frakció pályázás

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Galvez

Pletykafészek
Támogató
2019. 04. 05.
857
1 294
V4 karakter
Lydia Hailstorm
LV karakter
Lydia Hailstorm
V2 karakter
Sarah Blake👩‍🌾
Mindjárt itt a V4, nyugi biztos lesz valami

• Tetszik
Reactions: Doooominik

ese korsi

The Fearsome
2019. 01. 11.
1 912
19 283
21
V4 karakter
Martin Chambley
LV karakter
Monyet Chopper
Egy dolgot sosem értettem, sosem fogok érteni. Ti egyébként illegális frakcióban vagytok? Nem. Illegális karaktert alakítotok? Nem. Miért ti próbáljátok a MI problémánkat orvosolni? Nem, nem járunk fel olyan gyakorisággal a szerverre játszani, hisz 2014 óta eltelt már 9 év, ami alatt sikerült 'kijátszanunk' kettő darab különböző modot is, jelenleg a harmadikat várjuk (amiben egyébként biztos vagyok, hogy segíteni fog valamennyit az illegális frakciókon) amin a sok újdonság miatt tudunk ismét aktívkodni. Engedjük már el ezt a 'Hát ha lenne több frakció, meg lenne oldva minden!' gondolkodásmódot, mert badarság.

maartin

Lelkes fórumhasználó
2021. 05. 11.
310
281
LV karakter
Ferdinand Norris
Van pár ember aki illegálisan tevékenykedik, de rabláson kívűl sokat nem tudunk csinálni. Lehet, hogy te és a haverjaid 9 éve kijátszottátok magatokat, de vannak emberek akik pár éve játszanak és tudnának olyan színvonalon vinni 1-2 frakciót, mint ti, mert van kedvük és nem játszottak már ki 2 modot.

ese korsi

The Fearsome
2019. 01. 11.
1 912
19 283
21
V4 karakter
Martin Chambley
LV karakter
Monyet Chopper
Azok az emberek miért nem kezdenek egy Non-Scriptelt frakciót? Mi is ott kezdtünk, lásd kaptunk is scriptet hozzá utólag.

' de rabláson kívűl sokat nem tudunk csinálni.'
Ezt pedig nem tudom hová tenni. Mivel tudnak többet az illegális SCRIPTELT frakciók? Tudnak ATM-et fúrni, van öt darab skinjük, tudnak craftolni. Mit csinálnátok ti és azok az emberek, akik olyan színvonalas frakciót tudnánk csinálni, mint mi?

Krisztof

Pötyögtető
2019. 01. 10.
411
711
LV karakter
samson_roth
Évekkel ezelőtt le lett szögezve, hogy nem lesz 'sajnos' vagy 'nem sajnos' frakció pályázat. Ez így fog maradni, egy jó darabig. Én sem fektetnék drága időt és munkát abba, hogy olyan embereknek adjak scriptet akik legjobb esetben is 1-2 hónap után eltűnnek, mert bele unnak. Korsinak kell igazat adnom, teljes mértékben egy a véleményem vele. Ha annyira illegális frakciót akar valaki rpzni, akkor azt megteheti jelen álláspont szerint Non-scriptelve is, ahogy annó mi is tettük, Korsiék vagy akárki más. Higyétek el, azokat az ötleteket így is meg lehet valósítani amiket amúgy meg lehet scripttel is. Mappoláson, Skineken, Craftoláson, ATM fúráson kívül jelenleg nem nyújt semmivel többet az illegális script. Mindig az volt a probléma, hogy nem volt semmilyen olyan pont amire rá lettek volna szorulva a szerveren lévő emberek a scriptelt illegális részre. Fel lehet hozni a fegyver kereskedelmet és a drogot is, de ezt nagyon gyorsan el is lehet vetni. Mind tudjuk, hogy ezzel érvelni egy blöd baromság. Fegyver már kb minden második embernél van, hiszen eventek során nagy eséllyel szerezhető, illetve ott a prémium shop. A drogokkal is ugyan ez a helyzet, de semmilyen olyan élvezeti részt, vagy pluszt nem adnak ami miatt megérné őket vásárolni. Mindegyiknek meg van a maga 'előnye', de túlzottan sokat nem adnak, illetve script beli tartós következményük nincs, így csak arra hagyazkodhatunk, hogy a játékos aki az adott kábítószer használó karaktert irányítja tesz arról, hogy ez karakterén látható és érezhető legyen, de mind tudjuk, hogy ez sose lesz így és nem is volt.

Illegális frakciókban mindig is olyan emberek voltak, akik kevesebbet játszottak, vagy kevesebb idejük, kedvük volt arra, hogy a szerveren legyenek hisz sokkal kötetlenebb mint a legális rész, ahol kvótákat, normákat (adott játszott perc x idő alatt, stb) kell teljesíteni. Arról ne is beszéljünk, hogy a legális részén a frakcióknak semmi veszteni valód nincs, így többen vágnak bele, míg az illegális részén csak bukni tudsz vagy ha nem is, nagyon - nagy a rizikó faktor. Ehhez kell egy beállítottság, egy látásmód, nem jön mindenkinek egyről a kettőre és valakinek soha nem is fog. Attól egyik újabb frakció sem lesz színvonalas, hogy új társaság kerül az élére, elkezdenek ATM-et fúrni meg társai. (Lássuk be, ez lenne a dolog vége, többnyire mindig ez volt)

Sokan szoktak érvelni a következővel és valahol megértem amikor ezt mondják, ugyan akkor nem is értek egyet vele. Mivel álltam a f*sz mind két oldalán így szerintem teljes mértékben átlátom a dolog egy részét. 'Ez az illegál' - igen persze, teljes mértékben igaz az állítás és ez után szokott jönni az a mondat rész, hogy 'el kell fogadni'. Nem, abszolút nem. Ezt nem kell elfogadni. Kellene egy megoldás rá, kicsavarva kissé elferdítve, tudom hülyén hangzik, de az illegál érdekét szolgálja. Egy fix pontot ad nekik, amiben kevesebb a rizikó faktor, lehet ez egy script vagy bármi más, de mivel itt a scriptről esik szó így abban keresném a megoldást. Nyilván ezzel mi játékosok dobálózhatunk, nem mi oldjuk meg. Félre értés ne essék, ebben nekünk playereknek is rohadt nagy felelősségünk van, mint szimpla 'civil' játékosként illetve illegális frakció tagként. Mi ennek a problémának a megoldásában csak segédkezhetünk, ötletekkel és megmozdulásokkal. Önállóan egyik fél sem fogja tudni, megoldani a problémát, hisz képtelenség. Közös összefogásra van szükség, aminek hajlamát lássunk be... eléggé nehéz megtalálni bármilyen részről is, egyelőre! Én bízom benne, hogy erre lesz megoldás a következő játékmodban vagy egy gondolatmenet ami elindítja a dolgot az úton. De a frakció pályázat egyik közé sem tartozik, már lerágott csont.

Bízom benne, hogy felfog lendűlni az illegális frakció tagok és frakciók száma, újra értelmet fog nyerni az egész.

Zárásként pedig szeretnék mondani egy csúnya, de nagyon igaz dolgot amit egy nagyon bölcs ember mondott vala. Akkor még én sem értettem és dühös voltam, forrt a vérem, bosszantott a dolog, de így évek távlatában már beláttam, hogy minden szava igaz ami ebben a mondatban elhangzik. "A szerver illegál nélkül is működik". Ezt a mondatot hallva vessünk össze mindent, amik fentebb elhangzottak több féltől is, majd osszunk szorozzunk és ki jön az eredmény, hogy mit is takar ez a mondat valójában.

Utoljára szerkesztve:

GustavoHans15

Zöldfülű
Támogató
2021. 08. 12.
191
326
19
Magyarország-Mátészalka
V4 karakter
Gustavo Hans
LV karakter
Gustavo Hans
V2 karakter
Gustavo Hans
Van pár ember aki illegálisan tevékenykedik, de rabláson kívűl sokat nem tudunk csinálni. Lehet, hogy te és a haverjaid 9 éve kijátszottátok magatokat, de vannak emberek akik pár éve játszanak és tudnának olyan színvonalon vinni 1-2 frakciót, mint ti, mert van kedvük és nem játszottak már ki 2 modot.
Bőven lehet több mindent is csinálni csak kreativitás és kedv kérdése. A fraki se tud mást csinálni kb akkor ha ilyen szemmel nézed csak craftolni meg atmet fúrni ? - mert kb ennyi + scriptet kapnak , jah meg túszdráma?

• Tetszik
Reactions: Doooominik

maartin

Lelkes fórumhasználó
2021. 05. 11.
310
281
LV karakter
Ferdinand Norris
Mire gondolsz a “bőven lehet több mindent is csinálni” alatt? Mondj pár példát ha ilyen sok mindent lehet.

GustavoHans15

Zöldfülű
Támogató
2021. 08. 12.
191
326
19
Magyarország-Mátészalka
V4 karakter
Gustavo Hans
LV karakter
Gustavo Hans
V2 karakter
Gustavo Hans
Mire gondolsz a “bőven lehet több mindent is csinálni” alatt? Mondj pár példát ha ilyen sok mindent lehet.
ns topicot szoktál nézni ? -pl a Anzor Ismat amit csinál drog kereskedelem árulása egy adott vállalat , helyen titokba , akkor banda rp-k stb.. ha rpzni akarsz van bőven lehetőséget csak keresni kell. Nem hiszem hogy nem lehetne mit csinálni a szerón főleg ha társasággal tolod

GustavoHans15

Zöldfülű
Támogató
2021. 08. 12.
191
326
19
Magyarország-Mátészalka
V4 karakter
Gustavo Hans
LV karakter
Gustavo Hans
V2 karakter
Gustavo Hans
mintha annyival komolyabb színvonalat lehetne képviselni egy scriptelt frakcióval, mint ns-ben. A scriptelt frakcióknál ott a csábítás a rablásokra, amit szintén durván kilehet használni, és ki is fogja használni aki megkapja. (ott voltunk élő példának, meg is lett a gyümölcse)
A forgalmas helyszínre célzol gondolom?

2019. 01. 10.
1 808
18 423
Eversong Woods
V4 karakter
Tacko Fall
LV karakter
Zal'in Bacuss
mintha annyival komolyabb színvonalat lehetne képviselni egy scriptelt frakcióval, mint ns-ben. A scriptelt frakcióknál ott a csábítás a rablásokra, amit szintén durván kilehet használni, és ki is fogja használni aki megkapja. (ott voltunk élő példának, meg is lett a gyümölcse)
azért a mob piru még a mai napig látatlan színvonalat képviselt az lvben és ehhez kellett a script is

PENCZ

dalolászó táncos mikulás
2019. 01. 09.
1 478
5 104
Tatabánya
V4 karakter
barate gabor
ns topicot szoktál nézni ? -pl a Anzor Ismat amit csinál drog kereskedelem árulása egy adott vállalat , helyen titokba , akkor banda rp-k stb.. ha rpzni akarsz van bőven lehetőséget csak keresni kell. Nem hiszem hogy nem lehetne mit csinálni a szerón főleg ha társasággal tolod
Te irtad le a lényeget.
"Ha akarsz". Akarattal van a gond, nem a lehetőségekkel.

doms

Fórum Császár
2019. 07. 19.
1 689
2 754
LV karakter
tomo vomo
Nem mondanám, hogy nem nehezíti meg az NS-ek helyzetét az, hogy nem tudnak kraftolni, viszont ha ügyesek vagytok IC megoldható az, hogy valakivel megcsináltasd. (Jelen esetben ezt magunkra értem, akinek a mai napig a fő tevékenysége a drog- és fegyverkereskedelem.)

Ezt a sztereotípiát meg amúgy elengedhetnétek már, hogy "az illegál ki van halva", mert egy hülyeség. Nem tudom ki mit vár, de nyilván egy illegális szervezet nem fog OOC TGF-et hirdetni (legalább is mi nem), mert ez nem erről szól. Mi, mint illegális NonScript frakció minden egyes nap elfoglaljuk magunkat, tevékenykedünk, beszélgetünk más szervezetekkel, üzletelünk, fegyvert készítettünk, bulit szervezünk, marijuana shopot vezetünk, ritkábban rablunk. Számos frakciót, csapatot, NS-t tudok említeni, akikkel rendszeres kapcsolatban állunk és érdekes módon mindig feltaláljuk magunkat.
Ugyan ez a sztereotípia, hogy "az illegál mindig minuszos, nem lehet vele pénzt keresni". Nem egy társam szedett össze jópár milliót fegyver- és drogkereskedelemből már. Ennek is az a titka, hogy a megfelelő emberek megismerésével és a megfelelő partneri társaság kialakításával simán lehet vele szép pénzt keresni. (Hozzátenném, ha az egészet csak ezért kezdenéd el, már régen rossz.)

Feljebb olvastam, hogy 1-2 hónap után kihalnak az NS frakciók.. Nem szeretném magunkat/ főleg nem magamat fényezni, de 2023.01.02. óta működik az NS frakciónk (NS topic), amiben 15-20 ember tevékenykedik néha sűrűbben, néha ritkábban és egyáltalán nem mondanám, hogy unatkozunk vagy kihaló félben van a kis csapatunk.

Egy szó, mint száz... aki ezt igazán akarja és megfelelő mennyiségű időt tesz bele az simán tudja élvezni és működtetni ezt az egészet, nem szükséges hozzá sem frakció, se hatalmas összegek, csupán egy jó csapat és megfelelő társaság. Nem mondom, hogy mindig minden tökéletesen, vita vagy konfliktus nélkül megy végbe, de kérdem én.... hol van olyan hely, frakció, csapat, ahol mindig minden tökéletesen megy?
Én csak hálás vagyok a csapatomnak és a többi frakciónak is, hogy a megfelelő hozzáállással és kommunikációval színessé és változatossá tesszük egymás napjait.❤️

EDIT: Azt még hozzátenném, hogy más illegál frakcióktól és szervezetektől annyi segítséget, támogatást, befogadást és jó pillanatot, örömöt kaptunk mind IC, mind OOC, amennyit az elmúlt jópár évben még gondolni sem mertem volna a legális élet világában.

Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.