Árúszállító újragondolása, fellendítése

aChef

Aktív fórumozó
2019. 01. 11.
249
174
V4 karakter
Sophie Alison
LV karakter
dylan.falcons
V2 karakter
Sophie Alison
Téma: Árúszállító újragondolása, fellendítése
Sziasztok!

Pár ötlet megfogalmazódott bennem az árúszállítás kapcsán, és úgy gondoltam, leírom őket, hátha más is egyetért velem. Az árúszállító munka már hosszú ideje a szerver része, de az utóbbi időben elég kihasználatlan. Pedig anno nagyon jól meg lett csinálva, ikonikus eleme a SeeMTA V4 LV-nek és a sima SeeMTA V4-nek is. Ezért szeretnék pár javaslatot tenni a rendszer fejlesztésére, hogy újra népszerű lehessen.

1. Fizetés reális beállítása a jelenlegi gazdasági helyzethez

A fizetés az egyik legfontosabb szempont, ami meghatározza, hogy egy játékos melyik munkát választja. Jelenleg az árúszállítás bérezése nem versenyképes a szerver gazdaságában. A bányászat vagy a horgászat sokkal magasabb jövedelmet biztosít, ami miatt az emberek nem preferálják ezt a munkát.

Bár igaz, hogy a horgászathoz vagy a bányászathoz kezdeti befektetés kell (horgászbot, csali vagy bányászati felszerelés), de ezek után jelentős profitot lehet elérni. A horgászat kevesebb befektetéssel elindítható, míg a bányászat nagyobb tőkét igényel, viszont valamivel jobban keres. Ezzel szemben az árúszállítás IC egy nehén, fizikailag is megerőltető munka, ami nagy felelősséggel jár, mégis lényegesen alacsonyabb a kereset belőle.

Javaslat:

• A fizetés jelentős emelése, hogy legalább egy szinten legyen a horgászattal egy kb. órára lebontott árral.
  • Bónusz rendszer bevezetése, pl. ha valaki X idő alatt teljesít egy fuvarfeladatot, extra juttatást kap.

2. Többféle áru szállítása

Jelenleg az árúszállítás kizárólag élelmiszer szállításból áll, ami egy idő után egyhangúvá válik. Ezen lehetne változtatni az alábbi bővítésekkel:

• Autóalkatrészek szállítása autószerelő műhelyekhez.
  • Elektronikai eszközök, háztartási gépek kiszállítása áruházakhoz vagy megrendelőkhöz.
  • Tűzveszélyes anyagok (pl. benzin, vegyi anyagok) szállítása, amelyhez külön engedély kellene, amit a városházán lehetne kiváltani.
A munka lehetne szinthez kötött, vagy ledolgozott idő alapján nyílnának meg ezek a lehetőségek. Minél több időt fektetnek az áruszállításba, annál "megbízhatóbbá" válnának ezáltal értékesebb és összetettebb fuvarokat kaphatnának, ami folyamatos motivációt biztosítana számukra. Ez lehetőséget teremtene a folyamatos grindolásra is, hiszen a keményen dolgozó játékosok prémium szállítási lehetőségeket érhetnének el, például nagyobb értékű vagy veszélyes áruk fuvarozását, amelyek magasabb fizetéssel járnának.

3. Saját vállalkozás/hobby rendszer bevezetése ebbe a munkába

A szerveren már elérhető a Sprinter, ami megvásárolható teherautó. Ezt érdemes lenne beintegrálni az árúszállítás rendszerébe:

• Ha valakinek van saját teherautója (pl. Sprinter), akkor magasabb fizetést kapjon a szállított áruk után.
  • Saját vállalkozásként is működhessen, ahol nagyobb értékű áruk szállítására van lehetőség.
  • Nem csak a Sprinter, hanem más hasonló járművek is bekapcsolhatóak lennének a rendszerbe.

4. A munka hatása a szerverre

Ezekkel a fejlesztésekkel az élet pörgősebb lenne a szerveren. Jelenleg a legtöbb játékos főleg a horgászhelyeken vagy a bányászhelyeken található. Ha az árúszállítás népszerűbb lenne, sokkal több ember járna körbe a városban, ami pozitív RP helyzeteket is teremtene.

Záró gondolatok

Köszönöm, hogy elolvastad ezt az ötletet! Ha van véleményed vagy további javaslatod, nyugodtan írd meg hozzászólásban. Remélem, hogy ez az ötlet inspirál másokat is, és talán a fejlesztők-szerver vezetősége is fontolóra veszi ennek a megvalósítását.

Utoljára szerkesztve:

Krézisrác

Barangoló
2023. 12. 30.
128
25
V4 karakter
Elvis Truelove
LV karakter
Dragas Zilic
Szia!

Elolvastam az írásodat és nekem is kb ez volt a fejemben,talán így lehetne megoldani igen.Viszont addig amíg ilyen bődületesen sokat lehet keresni a horgászással,farmozással vagy a bányászattal viszonylag rövid időn belül(amivel nem feltétlen van probléma),addig ezek érik meg és szerintem nem nagyon fognak mást csinálni a játékosok amíg velük tudják a legjobban megszedni magukat de ne legyen igazam és akarják mások is.Ami a lényeg,én támogatom szerintem jó ötlet!

Marioooo

Újonc
2025. 02. 07.
20
14
V4 karakter
Antoni Michael
LV karakter
Appon Joe
Téma: Árúszállító újragondolása, fellendítése
Sziasztok!

Pár ötlet megfogalmazódott bennem az árúszállítás kapcsán, és úgy gondoltam, leírom őket, hátha más is egyetért velem. Az árúszállító munka már hosszú ideje a szerver része, de az utóbbi időben elég kihasználatlan. Pedig anno nagyon jól meg lett csinálva, ikonikus eleme a SeeMTA V4 LV-nek és a sima SeeMTA V4-nek is. Ezért szeretnék pár javaslatot tenni a rendszer fejlesztésére, hogy újra népszerű lehessen.

A fizetés az egyik legfontosabb szempont, ami meghatározza, hogy egy játékos melyik munkát választja. Jelenleg az árúszállítás bérezése nem versenyképes a szerver gazdaságában. A bányászat vagy a horgászat sokkal magasabb jövedelmet biztosít, ami miatt az emberek nem preferálják ezt a munkát.

Bár igaz, hogy a horgászathoz vagy a bányászathoz kezdeti befektetés kell (horgászbot, csali vagy bányászati felszerelés), de ezek után jelentős profitot lehet elérni. A horgászat kevesebb befektetéssel elindítható, míg a bányászat nagyobb tőkét igényel, viszont valamivel jobban keres. Ezzel szemben az árúszállítás IC egy nehén, fizikailag is megerőltető munka, ami nagy felelősséggel jár, mégis lényegesen alacsonyabb a kereset belőle.

Javaslat:

• A fizetés jelentős emelése, hogy legalább egy szinten legyen a horgászattal egy kb. órára lebontott árral.
  • Bónusz rendszer bevezetése, pl. ha valaki X idő alatt teljesít egy fuvarfeladatot, extra juttatást kap.

2. Többféle áru szállítása

Jelenleg az árúszállítás kizárólag élelmiszer szállításból áll, ami egy idő után egyhangúvá válik. Ezen lehetne változtatni az alábbi bővítésekkel:

• Autóalkatrészek szállítása autószerelő műhelyekhez.
  • Elektronikai eszközök, háztartási gépek kiszállítása áruházakhoz vagy megrendelőkhöz.
  • Tűzveszélyes anyagok (pl. benzin, vegyi anyagok) szállítása, amelyhez külön engedély kellene, amit a városházán lehetne kiváltani.
A munka lehetne szinthez kötött, vagy ledolgozott idő alapján nyílnának meg ezek a lehetőségek. Minél több időt fektetnek az áruszállításba, annál "megbízhatóbbá" válnának ezáltal értékesebb és összetettebb fuvarokat kaphatnának, ami folyamatos motivációt biztosítana számukra. Ez lehetőséget teremtene a folyamatos grindolásra is, hiszen a keményen dolgozó játékosok prémium szállítási lehetőségeket érhetnének el, például nagyobb értékű vagy veszélyes áruk fuvarozását, amelyek magasabb fizetéssel járnának.

3. Saját vállalkozás/hobby rendszer bevezetése ebbe a munkába

A szerveren már elérhető a Sprinter, ami megvásárolható teherautó. Ezt érdemes lenne beintegrálni az árúszállítás rendszerébe:

• Ha valakinek van saját teherautója (pl. Sprinter), akkor magasabb fizetést kapjon a szállított áruk után.
  • Saját vállalkozásként is működhessen, ahol nagyobb értékű áruk szállítására van lehetőség.
  • Nem csak a Sprinter, hanem más hasonló járművek is bekapcsolhatóak lennének a rendszerbe.

Ezekkel a fejlesztésekkel az élet pörgősebb lenne a szerveren. Jelenleg a legtöbb játékos főleg a horgászhelyeken vagy a bányászhelyeken található. Ha az árúszállítás népszerűbb lenne, sokkal több ember járna körbe a városban, ami pozitív RP helyzeteket is teremtene.

Záró gondolatok

Köszönöm, hogy elolvastad ezt az ötletet! Ha van véleményed vagy további javaslatod, nyugodtan írd meg hozzászólásban. Remélem, hogy ez az ötlet inspirál másokat is, és talán a fejlesztők-szerver vezetősége is fontolóra veszi ennek a megvalósítását.
Támogatom az ötleted borzasztó a jelenlegi fizetés!

• Tetszik
Reactions: Kolozs és aChef

BenecLV

Aktív fórumozó
Támogató
2023. 12. 20.
245
290
Bocskaikert
V4 karakter
Asher Diaz
LV karakter
Diego Navarro Sanchez
V2 karakter
Terence Johnson
csak támogatni tudom!
Rengeteg jó ötlet van benne, viszont egy-két dologgal kiegészíteném.

Nyilván, ez így igaz. Ha egy munka kevesebb befektetést igényel és többet fizet a többség azt választja a másik helyett. Hogyha a fizetése nagyobb lenne egy ilyen UrmaTrans fuvarnak akkor az emberek szivesebben ülnének a volán mögé, ahogy én is.
Tűzveszélyes anyagok (pl. benzin, vegyi anyagok) szállítása, amelyhez külön engedély kellene, amit a városházán lehetne kiváltani.
Ez így tökéletes ahogy van, annyit tudnék még hozzáfűzni hogy úgy mint a jogosítványt, ezt az engedélyt is elsősorban egy elméleti tesztel és egy gyakorlati tesztel is lehetne még extrázni.

Elméleti kérdésekből egy fokkal több lehetne, és nehezebb lenne átmenni rajta mint a jogosítványon, továbbá viszonylag drágának is kéne lennie a költségeknek. Nem mondom azt hogy 25,000$-nál kezdődjön az elméleti vizsga - viszont azért mégis csak úgy állná meg a helyét, szerény kis véleményem szerint ha egy kicsivel legalább de többe kerülne mint a jogosítvány.

Gyakorlati téren lehetne olyasmi szintén mint a jogsi, csak itt egy tűzvesélyes anyagot kéne átszállítani megfelelő módon A -ból B -be.
Illetve mikor felvesszük a fuvart kézbekapnánk ilyen ADR és társai táblákat, amiket az UrmaTrans verdái elejére és hátuljára KÖTELEZŐ lenne felrakni, ellenkező esetben a rendvédelmi szervek egy elég borsos csekkel jutalmaznák azt hogyha mi ezen táblák felhelyezését figyelmenkívül hagyjuk.
1. nincs mit ragozni, ez úgy tökéletes ahogy van. Annyi, amit fentebb is említetteem, hogy KÖTELEZŐ lenne felrakni ilyen ADR - és társai táblákat a kocsira (elöl és hátul is), amiket egy bizonyos pénzösszegért tudnánk megvásárolni egy erre külön kialakított boltban. Hasonló lenne, mint a bányaboltok és horgászboltok ahol ezeket meg kéne venni, annyi külömbséggel hogy akár az UrmaTrans telephelyén, akár egy teljesen másik ponton lenne elhelyezve egy úgynevezett; 'Fuvarozási szaküzlet' névvel rendelkező épület (vagyis hasonló neve lenne), ahol ezeket a táblákat meg lehetne várásolni.
Illetve itt is, hogyha rossz táblát helyezülnk el a járművünkök, akkor ezt is csekkel jutalmaznák a rendfenntartó szervek.

2. Hogyha egy bejegyzett céged van, és egy ilyen kategóriai is hozzá van rendelve a céghez (vagy hogy is mondjam), akkor érzékelné a rendszer hogy nállad van a vállalkozói igazolvány, és ennek köszönhetően felismerné a rendszer hogy neked van egy ilyen kategóriával rendelkező céged és ez alapján kapnád a bónuszt, saját autóra.

3. Teljes mértékben egyet értek. Nem engedhet meg mindenki egy sprintert magának, így egy Ford Econoline is megfelelne lazán a feladatnak, vagy valamiféle pickup, amivel még nyomatni lehetne. Azt is hozzátenném, hogy utánfutóval is kompatibilis lehetne a dolog, akár úgy is hogy egy sprinter után van akasztva egy futó ÍGY dupla akkora bónuszt lehetne szerezni a saját járművel, ugyanis az utánfutó is egyfajta járműként besorolhato véleményem szerint.

Egyetértek. Bár én mióta beléptem az első frakciómba (MS) azóta nem ültem UrmaTrans kocsiban. Viszont hogyha ezen módosítások közül legalább egy-kettő bekerülne a szerverre szivesebben ülnék a volán mögé.

végszó: Hogyha ezek bekerülnének a szerverre, nem hogy csak szinesebbé lehetne tenni a játékot és az élményt is növelni, de azok az emberek akik nem szeretnének frakcióba menni és ott pénzt keresni, de mégis el akarják ütni valahogyan az időt akkor úgy gondolom ezzel el tudnák tölteni az ilyen játékosok a szerveren az idejüket. Illetve sokkal több player csinálná ezt a munkát, köztük tudva magam én is.

aChef

Aktív fórumozó
2019. 01. 11.
249
174
V4 karakter
Sophie Alison
LV karakter
dylan.falcons
V2 karakter
Sophie Alison
Természetesen ezt az ötletet bőven lehet variálni.
Ennek a megírásával én csak egy Alapot akartam adni az egésznek milyen módon lehetne változtatni rajta és fellendíteni újra ezt a munkát.
Egy ilyen "sima" munka van a szerveren, nem is kell több úgy gondolom a sok hobby munka mellé és azok mellé amik lesznek majd a jövőben a szerveren, ha ez az egy jól meg van csinálva.
Remélem lesz még sok hasonló ilyen ötlet ez alá.

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: Kolozs és BenecLV

MStavros31

Újonc
2022. 07. 10.
45
53
V4 karakter
Steffi Berg 🇩🇪
LV karakter
Steffi Berg 🇩🇪
Kiegészíteném azzal, hogy lehetne a Sprinteres kisebb mennyiségű áruszállítási lehetőség mellett mondjuk egy Packeres nagyobb mennyiségű áruszállítási lehetőség is!
(Még asszem V2-ben, vagy tán még a See RPG-n mindenki a kamionos munka után loholt, abban is az üzemanyagszállítás volt a legjövedelmezőbb. Ez a munka is visszakerülhetne az Urma keretei közé egy modolt Packerrel, vagy valami más kamion modellel))

johnandres

Barangoló
2023. 12. 09.
84
14
V4 karakter
John_Andres
Sziasztok!

Nagyon TÁMOGATOM, sok jó ötlet volt a kommentek között, de egy kettőt feleslegesnek érzek, valamint (szerintem) elég nehezen kivitelezhető is.
Ami azonban nagyon kellene az a fizetés megemelése, a többi munkához képest rendkívül alacsony a bérezés, miközben ez az egész rendszer nagyon jó és szórakoztató . A friss játékosok a munkán keresztül kicsit jobban megismerhetik a várost, valamint gyakrabban kerülnek RP szituációba (pl.: igazoltatás, baleset). Az új playerek mindig a jobban fizető munkát fogják választani és nem fognak olyan munkát végezni, ahol egy esetleges trafi a fizetés elég nagy százalékát elveszi.

Összességében változatos a munka és élvezhető, nem mellesleg, ha jól gondolom rengeteg munka is van mögötte, megérdemelné, hogy jobban díjazva legyen. Remélem némi ráncfelvarráson átesik és többen lesznek a telepen.

Béke!

• Tetszik
Reactions: BenecLV és aChef

P3ter

Barangoló
Támogató
2020. 11. 09.
78
66
18
Eger City
V4 karakter
James Georg
LV karakter
Sam Trevino
Támogatom szerintem nem lenne rossz sőt rá is férne több újdonság is már emelés stb stb egész szép kis gondolatok lettek leírva pacsi!✌️

RageX

See Game System
Támogató
2019. 05. 27.
574
1 077
24
V4 karakter
Garrett Bradford
LV karakter
Ladislav Dubrovsky
V2 karakter
Naomi Redfield
Az áru fuvarozást vagy le lehetne cserélni vagy ki lehetne bővíteni a kamionos lehetőséggel. Kamiont megpakolni targoncával, fuvarokat teljesíteni, cég alapítás, stb... Rengeteg potenciál.

Gelbero

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
303
242
LV karakter
Margaret Gelbero
Szia. Napokban akartam kitenni az én javaslatomat ezzel kapcsolatban. Nekem kissé egyszerűbb lett volna. Annyi hogy én saját kocsival végezném a jelenlegi munkát. Szerintem az árakkal nincsen gond. Nekem jelenleg 45 perc alatt sikerül 50-80 ezret simán össze szerezni a gyári sprinterrel. De szerintem ha lehetséges saját kocsival végezni a munkát sokkal rugalmasabb lenne és gyorsabb lenne a pénz szerzési folyamat, valamint ha már bekerültek az elektromos kocsik, lehetne bővíteni a sprintert elektromosra, a valóságban is lehet őket már vásárolni. Legalább bővülne az eleketromos járművek listája a szerveren és legalább több dologra lehetne használni a furgonokat a szerveren. Jelenleg úgy tudom akinek van boltja arra lehet használni. Maga a munka teljesen jó és leírom őszintén én naponta 200 ezret szerzek vele össze "minimum". Senkit nem szoktam látni a munkahely telepén. Néha egy ember beviharzik és kb 20 perc után lelécel. Szerintem ha lehetséges lenne saját sprinterrel dolgozni, még ha elektromos változat nem is lenne belőle már az fellendítené a munkát. Ez egy alapvető munka a szerveren 9 éve mikor regisztráltam akkor is bent volt már ez a munka. Ez volt a legjobban kereső munka, ( akkor még más mód volt a sprinter helyett ) aztán háttérbe szorult a munka. 4-es ponthoz meg annyit fűznék hozzá hogy lehetőség most is adott lenne hogy az emberek végezzék a munkát. Még ha nem is egész nap, de részlegessen naponta pl: 1-2 órát. Akkor maga a munkához lehetne csatolni egy CV rádiót hogy a sofőrök tudjanak esetleg kommunikálni egymással miközben dolgoznak, ehhez persze szükség lenne rádióra és /cr Jó reggelt mindenkinek ez egy példa. Ezzel is lehetne bővíteni a munkát.

Utoljára szerkesztve:

Pupaak

-
2019. 04. 22.
209
222
19
V4 karakter
-----
LV karakter
Colton Meyrick
V2 karakter
-----
Az ötletet támogatom, de az a kérésem, hogy ha valóban bekerülne, akkor legyen normalizálva az ára. Szerintem elég gáz, hogy mindig úgy vannak/voltak beárazva a munkák, hogy a legújabb ami bekerült keres a legjobban és ezért kihal a többi.
Ebben az esetben azt tartanám reálisnak, ha kb a horgászattal egyezne meg a kereset.

• Tetszik
Reactions: Kolozs