Átverés szabályozása

Laca.

✞999✞
2021. 03. 20.
464
1 480
25
Dunaújváros
V4 karakter
Ameir Hajar
LV karakter
Arjan Kosta
V2 karakter
Ignacio Cortez
Az hogy valaki mondja neked, hogy van mondjuk 2 millió összértékű antik a kocsiban te megnézed azokat látod ott van X mennyiségű tárgy, de senki nem mondta neked abból mi eladó és mi nem csak az lett említve, hogy ez az összértéke. Meg kell beszélni pontosan tárgy és darabszám szerint ennyi nem nehéz dolog ez, nem kell ezt szabályozni.

pogchampus

Pötyögtető
2019. 10. 04.
496
4 104
pulsemedia.hu
V4 karakter
kit harris
LV karakter
jett brooks
tehát akkor azt mondjátok, hogy hülyének lehet nézni az embereket?
- helló, 2 millióért antik eladó
- jó, akkor pontosan mi is eladó?
- egy kehely.
- de az nem ér 2 milliót?
- 🤷🏻‍♂️

ha szerintetek ezzel nincsen probléma, akkor nem tudom, hogy mi kongatja meg a vészharangot a fejetekben lol. tele az autó antikkal, megnézed, nyilván kifizeted, kapsz egy antikot, ki az az üldözési mániás ember, aki azt gondolja, hogy van azon mit megbeszélni, hogy az autóban lévő antikok közül PONTOSAN mi eladó? most őszintén.

és mindezt úgy mondom, hogy nem antikozok már vagy egy éve, és nem lettem még (nagyon) átverve sem. ha az összérték meg van említve, ami tegyük fel, millió kettő, de kapsz egy kelyhet, az nem 1.2 millió értékű. akkor nem értem, hogy ezen mi NEM szabálysértés?

2017-ben amikor azzal trükköztek az emberek, hogy nem írták ki, hogy ezer a hirdetésben, a tizedik ilyen probléma után bant osztottak, és az adminok is azt az elvet vallották, hogy ha meg akarsz gazdagodni, gazdagodj meg máshogy. nem tudom, hogy mi ment félre, de ha ezt lehet így, akkor én is inkább hagyom a francba a bányát, meg a farmot, inkább arra megyek, hogy mindenkit is lehúzzak, de akkor ne mondjátok, hogy ezt nem kéne, ha itt meg azt szajkózzátok, hogy erre nem kell szabálypont, vagy nem hogy szabálypont, hanem a jelenlegi szabálypont kiegészítése, esetlegesen pontosítása.

(egyértelműen nem fogom ezt csinálni, mert nem értek vele egyet, és szemen köpném magam, de ettől függetlenül majdhogynem arra bátorítjátok az embereket, hogy csinálják, és az agyam eldobom ettől.)
és mielőtt még jönnétek azzal, hogy régen minden más volt, megmémeltem magam, hogy nektek ne kelljen

Utoljára szerkesztve:

Laca.

✞999✞
2021. 03. 20.
464
1 480
25
Dunaújváros
V4 karakter
Ameir Hajar
LV karakter
Arjan Kosta
V2 karakter
Ignacio Cortez
ha szerintetek ezzel nincsen probléma, akkor nem tudom, hogy mi kongatja meg a vészharangot a fejetekben lol. tele az autó antikkal, megnézed, nyilván kifizeted, kapsz egy antikot, ki az az üldözési mániás ember, aki azt gondolja, hogy van azon mit megbeszélni, hogy az autóban lévő antikok közül PONTOSAN mi eladó? most őszintén.
A probléma ott van, hogy csak annyi van mondva egy ilyen helyzetnél van eladó 2 millió értékű antikom a csomagtartóban van minden ott meg tudod nézni te oda adod a 2 milliót neki és kapsz egy kelyhet és itt ez a te hibád mivel az eladó nem mondta el onnan mit ad el vagy mit nem csak egy összértéket említett és, hogy minden a csomagtartóban van.

De itt leírta Pietrak is már: https://forum.see-game.com/threads/olivia-dimond-sivestro-gonzalez.455954/

pogchampus

Pötyögtető
2019. 10. 04.
496
4 104
pulsemedia.hu
V4 karakter
kit harris
LV karakter
jett brooks
attól még, hogy Pietrak ezt írta, vele sem értek egyet. ha 2 millió értékű antik van hirdetve, a csomagtartó meg tele van antikkal, akkor a szerver 98%-nak egyértelmű az, hogy a csomagtartóban lévő antikok összértéke annyi, és az mind eladó.

egy kehely nem ér 2 millió dollárt, sehogy sem. nem értem, hogy ezen mi nem világos. értékekről beszélünk, az antikoknak egyértelmű értéke van, az, amit a zacis úrhoz beírtak a fejlesztők. annak az az értéke, nem több, nem kevesebb. és az az érték nagyon nem 2 millió dollár.

aProliFelician

Zöldfülű
Támogató
2023. 02. 21.
187
287
21
Szekszárd
V4 karakter
łł Hakeem Qadir łł
LV karakter
❌
V2 karakter
Secret.
Szerveradmin urak, szerintetek ha ez elterjed és amennyire ti itt pártoljátok is, elfog terjedni, mert mindjárt megyek és ezt csinálom én is, aztán majd mondom annak akit átvertem, hogy nagy kaland, ic ügy. Szerintetek ha ez elterjed nem fog nektek menni a kezdőktől(átvert játékosoktól, a többsége valószínű kezdő) 500 panasz, meg pk? Aztán majd akkor lehet pislogni, hogy ja, hát lehet nem kellett volna ennyire hagyni, hogy kihasználják a kezdőket. De majd elválik nem? Ha már adminok vagytok, mondjuk úgyis a játékosokért töltitek be ezt a szerepet(állítólag), nem teher válaszolgatni a PK-ra, illetve a reportra, legalább a stat nő mondjuk!

Utoljára szerkesztve:

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
594
5 937
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
Ennyire ne akarjatok már a scripthez ragaszkodni egy ócska itemnél amit úgy használsz fel a karakted szempontjából ahogy csak akarsz.
Ezen az elven fut végig az egész átverés.
ÉN döntöm el nekem az az adott item milyen értéket képvisel, nem pedig a zacis csávó, vagy te, vagy Kis Józsika a nyóckerből. Az, hogy kihagyja ezt a részletet és azt mondja, hogy ennek 20.000.000 az értéke (SZÁMÁRA) te pedig vakon belemész, az már egyéni probléma.

A csomagtartós dologban meg, attól mert kiveszek 3 étkészletet, 5 aranyórát, 2 aranyrudat.. miért lenne egyértelmű hogy én azt az összeset akarom eladni? Ő eldöntötte, hogy azt látta ezért azért fizet? Ne vicceljünk már.

Ahelyett hogy egy textrp szerveren beírnának egy "mid van pontosan?" kérdést, inkább fórumon nyílik rá rá egy ötlet, hogy ne kelljen mert szabályozzák le..
Lustaság és logikus gondolkozás hiánya a semmitmondó karakterekkel.
Valójában is akarod tudni mit veszel, úgy veszed le a polcról hogy megnézed az árát és úgy rakod be hogy TUDOD mit vettél le a polcról a pénzedért, ennyi a titok, semmi több. Tudjad mit veszel annyiért, ne egy OOC scriptre akard ráhúzni hogy mi mennyit ér. Nem a script alakítja az RP szitut amiben átverik az embereket, hanem ő maga.

Padawan180

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 23.
302
685
V4 karakter
Nsubuga Nelson Obata
LV karakter
Mubarak Gyasi
V2 karakter
-
A probléma ott van, hogy csak annyi van mondva egy ilyen helyzetnél van eladó 2 millió értékű antikom a csomagtartóban van minden ott meg tudod nézni te oda adod a 2 milliót neki és kapsz egy kelyhet és itt ez a te hibád mivel az eladó nem mondta el onnan mit ad el vagy mit nem csak egy összértéket említett és, hogy minden a csomagtartóban van.

De itt leírta Pietrak is már: https://forum.see-game.com/threads/olivia-dimond-sivestro-gonzalez.455954/
De akkor a farmmal való átverés miért létező dolog? Oke, megbeszeltuk hogy Pistike egy hétig eteti meg itatja az állatokat, csak épp az nem volt említve, hogy az én farmomban, a két barna, a fekete, meg a négy foltos tehenet fogja etetni és itatni egy hétig, nem a saját farmjaban levő harminc csirket, amiért fizetek neki x$t… Szerintem ebbe semmi koherencia nincs, egyszer tilos kihasznalni vagyonszerzés célból a másik játékos naivsagat, egyszer meg ic ügy mert minek kell figyelmetlennek lenni.

• Tetszik
Reactions: bbenibb

pogchampus

Pötyögtető
2019. 10. 04.
496
4 104
pulsemedia.hu
V4 karakter
kit harris
LV karakter
jett brooks
ÉN döntöm el nekem az az adott item milyen értéket képvisel, nem pedig a zacis csávó, vagy te, vagy Kis Józsika a nyóckerből. Az, hogy kihagyja ezt a részletet és azt mondja, hogy ennek 20.000.000 az értéke (SZÁMÁRA) te pedig vakon belemész, az már egyéni probléma.
a probléma ezzel az, hogy ez az "rp" (és azért teszem idézőjelbe, mert nem tudom komolyan venni a lehúzást, sajnálom) nettó rosszindulattal kezd, azt húzza végig az egészen, és azzal is fejeződik be. az, hogy a kehely számodra annyit ér, egészségedre, ettől függetlenül a reális értéke az, amit a fejlesztők meghatároztak. nyilván, ha te cigánybárót rp-zel, és az aranyórád számodra kétmilliárd dollárt meg egy fiatal lány belső szerveit éri, egészségedre.

A csomagtartós dologban meg, attól mert kiveszek 3 étkészletet, 5 aranyórát, 2 aranyrudat.. miért lenne egyértelmű hogy én azt az összeset akarom eladni? Ő eldöntötte, hogy azt látta ezért azért fizet? Ne vicceljünk már.
és itt visszatérnék oda, hogy akkor valszeg te inkább abba a 2%-ba tartozol, aki nem úgy fogja fel, kedves egészségedre, ahány ember, annyi szokás. ha árulsz antikot, és a csomagtartód tele van, akkor jó eséllyel a csomagtartód tartalmát akarod eladni. kivéve az a 2%, aki meg bele akar kötni mindenbe.

Ahelyett hogy egy textrp szerveren beírnának egy "mid van pontosan?" kérdést, inkább fórumon nyílik rá rá egy ötlet, hogy ne kelljen mert szabályozzák le..
le lett írva. 2 millió értékű antik. 2 millió értékű antik = antik(ok, mivel az antik gyűjtőnév lett a szerveren), amiknek összértéke 2 millió dollár a zacis úrnál. ha egyszeri eset lenne, szerintem senkit nem érdekelne, de most ez a módi.

Lustaság és logikus gondolkozás hiánya a semmitmondó karakterekkel.
szóval ha valaki nem ért veled egyet, az lusta és illogikusan gondolkodik?
a mondatod másik felére inkább nem is reagálok, mert nem szeretnék felemelkedni a te logikai szintedre. (lol)

Valójában is akarod tudni mit veszel, úgy veszed le a polcról hogy megnézed az árát és úgy rakod be hogy TUDOD mit vettél le a polcról a pénzedért, ennyi a titok, semmi több.
ezt elmagyaráztam már két válasszal feljebb. de a következő alkalommal, ha esetlegesen hibás terméket kapsz, vagy nem azt, ami a dobozon van, remélem, hogy az első utad nem az ügyfélszolgálathoz fog vezetni, hogy heló, nem azt kaptam, amiért fizettem, hanem hazafele, és elfogadod azt, hogy hát most így jártál.

Gyémánt Félkrajcár

Aktív fórumozó
2021. 10. 30.
257
994
V4 karakter
Clinton Cromwell
LV karakter
Robert Bowman
Nagy mértékben húzódik meg bizonyos gondolatmenetek között a véleményem szerint álszentség, álnokság, és áldozathibáztatás. Nem érez lelkiismeret-furdalást azon játékos, aki ilyen jellegű kihasználással megritkítja társát milliós értékben? Akik pedig védik a csalókat, hasonlóan romlottak, és sumákolnak.

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
594
5 937
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
nettó rosszindulattal kezd, azt húzza végig az egészen, és azzal is fejeződik be. az
Minden olyan olyan tevékenység ami megkárosít mást haszonszerzés céljával, nettó rosszindulatúsággal van végigtolva. Kár ezt tovább ragozni. A rablás, az átverés.. satöbbi.
ha árulsz antikot, és a csomagtartód tele van, akkor jó eséllyel a csomagtartód tartalmát akarod eladni
Itt pedig a "jó eséllyel" részen van a hangsúly. Ezt sem tudod biztosan, szimplán te eldöntötted hogy mivel a 98% arra gondol, akkor az a normális hogy "én" azt adom el. Nem, nem kell feltételezni. Érdeklődni kell.
2 millió értékű antik. 2 millió értékű antik = antik(ok, mivel az antik gyűjtőnév lett a szerveren), amiknek összértéke 2 millió dollár a zacis úrnál.
Melyik átverés szövege ez? A legtöbb annyi, hogy "Csá, te veszel antikot? -> Csá, igen mennyi? ->567.850 dollár összérték. -> Adok érte 400.000-t. - Oké.. add."
Senki nem beszél semmilyen zacis út árairól, ő "saját" árat mond, nem pedig zacis úr árait. Az, hogy te és még a maradék 98%ba tartozó emberek ezt így fogják fel.. ez már a ti egyéni bakizásotok.

szóval ha valaki nem ért veled egyet, az lusta és illogikusan gondolkodik?
Nem, az a lusta és illogikusan gondolkodó egyén, aki lusta feltenni egy átlagos kérdést és a saját maga által elgondolt dolgokként fogja fel azokat, amiket a másik mond. Ami miatt is van áthúzva x ezer, x millió dollárral.

A már törölt hozzászólásra reagálva pedig:
Igen, megnézed mit veszel le a polcról. Leveszed a glóbusz majonézt, 370 forintért. Tovább mész, leveszed a trapista sajtot 570 forintért, majd a Pepsi-t 650 forintért. A lényeget mondtad el, minden terméket leellenörzöl, hogy miért fogsz fizetni.

Érdekes módon, engem valahogy sosem sikerült áthúzni ezzel a piti módszerrel, de még csak nem is használom mivel nekem nem ér annyit ingame olyan végtelenségbe merülő ugyan ilyen véleménycsere úgy, hogy tudatosan ignoráljuk amit a másik mond.

Sok sikert a topichoz.

Utoljára szerkesztve:
  • Tetszik
Reactions: Browniee

Alan

X/0
SzerverAdmin
v4
2019. 01. 17.
1 093
5 235
V4 karakter
Finley Payton
Ha szeretnénk büntetni az átveréseket, a naivitás kihasználását akkor ez a csomagtartóba belenézek, megállapodunk hogy mindent(!) vihetek (tehát mondjuk kettő sor antik) de a végén csak egyet kapok ténylegesen, hogy nem éri el a határt?

Az hogy ha valakitől csak annyit kapunk hogy "nekem két millát ér" és a kicsengetés után egy kehellyel távozunk azt eltudom fogadni, hogy a lustaság és az oda nem figyelés miatt történt...
De mikor látom a portékát, tudatják velem, hogy mindent vihetek vagy hogy egybe vihető akkor komolyan én vagyok a hülye mert nem kérdezem meg, hogy akkor pontosan mi is? Na ne már.

Hirdetésből való átverést mai napig szankcionálja szerver így az üzletet onnan is ellehet kezdeni ezzel levédve saját magadat.
Valójában nem, másfél éve biztosan engedélyezett az átverés hírdetésből.

Utoljára szerkesztve:

paul.

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 10.
322
673
23
Pécs
V4 karakter
krsto.gal
3millió pk született eddig ezmiatt. Egy kicsit jobban figyeltek és megnézitek, hogy mit is vesztek, akkor nem fogtok a bré rosszabbik felén lenni. Érdekes engem eddig egyszer sem vertek át, illetve nem gondolnám, hogy ezt szankciónálni kellene.

aProliFelician

Zöldfülű
Támogató
2023. 02. 21.
187
287
21
Szekszárd
V4 karakter
łł Hakeem Qadir łł
LV karakter
❌
V2 karakter
Secret.
Erről van itt szó, hogy 3 millió pk született. Ha engedve van, figyeld meg majd, hogy fognak panaszkodni az adminbácsik is, mivel ez csak a kezdet.
Még mindig kezdőkről beszélünk, nem fogják tudni ígysem úgysem sajnos és átlesznek baszva, ergó panaszkodni is fognak.

Laca.

✞999✞
2021. 03. 20.
464
1 480
25
Dunaújváros
V4 karakter
Ameir Hajar
LV karakter
Arjan Kosta
V2 karakter
Ignacio Cortez
Erről van itt szó, hogy 3 millió pk született. Ha engedve van, figyeld meg majd, hogy fognak panaszkodni az adminbácsik is, mivel ez csak a kezdet.
Még mindig kezdőkről beszélünk, nem fogják tudni ígysem úgysem sajnos és átlesznek baszva, ergó panaszkodni is fognak.
Nem lesz fogva a játékosok keze a végtelenségig ez sok helyzetnél el lett már mondva, szimpla oda figyelés kell csak és nincs senki át verve.
El terjed és mindenki ezt fogja csinálni ha el terjed akkor mindenki hamar meg tudja, hogy miben nem szabad bele szaladni ritkán jön a szerveren ezzel kapcsolatban report is, de amint le van írva, hogy hogyan kellett volna és mire oda figyelni megérti mindenki, nem fog ez menni a végtelenségig mivel egy idő után mindenki tudja az átverési módját és el fog terjedni.

• Tetszik
Reactions: Russ és paul.

Zozzer

Vive quod mentitur Mendacium quod vivis
2019. 01. 09.
200
257
22
Oroszlány
V4 karakter
Keantay Gaulden
LV karakter
Tommy Logan
V2 karakter
Zack Corvia
Húha...

Szerintem kezdjük az elején a dolgot. Átverés alapvetően egy gerinctelen cselekedet, de fontos kiemelni, hogy ez is egy emberi jellem egy tulajdonság amit maga a karakter alakíthat. Az, hogy vannak simlis arcok akik átvágják a másikat úgy, hogy egy parkolóban egy faluban több millió dollár értéket ad-vesz számla, hiteles antik kereskedői szerepkör nélkül vagy olyan illetőről is beszélhetünk aki szimplán vadidegen számunkra... Ez egy igenis létező dolog, hogy átvágják az embert a való életben csak nem gyakran találkozunk vele, mert nem vagyunk teljesen eszetlen idióták. (Ugye?)

A valóságban mennyire állnánk le így kereskedni egy emberrel, hogy "Csá van eladó antikom 3 millió összértékben érdekel?" tehát ezek a szituációk szerintetek normálisak a valóságban; megtörténhet egy ilyen esemény?
Tegyük fel, ha bele is mész egy ilyen szituációba mi a garancia, hogy téged a való életben nem basznak át egy szar hamisítvánnyal vagy odaadod neki a pénzt ő meg nem hajt el? Elárulom semmi... A valóságtól teljesen elrugaszkodott, ahogyan az is, hogy egy antik árus boltjánál legalább harmincan antik árut vásárolnak fel az antik áruson kívül xd...

Szürreális az is, hogy több millió dollárnyi értékkel a zsebedben rohangászol fel alá és antikot adsz/veszel most legyen az kp vagy értéktárgy teljesen mindegy nem egy reális dolog, ha a való életethez viszonyítod. De ezt a szerver engedi, mert a script is engedi és őszintén nehéz lenne megoldani, hogy ne engedje, mert azért mégis csak egy erősen limitált moddolt SA-val játszunk.

Sok dolog messze messze nem reális igen az átverés se, de az extrém mennyiségű és minőségű kereskedés se... Lehet RP-zni kereskedőt meg zsiványt, mert erre van lehetőség, de nem lenne ebből ekkora probléma, ha mindannyian kicsit leszállnánk a földre és igen is keresnénk a Roleplay lehetőséget, mert sajnos ezek a problémák sose azoknál az embereknél jönnek elő akik egy tényleges színvonalas karaktert alakítanak; és ne jöjjön itt nekem senki, hogy civilként nem lehet RP-zni, mert hány villanyszerelő van a szerveren vagy vízvezeték szerelő? Szerintem 0, mert script nincs rá pénzt meg nem tudsz belőle annyit kihúzni, hogy 1.5 hét alatt 10 Millió profitot csinálj vele... Mert igen ez is egy RP szituáció csak jó lenne megérteni miről is szól az RP, hogy nem csak a 24/7 autókereskedés/antikkereskedés/peca az RP hanem vannak más lehetőségek is.

Nagyjából zárszónak igen gerinctelen dolog átbaszni a másikat valóban több 12-13 éves gyerek is játszik a szerveren akiknek ez borzasztó rosszul esik, de itt a fórumon zömében felnőtt emberek vannak legalább nektek legyen eszetek gondolkodni, hogy hmmmm "Vajon, megtenném ezt a valóságban?" aztán azonnal átértékelődik az átverés esete és helyzete.

Pietrak meg leírta abban a PK-ban is, hogy mi a helyzet szerintem nem kell ragozni ezt a témát nem lehet mindig a játékos kezét fogni... Játsz meg szeresd a játékot elvégre ez a lényege...

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
398
1 039
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Megint egy hirtelen felindulásból megírt topic mint egyébként 10-ből 8

Vannak akiket frissen átvertek és vannak akiket nem, akiket átvertek azokat nyilván idegesiti akiket meg nem azok meg értetlenkednek hogy hogyan lehet hogy még mindig beveszi ezt valaki

Alan

X/0
SzerverAdmin
v4
2019. 01. 17.
1 093
5 235
V4 karakter
Finley Payton
Engem ugyan nem vertek még át, de megértem a felháborodást mikor már az emberek olyan dolgokat használnak ki, hogy megmutatnak mindent, megmondják hogy egyben eladó és mivel nem lett pontosan konkretizálva, hogy mit is kap a vevő elhajtanak egy tárgy átadása után, ha valami, akkor ez már tényleg a naivitás kihasználása, főleg hogy gondolom ez lvl 10 körüli playerekkel van megcsinálva. Undorító, bocs.