Imperio Beltrán Leyva

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

greatcsabo

Fórum betyár
2019. 01. 12.
1 001
9 449
17
LV karakter
Johnny Rasgado
1fb62e594836fae96033037fddf83ec0.png

A Beltrán Leyva Organization (ismert még Beltrán Leyva Cartel néven, spanyol megfelelője Cártel de los Beltrán Leyva) egy mexikói drogkartell, eredetileg az öt Beltrán Leyva testvér vezetésével (Marcos Arturo Beltrán Leyva, Carlos Beltrán Leyva, Alfredo Beltrán Leyva, Mario Alberto Beltrán Leyva, Héctor Manuel Beltrán Leyva).
A szervezet a hírhedt Sinaloa Cartel egy mellékágaként indult, akkor még a Sinaloa kábítószer nagykereskedelméért voltak felelősek.
Tagjai minden évben alaposan kivették részüket számos embercsempészettel, pénzmosással, zsarolással, emberrablással, drog és fegyverkereskedelemmel, valamint gyilkossággal kapcsolatos ügyletben.

Voltak idők, amikor a BLO-t Mexikó egyik legerősebb drogkartelljeként emlegették, számos hatékony módszerrel szivárogtak be a kormányhivatalok és még a mexikói Interpol köreibe is. Az öt eredeti testvér utolsó szabadlábon lévő tagját, Héctor Manuel Beltrán Leyvat 2014. októberében tartóztatták le, miután az Egyesült Államok és Mexikó kormánya egyaránt több milliós nyomravezetői díjat (Mexikó: 30 millió peso - USA 5 millió dollár) adott ki rá. Héctor előállítása után négy évvel a börtönben veszítette életét, szívrohamban. A Sinaloa Cartellel való viszony egy nevezetes letartóztatással kezdett lefelé ívelő mozgásba haladni. 2008. január 20-án a szervezet akkori vezetőjét, Alfredo Beltrán Leyvat (ismert még az alvilágban El Mochomo néven) börtönbe helyezték, ami a Sinaloa Cartelre erőteljes csapást mért. Alfredo fontos feladatokat látott el a Cartelen belül, példa erre a nagyszabású kábítószercsempészet és folyamatos pénzmosás lebonyolítása. Alfredo lecsukásáért bátyja, Arturo bosszúra szomjazott.
Elrendelte az akkori rendőrkapitány, Édgar Eusebio Millán Gómez meggyilkolását. Az erre a feladatra küldött kivégzési csoport egy részét egy mexikóvárosi házban fogták el, több tucatnyi gépkarabéllyal, pisztollyal, gránátvetővel, harminc kézigránáttal, valamint golyóálló mellényekkel, amelyeken a FEDA„Arturo különleges erői” spanyol mozaikszó – felirat szerepelt.

A Beltrán Leyva fivérek társukat, Joaquin "El Chapo" Guzmánt hibáztatták testvérük letartóztatásáért, megtorlásul elrendelték El Chapo fia, a huszonkét esztendős Édgar Guzmán López meggyilkolását, amit egy bevásárlóközpont parkolójában legalább tizenöt állig felfegyverkezett férfi hajtott végre, nagykaliberű gépkarabélyokat és gránátvetőket használva. Alfredo letartóztatásának hatása nem csak a sinaloai szövetségeket tette tönkre, hanem felélesztette a rivális kartellvezetők Joaquin "El Chapo" Guzmán és Arturo új szövetségesei, a Juárez Cartel közti ellenségeskedést. Talán soha véget nem érő vérontás kezdődött, a Beltrán Leyva fivérek és hűséges követőik együtt távoztak a Sinaloa Cartel köreiből, szövetségbe léptek a Juárez Cartelen felül a Los Zetassal is, ami további eszkalációként szolgált a drogháborúban.
Az ismert legnagyobb összecsapás 2010. februárjára tehető, amikor a Beltrán Leyva Cartel és a Los Zetas erőszakos háborút vívott a Gulf Cartel, a Sinaloa Cartel és a La Familia Cartel által integrált új szövetség ellen.
 
2019. 01. 10.
1 807
18 408
Eversong Woods
V4 karakter
Tacko Fall
LV karakter
Zal'in Bacuss
unknown.png
A holnapi napon este (2021.12.23.), Bobby Harumi, a helyi szövetségi iroda vezetője sajtótájékoztatót tart a Redline telepen történt gyilkossággal, illetve a városban jelenleg fennálló helyzettel kapcsolatban délután öt órakor a John L. Bailey szövetségi épülete előtt. A sajtótájékoztatáson részt vesznek a nyomozást végző ügynökök is. A sajtótájékoztatón bárki részt vehet, az ott elhangzott információk publikusan felhasználhatók, terjeszthetők a forrást megjelölve.

f1fbc6aabcb0bcd2d14885a1781af9ad.png
d367c0e1ef04b402f79cbffb3ff24721.png

c9f3f8426069b99dfc94d334829d1b48.png
 
2019. 01. 10.
1 807
18 408
Eversong Woods
V4 karakter
Tacko Fall
LV karakter
Zal'in Bacuss
Bakusz válasza:
A kialakítással, vagy egyéb ilyesmivel kapcsolatos megjegyzésedet kizárólag privátban jelezd, ezen felül a ,,nagyon nagy lett, pörögjön brácsám" és társai bump hozzászólások hanyagolására kérnék mindenkit, a topicot csupán az élményképek és egyéb ehhez hasonló dolgok megosztására szeretnénk használni.
 
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.