljön a szerveren mert olyan kedve támadt.

• Tetszik
Reactions: Macseek

Vince

blurryface
2019. 01. 10.
223
1 604
19
Lajosmizse city
V4 karakter
Vince_Ogg
LV karakter
NaQuian_Collier
V2 karakter
Száva _Vince
Igen ez így van ahogy mondod, csak egy kezdő nem feltétlenül tudja vagy látja át ezeket a dolgokat és már csak akkor szerez erről tudomást amikor bannolják.
Egy kezdő miért menekülne no reason? Ha azt sem tudja mit jelent a reális szerepjáték, megérdemli a bant. Egyébként ha nagyon kezdő, az admin feladata eldönteni hogy szankcionálja-e vagy csak figyelmezteti, ez általában az illető hozzáállásától függ.

• Tetszik
Reactions: FreaK.

SWAG

Újonc
2022. 10. 02.
69
106
Kalocsa
V4 karakter
Joseph Foster
LV karakter
Leonardo F Smith
Így is rengeteg ember menekül el a rendvédelem elől mondván, hogy nem volt elsősegélydoboz és társai. Nem cops & robbers szerveren vagyunk, hogy mindenki fel alá meneküljön a szerveren mert olyan kedve támadt.
Nem erről van szó. Tegnap is volt egy ügy, 10-es szinten a srác nem tudta. Nem arról van szó, hogy menekülhessen, hanem inkább az a cél, hogy a szabályzatban külön ki legyen emelve ez a rész is, hisz rendszeres.

• Tetszik
Reactions: Hagen

Macseek

Lelkes fórumhasználó
2019. 08. 29.
391
981
V4 karakter
Dane Rees
LV karakter
Patrycja Grzelak
Nem értem igazából. Egy hatodik szinten lévő ember miért menekülne? Ott kezdődik hogy egy random civil, és nagy valószínűséggel a szerepjátékot is még csak most tanulja ---> nincs kialakított karaktere, és a karakternek semmi illegális háttere. A másik része; minek akar 5 órát jailben ülni és a csekket fizetni ha esetleg elkapják?

tommen.

2+2=5
2019. 01. 10.
1 083
3 926
18
Győr
a.te.ervelesi.hibad.hu
V4 karakter
Maximilian Leitner
Amúgy ti hol olvastátok, hogy az ötlet megálmodója azt javasolta lehessen fűért, fáért menekülni? (Azt leszámítva, hogy érvelt vele, hogy miért kéne beírni a szabályzatba, vagy...) Szerintem nem sikerült megfogni a lényeget, mert az ötlet írója se vitatja, hogy helyes -e így a szabály. Szerintem nem nagy kérés beleírni ezt a konkrét példát a NonRP alá. Régebben ennek a menekülősdinek nem volt ekkora visszhangja, nem volt ennyi incidens belőle, de erősen kétlem, hogy azért mert nem menekültek volna indokolatlanul. Inkább a közösség hozzáállása változott, megunták. Ez tök jogos, én is unnám, ha minden áldott nap eljátsszák velem. Amikor én kezdtem visszatérni, akkor engem ez a dolog kultúrsokként ért, magamtól biztos nem jövök rá, ha nem olvasok fórumot. Nem értem milyen hátránya lehet ennek a két soros példa hozzáadásának, másrészt ez is csak hozzájárul az ilyen precedensek csökkentéséhez. Peace.

Mervin

Pötyögtető
2019. 01. 10.
411
1 410
www.youtube.com
V4 karakter
Rory Cline
LV karakter
Justus Cook
Én nem értem a hozzáállásotok a dologgal kapcsolatban. Haha reakcíó egy topicra aminek lenne is értelme, mintha nem is olvastátok volna el az egészet.

Nagyon sok ember kap szankcíót azért mert nem ismer egy íratlan szabályt a szerveren, ez így szerintem nem oké. Nektek talán az, mert tisztába vagytok már azzal, hogy jár ezért szankcíó és ennek az okát is ismeritek, de nem mindenki fogja tudni, nem mindenki játszik 2018 vagy 2019 óta, amikor "bevezették" ezt az egészet, a bevezetés kicsit nagy szó. Felesleges bannokat tudna megóvni, de ha ez nektek vicces...

Így néz ki szerintem a bevezetése a dolognak, ezt pedig LV szabályzatból szűrtem (ott pedig ezt később kezdték szankcionálni, mint itt).
image_2022-12-24_190437939.png

FalleN.

ezek csak betűk amit írsz
2021. 06. 23.
1 165
6 299
18
V4 karakter
Darryl Nordin
Ha ittas menekülőt akarsz játszani ajánlom a hot pursuit szervereket, nem a seemtat.

Vince

blurryface
2019. 01. 10.
223
1 604
19
Lajosmizse city
V4 karakter
Vince_Ogg
LV karakter
NaQuian_Collier
V2 karakter
Száva _Vince
Nagyon sok ember kap szankcíót azért mert nem ismer egy íratlan szabályt a szerveren, ez így szerintem nem oké.
A nonrp nem íratlan szabály, valójában csak gondolkodni kell. Ha valakinek van egy reális illegális karaktere, és mondjuk normális rp van arról, hogy be van tépve, nem hiszem hogy szankcionálva lesz. ( Tudom, a topic a kezdők védelmére épül ezzel kapcsolatban, de ők viszont nulla karakter háttérrel és előrp-vel nonrp-t követnek el. ) De a gyengébbek kedvéért külön is bele lehet írni a szabályzatba természetesen, ettől én sem zárkózom el.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.