Sziasztok!
@Ivano hozzászólásával értek szinte teljes mértékben egyet, valóban jól jönne és sokat adna hozzá a szerveren történő RP-hez, sok szituáció születne abból, ha, mint írta: a hullák nem tűnnének el 10 perc elmúltával, illetve az is fontos lenne tényleg legalább v4-re, hogy a hullák ne blokkolják az életben lévőket, nagyon idegesítő tud lenni, illetve sokszor igazságtalan, főleg gyárban, mikor azt használja ki az egyik fél, hogy a másik nem vele törődik, hanem épp széjjel lövi az álló hullát, hogy ne blokkolja őket.
( Arról meg nem is beszélve, hogy amíg a rendvédelem duty itemként kvázi ingyen kapja a fegyvert és a lőszert, az illegálnak nem feltétlen gazdaságos 20-30 töltényt ellőni egy már meghalt játékosra a fent említett okokból kifolyóan. )
Én a hullák későbbi eltűnésével kapcsolatban annyit fűznék Ivano ötletéhez, hogy szerintem lehetne akár az a 30-40 perc ( amit Ivano írt ) akár 1 óra is, így az OMSZ-t minden esetben időben lehetne értesíteni és ki is tudnának érkezni majdhogynem minden hullához, hogy lefolytassák az azzal kapcsolatos RP-t.
A szerver, a fentiekből kifolyó esetlegesen megnövekvő leterhelését tekintve azzal lehetne ezt a hosszabb ideig ottmaradó hulla dolgot ellensúlyozni, hogy az interiorban levő hullák továbbra is eltűnnének, mikor újraéled a meghalt játékos. Valljuk be, a legtöbb interiorban történő haláleset a behatolások során következik be, vagy ha valaki az ingatlanjában a szaftos kis kamat afkolása közben éhen/szomjan hal, ezekhez pedig nem érzem azt, hogy szükséges lenne egy RP szituáció kialakítása ( OMSZ-t ezekre az esetekre kihívni, hogy pl. a gyárban szedjék össze az esetenként több tíz hullát, meg a kamatot afkoló holttestét, miközben jönnek a nagyobb értelemmel bíró hívások ) Nem tudom viszont, hogy ez mennyire kivitelezhető, nem vagyok fejlesztő, nem igazán értek ehhez, így ebbe nem mennék bele jobban, csak egy ötlet.
Egyetlen pontja van Ivano ötletének, amivel részben nem tudok egyetérteni:
e) Ha valaki meghal (fegyver által!) akkor ne tudjon lőni a következő 3 órában. Ez által talán a civil maffiák is kevesebbet lövöldöznének, valamint mi, mint rendvédelem se futnánk be egy intibe, majd 50-en meghaljunk, hogy kilőjjünk 5-öt. + biztosításokra is jobban figyelnénk.
Alapvetően jó elképzelés, viszont én sokallom a 3 órát.
Vegyük például a TEK-et, de főleg a Honvédeket. A nap bármely részében előfordulhat egy gyár vagy ahhoz hasonló behatolásos akció, ahol a TEK megy be elsőként, őket pedig a Honvédek követik másodikként, így érthetően közülük halnak meg a legtöbben.
Míg a TEK-nek ( tudomásom és emlékeim szerint ) c11 után nincs kötelező duty, a Honvédség állománya, hacsak nem rendelnek el őrjáratot, ami az esetek legnagyobb részében este van, tulajdonképpen a bevetéseken kívül a nap legnagyobb részében a támaszponton várja a vörös/kék/egyéb kódot, vagy egy kiképzés kezdetét.
A Honvédeknek, ha a bevetés után 3 teljes órán keresztül nem lenne lehetőségük lőni a fegyvereikkel, sok kiképzés precíz végrehajtása is ellehetetlenülne, így pedig kvázi nem lenne értelme fent lenniük a szerveren azoknak, akik nem tudnak lőni a fegyvereikkel, mert lelőtték őket a bevetés során.
De a TEK esetében is, vagy itt is említhetem, ha ( legtöbb esetben ) este van és őrjáratoznak, a Honvédséget is, mikor a bevetés után az annak során meghaltak is járőröznének/őrjáratoznának, ha kialakul egy üldözés és fegyvert ragadva kiszállnak a üldözöttek a járművükből, akkor a 3 óra lövési tilalom alatt álló TEK-esek, Honvédek mit tudnak csinálni? Nem lenne túl valósághű, ha használható fegyver nélkül szállnának ki, vagy csak az autóban kuporognának remélve, hogy a lőni képes társaik elintézik a dolgot helyettük is.
Az meg, hogy akik meghaltak a bevetés során, 3 órán keresztül nem csatlakozhatnak a járőr/őrjárat szolgálathoz, vagy a Honvédek esetében nem tudnak érdemben részt venni egy kiképzésben, mind tudjuk, hogy annyit eredményezne, hogy az illetők szimplán lelépnének a szerverről, vagy hosszas afkolásba kezdenének. ( Ez leginkább a Honvédekre igaz, akiknek szolgálatban kell maradniuk az akció után is. )
Továbbá leszögezném, hogy a fent leírtaknak több része nem csak az említett két rendvédelmi szervre vonatkozik. ( CR, KR-re is, hogy pár példát írjak. Ők ha a bevetésen meghalnak, kérdéses, hogy tudják e folytatni a járőrözést használható fegyver nélkül. )
De pontosan tudom, hogy a rendvédelmet ( azon belül a Honvédséggel kapcsolatos dolgokat meg aztán főleg ) érintő dolgokkal kapcsolatban nincs semmi értelme, szükségessége "kioktatni" Ivano-t, szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy semmi ilyen szándékom nem volt, nem is lesz, ez nem egy Ivano ellen megírt hozzászólás ( főleg, hogy ezt a pontot kivéve egyet is értek vele mindenben ), csupán a véleményemet szerettem volna leírni.
Miután jól kifejtve elítéltem ezt a felvetést, emlékeztetnék minden, a hozzászólásomat olvasót arra, hogy az ötlet ezen részével csak RÉSZBEN nem tudok egyetérteni.
Leírtam, hogy ezalatt azt értem, hogy sokallom a 3 órát.
Az ötlet azonban jó, csak a 3 óra helyett mondjuk addig ne tudjanak a fegyverrel megölt játékosok lőni, amíg a fejük felett van az éledés után a "halálangyal".
Ez akár tűnhet kevésnek is, személyes véleményem szerint nem az, de nem ellenezném, ha ez az idő mondjuk nem 20, hanem 30-35 perc lenne, annál viszont semmiképp se több, főleg nem 3 óra, ami akkora időtartam, hogy tényleg sok játékost teljesen kizárna nagyon sok olyan RP szituációból, ahol bizony el kell sütni a fegyvert.
Illegállal kapcsolatban annyit írnék csak, hogy ott akár lehetne magasabb ez az idő, de ott se 3 óra, hanem mondjuk 1-1,5, mert valóban nem reális az, hogy létrehoznak egy RP szituációt ( lehet ez ATM-től kezdve rablás, menekülés, akármi ), bemenekülnek valahova, behatol a rendvédelem, megölik őket, élednek aztán fél óra múlva mégegyszer ugyanez. Ezt viszont folytatni sem merem, tisztában vagyok vele, hogy így is megy a reklamáció, hogy mekkora előnye van a rendvédelemnek az illegállal szemben, ami bizonyos szempontokból igaz, más szempontokból nem teljesen, de ez meg már más téma.
Azokról pedig, akik nincsenek F3-ban, de illegális tevékenységeket folytatnak, még nem is esett szó..
Egy szó mint száz, Ivanoval értek egyet, ha a hozzászólása "e" pontját kicsit máshogy gondolom is.
Minden elismerésem azoké, akik a butus fejem eme hosszas szüleményét türelmesen végigolvasták, függetlenül attól, hogy egyetértenek-e velem!