Élménykép segédlet - Chatlog Workspace

miguel

Barangoló
2019. 02. 27.
118
236
V4 karakter
glauco.bressi
LV karakter
miguel.cambeiro
V2 karakter
sean.hudson
Chatlog Workspace használata
Élménykép segédlet
Szevasztok, úgy gondoltam összeírok egy leírást az RP sorok művészeinek, bemutatok egy általam rekreált chatlog formázó weboldalt.
Amiket itt le fogok írni elsősorban kezdőknek szól, viszont a Chatlog Workshop-ot bátran ajánlom figyelmükbe a tapasztaltabbaknak is.
chatlog-workspace.jpg
1. Mégis mi ez, miért éri meg használni?
Alapjában véve ez egy weboldal, ahova bemásolva/beírva a chatlogotokat (console.txt) könnyedén testre tudjátok szabni az RP soraitokat, nem kell fáradoznotok a folyamatos képernyőmentésekkel, fekete chat háttérrel.
Elsősorban külföldi szervereken terjedt el legelőször, aztán sokan elkezdték használni magyarok is. Természetesen nyelvtől független ez, csak gondoltam megemlítem.
A hagyományos Chatlog Magician, amelyet Kendrick Underwood csinált egy SAMP RPG szervernek nagyon hasonlít a Chatlog Workspace-hez.
A különbség a kettő között az, hogy a C.M. csak cselekvéseket, (/me) beszélgetéseket képes megformázni, addig az én verzióm már támogatja ezek mellett a történéseket, (/do) jellemzéseket (/ame), illetve pár extra funkciót is, mint például a suttogás.
2. Hogyan készítsünk élményképet a Chatlog Workspace segítségével?
UPDATE: Mostantól elérhetővé vált az oldal azon funkciója, amellyel [Output] kiírás nélkül írogathatsz saját rp sorokat, ahogy csak szeretnéd. Ezt az oldalt a főoldal alján lévő gombra kattintva tudjátok elérni.
1. Nyissuk meg az oldalt (markmihalyi.github.io/ChatLog/) illesszük be a kívánt chatlog részletet (Multi Theft Auto\MTA\logs\console.txt). Ez után formázzuk meg saját belátás szerint az rp sorokat.
2. Nyissunk meg egy képmetsző programot, (pl. Windows képmetsző, LightShot) aztán jelöljük ki a megformázott sorokat, és mentsük le PNG fájlként.
(Nem baj, ha a szürke rész is benne van, azt ki lehet szedni könnyedén PS-ben a varázspálca segítségével.)
3. Miután már meg is vannak az rp sorok, nincs más dolgunk, mint megcsinálni az élményképet például Photoshop használatával, amelyhez @whyme csinált egy remek leírást, azt követve biztosan sikerrel jártok. (link)
- A leírásban található RP sorokat ő MTA-n belül készítette, viszont nem kell megijedni, csupán a szürke részben tér el a chatlogos variáció a másiktól.
- Miután megnyitottad a PS-ben a hátteret és ez előbb lementett képet, egyszerűen a varázspálca eszköz segítségével rákattolunk a szürke részre mondjuk úgy 44-es toleranciával, aztán megnyomjuk a DELETE gombot a billentyűzetünkön. (vagy a felső menüsorban: Szerkesztés -> Törlés)
Jó élménykép készítgetést! Remélem sikerült megérteni mire is jó ez a weboldal és miért érdemes használni. :)
Swaro válasza:
Áthelyezem a megfelelő topicba.
 
Utoljára szerkesztve:

magyar kóla

Újonc
2023. 06. 16.
69
445
V4 karakter
Caleb Stevens
LV karakter
Raul Herrera
V2 karakter
Nincs
Nagyon szépen köszönöm a leírást, próbálkozok eszerint szerkeszteni!