Helikopterekkel kapcsolatban

Témával kapcsolatban

• Összes szavazat
    128

dj ess enjoyer

top suicide
2019. 01. 12.
2 091
6 853
V4 karakter
Jack Stand
LV karakter
Quantavious Luttrell
Heló, kezdeném az alap ötletemmel.

Egyre nagyobb esztétikai problémát, illúzió rombolást okoz a rengeteg helikopter a szerveren, értsük úgy, hogy mindenhova szanaszét van hagyva, akár több darab is néhol.
Ezt az egészet úgy gondoltam, hogy lenne egy rendszer, mint mondjuk a lefoglalt járművek kiváltója, amin ki tudja váltani a helikopterét a player, és lespawnolja valahova azt. Alapvetően ez a kiváltás ingyenes lehet, viszont a jelenlegi probléma miatt tennék a helikopterekre egy cooldownt, mint a pótkocsikra, munkakocsikra, ez legyen mondjuk fél óra - egy óra úgy, hogy elhagyták a gépet. Ekkor a rendszer "lefoglalja" és egy adott összegért válthatja ki az adott player a helikopterét. Viszont amennyiben saját maga viszi vissza a helikoptert a kiváltóhoz, abban az esetben ingyenesen tudja legközelebb lespawnoltatni a gépet. (Nyilván ez alól a frakció járművek kivételt élveznek.)

Véleményem szerint ennek az ötletnek nincs kontrája, semmi hátránya nem lenne ebből a playereknek, se a szervernek.

Hozzátenném végül a hajókat is ehhez az ötlethez, hiszen abból is rengeteg van még csúcsidőn kívül is a szerveren, számszerint akár 30-80 darab is egy helyen, ha ezeknek a modja be is van kapcsolva, akkor még a lag mellett crasheltet is. Ugyan ezt a rendszert látom jónak a hajóknál is.

Ez mellett megkérném a támogatom/nem támogatom párti embereket, hogy ne hozzászólásban, hanem egyszerű szavazásban tegyék ezt meg, köszi. 😁👍

Bernát

🎩🎸
2019. 01. 10.
1 075
4 993
20
LV karakter
Patrick Osbourne
semmi hátránya nem lenne ebből a playereknek,
és akkor hogy rakom le a tetőre helit mi
nem támogatom (
289528054ac038c60dc5cb9a1aead0f7.png
)

aPeti

edes otthon ❤️
Támogató
2020. 04. 09.
793
1 338
V2 karakter
francisco.furstenbarger
Csáó! Az ötletet teljes mértékben támogatom. A hajóknál tapasztaltam ezt a rendezetlenséget nagymértékben rákászatnál vagy felkapottabb hajós helyeken. A helikoptereknek meg semmi keresnivalójuk autópálya közepén (ilyet is láttam már, nem kifagyás miatt került oda, napokig ott volt).
nem olvastam még el az ötletet de pl. olyat lehetne hogy aki háztetőre parkol vele azét kitörlik vagy valami ilyesmi (y)(y)(y)
Teljesen támogatom a hozzászólásod. Végül is mi az a 20-30-40k Ft amit kifizetnek a heliért. 🤡

ese korsi

The Fearsome
2019. 01. 11.
1 912
19 283
21
V4 karakter
Martin Chambley
LV karakter
Monyet Chopper
Végül is mi az a 20-30-40k Ft amit kifizetnek a heliért. 🤡
Parkolj le a háztetőre 4 helivel, 10 kocsival a ház elé és várd a spanokat, hogy te ezt érted el a szerveren. Könyörgöm 🤡
Ha van annyi eszed, hogy kifizetsz egy helikopterért 40 ezer forintot legyen ahhoz is, hogy reálisan tárolod nem illúziórombolóan.

aPeti

edes otthon ❤️
Támogató
2020. 04. 09.
793
1 338
V2 karakter
francisco.furstenbarger
Parkolj le a háztetőre 4 helivel, 10 kocsival a ház elé és várd a spanokat, hogy te ezt érted el a szerveren. Könyörgöm 🤡
Ha van annyi eszed, hogy kifizetsz egy helikopterért 40 ezer forintot legyen ahhoz is, hogy reálisan tárolod nem illúziórombolóan.

Nekem nincs és soha nem is lesz helikopterem, sőt házam sincs. 😉 Nincs szükségem arra, hogy flexeljek másoknak. Ettől nem leszek több. Kizárólag reagáltam arra a bizonyos hsz-re. De teljesen igazatok van. Biztos jobb kitörölni, mint szólni a rendes tárolás miatt. 🤷🏻‍♂️

• Tetszik
Reactions: KwEiN

Predi

pártatlan békebíró és diplomata
Fő Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
2 730
5 430
Würzburg / Budapest
www.twitch.tv
V4 karakter
Roxy Trevisano
LV karakter
Bruno Fleming
V2 karakter
Blasius Kensington
Ha nem lenne lezárva a reptér akkor reálisnak tartanám azt is, hogy a helikoptereket ott kellene tárolni, ha a gazdájának nincs lehetösége máshol parkolni. Aki máshol, szabálytalanul tárolja (út szélén, zacis mellett, kaszinó, a semmi közepén lehajítva és még sorolhatnám) ott a rendvédelem intézhetné ezeknek a helikoptereknek az "elszállítmányozását" Ha nem protectes akkor igazából evidens a dolog, mert eltünik ha lelép a tulaja. De a te ötleted sem rossz.

Papii

Legenda
2019. 01. 09.
558
500
Saalbach-Hinterglemm
V4 karakter
Alexander Luttenberg
LV karakter
Alexander Hemsworth
Ha nem is sok de legalább menne ki a pénz a szerverről, viszont amit Predi kollega említett a reptérről, azt jó volna nyitva tartani, és pl oda lerakni egy kiváltó npc-t. Egyébként az ötleted támogatom.😁

• Tetszik
Reactions: Wexen

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
397
1 018
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Semmi kár nem lenne belőle?

Gyakorlatilag használhatatlanná tenne egy magántulajdont. (Nekem nincs helim) Mindig amikor kell akkor menjek el érte valahová ahová járkálhatok még napjába 10-szer ha véletlen elnézem a fél órát? Akkor mindegy lenne ha bérelhető lenne és nem lenne többé magántulajdon.
Ez így ebben a formában nagyon nyűglődős és ez az ami illúzió romboló. Valahogy lehetne szankciónálni aki nem tudja rendesen tárolni de ez így ellehetetlenítés.
A heli nagy előnye (vagy egyetlen előnye) magánszemélyként a gyors közlekedés. Ez nem lesz többé ha a map egyik végéről a másikba kell majd járkálnom kiváltani

Predi

pártatlan békebíró és diplomata
Fő Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
2 730
5 430
Würzburg / Budapest
www.twitch.tv
V4 karakter
Roxy Trevisano
LV karakter
Bruno Fleming
V2 karakter
Blasius Kensington
Mindig amikor kell akkor menjek el érte valahová ahová járkálhatok még napjába 10-szer ha véletlen elnézem a fél órát?
Semmi ilyenröl nincs szó, hogy minden egyes alkalommal egy NPCböl kell lekérned a helikoptert. A probléma az, hogy egyes emberek nem tudják normális helyre rakni a helikoptert. Inkább leteszik egy kocsi parkolóba, a járdára, vagy még rosszabb, az út közepére vagy pl. a kaszinó melletti kis földes területre azzal a mottóval, hogy "jó´ van az úgy"... Nyilván csak akkor lenne lefoglalva, ha kis/hosszú ideig irreális helyen vagy forgalmat akadályozó helyre raknád le a helikoptert.
Részemröl és még sokak szerint ez az illúzió romboló. Hogy pl. a helikopter például a zacisnál áll a keresztezödés közepén vagy félig felrakva a padkára.

Ez mellett megkérném a támogatom/nem támogatom párti embereket, hogy ne hozzászólásban, hanem egyszerű szavazásban tegyék ezt meg, köszi. 😁👍
És szerintem a továbbiakban maradjuk ori kérésénél. :)

• Tetszik
Reactions: Mkls és Smithy

ese korsi

The Fearsome
2019. 01. 11.
1 912
19 283
21
V4 karakter
Martin Chambley
LV karakter
Monyet Chopper
Ez így ebben a formában nagyon nyűglődős és ez az ami illúzió romboló.
Az nem illúzióromboló akkor, hogy felmegyek a szerverre és egyből 5 helikopter száll el felettem, majd amikor tovább mennék meglátok még tíz másikat a háztetőkön, meg lerakva a járdára?

+ -> Mi már két éve panaszkodunk, hogy ez borzasztóan ocsmány szokás, hogy tetőn, házak előtt tároljuk a milliós kocsikat jelen esetben a helikoptereket. Csak gondolj bele picit a mi szemszögünkbe. ⏭️

Felmész a szeróra a frakcióddal, kilépsz a HQ-ra és a mellette lévő civil épületek tetején nyolcvan százalékban egy helikopter csücsül. :ROFLMAO:

dj ess enjoyer

top suicide
2019. 01. 12.
2 091
6 853
V4 karakter
Jack Stand
LV karakter
Quantavious Luttrell
A heli nagy előnye (vagy egyetlen előnye) magánszemélyként a gyors közlekedés.
egyszerűen nem tudok egyetérteni veled, mivel ha kicsit is ismered a mapot (gondolom ha már pénz összejött helikopterre, van egy kis infód hogy mi merre hány méter)

Autóval sokkal hamarabb meg lehet tenni egy adott távolságot, mint helikopterrel, de hogy ne csak dobálózzak, felhozok egy példát, bármilyen venomos autóval hamarabb jutok el taxiteleptől baysideba, mint helikopterrel.

Valahogy lehetne szankciónálni aki nem tudja rendesen tárolni de ez így ellehetetlenítés.
Lefoglalom azokat a helikoptereket, amik nem állnak jó helyen, 5 perccel később ugyan ott áll, ahol eddig volt. Nem hiszem, hogy ez a helikopter ilyen fontos lenne farmozáshoz, meg fontos, hogy a ház kertjében, rosszabb esetben a tetején, vagy egy parkolóház tetején álljon kihasználatlanul.

Mindig amikor kell akkor menjek el érte valahová ahová járkálhatok még napjába 10-szer ha véletlen elnézem a fél órát?
Nem azt mondtam, hogy legyen egyetlen egy cp ennek a kiváltására, biztos vagyok benne, hogy erre jó rendszert ki lehet találni ezen az alapon.. És nem feltétlen kell fix fél órás timeout rá.

A topicot egyébként nem azért hoztam létre, hogy most jól ki kéne baszni a helisekkel, hanem azért, hogy egy létező problémára legyen valami megoldás, mert eddig egyébként senki nem írt ehhez hasonló ötletet.

mint szólni a rendes tárolás miatt.
el kell keresítselek, hiába szólok, 80%-ban a falnak beszélek sajnos

Ha nem lenne lezárva a reptér akkor reálisnak tartanám azt is, hogy a helikoptereket ott kellene tárolni

Volt egy időszaka a szervernek, amikor oda voltak getelve, lerakva a helik, egyetlen dolgot értünk el vele, hogy laggoltunk a reptér környékén, ugyan úgy mint a rákászatnál a sok hajó miatt.

KwEiN

Klaviatúra gyilkos
Támogató
2019. 01. 31.
813
2 171
V4 karakter
Osian Kidd
LV karakter
Sean Collins
V2 karakter
Daniel Frewen
Sziasztok!

Szerintem nem lehetne ezt az ötletet teljesen jól kivitelezni, mivel ha 1 pontra (ahogy a kommenteket néztem reptér) összpontosítanánk a helikopter kiváltását, akkor azzal nagyon korlátozva lenne a használata, és túlságosan kötött lenne.

Predi leírta, hogy sokan autóparkolóba, kaszinó melletti placcra, stb. helyre pakolják a heliket. Én is ilyen személy vagyok, járdára azért nyilván nem állok, de keresek valami üres placcot a környéken és oda rakom le. Mind ez annak köszönhető, hogy jelenleg nem lehet hova rakni a helikoptereket, hiszen ha egy magasabb épülettömbre is raknám a helit, akkor meg az van, hogy nem tudok lejönni / felmenni, hiszen nincsen CP fent. A szerveren jelenleg 1-2 helikopter leszálló van kialakítva, ezek is frakciók kezében vannak, konkrét helikoptereknek.

Véleményem szerint több olyan helyre lenne szükség, legalább 10-12 darab a szerveren, ami külön helikopter parkoló lenne / több ilyen kiváltó NPC kéne, amit Ori vetett fel, máshogy nem látnám értelmét ennek az ötletnek. Esetleg akár nagyobb házak tetejére is lehetne mappolni 1-2 helikopter leszállót lift CP-kkel.

GustavoHans15

Zöldfülű
Támogató
2021. 08. 12.
191
326
19
Magyarország-Mátészalka
V4 karakter
Gustavo Hans
LV karakter
Gustavo Hans
V2 karakter
Gustavo Hans
Nem lenne rossz ötlet, de kétlem hogy jelenleg ez lagoltatná legjobban a playereket a szerveren. Elég sok helyre van betömítve egy csomó kocsi pl: sheriffség előtti parkoló amit úgyszintén lehetne akkor szankcionálni vagy legalább lefoglalásra rakni azokat a kocsikat, persze ebbe közre játszik az is hogy nem mindenki teheti meg jelenleg a szerveren azt hogy garázst vegyen, igényeljen hiszen felment elégé az áruk. Bőven meglehetne oldani ezeket is 1-2 mapolás segítségével pl: Mint ami nagykernél van hangárat le lehetne helyezni 1-2-t db-ot publicus parkolónak és már kevesebb autó tömörödne be egy helyre. Nem rossz ötlet ez a helikopter tárolós se csak akkor nem 1 helyre kéne hanem kb minden város,faluba mert nekem pl fort carsonbol kicsit több idő bemenni kiváltani városba ha használni szeretném ,de így is ha 1 helikopter állt a házamnál lévő nagy placcon lefoglalásra került, míg másnál áll kint akár 8 autó is hozzá se nyúl senki szóval bőven lehetne ezeken a dolgokon csiszolni, dolgozni mert valaki részéről lehet jó lenne ,de nem csak egy oldalról kell nézni a dolgokat.

• Tetszik
Reactions: KwEiN

Danikaaaa

Zöldfülű
2021. 05. 17.
153
262
LV karakter
ben cortez
hangárat le lehetne helyezni 1-2-t db-ot publicus parkolónak és már kevesebb autó tömörödne be egy helyre.
Tenyleg, es akkor meg az lenne, hogy napjaba 50x irnak h ossze buggolt az auto, teny es valo , hogy vannak olyan helyek ahol rengeteg auto van, ami radasul modolt is, nem hinnem hogy erre egyaltalan lehet normalis megoldast talalni.

GustavoHans15

Zöldfülű
Támogató
2021. 08. 12.
191
326
19
Magyarország-Mátészalka
V4 karakter
Gustavo Hans
LV karakter
Gustavo Hans
V2 karakter
Gustavo Hans
Tenyleg, es akkor meg az lenne, hogy napjaba 50x irnak h ossze buggolt az auto, teny es valo , hogy vannak olyan helyek ahol rengeteg auto van, ami radasul modolt is, nem hinnem hogy erre egyaltalan lehet normalis megoldast talalni.
Jogos de lenne rá megoldás pl:Meg lehetne oldani a no collision-el ami van fényező műhelyeknél is.

cote d'azur

Újonc
2022. 10. 17.
1
4
LV karakter
Bought Vinyl
Hiába parkoltam le a helimet többször a saját garázsom elé / mellé (egy konténerparkban található, nem forgalmas helyen) akkor is többször le lett foglalva főadmin által.

Ilyenkor igenis hátráltat, hogy le van foglalva.

• Tetszik
Reactions: GustavoHans15

dj ess enjoyer

top suicide
2019. 01. 12.
2 091
6 853
V4 karakter
Jack Stand
LV karakter
Quantavious Luttrell
Meg szeretném kérdezni az utóbbi időben kommentelőktől, hogy ti elolvastátok egyáltalán hogy mi az ötlet? (és értelmeztétek is?)

Szó sincs arról, hogy a helik laggoltatnának, itt arról van szó, hogy irreálisan sok helikopterrel lehet találkozni a városban járkálva és ez sajnos illúzióromboló.